Propagandapeiling

Vandaag las ik in de krant dat het NPCF een opiniepeiling naar de opvattingen over het EPD had laten doen. Na de scherpe kritiek van de Consumentenbond en de vernietigende enquête van Medisch Contact onder de opinie van artsen over het EPD, moest er uiteraard een tegenoffensief komen. Want het NPCF is voor, erg voor.

Zodat er vandaag een nieuwsbericht het land werd ingestuurd waaruit zou blijken dat we allemaal erg blij zijn met dat EPD. En voor zover we niet blij zijn, komt dat omdat we niet genoeg weten – niet omdat we tegenargumenten hebben. Zegt het onderzoek, zegt het NPCF.

Mark Chavannes
vertrouwde het bericht al evenmin als ik. Hij heeft het bewuste NIPO-onderzoek erop nageslagen en komt – beargumenteerd – tot deze vernietigende conclusie: “Het is een besteld onderzoek met een bestelde uitkomst. Het is geen nieuwsbericht waard.” Het is actievoeren met opniniepeilingen.


Aantal reacties: 7

 1. ≡ 26 May 2009 ≡ 02:02

  Idd. erg doorzichtig; suggereren dat wat een selecte subset van de bevolking zou hebben geantwoord op geleide vragen ook maar enig verband zou hebben met de realiteit.

  Reginald Uivers geeft hier ook wel een adequate reactie op, als comment op het artikel in WebWereld:
  http://webwereld.nl/article/comments/id/58621

 2. ≡ 26 May 2009 ≡ 10:29

  In principe ben ik best voorstander van een electronisch patiëntendossier. Met sterke privacy-condities, inzage- en mutatierechten voor de patiënt zelf, goed ingewerkte professionals met goede standaarden onderling. Ik kan me voorstellen dat het handig is dat een nieuwe arts of de avondapotheker weet wat ik gebruik, waar ik allergisch voor ben en waar vatbaar voor.

  Maar omdat het EPD in de huidige vorm niet voldoet aan allerlei voorwaarden en waarborgen heb ik bezwaar gemaakt.

 3. ≡ 26 May 2009 ≡ 13:16

  Ik heb nog nooit, van mijn hele leven niet, een eerlijk en betrouwbaar (patiënten) of klantenonderzoek gezien. Zulks is ook niet mogelijk. Op de Nederlandsche Economische Hogeschool te Rotterdam werden we al opgeleid om statistische onderzoeken te beïnvloeden, en de resultaten te verbuigen naar hetgeen de betalende klant wil. Op het CBS, hier tegenover mijn woning doen ze niets anders, zolang het CBS al bestaat, en zo goed als hun professoren hun hebben opgeleid. Desondanks, en ongestoord gaat het EPD gewoon door, en dat is maar heel goed en gelukkig ook.

  ‘°_°/’

  Het merendeel van de Nederlandse bevolking staat met 2 benen vast op de grond. En dat is, wat ons nog het meeste economisch voordeel oplevert.

 4. ≡ 26 May 2009 ≡ 13:22

  Er bestaat niets, dat niet voor fraude vatbaar is, maar er bestaan wel (‘n paar) mensen, die niet hun toevlucht tot fraude (hoeven te) nemen. -‘°_°/’

 5. ≡ 26 May 2009 ≡ 21:49

  Terwijl heel Nederland nog jaren zit te kakke – stoele – meieren,
  over van alles en nog wat,

  hebben wij in Limburg en Brabant het EPD al lang, en zelfs vanaf vandaag volledig operationeel.

  http://www.juzo777.nl/info/epdhln1.txt

  Dat is dan misschien niet zo democratisch tot stand gekomen,
  maar ‘t werkt.

  En daar gaat ‘t maar om.

  ‘°_°/’

 6. ≡ 27 May 2009 ≡ 17:07

  Deliberante Senatu perit Saguntum

  http://www.juzo777.nl/info/epdhln1.txt

  En dat vooruitlopend alles overroelend EPD
  kwam op niet democratische wijze niet gecontroleerd tot stand.

  ‘^_^/’

 7. ≡ 25 Aug 2009 ≡ 00:38

  Had je deze gelezen?
  http://www.guardian.co.uk/commentisfree/2009/aug/10/conservatives-health-records
  Ik ben natuurlijk een beetje laat (tsja, HAR) maar vooral de eerste alinea trof me.

Schrijf een reactie

E-mail adressen worden niet getoond noch aan derden doorgegeven.
Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *