Big Brother Awards 2007

Wordt u iedere dag om uw identiteitsbewijs gevraagd? Staan de camera’s nu ook al bij u in de straat? Bent u bezorgd over die chip in uw nieuwe biometrische paspoort in verband met uw aanstaande vakantie? Over de komende bewaarplicht verkeersgegevens op grond waarvan uw bel- en internetgegevens anderhalf jaar bewaard gaan worden? Of misschien heeft u genoeg van de manier waarop een bedrijf, instelling of uitgaansgelegenheid met uw persoonlijke gegevens omgaat, of u blootstelt aan onnodig veel controle? Wees geen hulpeloos slachtoffer maar doe iets terug.

Op vrijdag 21 september 2007 reikt Bits of Freedom voor de vijfde keer de Big Brother Awards uit. Met de Awards worden de persoon, het bedrijf of de overheidsinstelling te kijk gezet die zich het afgelopen jaar te buiten zijn gegaan aan het controleren van burgers en afbreken van hun privacy. Vanaf vandaag kan iedereen nominaties indienen.

Nominaties zijn welkom via info at bigbrotherawards dot nl, bij voorkeur voorzien van uitleg en documentatie. De identiteit en gegevens van de inzenders worden niet openbaar gemaakt. De Awards worden uitgereikt in vier categorieën: personen, bedrijven, overheden/instellingen en voorstellen. Een deskundige jury zal de nominaties beoordelen en de winnaars van de Big Brother Awards kiezen.

De Big Brother Awards 2007 worden georganiseerd door Bits of Freedom en mede mogelijk gemaakt door XS4ALL en De Balie. De uitreikingen vinden plaats op vrijdagavond 21 september 2007 om 20.00 uur, in de grote zaal van De Balie, Amsterdam.

Author: Spaink

beheerder / moderator

7 thoughts on “Big Brother Awards 2007”

 1. Ben reuze blij dat er nu eindelijk es een camera geinstalleerd is in mijn flat, waar junks niets of niemand ontzien om de flat gedrogeerd ( vaak inclu wapen) bij een ieder in te breken / aan te vallen. Helaas werkt het niet, juist het eerste weekend werd er onder het oog van de camera ingebroken bij de ex- buum, door op-z’n – minst bezopen ‘schorrie morrie’ om een hr ketel te jatten.

  Ik wacht nog steeds op een controle op mij dure net nieuwe ID kaart – ( heb ik dat ding eindelijk dagelijks op zak word ik nog niet gecontroleerd) maarja een hulpeloos wezen op een scootmobiel ‘doet niks” ( ahum ;-)

  maarja ah das hier in de provincie ;-)

  verder heb ik niergens last van, misschien ben ik te braaf ;-)
  De benzine bommen kan ik goed verstoppen in of onder mijn scoot ;-)

 2. Ja zeg! Ik ben toch niet gek zeker?

  “De identiteit en gegevens van de inzenders worden niet openbaar gemaakt.” En wie moet ik geloven op zijn of haar mooie blauwe ogen? Kom nou. Ik kijk wel uit! Dan sta je daar, als inzender, met je gegevens, in die registers. En wat gebeurt daarmee? Joost mag ‘t weten. Maar ik niet en ik wel.

  “Bits of Freedom en mede mogelijk gemaakt door XS4ALL en De Balie” hebben die een eed tot geheimhouding (op e-mail en data) afgelegd? Door wie en wat worden ze gecontroleerd? Door mij?

  Nee hoor. Aan mijn lijf geen polonaise. En ik raad ieder aan dat ook niet te laten gebeuren. ‘t Wordt al gek genoeg hier in dit land. Altijd die rare spelletjes maar iedere keer weer. We zullen toch maar zo verstandig zijn, er niet aan mee te doen.

  Aan beide zijden van de witte streep, lopen dezelfde mannetjes en vrouwtjes.
  Dat is nog steeds en overal zo.

  ‘\~_~/’ – Kom nou zeg. Kom nou. Ik ben toch niet gek zeker? Hè??

 3. Is het niet heerlijk Karin: voor een keer word je niet geconfronteerd met een inzending van Juzo. Succes.

 4. Lijkt me duidelijk wie de hoofdnominaties zijn: UWV, de Belastingdienst, IBG, de razzia’s houdende politie in Amsterdam, de Marechaussee op Schiphol met de iris-scans en verbrande lijken, etc, the usual suspects reeds bij u allen bekend. Of zijn dit “geaccepteerde” privacy-schenders omdat het van staatswege gebeurd? Als dat zo is, sorry, maar dan vind ik de BB een grote grap van het niet-grappige soort. Van mijn part mogen UWV, de Belastingdienst, IBG en hun Staats-consorten praktisch jaar in jaar uit een BB award krijgen.

 5. Grom, als je die instanties wilt nomineren: dat kan, maar doe er wel een motivatie bij, dat helpt. Overheidsinstanties zijn bepaald niet vrijgesteld, er hebben er al verschillende een Award in de wacht gesleept.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Hou me per e-mail op de hoogte van nieuwe reacties op dit artikel.
      (U kunt zich hier abonneren zonder zelf te hoeven reageren.)

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.