Statistiek

Comments Posted By moos

Displaying 31 To 60 Of 73 Comments

Blond

maurice,
je bekijkt het vanuit onze individualistische kijk op de maatschappij; we zijn hier gewend een eigen mening erop na te houden. dat is onze traditie en is een proces geweest van vele eeuwen. Een eigen mening wordt hier gezien als een recht, een verworvenheid en een vanzelfsprekendheid.

Vergelijk dat bijvoorbeeld eens met de ‘verkiezingen’ in afghanistan: de locale warlord schrijft voor wat er gestemd dient te worden, dus dat is wat iedereen braaf opvolgt. Zoiets is hier ondenkbaar, en onverenigbaar met de westerse maatschappij.
Dit ligt volkomen in de lijn met wat de Koran voorschrijft: er is maar 1 manier van denken en dat is hoe Allah het heeft verwoord middels mohammed en de Koran.
Dat dit een conflict opleverd met de individuele vrijheid van de moslims besefffen ze natuurlijk maar al te goed. Daarom zijn er heeel veel niet-praktiserende moslims en gebeurt er heel veel ‘achter de voordeur’.
En dan zijn er nog de imams die allemaal ‘hun waarheid’ uit de koran destilleren en aan anderen opleggen. (een debat over de juiste interpretatie van de islam is in arabische landen overigens onmogelijk).
De koran is geen handleiding voor het creeeren van een harmonieuze samenleving (zeker niet als toegepast in deze tijd), maar een strikte ‘wet van god’; er een eigen interpretatie op na houden is in feite zeggen dat allah ongelijk had en maakt je gelijk tot een ‘ongelovige’.

» Posted By Moos On December 13, 2009 @ 15:20

“‘De doctrine’ van islam bestaat niet, niet in enkelvoud in ieder geval. Islam kent stromingen, met subtiele maar onderscheidende verschillen, en ‘hoe streng gelovig’ een moslim is verschilt per moslim.” [maurice]

helaas is dat niet geheel waar. Er bestaan natuurlijk liberale moslims, maar dat betekent niet dat er een liberale islam bestaat. lees vooral dit artikel van Nahed Selim: http://www.maroc.nl/forums/showthread.php?t=237243

» Posted By Moos On December 12, 2009 @ 18:12

…anyway…

Ik denk dat we het er wel over eens zullen zijn dat dit nieuws van vandaag de PVV weer wat stemmen gaat opleveren.
(met dank aan de andere partijen die hun kop in het zand blijven steken)

“Jonge vrouw in brand gestoken in Zeist-

Waarom en door wie de vrouw in brand werd gestoken, is niet bekend. De politie houdt met alles rekening, ook met eerwraak. Volgens het AD kwam het slachtoffer uit Afghanistan en stond ze op het punt te gaan trouwen.

Het huwelijk was al eerder volgens de islamitische wetten voltrokken, daarom zou de vrouw al samenwonen met haar man.”

» Posted By moos On December 09, 2009 @ 11:32

“…ik zie iedereen die in een normale discussie gelijk over molimfundamentalisten begint als zeer verdacht.” (Joan)

Waarom? Waar verdenk je ze dan van?

Je gaat er blijkbaar vanuit dat anderen niet in staat zijn onderscheid te kunnen maken tussen immigranten, moslimfundamentalisten, ‘turken/marokkanen met losse handjes’, de marokaanse collega, de buurman, etc.. en ze iedereen over een kam scheren.
Wat een zelfingenomenheid!

Verder vindt ik het onbegrijpelijk dat je onderdrukking van moslim-vrouwen lijkt goed te praten door te zeggen dat Christenfundamentalisten ook niet ok zijn.

Het is ver voor m’n tijd, maar ik heb begrepen dat er in de jaren ’60/’70 flink is gestreden door de vrouwen; nu lijkt diezelfde generatie de huidige onderdrukking goed te praten. walgelijk.

» Posted By Moos On December 04, 2009 @ 15:25

@Karin
dat is achterhaald jaren ’70 geneuzel.
je mag de ‘aanpak’ van GL of D66 “doordachter en oprechter” vinden (ben ik het volledig mee eens), maar het resultaat is bedroevend: er wordt vrijwel nooit aangifte gedaan ivm vrouwenbesnijdenis in NL. Het mag dan wel per wet verboden zijn, maar daar heb je dus helemaal niets aan. Er waren kort geleden nog steeds klinieken die deze praktijken uitvoeren en anders gebeurd het wel elders.

Er is geen ‘strengere wet’ voor nodig (zoals pvda en GL bepleitte), maar een maatschappelijke verandering waarbij de culturele eilandjes met hun eigen wetten en gebruiken worden opgeheven en dat men leert beseffen dat er geen plaats is in onze maatschappij voor dergelijke praktijken.
Het punt is niet alleen dat ze onze wetten niet respecteren, maar dat NL een maatschappij kent waarin het verboden lijkt om grenzen aan te geven.

De aanpak van Bussemaker: “Verdachte ouders kunnen, vrijwillig, een contract ondertekenen dat ze hun dochters ertegen zullen beschermen. ”
… echt, hoe naief moet je zijn om in deze hippie onzin geloven??
(http://ayaanhirsiali.web-log.nl/ayaanhirsiali/besnijdenis/index.html)

De ‘aanpak’ van PVV vind ik dom en ondoordacht, maar de andere partijen lijken nog lang niet aan een aanpak toe te zijn; ze zijn er nog niet eens over uit of er wel ergens een probleem is dan een aanpak behoeft!

grijs is het nieuwe blond ;)

» Posted By Moos On November 28, 2009 @ 15:21

goh, een Godwin in de laatste zin…
triest hoor. het had ook zonder gekund. :(
(zeker na die mooie 1984 verwijzingen)

Je zult van mij geen positief woord horen over de PVV, maar het is wel waar dat geen enkele andere partij in NL zich nog druk maakt om de onderdrukking van de vrouwen binnen de Islam in NL. Benoemen dat blijf-van-mn-lijf-huizen gevuld zijn met voornamelijk marokkaanse vrouwen, dat vrouwenbesnijdenis nog altijd voorkomt in NL en dat eerwraak een ge-importeerd probleem is, is blijkbaar nog steeds een reden om voor nazi uitgemaakt te worden.
Het is erg jammer dat er een gigantische, politiek-correcte, na-oorlogse generatie is die nog steeds met een oorlogs-trauma rondloopt.

Indereen die zich hierover uitspreekt wordt als racist bestempeld en door de media voor xenofoob uitgemaakt.

Hirsi Ali is weggebonjourd door de huidige partijen, inclusief de partijen als GL en D66. Dat ze zelf zwart, vrouw, somalisch is en dat haar zus is vermoord door islam fundi’s wordt door deze mensen voor het gemak even vergeten.
Pim fortuyn is verkettert en vermoord door diezelfde partijen en de media. Dat hij zelf een sociaal-bewogen ‘relnicht’ was (met een liefdevolle interesse in marokaanse jongens…) wordt voor het gemak vergeten.

Door de aanhoudende demonisatie in de media keren nu steeds meer mensen zich af van degenen die dit veroorzaken (pvda/GL/D66/Volkskrant/vara/NOVA/etc..)
Helaas is er geen goed alternatief (want die word stelselmatig monddood gemaakt), dus dan blijft er uitsluitend PVV over; dat sommigen zich dan hierbij aansluiten is niet meer dan logisch, want een keuze is er niet.

Iedereen die een verstandige visie wist te presenteren is vermoord, het land uit gejaagd of word monddood gemaakt.

Nederland heeft nu gekregen waar het om heeft gevraagd, omdat een groot deel van de mensen de (s)linkse propaganda doorziet.

» Posted By moos On November 28, 2009 @ 00:11

De smaak van woorden

http://www.youtube.com/watch?v=a3DbScY8Ais

» Posted By moos On October 07, 2009 @ 21:38

de test die meestal wordt gebruikt om echte synesthesie te ontdekken:
schrijf een lijstje met de associaties die je ziet/ruikt/proeft/hoort/etc, leg het weg en maak 2 maanden later weer zo’n lijstje; vergelijk dan of beide lijstjes nog overeenkomen.
Het valt ook een beetje te leren is mijn ervaring, en het kan nuttig zijn om je geheugen te trainen (bijvoorbeeld als je kleuren bedenkt bij lettercombinaties is het makkelijker om nieuwe woorden te leren).
Opvallend is ook dat het voornamelijk voorkomt bij mensen met een hoog IQ.

» Posted By moos On September 27, 2009 @ 12:11

Rompslomp

Mariska, ik zie de ‘toenemende machteloosheid’ niet zo. Wel worden meer mensen zich bewust van hun machteloosheid, omdat men tegenwoordig vaker weet wat er speelt.
Wat er ontbreekt in dit land is volgens mij niet zozeer een ‘leider met een visie’ oid, maar wel burgers met een visie; als ik in m’n omgeving kijk zie ik maar bar weinig mensen met een echte mening over hoe het dan wel zou moeten en wat ze er zelf aan doen. En ondertussen houden ze in hun werk het systeem in stand waar ze zo eindeloos over klagen.

En maak van de overheid aub geen bedrijf, dan krijgen we alleen meer prestige-projecten van overambitieuze maar dommige ambtenaren. Laat ze gewoon weer weer de hele dag kopietjes maken, stempeltjes plaatsen en koffie drinken; dan doen ze iig niks verkeerd.

» Posted By moos On September 19, 2009 @ 12:27

“If this were a dictatorship, it’d be a heck of a lot easier…” – G. W. Bush

» Posted By moos On September 15, 2009 @ 19:42

Afweer op bijles

Karin, ik heb je advies opgevolgd en heb 2 dagen geleden eindelijk de mex.griep mogen krijgen! ;)
En het goede nieuws is: het stelt helemaal niks voor! anderhalve dag in bed gelegen met spierpijn (van de koorts), maar nu is het weer bijna over en voel me heeerlijk uitgerust! ik heb nog wel een beetje weinig energie, dus een lange wandeling maken zat er nog niet in; misschien morgen.
De griep die ik als kind wel eens had was echt 3x erger en duurde veel langer.
Dus: krijg de (mexicaanse) griep!

» Posted By moos On November 13, 2009 @ 22:25

ik zie hierin een prima reden om te eisen dat die 700miljoen euri aan vaccins wordt teruggevorderd (wegens belangenverstrengeling, misleiding, etc.).
( ja.. onderzoekscommisie, zo simpel is het nou! en daar heb je dus echt geen 8 maanden ‘onderzoek’ voor nodig. Morgen nog zo’n schandaaltje bij EZ, overmorgen LNV, volgende week bij Defensie, en de begroting is weer rond voor komend jaar!)

» Posted By moos On September 28, 2009 @ 23:39

“Viroloog heeft aandelen in maker griepvaccin

AMSTERDAM – Viroloog Ab Osterhaus, influenzadeskundige en regeringsadviseur over de Mexicaanse griep, heeft aandelen in een bedrijf dat bezig is met de ontwikkeling van vaccins tegen H1N1, zoals het griepvirus officieel heet.

Dat blijkt uit onderzoek van het radio 1-programma Argos, waar Quote over bericht. Osterhaus blijkt een belang van 9,8 of 9,9 procent te hebben in het bedrijf ViroClinics, een Rotterdams bedrijf dat in 2000 is opgericht door het aan de universiteit verbonden Erasmus Medisch Centrum (EMC). ”
http://www.nuzakelijk.nl/algemeen/2091056/viroloog-heeft-aandelen-in-maker-griepvaccin.html

…goh. wat ben ik verbaasd.
(Kan iemand die Minster van VWS aaaasjeblieft even een spuitje geven. danku.)

» Posted By moos On September 28, 2009 @ 19:57

ja zeg… maar wat moeten we dan met die honderden miljoenen aan medicijnen die Ab Klink voor ons heeft aangeschaft?

» Posted By moos On September 11, 2009 @ 19:11

Verslaving

Er is een verschil tussen ‘wil’ en ‘wilskracht’; wilskracht heeft te maken met weerstand en ergens tegen vechten (dus iets doen vanuit negatieve emoties), terwijl ‘wil’ om iets te doen meer samenhangt met een natuurlijk, gemoedelijk verlopp der dingen.
Onze (calvinistische) cultuur leert ons dat wilskracht iets is dat je zou moeten hebben, maar gezien het meestal gepaard gaat met frustratie,pijn en woede valt er weinig positiefs van te verwachten.
Een ‘wil’ creeeren om iets (niet) te doen is niet voor iedereen eenvoudig, maar als het eenmaal lukt is success gegarandeerd.
Het creeeren van een ‘wil’ heeft met niets anders te maken dan de juiste associaties maken in je beleving, herinneringen en emoties.
bijvoorbeeld: roep bij elke sigaret die wilt opsteken even bewust emoties op door aan een verschrikkelijk smerig bord pap, vermengd met hetgeen je doorgaans alleen in een doucheputje/zwanehals vindt te denken; dit zorgt ervoor dat het niet meer de lichamelijke onstspanning opleverd die je lichaam van een sigaret verwacht, waardoor de behoefte verdwijnt. en de verslaving dus ook…
Houdt dit een dag of 5 vol, en je bent een verslaving armer.

» Posted By moos On August 19, 2009 @ 21:15

Uitgesteld kijken

ik heb al 4 jaar geen TV meer, en mis het geen moment.
Maar ik heb destijds eerst wel even moeten zoeken naar de juiste bronnen om m’n films en series te downloaden.

TV is een ouderwets medium dat hard aan verniewing toe is. en gezien De Media niet wil/kan veranderen zal de consument het wel doen.
ik geef ze nog hooguit 10 jaar.

» Posted By moos On August 07, 2009 @ 14:22

Anti-privacy

en vandaag is een plan geoppert om alle fietsen van chips te voorzien, met uiteraard poortjes bij de fietsenstalling.

Dus vervoer per OV wordt geregistreerd, evenals waar je auto zich bevind (ivm met het nieuwe systeem voor ‘parkeercontrole’) en straks dus ook de fiets…

walgelijk dat dat we een kabinet hebben dat zo paranoide is
(en een volk dat zo blind is)

» Posted By moos On July 30, 2009 @ 18:57

Katjes in de voorhoede

Hetty, ikvind ‘het westen’ egenlijk helemaal niet hypocriet in deze. Regeringen houden zich op de achtergrond, en de burgers zijn vooral geeinspireerd geraakt door de energie die er is losgekomen onder de (veelal jonge) bevolking. en op zich staat het los van religie.
Dat je weinig hoort over Saudie Arabië is geen des-interesse, maar er is daar nu eenmaal geen volksopstand… En er wordt weldegelijk veel gezegd over Israel, en behalve een paar (corrupte) politici en fundi’s is iedereen de koers van dat land echt spuugzat. Verder vind ik dat je wel erg gemakkelijk alles over 1 kam scheert.
Ik geloof er ook niks van dat ‘het westen’ enkel geinteresseerd is in olie en oorlog; de enigen waarvan ik dat zou kunnen zeggen zijn die CDA gristenen en hun vriendjes in de VS, GB en DE, maar dat is zeker niet de mening van ‘het westen’.

Wat mij vooral verwonderde over het nieuws is dat ze daar blijkbaar niet zo ‘achterlijk’ zijn zoals ons dat door de media is voorgehouden.

Dat je ‘het westen’ de schuld geeft van ongeveer alles is typische jaren ’70 onzin, die voortkomt uit een superioriteitsgevoel ten aanzien van de rest van de wereld; sorry, maar Het Westen heeft nou eenmaal niet zoveel invloed dat het het lot van de gehele wereld bepaald. En dat zou je ook niet moeten willen. De meeste regio’s waar het slecht mee gaat doen dat volledig op eigen koers (met zuid-amerika of afrika als duidelijk voorbeeld…).
Ik laat me dan ook geen schuldgevoel aanpraten.

Daarbij: nu gebeurd er eindelijk eens eens iets goeds in de regio, en het enige wat je doet is klagen en zeuren…
Je bent niet realistisch en loopt waarschijnlijk met een alu-hoedje rond.

Ik heb vanaf het begin gezien hoe men dingen organiseerde via internet, en kan je zeggen dat het door geen inlichtingendienst georchestreerd had kunnen zijn. (ze hebben wel twitter verzocht de downtime uit te stellen, maar de rest hadden ze echt niet in de hand.)

Ik zie de situatie in Iran dan ook niet als een voorbode van een nieuwe oorlog, maar juist als een effectief alternatief voor oorlog.
Net zoals er de afgelopen jaren meerdere revoluties in de wereld zijn geweest, die met bijzonder weinig geweld tot stand zijn gekomen.
Waarom met geweren een land binnenlopen als je het ook met een glimlach en een net pak (en laptop) kan…(?)

» Posted By moos On June 26, 2009 @ 09:59

Technologische dromen

facebook?
http://www.friendface.org is het tegenwoordig helemaal!
(kijk vooral het filmpje)
;)

» Posted By moos On June 09, 2009 @ 23:20

Gevangen telefoons

Martine, misschien is de OpenMoko iets voor jou? misschien niet zo’n mooi ontwerp, maar wel volledig ‘open’ en compleet.

» Posted By moos On May 27, 2009 @ 13:58

Middenoor

Ja, slim hoor… een beetje een verhaaltje gaan schrijven over hoeveel pijn je hebt, zodat je het volop kunt ervaren, en het liefst zo gedetaileerd mogelijk, zodat je je volop kunt contreren op hoeveel pijn het toch doet :(

Doe weer eens iets leuks schrijven. over visjes en zeemeerminnen bijvoorbeed. (dat schijnt te helpen…)

» Posted By moos On February 28, 2009 @ 15:48

Atheïsten zijn stoerder

“De Britse christenen slaan terug; vanaf maandag rijdt het christelijke antwoord op atheïstische busreclames door Groot-Brittannië. Christelijke organisaties hebben 175 bussen gecharterd om hun religieuze boodschap te verspreiden. Dat meldden Britse media vandaag.”

source: http://www.spitsnieuws.nl/archives/raar/2009/02/christenen_er_is_beslist_een_g.html

» Posted By moos On February 05, 2009 @ 12:11

Thank god I’m an atheist.

Gisteren nog de docu Religulous gekeken (van Bill Maher) over de gekte van religieuze types, in de VS en o.a. in Amsterdam (waarover hij opmerkt “the Dutch are so tolerant, they are now tolerating intolerance”.)
een aanrader ;)

» Posted By moos On February 04, 2009 @ 13:08

De krant is geen omroep

zowel de Volkskrant, NRC en het Parool hebben nog altijd niet de mogelijkheid op hun site om te reageren op een artikel; dat geeft duidelijk aan dat ze niks begrijpen van het internet, en bang zijn voor de mening van de lezer.

ik moet goddomme naar spaink.net om een reactie achter te laten! :P

@Joan: nog een paar jaar en dan is alles via ‘digitaal papier’ te lezen; niks meer printen dus, maar gewoon even de nieuwe editie downloaden (terwijl je in de trein zit)

» Posted By moos On February 04, 2009 @ 15:49

Muntje

‘gelukkiger worden’?
ik vind het geen goed voornemen, en dat zit em vooral in de woordkeuze; het zegt veel over hoe ze zich het afgelopen jaar gevoeld hebben. In deze wens/voornemen zit een herinnering aan een minder gelukkige periode, wat je meteen weer in die staat brengt.
Jezelf herinneren aan een gelukkige periode maakt je gelukkig, netzoals terugdenken aan een ongelukkige periode je ongelukkig laat voelen.

Daarbij, wanneer weet je of je het gehaald hebt? wanneer weet je dat je ‘gelukkiger’ bent? nooit dus, want het is niet meetbaar en vergelijkbaar, dus je blijft je ontevreden voelen.

Een beter voornemen lijkt me dan ook: “gelukkig zijn” of misschien nog beter: “tevreden zijn”

Gelukkig zijn is wat mij betreft wel een kwestie van instelling (en keuzes maken), maar niet van het ‘hard willen’, want als je iets te graag wilt raakt het soms juist verder van je verwijderd.

Helaas wordt door media een continue gevoel van ontevredenheid aangepraat (want dat verkoopt), metname bij vrouwen (afgaand op de enorme hoeveel ‘vrouwenbladen’ die ik altijd in de schappen zie liggen bij de supermarkt). Reclame wil je doen geloven dat ‘gelukkig worden’ een kwestie is van de juiste producten kopen.

Karin, je omschrijft gelukkig zijn bijna als jezelf overwinnen of bewijzen.
Hoewel daar wel veel kracht in schuilgaat kan ik me daar niet helemaal in vinden: waarom zou het gepaard moeten gaan een soort (innerlijke) strijd? Volgens mij komt het geheel natuurlijk, wanneer je het toestaat, en negatieve gedachten onder controle weet te krijgen.

» Posted By Moos On January 04, 2009 @ 16:26

Muziek als marteling

goh, staat Rick Ashley niet in die top 20? gemiste kans…

» Posted By Moos On December 15, 2008 @ 14:11

Geluk is besmettelijk

@HenK
‘“Geluk is blijkbaar iets wat je kunt meten…”.
Maar wat is geluk en wat meet je dan eigenlijk ?’

Het is moeilijk meetbaar, maar dat betekend nog niet dat je er niets over kunt zeggen. het is simpelweg de constatering dat er geen meetinstrument voor is.
Maar men kan wel correlaties aangeven en factoren benoemen die een rol spelen, maar (praktisch toepasbare) conclusies daaruit afleiden is vaak niet te doen.
De afgelopen decennia zijn er al duizenden onderzoeken geweest naar ‘geluk’. Een Rotterdamse onderzoeker is al jaren bezig gegevens hierover te verzamelen: http://worlddatabaseofhappiness.eur.nl

Helaas wordt er in de praktijk weinig gedaan met beschikbare gegevens.
Niet in positieve zin althans.
Zo werd laatst in een onderzoek duidelijk dat mensen gelukkig worden van het eten van paddenstoelen, een paar maanden later wil het kabinet ze verbieden :(
http://tinyurl.com/564wkv – “Magic Mushrooms” Found To Have Lasting Effects On Self-Confidence and Optimism

» Posted By moos On December 09, 2008 @ 13:20

YAY! :)

.

» Posted By moos On December 05, 2008 @ 17:03

Vitale informatie

Hebben huisartsen toegang tot het elektronische patiëntendossier? (ik volg dit allemaal niet zo).
M’n achterbuurman is namelijk huisarts en heeft een slecht beveiligd draadloos computernetwerk. Ik heb nooit de moeite genomen om er eens rond te snuffelen (schijnt ook niet heel legaal te zijn), maar dat moet ik misschien toch maar eens doen :)

Als het gaat om databeveiliging dan is de zwakste schakel hetgeen waar op gelet moet worden; leuk dat ze bij dat WND kaartlezers hadden ingevoerd, maar zo’n kaart kwijtraken is zo gebeurd, en daarmee is de hele beveiliging dan weggevallen.

Je kunt van huisartsen niet verwachten dat ze hun PC laten beveiligen door een professioneel security-bedrijf, daarom moet je ze gewoon niet toelaten tot databases met zulke gevoelige informatie. zo simpel zou het moeten zijn.
Maar ik vrees dat niemand die daarover gaat genoeg kloten heeft om die huisartsen/ziekenhuisen/etc dan maar gewoon af te sluiten.

Het is trouwens onbegrijpelijk dat TNO telkens maar word ingeschakeld om de beveiliging van dergelijke systemen te testen. Hebben diezelfde prutsers ook niet keer op keer de OV-chip goedgekeurd?!

» Posted By moos On November 29, 2008 @ 21:24

FiFi: lezing HackTic4all

@Juzo
tsja.. problemen benoemen is niet zo moeilijk. op een station is trouwens nog een goed voorbeeld te vinden: een (touchscreen) kaartjes-automaat is een mooi voorbeeld van slecht interface-ontwerp. (bij het intoetsen van de letters van een stad worden de namen telkens weer in een andere volgorde gepresenteerd: erg verwarrend en onduidelijk.)

Er wordt over het algemeen veel te weinig naar usability gekeken. Meestal is er een manager die iet bedenkt en het snel iets nieuws wil lanceren, en een techneut die dan iets in elkaar flanst. Testen of iets bruikbaar is vraagt om een bottom-up benadering, en dat wil men meestal niet, want dat betekend dat er kritiek gegeven zal worden; iets waar techneuten en managers liever handig omheen manoeuvreren.

Maar ik wordt een beetje moe van dat geklaag: benoemen hoe het dan wel moet, en met goede oplossingen komen, ho maar! ik ben zelf werkzaam in de ICT en heb veel te maken gehad met klachten over alles wat ‘niet werkt’, en was dat gezeur op een gegeven moment meer dan zat. tegenwoordig mogen mensen alleen nog maar bij mijn bureau komen klagen als ze zelf minstens 1 oplossing aandragen. schriftelijk! :)

Verder lijk je ‘informatie’ en ‘communicatie’ te verwarren. Een informatie-bord zoals in jou voorbeeld zal nooit communiceren.
Communicatie gaat altijd 2 richtingen op (zenderontvanger) ; de meeste websites bijvoorbeeld hebben dat nog niet begrepen en bieden slechts informatie. Kranten in nederland bijvoorbeeld durven ook niet te communiceren: je kunt geen reacties achterlaten op nrc.nl zoals dat bijvoorbeeld op bij de newyork-times of LA-times wel mogelijk is. Zelfde voor politici: die roepen maar dat ze willen ‘communiceren’ maar het blijft maar al te vaak bij ‘one-way communication’. informatie dus. Je kan je hooguit inschrijven op hun nieuwsbrief…

Ik schreef dat er *meer* informatie beschikbaar is dan ooit (internet). Veel mensen lijken dat niet aan te kunnen en weten nuttige informatie niet te sorteren uit de hoop onzin die te vinden is.
Sorry, maar dat is niet mijn probleem. Ik verbaasde me er op de basisschool al over dat sommige kinderen niet in staat waren iets te zoeken in een woordenboek of encyclopedie; dat soort mensen raken waarschijnlijk totaal de weg kwijt op internet. Het is niet voor niks dat zoekmachines zo belangrijk zijn op het www.
Maar het valt nog niet mee om die informatie te ordenen (google is verre van perfect), en wie een oplossing daarvoor kan bieden is binnen een paar jaar miljardair.
Dus in plaats van te klagen over anderen zou je misschien eens met oplossingen moeten komen. De sub-titel van dit event bevat niet voor niets ‘FIX IT’ ;)

» Posted By moos On November 28, 2008 @ 02:29

 Page 2 of 3  «  1  2  3  » 
«« Back To Stats Page