Statistiek

Comments Posted By Spaink

Displaying 211 To 240 Of 1,902 Comments

Voor volk en vaderland

Karin @ 16: Ga ik hard over nadenken voor mijn volgende column :)

» Posted By Spaink On March 14, 2015 @ 13:21

Leve mijn naamgenote, in bericht @12

» Posted By Spaink On March 13, 2015 @ 14:35

JPaul @ 2: Natuurlijk is ‘laf’ een moreel oordeel, maar er niks tegen een waardeoordeel. Daar ben ik per slot van rekening columnist voor. Verder:’ dat iets wettelijk is toegestaan, betekent bepaald niet automatisch dat het ook moreel de juiste keuze is. In dit geval was ‘t dat bijvoorbeeld apert niet.

» Posted By Spaink On March 11, 2015 @ 23:43

Sociaal

Carolina @ 4: Blijkens de uitzending had ze al beroep aangetekend, en dat verloren. Dus ja, ze zal moeten betalen – alleen weet ze vermoedelijk niet hoe. 34.000,- euro ophoesten terwijl je in de bijstand zit? Van de bijstand mág je niet eens zoveel geld hebben.

» Posted By Spaink On March 04, 2015 @ 17:27

Heel veilig

Wijzij @ 5: natuurlijk is die laatste zin sarcastisch :)

» Posted By Spaink On March 02, 2015 @ 11:53

Valse vrienden

Arthus @ 1: Dank, taalfout eruit gehaald:)

» Posted By Spaink On February 18, 2015 @ 20:41

Een paar centimeter

Judith @ 57: Ik slik dagelijks calcium- en magnesiumpillen, en hoe lief je aanbod ook is: heus, mijn probleem zit ‘m niet in mineralentekorten. Mijn probleem is dat de mensen waar ik ten diepste van houd -en die als mijn ruggengraat en levensader fungeren- dood gaan. Werkelijk, daar helpen pillen niet tegen.

(Ik wou soms wel dat het anders was.)

» Posted By Spaink On February 14, 2015 @ 03:29

Thian @ 52: Ja, er zit nu godlof flinkschot in. Anders had ik dit stukje geloof ik ook nooit durven schrijven…

En jij ook veel liefs. Je hebt dit proces zelf al meermalen doorstaan, en het lukt je steeds weer om boven water te komen. *dikke zoen*

» Posted By Spaink On February 14, 2015 @ 00:03

Sylvia @ 51: Wat een vreselijk lieve reactie. Dank je wel voor het hart dat je onder mijn riem steekt.

» Posted By Spaink On February 14, 2015 @ 00:01

Lynn @ 49: Ja, dat verzet tegen alles wat je moet, speelt een grote rol: het is ronduit heerlijk om je daar even helemaal niks van aan te trekken, juist omdat je lange tijd teveel hebt gemoeten. Ik denk dat daar ook mijn koppige verzet tegen er weer uit klimmen vandaan kwam.

Maar toch: op zeker moment moet je écht dingen. Werken. Geld verdienen. Rekeningen betalen. Je situatie onder ogen zien.

Wat mij enorm hielp was die ene vriend, die nooit -echt helemaal nooit– oordeelde, en die alleen maar vroeg ‘Wat heb je nodig?’ Met hem kwam ik op het idee van de done-lijstjes. En als ik een paar dagen niks done had, was-ie nooit teleurgesteld. Hij zei alleen maar: ‘Weet je misschien waardoor dat komt? Kan ik iets doen?’ En toen werd hulp vragen gaandeweg makkelijker…

Enneh, mooi citaat van Stephen Fry (die zelf goed vertrouwd is met depressies). Soms moet je het maar over je heen laten komen. Als het weer. Of als een stevige griep. Maar als het anderhalf jaar duurt, moet er toch wel iets gebeuren…

» Posted By Spaink On February 13, 2015 @ 23:57

Tom @ 43: Ik lees de laatste tijd inderdaad vaker, al is het dan via de Kindle.

En de algehele lijn is stijgend… Ik heb vanavond mijn administratie van 2012 en 2013 afgerond, en die gaat morgen naar de boekhouder. Ik voel me zoooooveel lichter, nu! Al die oeindeloos pgetaste stapels zijn weggewerkt.

» Posted By Spaink On February 13, 2015 @ 00:18

Tom @ 41: wt mij enorm hielp, waren twee dingen:

– Niet steeds stilstaan bij wat ik allemaal niet had gedaan en wat er nog moest gebeuren, maar onthouden wat ik wél had gedaan. Niks geen to-do lijstjes, leve de done lijstjes! Ik stuur al maandenlang elke avond een done-lijstje naar de goede vriend uit het stkje.

– Wanneer je depressief bent, ontwikkel je ook depressief gedrag, zoals eindeloos een forum doorlezen of maar weer een nieuwe serie downloaden (en die van voor naar achter bekijken). Mijn buurvrouw zei ‘s: ‘Pillen helpen niet, als je niet zelf dat depressieve gedrag doorbreekt.’ Dat heb ik erg in mijn oren geknoopt: want inderdaad, soms voelde ik mezelf wel weer wat beter, maar sleurde mijn eigen gedrag e weer de diepte in. De ene dag lukte dat gedrag veranderen trouwens beter dan de andere. En ik denk dat jouw aandacht voor eten toebereiden ook zo werkt…?

» Posted By Spaink On February 12, 2015 @ 23:30

Godsamme wat een verhalen…

» Posted By Spaink On February 12, 2015 @ 10:59

Wat een immens lieve reacties allemaal…

En waar ik een beetje van schrik, is dat zoveel mensen zich goed in deze tekst herkennen. Er wankelen meer mensen dan we wel willen weten….

» Posted By Spaink On February 12, 2015 @ 00:30

Ingrid @ 14: Alles is betaald, en de administratie is bijna weer op orde!

» Posted By Spaink On February 11, 2015 @ 19:39

Ingrid @ 12: Ja, dat.

» Posted By Spaink On February 11, 2015 @ 19:30

De vaste daklozenkrant bij de supermarkt hier heb ik vandaag een bonus gegeven, als dank voor de lieve berichten die ik in reactie op deze column krijg.

» Posted By Spaink On February 11, 2015 @ 17:15

Bureauspeurders

Janus @11: Dictatoriaal gedrag dient per definitie de belangen van de burgers niet.

» Posted By Spaink On February 11, 2015 @ 11:14

Janus, je onderschat Omtzigt. Bovendien is dit een raoport voor de Rad van Europa, een club van statuur.

» Posted By Spaink On February 08, 2015 @ 00:03

Rechercheurs zijn niet helemaal gelijk aan ‘meer blauw op straat’… :)

En reken maar dat er een boel geld en menskracht vrijkomt als massasurveillantie zou worden geminimaliseerd.

» Posted By Spaink On February 05, 2015 @ 19:00

Geldgat

Janus, de eerste vragen in de column komen -zoals gezegd- niet van mij, maar van Theodor Holman. En als Maxeda hetzelfde had gedaan als KKR, was het effect hezelfde geweest: de onderneming utgeknepen en leeggebloed, de werknemers op straat, en de eigenaars nog rijker dan ze al waren.

Je mist de pointe van de column: er is een herverdeling van rijkdom gaande, waarbij overheden burgers met schulden worden opgezadeld en bedrijven en investeerders de winst nemen.

» Posted By Spaink On January 28, 2015 @ 23:58

Nest

Thian: *hartje voor jou*

» Posted By Spaink On January 23, 2015 @ 02:15

Kilroy

Meerol @ 6: Ze wilden dat iedereen wist wie ze waren en waarom ze dit deden. Alleen boeven willen hun identiteit verbergen; jihadi’s willen dat apert niet.

» Posted By Spaink On January 15, 2015 @ 03:10

Janus @2: Dank, typo eruit gehaald.

» Posted By Spaink On January 14, 2015 @ 19:25

Meerlol @1: het is verleidelijk om mensen wiens daden je veracht, in een moeite door domheid te verwijten. Maar ik denk dat dat niet slim is.

» Posted By Spaink On January 14, 2015 @ 19:24

Dystopie

Rob: de komende weken hoop ik mijn Parooltjes te kunnen wijden aan oplossingen, een hoop. Maar ja, Charlie Hebdo kwam ‘ertussen’, dus ik weet niet zeker of ik dat komende week al aankan.

Maar dank je zeer voor je sterkende woorden!

» Posted By Spaink On January 09, 2015 @ 03:28

Vertrouwen [3]

Peter @ 6: Je hebt het over de gereguleerde aftapvormen, zoals bv de datarententierichtlijn. Wat door Snowden nu juist is blootgelegd, is dat geheime diensten daarnaast van alles en nog wat illegaal afluisteren, zonder dat wij dat wisten; daar heb ik het over. Via Tempora in de UK wordt een van de grootste backbones van het internet totaal afgetapt -en ja, ook antionaal verkeer gaat vaak alsnog langs internationale backbones- en wat Tempora tapt, gaat bepaald niet alleen over metadata.

Je beschrijft het zelf al: via Tempora wordt alles onderschept en een paar dagen bewaard; metadata zelfs een maand. Dat is: illegaal en grootscheeps afluisteren. Hoe lang die datat wordt bewaard, is niet relevant. Het gaat erom dat het gebeurt en dat het volstrekt illegaal is.

» Posted By Spaink On January 09, 2015 @ 03:25

Peter @ 3: De geheime diensten slaan zowat alles op, en kunnen vrijwel alles lezen. Dat ze net metterdaad alles lezen, is een futiel argument, temeer daar het ‘lezen’ van alle communicatie is uitbesteed aan algoritmes.

Lees je even in over Tempora; de link staat in het stuk. Een van de allergrootste internationale backbones wordt volledig afgeluisterd door de Britse geheime dienst.

» Posted By Spaink On January 08, 2015 @ 12:15

Vertrouwen [2]

CiNNeR: Ja, precies dat.

Ik schrik me wezenloos hoe makkelijk men erover doet dat de regering suggereert om een verworpen wet er alsnog per AMvB doorheen te duwen. Dat zet immers de bijl in de parlementaire democratie: want wat betekenen de Eerste of Tweede Kamer – te weten: de volksvertegenwoordiging, gekozen via onze allereigenste stemmen – nog wanneer de regering het parlement kan omzeilen zodra de uitkomst van een stemming ze niet bevalt?

» Posted By Spaink On December 27, 2014 @ 02:02

Yvonne: De situatie maakt mij ook tamelijk mistrioostig. Maar niet stemmen is geen oplossing: dat betekent slechts dat de stemmen van anderen, inclusief die op totaal foute partijen, relatief meer gewicht krijgen.

Ik denk eerder dat het de andere kant op moet: je realiseren dat een verkiezingsbiljetinkleuren maar een klein deel van je totale stem is. En dat je die stem juist vaker moet laten horen…

En dank voor de 300 likes :)

» Posted By Spaink On December 25, 2014 @ 04:13

«« Back To Stats Page