Statistiek

Comments Posted By Thomas J. Boschloo

Displaying 331 To 360 Of 571 Comments

Om de hoek

Alle gesloten afdelingen van de GGZ in Nederland hebben volgens mij een of meerdere isoleercellen in gebruik.

Dat ziet er ongeveer uit als dit:
http://home.tiscali.nl/antiisosite/flyerfrontside.jpg

Geen WC, geen fonteintje, geen tandenborstel, geen zeep, etc.

Ik vroeg aan mijn psychiater enkele weken terug, krijg je geen diarree als je na het ‘naar de wc gaan’ je handen niet wast en dan gaat eten? Hij zij van niet omdat het je eigen bacteriën zijn die je eet. Lekker smakelijk, ik weet het, maar je zal er maar toe veroordeeld worden door het verpleegkundigen team van je afdeling. Ik bedoel maar!

» Posted By Thomas J. Boschloo On September 11, 2008 @ 14:32

Ik weet niet of ik nu zwaar off-topic ga, maar ben je homo, homofiel of homosexueel?

Misschien is dat een wat meer vertrouwd terrein voor je Karin. Ik heb van een heel vriendelijk persoon gehoord dat hij homosexueel was, maar kwam later iemand tegen die absoluut over de rooie ging over dat woord. Hij was ‘homofiel’ (hij hield van mannen).

Over schitzofrenie, ik zie het als dat ik iets extra heb wat anderen niet hebben. Ik neem dingen waar buiten wat mensen normaal waarnemen. Ik zie het als een gave, maar ja, het is soms ook heel lastig omdat je dingen meent te weten als zekerheid waarvan anderen zeggen dat ik ze verzin en dat het niet waar is/bestaat.

In de volksmond is het zeker ‘hij is schitzo’. In de GGZ wordt toch meer gesproken over ‘hij heeft de diagnose schizofrenie’.

» Posted By Thomas J. Boschloo On September 10, 2008 @ 13:28

@Sjaak
Verschil is wel dat je er in de psychiatrie oud mee kan worden. Mits alle instanties een beetje meewerken want ik zie het toch echt niet zitten als ik weer (voor het eerst) aan het werk moet. Ik heb een fragiel evenwicht met mijn psychiatrische aandoening en net zoals stoppen met pillen niet goed is, is een stressvolle baan onder je niveau ook funest voor je psychische gezondheid volgens mij. Niet dat ik dat niet zo lang mogelijk zal uitstellen als het zover komt in Nederland met Donner en Co.

» Posted By Thomas J. Boschloo On September 09, 2008 @ 21:16

Waarheidscommissie

Maar mevrouw Spaink die boos is, dat is niet goed voor het evenwicht tussen goed en kwaad in het universum op een of andere manier :-/

Ik zie haar ook liever spottend en observerend dan woedend.

Niet dat J.P. Balkenende niet het grote kwaad in Nederland is! Die man moet snel weer terug naar zijn leerstoel of zoiets.

» Posted By Thomas J. Boschloo On September 04, 2008 @ 18:04

Het feit dat Balkenende nog steeds zit, is het grote bewijs dat de gemiddelde Nederlander zich niet in politiek interesseert.

Rechts heb je: VVD, PVV, TON; daar wil je eigenlijk niet op stemmen.
Links heb je: PvdA, SP, GL; daar wil je ook niet op stemmen!

Dus dan maar CDA want dat zit in het midden.
Balkenende moet het immers niet van zijn charme hebben.

» Posted By Thomas J. Boschloo On September 03, 2008 @ 15:31

Ik denk ook dat Obama kan winnen. “Yes we can”, maar ik hoop dat de ‘Change’ die hij brengt niet alleen ‘Change’ in zijn eigen standpunten is zodat hij de kiezer kan winnen en als hij eenmaal aan de macht is die ‘Change’ weer even snel aanpast aan wat zijn adviseurs vertellen.

Wat er eigenlijk zou moeten gebeuren is dat het catastrofale beleid van G. W. Bush wordt teruggedraaid. En dan bedoel ik dat er mensen moeten worden ontslagen die in de tijd van Bush aangenomen zijn en mensen die te gemakkelijk mee gingen met de nieuwe wind die toen woei ook.

Ik kan niet op hem stemmen, maar toch ben ik blij dat ik geen Amerikaan ben. Het systeem daar selecteert niet op de beste man op de juiste plaats, maar op wie het meeste geld van degenen die het meeste geld in Amerika bezitten binnen kan vegen. En dat geldt helaas ook voor Obama (anders maakt hij geen kans in het politieke systeem daar).

» Posted By Thomas J. Boschloo On September 02, 2008 @ 22:06

Hee hee! We hebben het hier wel over premier Balkenende! -=Onze=- minister president! Vier keer goud op rij!!!

» Posted By Thomas J. Boschloo On September 02, 2008 @ 19:10

Peters principe

Google probeert mij te verbeteren als ik het intik, maar als een invloedrijk iemand nu het Peter Principle het Petra Principle gaat noemen? Welke man wil nu promoveren op basis van het Petra Principle?! Die gaat lekker thuis aan het koken met de kinderen ;-)

Veel geld hebben is macho omdat je dan een dure sportwagen kan kopen en al die andere dingen die mannen willen hebben (zoals de grootste LCD TV die er bestaat om in zijn eentje voetbal op te gaan kijken).

Door veel geld verdienen niet meer macho te vinden lost het probleem zichzelf op. Vrouwen zijn nu eenmaal niet macho (tenminste niet die die ik ken).

» Posted By Thomas J. Boschloo On September 01, 2008 @ 16:42

Het kinddossier als ongecontroleerde vraagbaak

Het is bovendien erg onchristelijk.

Markus 10-14: “Laat de kinderen tot mij komen, want voor hen is het koninkrijk van God”.

Het is voor mij, de bijbel lezend, duidelijk dat kinderen in de ogen van God een zekere onschuld en puurheid bezitten die bij volwassenen vaak niet meer te vinden is.

» Posted By Thomas J. Boschloo On August 28, 2008 @ 16:44

Ik vind de zin “een database met de gegevens van 11 miljoen Britse kinderen zal door de politie gebruikt worden om misdaad mee te bestrijden” prachtig.

Ik denk dat alle kinderen in Engeland zich nu wel twee keer bedenken voor ze een strafbaar feit plegen!

Wat gaan we hierna rechtelijk vervolgen? Huisdieren? “Oom agent gaat even met je hamster praten, vind je dat goed?”.

» Posted By Thomas J. Boschloo On August 27, 2008 @ 21:48

Mankement

Gedurft,
Geweldig!

» Posted By Thomas J. Boschloo On August 26, 2008 @ 15:45

Volkskrant, 23 augustus 2008: lijden

@Alice

Bij de meeste religies mag je gewoon voor een pilletje naar de dokter hoor! Ik slik zelf ook medicatie en denk niet dat God me daarvoor zal straffen.

» Posted By Thomas J. Boschloo On August 26, 2008 @ 15:32

Ik vind een beetje tegenslag dat iemand kan overkomen wel goed. Het activeert innerlijke kracht, leert je relativeren, maakt je sterk.. maar sommige mensen krijgen wel een beetje veel ellende toebedeelt. Dat kan God’s bedoeling niet zijn. Net zoals alleen maar geluk hebben in het leven iemand niet goed doet.

Dat het een straf van God is als je ziek wordt geloof ik zeker niet. Hooguit een test: [Gospel of Thomas] 57. Jesus said: The Kingdom of the Father is like a man with good seed. His enemy came at night and scattered the seed of weeds in with the good seed. The man did not let them pull out the weeds but said, “Don’t do it. You might pull out the grain along with the weeds”. During the harvest the weeds will be obvious, and then they can be removed and burned.

Dit samen met de parabel van het verloren schaap is hoe ik ‘het leven als test’ zie. Paulus was immers ook eerst heel fout bezig, maar bleek toch geen onkruid maar graan te zijn.

» Posted By Thomas J. Boschloo On August 25, 2008 @ 16:38

Leugens

Politici van tegenwoordig. Lappen ze de wens van de kamermeerderheid niet aan hun laars, dan breken ze wel ergens in om gevoelige documenten over toekomstige kerncentrales te stelen.

Er zijn meer normen en waarden nodig in de tweede kamer. Weg met de politici die hun functie op dubieuze wijze misbruiken en de goede wil van de kiezer te grabbel gooien!

» Posted By Thomas J. Boschloo On August 20, 2008 @ 00:20

Vreemdelingen in de achtertuin

Geeft niet hoor Karin! Ben nog steeds fan van je! Een fan mag het soms toch oneens zijn met zijn held? Zou immers niet best zijn als ik het met alles van je eens was.

Overigens zou ik het wel vervelend vinden als mijn IP adres naar boven kwam hier. Ik heb ooit het veranderen van mijn IP adres gebruikt om mij uit een heel nare nieuwsgroep terug te trekken.

Mijn e-mail adres is ook echt (betaald).

» Posted By Thomas J. Boschloo On January 24, 2010 @ 13:44

@Thian: Zo is de jeugd. Bijdehand en brutaal. Wacht maar tot ze de 12 gepasseerd zijn! Dan worden ze pas echt erg.

Ik ben veel erger als dit van volwassenen gewend, zal maar geen voorbeelden geven.

Dit is gewoon een geintje van een stelletje kinderen en zo moet je het ook behandelen. Iemands persoonlijke gegevens publiceren is het laatste middel dat Karin Spaink tot haar beschikking heeft. Daartussen is nog een heleboel grijs gebied tot haar beschikking om deze kinderen te helpen worden tot verantwoordelijke volwassen.

» Posted By Thomas J. Boschloo On January 23, 2010 @ 14:15

Big sister is watching you…

Kunnen dit niet twee kids zijn die verdwalen in google, en samen op jouw website terecht kwamen? Moeten dan hun (valse) e-mail adressen gepubliceerd worden op datzelfde google?

» Posted By Thomas J. Boschloo On January 23, 2010 @ 12:42

Drop voor de douane

Ik heb even gezocht naar het aantal doden onder U.S. troepen in Irak en kwam op 4151. Alsof hun families minder lijden als die van de slachtoffers van 9/11!

Zelfs Obama heb ik horen zeggen dat het probleem niet in Irak zit maar in Pakistan en Afganistan.

Die 5000 is later trouwens bijgesteld tot 3000 als ik mij goed herinner.

» Posted By Thomas J. Boschloo On September 02, 2008 @ 15:03

De overheid beschermt uw laptop tegen terrorisme. De ingreep duurt maar kort, wees geduldig en volg de instructies van onze beveiligers op.

» Posted By Thomas J. Boschloo On August 10, 2008 @ 10:25

Ik ken mensen op internet die liever hun laptop opnieuw installeren of het apparaat helemaal niet meer vertrouwen als de overheid er aan heeft gezeten (hardware keyloggers). Ik ben zelf ook wel zo paranoïde trouwens :-)

JA! Ik heb iets te verbergen!! JA! Ik probeer mijn data te beveiligen tegen diefstal!! NEE! Jullie hoeven niet te kijken in mijn privé sfeer om mij te beschermen tegen vermeend terrorisme/auteursrechten schendingen.

Wees blij dat ik mijn aangifte digitaal doe! Dan hoeven jullie weer minder werk te doen bij het controleren en invoeren daarvan!

» Posted By Thomas J. Boschloo On August 05, 2008 @ 04:59

Datalekkerij

Ik vind dit bericht nogal schokkend:

http://www.security.nl/article/12870/1/Defensie_verliest_weer_USB_stick_met_vertrouwelijke_gegevens.html

Stel dat je man bij de BBE werkt die de mogelijke 9-11-ers van morgen ‘s nachts van hun bed lichtten met groot gevaar voor eigen leven. Dan komt de familie van die gepakte (en aan een martel regime uitgeleverde) terroristen in het bezit van een lijst met alle BBE-ers in actieve dienst. Dan ga je je toch goed om de veiligheid van je kinderen zorgen maken! Dit mag helemaal niet gebeuren _waar_dan_ook_ in Defensie! Zeker geen tweede keer!

Als je goud bezit dan doe je het ook niet in een holle boom in je achtertuin? Dat stop je in een zware kluis met bewakers en camera’s en honden. Waarom gaan we dan wel zo om met onze digitale gegevens? Op een dag gaat het mis en heeft Al-Qaida een anti-terreur lijst van vliegtuig passagiers van Nederland naar Amerika en reken maar dat ze met een creatieve aanval zullen komen waarbij ze ook nog hun minder radicale geloofsgenoten ontzien! (Die eten immers Halal).

Dat wordt weer dansen in de straten van Palestina. En de politiek maar reageren over hoe verwerpelijk het is om om zo’n aanslag in de straat te juichen. En hoe geciviliseerd we toch in het westen zijn en dat wij nooit op straat in de lucht zullen schieten.

Echt Karin, ze leren het NOOIT!! En als ze het leren zijn vele onschuldige inwoners van dit land collectief de lul hiervan..

(P.S. Of de gegevens van BBE-ers op straat lagen in het artikel hierboven weet ik niet. Ik weet wel dat hun functioneren bij hun acties valt of staat bij het geheim zijn van hun identiteit!)

» Posted By Thomas J. Boschloo On July 25, 2008 @ 04:47

Overvallers online

Je moet volgende keer een beetje boos kijken. Net als een echte boef.

» Posted By Thomas J. Boschloo On July 10, 2008 @ 04:25

Verdragsklem

@Karin:
Ik ga geen excuses aanbieden voor mijn mening over de waarde van JuZo’s bijdragen hier. Daarbij bewonder ik je grenzeloze vertrouwen in de vrijheid van meningsuiting. Dat ik vals kan zijn zie ik als een groot compliment. Ik doe mijn best :-)

» Posted By Thomas J. Boschloo On July 18, 2008 @ 04:07

Een link naar google groups had volstaan Juzo. Of beter, post maar helemaal niet. We kunnen je ongepaste, onsamenhangende en onzinnige geblaat op deze blog missen als de spam in onze mailboxen.

» Posted By Thomas J. Boschloo On June 10, 2008 @ 04:06

Zo gaat-ie goed, zo gaat-ie beter

Het was net op RTL4 nieuws. Albert Hein bleef er in een reactie bij dat het allemaal goed beveiligd was en misbruik niet kon. Waar hebben we dat eerder gehoord (hint: Translink).

Het lijkt wel of directies van grote bedrijven nog leven met hun hoofd in een tijd voordat er internet en computers waren. En luisteren naar mensen die wel van deze tijd zijn dat kunnen ze kennelijk ook al niet.

» Posted By Thomas J. Boschloo On June 30, 2008 @ 03:33

Maatschappelijke verantwoordelijkheid

Ik heb het artikel nog niet gelezen, maar er staat iets over de OV Chipkaart in de C’T van deze vakantie: http://www.fnl.nl/ct/oude-nummers/nummer/toon/ct-nummer-20080708/terug-naar/ct-magazine-voor-computertechniek/

En meer recent de uitspraak van de rechter natuurlijk: http://www.computable.nl/artikel/ict_topics/security/2646873/1276896/krakers-ovchipkaart-mogen-publiceren.html

Ik ben eigenlijk wel heel blij met het broddelwerk van NXP (en het niet uitfaseren van de brakke technologie). Krijgen we eindelijk een OV Chipkaart waar ik mij niet mee bespied en gevolgd voel :-)

De discussie die, tegen de wil van het kabinet, is ontstaan is goud waard voor de huidige samenleving en toekomstige generaties na ons! Goed werk NXP! Zo mag ik het graag zien!

» Posted By Thomas J. Boschloo On July 18, 2008 @ 03:02

@Karin, En de kaart gebruikt dus RFID technologie.

Ik heb Tanenbaum eens horen zeggen op tv dat als zo’n RFID tag in je onderbroek zit, iemand met een scanner kan zien welke kleur, merk en maat onderbroek je draagt. Idem voor de rest van je kleren.

Als je dus snuffelpalen op elke straathoek zet kan je een verdachte heel makkelijk volgen. Je leest gewoon zijn RFID tags uit en je hoeft niet meer allemaal kleding te tonen op opsporing verzocht. Je zet gewoon de computer aan en gaat lekker koffie eten tot die hem gevonden heeft!

» Posted By Thomas J. Boschloo On June 26, 2008 @ 03:01

Zijn ze in de ministerraad niet gewoon bang dat Balkenende weer valt? Maar dit keer over de invoering van de OV-chip kaart?

Als ze het nog even vol kunnen houden met de PvdA krijgen ze misschien het zoet na het zuur waar ze bij de formatie over onderhandeld hebben. Anders krijg je PvdA, SP, (D66) en GL! Dat nooit! Dan maar een slechte OV kaart! Als zij maar kunnen blijven zitten!

Ik maak er trouwens een punt van de partij programma’s van CDA en CU niet te kennen. Dus misschien is het dit keer eens zuur na zoet maar dan zouden ze meteen moeten opdoeken.

» Posted By Thomas J. Boschloo On June 25, 2008 @ 03:00

Verhuisd (intermezzo)

Het kan ook zijn dat Firefox de plaatjes goed zet, maar dat je denkt dat het verkeerd is omdat je aan Internet Explorer gewend bent.

No offence.

» Posted By Thomas J. Boschloo On August 30, 2008 @ 00:43

@karin
Ik heb jaren geleden een keer met mijn echte e-mail gepost en daar spam van gekregen. Deze is de afgelopen jaren echt veel minder geworden!

Vooral kerst is een slechte tijd om ongelukjes met je e-mail adres te krijgen volgens mij (dat was het geval bij mij). Evengoed gooi ik nu het standaard spamfilter van XS4All er overheen en ik krijg om de paar weken één spam bericht (die checked of ik het bericht lees, met plaatjes erin enzo).

Spammers leiden aan Alzheimer!

Ik vind het leuk kennis te nemen dat er tegenwoordig meer is als CAPTCHA’s en hashcash. Hoewel je webpage source zegt dat je WP-SpamFree gebruik dat met Javascript + cookies + een heuristiek filter werkt zover ik nu heb kunnen nagaan. Nou ja, dat zal ook wel ooit populair worden. Ik blijf CAPTCHA’s en hashcash het beste vinden maar veel verstand heb ik er niet van.

» Posted By Thomas J. Boschloo On August 25, 2008 @ 15:43

«« Back To Stats Page