Statistiek

Comments Posted By Tartarus

Displaying 151 To 180 Of 1,065 Comments

Exit GroenLinks

Algemeen:

De kans dat de VVD de allergrootste partij gaat worden wordt met de dag groter…

Eerst vond Jan Marijnissen het nodig om de uitspraak “over mijn lijk” van Roemer te betitelen als een fout, nu kan Marijnissen weer zijn mond niet houden en droomt nat verder; Citaat:

“SP-voorzitter Jan Marijnissen is enorm positief over de aankomende verkiezingen. Hij denkt dat zijn partij zomaar eens 45 zetels kan pakken.

“Vijfenveertig is heel veel, maar het is reëel. Ik heb dat met peilers besproken en het potentieel is hoger dan de aantallen die we nu scoren in de peilingen.”

Marijnissen vreest niet dat kiezers tijdens de campagne nog overlopen naar de PVV of de PvdA. Ook heeft de partij volgens hem baat bij de strijd die er in de media is ontstaan tussen lijsttrekker Emile Roemer en Mark Rutte”.

Waarschijnlijk zullen een flink aantal kiezers nu denken dat het stemmen op een splinterpartij wel mogelijk is, zonder dat de VVD de allergrootste partij wordt…

In bericht 242 staat officieel wat de VVD wil gaan uitvoeren…

» Posted By Tartarus On August 28, 2012 @ 17:15

@ Janus, post 236,

Denk niet dat Bitcoins iets gaat worden Janus.

De Nederlandse overheid/de banken zijn systematisch al jaren bezig om drastische maatregelen te nemen om alle geldstromen onder controle te krijgen; ga als middenstander maar eens een rolletje contant geld halen bij een bank; je betaalt vele procenten meer dan de nominale waarde.

Ik verwacht dat er binnen 10 jaar niet meer kan worden betaald met contant geld; sterker bij de meeste winkels kijkt men nu al vreemd als je boven de 1000 Euro contant betaalt.

Als het Euro-systeem klapt; de vraag is niet of maar wanneer, dan zal er tijdelijk een soort Tientje van Lieftinck worden ingevoerd zodat in 1 klap al het zwarte geld waardeloos wordt. Op deze manier kan de Nederlandse overheid een deel van de ontstane schulden financieren.

Bitcoins onttrekt zich (wat ik lees) aan het officiële monetaire systeem in Nederland en dat is streng verboden in Nederland.
(Je mag zelfs officieel in Nederland niet meer dan 500 Euro aan contanten thuis hebben liggen zonder dit op te geven bij de belastingdienst…).

» Posted By Tartarus On August 23, 2012 @ 13:16

@ -w-, post 235,

“We hebben al Amerikaanse toestanden. Toen in Amerika de banken omvielen en de huizenmarkt instortte zaten wij rustig op de bank met een biertje een een bakje chips”.

In Nederland zijn nog geen Amerikaanse toestanden, maar die dreigen er wel te komen als er rechtsom uit de crisis wordt gegaan door op de sociaal zwakkeren en de middeninkomens ongekend fors te bezuinigen; net zoals dit ongeveer 15 jaar geleden ook langzaam is gebeurd.

In Amerika, het land van de “onbegrensde mogelijkheden” met zijn bijna 50 miljoen onverzekerde die totaal afhankelijk zijn van liefdadigheid en waarvan tienduizenden mensen per jaar onnodig overlijden door het gebrek aan goede medische zorg, waar elke dag in de hoofdstad Washington meer gewelddoden vallen dan in Kabul, Afghanistan, waar in de grote binnensteden de “losers” groentetuinen aanleggen om nog wat te eten te hebben en waar de plaatselijke fastfoodketen beter beveiligd is uit puur lijfsbehoud dan menige bank hier… Zie dit voorbeeld:

http://www.youtube.com/watch?v=z-8lmkWQBOg

U zei:

“Elke looser mag mijn geld komen halen, ik ben er niet bang voor”.

U zou niet bang moeten zijn, maar doodsbang; als in Nederland ook het Amerikaanse rechtse recht van de sterkste geldt is er geen minimaal acceptabel leven meer mogelijk, zult u honger en veel akelig en onmenselijk ongemak kennen, zult u als “loser” uiteindelijk “blij” zijn als men u berooft en afschiet omdat men denkt dat u nog wat van waarde heeft, zodat u uit uw lijden wordt verlost.

» Posted By Tartarus On August 23, 2012 @ 12:57

@ -w-, post 233,

U zei:

“Emile is een toffe peer maar de schaduw van Jan is te zichtbaar. Emile heeft te weinig bagage, die ligt vastgesnoerd op de fiets niemand anders dan Jan. Diederik… doet-ie nog mee dan?”.

Wat maakt dat nou uit dat Roemer de wajangpop is van Marijnissen?! Roemer wordt dat precies op de goede weg gehouden.

Ach, de VVD is nu cadeautjes van 1000 Euro aan het weggeven en u weet vast wel waar dat geld vandaan wordt gehaald.

Ik hoop dat u mee zult maken wat de “veramerikanisering” zal betekenen voor Nederland…
Bedenk goed dat door de grootte van Nederland er altijd wel een of andere “loser” in uw buurt zal zijn die weet dat u nog wel geld en/of bezit hebt…

» Posted By Tartarus On August 22, 2012 @ 14:24

Bijlage post 205:

Ik zei in post 205:

“Als de PVV b.v. veel meer dan 25 zetels zal behalen, weet ik bijna zeker dat de VVD toch weer, na het nog steviger dichttimmeren van een regeerakkoord in zee zal gaan met de PVV…”.

Het gaat toch sneller en eerder dan ik dacht, blijkbaar is de SP nu al afgeschreven en als de PVV voldoende zetels behaalt is dit blijkbaar de mogelijkheid.

Ben benieuwd of “onze” blanco en splinterpartijstemmers dit leuk vinden:

http://www.nrc.nl/verkiezingen/2012/08/21/vvd-sluit-als-enige-pvv-niet-uit-cordon-sanitaire-tegen-sp/

» Posted By Tartarus On August 22, 2012 @ 12:58

@ Hannes Minkema, post 223,

Exact!

Het probleem is dat het tot nu toe veel te goed gaat/ging in Nederland en dat de linkse kiezer bijna nooit eens de partijstandpunten bekijkt van b.v. de VVD…

Blijkbaar heeft de linkse kiezer “een ongenadig hard pak slaag” nodig voordat men ontwaakt…

Als je b.v. alleen even kijkt naar het simplistische rechtsom standpunt van de VVD over de vastzittende woningmarkt:

Het is overduidelijk de schuld van de (scheef)huurder en daarom moeten alle sociale huren worden vrijgegeven!

De VVD is daar glashelder over en zegt al vingerlikkend; Citaat:

“De VVD is voor een vrije woningmarkt, met alleen steun voor hen die dat écht nodig hebben”.

Bron: http://site.vvd.nl/standpunt/1262/woningmarkt

De steeds verder oplopende kosten van de hypotheekrenteaftrek zijn blijkbaar geen enkel probleem voor het “huishoudboekje” en de mede daardoor exorbitante stijging van de huizenprijzen vindt de VVD ook geen probleem; sterker voor een tweede koophuis blijft men gewoon hypotheekrenteaftrek krijgen!; dit citaat zegt alles!:

“Bij de VVD staat de hypotheekrenteaftrek als een huis”.

Bron: http://site.vvd.nl/standpunt/1170/hypotheekrenteaftrek

Leuk hoor principes, blanco of op een splinterpartij stemmen; hoop wel dat deze principe-stemmers bereid zijn minimaal elk jaar met hun Woningbouwvereniging/huisjesmelker om de tafel te gaan zitten om de nattevinger-verhoging van hun huurtje te bespreken…

» Posted By Tartarus On August 19, 2012 @ 09:12

@ JPaul, post 219,

U zei:

“Verder schijnen er hier mensen te denken dat Europa miljarden stopt in ‘failliete’ landen…”.

Ik wil geen polemiek starten; met een beetje moeite zou ik deze opmerking kunnen zien als denigrerend…
(Of het trouwens wat uitmaakt naar wie het geld wordt overgemaakt en wij het vervolgens nooit meer terugkrijgen).

Dat ingewikkelde economische constructies, verzonnen door de banken om mensen op te lichten niet makkelijk te doorzien zijn is bewezen met o.a. derivaten; zelfs hoogleraren van universiteiten hebben hun handen gebrand aan deze constructie…
Dan heb ik het nog niet over de 7 miljoen woekerpolissen die in Nederland zijn verkocht.
De column van Spaink; “Vreemde tijden” spreekt boekdelen.

Kennis is altijd “feitelijk” en “betrouwbaar”, totdat het tegendeel wordt bewezen!

Kennis “veroudert” tegenwoordig snel; wie had kunnen geloven dat Jolande Sap zou instemmen met de minimaal 500 miljoen Euro kostende oorlogsmissie naar Kunduz, terwijl Nederland verkeert in een ongekende diepe economische crisis; ik in elk geval niet.

Anticiperen op het veranderen van kennis/inzichten zie ik als kracht en dingen niet weten zie ik als een uitdaging om meer te leren, niet als een zwakheid.

Over leren gesproken: Zie deze info:

http://www.theatlantic.com/health/archive/2012/08/study-eggs-are-nearly-as-bad-for-your-arteries-as-cigarettes/261091/

Groet,

T

» Posted By Tartarus On August 18, 2012 @ 10:34

@ Andrew, post 217,

Ik ben met u eens dat het moeilijk kiezen is…

U zei:

“Nu met het ESM dat juichend binnengehaald is door een stevige meerderheid in de kamer zelfs over onze schatkist”.

Ik zie het ESM (zonder keiharde garanties) als middel om bijna al het (pensioen)vermogen uit Nederland weg te sluizen; ik wil zover gaan dat elke politieke partij die tegen het ESM in de huidige vorm is te ondersteunen.

» Posted By Tartarus On August 15, 2012 @ 18:13

@ Andrew, post 215,

Mark Rutte van de VVD en Jan Kees de Jager van het CDA vonden het een tijdje geleden een goed idee om ongeveer 5 miljard Euro en 35 miljard Euro aan garantstellingen te overhandigen aan Griekenland…

Jan Kees de Jager heeft nu toegegeven dat die 40 miljard Euro nooit terug zal komen met rente…

Er blijven weinig politieke partijen over, maar VVD “rechtsom uit de crisis komen” houdt wel in dat er nog veel meer geld zal worden uitgeleend aan de PIIGS-landen; lees de banken die zo hun miljarden verliezen over de rug van de Europese bevolking proberen terug te stelen.

Gezien het optreden van Roemer verwacht ik dat de SP geen meerderheid zal behalen en als dit wel het geval is, dan zullen zij hoogstwaarschijnlijk moeten gaan samenwerken met de VVD.

Niet stemmen is zeker geen enkele invloed uitoefenen; als is het maar om politieke partijen buiten de deur te houden die u helemaal niet ziet zitten.

» Posted By Tartarus On August 15, 2012 @ 17:00

@ Luuk, post 204,

Mijn gedachten:

U mag heel blij zijn dat u in een land leeft waar u überhaupt mag stemmen.

U zei:

“Wie niet stemt, doet dat omdat hij/zij niet geïnteresseerd is in politiek, terwijl iemand die blanco stemt dat juist wel is”.

Ja, en wat levert dit concreetop?

Ik begrijp zeer goed dat u geen enkele politieke partij vertrouwt/u stem waardig vindt, maar er zijn vast politieke partijen die u zeker niet aan de macht wilt zien!

Als de PVV b.v. veel meer dan 25 zetels zal behalen, weet ik bijna zeker dat de VVD toch weer, na het nog steviger dichttimmeren van een regeerakkoord in zee zal gaan met de PVV…

Vergeet ook niet dat als de VVD de grootste partij wordt, er “rechtsom uit de crisis” zal worden gekomen en dit grotendeels afgewenteld wordt op de minst draagkrachtigen in onze samenleving en u daar mede verantwoordelijk voor bent als u blanco stemt.
Daar is overigens niets op tegen als u uzelf het meest met het liberale gedachtegoed kunt identificeren.

» Posted By Tartarus On August 14, 2012 @ 12:35

@ Luuk, post 200,

Eindelijk heb ik iemand gevonden die blanco stemt!

Vraag mij altijd af wat zo iemand denkt te bereiken met blanco stemmen???
Zo van; dat zal ze leren! ik stem blanco!

Mijn onderbouwde idee: Doodzonde van uw kostbare tijd en moeite, u kunt veel beter een wandelingetje in het park gaan maken, want daar hoeven ook geen mensen op u te wachten terwijl u een nutteloze stem uitbrengt!

Citaat:

Symbolische betekenis

Wanneer u een blanco stem uitbrengt, heeft dat uitsluitend een symbolische betekenis. Uw stem heeft dan, net als wanneer u niet stemt, geen invloed op de zetelverdeling. Het is een misvatting dat een niet-uitgebrachte stem naar de grootste partij gaat. Een blanco stem wordt wel meegenomen bij het bepalen van de opkomst van de verkiezing.

Bron: http://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/verkiezingen/vraag-en-antwoord/hoe-kan-ik-blanco-stemmen-bij-een-verkiezing.html

» Posted By Tartarus On August 14, 2012 @ 08:30

@ Hannes Minkema, post 201,

EXACT!!!

Als aanvulling:

De PvdA is compleet krankzinnig geworden!

Eerst een lijstverbinding aangaan met o.a. de SP en vervolgens de SP snoeihard gaan aanvallen en zelfs zwartmaken…

GroenLinks heeft onder leiding van Jolande Sap overduidelijk bewezen een zeer onbetrouwbare partner te zijn, die als het even uitkomt regelrecht onnodig karaktermoord pleegt op o.a. Samson voor kort electoraal gewin!

Het stemmen op “Ralph Nader” splinterpartijen zal de VVD zeer goed uitkomen en zal resulteren in bikkelhard en onmenselijk “rechtsom uit de crisis komen”…

Waar dit uiteindelijk tot zal leiden heeft Spaink zelf beschreven in haar column “Vreemde tijden”!

» Posted By Tartarus On August 13, 2012 @ 21:47

@ Andrew, post 183,

U zei:

“Zoals altijd zullen de heren en dames politici uiteraard goed voor zichzelf gezorgd hebben tegen de tijd dat er echt de pleuris uitbreekt”.

Ik denk dat de verantwoordelijke dames en heren politici wel Nederland zullen moeten verlaten, want als “er echt de pleuris uitbreekt” is Nederland te klein om je te kunnen onttrekken aan een (groot deel van de) woedende bevolking die aan de bedelstaf is gebracht.

Ondanks het optimisme van “goeroes” die zeggen dat het wel mee zal vallen en dat het te doen is… Doet mij denken aan bijna alle banken met hun praatjes vlak voor deze crisis.

http://www.telegraaf.nl/dft/goeroes/alexandersassenvanelsloo/12460683/__Euro_exitstrategie__.html

» Posted By Tartarus On August 11, 2012 @ 10:40

Herstel:

in de luren laat

» Posted By Tartarus On August 11, 2012 @ 10:21

@ Andrew, post 179,

U zei:

“Ik heb er wel problemen mee. Want Prof. Dr. Sylvester C.W. Eijffinger denkt vrolijk verder richting nog verdergaande integratie van de EU, in plaats van de rappe segregatie die i.m.h.o. noodzakelijk is…
Hij denkt richting een Europese minister van Financiën no less”.

Ik heb Prof. Dr. Sylvester C.W. Eijffinger zeer regelmatig gevolgd en heb (nog) niet het idee gekregen door zijn uitspraken dat hij zich in de leuren laat leggen door o.a. de leiders van de PIGS-landen.

Eijffinger geeft aan waar het aan schort en hoe dit moet worden opgelost; een onafhankelijke Europese minister van Financiën zou kunnen werken als ook de begrotingsregels die hij voorstelt worden geïmplementeerd.

Dilemma, wat gaat meer kosten?; landen die het financieel niet meer kunnen bolwerken langzaam en gecontroleerd uit de Euro zetten, zoals (denk ik) met Griekenland gaat gebeuren of Nederland zelf uit de Euro.

Tot nu toe hoor ik slechts 1 politieke partij die hiervoor is, de PVV en die zal naar verwachting niet de meerderheid van 76 zetels behalen.
Dus vertrek van Nederland uit de Eurozone is politiek (nog) niet haalbaar; vergeet ook niet dat een vertrek uit de Eurozone Nederland meteen honderden miljarden zal gaan kosten.
(Ja, ik weet het, op termijn zal dit een schijntje zijn ter vergelijking als Nederland in de Eurozone zal blijven).
Welke politieke partij wil voor zo’n schuld en de daarop volgende grote financiële en maatschappelijke chaos “verantwoordelijk” zijn…
De tijden dat wij grote miljardenverliezen konden opvangen met ons aardgas is definitief voorbij.

U zei:

“Nou het was wel bijster aangenaam toen wij in de EEG als NL gewoon zelf de controle over onze munt, financiën, subsidies en staatsschulden hadden, in plaats van een onder invloed van ZuidEuropese raddraaiers staande semi-dictatoriale EU-moloch die steeds meer de lakens uitdeelt”.

Na 1983 heeft Nederland de gulden onlosmakelijk verbonden met de Duitse Mark.
De Deutsche Bundesbank stelde de rente vast en Nederland volgde altijd slaafs kort daarna; zie o.a. deze info:

http://bank.blog.nl/geen-stijl/2012/03/13/financiele-tv-journalisten-laten-steken-vallen-in-eurodebat

U zei:

“Daar is niets merkwaardigs aan. Die landen zijn niet maf en speculeren al op hun faillisement en/of een klappen van de Eurozone; ze hebben hun goudvoorraad dan hard nodig om een eventueel in te voeren nieuwe nationale munt te dekken. Maar ondertussen zullen ze uiteraard nog budgetair bij ons losweken en graaien wat ze kunnen. De kruik gaat te water tot ze barst… en barsten gaat ze – one way or the other”.

Met merkwaardig tussen aanhalingstekens gaf ik al aan dat de voortekenen wijzen op hetgeen u hierboven beschrijft; maar het is nog niet zover.

Ik heb nog geen hard bewijs, maar door die goudvoorraden niet als onderpand te willen geven heb ik hetzelfde sterke idee als u, dat de PIGS-landen het al weten en uiteindelijk zelf zullen aansturen op een (gedwongen) vertrek uit de Eurozone pas nadat men zo veel mogelijk vermogen heeft weten te lenen d.m.v. o.a. staatsobligaties/Eurobonds die na een vertrek waardeloos zullen worden…

Groet,

T

» Posted By Tartarus On August 11, 2012 @ 10:18

Herstel:

= RTL 4 nieuws

» Posted By Tartarus On August 08, 2012 @ 18:37

P.S.

Vanavond 8 augustus op RTL 4 een reportage van Pauline Valkenet over het economische beleid op Sicilië…

» Posted By Tartarus On August 08, 2012 @ 18:36

Hey Janus,

Ondanks dat ik aan de methodes van Wilders een hekel heb, benoemt hij bepaalde dingen wel; helaas geeft Wilders geen werkbare oplossingen…

Zie b.v. deze link:

http://beleggen.com/euro-is-de-weg-kwijt/

Volgens Pauline Valkenet zijn er slechts 26.000 boswachters op Sicilië…

Groet,

T

» Posted By Tartarus On August 07, 2012 @ 16:26

@ HenK,

Zonder een polemiek te willen beginnen, denk ik als ik de posts op deze draad zo lees, dat er (tot nu toe) wel degelijk 1 rode draad is te vinden en dat de meningen niet zo ver uit elkaar lopen…

Ik denk dat bijna iedereen vóór Europese monetaire stabiliteit is, maar de meningen verschillen hoe dit moet worden uitgevoerd.

Verder denk ik dat men op dit forum weinig problemen zou hebben met de invoering van zelfs het ESM als Prof. Dr. Sylvester C.W. Eijffinger de voorwaarden kon bepalen!

Gelukkig heeft zich nog hier niemand gemeld die gelukzalig terugdenkt aan de Gulden; wel worden er hier nu voornamelijk bedenkingen geplaatst bij het handelen van de ECB, denk b.v. aan de invoering van het ESM en de voorwaarden.

Ik betreur het ook dat Kees Alders – al. Klokwerk (wat) stevig is aangepakt en praat dit zeker niet goed en hoop dat Kees dit nog leest!

Dat emoties soms hoog oplopen is wel te verklaren, als je bedenkt wat er fout kan gaan, slaat bij elk weldenkend mens de paniek toe:

Als het echt fout gaat, heeft Nederland een grote miljardenschuld en zal o.a. als eerste de totale sociale zekerheid, inclusief de WAO/WIA worden “hervormt” en zal er echte diep trieste armoede ontstaan…

Er gebeuren nu ongelooflijke dingen; Spaink kan het véél beter verwoorden dan ik, in haar briljante column: Vreemde Tijden.

Tegenstanders van het ESM/het opkopen van staatsobligaties/Eurobonds worden vaak steevast afgeschilderd als niet nadenkende domme PVV-stemmers die nostalgisch willen vasthouden aan het Gulden-verleden.

Ik heb geen economie gestudeerd, maar vind bepaalde gedragingen/handelswijzen van noodlijdende landen “merkwaardig” en soms zelfs grof arrogant:

De link in post 158 vind ik een aardig voorbeeld.

En als laatste, zie post 122 vind ik het “merkwaardig” dat als je om miljarden Euro’s steun vraagt, je (tot nu toe) niet bereid bent om je (kleine) goudvoorraad als onderpand af te willen geven…

Dit waren slechts mijn (rare) gedachten.

Groetjes, Euh

Groet,

T

» Posted By Tartarus On August 07, 2012 @ 15:23

@ Kees Alders – al. Klokwerk, post 149,

P.S.

U zei:

“Ik lees van jullie drie ook steeds meer zinloze beledigingen dus dit was mijn laatste post. Succes bij de Jellinek heren”.

Ik zou nog wel willen weten waar ik (een) belediging(en) heb geuit?

» Posted By Tartarus On August 06, 2012 @ 15:47

@ Kees Alders – al. Klokwerk, post 149,

U zei: “Natuurlijk gaat de overheid de pensioenfondsen niet dwingen. Pensioenfondsen zijn onafhankelijke beleggers”.

Dan heeft u blijkbaar mijn post 136 niet gelezen.

Dat is namelijk exact gebeurd bij het ABP, het een na grootste pensioenfonds ter wereld, in een economische crisis die veel minder erg is als degene waar wij nu in verkeren…

Tevens bepaalt de Nederlandse overheid o.a. de dekkingsgraad en kan dwingend ingrijpen bij elk Nederlands pensioenfonds.

U zei:

“En eurobonds koop je van de hele EU en niet van noodlijdende landen. Daar zijn het eurobonds voor”.

U vergeet even dat men ook van plan is om staatsobligaties van deze noodlijdende landen aan te kopen…

Door de komst van Eurobonds en het opkopen van staatsobligaties zullen de noodlijdende landen extra geld ter beschikking krijgen; hoeveel denkt u dat er nodig zal zijn en waar zullen deze landen dat geld voor gaan gebruiken?

Dit is een ongeëvenaard experiment (voor zover ik weet) waarbij een aantal deelnemers al aantoonbaar grof hebben gelogen over hun “financiële gezondheid”; denkt u dat “verdere bepalingen aan de economie” genoeg waarborgen zullen verschaffen…
Blijkbaar delen o.a. GroenLinks, D66, VVD, CDA en PvdA uw visie.

Aanzienlijke bevolkingsgroepen b.v. in landen als Griekenland en Italië weigeren categorisch om normaal belasting te betalen, zelfs tot op de dag van vandaag.

De waarde van de Eurobonds zal staan of vallen met een strenge begrotingsdiscipline van de noodlijdende landen… Wij zijn dus afhankelijk en staan letterlijk (mede) borg voor deze landen.

Als er nog meer financiële tegenvallers komen, zullen er extra Eurobonds moeten worden uitgegeven; wat denkt u dat er dan met de waarde zal gebeuren…

Ik denk dat wij verschillen van mening:

Ik hoop van harte dat uw versie de waarheid zal blijken, want anders zal Nederland een zeer zware tijd te gemoed gaan met ongekende armoede.

» Posted By Tartarus On August 06, 2012 @ 15:36

@ Kees Alders – al. Klokwerk, post 143,

U zei:

“Dat is de zaken zo verdraaien dat het onzin wordt. Je bedoelt dus dat de pensioenfondsen hun inkomsten voor een groot deel uit beleggingen haalden en dat daardoor lange tijd minder premie is betaald, en dat dit nu, nu de hele beleggingsmarkt is ingestort, ook nadelig is voor de pensioenen.
Dat is heel wat anders dan dat de overheid de pensioenfondsen zou dwingen om te beleggen in obligaties he?”.

Ik zou het waarderen als u zou vertellen wat ik aan het verdraaien ben?

Ik heb het door u geformuleerde niet zo gezegd, maar ik uw uitleg kan ik mij wel vinden.

De vraag is of de Nederlandse overheid onder zware Europese druk de pensioenfondsen gaat manipuleren/dwingen om staatsobligaties/Eurobonds te kopen van noodlijdende landen; dit gebeurt nog niet maar de tekenen zijn er wel… Het ESM is daar een voorbode van… Dat heb ik gezegd.

Ik hoop trouwens dat ik vreselijk ongelijk heb en dat geen enkel Nederlands pensioenfonds staatsobligaties/Eurobonds gaat kopen van noodlijdende landen!

U zei:

“Je kan je hypotheek niet zomaar doorverkopen. Er is een regeling dat je je hypotheek kan doorgeven aan de nieuwe eigenaar van je huis”.

Dat is het gevaarlijke punt van de Eurobonds niet:

Als b.v. Spanje en/of Italië niet meer aan hun betalingsverplichtingen kunnen en/of willen voldoen nadat zij zoveel mogelijk geldelijk vermogen uit de noordelijke Eurolanden hebben weten lost te krijgen d.m.v. verkoop/belening van Eurobonds en/of staatsobligaties, kunnen zij bewust zichzelf failliet laten gaan waardoor de Eurozone en de Euro faalt en alle Eurobonds en de Euro op slag waardeloos worden; Spanje en/of Italië hebben dan geen Euro-schuld meer…

Spanje weet heel goed dat het te groot is om te falen en maakt daar nu gewoon grof misbruik van, dit is een aardig bericht, klik ook even op de sub-links in het bericht:

http://www.geenstijl.nl/mt/archieven/2012/06/spanje_wij_krijgen_dat_geld_to.html

U zei:

“Ik lees hier steeds meer feiten vermengd met onzin. Over het hele internet trouwens”.

Dan kunt u, als u dit wenst daar commentaar op geven en/of dit beargumenteren met tegenargumenten; over de rest van het Internet heb ik het niet, slechts nu over dit forum.

P.S.

Uit gegevens blijkt dat China nog steeds zijn goudvoorraad aan het vergroten is… Zie info:

http://www.forbes.com/sites/gordonchang/2012/01/29/why-are-the-chinese-buying-record-quantities-of-gold/

Dat China de PIGS-landen niet vertrouwt blijkt uit het feit dat de Chinezen elementair fysiek onderpand opkopen…
Als de Euro zo een waardevaste en zekere munt zou zijn, kun je met Euro’s een veel hoger rendement behalen, maar dat doen de Chinezen niet of nauwelijks…

» Posted By Tartarus On August 06, 2012 @ 11:16

Hey Janus, post 139,

Mijn (rare) gedachten:

Het zal wel aan mijn gevoel voor (geen?) humor liggen dat een goed opgeleide leidende politica zich o.a. zo verlaagt met stekker en stekkerdoos…
Dit zou ik eerder verwachten van de PVV met hun “grappige” kopvoddentaks.

Misschien weet (Jorrit Nuijens) hier wel (iemand) antwoord op; hoe de besluitvorming is gegaan tot de “ludieke” actie van die stekkerdoosgrap?

Op 12 september 2012 zullen er volgens mij ongekende harde maatregelen worden genomen als de VVD de grootste partij zal worden en helaas worden zij tot nu toe perfect geholpen door het constante onderlinge gevecht/gekibbel op links.

Eerst Jolande Sap die Diederik Samson als een kleine jongen behandelt, hem publiekelijk vernedert en hem vervolgens onnodig overhaast buiten de Kunduz-coalitie houdt. Daarna het geruzie/gevecht in GroenLinks.

En het blijft maar doorgaan: De PvdA, SP en GroenLinks gaan een lijstverbinding aan voor de komende Tweede Kamerverkiezingen en vervolgens gaat Hans Spekman de SP ongekend hard aanvallen en zwart maken…
Zo heb je geen vijanden meer nodig en zul je de verkiezingen zeker verliezen.

Wilders zie ik nog steeds als een rasechte VVD’er met slechts een aversie tegen de Islam en wat “linkse” plannen die uiteindelijk nooit worden uitgevoerd.

Maar of de PVV is uitgespeeld… Ik denk hetzelfde als jij.

Maar kan Wilders dit keer wel weigeren om wéér geen regeringsverantwoordelijkheid te nemen?
Als wilders het slim speelt zal hij zeker meer zetels krijgen dan de PvdA en dan…

Volgens mij heeft Rutte nog steeds een grotere hekel aan de PvdA dan aan de PVV en met nieuwe afspraken denk ik dat Rutte gewoon zal gaan regeren met Wilders.
De zetels van D66, GroenLinks en/of de ChristenUnie erbij en het regeren (= o.a. het slopen van alle sociale zekerheid) kan beginnen…

» Posted By Tartarus On August 06, 2012 @ 10:18

@ Janus, post 135,

Jolande Sap wilde aan Geert Wilders laten zien hoe eenvoudig Wilders de “stekker” uit het kabinet Rutte kon halen.

Zie: http://www.youtube.com/watch?v=P8-qR0vy1_4

Je hebt al kunnen lezen dat ik (blijkbaar) geen humor heb.

» Posted By Tartarus On August 06, 2012 @ 07:54

Herstel post 136,

Dit is de reportage: weet niet of de link werkt:

http://zembla.vara.nl/Nieuws-detail.2624.0.html?tx_ttnews%5Btt_news%5D=38094&cHash=2140bcf8640268a47297cba58e4f32d2

» Posted By Tartarus On August 06, 2012 @ 07:47

@ Kees Alders – al. Klokwerk, post 134,

U zei:

“Maar waarom zou het pensioenvermogen belegd worden in eurobonds?”.

Omdat de overheid bij een veel kleinere economische crisis al eerder minimaal 30 miljard Euro uit het pensioenfonds ABP heeft “geleend” om de Rijksbegroting sluitend te krijgen.
Datzelfde ABP wat nu aangeeft een dekkingsgraad beneden de Wettelijke 105% te hebben en hoogstwaarschijnlijk fors moet gaan korten op de pensioenen.

zie info:

Zembla; HET VERDWENEN PENSIOENGELD

TRANSCRIPT:

http://zembla.vara.nl/Het-verdwenen-pensioengeld.8661.0.html

Mijn verwachting gezien het verleden:

Wat Spaink al beschreef in haar (naar mijn mening) uitmuntende column; Vreemde tijden, zullen de Nederlandse banken hun geleende geld terug willen; als o.a. de PIGS-landen dit geld niet kunnen en/of willen terugbetalen zal het geld ergens anders vandaag worden gehaald.

Dat kan eenvoudig via de ECB, het ESM wordt (later) als instrument daarvoor gebruikt.
Nederland zal (zoals nu al het geval is) onder zware druk komen te staan om staatsobligaties/Eurobonds van “probleemlanden” op te kopen, want er zullen nog veel meer “onverwachte” financiële tegenvallers ontstaan.

Aangezien het pensioenvermogen van 850 miljard Euro niet direct in zijn geheel nodig is, zal de Nederlandse regering aan de pensioenfondsen gaan vragen om staatsobligaties en later Eurobonds te gaan opkopen.
De Nederlandse banken krijgen zo hun uitgeleende geld terug en later zal blijken dat de aangekochte staatsobligaties en/of Eurobonds geen of weinig waarde meer hebben…

O.a. GroenLinks, D66, VVD, CDA en PvdA zien -tot nu toe- weinig problemen om geld uit te lenen zonder enig onderpand, dus als staatsobligaties en/of Eurobonds kunnen worden aangeschaft verwacht ik dat dit gewoon wordt uitgevoerd.

Na de politieke carrière willen zeker de leiders een leuk nieuw baantje bij b.v. een bank…; denk o.a. aan Gerrit Zalm van de VVD en Wim Kok van de PvdA.

» Posted By Tartarus On August 06, 2012 @ 07:45

@ Janus, post 129,

Hey Janus,

Als o.a. het pensioenvermogen (850 miljard Euro) wordt omgezet in Eurobonds en de Euro valt, zijn die Eurobonds niets meer waard; dit zal een ongekend koopkrachtverlies geven wat onze economie zeer ernstig zal schaden…

Ik denk dat de leiders van GroenLinks niet beseffen dat dit een uitstekende voedingsbodem is voor opstanden en misschien zelfs wijdverbreide chaos; immers, mensen moeten toch eten en wij leven in Nederland erg dicht op elkaar…

Ik zei:

“De Griekse begroting was voor de toetreding tot de Euro ook prima in orde…”.

Die drie puntjes achter de zin waren iets te onduidelijk.

Uiteraard, de Griekse staat heeft de boel ongelofelijk en bewust belazerd en deden/doen qua handelen niet onder voor de Italiaanse maffia!

Zoals je weet stond de hoeveelheid goud vroeger garant voor de Gulden en werd de goudstandaard genoemd; begin jaren zeventig werd dit losgelaten; zie info:

http://925.nl/archief/2009/05/07/centrale-banken-verliezen-40-miljard-door-goudvoorraden-te-verko

Over goud: Iedereen is een expert en een leek; achteraf gezien:

Ongeveer 40 jaar geleden moest en zouden er o.a. aandelen van worden gekocht en werd het grootste deel van de Nederlandse goudvoorraad op een dramatisch lage stand verkocht…

Er is eigenlijk niets zinnigs te zeggen over goud; behalve dat in elke eerdere crisis/conflict goud wel zijn waarde bleef houden of zelfs steeg…
Of dit in de toekomst ook zo zal zijn; ik heb geen idee, maar er zijn wel aanwijzingen dat dit zo zal zijn.

» Posted By Tartarus On August 05, 2012 @ 18:06

@ post 108, Jorrit Nuijens,
(Fractievoorzitter GroenLinks Amsterdam Centrum).

Geachte heer Nuijens,

Ik heb slechts 3 vragen aan u:

1) Hoe kun je een politica nog serieus nemen als zij met een stekkerdoos en stekker gaat paraderen door de Tweede Kamer om haar punt duidelijk te maken?

2) Hoe kun je een politica nog serieus nemen als zij voor een VVD-oorlogsmissie ter waarde van 500 miljoen Euro stemt midden in een diepe financiële crisis?

3) Hoe kun je een politica nog serieus nemen als zij verklaart geen last te zullen hebben van het afschaffen van de onbelaste reiskostenvergoeding voor woon-werkverkeer, omdat zijzelf toch een 1ste klas jaarabonnement van haar baas krijgt?

» Posted By Tartarus On August 05, 2012 @ 15:35

@ Kees Alders – al. Klokwerk, post 125,

P.S.

Over Spaanse belastingbetalers heb ik het niet gehad, ik zei:

“Als alle Grieken en Italianen hetzelfde aan belasting zouden betalen als de Nederlanders was er na een paar jaar geen enkel financieel probleem meer…”.

» Posted By Tartarus On August 05, 2012 @ 14:58

@ Kees Alders – al. Klokwerk, post 125,

U denkt toch niet dat landen in financiële nood de hun beschikbare Eurobonds niet te gelde gaan maken, al dan niet illegaal?!
(De Griekse begroting was voor de toetreding tot de Euro ook prima in orde…).

U zei:

“Wat mij juist opvalt is dat vaak vergeten wordt dat de banken de hoofdschuldigen zijn”.

Vandaar dat ik ook zei: “De banken zijn de hoofdschuldige”.

U vergeet wel dat o.a. gewone Griekse burgers massaal geld naar het buitenland zijn gaan overboeken, omdat zij hun eigen banken niet meer vertrouwen; hierdoor ontstonden op verschillende momenten zelfs bank runs waardoor Griekenland extra moest gaan lenen; zie bron:

http://beleggen.com/beurzen-vormen-hogere-bodems/

U zei:

“In tegenstelling tot wat de schrijver van het stuk beweerd wordt de waarde van goud wel degelijk bepaald door wat een gek ervoor geeft en heeft het geen intrinsieke waarde”.

Feit blijft dat je met een baar goud uit b.v. 1700 nog steeds gewoon op bijna elke straathoek kunt betalen en met (staats)obligaties uit die tijd niet.

Goud is nog steeds tot op heden de uiterste vluchtweg en ik ken nog geen bron waaruit dit niet blijkt; als goud geen intrinsieke waarde heeft, waarom geven de PIGS-landen hun voorraad goud dan nog steeds niet op…

Wij moeten gewoon het Chinese voorbeeld volgen, dan is het heel erg snel gedaan met het constante geëis om geld uit de PIGS-landen.

» Posted By Tartarus On August 05, 2012 @ 14:52

«« Back To Stats Page