Statistiek

Comments Posted By wijzij

Displaying 271 To 273 Of 273 Comments

De dood in doordrukstrip

#44
er zijn genoeg woorden die met aarts beginnen en een ‘negatieve’ bijklank krijgen. Zoals aartslelijk, aartsdom(ipv bis(dom) is dat niet hetzelfde als ik woon op 7, hij op 7bis en zij 7bis a) ), aartje naar zijn vaartje. Bisschop betekent letterlijk bis schop. Je krijgt nog een’extra’ een trap na vanuit dat geloof. Al heb je het niet verdiend. Dom heeft natuur niet twee betekenissen maar betekent gewoon ontwetend. Ik ga naar de domkerk om lekker ‘dom’ te blijven. En omdat ik dom blijft verdient een andere aan mij, niet waar?

» Posted By wijzij On May 13, 2012 @ 14:44

@Hans Vogelzang. Je hoeft die Bijbel niet zo ‘letterlijk’ te nemen. Weet hoe oud onze Aarde wel niet is. Zo’n 7 miljard jaar. Hoezo denk je dat Jezus de ‘enige’ die is geweest die het bij het juist einde heeft gehad. Weet u wel hoe groot onze wereld wel niet is? En met vele verschillende culturen en levensovertuigingen. Hebben die allemaal ‘een verkeerd’ beeld als ze Jezus en de Bijbel niet kennen? Is de Bijbel dan niet de zoveelste verdeel en heersspelletje en het doel heiligt de middelen show? Jezus komt pas zo’n 35 jaar voor Chr. te voorschijn en overal te wereld heb je profeten gehad. 2047 jaar is toch wel heel erg kort (door de bocht) om ‘onze ‘maakbare’ leven aan het Jezus figuur te koppelen. Hebben de mensen die voor Jezus leefden met al die verschillende geloven, wetenschappen en culturen het Leven als onjuist en ‘onliefdevol ervaren omdat ze Jezus of ueberhaupt de Bijbel niet kennen? Is Jezus niet gewoon als jij en ik een mensenpersoon die een andere gewoon bewust wil maken dat die mens zelf de touwtjes in handen heeft om iets moois van zijn leven te maken met instand houden van zijn ‘geweten(gevoel en vestand in evenwicht)? Als ik en echt iedereen dat kan heb ik die Bijbel helemaal niet nodig, en mag ie van mij zomaar de prullenbak in.

» Posted By wijzij On May 13, 2012 @ 10:07

Ik weet dat er een God bestaat. Ik weet dat Liefde uit mezelf komt. Ik weet dat mensen ieder voor zich hun ‘eigen’ waarheid hebben. Ik weet dat Liefde nooit uit welk ‘boek’ door mensen geschreven is de Echte Liefde is. Liefde kun je alleen ervaren door in contact te komen(communiceren) met alles om je heen (mens, plant,dier, mineraal, omgeving). Liefde, Leven en Dood heeft niets te maken met ‘elkaar’ ‘wijs’ te maken hoe ik leef dus moet een andere ook zo leven. Een andere overtuigen moet ik vooral niet doen. Eerst moet ik leren mijzelf te accepteren en alleen door ‘te laten’ zien wie ik Echt ben zonder aanzien des persoons kan ik verbinding maken met de andere en hem/haar accepteren. Voor Liefde bestaat er ‘geen’ regeltjes, normen en waarden die anderen ons opleggen. Zelfs wetenschap heeft daar geen antwoord op. Ook de kerk niet of welke religie dan ook, ook niet ; ook geen enkele spirituele stroming niet. In mijn hart weet ik alles al en ook uit die bron kan ik mijn Liefde putten. Maar dat moet ik zelf doen. Er op wachten, God alles laten bepalen, aan een andere overlaten betekent altijd SPIJT. En SPIJT laat de DOOD mij zien als ik in mijn LEVEN LIEFDE NIET HEB ERVAREN.
En dat we pas na ons dood een paradijs ervaren? Dat is pas aangepraatte onzin? De religie die dit zegt ervaart Aarde als haar Paradijs. En waarom ik pas na mijn Dood? Mij vooral niet geloven. Want ik haat ‘meelopers’ want die denken zelf niet. Succes.

» Posted By wijzij On May 13, 2012 @ 09:25

«« Back To Stats Page