Statistiek

Comments Posted By mariska

Displaying 61 To 90 Of 119 Comments

Vergaardrift zonder hygiëne

@Andreas Socrates Leno
Darwin heeft me doen inzien dat de staat van de mensheid puur evolutie is. Exemplaren die het beste zijn aanpast, die de meeste kans hebben om te overleven, vermenigvuldigen zichzelf het snelst. Een onderdeel van een leger of groep zijn geeft veel meer kans tot overleven en de kans veel nakomelingen groot te brengen. We zitten nu in een hiërarchische fase van onze evolutie. Dat vechten om de mooiste plekken komt door extreme overbevolking en schaarste. Mooi is het niet, wel effectief. Besef dat het allemaal erg karig & verspilling van originaliteit is, dat je je er ook tegen kunt verzetten is een luxe die velen niet gegeven is.
Ken je Foucault over de ordening van lichamen? Geeft ook veel inzicht.

» Posted By mariska On December 23, 2009 @ 12:21

De verdingelijking van alles

Sorry Karin, ik had weer eens ergens overheen gelezen. Is echt indrukwekkend.
Had WF Hermans ooit niet iets geschreven over dat technologische vernieuwingen (wiel, riolering, buskruit, telefoon, vliegtuig, computer, internet, genetisch knutselen en nanotechnologie) veel meer invloed op het leven hebben dan politiek etc.?
Heb je je ooit verdiept in theorieen over dat tijd een illusie is? “Killing time” van VPRO Noorderlicht (op youtube) en de TEDx Lezing van Wubbo Okkels zijn voor wie goed abstract kan denken (soms gaat het me duizelen), dit inzicht zou ook wel eens heel fundamenteel kunnen zijn.

» Posted By mariska On December 12, 2009 @ 16:57

Wow! Is misschien te lang voor Parool maar wel erg belangrijk stuk. & hou mijn hart vast.

» Posted By mariska On December 11, 2009 @ 17:24

Bewaarplicht ongrondwettelijk

Het lastige is dat heel veel mensen dit gevaar helemaal niet aanvoelen. Heel vroeger, toen ik nog naief was, dacht ik dat zolang je je maar netjes en aardig gedroeg het helemaal niet erg was als de overheid alles registreerde. Maar na zo’n zaak als de Schiedammer parkmoord waarbij de politie feiten ging manipuleren omdat ze er alles voor overvhadden om iemand (:een onschuldige) te fraimen of zo’n arrestatie van Gregorius Nekschot omdat hij smakeloze tekeningen maakt, de vervolging van lucia de B waar waarschijnlijk uberhaupt niet eens een moord was gepleegd, en na kennis over hoe hulpvaardig de nederlandse registratie was bij het lokaliseren van joden voor de duitse bezetter denk ik er heel anders over. Ik weet niet of jullie Zembla hebben gezien over een ondernemer (turkse restauranthouder) die door de gemeente Enschede onrechtvaardig materieel kapot werd gemaakt. De overheid kan heel erg fout zijn of worden, wantrouwen is helaas op zijn plaats.

» Posted By mariska On November 30, 2009 @ 19:31

Narconon bedelt bij bedrijven

Bij een speelgoedwinkel in de Ferdinant Bol kwam eens een meisje binnen met de vraag of ze kaartjes voor een goede organisatie neer mocht zetten op de toonbank. De verkoopster vond het prima. Ik zag dat het Narconon was en zodra ik de verkoopster vertelde dat het van scientology was flikkerde ze de hele stapel in de prullenbak. Maar zovelen weten dit niet en zullen er niet doorheen kijken. Ik denk dat wetgeving in dit geval geen gek idee is.

» Posted By mariska On November 19, 2009 @ 02:11

Dag schat

Als ik tweety zo zie is hij wel in een heel fijn huis aan komen lopen. Hij voelde zich zo vertrouwd bij je. Je hebt alles voor hem gedaan wat mogelijk was. Onze kat met longkanker had ook een zwerfverleden., hij is hooguit 5 geworden. Is misschien toch niet zo gezonde start.

Soms denk ik dat we ons maar het beste zo veel mogelijk moeten verzoenen met de dood, maar het is natuurlijk zo bijzonder het leven. Dat die bezieling als je dood bent weg is. Ik was naar een mooie lezing in Artis van Govert Schilling. Hij vertelde over het ontstaan van het heelal, en dat wij allemaal gemaakt zijn van een ster die meer dan 5 miljard jaar geleden geexplodeerd is. Ergens voelde het wel als een troost, we zijn allemaal stokoud, een, veranderen steeds van vorm maar blijven ook. Als je hoort over paralelle universa en dat tijd misschien maar een illusie is zodat iedereen op een andere plek eeuwig bestaat wordt het nog abstrakter. En missen doe je hem nu en hier toch.

» Posted By mariska On October 27, 2009 @ 12:10

Heel verdrietig, veel sterkte! Mariska

» Posted By mariska On October 27, 2009 @ 01:40

Wegstrepen

Kun je voor de zekerheid niet super sterke pijnstillers vragen? Mijn gevoel zegt me dat hij al een tijd flinke pijn heeft. Dat stil zijn … Veel dieren laten hun pijn niet zien. Een mens die zijn gevoel kan verwoorden zat misschien al lang aan de pijnstillers. Ik hoop dat je een goede dierenarts hebt. Onze dierenarts was technisch ver, maar een beetje vaag over de grens, behandelde maar door. Hetzelfde bij een andere kat van ons met nier en leverproblemen. Ik was zaterdag nog bij de dierenarts geweest en we hadden het er wel over dat het niet lang meer zou duren maar hij zei niet hoe urgent het was. Zondagavond was een menseninternist op bezoek die toevallig de kat voelde en zei dat de kat omdat het zo vergroot was erge pijn moest hebben. Ik besloot (helaas) gelijk de volgende ochtend naar de dierenarts te gaan, maar maandagochtend lag de kat dood in de kamer. Zonder pijnstilling alleen gestorven, zo zielig. Misschien was deze dierenarts hard, ik weet het niet. Nog steeds kippevel als ik eraan denk hoe we zo’n ziek beestje aan zijn lot hebben overgelaten. Een dier is totaal niet bang voor de dood, maar voelt wel pijn dus voor wie doen mensen al die ingrijpende behandelingen?

» Posted By mariska On October 24, 2009 @ 21:03

Al aan het begin van je verhaal dacht ik aan deze diagnose. Longkanker bij onze kat ontdekten we ook door het ontzien van de pootjes. Van een ding heb ik heel erge spijt: we hebben veel te lang gewacht. Een kat met heel erge pijn piept of schreeuwt niet. Doordat hij zo goed verzorgd werd bleef hij ondanks de pijn maar doorleven. Wij wilden onze kat niet laten gaan, hielden miischien meer rekening met ons gevoel dan met het zijne. Hebben hem veel te lang pijn laten lijden. Achteraf hadden we het veel eerder moeten doen. Nou ja, het is een rotbeslissing, heel veel sterkte! Mariska

n.b. Een dierenarts die thuis het spuitje komt geven is voor veel dieren een beter einde dan het vervoer naar de dierenarts en het op een plek te doen waar ze nare ervaringen hebben.

» Posted By mariska On October 24, 2009 @ 00:53

Blond

http://www.zemblabla.nl/VARA%20TV%20MAGAZINE.pdf

» Posted By mariska On April 26, 2010 @ 10:42

Ayaan bekijkt het vanuit het perspectief van het geheel, zie ik. Wil niet een theorie hoe het allemaal wel moet door ieders strot duwen. Ze is begaan met mensen en wil verder zinloos lijden voorkomen. Als je jarenlang getolkt hebt in Blijf huizen etc, 11 september, dan is het begrijpelijk dat je geraakt wordt door het leed dat gelegitimeerd vanuit die doctrine aan wordt gericht. Daarnaast studeerde ze en woonde ze in Leiden en zag hoeveel gelukkiger het kan als je vrij mag denken, je eigen weg mag gaan.

Ik geloof oprecht dat ze begaan is met mensen die nu geen kans hebben op een beter leven, ze gunt hen een gelukkiger maatschappij. Haar idee dat moslims die toch een geloof willen houden misschien de barmhartige boodschap van jezus als vervanging konden nemen komt hier uit voort. Geef de mensen de kans op een tolerante wereld zodat ze meer kans hebben op geluk en voorspoed.

Ze beseft heel goed dat de problemen in haar leven niet opgelost worden. Maar ze moet haar mond open doen. Ik vind dat dapper. Nog twee helden:
http://player.omroep.nl/?aflID=10779657

Je moet nooit door tirannen laten bepalen wat mensen wel of niet mogen zeggen.

» Posted By mariska On March 30, 2010 @ 09:13

Net zo hardnekkig als een jehova getuige, maar dit stuk wil ik hier toch graag plaatsen. Onder andere waarom ook internationaal intellectuelen Ayaan zo kil behandelen.

» Posted By mariska On March 29, 2010 @ 20:41

Hemelrijk schreef ook dit stuk. En ik heb in een documentaire Bush inderdaad tegen de banken zien zeggen dat ze hypotheken moesten gaan geven aan bepaalde inkomensgroepen. Dus ook in de VS was het niet de vrije markt maar de overheid die door die merkwaardige oproep van Bush en zijn falende controle de crisis heeft veroorzaakt.
http://www.hetvrijevolk.com/index.php?pagina=7009

» Posted By mariska On March 18, 2010 @ 00:26

@ Tartarus, Wat ben ik het met je eens. Janmaat en Wilders en nu blijkt Agema slaan te snel door. (Dan zijn Hiddema, Eerdmans en Pastors veel stabieler en redelijker) Die bloemstukken, woordkeuze en toon van Janmaat! Maar die man en zijn vrouw is natuurlijk wel geweld en onrecht aangedaan. En de bedreiging van Wilders toont ook aan hoezeer er opgetreden moet worden, met terugwerkende kracht sinds Rushdi.

Links kan doorslaan. En er zijn rechts / libertarische mensen die daarover prachtige stukjes in elkaar kunnen zetten: http://www.hetvrijevolk.com/index.php?pagina=9334
Ik hou er van om iets van zoveel mogelijk perspectieven te bekijken. Een blaaskaak als Wiegel of een bestuurder die zo veel geld bij Philadelphia heeft verspeeld als Eelco Brinkhorst stoten me erg af. Maar het is wel goed om oog te hebben voor ondernemers die vaak keihard werken en risico’s nemen en wel degenen zijn die het geld verdienen waar alle ambtenaren, subsidies, leerkrachten, kunstsubsidies en de gezondheidszorg van betaald worden.

» Posted By mariska On March 18, 2010 @ 00:11

@ Alice
In vroeger tijden was ik bij links op bijna alle onderwerpen goed onder dak. Ik las de volkskrant, keek VPRO (dat nog steeds, gelukkig) en stemde PvdA of een voorloper van groenlinks. De laatste 18 jaar zie ik dat links heel ernstige problemen ontkent.
De onderdrukking van mensen die anders zijn (homo, transs), doen (tekeningen, grappen maken), denken (ongelovig, afvalligen, vrouwen die geterroriseerd worden door eerwraak) worden genegeerd uit misplaatst respect voor een religie die onderdrukt. Daarnaast wordt de verzorgingsstaat onbetaalbaar gemaakt door ruimhartig mensen (van de meer dan 5 miljard armen ter wereld) hier toe te laten en ook uitkeringen, woning, onderwijs en gezondheidszorg te geven. Lijkt aardig. Maar dit land met ongeveer 16 miljoen mensen kan dat gewoon niet trekken. Niet leuk maar je zult verschil moeten maken tussen de mensen die mee hebben betaald aan het systeem en hun kinderen en de rest.
Daarbij komt dat goede bedoelingen niet altijd het uitpakken voor de geholpene. Ontwikkelingshulp doet de economie van een arm land vaak juist meer schade dan goed. Mensen die hier alleen komen vanwege het gratis geld zijn net als vrienden die met je omgaan alleen omdat je gul bent: het kan niet goed blijven gaan. Op een gegeven moment gaat iemand op je neer kijken. Mensen afhankelijk maken die zich in het land van afkomst veel beter zouden voelen is helemaal geen goede daad. Links wil aardig blijven, wat natuurlijk ook een veel leuker gevoel over jezelf geeft. Dat snap ik ook wel. En het is heerlijk als hier heel veel cuturen zijn maar wel mensen die iets met de vrijheid en het humanitaire tolerante van nederland hebben, niet mensen die dat kapot maken.

Ik ben dol op goed geschreven stukjes, ook van sites die niet OSM zijn. Die dingen aankaarten waar de onderste lagen van de bevolking en iedereen die anders is en in bepaalde buurten woont onder leiden. Mensen waar links juist pal voor zou moeten gaan staan. Waarom gaan Vogelaar, Cohen, Beatrix naar een moskee en geven ze veel eer aan niet democratisch gekozen imams? Laat ze met vrouwen die lastig gevallen worden door eerwraak en “afvallige” moslims op de foto gaan. Of met homo moslims of moslims die geen hoofddoekje willen opdoen. Die matigen zich geen oordeel over anderen aan en willen alleen maar zichzelf zijn.
Het is helaas zo dat nuttige en verstandige kritiek vanwege de blinde vlekken van links vaak van “rechtse” bronnen moeten komen. De hele wereld voeden en kleden kunnen we helaas niet. Onze eigen zwakkeren een veilig, vrij en leuk bestaan en voldoende onderwijs en zorg bieden zouden we wel kunnen.

» Posted By mariska On March 16, 2010 @ 12:29

En onder het CDA?

http://www.hetnieuwejournaal.nl/2010/03/11/verhagen-zegt-wilders-beschadigt-de-nederlandse-reputatie-in-het-buitenland/

» Posted By mariska On March 15, 2010 @ 21:38

Maar of onder links serieuze problemen zullen worden aangepakt ?
http://www.hetnieuwejournaal.nl/2010/03/14/job-cohen-daalt-af-op-het-binnenhof/#more-16441

» Posted By mariska On March 15, 2010 @ 21:36

Fleur Agema doet een cursus bij de uitvinder van de bio stabiel, Job Cohen leidt de PvdA, Ayaan maakt gehakt van de plannen van Wilders:
http://www.joop.nl/politiek/detail/artikel/ayaan_hirsi_ali_wilders_beleid_in_onuitvoerbaar/
het wordt een spannende lente.

» Posted By mariska On March 12, 2010 @ 20:35

Wat me opvalt is het extreme verschil tussen de schrijvers van deze brief en de reacties. En vooral de heftigheid.
Komt dat door de toon van Wilders? De peilingen? Of de economie? Na jaren kritiek te hebben gehad heb ik nu juist weer met de PvdA te doen. Ze wilden het zo goed doen en krijgen nu van alle kanten om hun oren.
http://weblogs.nrc.nl/expertdiscussies/pvda-heeft-allochtoon-niets-meer-te-bieden/

» Posted By mariska On February 09, 2010 @ 12:09

Waar het stuk van Cliteur op neer komt is dat er een aantal positieve kanten aan religie zitten. Dat er zelfs niet gelovers zijn die denken via religie mensen de gewenste kant op te krijgen, dit principe voert de boventoon in Nederland (Cohen, Donner). Maar dat vrijdenkers zien dat er slechte kanten aan religie zitten en er van uitgaan dat kritiek op religie uiteindelijk leidt tot verbetering en dus eigenlijk heel positief is. Zelfs een verplichting is.

n.b. Even voor de zekerheid: Dat stukje over het stenigen van een meisje heb ik niet genoemd om alle moslims daarmee te verbinden, integendeel. Er zijn een heleboel moslims die ik liever en socialer vind dan bijvoorbeeld mezelf. Maar waar het mij wel om gaat is om te laten zien dat een theorie mensen (die geleerd hebben te volgen en ieder leven wezen in te delen in categorieen) zover kan brengen dat er geen enkele empathie meer is en extreem wreed kunnen doen. Qua wreedheid vanuit het weerloze slachtoffer gezien doet deze gebeurtenis denken aan waar ook iemand als Mengele toe in staat was. Iedere theorie verdient het om bekritiseerd te worden, is gezond.

» Posted By mariska On January 26, 2010 @ 01:00

Zouden jullie alsjeblieft het volgende stuk willen lezen ? Ik hou van zoveel mogelijk perspectieven op een onderwerp en deze vind ik wel heel wijs:

http://hoeiboei.blogspot.com/2008/09/het-seculier-perspectief-anton.html

» Posted By mariska On January 24, 2010 @ 23:49

@ Waarom heeft niemand er moeite mee om de link tussen het Staphorst geloof en het niet accepteren van een homoseksuele buurman te zien maar is dat bij de orthodoxe islam opeens heel beladen? Natuurlijk is er een link, men baseert zijn gedachten op dit boek en de leefregels/wetten. Men heeft het niet zelf bedacht.
De nederlandse bible belt is niet van mening dat niet gelovigen geen recht hebben om anders te denken en praat voor zover ik weet geweld niet goed. Afvalligen worden genegeerd maar kunnen weg. In Ierland was niet zo lang geleden ook heel veel machtsmisbruik door katholieke priesters. Ik heb de film “Oranges are not the only fruit” gezien en niet zo lang geleden ook een film over de Magdalena tehuizen voor “onzedelijke vrouwen”. Pas 10 jaar geleden ging de laatste dicht. Walgelijk hoe men uit naam van het geloof over alle grenzen van die vrouwen heen stapte, kinderen afpakte, ze rechteloos maakte. Zelfs verkrachte vrouwen werden gestraft met opsluiting in zo’n huis.
Maar goed, de bedreiging van afvalligen en critici door de radicale islam is natuurlijk van een nog ernstiger orde. Ik zou het zo prettig vinden als mensen die juist om anderen geven daar geen blinde vlek voor houden omdat het niet past in hun ideaal. Zoals je ook in de documentaire over Somalie van Yasmine Allas en Paul Rosemuller kunt zien kan een ooit redelijk menselijke licht islamitische samenleving (geen hoofddoek, vrouwen werken,vrijheid in denken) heel hard worden als de sharia dictators het voor het zeggen krijgen. Een verkracht meisje lag net met haar ongewenste pasgeboren babietje in haar armen, te prutsen met borstvoeding en haar moeder zei tegen Yasmine Allas dat ze ging rondbazuinen dat het meisje geestesziek was, ivm de schande. Haar leven was voorbij. De 45 jarige oom die de verkrachter was en dus vader van de baby was had nergens last van. (Over dit onrecht ging de film van Ayaan.)
Vrouwen of in dit geval kinderen worden verantwoordelijk gehouden voor hun verkrachting. De mens, zijn gevoelens en wil zijn ondergeschikt aan “de waarheid ” zoals de orthodoxe gelovigen die in pacht menen te hebben. Het is dus een totaal omgekeerde denkwijze. Hetvolgende heb ik niet met eigen ogen gezien maar omdat Amnesty erbij betrokken was is het mogelijk echt gebeurd: http://www.faithfreedom.org/islam/innocent-little-girl-stoned-death-being-victim-rape-cries-mercy-they-kill-her

Natuurlijk lijkt het in nederland nog veilig. Maar Yasmine Allas vertelde hoe haar moeder in nederland heel orthodox werd door bandjes die ze vanuit de moskee mee kreeg. Moskeeen gefinancierd door Saoudie Arabie. Iemand als Aboutaleb moest al beveiligd worden na heel milde uitspraken. Iemand die openlijk zegt niet meer moslim te zijn moet soms al bang zijn. Moslima’s zonder hoofddoek worden in bepaalde omgevingen niet vrijgelaten in hun keuze. De vanzelfsprekendheid van hun vrijheid en hun veiligheid, tekeningen maken en om orthodoxie kunnen lachen, daar zou het westen pal vanzelfsprekend voor moeten staan.

» Posted By mariska On January 24, 2010 @ 01:46

Het is zo vervelend om in deze rol te zitten, ik ben ook veel liever de aardige. Maar het ligt helaas wel aan die godsdienst. Niemand heeft die jongens iets misdaan. Het is dramatisch om hier afvallige ex moslims of de vrijheid van meningsuiting te laten vallen.
http://www.hetverraadvanlinks.nl/Bouazza.htm

» Posted By mariska On January 19, 2010 @ 15:32

Zijn moeder zegt dat hij niet mag roven en mensen een pistool op het hoofd mag zeggen omdat ze bang is voor zijn hachje in het hiernamaals. Geen enkele empathie met de ander. Deze cultuur is een cultuur waarbij er één wet is, die van Allah. Die beloont of bestraft je in het hiernamaals en verder heb je met mensen die je iets misdoet geen enkele feeling.
Het is echt volledige discriminatie van ongelovigen of in geval van seksuele/eer misdaden discriminatie van vrouwen. En omdat ze oprecht denken dat alleen hun waarheid waar is en ongelovigen een soort vieze verdorven dwaalgeesten zijn zullen ze ook nooit iets van je hen willen nemen of met je willen. Welkom terug in de middeleeuwen.
http://www.opzij.nl/opzij/show/id=36469

» Posted By mariska On January 19, 2010 @ 13:55

@ Maurice. Die eo knakker vind ik ook heel eng. Er gaat toch iets niet helemaal goed als je je niet afstemt op je gezond verstand en de gevoelens van jezelf en anderen (empathie) maar op een fantasiegedachte. Omdat je het niet hebt uitgekeken een ander voorbeeld, heb je zo uit.
http://www.geenstijl.nl/archives/images/verhaal.pdf
Wat mij opvalt is dat het nergens over de angst en ellende van de slachtoffers van deze jongen gaat of de mensen die zijn levensonderhoud betalen. Geen enkele eigen verantwoordelijkheid nemen. Hoe kun je iemand die geen commitment heeft bereiken als die daar geen enkel belang bij heeft?

» Posted By mariska On January 15, 2010 @ 15:22

@ Maurice. Misschien heb je zin om even op uitzending gemist de aflevering van “JONG” van dinsdag 12 januari te kijken over een dame in een niquaab. Die mevrouw is dik tevreden met hoe ze is, wil helemaal niet veranderd worden. Heeft ook nog een aparte droomwens.

» Posted By mariska On January 13, 2010 @ 01:31

@ Maurice. Een “pedagogische aanpak” blijft uitgaan van een ouder die een kind opvoedt. Een kind dat iets moet leren. Ben je ook verantwoordelijk voor iets dat je niet kunt? You can lead a horse to water but you cannot make him drink. Al maar meer subsidie zoals velen als de oplossing zien gaat voorbij aan onwil, aan het in de grond van je hart afwijzen van heel veel westerse grondbeginselen.
Maar goed, je kunt denken aan heroepvoeding met het leren van een vak. In nederland zie ik dat niet snel gebeuren omdat men hier deze jongens nog steeds als slachtoffer ziet. Gek genoeg zijn in Frankrijk dingen als hoofddoekjesverbod op scholen veel minder omstreden.
Wilders verdient goede kritiek maar is niet de oorzaak maar het gevolg van de problemen:
http://home.kpn.nl/c.brendel/Flessenpost.htm
http://home.kpn.nl/c.brendel/Eberhard.htm

» Posted By mariska On January 12, 2010 @ 13:32

Nu op de EO een documentaire over Nigeria. In 2000 maakte een predikante een manipulatieve film: “Eye of the wicked” en “Eradication of witchcraft”. Kinderen worden als een familielid onverwachts overlijdt door predikanten tot “heks” verklaard. Uitstoting, zware mishandeling, verkrachting, uithongering, mensen willen de kinderen vermoorden met kapmessen omdat die dood en verderf zouden zaaien. Mary van 5 jaar, moederziel alleen tussen een menigte haatdragende mensen. Niemand die dit kind als mens ziet of zich in haar angst inleeft. Hele groepen kinderen die bij elkaar schuilen. Gruwelijk. Mevrouw de predikante is van de verkoop van films en boeken erg rijk geworden en nooit bestraft.
Die beïnvloedbaarheid vind ik zo eng: het vermogen tot zorg danwel vermogen tot wreedheid en het al of niet hebben van empathie is blijkbaar cultuur, een mens neemt groepsgedachten zo makkelijk over. Nou zal een geloof of gezamenlijke identiteit vast veel sociale voordelen hebben en fijne gevoelens geven maar …….. Arme mensheid.
Misschien moeten we maar proberen te lachen: http://www.hansteeuwen.tv/html/post/226.html

» Posted By mariska On January 08, 2010 @ 00:53

Goede bedoelingen? Het geeft natuurlijk een heel positief zelfbeeld als je sinterklaas speelt en niet wil zien dat dit op rekening is van andermans levensgeluk. The road to hell is paved with good intentions.

De arbeidersklasse, die vormt niet het probleem. Daaronder reken ik die arme molukkers, arme ambulancebroeders, buschauffeurs, homo’s die in een gewone buurt wonen, leerkrachten, de slimme aardige rechtenstudente die in station Alkmaar werd vermoord, eenvoudige bejaarden met een klein pensioentje, de vele vrouwen in Blijfhuizen, en sympathieke meisjes die bij AH werken, schoonmaaksters, verplegers, winkelpersoneel etc. die niet mogen kiezen hoe ze willen leven, wat ze denken en waar ze in geloven. Die beroofd worden, zomaar hun met werken verdiende geld af zouden moeten staan, omdat rovers geen straf krijgen die het stopt. Die niet de politie zouden mogen bellen als een auto in de fik staat.

Het probleem zijn tirannen. Die vrijheid van geloof opeisen, maar dit een ander niet gunnen. Die menen dat zij allerlei rechten hebben, zoals een goed inkomen, bezit, vermaak, een volledige verzorging, welzijnswerk, subsidies maar die daar niets tegenover stellen. Die zich het recht toeëigenen om anderen hun ideeën op te leggen. Die menen iedereen te mogen kwetsen maar het goed vinden als iemand vermoord wordt vanwege een tekening. Geen wederkerigheid zien. Dat is het enorme verschil met andere boeven.

» Posted By mariska On January 07, 2010 @ 23:09

@moos:
Ook ik woonde ooit nabij de gezellige Dappermarkt. O.a. heel wat vermoorde mensen zien liggen, inclusief Theo van Gogh. Ik kon ‘s avonds niet meer alleen naar buiten. Als ik vroege ochtenddienst had kwamen mannen bij me op de tramhalte staan om in mijn kruis te grijpen.
Ik moet bekennen dat ik een keer in mijn leven gediscrimineerd heb.
Ooit werd ik gezakkenrold op een bijna lege markt, ik merkte het 20 seconden later. Van mij weg liepen een oud vrouwtje en zo’n marokkaantje. Ik deed een gok, rende achter hem aan en hoewel ik het niet zeker wist, greep ik hem vast en siste: “nu mijn portemonnee terug!”. Toen hij hem gaf, was het een gek gevoel. Maar dit was in de goede oude tijd, toen ze het nog alleen deden en geen wapens hadden.
Hoewel we er een heerlijk huis hadden en buiten de zegeningen van de multiculturele samneleving supergelukkig waren zijn we verhuisd.

Kennen jullie Hafid Bouazza, Peter Breedveld / Hassnae Bouazza?
Kunnen het allemaal veel beter zeggen dan ik:
http://extra.volkskrant.nl/opinie/artikel/show/id/4680/Minaret_als_mi%20ddelvinger
http://www.frontaalnaakt.nl/archives/zelfverdediging.html (Weblog direct na de moord op van Gogh en de reactie van mensen als Donner e.a. dat je natuurlijk gewoon altijd je mond moet houden is dit weblog opgericht. Hassnae is moslim, kritisch over Wilders én boven alles voor scheiding van kerk en staat.)

» Posted By mariska On January 07, 2010 @ 11:05

 Page 3 of 4  «  1  2  3  4  » 
«« Back To Stats Page