Statistiek

Comments Posted By Thomas J. Boschloo

Displaying 121 To 150 Of 571 Comments

Argwaan

Get your Zamboni treatment cheap!!! You’re girlfriend will love it!! Be the envy of all those other MS sufferers!! We are the best in our field!!!

» Posted By Thomas J. Boschloo On July 08, 2010 @ 12:24

Eerder dit jaar:

http://www.eenvandaag.nl/binnenland/35593/komt_er_eindelijk_een_doorbraak_voor_ms_pati_nten_

Volgens mij was een nog een uitzending waarin het niet werkte, maar Zamboni is ook een ijsmachine, dus dat googled niet zo lekker :-)

» Posted By Thomas J. Boschloo On July 02, 2010 @ 20:59

Jongetjes

Ik heb op de basisschool zowel juffen als meesters gehad. De meesters meer in de hogere klassen (ook een die heel goed kon voorlezen).

Ik klaag daar niet over. Of je wilt of niet, van mannen en vrouwen wordt ander gedrag verwacht in de maatschappij (alleen al als het gaat om wie het eerst de deur door mag).

Mannenhersenen zijn ook wezenlijk anders als vrouwenhersenen. Er is dus geen ‘one size fits all’. Een combinatie van juffen en meesters lijkt mij dus optimaal voor het onderwijs.

» Posted By Thomas J. Boschloo On September 09, 2010 @ 13:07

Maatschappelijk middenveld

Het wordt steeds meer een uitdaging om je persoonlijke data niet aan bedrijven toe te vertrouwen. En waar kan pseudoniemen te gebruiken in plaats van je echte naam.

Zodra je iets op het internet zet, ben je de controle erover voor altijd kwijt.

De jaren negentig zijn voorbij :-( Dit is big business tegenwoordig!

» Posted By Thomas J. Boschloo On June 22, 2010 @ 19:18

Michael & de ekster

@89: Ik ben niet bang om dood te gaan, alleen voor de manier waarop.
Als het snel en pijnloos is heb ik er weinig problemen mee. Hoewel het leven op het moment ook wel prettig is :-)

» Posted By Thomas J. Boschloo On June 27, 2010 @ 16:36

@Maurice: Ik ben niet zo thuis in het oude testament. Maar google suggereert dat zulke dingen niet vaak gebeurden in de Bijbel. Er zullen idd best gelovigen zijn die niet geloven in dood gaan als absolute zekerheid!

Ik doe dat wel. Doodgaan is een logisch gevolg van geboren worden.

» Posted By Thomas J. Boschloo On June 27, 2010 @ 03:55

@84: Jezus stierf eerst aan het kruis voordat hij later weer opstond. :-)

» Posted By Thomas J. Boschloo On June 26, 2010 @ 18:40

@82-Maurice: Dood gaan is de enige zekerheid die we hebben in het leven. Daar zijn zelfs de atheïsten het over eens :-)

» Posted By Thomas J. Boschloo On June 25, 2010 @ 22:27

@Maurice: Als je kat wat ouder is, en wat meer ervaring met computers heeft, zal die de help-functie waarschijnlijk niet meer nodig hebben ;-)

Verder ben ik het met Thian eens; eenieder zijn eigen geloof! Ook als dat geloof het bestaan van een God uitsluit (hoe weet je zoiets?).

Psychiaters hebben trouwens ook een geloof. Ze geloven in de heilige geschriften van DSM-IV-TR. Zelf heb ik daar mijn zware bedenkingen bij, maar het is een vooruitgang met Freud! En ik heb hun pillen nodig, dat ook natuurlijk. Maar dat is meer voor de buitenwereld dan voor mij. Ik pas mij aan aan de grootste groep.

» Posted By Thomas J. Boschloo On June 25, 2010 @ 13:47

@Maurice-70: Gefeliciteerd met je nieuwe kat!

Een klassiek geval van van je geloof vallen is als alles goed gaat in je leven, en dan gebeurt er iets heel rottigs met je. Veel gelovige mensen zullen dan stoppen met hun geloof (en heel begrijpelijk).

Later heeft de medische wereld ze misschien opgegeven en gaan ze weer geloven omdat dat alles is wat ze nog hebben. Geloof geeft hun dan kracht en hoop waar de medische wereld dat niet meer kan.

Dat je magisch denken noemt vind ik leuk :-) Dat mag namelijk niet als je anti-psychotica krijgt voorgeschreven (zoals ik). Een geloof hebben mag echter wel .

Ik had een psycholoog ooit die een onderzoek had waarin zeer gelovige mensen (sektes) met psychotische mensen werden vergeleken. En normale mensen als controle groep.
Het bleek dat deze streng gelovige mensen heel hoog scoorden op psychotische gedachten!
Voor mij is het allemaal een beetje hetzelfde omdat zowel geloof als psychose buiten de ‘normale’ werkelijkheid vallen. Ik zie het als iets extra’s wat ik heb, met zowel voor als nadelen eraan (zoals geen 9-17 job kunnen houden, hoewel dat vaak wel de leukste jobs zijn volgens mij).

» Posted By Thomas J. Boschloo On June 24, 2010 @ 13:14

@Maurice-68: En? 6 miljard mensen, 6 miljard geloven. Over jouw geloof kan ik niets zeggen, wel over die van mij. En die kan ook over een paar jaar weer veranderd zijn.

» Posted By Thomas J. Boschloo On June 22, 2010 @ 18:11

@Thian: Waar ik mij over verwonder is hoe een vogel weet waar iets te eten te halen valt. Of hoe zilvervisjes altijd weer mijn flat weten te vinden hoe veel ik er ook dooddruk (ik heb hier papierbehang, en dat vinden ze erg lekker).

Of hoe weet Michael dat er bij Karin een veilige keuken is met voer, en bij de buren misschien niet?

Dieren weten dat soort dingen. Mensen lijken dat een beetje verloren te zijn geraakt in alle hectiek van het moderne bestaan.

» Posted By Thomas J. Boschloo On June 21, 2010 @ 23:34

@62-Maurice: Nee, ‘waarom? alleen God weet waarom’.

Ik ben altijd heel achterdochtig naar waarom ik iets denk. Heeft ook te maken met psychose die ik gehad heb, daarna kijk je voorgoed anders tegen de wereld aan :-)

» Posted By Thomas J. Boschloo On June 21, 2010 @ 22:18

@juzo-51: Misschien is dat wat God wil dat je denkt, en ben je dus eigenlijk goed bezig.
Er staat in de Bijbel dat God soms mensen laat doen wat hij voorbeschikt heeft. Bijvoorbeeld in Openbaringen.
Niets stopt God’s wil. We zijn allemaal pionnetjes in zijn spel van de schepping. Soms gebeuren er dingen omdat Hij het wil. En niet omdat mensen het willen.
Zijn motieven om dit te doen ontstijgt onze menselijke capaciteiten. Het zou ook niet best zijn als dit andersom was.

» Posted By Thomas J. Boschloo On June 21, 2010 @ 21:26

@37-Thian: Fluitekruid, daar hoor ik mijn moeder wel eens over mopperen geloof ik :-) Het overgroeit alles en is moeilijk weg te krijgen (toch?).

(moet eerlijk zeggen dat ik niet eens weet hoe het eruit ziet)

Ze heeft ook iets wat onder de grond groeit en een ‘ramp’ is volgens mijn moeder. Als je de wortel er niet helemaal uit haalt komen er weer stekjes aan de stukjes wortel.

» Posted By Thomas J. Boschloo On June 20, 2010 @ 13:56

@29-Thian: Sommige bloemen bloeien overal. Onkruid ook trouwens, maar volgens mijn moeder kan onkruid ook best mooi zijn. Daar krijgt ze veel commentaar op van medetuinders, maar ze laat zich niet uit het veld slaan. Sommige plantjes die bovenkomen laat ze nog steeds staan in de hoop dat het wat moois wordt :-)

» Posted By Thomas J. Boschloo On June 20, 2010 @ 13:21

@juzo: Wat ook kan is dat Michael zich als ouder ziet van Max (en partner van Karin). Max kwam al een keer met een muis in haar bek de tuin in, misschien dat Michael wil dat Max oefent op de ekster (die toch vrij groot moet zijn voor Max nog).

Bij meeuwen zou ik de lijn trekken als kat, en ganzen en zwanen zijn ook veilig voor katten denk ik. Maar zo’n ekster of kraai doen ze nog wel denk ik.

» Posted By Thomas J. Boschloo On June 18, 2010 @ 17:32

Uhm, Karin, ben je niet in de war met koekkoeks? Eksters roven nestjes, ze leggen er geen eieren in.

Verder denk ik dat Michael zijn katten-geduld aan het uitoefenen is. Bovendien ligt hij lekker in de zon.

Wees gerust, deze zomer vind je een ekster met een geknakt nekje in de tuin. De vraag is alleen of die aangevreten is of niet. Michael heeft nu slechts wat voorpret… Een ekster die van een kat wint, kom op!!

» Posted By Thomas J. Boschloo On June 18, 2010 @ 16:40

Max & de boom

@Spaink: Misschien moet je Max volgende keer een parachuutje geven ipv een tuigje.

» Posted By Thomas J. Boschloo On June 17, 2010 @ 14:58

Mars Max attacks!

@juzo: Mijn zusje was ook altijd gek op Alley Cat. Ik had hem gewist omdat hij te snel was op mijn computer van toen. Later toch weer teruggevonden op een abandonware site.

Hij draait nu in DOSBox 0.74 op de achtergrond (wist niet dat dat muziekje zo lang was!). Perfect. http://www.dosbox.com/comp_list.php?showID=521&letter=A

» Posted By Thomas J. Boschloo On June 18, 2010 @ 15:43

Zandkastelen

@Thian-173: Het AC is hier ongeveer 2-4 bijna-dood-ervaringen verderop. Toen ik zelf nog een beetje suïcidaal was vond ik dat geen probleem. Maar ook nog een lichamelijke handicap erbij, nou nee, liever niet :-)

En ik heb een A-rijbewijs, dus ik denk dat ik weet hoe de regels voor een fietser zijn. Op de zebra’s hier wordt je ook altijd bijna aangereden, dus boodschappen doen heb ik zo veel mogelijk uitbesteed (naar mijn ouders, die hebben zo’n gevaarlijke bak op vier wielen. Ja, ik ben hypocriet!). Het probleem is dat ik mij aan de verkeersregels houd. En zo’n auto denkt ‘hee, een voetganger. Die rijd ik wel even bijna aan zodat hij weet wie hier de baas is’.

» Posted By Thomas J. Boschloo On June 17, 2010 @ 23:52

@Thian-165: Ik heb niet alles gelezen van de laatste dagen, maar ik bespeur een geld motief in Joan’s reacties.

In dit licht is http://www.spaink.net/2008/10/14/herintredende-overheid/#comment-3506 interessant waar ze bekent veel van haar spaargeld in de beurs te hebben gestopt, wat met de kennis van nu niet erg verstandig is geweest.

Ik vind het jammer dat Joan mij en andere psychiatrische patiënten als een kostenpost beschouwt. Mijn ouders zien dit namelijk niet zo en zijn blij dat ik toch nog een redelijk goed leven heb ondanks mijn 80-100% arbeidsongeschiktheid.

Verder heb ik alles nog aan mijn case-manager voorgelegd en zij verzekerde mij dat ik zeker niet slecht af stak bij de andere cliënten die zij bezoekt. Er zijn er weinig die werken en degenen die dit wel doen werken weinig uren en met veel begeleiding (wat natuurlijk heel goed voor hen en hun zelfgevoel kan zijn). Ze zou wel graag zien dat ik wat meer de deur uit ging en ook naar het AC zou gaan. Maar van het verkeer hier krijg ik stress en raak ik opgefokt, wat slecht is voor mijn geestelijke gesteldheid. Ben daar erg gevoelig voor.

» Posted By Thomas J. Boschloo On June 17, 2010 @ 23:20

@juzo-102: Dank, als het maar niet uit medelijden is!
@Thian-104: Als een CM of iets dergelijks mij niet bevalt, geef ik ze de opdracht een nieuwe voor me te regelen :-) Gebroken plaat techniek werkt dan prima. Toch nog wat aan de vele cursussen die ik kreeg gehad.

» Posted By Thomas J. Boschloo On June 14, 2010 @ 15:36

@Joan: schrik niet!
Ik ben het met je eens dat ik gelijk moet worden behandeld als ieder ander. Dat is ook goed voor mijn emancipatie. We kunnen het wat dat betreft wel goed vinden met elkaar denk ik.

Wel beroep ik mij op mijn recht om mij te verdedigen als ik onjuist beoordeeld word. Helaas lukt dat niet zonder een wat gedetailleerdere beschrijving van mijn situatie. En ach, ik heb wel ergere discussies meegemaakt als dit :-) Als ik daar niet tegen zou kunnen zou ik mij niet op het internet moeten begeven. En er is altijd een uit knop op de computer dus ik koester nooit lang wrok. Je familie uitzetten is een stuk lastiger ;-D

» Posted By Thomas J. Boschloo On June 14, 2010 @ 15:01

@98: Ik red mij prima hoor! Zolang ik niet te veel tegenslagen in een keer krijg gaat het goed met mij. Ik ben wel bang dat mijn ouders ooit overlijden, maar dat ligt nog zo ver voor me! Misschien is mijn hele situatie dan wel anders. Of heb ik een hele goede band met de GGZ (ik zie ze nu nog als degenen die mij zonder uitleg of uitzicht opsloten in een kale isoleer met witte wanden, een kartonnen hoed om in te poepen en geen fonteintje om je handen te wassen of je tanden te poetsen).

Jij kan het ook Thian! Je zult er voor moeten vechten om het te bereiken en te behouden. Tegen onverdraagzame types zoals Joan. Maar zolang je bereid bent te vechten komt het allemaal goed. Pas als je opgeeft is er geen hoop meer (‘sprak hij filosofisch’ zoals een vriend van mij zou zeggen).

» Posted By Thomas J. Boschloo On June 13, 2010 @ 18:22

@Maurice: ik wil er wel op reageren. Ik ben van isoleer cel, naar gesloten, naar open, naar begeleid wonen, naar woonbegeleiding, naar alleen een case manager gegaan. Gaat het goed dan zie ik haar om de paar weken, gaat het slecht dan zie ik haar elke week en kan ze hulp aanbieden.

Voor mij zit er gewoon niet meer in als dat laatste. Mijn huishouden loopt ook niet op rolletjes, maar de case manager vindt het goed genoeg (maar ze komt ook bij cliënten met drugs problematiek, dus veel zegt dat waarschijnlijk niet).

Ik heb veel hulp van mijn ouders en mijn vriendin. Maar ik probeer mijn omgeving zo min mogelijk tot last te zijn.
Ik kan ook wel iets, ben handig met computers. Daar profiteren de mensen waar ik goed mee op kan schieten van, maar soms wordt het wel te veel en moet ik een paar dagen niets doen om mijn hersenen weer tot rust te brengen. Dat laatste daar had mijn laatste psychiater vertrouwen in. Niet iedere cliënt bij de GGZ heeft inzicht in zijn of haar ziekte! Heb ik overigens ook niet altijd gehad. Je moet een keer goed op je bek gaan voordat je de psychiaters en behandelaars gelooft ;-)

» Posted By Thomas J. Boschloo On June 13, 2010 @ 17:49

Ik ben het met juzo-60 eens dat je je moet verontschuldigen aan Thian, Joan. Vooral gezien de acute fase waarin ze nu verkeert. Je was je er van bewust dat ze ook op het zelfmoord forum van Karin rondhangt?

» Posted By Thomas J. Boschloo On June 13, 2010 @ 15:15

@Joan: iedereen reageert weer anders op stress. Thian met PTSS en ik met psychose/manie.

Andere mensen krijgen weer last van hun rug. Maar stress bij Thian en ik uit zich in psychiatrische aandoeningen. En stress heb ik gehad, hopen, te veel voor mij. Ik weet zeker dat dit bij Thian net zo is geweest.

Sommigen genezen weer. Sommigen blijven hun leven lang klachten houden en hebben altijd medicijnen nodig (het grootste deel als ik om mij heen kijken). We hebben terugvallen en perioden dat het goed gaat. 10% pleegt uiteindelijk met succes zelfmoord. Dus het is nog dodelijk ook in sommige gevallen.

Ik zie niet hoe dit ons ‘zielig’ maakt. Het is gewoon de realiteit voor 5% van de bevolking die aan psychiatrische ziekten lijdt. We kunnen alleen maar hopen dat het jou nooit overkomt Joan, want dan zou je je uitspraken hier op jezelf moeten toepassen. Gelukkig voor jou begint het meestal rond iemand 20ste, dus als je het dan niet hebt zal je het meestal ook niet meer krijgen.

» Posted By Thomas J. Boschloo On June 13, 2010 @ 14:33

@Maurice: Ik heb het niet over de ‘daisy cutter’. Ik heb het over raketten met zeer zware explosieven die overal in door kunnen dringen. Als je daar veel van hebt is de uitwerking net zo groot als van een atoombom (iirc). Nu zit ik wel altijd naar nieuwszenders te luisteren voor ik ga slapen (moe), maar Amerika heeft dus een vervanger voor kernwapens. Of in de nabije toekomst.

@Thian: familie heeft ook voordelen hoor! Zo steunen mijn ouders mij erg. Mijn moeder zet ik altijd in tegen de GGZ als iets gaat zoals ik niet wil. Mijn vader is zo-wie-zo een heel vriendelijk mens. Ja, ze hebben mij wel eerst het huis uit geschopt bijna (met veel stress voor mij), maar zolang ik mijn pillen slik zijn ze een waardevolle toevoeging in mijn leven. En het gaat al jaren goed nu! Alleen een beetje rand-psychotisch volgens mijn laatste psychiater af en toe. Maar dat werd getolereerd bij GGZ (de leiding heeft de psychiater die ik had weggepest met regeltjes, dus ik heb er nu geen omdat er nog steeds geen vervanger is).

» Posted By Thomas J. Boschloo On June 13, 2010 @ 14:13

@Thian: Ik hoorde op de radio dat Amerika nu conventionele bommen heeft die net zo krachtig zijn als een atoombom. En dat Obama hierom atoombommen wil afschaffen (ze hebben immers iets beters nu, geen straling).

En verder gaat het goed met mij natuurlijk! Soms moet je je even terugtrekken om verdere schade te voorkomen ;-) Je weet hoe het gaat. Even een ommetje lopen, even een nachtje slapen, even wat afleiding zoeken in je omgeving
Heb de Adobe Flash bij mijn ouders gisteren even geupdated want waar wordt al een tijdje misbruik van gemaakt. http://www.adobe.com/support/security/advisories/apsa10-01.html

» Posted By Thomas J. Boschloo On June 12, 2010 @ 18:52

«« Back To Stats Page