Come out and play (medewerkers gezocht)

Via een kennis kreeg ik dit verzoek:

Coney is een collectief dat interactief en ‘immersive’ theater en spelletjes maakt. Coney heeft een eenvoudig spel ontwikkeld voor ‘Come Out & Play’, een festival in Amsterdam eind september. Ik ben op zoek naar mensen die zin hebben om ons te helpen.

Het spel is gebaseerd op mensen kijken (vanaf een terrasje bijvoorbeeld). De spelers krijgen brieven met clues over de personen die ze zoeken. Ze gaan dan ‘mensen kijken’ tot ze denken een van de karakters gevonden denken te hebben. Ze benaderen hen dan met een eenvoudige voorbereide tekst (in het engels – het is een international festival).

We zijn op zoek naar mensen die zo’n personage willen spelen. Het is uiterst eenvoudig, geen acteren vereist. we hebben het afgelopen weekend voor het eerst gedraaid hier in Londen, met allemaal non-acteurs, die het allemaal een hele leuke middag vondon. Je krijgt een voorwerp en een paar subtiele acties dat het personage duiden (b.v. je personage kan een specifiek boek aan het lezen zijn of een kruiswoordraadsel in een specifieke krant aan het oplossen zijn, of (voor een hele fitte deelnemer) aan het stretchen en joggen zijn). De spelers moeten de karakters zien te herkennen.

Het spel is ingeboekt voor zaterdagmiddag 29 September in Centraal Amsterdam (of op Rembrandt Plein of op de Dam), de tijd moet nog bevestigd worden door het festival.

‘Come Out & Play’ is een onderdeel van PICNIC. Het is een festival van spelletjes in de openbare ruimte, wat sowieso erg leuk lijkt te worden. Meer info op www.picnicnetwork.org/set-5953-en.html.

Laat het spy AT xs4all DOT nl weten als je het leuk zou vinden ons te helpen. En stuur dit ook alsjeblieft door. We willen graag een zo divers mogelijke groep; kinderen (met ouders) en mensen-op-leeftijd zeer welkom.


Aantal reacties: 7

 1. ≡ 31 Aug 2007 ≡ 21:05

  Helaas. Had me hartstikke leuk geleken, maar ik kan dan niet. Ben ‘s middags wel in Amsterdam, maar op grachtencursus.

 2. url url'>Spaink ≡ 01 Sep 2007 ≡ 21:06

  Mien, van jou heb ik zeker niets verwijderd. Misschien heb je een typefout gemaakt toen je de spamstopcode overtikte? gebeurt mij ook wel ‘s, en dan wordt je reactie niet geplaatst. Voor de zekerheid kopieer ik mijn reacties altijd met control-c, en kijk altijd even of-ie erdoorheen komt of niet.

 3. ≡ 01 Sep 2007 ≡ 21:06

  Hoi Karin,

  ik zag later wel wat het waarschijnlijk is geweest, toen mijn tweede posting ook niet door kwam (kon met de backspace mijn reactie nog terugvinden, gelukkig) Ik gebruik mijn Firefoxbrowser weer ipv IE en mijn naam was niet automatisch ingevoegd, zoals ik gewend was.. Anonieme reacties kunnen natuurlijk niet, vandaar!

  Groetjes, Mien

 4. ≡ 01 Sep 2007 ≡ 21:05

  Coming Out? Nou nee zeg, er zijn al homophylen genoeg in de wereld, daar wil ik niet bijhoren. Dan hadden ze maar ‘n andere naam moeten kiezen, en me laten uitlachen kan altijd nog.

  ‘\°_°/’ – hier in de blog.

 5. ≡ 01 Sep 2007 ≡ 21:05

  Hee, mijn reactie is verdwenen?

  Nou ja, ik sprak mijn verbazing uit over de link tussen come out and play en homofielen.. ‘kom mee naar buiten allemaal….’ bekend (ouderwets?) kinderliedje, dat zou toch logischer zijn.. Maar ja, zo’n reactie zegt meer over de schrijver zelf.. Intussen heb ik al bij een internetvriendin een oproepje geplaatst, zij woont wat dichterbij..
  Goed weekend en groetjes!

  Mien (helaas nog geen artikel gevonden over hartritmestoornissen en MS, maar ik blijf alert en vraag anders mijn neuroloog nog wel eens!)

 6. ≡ 02 Sep 2007 ≡ 21:06

  Mien, ik deel jouw verbazing. Maar niet iedereen spreekt Engels. Het maken van het onderscheid tussen Come out and play en coming out is niet iedereen gegeven. Consequent handelen ook niet. Ik dacht dat JuZo enige tijd terug zijn vertrek had aangekondigd.

 7. ≡ 03 Sep 2007 ≡ 21:06

  Ik kondig van alles aan maar ik doe niks. Dat is m’n werk (in de vut).

  ‘\~_~/’ – dat is toch altijd maar, ‘t allerbeste.

Schrijf een reactie

E-mail adressen worden niet getoond noch aan derden doorgegeven.
Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *