Statistiek

Comments Posted By nee@niet.grom

Displaying 181 To 210 Of 255 Comments

Cyborgs, continued

Bah, wat Eng. Het doet me aan die machine/vlieg/mens mash-up denken aan het einde van The Fly (met Jeff Goldblum). Dat is wat ik me bij het begrip “cyborg” voorstel: een monsterlijk mashup dat gevaarlijk maar lijdzaam langzaam naar me toekruipt en me smeekt om hem in godsnaam maar snel af te maken. Geen wonder dat-ie de loop van het geweer Geena Davis oppakt en dat tegen zijn hoofd zet: “Knal me maar neer”, wat ze ook doet, en vervolgens in huilen uitbarst, zo te zien eerder van opluchting dan van enig overgebleven medelijden met haar niet meer te herkennen geliefde.

Ik heb als klein ukkie nog nooit zulke nachtmerries gehad als door die scene. De BBC presentator zei: “Think of someone you love during that last scene” maar ik was zo bang geworden, zelfs de kots van de walging bleef me in de keel steken. Dus cyborgs? Mij niet gezien. Ik ben eerder Geena Davis met een volgeladen geweer, voor het geval zo’n monsterlijk mash-up zoutzuur over me heen braakt of (in zijn meer robotische gedaante) mij probeert te elektrocuteren of allebei. Cyborgs zijn ENG!

» Posted By nee@niet.grom On May 01, 2007 @ 13:57

Pixelpopjes

Heb je Genesis P’Orridge wel eens gezien?
http://www.youtube.com/watch?v=6qFq03QAn3w

Op deze foto kun je zien hoe zijn jukbeenderen al aan het inzakken zijn:
http://genesisp-orridge.com/files/2007/04/06/12/38/33/clip_image002.jpg

Ook een man die zich karikaturaal heeft laten verbouwen. Het is de bedoeling van deze exercitie dat hij en zijn echtgenote zoveel mogelijk op elkaar gaan lijken (veel succes!)

Als ik zulke beelden zie dan geloof ik feministes op hun erewoord die dit een vorm van vrouwenhaat vinden. (Om nog te zwijgen over de zelf-haat die iemand moet voelen om voor zoiets te gaan.)

Ik vind dat alle vrouwen die zich laten bijknippen pixelpopjes zijn. Bij alle cosmetische ingrepen wordt gebruik gemaakt van digitale morphs om de patient over te halen. Op zulke digitale morphs ziet de ingreep er veel beter uit dan in het echt vaak het geval is. Alle vrouwen die zich door zulke digitale morphs laten inpalmen zijn pixelpopjes. Waarom wordt het alleen maar gezeurd als het er extreem uitziet en vindt iedereen het OK als het er “opgeruimd” uitziet? Het is allemaal fake. In deze wereld van het “bijknippen” bestaat er niet zoiets als “gelukt” en “mislukt”.

» Posted By nee@niet.grom On April 29, 2007 @ 03:40

Tweede paspoort

Wegrennen voor je problemen naar een Anderland is niet slim. Je troep achterlaten en wegrennen is gewoon aso. Vluchten naar een “Anderland” is niet intelligent, het is gewoon struisvogelpolitiek. Er is geen Anderland. En laten we vooral niet vergeten: dat was de gedachtegang achter het kolonialisme. De kolonieen waren toen het Anderland. Nogal wiedes dus dat ik dit Anderland nonsens een door en door dom en ondoordacht concept vind. Het is dom-nostalgisch. Zij die geen geld hebben om te vluchten als het slecht gaat fantaseren maar over een Anderland? Mij niet gezien. Het zijn koloniale fantasieen waar ik niets mee te maken wil hebben.

Als het ooit weer goed gaat met Nederland, en al die Nederlandse yups die de afgelopen paar jaar geemigreerd zijn met z’n allen beslissen terug te keren, dan zal ik ze bij de grens opwachten om ze haarfijn uit te leggen wat ik vind van het feit dat zij ertussendoor gingen terwijl de rest van ons (voor wie vluchten met bakken geld naar nog meer bakken geld geen optie is) het land draaiende hield “ondanks” de afwezigheid van de yups. Dus kom maar op, opportunistische NL-emigranten. Durf je Anderlandse/Australische zon-gebakken smoel weer eens te laten zien in het Nederland dat jullie achtergelaten hadden. Blijf vooral weg, wij die gebleven zijn hebben laten zien het zonder jullie te kunnen.

» Posted By nee@niet.grom On April 23, 2007 @ 03:08

Ik blijf het maar onzin vinden. De gedachtegang erachter is net zo dom als die achter de race-traitors. “Is the social construction of whiteness so flimsy that it can be repudiated by a mere act of political will, or even by widespread and repeated acts at rejecting white privilege?”. Sommige (blankemanslanden) paspoorten zijn meer waard dan andere. In deze context is het hebben van een twee fictieve internet paspoort een domme grap. (Waar zijn de websites met fictieve zorgverzekeringspolissen?)

» Posted By nee@niet.grom On April 19, 2007 @ 03:05

Vallen, opnieuw

Er zijn taligere boeken tot succesvolle films verwerkt. Als ik de filmmaker was zou ik jou door deze performer laten spelen: http://www.youtube.com/watch?v=55-4AxEErvU
Ze lijkt een beetje op jou, vind ik, en haar stukken zijn ook nogal talig, zoals je hier zelf kunt zien.

» Posted By nee@niet.grom On April 10, 2007 @ 01:49

In alle nuchterheid en onafhankelijkheid
het is een interessant verschijnsel
mens dat het heeft geschreven
met betere kwaliteit dan ik gedacht had
en met een mooie gave zuivere vriendelijke
en ook lieve zachte glanzende gloeiende veelkleurige persoonlijkheid
en erg goed zelfbewust vakmanschap
met mooi logisch regelmatig denken
dat kom je niet veel tegen.

Poetisch zit het aardig in elkaar, maar om zoiets als proza op te schrijven… De climax is trouwens ook leuk:

‘t boek is nu zelfs sneller uit dan ik gedacht had
dus tempo tempo tempo
razendsnel naar bed
want morgen naar de kenndymars te sittard
maar goed
de wereld draait door
en we moeten gauw weer verder
er is nog een hele hoop te doen
en ‘t is al heel wat,
dat je meer vriendschap hebt gesloten met je eigen lichaam,
dat je er goed en pittig bijzit uitziet,
en dat ‘t snel tijd wordt voor je boek
“hoe ik alles en iedereen overwon”,
want daar is in feite het wachten op
prettige feestdagen
‘\°_°/’
en tot ziens.

Het heeft iets weg van een IRC-log met jezelf.

» Posted By nee@niet.grom On April 10, 2007 @ 01:48

Een van de betere boeken die ik ooit heb gelezen. Helaas heb ik het te druk met mijn studie om het nogmaals te gaan lezen, anders had ik het met veel plezier gedaan.

Als ik zo vrij mag zijn, wat zou je ervan vinden als iemand hiervan een film zou maken inplaats van die achterlijke rotboeken van Brusselmans? Jouw boek zou in een veel betere film resulteren. Moet je er niet aan denken dat je boek (en daarmee je biografie) tot filmscript verwerkt wordt, of lijkt het je wel eens grappig om iemand anders “jezelf” te zien spelen op het grote doek? En wie zou je kiezen om “jou” te spelen? Persoonlijk zou ik jou het liefst door een nog onbekende actrice laten spelen. (Je mag ook een niet-Nederlander uitkiezen, voor de Amerikaanse blockbuster adaptatie van je boek.)

» Posted By nee@niet.grom On April 10, 2007 @ 01:48

Ex drummer

“Teveel geschreeuw, teveel ongewassen, ongeschoren en onbehouwen mensen, teveel domheid, en alles op te luid volume.”. Precies hoe ik denk over die boeken van Brusselmans vol puberaal gezwets. Gelukkig dat Trent Reznor in de eerste instantie muzikant is, want als hij boeken schreef zouden die in de trant van het puberale gezwets van Brusselmans zijn geweest. Als Trent ooit iets in het Vlaams wil gaan zingen moet hij eens contact opnemen met Brusselmans, die heeft vast nog ergens een (verstopte) pot rijmelarij liggen. Ik heb jouw liefde voor Brusselmans nooit echt begrepen. Maar ik ben blij dat de film kennelijk als een soort anti-propaganda werkt. Als de “goesting” om Brusselmans te gaan lezen verdwijnt door deze film, hulde!

» Posted By nee@niet.grom On April 04, 2007 @ 01:31

Catch a fire

“Maar dat apartheid slecht was, hoeft tegenwoordig geen uitleg”. Er zijn anders in Amerika nog steeds christelijke conservatieven die openlijk “beargumenteren” dat antebelum Amerika goed was voor de zwarte slaven omdat er “zo goed voor ze werd gezorgd op de plantages” (echt citaat, geen grapje). Voor dit soort tuig is het nodig om tot in het oneindige te herhalen dat apartheid echt goed fout was.

Persoonlijk denk ik dat de filmkritiek in Nederland verziekt is door zo’n film als Zwartboek. Nu moet je noodgedwongen elke keer laten zien dat de andere kant (de “slachtoffers”) ook wel eens fout was, wat neerkomt op tot vervelens toe herhalen dat er voorbeelden waren van het verklikken van de eigen groep om er zelf beter van de worden.

Als je dit zelfopgelegd slachtofferschap niet (tot vervelens toe) aankaart, dan geef je geen “realistisch” beeld van “echte”, “diepe”, “gelaagde” karakters, is het argument. Wat interessant toch dat alleen “zelfopgelegd slachtofferschap” als diep en gelaagd wordt gezien! Alsof “simpelweg” slachtoffer zijn dat niet is. Het is door deze verzieking van de filmkritiek dat een film waarin apartheid “traditioneel” behandeld nogal afgezaagd lijkt. Maar dat is het niet.

Een door en door nobel karakter kan ook tegelijkertijd een complex en gelaagd karakter zijn (zie Scully en Mulder in de X-files).

Trouwens, het overgrote deel van representaties van zwarte mensen op TV en in films is nog steeds overweldigend negatief, dus positieve discriminatie is op z’n plaats, vind ik. Als er nu een film komt met nobele zwarte karakters, dan is dat net goed.

Als je deze film vergelijkt met het aantal films waarin zwarten negatief worden neergezet, dan is de overheersende trend nog steeds die van negatieve representaties. Het is dus maar goed dat er zo’n film gemaakt wordt, een oase in een woestijn van nog steeds overheersend negatieve representaties.

» Posted By nee@niet.grom On March 29, 2007 @ 23:32

De idiotie van dierenrechten

Karin, je hebt helemaal gelijk, het ligt aan het reloaden. Ze hebben hier op school een nieuwe versie van de M$ browser, en als ik “remember me” aankruis doet-ie raar, en haalt hij de laatste pagina uit de cache inplaats van de pagina opnieuw te laden over het net. Als ik dat “remember me” niet aankruis, wordt de pagina wel “gewoon” opnieuw opgehaald met het bericht erin. Die tweede berichten mag je trouwens weghalen, want nu weet ik wat er aan de hand is. Misschien dat anderen hier die dachten een bericht kwijtgeraakt te zijn tegen hetzelfde probleem zijn aangelopen?

» Posted By nee@niet.grom On March 29, 2007 @ 22:31

Ik heb hier net iets gepost, en dat is niet doorgekomen, dus bij deze nogmaals (en ik heb gemerkt dat ik niet de enige ben die posts kwijtraakt tijdens het posten op dit forum): Het meest zorgwekkende ontwikkeling in de dierenrechten discussie vind ik “the greening of hate”:

http://www.hartford-hwp.com/archives/25b/027.html
En nee, dit is geen extreem rechts video beste AIVD lurkers.

» Posted By nee@niet.grom On March 27, 2007 @ 22:28

“Maar de discussie over dierenrechten ontaardt”. Heb je wel eens over “the greening of hate” gelezen? Dat vind ik een goed voorbeeld van hoe erg die discussie is ontaard.
http://www.hartford-hwp.com/archives/25b/027.html

» Posted By nee@niet.grom On March 27, 2007 @ 22:28

SpitSpaink

Oeps, perdoni Karin, je hebt helemaal gelijk. He, nou kan ik mijn literair one-liner meesterwerk (waarmee ik die tijdschriften hoopte binnen te slepen) zelf in vuilnisbak gooien. Goed dat je die dingen bewaart.

» Posted By nee@niet.grom On March 27, 2007 @ 22:12

“Oude tijdschriften in bakken gedaan en netjes neergezet. Oude jaargangen Serpentine, Vrouwenkrant, Katijf, Homologie, Skepter, BEV.”

Zonde dat je die weggooit. Juist daarvoor zou ik een poging wagen om “de liefste, leukste, grappigste of anderszins meest ontroerende reactie” te geven om die tassen van de recycling storthoop te redden.

» Posted By nee@niet.grom On March 26, 2007 @ 22:10

Waarom nare muziek prettig is

Tja, “datamining”, en toen, en toen? Waar is dit “datamining” precies een reactie op, AIVD, XS4ALL, … ? Ik begin te vermoeden dat die opmerking over pillen slikken helemaal niet als ironisch grapje bedoeld was, zoals ik eerst dacht…

» Posted By nee@niet.grom On April 03, 2007 @ 21:32

Dit gaat allang niet meer over NIN, maar toch wil ik er effe op reageren. Ik kan me voorstellen dat de rechter die deze zaak voor zijn neus kreeg in zijn vuistje moest lachen: “Leuk geprobeerd, XS4ALL, maar helaas, zo kom je er niet.”. Ik bedoel, waar gaat het XS4ALL nou echt om? Privacy-rechten of ik-wil-nie-betaluh? De argumentatie van de rechtzaak suggereert duidelijk het laatste, maar (zoals Karin aangeeft) de juridische casussen van XS4ALL uit het verleden suggereren het eerste. Geen wonder dat de rechter er niet in trapt. Je kunt er niet van uitgaan dat de ingewikkelde rekensommetjes van je boekhouder je activistische reputatie uit het verleden verdonkermanen tegenover de rechter. XS4ALL hebben zo’n strak pakje aangetrokken dat hun vetkwabben er aan alle kanten uitpuilen. Voor die rechter is het alsof een hippie met geitenwollen sokken voor hem gaat staan een vervolgens als een Bill Gates probeert te praten: “We can’t do this because it interferes with our profit margins. The goverment must pay for all the losses incurred.”. Zo’n retoriek gaat XS4ALL te boven, en de rechter heeft het meteen in de smiezen. Een XS4ALL die zo gaat praten, dat klopt gewoon niet, dat past niet bij elkaar, dit is niet geloofwaardig, dit is een valse zet, dit mag niet gebeuren! Ik zou bijna zeggen, net goed dat ze het verloren hebben, want nu weten XS4ALL tenminste hoe belachelijk en ongeloofwaardig ze overkomen wanneer ze zulke hard-economische argumenten proberen te hanteren, zo van: “Kijk mij eens strikt rationeel bezig zijn”. Het is alsof Ali B het accent van de Koningin probeert te imiteren; je weet al bij voorbaat *zingt* “diiit gaaat fooout”.

» Posted By nee@niet.grom On March 30, 2007 @ 21:31

Ik heb dit bericht gelezen. Er staat dat XS4ALL alleen akkoord gaan met het tappen van hun klanten zolang de overheid zelf opdraait voor de kosten. Maw, zolang de overheid hard cash betaalt mogen ze alles doen met het XS4ALL netwerk en het internet verkeer daarop. XS4ALL heeft geen enkel probleem met de taps zelf, alleen met het moeten betalen ervan. Prachtig. Principeloos, ook. “Ik wil alles voor je tappen, overheid, zolang het maar wat schuift. Ten eerste, om te tappen hebben we nieuwe computers nodig, en die mag de overheid voor ons gaan betalen, kunnen we er gelijk zelf gebruik van maken”.

Als je jouw zaak alleen maar in termen van kosten/geld beargumenteert (in plaats van pleiten voor fundamentele mensenrechten), dan ga je uiteindelijk alles op deze manier beredeneren, de 100% NL principeloze manier van denken en handelen in termen van “zolang het mijn bedrijf maar niets kost vind ik alles best”.

En wat hebben we vandaag geleerd lieve kijkbuiskindjes? Dat rechters in Nederland niet meer vatbaar zijn voor argumenten op grond van privacy-rechten, en tevens niet vatbaar zijn voor privacy-rechten verkapt als een transactie-kosten argumentatie. Nou, veel dank hoor, XS4ALL. Jullie hebben een zaak waar het zou moeten gaan om fundamentele mensenrechten juridisch vertaald in termen van geld en geld alleen. Nog veel succes bij instellen van hoger beroep om deze principeloze, alleen op de transactie-kosten gefocusde manier van argumenteren kracht bij te zetten.

Doet me erg denken aan dat argument van “De oorlog in Irak is fout OMDAT HET ONS ZOVEEL GELD KOST!” (dus als het goedkoop was om er oorlog te voeren was die oorlog wel koosjer geweest? Wat een onzin.)

Maar, om effe terug te komen op het eigenlijk onderwerp: wat heeft dit item te maken met het linken naar een mujahideen video in een thread over extreme muziek? We hebben het hier toch over kunst, niet over politiek? (En al hadden we het over politiek, wat maakt het uit? Moet ik dan extra bang worden ofzo?)

Wil je zeggen dat de AIVD mij gaat loggen en/of oppakken omdat ik het over extreme muziek heb en binnen die context een voorbeeld geef van cultuurgebonden uitingen van extremiteit? Daar ging het nml om, maar daar ga jij kompleet voorbij aan, en begin paranoide te ijlen over de AIVD.

Als ik ooit mijn Stasi…oeps, ik bedoel AIVD files in handen krijg, dan hoop ik dat het vooral leuk om te lezen is. “Oh ja, dat was nog eens een geile Trent Reznor gay slash/fanfic website (huh? Waarom wordt deze site door de AIVD in verband gebracht met de homo-orgieen uit de file van Pim Fortuyn?)”, “Oh, en dat was nog eens een funky Justin Timberlake video die ik toen had gezien op Youtube! (schrijft de AIVD: “zoals ook te horen op de Pim Fortuyn orgieen”… WTF?), “oh ja, en hier is een foto van mij op het BEP concert. Wat zag ik er toen uit zeg! Dat hoofddoek!”

Als ik ooit Cuba bezoek dan ga niet naar Guantanamo, maar ga ik op de koffie bij (LET OP AIVD! SNEL LOGGEN DIT!) Assata Shakur. Haar “extreme” gedichten kun je hier lezen: http://thetalkingdrum.com/bla.html

» Posted By nee@niet.grom On March 29, 2007 @ 21:31

*gaap* Happiness in Slavery ken ik allang. Het is “interesant” vanwege de homofobe connotaties (aan het begin focust de camera op de genitalia van die man die zich uitkleedt), vooral in het licht van Trent Reznors homofobe uitspraken zoals: “I’m not gay, my tongue is my own.”. Trent Reznor blijkt helaas een homofoob te zijn, en dat blijkt uit deze video.

Wat deze opmerking betreft: “er kijken mensen mee met al ons internet verkeer”, het spijt me dat je zo paranoide bent. Als de AIVD daadwerkelijk meeleest nodig ik ze bij deze uit om mij op te pakken voor het linken naar een Youtube video. En wat hebben “radicale privacy activisten” hier nou weer mee te maken? Zijn die tegen het linken naar een mujahideen video?

Dat je mij met Juzo vergelijkt is gewoon het bewijs dat je niet met genuanceerde kritiek om kan gaan. In tegenstelling tot Juzo heeft Spaink mij nooit tot bedaren geroepen. Als er iemand een brugklasser gelijkt ben je het zelf met jouw gebrek aan nuanceringsvermogen, dus ga maar lekker zelf homofobe pseudo-snuff videos van oompje Trent kijken met je klasgenootjes. *Zingt BEP*

» Posted By nee@niet.grom On March 27, 2007 @ 21:31

NIN vind ik helemaal niet hol. Wat, is NIN opeens Piet Mondriaan geworden, pure abstractie? Wat een grote onzin. Nogmaals, dat jij Atari Teenage Riot de meest extreme muziek noemt heeft meer te maken met jouw eigen (zo te zien weinig brede) muziekkennis dan met de muziek zelf. Ga maar eens wat van Throbbing Gristle downloaden (en kijk, hier heb je iemand die EN Black Eyed Peas, EN Justin Timberlake EN Throbbing Bristle kent en luistert en het allemaal OK vindt! Het moet niet gekker worden!).

Als het je alleen maar om “extremiteit” gaat, waarom download je niet meteen een paar mujahideen propaganda-video’s? Die zien precies zo uit als een doorsnee heavy metal video zoals je die vroeger zag op MTV Headbangers’ Ball. De muziek is nou niet bepaald wat iemand als jij gewend is, maar is zulke mujahideen-muziek nou (wel of niet) “extreem”? Want, geef toe, voor iemand als jij is het paketje waarin de muziek gepresenteerd wordt net zo belangrijk bij het bepalen of je iets extreem vindt als de muziek zelf. Als jij die mujahideen-muziek zou horen zonder de mujahideen-beelden erbij, zou je bij wijze van spreken in slaap vallen terwijl iemand anders (die de lyrics van de song wel verstaat) erdoor in vervoering raakt en net als jij zegt: “Ik kan er een hoop onverwerkte aggressie in kwijt”. Een suggestie:
http://www.youtube.com/watch?v=XZrx03wb7vQ

Zet er een heavy metal sample (en een gabber-house beat) onder en je kunt het zo verkopen aan de metal-heads, dus nogmaals, wat is “extreem”? (Ik vind trouwens dat Sheik Feiz ietwat betere teksten schrijft dan Trent Reznor.)

En so what dat je ouders geen bal vinden aan ATR en NIN (en laat me raden, die mujahideen music-videos vinden ze vast ook niet erg koosjer)? Moet ik van alles en nog wat aan mijn ouders voorleggen om te bepalen om het extreem is? Als ik dit toepas op My Humps van BEP, dan is dat ook extreme muziek.

» Posted By nee@niet.grom On March 25, 2007 @ 21:29

En ga vooral niet jezelf over je bol aaien met opmerkingen zoals: “Slimme mensen luisteren naar muziek gemaakt door slimme mensen. Domme mensen luisteren naar de muziek gemaakt door domme mensen”. Ik luister met veel plezier zowel naar de muziek van de Black Eyed Peas als naar de muziek Nine Inch Nails (ja, DAT kan namelijk ook!)… en toch vind de teksten van beiden evenredig puberaal. Is “I wanna fuck you like an animal” nou echt zoveel intellectueler dan “My humps my lady-lumps”? Laat me niet lachen.

Het gaat hier om uitermate waardeloos “onderzoek” dat helemaal niets bewezen heeft, behalve dat heel veel mensen hun muzieksmaak bevestigd willen zien door een beroep te doen op de “slimme” mensen die ernaar luisteren. Bovendien vind ik het complete onzin om te insinueren dat slimme mensen minder geneigd zijn tot “delinquency”… hoe de hel hebben de wetenschappers dat gedefinieerd? En hoezo dat “academic ability” per definitie intelligentie bewijst? (George W. Bush ging ook naar een goeie school, weetje).

En tenslotte is het onzin dat het bestaan van slimme fans bewijst dat een bepaalde muzieksoort goed voor je is. Zoals ik al zei: er luisteren ook academici naar Nelly en Usher. Is daarmee de positieve waarde van die muziek bewezen?

Dit non-argument (slimme kids luisteren ernaar, worden niet crimineel en dus is er niets aan de hand) kan net zo goed de andere kant op gebruikt worden. Laten we datzelfde argument eens toepassen op pimp-rap:

“Intelligent teenagers often listen to pimp-rap to cope with the pressures associated with being sexually active in a conservative society, according to research. The results of a study of more than 1,000 of the brightest five per cent of young people will come as relief to parents whose offspring are devotees of Snoop Dog, Nelly, Nate Dogg and their musical descendants. Researchers found that, far from being a sign of delinquency and poor academic ability, many adolescent “players” are extremely bright and often use the music to help them deal with the stresses and strains of being sexually active teenagers [..] Participants said they appreciated the honest and blunt convoluted sexual entanglements of pimp-rap more than perhaps the average heavy metal love-song. It has a tendency to worry adults a bit but I think it is just a cathartic thing. It does not indicate problems.”

» Posted By nee@niet.grom On March 24, 2007 @ 21:29

Zou je dezelfde stelling ook verdedigen voor gangsta of pimp-rap, Fergielicious of de allerplatste disco als bleek dat daar PhDs naar luisteren? “People like you are the reason people like me listen to disco” ofzoiets? Ik ken ook briljante mensen die daar naar luisteren, namelijk.

Trent Reznor zei eens dat Closer door Prince was geinspireerd, en is dat nummer inhoudelijk nou zoveel anders dan Darling Nikki dat alleen geschoolde mensen ernaar luisteren? Van de tekst van Sign O’ The Times zou je ook een prima industrial song kunnen maken – een mooie uitdaging voor de mashers onder jullie. Persoonlijk vond ik Batdance van Prince erg industrial, het had zo een Nine Inch Nails nummer kunnen zijn (met geschreeuw, ronkende gitaren en film-samples en al, misschien zonder het funky orgeltje). Waarom is het een industrial en het andere mainstream pop-muziek? Kortom, het gaat alleen om het pakje, niet om de inhoud.

Dat slimme of domme mensen naar een bepaalde muzieksoort luisteren zegt helemaal niets over de muziek zelf. Oh, maar ze hebben natuurlijk alleen onderzoek gedaan onder reeds slimme studenten. Volgende keer onderzoek doen onder de mall-rats voor een evenwichtiger beeld van wie naar deze muziek luisteren en hoe ze de inhoud ervan interpreteren. Wat als uit het onderzoek was gebleken dat alleen maar white trash losers naar Metal luisteren? Zou dat iets bewijzen over de muziek?

» Posted By nee@niet.grom On March 23, 2007 @ 21:28

‘This is what it feels like’

Ik heb de lyrics van Reznor altijd puberaal gezwets gevonden, maar de muziek staat als een huis. En nu Marilyn Manson heeft besloten om films te gaan maken heeft Reznor weer het rijk alleen. Wel zou ik hem aanraden om voortaan iemand anders de songteksten te laten schrijven.

» Posted By nee@niet.grom On March 23, 2007 @ 21:09

Zeur niet!

Hoezo ‘een paar zwaluwen’? Bedoel je te zeggen dat het maar uitzonderingen zijn die de regel bewijzen? Daar geloof ik niets van. Bovendien zijn dit allemaal high profile mannen, en bij vrouwen was het ook eerst alleen een celebrity trend dat vervolgens zijn weg vond naar zogenaamd normale vrouwen.

Trouwens, over uitzonderingen op de regel: het overgrote deel van de vrouwen die ik ken heeft ook (nog?) geen ingreep laten verrichten, dus kunnen we in het geval van vrouwen die onder het mes gaan niet eveneens spreken van een uitzondering op de regel?

» Posted By nee@niet.grom On September 25, 2007 @ 01:48

Een blog vol bewijs dat Karin het bij het verkeerde eind heeft met haar opmerking dat (hetero) mannen geen botox/beauty-victims zijn:
http://www.makemeheal.com/news/?cat=23

» Posted By nee@niet.grom On September 24, 2007 @ 01:48

“Maar hoe sterk moet je niet zijn om aan de druk van je omgeving, ja, van een hele cultuur te weerstaan?”

Zoals ik al zei, in je eentje lukt je dat niet. Dat is tevens iets wat mij zo stoort aan Karins argument van ‘doe iets’. Zulk advies is op het individu gericht. In je eentje krijg je niets voor elkaar.

Karin zegt: ‘Fluit jongens na’ (probeer dit eens als man in Amsterdam!), maar Karin zegt niet ‘Geef je vriendin een tik op de vingers wanneer ze een denigrerende opmerking maakt over de dikke reet een andere vriendin’. DAT helpt pas. Vrouwen moeten gewoon eens stoppen met *elkaar* zo afzeiken om hoe ze eruit zien. Vrouwen moeten elkaar eens aanspreken op het feit dat ze op andere vrouwen lopen te katten.

Ik spreek mijn vrienden ook aan als de een zegt: ‘Ik durf X niet te zoenen omdat hij lekkerder uitziet dan ikzelf, en ik ben bang dat hij me uitlacht’ (kom op mensen!).

Ook zegt Karin niets over seksistische werkgevers (overweldigend mannen die vrouwen aannemen) of over het feit dat een hoop vrouwen nog steeds afhankelijk zijn van mannen voor onderdak en inkomsten. Een sugardaddy is nog steeds een survival item voor een hoop vrouwen. Van een part-time baantje valt ook niet onafhankelijk te leven, he.

Die seksistische werkgevers kunnen trouwens ook homo’s zijn die andere homomannen aannemen. Verhalen te over met voorbeelden uit bijv. de entertainment bizz, maar Karin kan ook gewoon haar eigen homovrienden om voorbeelden vragen.

Dat is trouwens ook zoiets ouderwets aan Karins column: dat homo’s zich laten verbouwen is al een jaar en een dag bekend, maar voor Karin is er pas gelijkheid als heteromannen (zogenaamd echte mannen) zich laten verbouwen – en zij vergeet daarbij Berlusconi met zijn facelift en Putin met zijn Botox shots.

Die uitspraak van ‘als mannen net zulke beauty-victims zijn als vrouwen is er pas gelijkheid’ vind ik door en door nihilistisch en cynisch, maar Karin had ook eens eerder gezegd* dat er pas echte gelijkheid is tussen mannen en vrouwen zodra mannen net zo vaak verkracht worden als vrouwen. Kennelijk meet Karin gelijkheid tussen mensen liever aan mate van repressie in plaats van aan mate van emancipatie. Als dat niet het toppunt van cynisme is weet ik het ook niet.

* deze referentie naar iets wat je eerder schreef ‘gericht aan een algemeen en gezichtloos publiek’ is niet als stalking bedoeld.

» Posted By nee@niet.grom On September 23, 2007 @ 01:48

“Ik zie trouwens dat ik het woord narcisme gebruik, terwijl jij het in je stukje absoluut niet gebruikt.”

Nou en? Zolang we mensen niet mogen aanspreken op hun narcisisme zal er niets veranderen. Die beauty en fashion-victims moeten gewoon een dikkere huid kweken. Oh, maar DAAR hebben we geen foefjes voor, dat zul je toch echt samen als groep vrouwen moeten doen.

Dat mannen niet aan de meetlat van beauty-standards worden gehouden is trouwens grote kolder. Karin zegt dat ze zoveel homovrienden heeft*, nou, vraag maar eens aan hen om de strakgetrokken ijdeltuiten eruit te pikken. Ik en mijn vrienden kunnen ze zo voor je aanwijzen.

Ik zag op de Roze Filmdagen zelfs een docu over een gast die naar een arts in Brazilie was gegaan om de huid van zijn lul te verjongeren. Berlusconi heeft een facelift Putin is ook al aan de Botox. Kortom: grote onzin dat mannen niet op hun uiterlijk worden aangekeken. Sorry Karin, maar dit statement van jou is echt niet meer bij de tijd.

* deze referentie naar iets wat je eerder schreef ‘gericht aan een algemeen en gezichtloos publiek’ is niet als stalking bedoeld.

» Posted By nee@niet.grom On September 22, 2007 @ 01:47

Persoonlijk is niet langer privé

“Bij een man moet het eruit.”

Een archetypische seksistische verkrachter aan het woord.
Wat word ik goed ziek van jou.

“Ik kan me niet inhouden, bij mij moet het eruit, want ik ben een ECHTE MAN!”

Luister eens, meneer de echte man, sla je meneer agent ook midden in z’n smoel als je kwaad op hem bent? “Het moet er immers gewoon uit”
Steek je je lul ook in de reet van Balkenende als je kwaad op hem om zijn policies? “Het moet er immers gewoon uit”, niet?

Dacht het niet he.
Dan hou je je netjes in.
Dan kun je je wel opeens inhouden.

Je bent dus wel ERG kieskeurig (lees: opportunistisch) met waneer je jouw driften kiest in te tomen en wanneer je jouw driften de vrije loop laat, grote seksistsche hypocriet die je bent.

Of zal ik jou doodleuk op je stomme bek gaan slaan omdat ik seksisten haat en bij mij “moet het er ook gewoon uit”? Want ik ben ook “een echte man” enzo, en ik kan mijn “echte gevoelens” jegens seksisten zoals jij ook niet zo goed onderdrukken. I feel you too, man, and it doesn’t feel good.

En wat krijgen we erna? “she was asking for it”.
Wat ben jij een walgelijk beest. Ik heb helaas vele vrouwen die het slachtoffer zijn geworden van “jouw soort mensen” (ik weet het, ik mag die uitdrukking hier niet gebruiken, maar kom nou).

“Liefde gaat boven alles, is een oer-emotie”

Nee hoor, liefde is historisch contingent en veranderlijk. Bovendien is liefde een combinatie van zaken, een luie shorthand voor mensen die deze zaken niet appart kunnen houden. Liefde is gewoon cultuur.

En liefde gaat niet boven alles. Zie al die vrouwen die bij een man blijven die ze in elkaar slaat “want ik hou zoveel van hem”… lees: ik heb geen eigen huis, geen eigen inkomsten en ben volledig van hem afhankelijk. Ja, dat noemen ze dan de “oer-emotie” liefde. Laat me niet lachen. Wordt wakker please. Jullie zijn mensen, geen beesten. Beesten lezen geen Plato.

» Posted By nee@niet.grom On August 06, 2007 @ 02:28

‘Al is het maar omdat alles wat ze op Internet schrijven ook voor hun broertjes, zusjes, ouders, oma, opa, etc. toegankelijk is.’

En laten we al helemaal niet beginnen over al die verhalen over mensen die van alles en nog wat op het net hadden gezet en er vervolgens paf van stonden dat wildvreemden dat allemaal gingen lezen. Zie mijn verhaal over allochtone familieleden, zie Karins verhaal over wild vreemden die haar aanspreken op haar stukken.

Ik zou trouwens nog steeds graag voorbeelden hiervan willen zien van Karin. Wat vroegen die vreemden dan zoal, waarvan jij vond dat ze ‘hun rechten opeisten’ Kreeg je soms indecent proposals opgestuurd van geilerds naar aanleiding van je seksgerelateerde stukken? Geilerds op het net kun je gemakkelijk ontwijken is mijn ervaring. Om heel eerlijk te zijn: ik ga dan juist met ze in discussie, maar ja, that’s just me, kan ik ook eens de viespeuk spelen op het net, lekker veilig.

» Posted By nee@niet.grom On August 02, 2007 @ 02:26

“Soms heeft het nadelen. Dan verwijst een halve onbekende ineens naar iets dat ik ergens heb geschreven, en ontleent daar een air aan alsof we op intieme voet staan, wat niet waar is.”

Hier ga ik iets over posten, want dit is een onderwerp dat mij aan het hart gaat. Ik heb zowel zelf een keer de lijn (welke?) overschreden, en heb naar mijn gevoel ook meegemaakt dat iemand dat bij mij deed.

Zo had ik een keer gepost dat ik familieleden had die in het buitenland woonden, en toen heeft iemand de conclusie getrokken dat ik er zelf vandaan kwam, en dat ik dus in een discussie over allochtonen vanuit het standpunt van de allochtoon redeneerde. Hij vroeg me niet eens hoe het echt zat, hij schreef alsof hij het wel zeker wist hoe het werkelijk met me zat.

Op het internet zijn dit soort misverstanden aan de orde van de dag. Ik was een beetje kwaad geworden op die persoon, maar uiteindelijk is het niet zijn of mijn schuld. Op het internet zitten er een hoop gaten in de communicatie en mensen hebben nou eenmaal de neiging om die gaten met van alles en nog wat in te vullen.

“Want ik heb het hem of haar niet verteld, maar een amorf publiek. Terwijl ik uiteraard wel hoop dat iemand iets aan zulke betogen heeft – er inzicht door krijgt, zich gesterkt voelt, of iets heeft gekregen om fijn de tanden in te zetten – vind ik tegelijkertijd dat ze er geen rechten op mij aan mogen ontlenen;”

Wat voor rechten probeerde die persoon eraan te ontlenen?

De grens die ik had overschreden volgens de andere persoon was dat ik met hem over zijn kunst probeerde te discussieren over de mail, terwijl die persoon daar kennelijk geen zin in had. Hij zei dat zijn kunst voor zichzelf sprak en dat ik er niets iets erachter moest gaan zoeken. Uiteraard was ik erg teleurgesteld door zo’n afgezaagd antwoord.

Maar, aan de andere kant, zoiets kun je niet van tevoren raden, en ik denk dat mensen vaak de neiging hebben om iemands openheid als een soort van ‘open voor business’ uitnodiging te interpreteren. Sommige mensen zijn intiemer dan anderen en het is moeilijk om te voorspellen waar iemands persoonlijke grenzen zitten.

“En altijd ligt daar nog een zweem van taboe over, want sommige dingen – zoals je geamputeerde borst laten zien, of vertellen over vrouwelijke ejaculatie”

Alsof dat de meest controversiele onderwerpen zijn waarover je schrijft. Persoonlijk vind ik jouw stukken over het reilen en zeilen van ziekenhuizen en overheden en ‘kerken’ controversieler dan een of ander sensationeel stuk over een spuitende kut en ijsberen die opeens een lul krijgen (je bedenkt het niet he…). Er zijn echt belangrijkere scandalen in het vizier!

“Het tweede was een artikel in het New York Magazine van vorige week, waarin oude en nieuwe opvattingen over privacy werden beschreven als ‘de grootste generatiekloof sinds rock ‘n’ roll’..”

Welke Amerikaanse idioot heeft nou weer in de New York gepubliceerd dat schijt-hebben aan je privacy de nieuwe trend is onder mijn leeftijdsgenoten!?

Wat een grote onzin. Grote kolder. Ik ben ook van de ‘jonge generatie’, en ik ben ook heel erg gehecht aan mijn privacy.

Dat stuk is vast geschreven door een of andere marketing persoon die mijn generatie ervan wil overtuigen dat je privacy laten schieten hip en modieus is. ‘Laat je privacy varen, kids, want dan pas ben je anders dan je ouders, en dan pas ben je cool’.

Wij jongeren willen ook niet dat iedereen zomaar weet hoeveel zelfmoordpogingen we hebben ondernomen, hoeveel drugs- en drank-ODs we achter de kiezen hebben, hoe vaak we de aambeien in onze reet hebben laten verwijderen, hoe vaak we abortus hebben laten plegen of een AIDS test hebben laten afnemen, met wie we waar en hoelang hebben zitten bellen of chatten en waarover, etc. etc.

Vraag maar aan een paar jongeren of ze dit soort informatie zomaar op het net zouden zetten, en ik garandeer je, het antwoord is driewerf NEE!

Sterker nog: ik wil al mijn geld wedden, dat als ik vandaag een survey zou houden waarin ik jongeren en ouderen specifiek vraag welke onderwerpen ze prive wensen te houden, dat daar nauwelijks verschil in zal zijn.

Vraag maar bij een groep jongeren en een groep ouderen naar het jaarlijks inkomen. Ik wed dat in beide groepen het overgrote deel zal weigeren deze vraag te beantwoorden. Geld is nog steeds erg taboe en zal dat ook blijven.

“En waarom zijn al die jongeren die zo makkelijk over hun leven vertellen, allemaal van die slimme, goedgesitueerde mensen? Zijn het niet vooral de geprivilegieerde kinderen die de toon zetten? Waar zijn de blogs van jongeren die in ongemakkelijke, moeilijke of gewoon maar saaie situaties zitten?”

Die zijn er zat. Had je die stukken in de Volkskrant niet gezien over de Nederlandse anorexia-blogs op het net? De outcasts bloggen ook, maak je daar maar geen zorgen over. De outcasts hoeven zich nooit meer alleen te voelen op het net en dat is alleen maar positief. Ik wil dit ook beamen voor de allochtone webfora zoals Maroc.nl waar jongeren in ieder geval hun hart kunnen luchten over de discriminatie danwel de frustratie en de strijd in hun dagelijks leven, zelfs met de wetenschap dat de AIVD meeleest.

» Posted By nee@niet.grom On August 01, 2007 @ 02:25

Wie de jeugd heeft…

Tussen haakjes, ik zag je gisteren bij Louise Lecavalier. Ik zag werkelijk helemaal niets van je ooglift want je bril zat ervoor (is dit een goed teken?) Wat zeg je dan een ballet recensie deze keer ipv van je gewoonlijke film recensie?

» Posted By nee@niet.grom On July 06, 2007 @ 03:21

«« Back To Stats Page