Statistiek

Comments Posted By annac

Displaying 61 To 69 Of 69 Comments

Het totalitaire universum van Louise L. Hay

“Kun je iemand serieus nemen die Maarten van der Weijden en Pieter van den Hoogenband niet van elkaar kan onderscheiden? ”

Hoeft niet. Ik verwissel ze steeds, excuses!

De rest? Zucht. Karin wees je eral op.

In ben geen kwakdenker, ooit een heel klein pietsie beetje geweest, maar al 15 1/2 jaar door de ME van mijn zoon falicant bevechtster van deze lui. Hoewel de huidige reguliere medische stand er ook wat van kan en de pot de ketel verwijt dat ie zwart ziet.

Fraudeurs en/of zijn alom aanwezig, groeien met de dag in deze roerige tijd. Ik wantrouw ALLES. Kan het altijd nog meevallen.

» Posted By annac On December 06, 2015 @ 18:28

==……en ik heb genoeg gezien in mijn omgeving hoe de boeken zelfmeditatie tapes etcetera geholpen heeft bij de genezing van levensbedreigende ziektes met name bij mezelf.Ze is heel belangrijk voor vele mensen of je dat nou wil geloven of niet! ==

Heel fijn voor u, hoor, maar misschien moet u es in een andere omgeving dan de uwe rondkijken? Dan snapt u misschien die mensen ook. Die ECHT ziek zijn en niet meer beter worden, ondanks positief denken etc etc..

==dat alles voorkomt uit een state of mind. ….en dat is voor sommige moeilijk te bevatten of te begrijpen.”

????? Klinkt tamelijk hooghartig, vindt u niet? U begrijpt het wel, en degenen die kritisch tegenover Hay staan bevatten het niet. Of wel, zijn (nog) niet zover dat ze het “licht”hebben gezien.

Veel, maar lang niet alles is een state of mind.

Er is wellicht even min of meer een goede vooruitgang te bewerkstelligen, en genezing als blijkt dat de “aandoening” psychosomatisch blijkt oid.. Anders een manier van omgaan met het/een tekort.

Lukt dit niet, dan volgt maar al te vaak ten onrechte het stempel van: karakterfout. Dit soort mensen ben IK nogal eens tegen gekomen. Die voelen zich behoorlijk in de hoek gezet En precies DAT punt heeft Karin heel goed onder woorden gebracht:

==Is het ooit bij u opgekomen dat die genezing een prestatie van uw lichaam was, en niet van uw al te lucide geest?

.”….U zegt dat wat we geloven over onszelf en over de wereld, waar wordt”.

Indien u zich zou verdiepen in wat oncologie feitelijk inhoudt, zou u ontdekken dat er verschillende soorten kanker bestaan: degene die vanzelf overgaan t/m agressieve soorten die zeker dodelijk zijn

Ik kan de uitzending niet meer vinden, maar zwemmer Pieter vd Hoogenband vertelde eens op tv hoe pijnlijk hij het vond dat toen een mede patiënt wel overleed, en hij niet, er de indruk ontstond dat diegene niet goed genoeg zijn best had gedaan. Dat het zijn eigen schuld was dat ie dood ging. Een oncologe, die ook in de uitzending zat, beaamde dat volmondig en zei uitdrukkelijk dat die houding vermeden moet worden omdat er kankersoorten zijn die echt dodelijk zijn en (nog lang) niet te “genezen” zijn.

Onderstaande link geeft nog een artikel van Karin weer. Misschien wordt e.e.a. duidelijker.
http://nrcboeken.vorige.nrc.nl/recensie/karin-spaink-niet-ik-ben-ziek-het-is-mijn-lichaam-kruistocht-tegen-de-kwakdenkers

» Posted By AnnaC On December 03, 2015 @ 21:30

Als de werkelijkheid zo is dat het zuur je constant wordt toegediend en je kunt met geen mogelijkheid je mond sluiten kun je positief denken wat je wilt, maar zuur blijft het!

Ach , ik bv., vermaak me kostelijk met toestuurde filmpjes als deze

https://www.youtube.com/watch?v=xt46P1Zcwto

en blijf uit de buurt van zweefteven. Scheelt al iets.

» Posted By annac On February 03, 2015 @ 21:36

Lees Karins boek: “Het strafbare lichaam”. Samen met dit artikel blijf ik vierkant achter haar mening staan.

Verder vind ik het moeilijk “discussieren” als ik te weinig kennis bespeur.

Tabe, het ga jullie goed.

» Posted By annac On January 18, 2015 @ 00:14

Als jullie mijn eerdere reactie(s?) gelezen hadden, hadden jullie dan ook zo gereageerd?

Want:

==geen genezing voor je zoon kan vinden==

Dat er geen genezing is en kan zijn voor pak weg zo’n 40.000 ME-ers in Nederland, is bull shit, gelogen. De tegenwerking daarvan, van een door Louise Hay achtigen beinvloede regering is des te erger.

==De negativiteit van andere mensen stoort me echt niet.== –

Nee je stoort je aan niemand, da’s wel duidelijk. Brutaal misbruik maken van Karin’s site om zieltjes te winnen.

Positiviteit is domweg je nieuwe godsdienst geworden.

==op voorhand negatief doen jegens iemand die nog moet beginnen met schrijven komt op mij wat vreemd over.==

Een gewaarschuwd vrouw telt voor twee.

Hadden wij de Islam niet massaal geimporteerd, dan waren de scholen geen kweekvijvers van moslimterroristen geworden.

Denk daar maar eens over na.

Janus: om mij onder doomdenkers te scharen is verschrikkelijk goedkoop en makkelijk. Trappen naar mensen die al op de grond liggen heet dat.

En ZEKER niet positief te noemen.

==tot inkeer gebracht==

Halleluja, God zij geloofd.

Maar geloof gerust verder, het is jullie gegund. Dat zullen jullie ook altijd blijven doen, veel over ruggen van anderen wellicht, tot de realiteit, vaak verward met negativiteit, jullie echt tot het bot treft.

En dat het geld rap mag stromen.

De arrogantie alleen al die spreekt uit jullie reacties! Jullie, die net als L H, menen over DE LUCIDE geest te beschikken! Laat me niet lachen!

En hierbij sluit ik af met een frase van Karin Spaink:

==Oprecht gefeliciteerd, mevrouw Hay, maar is het ooit bij u opgekomen dat die genezing een prestatie van uw lichaam was, en niet van uw al te lucide geest?

U BENT GEVAARLIJK, mevrouw Hay. U praat mensen die te kampen hebben met ellendige ziektes schuld aan: u stelt ze verantwoordelijk voor hun ziekte. En als de werkelijkheid weerbarstiger blijkt dan uw theorie en genezing ook na affirmaties uitblijft, is dat alweer een blijk van hun persoonlijk falen. Dankuwel, mevrouw Hay, maar ik geloof heus dat er gezonder manieren zijn om ziek te wezen. ==

» Posted By annac On January 17, 2015 @ 18:13

Ja, sorry, Karin,

Dit MOEST er even uit.

Ik ben ZO allergisch geworden voor zweverigheid en ander demagogisch gebazel.

Met een zoon die al 15 jaar ME heeft, slechts voor 40% kan “werken” en in feite elke dag als een idioot bejegend, blijken zowat alle artsen Mengeles en alle zweefteven misbruik makende zwendelaars.

Men leert het nooit, ben ik bang.

Annac

» Posted By annac On January 16, 2015 @ 15:03

Tot de Islam bekeren biedt ongetwijfeld ook zelfgenezing.

Zijn die ook welkom?

En als het niet helpt kun je je alsnog met een bomgordel jezelf opblazen: genezing absoluut gelukt!

Succes, Jomanda II

» Posted By annac On January 16, 2015 @ 14:37

Pieternel, voel met je mee. Ik las Louise nooit, heb er ook geen behoefte aan, maar Dahlke bv weer, met enige reserve, wel in een periode dat mijn zoon nog geen ME had.
Nu verfoei ik dit denken ook sterk en hoop dat Karin haar nieuwste boek ook flink van katoen gaat geven. Maar wellicht heeft ze daar geen tijd voor, cq zin in: wat iedere New Age idioot wil geloven moet ie maar doen, net als ten tijde van de gloriedagen van het christendom en nu de Islam……

En om nou Hay’s boek te lezen en steeds maar haar aannames van – dat het je eigen schuld is dat je ziek bent geworden- voor lief te nemen is mij te veel gevraagd. Hoewel, zijn er wel genoeg andere boeken die positieve oppep effecten zonder dat schuld thema kunnen bereiken?

Groet,

AnnaC

» Posted By annac On November 29, 2013 @ 16:32

Poeh, nog steeds reacties hier!

Maar eigenlijk kijk ik daar ook weer niet echt van op.

Heb lang niet alle gelezen, maar toch vast de mijne eraan toegevoegd:

Mijn zoon heeft al 13 jaar ME (van zijn 16 e tot zijn 29 e) en ook deze patiënten groep loopt tegen het sterk verbreide kwakdenken op. Ik meen zelfs te mogen opmerken dat de Nijmeegse Cognitieve Gedrags Therapiegroep veel elementen bevat van de Hay-achtigen, met alle funeste gevolgen van dien. Inclusief pure discriminatie door de overheid.

Hay is leuke literatuur voor gezonde mensen of mensen die gewoon door de natuur genezen zijn. Of als de soort kanker een mildere was dan die van de buurvrouw. Ze is en blijft een dood ordinaire goeroe.

Als je echt ziek bent, en, vooral, blijft, is het andere koek. Want heb je bv. toevallig die agressieve kanker, en je gaat toch dood, heb je dan niet genoeg je best gedaan? De zwemmer Maarten van der Heyden en e.o.a. oncologe waren daar op tv eens heel duidelijk over en betreurden de zware schuldlast naar de betrokken personen hierover en wezen die dan ook met klem af.

Vóór mijn zoon ziek werd las ik Hay niet, maar Detlefsen cs wel omdat ik in mijn werk als verpleegkundige veel te maken kreeg/krijg met de kracht of juist onmacht van de geest. De essentie vond ik toen wel wat hebben, zelfs sommige specifieke karakter trekken verbonden aan bepaalde ziektes zag ik wel zitten. En ik moet zeggen dat mijn Jomanda kwaliteiten in de zorg veel vruchten heeft afgeworpen in mijn werk. Achteraf was dat natuurlijk gewoon simpel psychologische aandachtgeverij wat mij toevallig goed lag en nog ligt.

Nu ben ik dus al 13 jaar 180 graden gedraaid en walg ik van alleen al de uitspraak dat ziekte een keus is. Karin’s boeken raad ik veel mensen aan, vooral dat “strafbare lichaam”.

Tja, het blijft moeilijk leven in het totale universum van Hay en niets dan adepten van haar om je haar gewaar te worden. Spookbeelden, inmiddels geworden. Afijn, wordt je keihard van. Deze scheiding der geesten zal wel altijd/eeuwig blijven bestaan, net als met alle religies.

Iedereen waant zich toch een god, in het diepst van zijn gedachten?

En Karin?

Haar zie ik regelmatig bij Theodoor Holman en hoop dat het “goed” met haar blijft gaan na alles en tijdens alles wat ze mee (heeft ge-) maakt…….

» Posted By annac On May 13, 2013 @ 12:08

 Page 3 of 3  «  1  2  3 
«« Back To Stats Page