Maatschappelijke verantwoordelijkheid

Webwereld meldt vandaag dat staatssecretaris Huizinga van mening is dat de Radboud Universiteit, die de afgelopen maanden op verschillende manieren heeft aangetoond dat de OV-chipkaart buitengewoon onveilig is, voortaan haar mond moet houden over zulke zaken:


Staatssecretaris Tineke Huizinga reageerde dinsdag in een reactie op vragen van GroenLinks dat zij de universiteit op haar maatschappelijke verantwoordelijkheid wil wijzen. Ze is bang dat derden misbruik kunnen maken van de gepubliceerde gegevens. (..) Jacobs en Teepe (de betrokken onderzoekers, KS) hebben te horen gekregen dat vanwege de gevoeligheid is besloten tot “een strakkere regie”.

Wat nu? De NS mag een onveilige kaart ontwikkelen, de overheid mag op invoering ervan aandringen, maar wijzen op de onveiligheid van de gebruikte techniek zou moeten worden voorkomen onder het mom van ‘maatschappelijke verantwoordelijkheid’? Duh.


Aantal reacties: 12