Statistiek

Comments Posted By Tartarus

Displaying 331 To 360 Of 1,065 Comments

High-tech kwakzalverij

@ CiNNeR, post 141

U zei:

“Heb je de site van dit bedrijf eigenlijk opgezocht? Want met ‘bodyscan’ wordt niet letterlijk een scan bedoeld maar een kleine verzameling van onderzoeken (waaronder een aantal ‘scans’)”. en

“Alleen daaruit kan je al concluderen dat het een ‘oppervlakkige’ manier van kijken is”.

Nee, dat is niet het geval, want zoals u ook al opmerkt moet een goede full body scan altijd maatwerk zijn; om dit als oppervlakkig te omschrijven weet men blijkbaar niet wat een full body scan inhoudt…

Een patiënt/klant kan aangeven waar (misschien) “probleemgebieden” zijn naar aanleiding van ziektes die in de familie voorkomen.

Als voorbeeld:

Een patiënt/klant geeft aan dat er genetische hartproblemen voorkomen in de familie en krijgt een full body scan. Er wordt dan extra naar het hart gekeken en vervolgens zou men (volgens Spaink), een tumor van twintig centimeter of minder over het hoofd zien….

Ik reageerde in post 128 op wat Spaink beweert/gelooft en zei, namelijk:

“Om specifieke ziektes te vinden moet je heel nauwkeurig kijken, en geen enkele oppervlakkige body scan – zelfs niet als dat een MRI is – vindt ze spontaan. Nou ja, tenzij je ergens een tumor van twintig centimeter hebt…”.

Door dit te beweren maakt Spaink zichzelf schuldig aan kwakzalverij, omdat er meer dan genoeg medisch bewijs is dat moderne scanapparatuur tijdens een full body scan een tumor (veel) kleiner dan twintig centimeter kan detecteren, ook al zoek men niet gericht naar een tumor.

Uw voorbeeld van baarmoederhalskanker geeft aan waar scanapparatuur niet goed bruikbaar is, bij zeer kleine tumoren, dat ontken ik ook helemaal niet.
Maar een tumor ter grootte van b.v. een golfbal zal meestal wel worden ontdekt en als je mazzel hebt is die tumor dan nog niet verder uitgezaaid.

U zei:

“Waarom denk jij dat de reclame codecommissie deze reclames mogen betitelen als vals en misleidend, tot en met hoger beroep aan toe?”.

Omdat ik citeer letterlijk:

“Maar zoals gezegd de RCC vond dat Prescan niet aannemelijk had kunnen maken dat de bewering dat bij 1 op de 50 mensen een tumor wordt ontdekt, voldoende controleerbaar wetenschappelijk is onderbouwd. Ook is Kuipers’ mededeling dat hij dankzij de total body scan van Prescan weet dat hij gezond is, volgens de RCC ‘veel te absoluut’.

Om deze twee redenen typeert de RCC de advertentie dan ook als misleidend en oneerlijk”.

Ik lees overigens nergens het woord vals en vind de beschuldigingen wel meevallen.

Als u nu denk dat ik voorstander ben van privéklinieken, klopt dit niet; het liefst zou ik elke privékliniek in Nederland meteen sluiten!: zie mijn uitleg in post 59.

Als u deze totale draad doorleest kunt u zelf voorbeelden lezen wat de onmenselijke richtlijn om niet meer dan 177 op de 1000 patiënten door te sturen naar de tweede behandellijn regelmatig veroorzaakt:

Mensen met “vage” klachten worden vaak niet meer doorgestuurd door de huisarts en als ze met ergere klachten uiteindelijk wel worden doorgestuurd, betekent dit dat er vaak al meer lichamelijke schade is aangericht of zelfs dat b.v. een tumor is uitgezaaid en ingrijpen soms niet meer levensreddend is…

» Posted By Tartarus On February 13, 2012 @ 07:59

@ Juzu, 126

Na post, nummer 125 van Spaink, waarin zij letterlijk zegt:

“Om specifieke ziektes te vinden moet je heel nauwkeurig kijken, en geen enkele oppervlakkige body scan – zelfs niet als dat een MRI is – vindt ze spontaan. Nou ja, tenzij je ergens een tumor van twintig centimeter hebt…”.

Geeft Spaink (helaas) duidelijk aan dat zij weinig kennis heeft van o.a. moderne preventietechniek, scantechniek en scanapparatuur en probeert met suggestief taalgebruik haar gelijk te krijgen; anders gebruik je het woord oppervlakkige niet.
En denkt waarschijnlijk dat sinds de ontdekking van haar borstkanker in 2005(?) o.a. de medische en diagnostische techniek geeft stilgestaan…

Als Spaink werkelijk heilig gelooft dat een “oppervlakkige” body scan geen tumoren kan ontdekken die (veel) kleiner zijn dan twintig centimeter, dan ben je gewoon uitgepraat…

Waar geloof begint, eindigt wetenschap…

» Posted By Tartarus On February 12, 2012 @ 10:01

@ Pietie, post 113 u zei:

“En dat jij dan zou zeggen, mwah, ik doe liever een bodyscannetje in de privékliniek als u het goed vindt”.

Jammer, dat u tot deze “gekleurde” conclusie komt; als u b.v. post 70 en 85 van mij serieus had genomen, had u dit waarschijnlijk niet gezegd.

Gezien de teneur van uw zin voelt u zich waarschijnlijk door mij gekwetst… dat is nooit mijn bedoeling geweest!

Nogmaals, ik wil voor Nederland een toegankelijke en goede gezondheidszorg, waar iedereen gelijk is, met respect wordt behandeld en niet met een kluitje het riet in wordt gestuurd door een (huis)arts!

Door de toenemende privatisering en het huidige kabinetsbeleid wordt de tweedeling alleen vergroot…

Hoogstwaarschijnlijk had multimiljardair Steve Jobs een heel artsenteam tot zijn beschikking en direct paraat staan om te opereren.
Uiteraard had Jobs het volste recht niet naar zijn arts(en) te luisteren en zelf te experimenteren.

» Posted By Tartarus On February 09, 2012 @ 23:29

@ Pietie, post 88

Herstel: Door de post-snelheid zie ik dat post 91, 92 en 94 op hetzelfde neerkomen; mijn vergissing!

Het is overigens wel aannemelijk dat de diagnose kanker bij Steve Jobs door een vorm van reguliere geneeskunde is ontdekt; dus wat er wrang is dat ik uitgerekend Jobs heb genoemd in post 84 is mij niet duidelijk…

» Posted By Tartarus On February 09, 2012 @ 16:23

@ Spaink, post 103, u zei:

“En Jobs met Millicam vergelijken is zelfs unfair. Millecam weigerde elke behandeling en ontkende zelfs dat ze kanker had, Jobs totaal niet”.

In welke post op deze draad heb ik Jobs en Millicam met elkaar vergeleken?

» Posted By Tartarus On February 09, 2012 @ 15:42

@ Spaink, post 103 zei:

“Tartarus: Steve Jobs liet zich wel behandelen in het reguliere circuit: hij heeft de eerste operatie alleen een paar maanden uitgesteld”.

Een paar maanden?!

Citaat uit link post 94:

“Deze vorm van kanker is veel minder agressief dan alvleesklierkanker en is vaak goed te behandelen. De behandeling van een insulinoom is recht toe recht aan; als het mogelijk is zo snel mogelijk opereren om de tumor verwijderen met daarna vaak nog chemotherapie om eventueel uitgezaaide cellen te vernietigen. Dit was ook het dwingende advies van zijn artsen aan Jobs die zich uiteindelijk pas in 2004 liet opereren.

Alternatieve geneeskunde
Uit de biografie komt naar voren dat Steve Jobs in de negen maanden tussen ontdekken van de tumor en de operatie, tot wanhoop van zijn familie, z’n heil heeft gezocht in de alternatieve geneeskunde. Op specialistische fora op het internet is een discussie ontstaan over het effect van uitstellen van behandeling op zijn gezondheid. Sommige deskundigen zijn stellig (http://goo.gl/K5gui) en beweren dat de ziekte van Jobs door niet direct te opereren heeft kunnen ontsporen en dat daarmee zijn dood onnodig was. Anderen zijn milder (http://goo.gl/3Nya2) en oordelen dat hoewel de grilligheid van de ziekte niet valt te voorspellen, de ‘pauze’ tussen constateren en opereren zeker niet in het voordeel van z’n gezondheid was”.

Ben helemaal met u eens dat het nu onmogelijk te bewijzen valt of die 9 maanden verschil zouden hebben uitgemaakt of niet!

Ik heb trouwens nooit gesuggereerd dat “hij die kanker makkelijk had kunnen overleven”, zoals u stelt!; immers er zou ook nog een chemokuur na de operatie volgen.

Maar als je artsen je zeer dringend aanraden om je onmiddellijk te laten opereren heeft 9 maanden wachten hoogstwaarschijnlijk geen goede invloed op je herstelkansen.

» Posted By Tartarus On February 09, 2012 @ 15:19

@ Pietie, post 93

Ter informatie en aanvulling:

Sinds ongeveer 1 jaar mogen privéklinieken gebruik maken van artsen en scan-faciliteiten van Nederlandse ziekenhuizen.

» Posted By Tartarus On February 09, 2012 @ 15:06

@ Pietie, post 100

U zegt iets, daar ga ik op in, onderbouw dit met een link en vervolgens ben ik een Troll…

» Posted By Tartarus On February 09, 2012 @ 15:03

Herstel post 98: 1 jaar was 9 maanden.

» Posted By Tartarus On February 09, 2012 @ 15:00

@ Pietie, post 96

Nee, dat zei u niet! U zei in post 92:

“Nee, u bent niet goed geïnformeerd. Jobs liet zich later behandelen (in de reguliere zorg) dan was geadviseerd. Leest u nog eens elders op dit blog”.

De artsen van Steve Jobs hebben zeer sterk aangeraden om zich ONMIDDELLIJK te laten opereren!

Maar Jobs heeft 1 jaar zelf met alternatieve middelen zitten knoeien, waardoor succesvol opereren te laat was: dit kunt u lezen in de link in post: 94

» Posted By Tartarus On February 09, 2012 @ 14:57

@ Pietie, post 93

Alternatieve circuit?!

Sinds ongeveer 1 jaar mag je van de Nederlandse regering in een regulier Nederlands ziekenhuis, wat ook fungeert als privékliniek, Nederlandse artsen consulteren en scans laten maken voor eigen rekening; wat is daar alternatief aan?!

» Posted By Tartarus On February 09, 2012 @ 14:50

@ Pietie, post 92

Is deze link geloofwaardig?

http://www.volkskrant.nl/vk/nl/3184/opinie/article/detail/2999143/2011/10/28/De-vlucht-van-Jobs-in-de-alternatieve-geneeskunde-doet-denken-aan-Sylvia-Millecam.dhtml

» Posted By Tartarus On February 09, 2012 @ 14:43

@ Pietie, post 88

U bent niet goed geïnformeerd!

Volgens de artsen van Steve Jobs zelf, was de tumor goed operabel en nog niet uitgezaaid; maar Jobs wilde zelf de tumor op een alternatieve manier bestrijden…

» Posted By Tartarus On February 09, 2012 @ 14:32

@ Sjaak, post 86,

Helemaal met u eens!

Jonge gezonde mensen die niet roken, weinig drinken, een normaal gewicht hebben en jonger zijn dan ongeveer 40 jaar daar heeft het scannen ook nauwelijks tot geen enkele zin!

(CT-)Scannen kan bij jonge mensen zelfs zeer slecht zijn.

» Posted By Tartarus On February 09, 2012 @ 14:29

@ Pietie, post 82

Dan heeft u mijn post 75 niet gelezen waarin ik zeg:

Als je huisarts je niet serieus neem en je gewoon keihard weigert door te verwijzen met ernstige gezondheidsklachten, dan “kiezen” mensen soms (uit pure nood) voor een commerciële privékliniek…

» Posted By Tartarus On February 09, 2012 @ 14:17

@ Spaink, post 81 zei:

“Bij een algemene checkup vind je immers hoofdzakelijk niets. Zelfs bestaande tumoren vind je dan zelden, juist omdat een generaal onderzoek niet goed genoeg is (lees: niet gericht genoeg) om ze te kunnen vinden”.

Ik denk dat Rosemarie Smid:

http://www.ernstdanielsmid.nl/index.php?page=bericht&id=522

of Willeke van Ammelrooy, Catherine Keyl en Steve Jobs het niet met u eens zullen zijn…

» Posted By Tartarus On February 09, 2012 @ 14:13

@ Eve, post 77

Uw trieste verhaal is erg herkenbaar en vergelijkbaar met vele andere ervaringen van patiënten; zelfs terminale kankerpatiënten in de laatste fase worden soms zo behandeld door hun huisarts…

Koefnoen heeft niet voor niets deze parodie gemaakt:

Koefnoen – The Zorg of Holland

http://www.youtube.com/watch?v=N_ctFcyEZgA

» Posted By Tartarus On February 09, 2012 @ 13:38

@ Pietie, post 70 en 71

U zei:

“Graag lees ik dan eens een kritisch stukje van uw hand over de komende gezondheidszorg-ellende die de politiek ons gaat brengen”.

Als de Linkse politiek elkaar uit de tent blijft vechten, zullen er in Nederland Amerikaanse toestanden ontstaan:

Dan hoeft u alleen maar wat documentaires/films van “Michael Moore’s Health Care” of “Sicko” te bekijken; of kijk eens naar de aflevering waarin Dr Oz, op RTL 4 ontslagen en nu onverzekerde Amerikanen in een spothal eerste medische hulp geeft…

U zei:

“Het enige dat Karin zegt is: mensen pas op, ga met klachten niet naar een commercieel bedrijf!”.

Als je huisarts je niet serieus neem en je gewoon keihard weigert door te verwijzen met ernstige gezondheidsklachten, dan “kiezen” mensen soms (uit pure nood) voor een commerciële privékliniek…

» Posted By Tartarus On February 09, 2012 @ 13:21

@ Pietie, post 64

Misschien lijkt het dat ik voorstander ben van privéklinieken, maar het tegendeel is waar!

De gedwongen kostbare privatiseringsgolf, de asociale steeds verder “opgerekte” Rechtse “zelfredzaamheid” en nu nog de de plannen van Minister Edith Schippers (VVD) van Volksgezondheid dat ziekenhuizen winst mogen uitkeren is om te kotsen.

» Posted By Tartarus On February 09, 2012 @ 12:45

@ Pietie, post 62

U zei:

“Ik zou zeggen neem zelf iets meer verantwoordelijkheid en zorg dat je een gedegen onderzoek krijgt bij klachten. Wissel desnoods van arts”.

Theorie en praktijk… Was het maar zo makkelijk om van huisarts te wisselen… Bekijk deze link eens:

http://www.trosradar.nl/nieuws_detail/bericht/nma-doet-invallen-bij-huisartsenvereniging/

» Posted By Tartarus On February 09, 2012 @ 12:29

@ Sjaak, post 54

Ik laat mij niet afschrikken om een constructieve discussie te voeren, alleen als ik bemerk dat “gewoon onzin” een vaststaand feit is en/of een (politieke/Godsdienstige) geloofsovertuiging is geworden, dan is verder discussiëren vrij zinloos, vind ik.

Mijn commentaar/bedenkingen op/over de column van Spaink kunt u zien in post 59.

» Posted By Tartarus On February 09, 2012 @ 12:25

Pietie, @ 36

U zei:

“Tartarus, u komt zelf met geen enkel argument, laat staan wetenschappelijke onderbouwing. Verder geeft u helemaal niet aan wat volgens u in dit stuk dan verouderd dan wel te weinig onderbouwd etc. is”.

Op uw verzoek wil ik uiteraard voorbeelden geven:

Ter informatie:

Ik probeer slechts en alleen te kijken naar feiten en omstandigheden!

Allereerst, heeft Spaink groot gelijk dat (bepaalde) privéklinieken angst op een uiterst geniepige manier misbruiken om klanten te werven en verwachtingen scheppen die wetenschappelijk helemaal niet waar te maken zijn!; Als je dit High-tech kwakzalverij noemt is dit geheel terecht!

Nu naar mijn commentaar/bedenkingen op/over de column:

Spaink zei:

“Je ziet het subiet voor je. Je ligt onder een apparaat dat zachtjes zoemend – je moet immers wel kunnen hóren dat het iets doet! – heel wetenschappelijk je lichaam aftast en je medisch evalueert”.

Ik begrijp dat een column “lekker sappig” leesbaar moet zijn; maar deze zinnen zijn dusdanig suggestief en feitelijk onjuist dat je jezelf naar een populistisch “Telegraaf-niveau” verlaagt.

Alsof de patiënt/klant waar voor zijn geld krijgt/tevreden zou zijn als hij/zij alleen een zachtjes zoemend geluid zou horen…
Ik vind dat Spaink zich nogal denigrerend uitlaat over de gemiddelde patiënt/klant die een full body scan laat uitvoeren.

Het is feitelijk onjuist dat er o.a. fMRI, MRI en/of PET/CT-scanapparatuur bestaat die een patiënt medisch evalueert; dat is nog steeds (meestal) ingewikkeld en lastig mensenwerk.

Spaink zei:

“Even later deelt iemand je à raison van 250 euro je de uitslag mee. We hebben niets gevonden, hartelijk gefeliciteerd!”.

250 Euro voor een full body scan?! Een onjuistheid.
Een privékliniek rekent voor een full body scan een veelvoud van dit bedrag!

Spaink zei:

“Vroege detectie helpt soms, maar heeft een fikse prijs. Bij kanker leidt vroege opsporing tot veel vals-positieve meldingen (lees: onnodig ingrijpen en onterecht beslag op de reguliere gezondheidszorg), en tot eerder horen dat je een rotziekte hebt waar we uiteindelijk toch niet veel tegen kunnen doen”.

Als er een afwijking wordt geconstateerd, zal een arts/chirurg niet onmiddellijk gaan snijden, maar o.a. een goed onderbouwde (risico)afweging maken, de kosten en baten meerekenen en een behandelanalyse uitvoeren.

Spaink stelt verder als je kanker in een vroeg stadium opspoort je er “uiteindelijk toch niet veel tegen kunnen doen”.
Wetenschappelijk onjuist!: Als kanker in een vroeg stadium wordt ontdekt is dit meestal een groot voordeel!
Spaink zelf heeft haar leven te danken aan vroegtijdige ontdekking van kanker; immers als haar borstkanker was uitgezaaid naar haar longen en/of hersenen had zij nu hoogstwaarschijnlijk niet meer geleefd…

Spaink zei:

“Ook negeren we collectief hoe ontwrichtend een vroege diagnose van een ernstige ziekte sociaal kan uitpakken. Probeer jaren later maar een hypotheek, arbeidsongeschiktheid- of levensverzekering af te sluiten wanneer je ooit bij een kankerspecialist hebt gelopen – zelfs als dat ten onrechte bleek te zijn”.

Dus een vroege diagnose van een ernstige ziekte, (kanker b.v.) is ontwrichtend/beperkend voor o.a. je hypotheek, arbeidsongeschiktheid- of je levensverzekering en sociaal is het zwaar.
“Gelukkig” is een veel te late goede diagnose “beter”?!; want dan spelen deze problemen helemaal niet meer mee… dan heb je alleen je begrafenis en/of testament nog te regelen…

Spaink zei:

“Full body scans zijn kwakzalverij in high-tech vermomming. Ze wakkeren onzekerheid aan bij mensen die nergens last van hebben; met aanwijsbare klachten ga je immers naar de huisarts, niet naar een vaag, commercieel bedrijf”.

Een sterk generaliserende en onjuiste gedachtegang, zonder enige wetenschappelijke onderbouwing; immers er wordt hier gewoon beweerd dat alle full body scans uitgevoerd in privéklinieken kwakzalverij zijn en niets (qua preventie) opleveren.

Dat Spaink wel serieus wordt genomen door haar huisarts -in tegenstelling tot sommige andere patiënten…- heeft er misschien mogelijk mee te maken dat Spaink toch niet zomaar een patiënt is:
O.a. haar pen is vele male machtiger dan het zwaard en het is niet ondenkbaar dat haar huisarts hier terdege rekening mee houdt…

Doordat huisartsen uiteindelijk akkoord zijn gegaan met de door de politiek gedicteerde richtlijn om niet meer dan 177 op de 1000 patiënten door te sturen naar de tweede behandellijn, maakt dat de politiek nu deels de scepter zwaait in de behandelkamer van de huisarts…

Terwijl er voor de gedwongen privatiseringsgolf uitdrukkelijk door de politiek werd beloofd dat (huis)artsen onafhankelijk zouden blijven en dat ook de (zorg)verzekeraar geen invloed/informatie zou krijgen op/over de patiënt…

De door de politiek gedicteerde richtlijn om niet meer dan 177 op de 1000 patiënten door te sturen en de informatie-uitwisseling aan de zorgverzekeraars heeft waarschijnlijk juist gezorgd voor een toename van bezoek aan privéklinieken… en staat trouwens bikkelhard haaks op de:

Artseneed van de KNMG en de VSNU van 2003:

“Ik zweer/beloof dat ik de geneeskunst zo goed als ik kan zal uitoefenen ten dienste van mijn medemens. Ik zal zorgen voor zieken, gezondheid bevorderen en lijden verlichten. Ik stel het belang van de patiënt voorop en eerbiedig zijn opvattingen. Ik zal aan de patiënt geen schade doen. Ik luister en zal hem goed inlichten. Ik zal geheim houden wat mij is toevertrouwd. Ik zal de geneeskundige kennis van mijzelf en anderen bevorderen. Ik erken de grenzen van mijn mogelijkheden. Ik zal mij open en toetsbaar opstellen, en ik ken mijn verantwoordelijkheid voor de samenleving. Ik zal de beschikbaarheid en toegankelijkheid van de gezondheidszorg bevorderen. Ik maak geen misbruik van mijn medische kennis, ook niet onder druk. Ik zal zo het beroep van arts in ere houden. Zo waarlijk helpe mij God almachtig / Dat beloof ik.”

» Posted By Tartarus On February 09, 2012 @ 12:01

Sjaak @ 44

Ik neem aan dat uw post 44 voor mij was bedoelt?; een verwijzing ontbrak namelijk.

U zei:

“En bovenstaande opmerking dat een dergelijke mening ingegeven zou zijn door een politieke mening of iets dergelijks is gewoon onzin. Het mooie van Karin´s stukje is nu juist dat het geen enkele verbintenis heeft met politiek of anderszins, maar gewoon een heel duidelijke pure vaststelling weergeeft”.

U claimt ooit opgeleid te zijn tot arts/wetenschapper en dat neem ik aan, totdat het tegendeel bewezen is.

Artsen/wetenschappers die de woorden gewoon onzin gebruiken, hebben meestal een vaststaande mening en zijn niet meer geïnteresseerd waarom bepaalde conclusies worden getrokken en waarop deze zijn gebaseerd.

Hierdoor stopt een constructieve discussie…

» Posted By Tartarus On February 09, 2012 @ 08:47

Post 36, Pietie ≡ 08 Feb 2012 ≡ 16:19

Als u de column van Spaink nog 1 keer goed doorleest; komt u dan echt geen tegenstrijdigheden/merkwaardigheden tegen?

» Posted By Tartarus On February 08, 2012 @ 18:21

Bijvoeging post 28

De betreffende zin is door mij “vet” gemaakt, om duidelijk te maken om welke zin het precies ging.

» Posted By Tartarus On February 08, 2012 @ 12:45

@ Post 2, Helena ≡ 07 Feb 2012 ≡ 16:24

Allereerste, hartelijk welkom op dit forum en bedankt dat u uw verhaal heeft willen delen!

Karin Spaink heeft een hart van goud en haar inzet voor de medemens kan als voorbeeld dienen voor vele van ons!

Soms schrijft Spaink columns die minder goed wetenschappelijk zijn onderbouwd, verouderde informatie bevatten en/of onlogisch zijn.
Hoogstwaarschijnlijk heeft dit te maken met b.v. tijdsdruk, want aan haar hoge intelligentie en redenatievermogen zal het niet liggen.
Haar column; “High-tech kwakzalverij” vind ik helaas een suggestieve, onlogische en “gekleurde” onwetenschappelijke mening.

U heeft helemaal gelijk dat preventie scannen zeker voordelen heeft, helaas wordt de wetenschappelijke en feitelijke discussie meestal (ook hier nu weer) snel verlegd naar niet ter zake doende argumenten en (politieke) geloofsovertuigingen, waarschijnlijk door het gevoelige onderwerp van ziektepreventie…

Met mensen die een (vaste) geloofsovertuiging hebben, staan meestal niet meer open voor wetenschappelijke feiten en veranderde maatschappelijke omstandigheden in de Nederlandse gezondheidszorg; dat is jammer, want uiteindelijk doen deze mensen zichzelf tekort.

Verder zorgt deze (vaste) geloofsovertuiging dat een constructieve en respectvolle discussie meestal niet meer mogelijk is…

U zei:

“Mijn zus en zwager hebben een akkerbouwbedrijf. Zij laten elke twee jaar een full bodyscan doen”.

Mag ik vragen waar deze 2 jaarlijkse full bodyscan uit bestaat/met welke apparatuur dit wordt gedaan?

Ik wens u trouwens veel sterkte toe met uw situatie en uw herstel!

Groet,

T

» Posted By Tartarus On February 08, 2012 @ 12:03

Post 22, JPaul ≡ 08 Feb 2012 ≡ 04:12 schreef:

“Dit is een valide argument. Anders dan de reclamecodecommissie die wat dan ook beweert! Rot op met je onderbuikgevoelens!
En sterven doen wij allen. De terminale phase vangt bij de conceptie aan.
Of in een eerdere inkarnaatsie”.

Mag ik aannemen dat de vet gearceerde zin aan Helena is gericht?

Als dat zo is, ga uzelf dan even flink schamen met uw onfatsoenlijk en onbeleefde taalgebruik!!!

Mensen die geen goede argumenten meer kunnen verzinnen verlagen zich op deze manier…

» Posted By Tartarus On February 08, 2012 @ 11:24

Dus toch Donner

Spaink: De originele “kop”, b.v.: 19 Tartarus ≡ 22 Dec 2011 ≡ 15:39

van het bericht laten staan met de tekst:

Is verhuisd naar de afvalbak + link

zou overzichtelijker zijn.

Mijn bericht volledig off-topic?

Dit gruwelijke gedoog kabinet met Geertje is geboren omdat de Linkse leiders te koppig/kortzichtig waren en gaat nu ongestoord haar gang… Wij plukken nu de zure vruchten en het ergste moet nog komen.

» Posted By Tartarus On December 22, 2011 @ 16:08

Fijn dat Spaink haar onwelgevallige berichten (o.a. over Groenlinks) waardoor Donner nu kan handelen zoals hij handelt, gewoon in de afvalbak pleurt zonder enige verwijzing!

Het gaat erom dat het gelezen is en dat u WEET mevrouw Spaink waarom het kabinet Rutte II ook zal worden gekozen…

» Posted By Tartarus On December 22, 2011 @ 15:39

Zielig

Spaink zei:

“De hamster scharrelde inmiddels weer rond en wilde zelfs wat eten; een uur later stierf hij onverwacht”.

Zie je ook wel bij mensen gebeuren als die onderkoeld zijn:

Tijdens de onderkoeling het cardiovasculaire systeem nooit belasten, anders heb je grote kans dat er opeens te veel koud bloed wordt getransporteerd waarna de patiënt alsnog “plotseling” en “onverwacht” sterft.

De patiënt langzaam opwarmen (warm water/elektrische deken) niet laten bewegen totdat de lichaamstemperatuur weer helemaal normaal is.

» Posted By Tartarus On December 06, 2011 @ 17:20

«« Back To Stats Page