Statistiek

Comments Posted By Thomas J. Boschloo

Displaying 31 To 60 Of 571 Comments

Grootse plannen

@Sjaak: Soms kan je er niets aan doen. Zo zit er nu bijvoorbeeld een lek in Adobe Acrobat http://security.nl/artikel/34406/1/Hackers_misbruiken_nieuw_Adobe_Reader-lek.html en in Adobe Flash http://security.nl/artikel/34440/1/Adobe_slaat_alarm_over_zeer_ernstig_Flash-lek.html

Het duurt nog wel even voor daar een patch voor is. En de twee ‘0-day’ lekken worden nu actief misbruikt.

Het enige wat je eigenlijk kan doen is Flash en Acrobat Reader van je computer af gooien, maar zodra je met je browser naar een site met Flash gaat krijg je een melding om het weer opnieuw te installeren. En op dat moment ben je opnieuw weer kwetsbaar.

» Posted By Thomas J. Boschloo On September 17, 2010 @ 12:30

@35: Voorbeeld: Als we net als de rest van Europa, af waren gestapt van de magneetstrip. Dan hoefde er nu niet zoveel politie ingezet te worden tegen skimmers uit het buitenland die hier naartoe komen.

In de Hack-Tic stond al een artikel over hoe je met een oude 5 1/4 floppy drive je magneetstrip kon uitlezen en op een andere kaart zetten. Dat was jaren 90!! We gebruiken dit nog steeds hier in Nederland!

Waarom? Omdat de banken hier niet opdraaien voor de kosten die onze politie hierdoor maakt. Dat is flessen.

» Posted By Thomas J. Boschloo On September 17, 2010 @ 01:09

@32: Klassiek voorbeeld: “Wil je koffie of thee”? Een computer doet dat gerust door elkaar heen als je dat vraagt.

Wat me onder MS-DOS ook wel is overkomen is het overschrijven van een ‘belangrijk’ bestand met een nieuwe versie van 0 bytes. Of het overschrijven van een ‘oud’ bestand met een ‘nieuw’ bestand terwijl de batterij van de CMOS leeg is en de datum dus niet klopt (bijvoorbeeld verkeerd ingevoerd).
Of omgekeerd het niet overschrijven (opslaan) in deze situatie omdat de software ‘slim’ is en ziet dat het ‘oude’ bestand nieuwer is (maar de datum van het bestand staat in de toekomst).

» Posted By Thomas J. Boschloo On September 16, 2010 @ 17:24

@Maurice: Mensen en computers gebruiken een andere logica ;-)
Computer nemen alles zo letterlijk!
Ik snap het altijd wel als er iets mis gaat. Het heeft zelfs een vorm van humor in zich, hoewel mijn omgeving dat meestal anders ziet.

» Posted By Thomas J. Boschloo On September 16, 2010 @ 17:05

De eerste methode werd onderwezen op de VU.

Het probleem is meer dat het niet gaat of om je veilig programmeert, maar om hoeveel fouten je uiteindelijk per ‘x’ regels code maakt. Daar zit een marge in, maar die valt in het niet bij het aantal regels code van moderne software.

Simpelere code is dus meer veiligheid. Sommige fouten zijn heel moeilijk te ontdekken met mensenogen. De compiler kan ook niet alles afvangen en ontdekken.
Vroeger kon een tekstverwerker in 640kB RAM (wordperfect), dus waarom gebruiken we nu computers met een operating system dat al 1GB nodig heeft om alleen de UI weer te kunnen geven (windows vista)?

» Posted By Thomas J. Boschloo On September 16, 2010 @ 12:46

@Maurice-25: Toen ik in de jaren Negentig informatica ging studeren aan de VU dacht ik: “Hoi, nu leer ik snel complexe en grote software zonder fouten te maken”.

Nu weet ik dat die manier er niet is.

Kijk maar naar het grote aantal lekken in Windows of Acrobat Reader of Adobe Flash dat wordt gerepareerd/ontdekt elke maand.
Bij Apple is het niet beter en die lopen achter in technieken om lekken minder gevaarlijk te maken (DEP, ASLR, e.d.). Microsoft doet het best goed met Windows 7, maar toch is het op elke dag van de maand nog zo lek als een mandje.

Politici in Nederland geloven in een ‘magische knop’ waarop je drukt en dat er dan iets gebeurt. Ze zijn een gevaar voor de veiligheid van dit land in de toekomst. Totaal digibeet. Het gevaarlijkst zijn nog de twitterende kamerleden die denken dat dit twitteren ze extra inzicht in computers geeft en dat ze beter politieke beslissingen hierover kunnen nemen.

Er is maar een mogelijkheid tegen deze wildgroei aan onveilige software. En dat is dat het allemaal veel simpeler moet. En bij voorkeur helemaal niet met computers (zoals de oude strippenkaart). “If it ain’t broken, don’t fix it”.

» Posted By Thomas J. Boschloo On September 16, 2010 @ 11:22

@15-juzo: Ecran? Nooit van gehoord. Kan het ook niet met google vinden (misschien morgen als deze blog weer geïndexeerd is).

» Posted By Thomas J. Boschloo On September 15, 2010 @ 14:28

@11-juzo: En het moet tegenwoordig natuurlijk allemaal aanbesteed worden. Dit om het hele ICT-probleem nog ernstiger te maken.

Programmeurs moeten zich bezig houden met goede, veilige en stabiele code krassen. Niet met aanbestedingsprocedures en andere management onzin.

» Posted By Thomas J. Boschloo On September 15, 2010 @ 13:49

@8-JPaul: Er is natuurlijk wel een verschil tussen PC’s uit de jaren negentig (geen internet) en oude computers met ponskaarten (zo weinig geheugen dat een ‘virus’ snel opgemerkt wordt).

Programmeren is makkelijk. Het daarna goed testen daar gaat het meeste tijd in zitten. En dan heb ik het nog niet eens over een goed ontwerp!

» Posted By Thomas J. Boschloo On September 15, 2010 @ 12:05

@juzo-2: Daar heeft Obama toch straks zo’n knop voor?
http://webwereld.nl/nieuws/66411/internet-noodknop-obama-dichterbij.html

Toch wel knap, wat al die politici bedenken hier en in Amerika. Ik zou het niet kunnen tenminste! Daar is lef en inzicht voor nodig!

» Posted By Thomas J. Boschloo On September 14, 2010 @ 19:28

Misschien heeft een van de ministers van het CDA nog een handig neefje dat alles even op kan lossen. Ik bedoel, de jeugd is met computers opgegroeid! Die kunnen er heel erûg goed mee overweg.

Laat ome Hirsch maar wetjes schrijven. Daar is hij nou weer goed in.

http://webwereld.nl/nieuws/66331/hirsch-ballin-overtrad-bedrijfsregels-justitie.html

» Posted By Thomas J. Boschloo On September 14, 2010 @ 18:21

Max & buiten

@17-Spaink: Misschien is het een geheime liefde!

Of ze zit gewoon sigaretjes te roken met Michael.
of ander kattekwaad (correct zonder ‘n’?)

» Posted By Thomas J. Boschloo On September 06, 2010 @ 12:48

@filmpje: Misschien wou Max iemand ontmoeten in de steeg. En wou ze een lekker ruikende adem voor haar date.

Neem die inktvis die de WK uitslagen voetbal kon voorspellen? Dieren zijn soms slimmer als je denkt!

» Posted By Thomas J. Boschloo On September 05, 2010 @ 19:43

@12-juzo. Ik heb BIJLES gekregen voor ik naar de brugklas mocht (in Nederlands). Wat ik daar geleerd heb gebruik ik nog steeds. Dus aan mijn posts kan je wel zien wat mijn leeftijd is. DOOD AAN DE SPELLINGSHERVORMINGEN!!!

(ik ben trouwens wel goed in de exacte vakken, maar daar heb je weinig aan als je verplicht voldoendes voor Frans en Duits moet halen).

» Posted By Thomas J. Boschloo On September 05, 2010 @ 19:21

…en vooral:

@Agnes: Ik denk dat het bij mij niet zo simpel is als een homeopathisch pilletje nemen.

De psychiater die het voor me onderzocht, heeft mij doorverwezen naar het AMC in Amsterdam, en daar heb ik een specialist op het gebied van Lyme gesproken. Ik heb op het AMC ook nog een keer extra bloed geprikt.

» Posted By Thomas J. Boschloo On September 07, 2010 @ 20:54

@14-Agnes: Ik was een van de eerste 100 in Nederland met Lyme. Ik liep met krukken tot dat niet meer ging en kreeg te horen dat ik jeugd-reuma had.

Een goed oplettende chirurg had gelezen over Lyme (heeft mijn leven toen totaal gered!) en daarna kreeg ik vrij lang anti-biotica. Mijn poep was er pikzwart van.

Later kreeg ik schizofrenie en/of manische depressie. Er is toen opnieuw naar anti-stoffen tegen lyme en naar de bacterie zelf gezocht, maar er is toen niets gevonden (nou, behalve de anti-stoffen dan geloof ik, maar dat is logisch). Dus dat zal wel los staan van de infectie die ik had. Ben al lang blij dat de opgezwollen gewrichten over zijn en dat ik normaal kan lopen.

» Posted By Thomas J. Boschloo On September 07, 2010 @ 14:05

Lijken me goede adviezen van je Karin. Wetend waar je allemaal over geschreven hebt in de jaren (en waar je weer bovenop kwam).

Ik heb zelf iets anders geleerd, en dat de mens is geschapen naar God’s evenbeeld, en dat het allemaal dus niet zo krakkemikkig in elkaar zal zitten.
Nadeel is dat, zodra je dat gelooft, je opeens de strijd voor je gezondheid kan hebben verloren (toch nog).

Niet geloven heeft nadelen, maar wel geloven kan ook zijn problemen opwerpen in je leven. Ziekte is …. kut.

» Posted By Thomas J. Boschloo On September 03, 2010 @ 16:15

Beneden

@25-Sjaak: Kunnen we ze dan meteen vergeten te redden? We moeten allemaal offers brengen, en dit is voor de politiek niet anders!

(we kunnen natuurlijk wel zeggen dat we ze redden, we hoeven niet nodeloos wreed te zijn).

» Posted By Thomas J. Boschloo On September 06, 2010 @ 12:38

juzo: Als ze echt zulke stoere mannen waren als jij zegt, waarom hebben ze dan een heel leger psychologen nodig?

Trauma juzo. Trauma en angst.

» Posted By Thomas J. Boschloo On September 03, 2010 @ 14:27

@18-juzo: Reken maar dat ze bang zijn! Iedereen in zo’n extreme situatie is bang. En wie dat niet is of het leuk vindt daar beneden heeft daar weer andere pillen voor nodig.

Waarom dacht je dat er meteen mini-bijbels gegeven zijn? De bijbel is een probaat middel tegen angst voor wie in God gelooft.

Paniek, dat krijg je als je opgesloten bent. Zelfs als je denkt dat je uiteindelijk gered zal worden. En trauma als het eindelijk zo ver zal zijn. Deze mijnwerkers zullen goed nadenken voor ze ooit weer een mijn in gaan. Zoiets als dit wil je geen tweede keer meemaken.

» Posted By Thomas J. Boschloo On September 03, 2010 @ 02:17

@15-16: Ik denk dat het probleem is dat juist angstremmers worden gegeven aan de opgesloten mijnwerkers! Die gaan heel slecht samen met alcohol (versterkt elkaar verschrikkelijk en je bent dubbel zo snel/lang/zwaar verslaafd).

» Posted By Thomas J. Boschloo On September 03, 2010 @ 00:12

Dit kan wel erger worden als Lord of the Flies, Karin. Wat als er eentje dood gaat? (of een overdosis van iets slikt)? Moet die dan in stukjes door dat nauwe gangetje? Of krijgen ze daar lucht-dichte zakken voor?

In mijn korte tijd in een Nederlandse isoleercel heb ik wel geleerd dat je graag je tanden poetst (wat niet mag in Nederland). En dat je wat privacy wil van de camera’s als je op een kartonnen hoed poept.

Het voordeel dat ze hebben is dat ze spelletjes met elkaar kunnen doen. Ze hebben genoeg tijd om daarover te denken. Misschien kunnen ze iets met de bijbels verzinnen om te doen? Zo’n mini-bijbel is haast een bal. En in het donker zijn die moeilijker te vangen.

Dat was ook het enige mooie van de isoleercel waarin ik zat. Je heb alle tijd om te bedenken wat je zou kunnen doen. Tot je tot de realisatie komt dat de verpleging heel erg zijn best heeft zitten doen dat er niets is om te doen.

Zelfs geen mini-bijbel. Wat zou ik daar gelukkig mee zijn geweest. Jou hadden ze beter een mp3 speler met de swans kunnen geven o.i.d.

» Posted By Thomas J. Boschloo On August 31, 2010 @ 22:21

Ideetje

@Spaink-10: Je hebt gelijk. Google kan nog steeds een netwerk van je opbouwen. Op basis van je IP (versie 4 of 6). Het IP protocol is niet ontworpen voor anonimiteit.

Je kan dan nog zo goed met je eigen privacy omgaan, maar als je dat maar één keer verknoeit, dan kan aan de hand van die ene keer alles wat je tot dan toe op dat IP hebt gedaan worden achterhaald. Een beetje als na jaren gebruik van je anonieme bonuskaart van de AH, opeens met je pin betalen.

Het is ook misleidend om die ‘tweede’ kans aan internet gebruikers te geven bij hun 18de. Er zijn namelijk vele ouderen die niet met internet opgroeiden, die nog harder hun privacy te grabbel gooien. Waarom krijgen zij geen tweede kans? Omdat ze al 18 zijn geweest?

Er is wel een oplossing voor dit alles, en dat zijn ‘sterke’ pseudoniemen. Zoals van de lekkers op Wikileaks. Nou, het was leuk zolang het duurde. Wikileaks redt het denk ik niet lang meer met alle aandacht die ze nu hebben van het pentagon. En anders gebruikt onze eigen Hirsch Balin zijn ‘wisknop’ wel (nadat hij Norton AV op zijn dienstlaptop heeft gezet).

» Posted By Thomas J. Boschloo On August 21, 2010 @ 17:39

Een tikkeltje te Wilders, amigo?

@16-Maurice:

Ofwel: Democratie is drie wolven en een schaap die democratisch besluiten wat ze vanavond zullen eten.

Heb ik ergens uit een nieuwsgroep geloof ik. Vond ’em wel goed. En geef die wolven eens ongelijk!

» Posted By Thomas J. Boschloo On September 01, 2010 @ 23:54

Voedselbingo

@46-L. Ik neem aan dat elke bruna een grieks->nederlands woordenboek heeft voor een paar tientjes. En andersom. Dan nog de laatste Dikke van Dale (die is wel duur) en je bent helemaal zelfvoorzienend!

Er zijn trouwens ook vertaalmachines voor Latijn en Grieks op het internet te vinden. ‘go knock yourself out’ ;-)

» Posted By Thomas J. Boschloo On August 30, 2010 @ 22:22

::kijkt toe hoe Andreas zijn woordenboek pakt en de definitie van het woord ‘ironie’ begint over te tikken::

» Posted By Thomas J. Boschloo On August 28, 2010 @ 17:45

@34-Leno: Deze discussie gaat weer nergens naartoe, zoals gebruikelijk.

Mijn probleem met Karin Spaink is dat ze veel te veel tolereert van reaguurders als jij en juzo (hoewel die laatste op de goede weg is!).

Ik kan niet aanzien hoe ze haar blog laat vervuilen, maar het is haar blog en niet mijn blog. Ze mag het beheren zoals ze wil.

Jouw bijdragen waardeer ik niet Leno. Nog minder als die van juzo. Maar misschien dat Karin nog wat hoop voor je heeft of iets dergelijks. Juzo had ik in het verleden immers ook al lang opgegeven en nu is hij best te harden af en toe :-)

» Posted By Thomas J. Boschloo On August 28, 2010 @ 12:23

@31-ASL: Gefeliciteerd. Je post nu niet alleen off-topic, maar je bent ook aan het trollen.

Voor definities van trolling verwijs ik je naar google, want je bent niet de enige en ook niet de eerste troll (misschien wel de enige en eerste in deze blog).

Mijn advies aan Karin is om je te behandelen als een troll en je terug te schoppen onder je brug. Ik zou eigenlijk niet eens moeten reageren op je post.

» Posted By Thomas J. Boschloo On August 27, 2010 @ 12:47

@23: Het recept van mijn vriend is wel een voorbeeld van ‘voedselbingo’, en daarmee ‘on-topic’. Als je on-topic post zal je niet lang ‘onder curatele’ staan hier :-)

» Posted By Thomas J. Boschloo On August 23, 2010 @ 18:07

Een goede vriend van mij (helaas overleden) had het volgende recept tegen alles: Pepers, uien en knoflook.

Helaas lust mijn vriendin geen pepers dus eet ik het eigenlijk haast nooit meer.

» Posted By Thomas J. Boschloo On August 23, 2010 @ 13:34

«« Back To Stats Page