Statistiek

Comments Posted By moos

Displaying 61 To 73 Of 73 Comments

FiFi: lezing HackTic4all

Juzo, wat een deprimerende onzin.
je hebt meer communicatiemogelijkheden tot je beschikking, en er is verschrikkelijk veel informatie opvraagbaar. Meer dan ooit te voren.
Als je dat niet ziet, en er blijkbaar geen gebruik van maakt dan doe je simpelweg iets fout. Misschien moet je eens een cursus hoe-te-communiceren volgen ;)

» Posted By moos On November 27, 2008 @ 15:58

For the LULz

na The Economist en het Parool heeft nu ook de washington post er over geschreven:
http://www.washingtonpost.com/wp-dyn/content/article/2009/02/16/AR2009021601565_5.html

» Posted By moos On February 18, 2009 @ 21:39

uit dezelfde stal: http://encyclopediadramatica.com/Lulz
Op Encyclopedia-dramatica (EA) wordt veel ‘internet-humor’ bijgehouden. Sommige pagina’s zijn bijzonder creatief en grappig, andere zijn gewoon onzinnig.
Er wordt nogal een eigen taaltje gebruikt, dus raadpleeg urbandictionary.com als je er niks van snapt.

have fun ;)

» Posted By moos On December 01, 2008 @ 12:29

Kaduuk (en geplakt)

protip: http://codex.wordpress.org/Backing_Up_Your_Database#Using_WordPress_Database_Backup_Plugin

» Posted By moos On November 27, 2008 @ 14:16

He’s done it :)

Joan, begrijp me niet verkeerd; ik ben heel blij dat Obama heeft gewonnen. ik moet er ook niet aan denken dat het anders zou zijn gelopen!

Ik geef toe, de impact van ‘een zwarte president’ ontgaat me misschien: de lading die dat heeft in de VS is iets wat ik me nauwelijks voor kan stellen. (hier zou het denk ik niet zo snel een issue zijn, we hadden hier tenslotte ook bijna een kale relnicht als minister-president … :)

Maar waar ik met verwondering naar heb zitten kijken is de manier van campagnevoeren; in de VS gaat dat er toch heel wat anders aan toe dan elders en als nuchtere Nederlander kijk ik toch een beetje bedenkelijk als ik zie met hoeveel emotie men de verkiezingen beleefd. (Sommige van die taferelen ken ik alleen van het WK-voetbal.) Maar als het zoveel energie losmaakt, dan is dat natuurlijk positief.
Wat ik graag zou zien is dat ze deze positieve energie de komende jaren kunnen vasthouden en inzetten om ook echt iets te veranderen. Ik hoop maar dat de Amerikanen over 3 jaar niet weer net zo cynisch zijn als het om politiek gaat.

De slogans waarmee Obama heeft gewonnen moeten nog invulling krijgen; concrete dingen zijn eigenlijk niet gezegd, dus ik ben benieuwd wat ie er van gaat maken.

Maar misschien is het een verschil tussen europeanen en amerikanen: als ik mensenmassa’s in extase zie raken van een leider vraag ik me af wat er aan de hand is; vandaar dat ik enigsinds terughoudend ben als het gaat om het fanatisme waarmee men een president toejuigd.
Maar nogmaals: ik ben blij dat hij het is geworden.

» Posted By moos On November 07, 2008 @ 23:53

Ik ben blij dat McCain niet gewonnen heeft, en misschien ook wel blij dat er eindelijk iemand met een IQ van boven de 95 in het witte huis komt.

Maar ik heb toch met de nodige verbazing zitten kijken naar hun campagne; zijn manier van praten is zo ge-orkestreerd: hij maakt continue gebruik van allerlei NLP technieken en ‘conversational hypnosis’. In sommige van zijn speeches is het echt overduidelijk: “… a light will shine upon you. You will have an epiphany. And, you will vote for Barack.”

Maar goed, als dit soort technieken nodig zijn dan moet het maar, het gaat er tenslotte om waar je het voor gebruikt. Dat de verkiezingen bol staan van de propaganda zou ook niemand moeten verbazen..

Maar eigenlijk wordt nu al een beetje moe van alle obama-fanboys.

» Posted By moos On November 07, 2008 @ 12:31

Koninginnetje


“De stroom van pijnlijke geruchten over Sarah Palin lijkt maar niet te stoppen. De gouverneur van Alaska zou medewerkers van McCain ontvangen hebben met slechts een handdoek om haar lichaam heen geslagen, ze zou niet geweten hebben dat Afrika een continent is en ze zou veel te veel geld hebben besteed aan kleding. “

(source: http://www.telegraaf.nl/buitenland/2410672/___Palin_ontving_strategen_halfnaakt___.html?p=23,1)

.

» Posted By moos On November 08, 2008 @ 15:21

Vaccinatie

Sjaak, je vergeet dat het ten koste gaat van andere gezondheidszorg die geboden kan worden. Hoeveel leed denk je dat er veroorzaakt wordt, omdat ergens geen geld voor is, zelfs niet voor ingrepen die maar een fractie kosten van wat hieraan besteed wordt?

Als je, als arts bijvoorbeeld, moet kiezen tussen tussen vandaag 1 persoon redden a 10.000€, of morgen 2 personen die beide een behandeling van 5000€ nodig hebben, wat zou je kiezen?
Het is een eenvoudige rekensom, maar als het om mensenlevens gaat denkt men alleen met emotie. Heel begrijpelijk. En we schuiven dan het negatieve het liefst zo ver mogelijk vooruit en leven we bij de dag.
Beide keuzes levert ellende op, maar zou het niet het beste zijn om te kijken naar wat op langere termijn het meeste geluk brengt, bij zoveel mogelijk mensen?

» Posted By moos On December 02, 2008 @ 11:19

Dus een derde van de vrouwen die er kanker van krijgt blijkt er aan te overlijden. Als met een vaccin 70% daarvan kan voorkomen dan gaat het dus om 200×0.7 = 140 gevallen per jaar.

Daarbij lijkt me ook van belang wat de kans vergroot dat dat men er ook werkelijk aan overlijd; als ongezond leven (roken, om maar eens iets te noemen) de kans de kans op dysplasie aanzienlijk vergroot, dan lijkt me een algehele vaccinatie nogal rigoureus. Is de vraag of er alternatieven zijn eigenlijk wel gesteld?

als dit soort dingen werkelijk worden ingevoerd, dan wens ik een korting op m’n ziektekostenverzekering, simpelweg omdat ik geen vrouw ben.

De kosten zijn blijkbaar 1000€ per vrouw, er zijn zo’n 8 miljoen vrouwen in NL, dus dat is dan 8 MILJARD €€€.
Daar kun je ook honderden miljoenen Afrikanen voor inenten tegen malaria. Of de Nederlandse kredietcrisis mee bestrijden.
Ter vergelijking dat is ongeveer 5% van de jaarlijkse overheidsbegroting.

kosten per gered mensenleven is dus 8 miljard /140 = 57 miljoen €€€
sorry, maar ik ben nog geen vrouw tegengekomen die me dat waard is :P

Als mensenlevens redden hetgeen is wat hier de belangrijk is (wat ik eveneens betwijfel), dan lijkt dit wel de minst efficiënte manier die ze hadden kunnen bedenken.

» Posted By moos On December 01, 2008 @ 23:14

Landmark: Letter to the Editor

“Het gezeur zoals in deze thread, is dit trouwens representatief voor hoe de doorsnee Landmark of sekte of iets dergelijks -klant er naderhand aan toe is?”
[maurice]

na zo’n weekend proberen ze je wekenlang over te halen. Ik heb het van dichtbij kunnen zien; ze had een missie en probeerde alle vrienden en collegas over te halen om zich in te schrijven. Dat alles met een mooie folder met de naam “Het Landmark Forum delen” waarin staat hoe ze moeten recruteren.

Ander symptoom is dat er niet openlijk gesproken mag worden over wat je er nou leert. Vragen hierover worden altijd beantwoord met:
“je moet het meemaken”, “ik heb er zoveel aan gehad”, “ga eens mee, dan kun je het zien”, “het is het geld echt wel waard, 500 euro is echt niet veel voor zoiets” en “ik heb er veel van geleerd!”.
Dit process duurt een aantal weken tot maanden, totdat de cursist voelt zich wel genoeg te hebben bewezen tegenover LM of zichzelf. Als ik het me goed herinner dienen cursisten een contract te ondertekenen waarin staat dat ze niet naarbuiten zullen brengen wat er gebeurd tijdens een seminar.

Het actieve werven onder vrienden, famillie en collega’s kan vervelende gevolgen hebben: bijvoorbeeld bij Shell heeft dat er jaren geleden toe geleid dat er een soort verbod op LM kwam; binnen een afdeling onstonden serieuze problemen tussen medewerkers die wel of geen cursus hadden gedaan; als je geen ‘doorbraak’ had gehad telde je niet meer mee.

Maar ondanks dat kan iemand er best iets van leren hoor (wat een discussie erover bijna altijd vervelend maakt), maar een boekje lezen over vergeving en acceptatie van anderen leert je hetzelfde, met dat verschil dat een boekje je er niet toe dwingt de telefoon te pakken en dat je tegen de ander eindelijk eens zegt wat je hem/haar al 10 jaar terug had willen zeggen…

ps. leestip: http://www.stelling.nl/landmark/vn001.htm

» Posted By moos On January 02, 2010 @ 23:54

ik begin te begrijpen waarom ze zo’n makkelijk target was voor Landmark.

Moos adviseert Tess een 7-daagse stilte retraite; is minstens de helft goedkoper en vele malen effectiever. ;)

» Posted By moos On January 02, 2010 @ 21:54

Nee Tess, je mag helaas niet over Landmark zeggen wat je wilt.
Je bent blijkbaar niet op de hoogte van de rechtzaken die Landmark heeft gestart tegen diverse media:
http://www.rickross.com/reference/landmark/landmark193.html
Toelichting op de verwijdering van bovengenoemde video:
http://www.cultnews.com/?p=2176

Landmark doet er alles aan om critici de mond te snoeren, met hulp van hun gebrainwashte volgelingen :(

» Posted By moos On January 02, 2010 @ 21:22

“Tess, ik begrijp niet veel van je bericht. Je schrijft niets over wat er nu zo positief was aan Landmark en wat je er hebt opgestoken.”

Datzelfde heb ik gemerkt bij een vriendin van me die de cursus heeft gedaan. Ze was heel positief en probeerde iedereen over te halen mee te doen. Later ontdekte ik dat hoort bij de instructies die ze hebben meekregen; je mag niets over de inhoud vertellen en je moet actief recruten onder vrienden en famillie [sic].
Ze werd in de maanden na de cursus nog regelmatig gebeld of ze niet nog een cursus wilde doen en ze kwamen met allerlei prachtige aanbiedingen. En als ze het niet kon betalen dan mocht ze wel meewerken als vrijwilliger want dan kreeg ze korting… (sounds familiar, right?)

Tess, bekijk vooral deze docu:
http://www.culthelp.info/index.php?option=com_content&task=view&id=1243&Itemid=12 Inside Landmark Forum

interessant is om te weten dat Landmark actief naar kopien van deze video zoekt en van het internet probeerd te halen. Om het (bijna) onvindbaar te maken hebben ze zelf een promo-video gefabriceerd onder dezelfde naam.

» Posted By moos On January 02, 2010 @ 19:38

 Page 3 of 3  «  1  2  3 
«« Back To Stats Page