Gesprek, verhuisd

De discussie over zelfmoord die hier al geruime tijd gaande is, liep uit de hand. Er waren zoveel berichten over dat andere discussies erdoor gesmoord raakten: als je keek naar nieuwe reacties zag je bijna niets anders dan dat, wat licht ontmoedigend was. De zelfmoorddiscussie overschaduwde al het andere.

Ook voor de mensen de aan dat gesprek deelnemen werd de conversatie steeds onhandiger. Een blogpagina is niet echt geschikt voor een langdurend groepsgesprek, en een pagina met meer dan 450 berichten moeten laden voordat je kunt zien wat er nieuw is, is niet echt handig.

Om de rest van mijn site te ontlasten en om het gesprek over zelfmoord een geschiktere omgeving te bieden, heb ik een apart forum aangemaakt op mijn website. Kijk er gerust rond, lees naar hartelust (en als je wilt meepraten: meld je bij mij aan voor een account, automatisch lukt dat nog niet). Maar een dringend verzoek: beperk de conversatie over het onderwerp voortaan tot dat forum.

Ik hoop dat de andere discussies nu weer de ruimte krijgen.

Author: Spaink

beheerder / moderator

3 thoughts on “Gesprek, verhuisd”

 1. “Maar een dringend verzoek: beperk de conversatie over het onderwerp voortaan tot dat forum.”

  En wat was jouw volgende onderwerp ?
  Alweer een paradox ! :-)

 2. Ik vind dat met hardere hand straffend moet worden opgetreden.
  Er is teveel wildgroei.
  Als ik zo eens naar buiten kijk.

  ‘^_^/’

  Maar het kan aan het seizoen liggen.
  De nieuwe zwarigheid staat voor de deur.

 3. HenK: ja je hebt gelijk, ‘t is wat paradoxaal :)
  Aanvakelijk was ik ook van plan om beide blogjes in de omgekeerde volgorde te plaatsten: eerst de column, dan de anakondiging van de verhuizing. Maar aangezien ik het forum noem in de column was dat ook weer vreemd. Dus dan maar zo, met paradox en al.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Hou me per e-mail op de hoogte van nieuwe reacties op dit artikel.
      (U kunt zich hier abonneren zonder zelf te hoeven reageren.)

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.