Statistiek

Comments Posted By Tartarus

Displaying 961 To 990 Of 1,065 Comments

Gevaarlijke medicijnen

Hey CiNNeR,

Interessant wat je schrijft en ben het grotendeels met jou eens; wel heb ik nog een paar gedachten.

Als ik (recent) wetenschappelijk onderzoek mag geloven is er een direct verband met (langdurig) Omeprazol-gebruik en een tekort aan B12; zie ook Google.

Even kort samengevat: Ik heb begrepen uit (recente) publicaties dat Omeprazol de concentratie zoutzuur in je maag verminderd/veranderd waardoor voedsel (deels) onvolledig wordt verteerd, hierdoor kunnen minder vitaminen en mineralen uit het eten worden onttrokken. Dan heb ik het nog niet over sommige bacteriën en virussen die door het veranderde maagzuur overleven…

Jij zei:

“De boodschappen van een gemiddeld mens zal je niet zoveel clue geven over vitaminegehaltes. Je moet werkelijk uiterst beroerd eten wil je werkelijk tekorten aan zekere vitamines krijgen. Dat er steeds vaker een tekort gevonden wordt op B vitamines en D heeft andere redenen. Zeer zelden loopt iemand een tekort op in B’s door voeding, alleen veganisten lopen het risico enigszins”.

De meeste (gezonde) mensen laten nooit controleren of zij een vitaminen of mineralen tekort hebben.

Calciumtekort… een “mooi” voorbeeld: je merkt het pas als het veel te laat is en het proces is onomkeerbaar en zeer invaliderend.
(Ik kan je verhalen vertellen over kleine kinderen met Rachitis… Ja, gewoon in Nederland anno 2009!).

En dan heb ik het niet over rokers en/of mensen die regelmatig 3 glazen Alcohol per dag drinken… Met “gewoon gezond” eten is het onmogelijk om het tekort wat je door deze gewoonten oploopt aan te vullen.

Ik ben geheel met je eens dat overdosering van vitaminen en/of mineralen slecht is.

Gezien vele wetenschappelijke publicaties blijkt dat Nederland “achterloopt” bij het vaststellen van de juiste dosering van vitaminen en mineralen… Met een veel gehoorde reden: Wij Nederlandse wetenschappers laten ons niet sturen door de vitaminenmaffia…

Zelfs 2 jaar geleden vond men in het VU-ziekenhuis in Amsterdam het absoluut onnodig om patiënten supplementen te geven; als je keek wat de patiënten te eten kregen was dit ronduit schokkend; als je geen tekort had, dan kreeg je het wel van het zeer slechte eten.

Even Offtopic: Maagoperaties uitvoeren bij obesitas patiënten…?! Tja, het schokkende bewijs van pure onvermogen van de psychologen en psychiaters in Nederland… Je kan een puur psychologisch probleem nooit verhelpen met een lichamelijke ingreep.

Zeventien jaar omeprazol slikken…?!

Gebruik jij medicijnen waarbij Omeprazol nodig is?

Zo nee:

Ik heb begrepen dat als je langdurig Omeprazol gebruikt, je lichaam hieraan went; Omeprazol kan wel langzaam worden afgebouwd zonder (opnieuw) maagklachten te krijgen.

Ben jij ook getest op de Helicobacter Pylori bacterie?

P.S.

De moeder van Karin Spaink had na haar operatie b.v. gewoon een tijdje Tramadol moeten krijgen en geen nare “drogisterij-middeltjes”. Maar ja, Nederland… Help, je raakt zo verslaafd!

» Posted By Tartarus On August 04, 2009 @ 19:06

@ CiNNeR 199

Hoi CiNNeR,

Ik had het volgende gelezen:

Een flinke dosis Omeprazol veranderd een groot deel van het maagzuur; als je Omeprazol inneemt tijdens het eten wordt een deel van dat eten niet goed voorverteerd omdat het niet kan worden afgebroken door het veranderde maagzoutzuur, vooral de vetoplosbare vitamines schijnen slecht uit het eten te worden gehaald.

Algemeen: Wie laat regelmatig testen of je genoeg vitamines en mineralen binnenkrijgt…? Als ik door de supermarkt schiet en in de karretjes kijk heb ik mijn bedenkingen.

Een flink deel (laatst was dat 25%) van de patiënten die wordt opgenomen in een ziekenhuis heeft een chronisch vitaminetekort…
In een aantal ziekenhuizen wordt nu standaard vitamine en mineralen supplementen gegeven.

» Posted By Tartarus On August 03, 2009 @ 22:26

P.S. 1

Meestal kan uw apotheker u beter medicijnadvies geven dan uw (huis)arts.

» Posted By Tartarus On August 02, 2009 @ 15:38

P.S.

Voor Diclofenac is al sinds een paar jaar een vervanger; Arthrotec genaamd.

Arthrotec = Diclofenac met een “maagbeschermer” er doorheen gemengd.

» Posted By Tartarus On August 02, 2009 @ 15:32

@ Elly

Hoi Elly,

Het gaat vooral om de vrij verkrijgbare medicijnsoort: NSAID’s

De bekendste NSAID’s zijn o.a. Ibuprofen, Diclofenac en Naproxen. Google kan je nog veel meer vertellen.

Als je NSAID’s regelmatig gebruikt, denk aan vele weken lang en elke dag, dan is een “maag/darmbeschermer” zoals Omeprazol, (beter bekend onder de merknaam Losec) belangrijk om (zeer) ernstige problemen te voorkomen.

Voor de duidelijkheid: Omeprazol is de stofnaam.

In het verleden werd Losec niet snel voorgeschreven omdat het schandalig duur was… Tja, er moest bezuinigd worden… en wie is de klos…

Het patent op Losec is omstreeks 2004 verlopen en nu is het merkloze middel Omeprazol goed betaalbaar.

Tja, waarom sommige (huis)artsen nu nog steeds zitten te slapen…

Voor ik het vergeet:

Omeprazol heeft ook een aantal bijwerkingen: Het zorgt onder meer voor een slechtere opname van vitaminen en mineralen; je zult dus extra vitaminen en mineralen moeten gebruiken om geen tekort op te lopen.
Sommige bacteriën en virussen worden niet meer gedood, omdat het maagzuur (deels) wordt omgezet.

Opioïden zoals als morfine hebben deze bijwerkingen niet als je b.v. (postoperatieve) pijn hebt.
Als deze middelen verantwoord worden voorgeschreven met een stringent afbouwschema is er helemaal niets aan de hand.

Wat Karin Spaink al opmerkte; vrij vertaald: Toen de Opioïden vrij verkrijgbaar waren, is de maatschappij niet in elkaar gedonderd.

Op de Opioïden is geen patent meer aan te vragen; dus de farmaceutische industrie kan hier niet veel aan verdienen…

» Posted By Tartarus On August 02, 2009 @ 15:19

@ Ninia

P.S.

Een slimme (huis)arts schrijft bij gebruik van Diclofenac ook altijd Omeprazol voor.

» Posted By Tartarus On August 01, 2009 @ 21:05

@ Ninia

Wat Karin zegt over Diclofenac is geheel correct.

Huisartsen, de Poortwachters van de regering zitten soms erg lang te slapen en schrijven pavlovisch nog steeds B-medicijnen voor zoals Diclofenac.

Het ligt eraan waarvoor je Diclofenac gebruikt, maar er zijn andere, veiligere en betere middelen te krijgen.

En ja, Diclofenac is gewoon vrij te koop bij elke drogist. Loop maar naar binnen en vraag…

» Posted By Tartarus On August 01, 2009 @ 20:24

Karin Spaink zei:

“Daarnaast: wij kennen onze eigen voorgeschreven verslavingen. Het aantal mensen dat totaal afhankelijk is geworden van kalmerende middelen zoals valium is groot – aanzienlijk groter zelfs dan de hoeveelheid mensen die niet meer zonder heroïne of cocaïne kan”.

Ik heb het idee dat het goed wordt bedoeld, maar:

Een deel van deze bovenstaande stelling is sinds ongeveer 2.5 jaar door de Nederlandse overheid benadrukt als probleem om nog meer medicijnen, (dit keer de Benzodiazepinen) uit het verzekeringspakket te krijgen (wat is gelukt); slechts om meer geld binnen te kunnen “harken” over de rug van (vaak wanhopige) patiënten… Deze modus operandi is zeer geraffineerd; Synthology kan hier veel van leren…

Helaas wordt ook nu weer met geen woord gerept over Alcohol.

Alcohol is vele malen toxischer dan de “Benzodiazepinen-familie” en EVEN verslavend als Heroïne! (Zie recent rapport Gezondheidsraad)… En TOCH is alcohol vrij verkrijgbaar…

Alcohol kost veel dan de Benzodiazepinen aan arbeidsverzuim, doden (in het verkeer), enz.
Als Alcohol nu op de markt zou komen zou het niet worden toegelaten omdat het te toxisch is…

Tja, het is duidelijk waar de staatsbelangen liggen…

» Posted By Tartarus On August 01, 2009 @ 20:15

Zelfmoord II

@ Thea

U zei: “Ik veroordeel mensen die deze weg kiezen om een einde te maken aan hun leven”.

Simpel een kortzichtige reactie…

O.a. dankzij de overheid die alle medicijnen van de markt haalt waarmee je MENSWAARDIG suïcide kunt plegen blijft voor veel mensen niets anders over dan de trein…

» Posted By Tartarus On October 07, 2009 @ 21:08

@ CiNNeR 421

Hey CiNNeR

Jij zei: “Probeer je een beetje te realiseren dat mijn vader het al gedaan heeft dus dat sommige theorie niet op hem van toepassing zal zijn. Wellicht had het anders gekund maar hij heeft zijn polsen in de lengte doorgesneden (langs de ader, dan zal het niet meer vanzelf dichtgaan wat bij een klein sneetje wel gebeurd en mensen dan ook vaak eigenhandig overleven) en heeft zijn keel van links naar rechts geheel doorgesneden”.

Ik realiseer mij dat zeker…

Mijn poging om iets te verzachten heeft averechts gewerkt en pijnlijke onduidelijkheden veroorzaakt… Mijn excuses daarvoor.

(Vandaar dat ik zo tegen censuur ben; je kan je niet meer goed uitspreken; daarentegen vermijdt je dan wel gruwelijke en vaak schokkende details; zie ook vorige forum).

In jouw eerdere posts kon ik niets vinden van dat jouw vader zijn keel GEHEEL had doorgesneden.

Ik probeerde juist iets “te verzachten” niet iets te bagatelliseren of een “betere” suïcidemethode te bedenken.

De gedachte aan jouw vader met “een klein sneetje” in zijn hals is heel, heel misschien iets beter te verdragen dan het “grovere werk”…

Ik heb nooit gezegd dat een kleine snee, dwars dan wel in de lengte richting in je pols(en) een manier zou zijn om suïcide te plegen.

Ik had het uitsluitend over 1 of beide halsslagaders; daar is een kleine snee overdwars wel “voldoende” omdat de bloeddruk daar hoog is en het bloed direct naar je hersenen loopt.

» Posted By Tartarus On August 19, 2009 @ 13:51

397 CiNNeR

Hey CiNNeR,

Jij zei:

“Het schijnt gek genoeg voor de suïcidaal namelijk een weinig pijnlijke methode te zijn”.

Ja, b.v. de meeste mensen die (diep) worden neergestoken hebben de eerste minuten weinig of geen pijn; ligt eraan hoeveel zenuwcellen je o.a. activeert in de huid.

Jij zei:

“Het grootste nadeel van de methode (keel doorsnijden) is tevens de reden waarom het vaak mislukt, het moet beheerst om juist te snijden (niet te oppervlakkig maar ook niet te diep bijvoorbeeld om niet de luchtpijp door te snijden. Dat laatste heb ik niet durven vragen moet ik bekennen”.

Iemand met Internet-verbinding of een medisch handboek zoekt de halsslagader op en met een simpele “boxcutter” zet je daar overdwars een paar centimeter breed sneetje doorheen; de huid is daar niet dik en de halsslagader ligt daar aan het huidoppervlak.
De bloeddruk daar is groot en je verliest meestal onmiddellijk alle lichaamscontrole omdat de bloeddruk naar je hersenen (deels) wegvalt; de dood treedt snel en pijnloos in.

(De kapers van 9-11 gebruikte deze methode om een voorbeeld te stellen, controle te houden en omdat dit de aller-snelste en aller-simpelste manier is om iemand bijna onmiddellijk te doden).

Ook alle arrestatieteams maken “dankbaar gebruik” van de zwakte van de halsslagaders… Zie b.v. deze link:

http://www.arrestatieteam.nl/forum/viewtopic.php?p=63505&sid=2e45f2d42483b6bbdd0cfe4c049e2b0e

Je keel doorsnijden is zelfs contraproductief en onnodig. Als jouw vader zich verdiept heeft in de menselijke anatomie; heeft hij 1 of beiden van deze halsslagaders doorgesneden.

Jij zei:

“De officier van justitie vertelde dat er wel meer van die pogingen gedaan worden maar de meeste mensen stoppen na een pols en durven niet meer verder of wachten te lang waardoor ze al het bewustzijn verliezen maar niet overlijden”.

Ja, wat hebben die mensen toch met hun polsen…?! Vergeleken bij het kleine sneetje bij het doorsnijden van een halsslagader in is dat (bijna) onbegrijpelijk.

Jij zei:

“Een deel was totaal verbijsterd dat hij zelfmoord had gepleegd, ze hadden enkele dagen daarvoor nog zo leuk staan praten”.

Een flink deel van de suïcideplegers is de dagen voor hun geplande suïcide vaak “vrolijk”; soms omdat ze de omgeving niet willen alarmeren en soms ook omdat ze weten dat hun lijden snel over zal zijn.

Jij zei:

“Hoe verschrikkelijk moet een mens zich voelen dat hij met een gerust hart, beheerst en vredig zijn eigen keel kan doorsnijden?”.

Vaak komt de dood als een grote opluchting… daarvoor willen sommige mensen ver gaan.

» Posted By Tartarus On August 18, 2009 @ 19:11

@ CiNNeR 321

Hey CiNNeR,

Het verbaasde mij een beetje waarom jouw vader voor “zijn” specifieke methode heeft gekozen, omdat er ook minder pijnlijke suïcidemethoden te bedenken zijn.

Jij zei:

“Over mijn vader vrees ik dat je niet zo erg bijgelezen bent (logisch na de vele honderden reacties). In elk geval zat hij niet in een instelling maar zat thuis, naar mijn mening ‘opgesloten’ in een ziek lichaam en tussen zijn vier eigen muren”.

Ik heb wat tekst doorgenomen, maar kon niet vinden waar stond dat jouw vader thuis woonden…

Ik ging er min of meer vanuit dat hij niet (meer) thuis woonden, omdat hij bewust een suïcidemethode heeft gekozen die ook met direct medisch ingrijpen niet meer te stoppen is.

Als je voor een dergelijke methode kiest ben je blijkbaar bevreesd dat mensen je, op een of andere manier gaan “tegenhouden” ?

» Posted By Tartarus On August 16, 2009 @ 20:21

Off-topic

@ Janus

Jij zei:

“Kernprobleem hierbij is dat je dat soort ondertekeningen opgedrongen krijgt en er nauwelijks de tijd voor krijgt erover na te denken”.

Even algemeen dan:

Als je niet of nauwelijks mag nadenken en onder druk wordt gezet om (wat dan ook) te tekenen, weet je 100% zeker dat men kwaadwillend en onbeleefd is…

Dan is het altijd tijd om op te stappen en helemaal niets te tekenen.

» Posted By Tartarus On August 11, 2009 @ 19:48

@ Janus

Dit malafide keuringsinstituut is in Amsterdam:

“Er is in Amsterdam een commercieel keuringsinstituut, die wat dit betreft de klanten willens en wetens op het verkeerde been zet”.

Ik ga er nu nog niet van uit dat Thian ook met dit soort lieden te maken heeft; de opstelling van de bedrijfsarts was dan al heel anders geweest.

Groetjes

» Posted By Tartarus On August 11, 2009 @ 19:39

@ Janus 310

Hey Janus,

Nee, blij dat je meedenkt!
Over bepaalde dingen denk ik alleen iets anders; Misschien ben jij het er mee eens, misschien ook niet?

Jij zei: “Het kan namelijk zijn, dat al ergens in zo’n verklaring staat dat je tijdens het gesprek mondeling hebt aangegeven dat je akkoord bent met je afkeuring. Dat wordt dan afgevinkt. Wanneer je dan ‘Voor gezien’ tekent, dan bevestig je dat je dat gezien hebt”.

Als Thian dingen leest in het gespreksverslag/verklaring die zij NIET heeft gezegd tijdens dat gesprek, dan moet zij het gespreksverslag/verklaring NOOIT tekenen!

Ik zou Thian wel dringend aanraden om iemand mee te nemen naar een dergelijk gesprek; misschien is zij lid van een vakbond of kan haar therapeut meegaan?

Of zoals jij zei: “En dan er bij voorkeur mee naar een wetswinkel of juridische hulp van FNV, SP-hulpdienst, raadslieden of wat ook. Of meerdere hiervan, want ze weten ook niet alles”.

Je gaat (deels) aan het werk; of je werkt mee aan een re-integratietraject; kan dit niet dan wordt je uiteindelijk ontslagen…

Er wordt (bijna) nooit gevraagd of je akkoord gaat met je afkeuring; Immers:

Door niet aan het werk te gaan en/of niet mee te (kunnen) werken -uiteraard is dit de mening van Thian- aan het re-integratietraject mag jouw werkgever jou gewoon ontslaan na een bepaalde tijd.

Of jij het hier nu mee eens bent of niet; je handtekening, toestemming of akkoordverklaring is zelfs niet eens nodig, als dit wordt aangezegd door 2 bedrijfsfunctionarissen.

Als de werknemer niet “bereikbaar” is, mag de werkgever het arbeidcontract na een bepaalde tijd ook eenzijdig beëindigen.

Thian zei:

“Ik krijg wel allerlei post over opgeven voor een musical, over die Mexicaanse griep etc. Geen mens daar wil dat ik mee doe met die musical dus ga ik proberen of ze die post weglaten. Volgens degene van het DAC is het zout in een wond wrijven toen ik vroeg of het aan mij lag”.

Thian is absoluut NIET gebaat bij een DAC-medewerker die negatief denkt en Thian (al dan niet terecht) extra versterkt en bevestigd in de gedachte dat zij expres wordt gepest…

De zin uitgesproken door de DAC-medewerker: “Volgens degene van het DAC is het zout in een wond wrijven toen ik vroeg of het aan mij lag”. Heeft een nare negatieve, suggestieve connotatie…

Deze “zout-opmerking” heeft zeker een negatieve uitwerking op het denkproces en gevoel van Thian; dat het bedrijf haar toch (misschien) wel wil dwarsbomen en of sarren; niet bevorderlijk voor haar toch al fragiele geestelijke gezondheid.

De vergissing van de mailingslist gewoon luchtig houden en afdoen als een vergissing is veel beter! Aan nog meer negatieve emoties heeft Thian nu helemaal niets!

Wat Thian (tot nu toe) heeft geschreven doet mij niet vermoeden dat iedereen binnen “het bedrijf” kwaadwillend is…
Denk b.v. aan de opmerking van de bedrijfsarts; dat Thian pas na 2 jaar kan worden ontslagen…

Groetjes

P.S.

Ik heb een idee dat Thian bij een (Semi)overheidsinstelling werkzaam was/is?

» Posted By Tartarus On August 11, 2009 @ 18:51

306 Thian

Hey Thian,

Jij zei:

“Is wel een onafhankelijk bedrijf zeg maar, maar de vorige werd ontslagen omdat hij teveel mensen ziek thuis liet en het te lang liet duren, toen kregen we afgekeurde medewerkers die vrij radicaal mensen thuis gingen bezoeken maar dat koste te veel ofzo en nu dit bedrijf”.

Jij hebt de vraag zelf al beantwoord:

Een bedrijfsarts werkt uitsluitend voor het bedrijf en is alleen aangenomen om de bedrijfsbelangen te behartigen.

Jij zei: “Nu zou ik niet meer kunnen werken, gaat gewoon niet meer”.

Probeer hierin te berusten en er voor te zorgen dat het op termijn beter zal gaan met jezelf; werken kan jij altijd later nog.

Jij zei: “Is wel raar he, dat ze me niet weer aan het werk proberen te krijgen, willen me alleen zo snel mogelijk ontslaan, werkgever, en de bedrijfsarts zei dat ze dat pas na 2 jaar kunnen doen en niet verkort zoals mijn leidinggevende wilde”.

Blijkbaar zien de werkgever en de bedrijfsarts in dat je niet in staat bent om te werken; dat wordt de ontslag/afkeurings-procedure in werking gezet.
Jij zult vanzelf bericht krijgen wat de (administratieve) afhandeling zal worden.

Teken nooit papieren die onder “je neus worden” geduwd; maar vraag (als jij dit kan) of jij de papieren gewoon mee naar huis mag nemen om door te kunnen lezen en daarna getekend terug te kunnen sturen.

Mag je de papieren niet mee naar huis nemen; dan kan je er ALTIJD voor kiezen om gewoon NIET te tekenen!

Je kunt ook jouw handtekening zetten onder: “Voor gezien”. Zet dan op het formulier boven jouw handtekening, de duidelijk geschreven woorden “Voor gezien”.

Teken nooit voor “akkoord” als je het er niet mee eens bent!

Jij zei: “Ik krijg wel allerlei post over opgeven voor een musical, over die Mexicaanse griep etc. Geen mens daar wil dat ik mee doe met die musical dus ga ik proberen of ze die post weglaten. Volgens degene van het DAC is het zout in een wond wrijven toen ik vroeg of het aan mij lag”.

Ik wou dat “degene” bij DAC slim zou nadenken over jouw behandelschema en zich niet OERDOM en onnodig druk zou maken over volstrekt onzinnige dingen.

Mijn idee: Jij staat nu nog gewoon op een mailingslijst. Ik zie hier (voorlopig) geen kwade opzet achter. Een mailtje naar de webbeheerder is meestal voldoende op jou van de lijst te halen.

Jij zei: “Ik ben wel bang dat ik door de opvolgende instanties gedwongen wordt tot werk wat ik niet aan kan of me er niet goed bij voel. Denk nl niet dat je zomaar afgekeurd wordt”.

Zolang jij intensief wordt behandeld door een psycholoog/psychiater zal men je niet aan het werk sturen.

Het is ook een kwestie van zelf stug en consequent aangeven dat jij niet in staat bent om te werken.
Op dit moment twijfelen jouw werkgever en de bedrijfsarts hier immers ook niet aan en vinden zij jou arbeidsongeschikt.

Groetjes

» Posted By Tartarus On August 11, 2009 @ 09:44

@ CiNNeR 269

Hey CiNNeR,

Een discussie over de mate van “gruwelijkheid” van diverse soorten suïcidemethode zal ik niet beginnen, immers ik denk dat iedereen daar anders over denkt.

Als ik jouw verhaal lees krijg ik het idee dat jouw vader meer dan genoeg van het leven had en er definitief een einde aan wilde maken; dus het was geen “verkapte” hulpvraag, maar een goed uitgedachte en weloverwogen beslissing. Ik kan daar alleen maar veel respect voor opbrengen.

Uit jouw verhaal begrijp ik verder dat hij in een instelling zat en zwaar ziek was?
Misschien is dat wel de verklaring voor de manier waarop hij suïcide heeft gepleegd…

Tja, wat is gruwelijker… de manier van suïcide van jouw vader, of als hij had gewacht op de totale lichamelijke aftakeling…
Op het einde ben je wel totaal afhankelijk van andere mensen die wel “even” gaan bepalen wat nog wel leefbaar is of niet…

Jij zei: “De politie vergat ons die nacht dat hij werd gevonden op te vangen en hulp werd me geweigerd, tot en met april heb ik zelfs niet geweten wat er precies was gebeurd”.

Dit is absoluut geen excuus! Maar regelmatig “vergeet” de politie nabestaande meteen in te lichten…

Wel “erg slordig” is dat jij niet later bent doorverwezen naar slachtofferhulp.

Nabestaande willen vaak de suïcidemethode weten zonder te beseffen wat dit betekent… of dit wel zinvol is…! EN of zij wel in staat zijn om die informatie te kunnen verwerken…

Als de suïcidemanier afschuw kan opwekken, kan ik begrijpen dat men heel voorzichtig is om het hele verhaal te vertellen.

B.v. als iemand voor de trein springt wordt er ook altijd gelogen!
(En terecht!; de meeste mensen kunnen dit absoluut niet aan en willen dit ook niet horen; ook al vragen zij hier wel om).

In jouw geval: Stel; de politie en de Officier van Justitie had “gelogen” en had gezegd dat jouw vader aan een hartaanval vredig in zijn slaap was overleden; waarschijnlijk was het voor jou makkelijker geweest om de dood van jouw vader te verwerken?

Ik denk dat het voor jouw vader een grote troost is geweest dat hij met jou over zijn geplande suïcide goed en open kon praten…

» Posted By Tartarus On August 11, 2009 @ 08:52

@ 262 Newana

Hey Newana,

Jij zei:

“Hun manier van praten, de dingen die ze zeggen, hun gedrag, manier van lopen, omgang met anderen, hoe ze eten en drinken en vooral de geluiden die ze hierbij maken maar zelfs aan hun ademhaling kan ik me irriteren”.

Tja, dat is lastig… Wat moet dat worden op een boerderij…?!
Volgens mij lopen daar slechts kostgangers rond die alleen maar “onbeschofte” geluiden kunnen maken :))

Weer even serieus, jij zei ook:

“Toen ik mezelf een keer niet helemaal onder controle had (meestal laat ik niets of zo min mogelijk van mijn irritaties merken) zei ik een keer ‘adem eens niet zo!’. Uiteraard heb ik hier zelf het meest last van, maar ik zou niet weten wat ik eraan moet doen :/. ”.

Gedrag is altijd aangeleerd/afgekeken…

Misschien is er in jouw omgeving iemand geweest die vrij veel commentaar op jou heeft gehad toe jij jong was of (te) hoge eisen aan jou heeft gesteld?

Je zei ook:

“Ik weet überhaupt niet of ik een voorkeur heb voor jongens of meisjes en als ik aan een toekomst met een ander mens denk zie ik dat altijd als een vriendschapsrelatie. Ik begon dus al te geloven dat ik dan wellicht a-seksueel was, maar daar wil m’n therapeut niets van weten so… Je ne sais pas…”.

Als jouw therapeut daar niets van wil weten is dat “fijn” zijn/haar probleem… Het zou fijn zijn als jouw therapeut aandacht schonk aan dingen die voor jou wel belangrijk zijn.

Iedereen heeft een ander tempo van ontwikkelen, daar is helemaal niets mis mee! Volg gewoon je eigen tempo en als jij bepaalde gevoelens krijgt merk jij dat vanzelf wel.

» Posted By Tartarus On August 11, 2009 @ 07:49

@ Thian

Jij kan rustig bij de bedrijfsarts praten over jouw (vele) suïcidegedachten.

Wat CiNNeR 292, ook al zei:

“Bijvoorbeeld zo’n bedrijfsarts is er in feite ook niet voor jou maar voor het bedrijf, om te beoordelen of je wel of niet kan werken”.

De commerciële bedrijfsarts is uitsluitend EN alleen maar ingehuurd om jou (heel snel) aan het werk te krijgen!

De bedrijfsarts hoeft geen enkele actie te ondernemen zolang jij NIET concreet aankondigt suïcide te plegen.

Primum non nocere, zegt de meeste commerciële bedrijfsartsen weinig meer, want ze worden uitsluitend door hun opdrachtgever aangesproken op het (snel) terugdringen van arbeidsverzuim…

» Posted By Tartarus On August 11, 2009 @ 07:14

@ CiNNeR 234

Hey CiNNeR,

Jij zei: “Nee op zich is het niet goed als een therapeut een client aan het lijntje houdt puur vanwege de inkomsten. Maar wie zegt dat dat hier aan de orde is? Niets ten nadele van Newana, waren we er niet bij, hebben we geen idee hoe een en ander verlopen is moeten we afgaan op enkele berichtjes die lang geen heel persoon weerspiegelen, laat staan een derde die in de gesprekken genoemd wordt”.

Klopt helemaal, maar ik ga ervan uit dat Newana de waarheid spreekt… ook als is dat “haar waarheid”.

Ik vertrouw ALLE mensen totdat zij het tegendeel hebben bewezen!

Waarom zou je niet “jouw waarheid” op dit (anonieme) forum willen vertellen?

Ik denk dat ik wel de voorzichtige en voorlopige conclusie kan trekken dat Newana niet “tevreden” is en (even?) niet “verder” komt met de therapie die haar nu wordt geboden…
Een goede therapeut bedenkt dan vrij snel iets waardoor deze impasse kan worden doorbroken of zelfs helemaal niet ontstaat.

» Posted By Tartarus On August 05, 2009 @ 15:52

@ Newana 244

Hey Newana,

Op deze site staat ook de volgende link:

http://en.wikipedia.org/wiki/Suicide_methods

Met een aantal methoden is relaxed suïcide te plegen ZONDER medicijnen en zonder een nare pijnlijke lijdensweg.

Bij verstikking door een (stevige) plastic zak is het erg belangrijk om de zak zo groot mogelijk te maken, minstens een paar m³ en af te sluiten met een stevig elastiek, wat je b.v. om je bovenlichaam doet zodat de zak luchtdicht is afgesloten.

De Kooldioxide-verstikking moet vrij langzaam gaan, omdat je anders een erg nare ademnood krijgt.

Door heel langzaam de steeds hoger wordende concentratie uitgeademde kooldioxide weer in te ademen raak je vanzelf zonder ademnood in coma en zul je uiteindelijk sterven. Medicijnen zijn dan niet nodig.

De plastic zak is 1 van de meest betrouwbare en dodelijke middelen…

Jij zei: “Anyway, het lijkt me verstandiger om eerst deze studie af te maken, maar voor daarna lijkt het me werkelijk een geweldige droom om uit te werken! Ik moet heel eerlijk toegeven dat ik allemaal kriebeltjes krijg in mijn buik wanneer ik aan zo’n leven denk, hehe :)”.

Ja, dat lijkt mij een erg goed plan om eerst je studie af te maken!

Soms kunnen ook kleine veranderingen in jouw omgeving wonderen doen:

Wat ik ook al eerder tegen Thian zei:

Misschien is ooit eens (eenmalig?) rustig gaan kijken op een zorgboerderij bij jou in de buurt een idee? Kan je ook jouw “lack of knowledge” verhelpen. :)

(Via jouw therapeut moet dit te regelen zijn).

Dan kan jij ook even kennismaken met jouw leuke “boerderij-idee”; misschien bevalt dit beter dan therapie?

» Posted By Tartarus On August 05, 2009 @ 15:30

@ 229

Hoi Thian,

Er zijn ALTIJD manieren om er een “relaxed” einde aan te maken ZONDER gebruik te maken van medicijnen…

Er zijn zelfs betere en zekere manieren te verzinnen dan zelfdoding door medicijnen!

Dus je hoeft NU helemaal geen snelle beslissing te nemen om wel of niet door te leven.

De leuke doelen die jij beschreef in 217 lijken mij ook leuk en niet onrealistisch…

Ik denk dat Sjakie en Little miss Queenie het buitenleven ook leuk zouden vinden!

Misschien is ooit eens rustig en voorzichtig even gaan kijken op een zorgboerderij bij jou in de buurt een idee voor de toekomst?

» Posted By Tartarus On August 04, 2009 @ 23:56

@ Newana 224

Hoi Newana,

Ik denk weer even hardop:

Een I.Q. van 120 tot 130 valt onder “Begaafd”. En ja, een I.Q. test is altijd een momentopname.

Ik ben het met je opmerkingen eens over de “kwaliteit” van de Nederlandse geestelijke zorg. Ook deel ik jouw zorgen hoe wij omgaan met onze planeet.

Probeer eens te kijken naar de mogelijkheden die jij hebt en niet naar de onmogelijkheden. Jij bent ook deels de architect van je eigen leven, probeer eens wat te doen met die begaafdheid.

Probeer eens uit te vinden waar werkelijk jouw passie ligt… Weet jij dit al?

In 213 sprak je over jouw droom… Misschien is die wel te realiseren?
Op Internet zijn mensen te vinden die dezelfde droom en denkbeelden hebben en die de eerste stappen al hebben gezet zonder dat dit bakken geld heeft gekost. Google eens rond en misschien kom je wat leuks tegen?
Misschien kan je wel een tijdje op een boerderij in de “Middle of Nowhere” meewerken; om maar iets te noemen.

Als therapeuten niet voldoen… misschien ben je de juiste therapeut nog niet tegen gekomen? Lijkt dit jou toch niets:

(Wat ik al eerder zei) Op Internet is een schat aan wetenschappelijke informatie te vinden over ALLE psychologische (denk)processen en vele (zelf)behandelmethoden; je kan dus ook zelf op onderzoek uitgaan waarom je bepaalde gedachten hebt…

Jou manier van suïcide plegen kan ik deels volgen: Rare vraag misschien?! Maar waarom zou je een petje opzetten?

» Posted By Tartarus On August 04, 2009 @ 23:06

@ Thian 225

Hoi Thian,

Nu je door de extra medicijnen deze “zekerheid” hebt, hoef je jezelf toch helemaal niet te gaan haasten?

Je twijfelt… misschien is dat wel een duidelijk teken?

Weet je zeker dat je alle mogelijkheden hebt bekeken? Soms zijn er meer mogelijkheden dan je nu even ziet…

» Posted By Tartarus On August 04, 2009 @ 23:03

@ Newana 211

Hey Newana,

Wat jij schreef over “leuk” oppervlakkig “plezier” waar jij het nut niet van inziet…
(Dit is geen waardeoordeel; immers als mensen zich vermaken, wie ben ik dan om daar iets van te zeggen).

Misschien heb jij wel het volgende “probleem”…?

Veel hoogbegaafde mensen zie het nut niet in van dit soort “oppervlakkig plezier”, omdat het gewoon niet past in hun belevingswereld…

Is er bij jou wel eens een I.Q. en/of E.Q. test afgenomen?

Hoogbegaafden hebben vaak ook problemen met hun therapeuten omdat de standaard therapie ongeschikt is.

» Posted By Tartarus On August 04, 2009 @ 15:59

@ CiNNeR 199

Hey CiNNeR,

Ik vind het veel belangrijker dat jij helemaal vrij zegt wat je werkelijk denkt, dan dat jij sympathiek overkomt met leugens.

Ik ben het deels met je eens: o.a. een therapeut is geen wonderdokter.

Mijn gedachten:

Maar een therapeut mag een patiënt toch niet blijven “uitmelken” als hij of zij merkt dat de patiënt niet reageert op de behandeling…

Een goede therapeut weet na 10 behandelingen wel of de patiënt baat heeft bij de behandeling of niet…

Helaas zijn therapeuten ook mensen en hebben zij ook rekeningen te betalen, dus worden patiënten (soms) aan het (therapie)lijntje gehouden. Dat is een slechte zaak, omdat de patiënt hier de dupe van is.

Als een patiënt geen therapie wil en alleen voor de vorm naar de therapie gaat dient de therapeut de therapie te beëindigen of door te verwijzen naar een collega die deskundiger is; soms “klikt” het ook gewoon niet met een therapeut.

Zolang een mens kan horen en praten is therapie-invloed altijd mogelijk… Kwestie van zoeken welke therapie wel werkt.

Een goede therapeut moet leugens en gemaakt/gewenst gedrag kunnen doorzien, zeker als een patiënt langer in behandeling is; goed liegen met bijpassende lichaamstaal en alle leugens onthouden is extreem moeilijk.

Wat ik van Newana en van andere forumschrijvers lees over therapeuten stemt mij niet echt vrolijk…

Wat Janus zei geldt ook voor mij:

Ik loop wat achter, want ik heb urenlang die spammy melding gehad bij versturen. Slaat nergens op, dus moet er een storing zijn (geweest).

» Posted By Tartarus On August 04, 2009 @ 15:48

Hmmm, your comment seems a bit spammy. We’re not real big on spam around here.

Please go back and try again.

Spamfilter werkt te goed; berichten worden tegengehouden als ze zijn opgemaakt in een tekstverwerker?

Please go back and try again… vrij zinloos; resultaat blijft hetzelfde…

» Posted By Tartarus On August 04, 2009 @ 11:10

P.S. 57 moet 157 zijn

» Posted By Tartarus On August 03, 2009 @ 15:03

@ 57 Joan

De mens is tegenwoordig in staat om de aarde dusdanig snel “te veranderen”, -denk aan de snelle globale ontbossing- dat je ernstige problemen krijgt met de aardse biosfeer waardoor een (letterlijke) onleefbare situatie ontstaat.

Aanpassen is dan onmogelijk, omdat wij fysiek niet kunnen functioneren onder dergelijke omstandigheden.

» Posted By Tartarus On August 03, 2009 @ 15:01

@ Newana 191

Hoi Newana,

Ik heb een aantal passages uit jouw berichten gehaald en hier neergezet voor de duidelijkheid.
Ik denk wat en schrijf dit op, zie dit niet als advies, want dat kan ik nooit geven.

Jij zei:

“Vanaf m’n zestiende zit ik in therapie en aan m’n therapeuten heb ik me tot nu toe slechts geïrriteerd. Wat vinden jullie, moet ik doorgaan of kan ik toch beter stoppen?”.

Als jijzelf denkt dat het zinloos is en/of je komt niet “verder” met een therapeut, kan je ook kijken of je een andere therapeut kan krijgen waarmee wel vooruitgang en meer duidelijkheid voor jezelf te krijgen is waarom jij je zo voelt.

Je kan ook stoppen. Uiteindelijk is het jouw leven en jij kan daarmee doen wat jij wilt.

Op Internet is een schat aan wetenschappelijke informatie te vinden over ALLE psychologische (denk)processen en vele (zelf)behandelmethoden; je kan dus ook zelf op onderzoek uitgaan waarom je bepaalde gedachten hebt…

Jij zei verder:

“Euthanasie moet absoluut toegankelijker worden en dan met name voor de ‘geestelijk’ zieken. Als je de mensen die niet langer willen leven niet helpt met het beëindigen van hun leven dan zoeken ze hier zelf een manier voor. Die manieren zijn moeilijker (ook voor de nabestaanden), pijnlijker, eenzamer en gevaarlijker! Hoeveel mensen zijn er wel gewond geraakt, ziek geworden of zelfs verlamd, hoeveel mensen belanden er dagelijks wel in het ziekenhuis vanwege een zelfmoordpoging? Maar mensen begrijpen het niet!”.

Jouw “oplossing” voor de “geestelijke zieken” is wel de oplossing voor de wachtlijsten…
Maar wat moeten al die therapeuten dan gaan doen…?! Die worden werkloos, vinden geen baan meer, worden suïcidaal en dan moet je die ook nog uit hun lijden gaan verlossen…

Mensen helpen om suïcide te plegen is erg moeilijk, want je krijgt met allerlei essentiële vragen te maken. B.v. is er wel voldoende goede therapie gegeven aan iemand die erg depressief is; is het niet met medicijnen (tijdelijk) te verlichten; en zo kan je nog flink wat vragen gaan stellen. Bij terminale en/of ernstig zieke patiënten; zijn er geen middelen die het lijden verminderen of wegnemen.

Gaan “barbecueën” zou ik je afraden; door onverbrande gassen kan vrij eenvoudig een explosief mengsel ontstaan, waardoor de mensen die jou vinden ernstig gevaar lopen. Het licht aandoen in dat vertrek kan al zorgen voor een vrij krachtige explosie.

Op o.a. deze site zijn links te vinden met manieren om relatief “eenvoudig” en pijnloos suïcide te plegen.

» Posted By Tartarus On August 03, 2009 @ 14:48

«« Back To Stats Page