Statistiek

Comments Posted By Spaink

Displaying 181 To 210 Of 1,581 Comments

Hou ‘s op met dat roze!

Attila @ 36: wat je zegt over prostaatkanker klopt niet. Borstkanker komt vaker voor en heeft een slechtere prognose. Over het algemeen ga je dood mét prostaatkanker, maar niet áán prostaatkanker.

» Posted By Spaink On oktober 10, 2012 @ 00:15

Jolanda: graag gedaan :)

» Posted By Spaink On oktober 09, 2012 @ 15:37

Voorzorg

Just-in & Janus: Ik ben er gewoon, hoor. Morgen komt er weer een column.

» Posted By Spaink On oktober 08, 2012 @ 14:49

Druk op de knop

Pietie, een telcomputer is natuurlijk even makkelijk te hacken als een stemcomputer.

Grismar: er zijn inderdaad veilige prototypes bedacht, maar het grote probleem van stemcomputer is en blijft dat ze – net zoals alle computers – makkelijk te hacken zijn.

Henk:”tientallen procenten frauduleuze tellers”, maar liefst? Ben je ooit op een stembureau wezen kijken om te zien hoe mensen er tellen? Ik verzeker je dat het flink lastig is om er te frauderen. Al was het maar omdat er stapeltjes per partij worden gemaakt, en alle totalen moeten kloppen.

» Posted By Spaink On september 18, 2012 @ 19:48

Ga stemmen!

Ik heb het inderdaad fout: blanco stemmen tellen niet mee voor de kiesdeler. Maar blanco stemmen lijkt me toch nog beter dan helemaal niet komen opdagen, omdat je er mee aangeeft dat je het met geen van de partijen eens bent. Wegblijven suggreert desinteresse, blanco stemmen suggereert protest.

» Posted By Spaink On september 11, 2012 @ 23:04

Marcel: blanco stemmen worden wel geteld, anders dan niet uitgebrachte stemmen. En natuurlijk helpt-ie niet bij de zetelverdeling, maar hij maakt de kiesdeler wel hoger – en dus ook de drempel voor heel kleine partijtjes.

» Posted By Spaink On september 11, 2012 @ 15:21

Boudewijn

Mike!

Ja, de dood van Bogie was een schok. Ik was hoe dan ook blij dat Nantko me op de hoogte bracht, en dat ik zodoende, via hem, tenminste kon zorgen voor bloemen….

Wat ik van Nantko begreep is dat zijn laatste jaren erg zwaar zijn geweest. Dat wens je niemand toe, least of all Bogie.

» Posted By Spaink On maart 16, 2014 @ 03:54

Winnaars

Janus: een lange post opsplitsen in vier postjes, is het tegendeel van kort zijn.

» Posted By Spaink On september 07, 2012 @ 09:54

Oh Janus, kun je in godesnaam ‘s proberen om *kort* te zijn? Je praat zoveel dat je punt verloren gaat…

» Posted By Spaink On september 07, 2012 @ 02:57

Valse ridders

Pietie @ 62 – Wat een ramp, zo’n voorstel. Hoe stelt Marcouch zich dat voor? Afluisteraparatuur plus beeldherkennende camera’s overal op straat? Mag je van hem nog wel fluiten, maar niet meer sissen? Mag je nog wel zeggen: ‘Wat een leuke jurk heeft u aan,’ en niet meer ‘Wat een lekker kontje heb jij?’

Wie de grens bepaalt, is – uiteraard – ook een machtskwestie,. En dat vergeet Marcouch. Plus dat oppakken, bekeuren en inrekenen niet het goede antwoord is. Het gaat uiteindelijk, hoe ‘kopjes-thee-drinken’ dat ook klinkt, hoofdzakelijk om bewustwording. En die breng je niet teweeg met etalage-politiek en schijnbaar stoere, maar betekenisloze strafbaarstelling.

» Posted By Spaink On augustus 26, 2012 @ 04:01

Alleen octrooien zijn duur

Eerde @ 30: Volgens mij is dat een deel van de clou. De geneeskunde is momenteel in staat mensen allerlei akelige ziektes te laten overleven. Dat vinden we allemaal heel fantastisch. Maar daarna gaat iedereen ineens zeuren dat zulk ‘doorleven’ wel erg duur is…

Persoonlijk denk ik dat we niet meer het onderste uit de kan moeten willen: dat we de dood minder moeten bevechten.

» Posted By Spaink On augustus 17, 2012 @ 01:07

Janus @ 27: “ik zou dan wel een onderscheid willen maken tussen de écht noodzakelijke zorg en de minder noodzakelijke zorg.”

Dat is ondoenlijk. Kijk nou ‘s naar mij: omdat ik een Canta heb – ook vergoed via de zorg, maar op de keper beschouwd wellicht niet ‘essentieel’ – kan ik ineens wél goed maatschappelijk functioneren. Die Canta kost wel wat, maar scheelt ook een boel geld: ik ben uit de WAO, ik verdien mijn eigen geld, ik betaal belasting. Zonder die Canta was ik nooit weer aan het werk geraakt. Dat autootje is daardoor uiteindelijk een enorme besparing.

En Janus, hoe wil je ‘minder noodzakelijke zorg’ definiëren? Als je flink gehandicapt bent, is *alle* zorg erg noodzakelijk.

» Posted By Spaink On augustus 17, 2012 @ 01:03

Janus @ 27: Ten eerste is de fixatie op de kosten van medicijnen tegen Pompe en Fabry op zichzelf al vals. Ik was in de jaren negentig erg blij met *alle* onderzoek naar aids – dat was toen erg in – omdat voor iedereen die er iets van af wist, meteen duidelijk was dat goed onderzoek naar die ziekte, enorm veel spin-off zou hebben voor veel andere auto-immuunziektes. Dus ja: medicijnen tegen Pompe of Fabry kunnen best duur zijn, maar zulk onderzoek levert zoveel kennis op die elders bruikbaar is, dat ‘afrekenen’ op ‘zuivere’ kosten een farce is.

Ten tweede: medicijnen die Pompe en Fbre binnen de perken houden, zijn duur – maar het gaat om erg weinig mensen die dat spul nodig hebben. Als je wilt bezuinigen, zijn zulke medicijnen daarom nou niet erg belangrijk.

» Posted By Spaink On augustus 17, 2012 @ 00:56

Eerde, dat je allerlei medicijnen buiten de VS en Europa voor een habbekrats kunt kopen, komt nu juist omdat landen buiten de VS en Europa octrooien in de wind slaan…. Zie http://www.spaink.net/2007/05/22/als-de-dood-voor-concurrentie/

» Posted By Spaink On augustus 15, 2012 @ 22:55

Eerde, de Europese markt scheelt niet veel met de Amerikaanse, temeer daar de meeste farmaceuten internationals zijn en beide continenten bedienen. Voorts is het onderzoek naar ik verwees imiddels algemeen geaccepteerd. De meeste reclame zien jij en ik niet, omdat die in vakbladen staan.

» Posted By Spaink On augustus 15, 2012 @ 17:14

Janus @ 5: Dat medicijnen waarop geen octrooi meer rusten goedkoper zouden zijn omdat er inmiddels betere medicijnen voor de betreffende kwaal zjn, klopt helaas niet. Vaak wordt er alleen een stofje toegevoegd, zuiver om de boel onder een nieuw octrooi te kunnen brengen. Meer informatie daarover vind je in de betreffende link, en ik schreef er eerder ook al over: http://www.spaink.net/2007/05/22/als-de-dood-voor-concurrentie/

Eerde @ 6: Ik verwijs in mijn stuk naar degelijk onderzoek. Je ‘gevoel’ doet dan niet zo erg meer ter zake…

» Posted By Spaink On augustus 15, 2012 @ 01:34

Max & valeriaan

Ik neem de volgende keer wel een jonge uitloper voor Fien mee!

» Posted By Spaink On augustus 14, 2012 @ 13:46

Esther, als je in de rechterkolom bij ‘Gerubriceerd onder’ op katten klikt, zie je meer stukjes over Max, Michael, Dropje, Tweety en Kim…

» Posted By Spaink On augustus 14, 2012 @ 12:00

Platenkoffer

Juzo @ 2: Theodor is een van de beste interviewers in NL.

» Posted By Spaink On augustus 02, 2012 @ 00:55

Exit GroenLinks

Andrew, lees deze stukjes eens:
http://www.spaink.net/2007/05/22/als-de-dood-voor-concurrentie/
http://www.spaink.net/2008/02/01/goede-zorg-wordt-duur-betaald/

» Posted By Spaink On augustus 01, 2012 @ 12:08

Janus @ 22: De link tussen economie, milieu en de behandeling van dieren had de PRR in de jaren zeventig al gelegd, en was integraal onderdeel van GroenLinks. De Partij voor de Dieren is sentimenteel waar ze doet alsof dieren boven mensen gaan. Wat dat betreft is mij allereerste column voor het Parool (uit 1992) nog steeds de moeite waard: http://www.spaink.net/1992/10/17/de-wolf-is-de-mens-een-wolf/

Hackerjack60 @ 26: GroenLinks heeft nu juist het afgelopen halfjaar laten zien dat ze totaal niet over hun eigen schaduww kunnen heenspringen, sterker: dat Jolande Sap alle zon wegneemt.

Andrew @ 28: De grote framaceutische bedrijven geven vele malen meer uit aan marketing en reclame dan aan onderzoek.

Henk Daalder @ 36: Verkiezingsprogramma’s zijn belangrijk, maar stemgedrag telt nog veel meer.

» Posted By Spaink On augustus 01, 2012 @ 01:19

Mark, de Piratenpartij heeft zich de afgelopen maanden aardig verbreed, dus ze zjn goed op weg. En de SP zint me niks: intern erg ondemocratisch, en que persoonlijke vrijheiden – van euthanasie tot homorechten – kun je weinig van ze verwachten. daarnaast is hun Europese politiek zeer ongenuanceerd.

» Posted By Spaink On juli 31, 2012 @ 20:06

Robin, de Partij voor de Dieren vind ik sentimenteel.

» Posted By Spaink On juli 31, 2012 @ 17:32

Vreemde tijden

Vreer: fixed, dank voor de correctie!

» Posted By Spaink On juli 24, 2012 @ 19:45

Inez, daar had ik geen ruimte meer voor. Maar ‘t is waar, dat had bepaald genoemd mogen worden.

» Posted By Spaink On juli 24, 2012 @ 19:44

Misdrijf

Heren, als jullie nou ‘s ophielden? Ik ga reacties weer erhuizen naar de afvalbak, hoor.

» Posted By Spaink On juli 27, 2012 @ 14:42

Thian: bij langer gebruik van Diclofenac heb je inderdaad maagbeschermers nodig, maar die krijg je gelukkig…!

» Posted By Spaink On juli 27, 2012 @ 03:11

CiNNeR: de overheid mag wat mij betreft gerust al die valse labels van ‘gezond’ en ‘bewust’ verbieden, en voor mijn part krijgen alle reclames voor alles waar meer dan een bepaald percentage vet of suiker in zit, een ban opgelegd.

» Posted By Spaink On juli 19, 2012 @ 09:31

HenK @ 25: Wat van der Burg vergeet, is dat het vaak vechten tegen de bierkaai is. Ouders kunnen gerust aandringen op meer beweging en ander eten, maar wat doe je als scholen gym zowat hebben afgeschat en ongezond voedsel overal wordt gepromoot als ‘bewuste keuze’? Wat doe je als zelfs de tv dag in, dag uit blèrt dat ‘tussendoortjes’ gezond zijn?

Je maakt de vergelijking met roken. Laat me die dan doortrekken. Wat Van der Burg doet, is de ouders van rokers ter verantwoording roepen, ja zelfs zeggen dat ze hun kinderen mishandelen en dus strafbaar zouden moeten zijn, en ondertussen niks zeggen tegen de fabrikanten van tabak, tolereren dat die hun product aanprijzen als ‘gezond’ en je er overal mee doodgooien.

Dat is waarom ik me boos maak over die VVD-wethouder.

» Posted By Spaink On juli 18, 2012 @ 04:37

Bram, ik geloof ook niet zo in deie teksten, maar de overheid wel. Waarom zouden ze datzelfde geloof dan niet gebruiken als het om vet & suiker gaat? (Overigens is het percentage rokers de laatste jaren flink afgenomen, dus *ergens* werkt iets.)

» Posted By Spaink On juli 17, 2012 @ 19:10

«« Back To Stats Page