Statistiek

Comments Posted By Thomas J. Boschloo

Displaying 241 To 270 Of 571 Comments

Alice nadert

@Spaink: Dan haal je hem toch gewoon van Pirate Bay? En als hij dan in de winkel ligt bestel je er twee om het goed te maken.

Dat 3D is volgens mij verschrikkelijk overrated. Ik zit er niet echt op te wachten, misschien 3D porno ofzo, maar naar Avatar ben ik ook niet geweest vanwege het vast ontzettend cheesy verhaal. Dat wordt er niet minder irritant op voor mij omdat het in ~3D~ is.

Van 5.1 geluid ben ik ook niet enthousiast trouwens, om even mijn lijn van denken te illustreren. 2.0, zonder woofer, is goed genoeg voor mij! Dan weet je tenminste dat het geluid van je tv komt en blijf je vrienden met de buren.

» Posted By Thomas J. Boschloo On February 15, 2010 @ 21:04

Uit vrije wil

Het is belachelijk geen virusscanner te gebruiken. Je hebt AVG, Avast, Avira en Security Essentials van Microsoft zelf. Allemaal gratis.

Er zit er vast wel eentje bij die makkelijk genoeg werkt voor iemand.

Het belangrijkst bij Windows (en ook MacOS X) is dat je weet wat normale schermen en pop-ups zijn voor jouw systeem. Zo heb ik UAC aanstaan in Vista en mijn vriendin roept mij (hopelijk) als een scherm daarvan tevoorschijn komt. Voor het booten van Windows en het starten van een browser hoort dit scherm weg te blijven.

En als ik op spaink.net opeens een flash banner of een automatische download krijg weet ik ook dat er iets niet klopt!

Wat ik wel eens zie bij andere mensen met computer problemen is dat hun symantec of Bullguard anti-virus verlopen is. Dit is een probleem met veel computers van ongeveer een jaar oud. Ik vertel dan hoeveel maanden ze onbeschermd tegen virussen op het internet hebben gezeten en zet er een gratis scanner voor hen op :-)

» Posted By Thomas J. Boschloo On February 18, 2010 @ 13:41

@Tartarus: Als je een .exe op je harddisk aanklikt wordt deze ook gescanned. Mijn punt is dat mensen niet overal blind op moeten klikken in de veronderstelling dat de virusscanner het wel pakt. Er zijn immers ook nog dingen als 0-day exploits en virussen waarvoor nog geen definitie is gemaakt. (Wat was er eerder, het virus of de definitie ervoor?).

Verder is er helemaal geen registratie-proces voor deze site. Dus links met virussen zouden automatisch gespammed kunnen worden. De reden dat dit niet gebeurt is meer dat mensen die dit doen deze site niet zo interessant vinden. De versie van WordPress is immers ook al meer als een jaar niet bijgewerkt, dus als ze willen komen ze erin (sorry Karin).

» Posted By Thomas J. Boschloo On February 17, 2010 @ 13:29

@Elmo: Hoewel juzo waarschijnlijk onschadelijk is, zou ik voorzichtig zijn met infecteerbare bestandsformaten die komen van een website die niet onder de controle van Karin valt.

Wil je er op klikken, sla dan op met de rechtermuis en scan het bestand met recente anti-virus definities. juzo kan ook besmet zijn met iets zonder dat hij het zelf weet, dus dit heeft niets met de (on)betrouwbaarheid van juzo te maken.

» Posted By Thomas J. Boschloo On February 16, 2010 @ 18:17

Als GGZ patiënt (cliënt heet het tegenwoordig), heb ik al een aantal malen het genoegen gehad een zelfmoord mee te maken van iemand. En ik kan je zeggen; het is niet leuk, hoe vaak het ook gebeurt.

Maar het gaat er niet om of ik het leuk vind. Het is een keuze van iemand die ik ken en het gaat erom wat die persoon wilt. Of we dat nu leuk vinden of niet.

Alle mogelijkheden weghalen waarop iemand zelfmoord zou kunnen plegen (GGZ patiënten zijn in de gelukkige omstandigheid dat ze makkelijk en onbeperkt aan kalmerende tabellen e.d. kunnen komen door bijvoorbeeld te zeggen dat ze slecht kunnen slapen en daardoor in de war raken), doen we omdat we het niet leuk vinden dat ze zelfmoord willen plegen.

Maar het gaat niet om ons, het gaat om hen. En hoe kut het ook is als je je vriend moet begraven, het is zijn keus en zijn keus alleen.

Een afkoel periode is natuurlijk heel erg goed! Vooral als iemand in een tijdelijke depressie zit of een tijdelijke situatie die met de tijd weer beter wordt. Maar daar is Karin met haar voorstel ook helemaal niet tegen volgens mij..

» Posted By Thomas J. Boschloo On February 14, 2010 @ 20:36

Big Brother Awards

@juzo: Waar heb jij geleefd de afgelopen tien jaar?

» Posted By Thomas J. Boschloo On February 08, 2010 @ 19:30

@juzo: De verdenking berust hier op eenieder die zich kan uitgeven voor mijn vriendin met als doel haar identiteit te stelen.

» Posted By Thomas J. Boschloo On February 08, 2010 @ 18:16

Mijn vriendin heeft vandaag haar identiteitsbewijs (met vingerafdrukken) afgehaald.

Ze keken alleen naar de foto en vroegen om het afhaalformulier. Geen vingerafdrukken gecontroleerd bij haar.

Ik vraag me af waarvoor ze dan dienen als ze zelfs bij afgifte van een identiteitsbewijs niet worden gecontroleerd! Je geeft die kaart toch niet af zonder controle van alles wat erop staat? Al was het maar om fouten te kunnen ontdekken voordat de kaart wordt meegegeven.

» Posted By Thomas J. Boschloo On February 08, 2010 @ 17:21

@Johan, 10:09 pm: Die vingerafdrukken kunnen je ook vrijspreken van een misdrijf. Als ze bijvoorbeeld de vingerafdrukken hebben van de dader. Kijk naar DNA bewijs!

Probleem is wel dat dit zo-wie-zo al kan door de vingerafdrukken na de misdaad af te nemen.

Verder ben je in het geval van identiteitsfaude blij dat je kunt bewijzen dat jouw vingerafdrukken kloppen met die in de database van de overheid.

P.S. Metaal in de magnetron stoppen van mijn vorige post is natuurlijk niet zo slim. Misschien kan het paspoort waterdicht onderin een bak water in de Magnetron. YMMV!

» Posted By Thomas J. Boschloo On February 08, 2010 @ 14:01

@Spaink: Als ik niet al het vermogen nodig heb, zet ik er een glas water naast. Daar gaat dan de meeste energie in zitten.

» Posted By Thomas J. Boschloo On February 08, 2010 @ 13:40

Wees maar voorzichtig met wat je zegt over de telefoon en in je huis Karin. Je bent nu officieel een vijand van de staat die de veiligheid en stabiliteit van het land in gevaar brengt.

Juryvoorzitter, poeh zegt ter Horst! Ook dat lossen we samen wel op. ::belt AIVD::

» Posted By Thomas J. Boschloo On February 06, 2010 @ 13:18

Vrijheid

Ze willen duidelijk de optie openhouden dat je nog eens terugkomt ;-)
Je ziet er goed uit op de foto’s, haast als een twintiger.
Ook was ik vergeten dat je het ziekenhuis ergens had zitten hacken (beveiliging van andermans gegevens vereist meer zorgvuldigheid dan het beveiligen van je eigen gegevens).

» Posted By Thomas J. Boschloo On February 05, 2010 @ 20:30

Potje poepen

Wat moeten al die specialisten toch met onze ontlasting? Heb gisteren nog in een potje moeten plassen voor mijn Lithium. Een paar jaar terug was dit nog helemaal niet nodig! (Slik het goedje al sinds 2003).

Nou ja, ik hoop maar dat ze er goed gebruik van maken. Het is niet iets waar ik zelf erg aan gehecht ben.

» Posted By Thomas J. Boschloo On January 29, 2010 @ 17:53

Draagvlak

@mariska: Ik probeer juzo niet kapot te maken. Dat lukt toch niemand. Wat ik wel hoop, is dat juzo wat zelfinzicht krijgt en zich misschien wat beter (positiever) gaat gedragen naar andere mensen toe.

Over mijn eigen leven praten vind ik niet zo interessant. De term Manische Depressie zegt in dat opzicht al genoeg denk ik. Ik slik niet voor niets Lithium en de hoop dat het ooit over gaat heb ik ook al lang verloren.

» Posted By Thomas J. Boschloo On January 30, 2010 @ 21:02

Q.E.D.

» Posted By Thomas J. Boschloo On January 30, 2010 @ 13:22

Met het risico dat ik een standje van Karin krijg:
Sommige mensen verbeteren zichzelf om zich beter over zichzelf te voelen. Juzo wordt enthousiast over het leed van anderen omdat hij zichzelf dan beter kan voelen als hen.

Ik ken het type persoon van elders op internet en heb er jarenlang (onvrijwillig) een studie van gemaakt. Juzo is van het tweede type.

» Posted By Thomas J. Boschloo On January 30, 2010 @ 13:06

@Rowy: Als dit zo is, dan denkt de CDA fractie dat ze zelf God zijn en dat ze dito ‘powers’ moeten hebben.

Een beetje God pikt het niet als zijn schapen met dat soort dingen bezig zijn.

Volgens het Christelijk geloof ziet en weet God alles. Dus zelf heeft hij alle privacy onterende technologie van o.a. het CDA niet nodig. Dat de ministers van het CDA hier anders over denken mag duidelijk zijn uit hun handelen.

M.a.w. Het geloof van Balkenende en zijn maatjes in de tweede kamer is niet mijn geloof.

» Posted By Thomas J. Boschloo On January 22, 2010 @ 15:30

@Juzo: Ik dacht dat alleen Rotterdam zo vooruitstrevend met kansarmeren om ging. Omdat iedereen daar LPF stemt.
In de rest van Nederland is nog niet iedereen zijn verstand kwijt toch?

» Posted By Thomas J. Boschloo On January 22, 2010 @ 13:47

Straks wordt iedereen met een bijstandsuitkering het land uitgezet. Naar Haïti of zo. Hadden ze maar moeten werken zegt men dan.

» Posted By Thomas J. Boschloo On January 20, 2010 @ 21:36

Pas op uw voordeur

@anja: juzo is er zoeentje van ‘orde en gezag’. Het liefst uitgevoerd door hemzelf, maar hij zit nog liever op internet hits te stelen van spaink.net.

» Posted By Thomas J. Boschloo On February 09, 2010 @ 18:16

@juzo: Het moet je een doorn in het oog zijn dat andere mensen betere mentale capaciteiten hebben als die je zelf hebt. Schopt je wereldbeeld en jouw positie in die wereld aardig in de war is het niet?

» Posted By Thomas J. Boschloo On February 07, 2010 @ 14:01

@juzo: Jij verdenkt iedereen. Zelfs jezelf denk ik wel eens.

» Posted By Thomas J. Boschloo On February 07, 2010 @ 13:19

Het voordeel voor de overheid is dan weer dat ze geen controleurs hoeven te sturen omdat er niets te controleren valt en er ook geen sprake van fraude kan zijn (niets om in samen te wonen en kinderen halen ze ook snel bij je weg als zwervende ouder).
Dat is toch wel goed juzo? Je moet een beetje de positieve kanten van de problematiek blijven zien.

» Posted By Thomas J. Boschloo On January 27, 2010 @ 23:44

@juzo: En zwervers zijn de anarchisten? Waartegen de politie (AKA regulatuur) optreed met inbewaringstelling?

» Posted By Thomas J. Boschloo On January 27, 2010 @ 18:53

@juzo: Wat is de politie nou, wetshandhaver of regelhandhaver?
En is de tweede kwalificatie strikt genomen niet een belediging van een ambtenaar in functie? Of zijn er nog meer instanties die zwevers tegen hun wil mogen opsluiten in Nederland zonder toetsing van een rechter?

» Posted By Thomas J. Boschloo On January 27, 2010 @ 13:47

@juzo: Het enige strafbare dat deze zwervers doen is dat ze geen woonadres hebben en de overheid dus geen grip op ze heeft.

» Posted By Thomas J. Boschloo On January 26, 2010 @ 13:15

@juzo: Dan begint het pas! Dan gaat iemand zwerven, heeft ‘dus’ psychische problemen en dan komt de ‘bemoeizorg’ iemand weer aan een huis en uitkering helpen.

Het woordje ‘bemoeizorg’ zegt het al. Sommige mensen die op straat wonen zijn hier helemaal niet van gediend. Maar ze moeten wel, desnoods met de politie erbij. Niemand wordt in Nederland aan zijn of haar lot overgelaten. Dat heet welvaart en daar kunnen we trots op zijn.

» Posted By Thomas J. Boschloo On January 26, 2010 @ 12:42

@Janus 4:41:
(bedrijfsartsenbezoek ->) “Power corrupts. Absolute power corrupts absolutely”. Heb er zelf ook wel mee te maken gehad in de GGZ, verplicht isoleercel bezoek e.d., maar ik dwaal af.

Is de Balkenende Norm trouwens niet iets wat je minimaal op feestjes moet verdienen om er over op te kunnen scheppen?
;-)

» Posted By Thomas J. Boschloo On January 19, 2010 @ 13:14

Hirsch Ballin: “Ja, we moeten een zekere zorgvuldigheid in acht nemen voor wij roekeloos geld gaan uitdelen aan de minderbedeelden. De Balkenende norm kan niet voor eenieder gelden. Dat zou onbetaalbaar zijn gezien de huidige crisis in ons land”
;-)

» Posted By Thomas J. Boschloo On January 18, 2010 @ 20:32

@Tartarus: Of je zegt nu tegen UWV “Ja, ik woon samen, ik weet alleen niet met wie, dus kort mij maar op mijn uitkering, ik kan niet tegen de stress en onzekerheid van een alleenstaande!”.

» Posted By Thomas J. Boschloo On January 18, 2010 @ 19:11

«« Back To Stats Page