Statistiek

Comments Posted By wijzij

Displaying 151 To 180 Of 275 Comments

Etalage

Nou ik heb ‘m. ‘t Leest lekker weg. En ik zeg na de eerste hoofdstuk schelden doet geen pijn en van die kroketten daar lust ik pap van (alleen voor ingewijden; ik ga niet alles verklappen dan koop je ‘m zelf maar!). ;-)

» Posted By wijzij On May 19, 2012 @ 19:53

#8
Karin ook jij heb je Benenwagen af (geschreven)! Daarom ligt het nu in die boehandel. ;-)

» Posted By wijzij On May 17, 2012 @ 21:07

Ik heb zelf geen gehandicapt(dat zeg ik zelf, nou ja..wie heeft er geen?) maar uit praktische overweging en ik kom niet uit A’dam is die boekhandel Athenaeum(Polak) ‘rolstoelvriendelijk’? Als je veel wil verkopen moet je zeker rekening houden met je ‘klanten’? Houd je ook een signieersessie, niet voor mijzelf; maar anderen vinden dat wel leuk! Maar ik kan het me ook voorstellen, dat ‘je het apies kijken’ en ‘kijken en kijken en niet kopen’ echt helemaal niets vindt. Wachten en ‘niets doen’ lijkt me helemaal niets voor jou. Maar ik kan me daarin vergissen? Nogmaals succes! én die Canta staat op kaart en daar kan niemand meer erom heen! Zo maak
je dromen Echt waar! Een lekker gevoel Karin om in een ‘flow’ te zitten waar je het ‘ene” na het ‘andere’ cadeautje in ontvangst neemt en uitpakt. Dat bedoel ik de mens schept haar/zijn eigen Leven. En een andere kan het nooit voor je doen. Dat doe je altijd Zelf. En wie goed doet komt goed tegen. Vooral mij niet geloven.

» Posted By wijzij On May 17, 2012 @ 08:48

Ziek spel

dat het zal helpen?; het geld; in verval te; wanneer ik niet afscheid kan nemen van;

» Posted By wijzij On May 17, 2012 @ 10:00

#6
Ook daar zijn ze gebrainwashed, gehersenspoeld (of modern ‘under mind control’).
De angst is heer en meester. De zelf in leven geroepen angst voor de war on terror. Het opstapelingseffect. Voortdurend panisch zijn voor de angst dat ‘er iets kan gebeuren’ is weer een reden te meer om de linies te sluiten. Om juist om nog meer ‘beveiliging’ te gillen om zelf over de schreef te gaan dat zal helpen? Juist een samenleving dat in angst leeft, pleegt op den duur zelfmoord. Zo komt die ‘selffulfilling prophecy’ elke keer uit. Tot dat we weer uitkomen waar we zijn begonnen dat we beseffen wat ‘vrijheid’ voor ons inhoudt. Waarom leren wij niets. En jagen we op ‘angstspoken’ die we zelf ‘verzonnen’ hebben. Altijd de schuld leggen bij ‘anderen’. Of draait alles weer op de macht, de geld en de hebzucht? Constant verdeel en heers. Constant het doel heiligt de middelen. Constant brood en spelen. Wanneer ik niet afscheid nemen in dat soort ‘achterhaald’ denken. Dat soort denken dat helemaal niet meer past in de tijd waarin we leven. Dat alleen een verbinding maken tussen dualiteiten(tegenstellingen) door ons geweten(gevoel en verstand in evenwicht) ons mensen dichter bij elkaar brengen en juist niet uiteen drijven door te lijden ipv door te leven. Maar besef ik dat ik juist als wie dan ook die angstmaastschappij kan afbreken door te kiezen voor meer natuurlijke samenleving waar wij echtelkaar zien staan en ‘kunstmatige’ opgelegde maatschappij altijd gedoemd is om in vervate raken om dat iets wat wij ‘zelf’ verzinnen altijd ‘onnatuurlijk’ aanvoelt en uiteindelijk zich zelf vernietigt om dat de Natuur eindelijk onze enige voorbeeld kan zijn om het Echte Leven te mogen ervaren, want zij is volmaakt en oneindig. Technologie is leuk maar voor the time being, en altijd van korte duur. Kunstmatig geschapen zaken kinderspel kan nooit aan de Natuur tippen. Kunstmatige dingen geven na verloop van tijd geen voldoening. Ik zou zeggen vergeet wat ik schreef. Kies uw eigen pad. Wij leven in een Mooie Wereld voor ons Allemaal.

» Posted By wijzij On May 17, 2012 @ 09:41

Geef het volk brood en spelen! We zijn niet veel veranderd sinds onze bakermat van onze beschaving bij de klassieke Grieken en Romeinen ooit begonnen is. Onze beschaving ooit begonnen bij die Grieken, gaat ook daar ten onder.
Olympische Spelen is altijd roofbouw plegen op de bevolking, die uiteindelijk de dupe wordt van de hebzucht dat die Spelen teweeg brengt. Het gelag zal die Londenaren opbreken. Niet zij alleen maar iedere weldenkende en hardwerkende Brit, die dag in dag uit bezig met ‘make all ends meet (de eindjes aan vastknopen). Wat voelen zij zich belazerd, geschoffeerd en door hun eigen regering in de steek gelaten.
londen de meest bewakingscamera’s ter wereld door (world) war on terror. Waarom dedenzehet ‘toevallig’ niet toen die aanslagen op Londense metro werd beraamd? Of zijn het allemaal ‘nepperds’. Laat die banken uit the City maar die OS lekker sponsoren. Die zakkenvullers aldaar hebben toch flink weten te cashen tijdens die kredietcrisis in 2008.
Da kunnen ze ‘inhaligheid’ een beetje goed maken.
Ja Karin sport ‘verbroederd’ de rijken die daar aan ,axqsrmen verdienen en ‘verbroederd de armen die daarvoor moeten opdraaien. De mens is niks veranderd. Het is gewoon van alle tijden

» Posted By wijzij On May 16, 2012 @ 00:08

De benenwagen

@4 Spaink
I’m singing in the rain(Gene Kelly)……in my Canta!

» Posted By wijzij On May 14, 2012 @ 22:51

Ik ga ‘m(het boek natuurlijk!) kopen. Misschien is dat me ontgaan of staat het in ‘Benenwagen’. Hoe is die naam Canta ontstaan? Is dat een afkorting of verwijs die ergens naar? Of bedoelen ze: iedereen aan de Cant(a), hier kom ik aan! Is die Canta(op de cover), die van jezelf? Mooie opname, zo te zien niet op ‘slipcursus’ gemaakt, maar in het eggie! Lekker stoer hoor! Voetgangers zijn zich zeker ‘kapot’ geschrokken, toen je erlangs ging tuffen. Allemaal kleddernat! ;-)

Het is een mooie test of die inderdaad ‘waterdicht’ is.

» Posted By wijzij On May 14, 2012 @ 20:40

Kwetsbaar

#68 Tartarus
In onze maakbare wereld moeten we met zoveel ‘dingen’ bezig(rekening)houden.
Ik kan het me nu goed voorstellen dat het ‘leven’ voor iedereen niet altijd als ‘gemakkelijk’ wordt ervaren. Als je niet met een ‘gezonde’ bovenkamer wordt geboren, krijg je al ‘het gevoel’ niet mee te kunnen met de ‘rest’. Je kunt ook niet alles hebben. Daarom kan ik wel iets zinnig van mijn Leven maken. Dag.

Oja, bij een ‘gewone’ auto heet dat kentekenbewijs deel1 het eigendomsrecht.
Er bestaat opeens volgens bwb een verschil tussen eigenaar, bezitter en gebruiker. Om gek van te worden.

» Posted By wijzij On May 13, 2012 @ 16:57

alle die ‘goede’ adviezen ten spijt. Het blijft dweilen met de kraan open. Want de maatregelen zijn niet alleen goedschiks maar ook kwaadschiks te gebruiken.
Misschien een ‘kromme’ gedachte. Als zo’n boevie (heler) een Canta aanbiedt en daarop een chip of gps inbouwd zonder dat de ‘potentiële’ koper dat weet. Dan is die toch instaat uw ‘bezit’ weer terug te halen, niet waar? Ach ik het ‘vertrouwen’ in de ‘medemens’ niet verliezen anders wordt mijn leven ook een ‘hel’.

» Posted By wijzij On May 13, 2012 @ 08:39

Eventerzijde: wat betreft materiaal waarvan een vervoermiddel ueberhaupt is gemaakt. Met zijn uitvinding de T-ford, had Henry Ford het lumineuze idee om hennep vezel voor het koetswerk te gebruiken. Materiaal schijnt erg ‘sterk’, ‘licht’ en milieuvriendelijk( wat we tegenwoordig ‘duurzaam’ noemen) te zijn. Maar tja, de ‘gevestigde orde’ hield de boel tegen en de rest was historie. Je mot er helaas aan ‘elkaar’ verdienen. Onze wereld zou er toch anders er hebben uitgezien? Vooral mij niet geloven.

» Posted By wijzij On May 13, 2012 @ 08:26

ene laaste regel Door moet Doe zijn. Foutje bedankt.

» Posted By wijzij On May 08, 2012 @ 22:01

Het is natuurlijk triest voor woorden dat zoiets moet gebeuren. Ik denk dat geen enkele voorzorgmaatregel helpt. Afgunst, baldadigheid tot vandalisme. Je dupeert alleen een andere die vreselijk afhankelijk is van dit voortuig is omdat het voor hem of haar een ‘brug’ vormt met hun dagelijkse leven. Het is onvoorstelbaar omdat een andere niet gunnen om zich op gemakkelijke manier ‘mobiel’ te kunnen verplaatsen. Het lijkt of die vandalen je voor de tweede keer handicap maken. Vandalen beseffen gewoon niet wat voor leed ze anderen aandoen. Misschien een Sire reclame( dat kost wel veel geld) om ideeële reclame te maken voor dat soort ‘uitwas’. Als voor ‘vuurwerk’ wel dit soort reclames gemaakt kunnen worden dan mag dat voor vandalisme van invalidewagentjes zoals Canta dat ook. Want alleen door bewustwording en voorlichting kun je die mensen hopelijk bereiken. En als je de vandalen niet tot orde kan roepen, kunnen misschien de ‘normale’ daardoor alerter zijn om zijn ‘medemens’ via sociale controle dat soort ellende enigszins voorkomen. Gps en chips heeft alleen zin als er joy wordt gereden. Maar helaas is vandalisme pure vernieling waar geen kruit tegen gewassen is.
Voorlichtingsfilmpjes over ‘zwakken’ in de samenleving zou op scholen het e.e.a. bij jongeren als een eye-opener kunnen dienen. Helaas is daar tegenwoordig weinig aandacht voor door gebrek aan financiën of dat school het ‘druk’ genoeg heeft met ‘alleen’ diezelfde kinderen. Ook hoe jong kinderen ook al zijn, ouders, docenten, of wie dan ook. Maak ze bewust dat wij alleen samen kunnen leven als daadwerkelijk met iedereen uit die samenleving rekening houden. Dus proberen is mijn streven om jongeren contact te laten maken met de zwakken uit die samenleving. Het moet ook kunnen leven voor die kinderen. Door er dus iets actief mee, zodat iedereen met iedereen kan opschieten zonder aanzien des persoons.

» Posted By wijzij On May 08, 2012 @ 21:56

Handje contantje

edwin,
zoals ik zei zijn die sim telefoonkaarten ook maar bits en bytes. Dus fictief. Mocht er door ems is electromagnetische stralen de Aarde worden getroffen bij voorbeeld door een ‘zonnestorm’ of na ontploffing van een kernbom(fall out) zullen alle computernetwerken uitvallen en zelfs power supplies (noodaggregraten) niet meer werken, zodat alle chips en informatie op chips zomaar kunnen verdwijnen of misvormd worden dat ze volledig onbruikbaar zijn. Ook mobiel bellen ligt er uit.Vooral mij niet geloven.
Het systeem is nooit perfect omdat als voorbeeld provider Vodafone na Kpn ‘even’ van de wereld is. In software termen bestaat ‘Hello World’ ff niet meer. Hoe betrouwbaar is onze wereld als zelf internetbankieren om de haveklap niet meer werkt. Als wij in toekomst alleen afhankellijk voor ons betalingsverkeer zijn van internet, dan weet u pas hoe groot de chaos van die ‘maakbare’ wereld kan worden. Laten we maar hopen dat niet zal gebeuren. Behaalde resultaten zijn geen garantie voor de toekomst.

» Posted By wijzij On May 06, 2012 @ 02:12

Ach, geld is toch geen ruilmiddel wat het ooit geweest was. Geld is een illusie. Ons leven is een grote illusie. Geld is uit het Niets gecreëerd en verdwijnt ook weer in het Niets. Geld is bits enbytes. Wij geloven erin dat geld nodig is om ons ‘maakbare’ leven te leiden. Alles echt ook alles in ons leven in de waarde van geld. Gek is dat wij gewoonweg niet zonder geld kunnen. Wij creëren onze eigen illusies(waarheden) en voelen ons beetgenomen dat wat wij zelf vezonnen niet meer werkt. Ook privacy hebben we zelf gecrëeerd. Vooral niet vertellen hoeveel geld ik hebanders heb ik geen leven? Of worden mijn kinderen ontvoerd? Of weet iedereen dat naar de hoeren ga? Geld is van en voor iedereen. Was bij onze start om geld als acceptatie(ruilmiddel) al niet ingecalculeerd dat we ooit door datzelfde geld juist onze privacy gaan verliezen. De privacy die we allen hoog hebben staan, was dat niet altijd een illusie. Onze hele maatschappij draait om macht, geld en hebzucht. Je hebt winnaars en verliezers. En verliezers zullen altijd hun privacy verliezen. Want zou wordt het SPEL gespeeld Waarom ervaren we juist NU dat al onze verworven rechten incluis privacy ons weer worden afgepakt? Omdat we niet beseffen dat we die eigenlijk nooit gehad hadden? En nooit zullen krijgen als het gaat om macht, geld en hebzucht. Al leven we in een ‘maakbare’ maatschappij vol technologieen die ons leven vergemakkelijken al is er maar een kleine groep die bewust dat ‘verdeel en heers, het doel heiligt der middelen, en geeft het volk brood en spelen’ SPEL speelt zal de rest van de mens altijd slaaf zijn en slaaf blijven. Vooral mij niet geloven.

En Pietie wij mensen denken ‘boven’ alles te willen staan, we denken zelf God te zijn en zijn zo arrogant door onze maakbare wereld dat we door die technologieën en ‘voortuitgang’ de eenvoudige dingen uit ons leven gewoon niet meer kunnen ervaren. Een ding heeft de mens nog niet geleerd ondanks dat hij zelf meent ‘boven wie en wat hij dan ook te willen staan’. Dat zijn gedrag nog hetzelfde is gebleven als die mensen van het stenen tijdperk. Al zijn het geen knotsen waar men elkaar de hersen inslaat…….. Maar wel moderne wapens en leugens zijn we misschien veel erger dan die oermensen? Wij hebben gelukkig ook een geweten, maar iedereen schept zijn eigen wereld. En als wij dat blijven doen zullen wij of onze kinderen de Aarde als een Paradijs ervaren. En als sommigen dat kunnnen waarom ik dan ook niet? Schep ik een lelijke wereld dan krijg ik al dat lelijks. Schep ik die mooie wereld dan krijg ik die mooie wereld. Maar als ik dat weer niet geloof dan maak ik mijn schepping weer ongedaan. What we see is what we get.

» Posted By wijzij On May 02, 2012 @ 22:56

De gillende paus

O ja, dat was ik vergeten te vermelden. De kleur van de partijen zette ook geen zoden aan de dijk om die bezuinigsbegroting van 3% op tafel te krijgen. Dus ook partijen afschaffen.
En als laatste mensen weten niet altijd dat universiteit Leiden met studentencorps Minerva (godin van de oorlog) hofleverancier is van politici die het ‘altijd’ gaan maken binnen politiek Den Haag of in BNN Nederland. Ook het wie kent wie circuit spreidt haar vleugeltjes uit.
Daarom zeg ik dat kleur van de partij niets uitmaakt. Want als u weet hoe verdeel en heers werkt en het doel heiligt de middelen wordt toegepast , dan is alles mn in politiek tot deze begrippen te herleiden. What we see is what we get.

» Posted By wijzij On April 30, 2012 @ 16:52

Sjaak,
mijn gevoel zegt dat val kabinet geenscenceerd is.
Gelijk het schaakspel eerst de koningin opofferen en dan de koning van tegenpartij matzetten. Ook nu weer wordt het volk getracteerd op een geniale meesterzet in de vorm van een echte soap. Eerst verdeeldheid zaaien met de val van het kabinet. De voor-en tegenstanders uit de diverse kampen tegen over elkaar uitspelen. Elkaar de schuld geven. Dan het drama voeren tot haar hoogtepunt. Zinspelen op emoties van het volk. En zoals u weet komt na verdeeldheid altijd ‘samenwerking’. De bekende aap komt uit de mouw, even snel een begroting binnen 3% voor Brussel erdoor heen jassen en wel binnen 2 dagen. Zie wel het is gelukt.

Waarom niet altijd?
Als politiek dat binnen 2 dagen kan dan kan politiek toch veel zaken die voortdurend vooruit worden geschoven binnen 2 dagen oplossen. Het blijkt nu dat we helemaal geen kabinet nodig hebben of politieke kleur cq regering. Gewoon in de toekomst rechtsstreeks door het volk gekozen ‘volksvertegenwoordigers’ alle besluiten nemen in het belang van het land(het volk). Weg met dat achterlijke achterhaalde poldermodel van geouwehoer van pappen en nathouden. En mocht het volk ontevreden zijn over de inspanningen van de volksvertegenwoordigers, dan mag het volk ze per direct vervangen. En kijk dan of ze opeens wel dan hun best niet voor ons doen. Dat is echt loon naar werken. En als ze het echt menen om politiek dicht bij de mensen te brengen, schaf die landspolitiek af en houdt het lekker eenvoudig op plaatselijk politiek dan voelen mensen zich eerder betrokken bij het wel en wee in hundirecte omgeving.Juist omdat plaatselijk politiek afhankelijk is van landelijk heeft niemand daar voor interesse. Daarom zitten niet altijd de besten op die plaats. Maar motivatie wordt je wel afgenomen als provincie of regering dat en dat mag niet, al vindt plaatselijk politiek dat wel. Want ook hierarchie voldoet niet meer in onze tijd. En levert niets op maar kost alleen maar geld.

» Posted By wijzij On April 30, 2012 @ 16:30

Hangt er nog een ‘andere’ zwaard van Damocles boven onze hoofden.
Leest u zelf maar!

http://www.rtl.nl/components/financien/rtlz/redactie/column/tissen/2012/articles/esm-mag-er-niet-komen.xml

» Posted By wijzij On April 29, 2012 @ 17:20

#42. Janus
Off topic
Maar nog bedankt voor het advies ik ben geen pro en praat vanuit mijn hart. Ik besef ook dat ik nog een hoop moet bijleren. Maar…
Thian kan heus wel voor haarzelf opkomen. Gemakkelijk is het om iemand in een ‘zielig’ hokje te stoppen als die er zelf uit wil.
Iemand die ECHT NIET wil, is de drempel om op een blog te schrijven al veel te groot en … een brug te ver.

#41
Thian ik ben trots op je. Succes met je sollicitatie voor een plaatsje op het atelier. Gebruik meer je intuitie(gevoel) dan je verstand. Hoe ik dat weet? Ook schilderen en tekenen is een passie van mij(niet beroepsmatig) omdat het mij BLIJ maakt. Ik weet ook niet hoe ik het doe, ik krabbel maar wat en van ene komt het andere, zomaar uit het NIETS. Ik geloof niet in ‘talent’ ik ben van mening dat iedereen het kan leren door het gewoon te DOEN.
Ik snap waarom anderen het niet kunnen omdat wij op school geleerd hebben dat alles wat wij teken en schilderen ECHT moet lijken. En als dat niet op papier ZICHTBAAR wordt raken we gefrustreerd en vinden we tekenen en schilderen opeens helemaal niet leuk. Mijn omgeving interesseert het proces niet, het is alleen gefixeerd op het RESULTAAT. Lekker belangrijk denk ik dan, ik behoor toch in eerste instantie zelf er plezier in te hebben en als anderen het mooi vinden is het mooi meegenomen; ik doe het altijd eerst voor mijzelf.
Let wel geen ‘slaaf’ te worden van jezelf. Ben je eenmaal creatief dan word je ook ‘vindingrijker’ op andere gebieden en begin je het Leven als ‘gemakkelijk’ te ervaren. Stapsgewijs niet forceren vooral zoeken naar EVENWICHT in alles wat je wil doen en bereiken. Vooral mij niet niet geloven mijn waarheid hoeft uw waarheid niet te zijn.

» Posted By wijzij On April 29, 2012 @ 13:42

Hoi Thian,
Off topic.
Zelfbewust betekent voor mij ook creatief zijn en dan ook echt met alles.
Durft u het aan uw dromen waar te maken. Doe het dan NU. Alle beetjes helpen. Heeft u geld nodig, ga op 30 april zelf op de vrijmarkt staan en verkoop uw ‘spulletjes’ aan de man. U zei te kunnen schilderen en tekenen. Ga op die markt staan en verkoopt uw ‘eigen’ werk of ga mensen ‘natekenen’ met viltstift of andere ‘makkelijk’ tekenmateriaal. Een parasol en twee klapstoeltjes kunt u verder op weghelpen. Als u in uzelf gelooft is Echt alles mogelijk. En wat is er niet leuker om onder de mensen te zijn. Laat u gevoel spreken doe het gewoon. Blokkades in het Leven moeten genomen worden, en elke overwinning brengt u een stapje verder. Succes.

En als politiek mij niet kan helpen, dan moet ik zelf een oplossing vinden. Want wachten heeft geen zin. Ik ga er letterlijk daardoor een ons wegen. ;-)

» Posted By wijzij On April 28, 2012 @ 15:41

Ook nu merk ik bij mezelf. Dat ik me druk maakt om niets(of is dat alles). De wereld om mij heen heb ik zelf gecreeerd. Ik ben met de paplepel groot gebracht en heb altijd ‘geloofd’ dat mijn omgeving het ‘beste’ voor mij ophad. Ik heb nooit nagetrokken wat mij ‘overkwam’ of dat voor mij ‘verzonnen’ is. Geloof ik die ‘illusie’ dan is dat ook mijn WERKELIJKHEID. Ook wat er nu in politiek Nederland gebeurt. is gebaseerd op Angst. Was de val van het kabinet niet gewoon een ‘poppenkast’ om ‘juist’ die ‘bezuiniging’ er door te jassen?Iedereen is ‘verbaasd’ dat Jolanda Sap (GL) deze ‘exercitie’ ondersteunt? Macht smaakt toch naar meer, wat zijn dan nog principes dan waard? Politicus is ook maar ‘gewoon’ een beroep? Er moet brood op de plank komen? Was het al een voldongen feit voor ‘de val’ (kunstmatig opgezet) van kabinet, dat dit de enige oplossing is om de ‘knopen’ door te hakken? Ik zei toch tegen u links, rechts, groen, paars, oranje, grijs, bruin, noem maar op, NIETS(of ALLES) uitmaakt; dat is het ‘masker’ van het POLTIEKE BEEST. En zo wordt het SPEL eeuwenlang gespeeld. Niet voor niets zeggen ze elke keer weer de geschiedenis herhaalt zich. Hoe complexer iets wordt, des te moeilijker wordt het om ‘de waarheid’ te ‘doorzien’. Welke politieke kleur in Nederland de scepter zwaait, het volk zal altijd van ‘onderschikt’ belang zijn. Het Leven ook politiek draait om ‘polariteiten’. Extremen bepalen mijn Leven. Waarom altijd moeten kiezen tussen links of rechts? Waarom ‘partij’ moeten kiezen? Waarom ‘kunstmatig’ vijanden creeeren? Weet de machthebber gewoon hoe wij daarop reageren? Angst houdt ons ‘dom’ het enige wat telt om boven die ‘tegenstellingen’ uit te komen is dat ik mijn eigen wereld kan creeeren en dat geldt Echt voor iedereen. Daarom is (zelf)bewustwording oh zo belangrijk. Niets is zo zwart of wit dat de ‘maatschappij (matrix) mij doet geloven, hoe ik behoort te Leven. En aks ik niet luister, dan is dat mijn eigen schuld. Had je maar…

Alleen als ik mij in het NU verandert bepaalt dat mijn toekomst. Zolang ik alleen naar mijn omgeving ‘kijk’ en daar naar leef, leef ik niet. Ik wen er aan maar blijf toch ontevreden. Omdat ik het niet zelf geschapen heb. Ervaar ik de wereld als kwaad, dan is het kwaad. Ervaar ik de wereld als goed, dan is het goed. Zo maak ik elke keer mijn eigen keuze. En alles wat mij ‘overvalt’ kan nooit mijn keuze zijn omdat ik daar nog niet van bewust was. Wat is zelfbewustzijn toch belangrijk zeg ik maar weer. Vooral mij niet geloven.

» Posted By wijzij On April 28, 2012 @ 12:58

Het blijft een heikel punt. Op wie of welke partij moet je nu kiezen? Heeft stemmen ueberhaupt wel zin? Welke Nederlander heeft echt het gevoel dat zijn stem telt als die naar de stembus gaat? De partij die wint gaat die nou ‘echt’ wel regeren? Coalitievorming na verkiezing daar kunnen ‘alle’ partijen aan meedoen? Heeft stemmen dan nog wel zin? Het maakt toch helemaal niet meer uit op welke partij je dan stemt politiek Den Haag trekt na verkiezing haar ‘eigen agenda en is dat ‘toevallig’ niet gelijk aan de agenda van de EU?

Aan beloftes worden niet gehouden. Komen ze ECHT voor het volk op? Of komen zij meer op voor het bedrijfsleven(mn de multinationals). Noemt u maar ‘ns zaken op die in het voordeel van het volk zijn ‘ingevoerd’ door politiek Den Haag (eigenlijk is het politiek EU) in de laatste 12 jaar? Een volksvertegenwoordiging die amper of niet meer het volk vertegenwoordigd is dat niet een ‘schijndemocratie’? Wat is nu erger een ‘schijndemocratie of dictatuur? Zijn wij nog soeverein sinds wij ook in EU ‘gerommeld’ zijn? We hebben toch massaal Nee tegen EU grondwet gestemd? Hoe kan het dan dat BV Nederland toch het verdrag van Lissabon hebben ondertekend zonder toestemming van het volk?
Valt het u ook niet op dat er 30 miljard bezuinigd moet worden, is dat niet ‘toevallig’ dezelfde bedrag dat BV Nederland aan de ‘systeembanken’ betaald hebben om die banken te redden? Dezelfde banken die nog steeds hun eigen gang gaan en hun bestuurders megabonussen verstrekken. Het valt makkelijk nu uit te rekenen wat de gemiddelde Nederlander per inwoner van de bevolking de staat ‘extra’ moet betalen. Per persoon moeten we ophoesten 30 miljard gedeeld door 16 miljoen ( natuurlijk hoeft het huis van Oranje niet mee te doen: mw. B. Amsberg betaalt immers geen belasting) . Ach het leven zit helaas zo in elkaar: je hebt ‘luxe paarden’ en je hebt ‘werkpaarden’. En een werkpaard zal ik tot mijn dood blijven (rekening houdend dat pensioenen op korte termijn gewoonweg niet meer bestaan). En een hele troost ik zal de enige niet zijn.
Zolang alles is te herleiden naar macht, geld en hebzucht zal politiek altijd pappen en nathouden blijven en het volk nooit dienen. Een constitionele monarchie betekent letterlijk: in de wet staat de koning is de baas en de rest kan meedoen of bekhouden of vertrekken. U kent toch het sprookje van de nieuwe kleren van de keizer? Is het sprookje nu waar of verzonnen? Het antwoord kan ik u niet geven; het is waar als u erin gelooft.

» Posted By wijzij On April 26, 2012 @ 23:36

Racen (I)

Zo te zien en te horen(vergeet ook niet te lezen) het is een dag geworden om niet meer te vergeten. Zoveel plezier, lol en zelfvertrouwen. Een uitdaging voor jullie allemaal Canta rijders. Voor mij hebben jullie allemaal een slipcursus diploma verdiend. Ik ben al benieuwd naar het vervolg Karin. Groetjes.

» Posted By wijzij On April 29, 2012 @ 08:25

Natuurlijke dood

Janus #54 Wat u zegt is uw waarheid. Een verkrachter, pedofiel en welke ‘klerelijer’ ook is ooit Kind geweest. Is die met die ‘slechte’ eigenschappen geboren of is die zo ‘gemaakt’ door zijn/haar OMGEVING? Zijn/haar daden zijn natuurlijk niet goed te praten. Ga aan een kind vragen wat wil je later worden? Is het vanzelfsprekend dat het zegt ik wordt later… vult u het zelf maar in.
Oorzaken hebben altijd gevolgen. En als je terug gaat naar de bron dan weet u uiteindelijk waarom iemand is zoals die NU is. U ervaart dat mensen verschillend zijn, ik weet dat het voor mij niet waar is.
Ik laat het maar hierbij anders wordt het te off topic en gaat het niet meer om Leven en Dood.

» Posted By wijzij On April 22, 2012 @ 13:19

#47
Het probleem is vaak het kind haar/zijn OMGEVING. De omgeving de maatschappij bepaalt hoe het kind zich moet gedragen en hoe zij/hij MOET leven. OPVOEDEN is altijd je aanpassen aan de REGELS van je OUDERS en indirect van de maatschappij. Ik zeg niet dat de maatschappij en je ouders het altijd verkeerd doen. Want ook die ouders zijn opgegroeid met de hun (opgelegde) normen en waarden. Zij bepalen wat goed en slecht voor u is. En ook dat is met de paplepel ingegoten… Dus kinderen die ‘zuiver’ in hun hart zijn en niet weten wat goed of kwaad is ervaren naar MIJN gevoel Het Leven niet als een probleem. Maar door conditionering(voortdurend aanpassen aan wat anderen zeggen en doen) want ook ouders hebben hun eigen kijk op die werkelijkheid dat maatschappij is. Ervaren zij die maatschappij als een hel dan zullen die kinderen dat ook ervaren. Ervaren die ouders het als prachtig dan ervaren de kinderen het leven als prachtig. Dit zijn maar extreme voorbeelden. Natuurlijk is niet alles zo zwart/wit. Hopelijk heb ik dit voor u kunnen verduidelijken. Vooral mij niet geloven. Onderzoek en ervaar zelf. Groetjes..

» Posted By wijzij On April 21, 2012 @ 11:48

Thian.

Ik heb helemaal niet gezegd dat mijn waarheid het enige is dat telt. Juist omdat mensen allemaal een andere achtergrond hebben en nooit dezelfde mensen ontmoeten hebben ieder voor zich een eigen waarheid. Wat betreft die dronkaards . Het is maar een gezegde. En die gezegde moet je ook kunnen relativeren. Of die waar is moet iedereen voor zich zelf uitmaken. Ik heb daarachter ook een vraagteken geplaatst omdat iedereen dat op zijn of haar wijze dat zelf uitlegt. Ik voel dat u moeite hebt om gewoon geaccepteerd te worden. Het of dat niet voor u vanzelfsprekend is. Ik kan me ook niet anders voordoen dan wie zelf ben. Vergeet wat ik gezegd heb. Mocht ik u gekwetst hebben dan bied ik u mijn verontschuldiging aan. Dat was nooit mijn bedoeling geweest. Kies gewoon uw eigen weg want dat is juist uw waarheid. Want we moeten juist in zoverre mogelijk datgene doen wat we zelf willen en juist niet door een andere ons ‘laten leven’. Ik laat het hierbij. Leven en dood is een te beladen onderwerp dat iedereen voor zich zelf een plaatsje moet geven.
Het leven als slecht ervaren is nooit leuk maar het doet me wel beseffen dat het ook anders kan. En niet door alleen maar denken of voelen maar door het echt te doen. Want mezelf voor de gek houden is ook heel menselijk. En hoe anderen over me denken dat station ben ik allang gepasseerd. En als ik me daardoor liet ondersneeuwen dan was ik nooit geworden wie ik nu ben.Hoe erg ik het leven vroeger heb ervaren is geweest. De toekomst ken ik niet. Ik leef ‘altijd’ in het nu. En wat ik nu doet is bepalend voor mijn toekomst. Meer kan ik er niet van maken. En dat doet u ook. Vooral mij niet geloven, want wat voor u waarheid is bepaalt u nog altijd zelf.

Ach misschien komen we elkaar weer eens in de blog tegen en kunnen we gezellig over andere zaken lekker bij
kletsen. Veel Liefde toegewenst.

» Posted By wijzij On April 20, 2012 @ 23:58

@Thian, @ Elmo
Jammer dat jullie mij niet kunnen accepteren hoe en wie ik ben. Ik geef toe ik heb in dit leven geen gelijke ervaringen wat jullie meegemaakt hebben. Maar ben ik daarom veel anders dan jullie. Ik heb ook de dood ervaren al is dat op vrij jonge leeftijd. Moet ik perse exact als jullie ervaren om mee te mogen tellen. Ik oordeel nog geen eens. En u stopt uzelf in een hokje? En is mijn sores niet altijd aanzienlijk groter dan die van een andere? En wat die familie betreft, letterlijk zijn wij mensen elkaar gelijken zonder aanzien des persoon. We hoeven ons niet beter of slechter voor te doen. We hebben allemaal stuk voor stuk goede en niet te vergeten slechte eigenschappen. Als u mij niet accepteert even goede vrienden. Het zijn uw woorden. En wat u zegt bent u zelf en dat geldt ook voor mij. En zeggen gekken, dwazen, dronkaards en kinderen niet altijd de waarheid? Mijn waarheid hoeft niet uw waarheid te zijn. Succes met met eigen zoektocht dat Leven heet.

En wat ik geleerd heb is dat geluk en liefde uit mezelf moet komen. Dat kan mij een andere nooit geven als ik het niet zelf ervaar. Dus van mijn omgeving heb ik nooit een hoge verwachting. en daarom kom ik met die ‘levenswijsheid’ weinig of geen teleurstellingen tegen. Vooral mij niet geloven onderzoek altijd zelf.

» Posted By wijzij On April 19, 2012 @ 23:28

Thian,
er is nooit een ‘gepaste’ oplossing op je vraag. Je kan niet in iemands hoofd kijken. Het enige wat volgens mij kan ‘helpen’: met elkaar lekker blijven praten en elkaar de ruimte gunnen. En dat de dood helemaal geen taboe is maar ook ‘gewoon’ deel uit maakt van ons leven.
En waarom ik dat schrijf? Laat ik het zomaar zeggen wij mensen komen allemaal uit dezelfde Bron. Wij zijn namelijk allemaal familie van elkaar. Als ik dat eenmaal besef gaat er een wereld voor mij open. Mijn bewustwording wil ik graag met een andere delen. Maar ik laat aan de andere over of ie er wel of niets aan heeft. En dat is ook elkaar ruimte gunnen. Groetjes. Veel liefs.

» Posted By wijzij On April 18, 2012 @ 09:07

Off topic
Jezelf accepteren is oh zo moeilijk. Zien ze me staan zien ze me niet staan. Zo gefixeerd kijken we voortdurend naar onze omgeving. Vanuit jezelf durven leven. Is oh zo moeilijk. Voortdurend vol twijfel, alleen constant bezig zijn met overleven in plaats met leven. De wereld buiten mij is een boze wereld. Ik cijfer mezelf weg. Ik wil wel meedoen, maar het lukt mij niet. Hoe moet ik aandacht vragen? Mezelf pijn doen. Mezelf de schuld geven. Een last op je schouders voelen. Hoe harder ik vecht om mee te mogen doen. Hoe harder de afwijzingen. Hoe kom ik hier uit? Ik tuin er elke keer in. Ik ben een en al emotie. Mijn ego eist alle aandacht op. Mijn ego moet ik constant voeden via mijn emoties. Ik leef in extremen. Die emoties zijn altijd van korte duur. Ik ben blij. Maar ik geloof het zelf niet. Daarna ben ik boos, bedroefd, chagerijnig , bazig, kwetsend, uithalend, een andere pijn doen, huilend, schreeuwend, stampvoetend, spijt. Waarom kan ik niet normaal doen? Na die geweldsexplosie, eventjes rust, dan schuldgevoelens, waarom ik weer, wat is het leven toch zo zwaar. Hoelang houd ik het vol? Elke dag weer het zelfde liedje. In pieken en dalen. Het komt en het gaat, maar nooit komt er een eind aan. Of zal ik de stekker eruit trekken?
Zo ervaar ik leven gelukkig niet maar voel dat mensen het leven zo kunnen ervaren.
Zo heb ik een buurman die nog in het rouwproces zit om dat zijn vrouw voor hem te vroeg was overleden. Hij zag het niet aankomen dat ze leukemie had. En verwijt zich zelf dat hij haar niet kon helpen. Ik heb hem gesproken en getroost en verzocht vooral met zijn dierbaren: familie en vrienden + het verlies een plaats te geven in zichzelf. Maar tja hij blijft zichzelf verwijten. Het blijft vervelend maar vergeet niet zelf door te gaan met je leven anders ga je er zelf onder door. Maar ja, na zelfverwijt krijg je de ‘als dit dan dat zou gebeuren’ fase. Zo praat ie zich zelf nog dieper de put in. Want levend ziet ie haar toch niet meer terug. Je hebt toch ook mooie dingen met haar gedeeld? Ja natuurlijk. Nou koester dat dan. Juist de mooie dingen moet jij jezelf herinneren en dat is toch de reden dat je elkaar lief had.Ja, ja, maar…
Vanochtend ontmoette ik hem. Ik op mijn fiets op het punt te vertrekken richting werk. Hij terug naar huis met 2 honden. Hij mopperen over de honden die niet willen luisteren. Als die naar rechts ging gaan de honden naar links. en dit elke dag weer. Ze moeten een schop krijgen . Ik zei het zijn net mensen, ruiken ze de vrijheid dan nemen ze er van. Aan de lijn is toch ook geen lolletje, dat voelen dieren ook. Dieren zijn net als mensen dus ook onvoorspelbaar en eigen gereid. En daar moest die om lachen. Ik dacht een beetje aandacht doet wonderen.

» Posted By wijzij On April 16, 2012 @ 23:25

#22
Karin ‘geloof’ is een rekbaar begrip. Ik bedoel niet ‘geloof’ zoals als ‘sommigen’ dat in een religie ervaar. Maar als jij in ‘medische technologie’ ‘gelooft’ is dat je goed recht. Want idereen heeft zijn/haar eigen waarheden. Dat wordt ook door je referentiekader bepaalt en dat is nooit bij iedereen hetzelfde.
Als de zieke denkt (gelooft) ik ben niet meer te redden ik ga dood hoe kan medische technologie de zieke dan nog helpen? Wij zijn allemaal mensen en onzekerheid geeft ons angst. Angst betekent instinctief vechten of vluchten met de bedoeling te overleven.

De zieke is toch meer dan alleen fysiek en chemisch, wat ‘medische wetenschap’ ons doet ‘geloven’. En daarom zijn de oplossingen die medische wetenschap ons aanbieden ‘technologisch( mechanisch/bestraling) of chemisch(pilletje, poedertje, drankje). En ‘iets’ anders bestaat niet(of toch wel niets doen).

We zijn als zieke ook ‘vaak’ te laat op spreekuur. Voorkomen is beter dan genezen.
Soms vraag ik mezelf af of mensen vatbaarder zijn voor ziekten als ze niet zelf leven maar geleefd worden. Te veel kijken naar anderen, zich laten ‘opleggen’ hoe we leven moeten. Zichzelf geen rust gunnen. Zich laten opjagen omdat anderen dat van ons verlangen? Als je er niet erbij hoort tel je niet mee. Voortdurend op je teentjes willen lopen? De boog kan niet altijd gespannen zijn? Na verloop van tijd is de rek eruit?Niet kunnen relativeren? Alles is wit of zwart? Ga zo maar door.
We weten dat allemaal van binnen al, maar tja tussen willen en doen (theorie
en praktijk zit een groot verschil).

Alles mag niks moet? Misschien laat ziekte mij ook zien ik ben uit evenwicht?
Gas terug nemen, let op jezelf? Zo geniet ik des te meer van het leven?
En als gezondheid voor mij niet belangrijk is dan kan ik de rest ook niet?

En dus Karin discussie brengt ons niet verder. En dat wordt weer een welles en nietus verhaal.
Het enige wat telt is bewustwording en dan zitten we toch weer op een lijn, niet waar?
Groetjes.

» Posted By wijzij On April 14, 2012 @ 13:14

«« Back To Stats Page