Statistiek

Comments Posted By Spaink

Displaying 181 To 210 Of 1,549 Comments

Hackwinkels

HenK @ 21: zo iemand als uit je voorbeeld noem je gewoon een inbreker, en ook lockpickers zullen hem als zodanig betitelen. Overigens worden juist lockpickers geregeld door bedrijven ingehuurd. Lees je eens in, zou ik zeggen: http://toool.nl

» Posted By Spaink On July 14, 2012 @ 13:37

Janus @ 13: De milieuwinkels zijn een perfect voorbeeld. Kleine bedrijven en startups konden daar terecht met vragen die ze elders een smak geld hadden gekost, en de milieuwinkels kozen uit het geponeerde aanbod zelf welke onderzoeksvragen ze (ook maatschappelijk) het meest interessant vonden. Zo zou ik die hackwinkels ook voor me zien. De truc is natuurlijk dat kleine bedrijfjes vaak wel een boel ideeën hebben, maar lang niet altijd over de financiële armslag beschikken om zulke – elders vaak dure kennis – in te huren. En nee, dan gaat het juist niet om security, maar om productontwikkeling etc.

HenK @ 14: De lockpick-groepen hebben vergelijkbare afspraken over gedrag, en daar werkt dat prima. Het zelfreinigend vermogen van hackers is groter dan je kennelijk veronderstelt :)

» Posted By Spaink On July 13, 2012 @ 11:43

HenK, voor de mensen die zich in Hackerspaces hebben verenigd, geldt zeer zeker dat het slimme mensen zijn die graag samenwerken.

» Posted By Spaink On July 11, 2012 @ 13:53

Alles kan!

Dankjewel Janet! De uitzendingen nog eens herhalen zou geen slecht idee zijn…

» Posted By Spaink On July 08, 2012 @ 01:41

Juzo, het rollen voor de auto uit vond Casey veel enger. De oplossing: we hebben het hem voorgedaan, terwijl Ernst – de choreograaf – rondrolde en Casey naast me in de Canta zat. Daardoor kon Casey beter inschatten wat het gevaar was

» Posted By Spaink On July 03, 2012 @ 21:36

Ballet klaar!

Liesbeth: vooral het wachten was soms doodvermoeiend. Maar inderdaad: zodra je weet dat je nú gaat doen waavoor je geoefend hebt, valt dat subiet weg. Het publiek was inderdaad warm, maar dat kwam volgens mij juist door dat andere facet dat je noemt: uit alles sprak dat wij – dansers, rijders, organisators – heel hard hadden gewerkt om iedereen iets verrassends te bieden. En dat gevoel, daar deden we het allemaal voor, ook jij :)

» Posted By Spaink On July 01, 2012 @ 02:43

Toi toi toi

deze aflevering van nieuwsuur is terug te zien op http://www.uitzendinggemist.nl/afleveringen/1267640 !

» Posted By Spaink On June 27, 2012 @ 23:47

Liefde

Een Canta heeft geen nummberbord, alleen een verzekeringsplaatje achterop. Maar wellicht heeft iemand zelf een nepkenteken gefabriekt :)

» Posted By Spaink On July 18, 2012 @ 16:21

Henk2: :P

» Posted By Spaink On July 02, 2012 @ 17:36

Eindelijk!

JA Heitmann: ‘De Canta danst!’ vergelijken met ‘Open het dorp’ is van een stuitend simplisme.

» Posted By Spaink On June 26, 2012 @ 18:23

Trijntje, zondag was de laatste aflevering al…. Nu volgt de balletregistratie nog. En ja, wat was het mooi he?

» Posted By Spaink On June 26, 2012 @ 13:13

Kijken komt na luisteren

Robelia: Het is waar dat ik de kijker stuur met zo’n verhaal. Maar gelukkig heb je de keus om wel of niet te luisteren :)

» Posted By Spaink On June 21, 2012 @ 11:33

Tableau vivant

André, wat een mooie reactie, dankjewel. En inderdaad, je gaat zo veel beter naar het schilderij kijken. Terwijl ze toch zeggen dat één beeld meer zegt dan duizend woorden…. :)

» Posted By Spaink On June 17, 2012 @ 22:25

HenK: onmiddellijk rechts van de fontein staat een jong meisje met donker haar. Niks ouds aan, zo op het oog. Wel interessant is dat ze, als enige, nogal direct naar de schilder kijkt. Ze flirt met de kijker, dat is inderdaad een verhaal apart!

Oh, ik zou zo’n opdracht graag vaker willen krijgen!

» Posted By Spaink On June 16, 2012 @ 04:40

Ha T., ja het was een enorm leuke opdracht. Mijn idee was om te laten zien hoe politiek tot in alle vezels van het dagelijks leven doorklinkt, ook bij ogenschijnlijk ‘nschuldige’ gesprekken.

Identificeren, hm, ik geloof niet dat daar sprake van was… Isabelle en de mijmerende vrouw zijn me het meest sympathiek, dat wel :)

» Posted By Spaink On June 15, 2012 @ 23:04

Zorgeloos

Oh, overbevolking had ik gewoonlijk vanzelf genoemd, maar ja, in een stukje waarin ik – nogal out of character voor mij – kinderen opvoer als motor voor optimisme, is dat wellicht wat vreemd :)

» Posted By Spaink On June 16, 2012 @ 04:35

Reinoud: dan wellicht toch maar kinderen nemen? :)
Alex: kijk, jij hebt je goed ingedekt.
Tartarus: oh, en vijftig jaar, daar kunnen alle komende generaties nog lang mee toe.

» Posted By Spaink On June 12, 2012 @ 17:49

Overzicht Canta-project

Maurijn: Ernst Meisner verdient inderdaad heel veel complimenten…! En ja, dit ballet heeft veel mensen moed gegeven. Dat merkten we aan alles, dat maakte het zo ontroerend mooi!

» Posted By Spaink On July 07, 2012 @ 01:49

Dankjewel wijzij!

» Posted By Spaink On June 14, 2012 @ 13:03

Francis, in mijn berichtje wilde ik vooral het project zelf uitleggen, dwz de organisatie erachter, maar je hebt natuuurlijk volkomen gelijk!

» Posted By Spaink On June 11, 2012 @ 14:13

Exit Zamboni

…en de Zamboni-aanhang meldt zich.

» Posted By Spaink On June 10, 2012 @ 21:13

Sjaak, zo’n vaatvernauwing is vaak überhaupt geen probleem en vergt dan ook geen behandeling. En van Zamboni’s behandeling wordt nieuamnd beter, alleen die privéklinieken.

» Posted By Spaink On June 10, 2012 @ 12:42

Duimen voor Ahmedinejad II

Victor, ik baseer dat op deze passage:

“But the good luck did not last. In the summer of 2010, shortly after a new variant of the worm had been sent into Natanz, it became clear that the worm, which was never supposed to leave the Natanz machines, had broken free, like a zoo animal that found the keys to the cage. It fell to Mr. Panetta and two other crucial players in Olympic Games — General Cartwright, the vice chairman of the Joint Chiefs of Staff, and Michael J. Morell, the deputy director of the C.I.A. — to break the news to Mr. Obama and Mr. Biden.

An error in the code, they said, had led it to spread to an engineer’s computer when it was hooked up to the centrifuges. When the engineer left Natanz and connected the computer to the Internet, the American- and Israeli-made bug failed to recognize that its environment had changed. It began replicating itself all around the world. Suddenly, the code was exposed, though its intent would not be clear, at least to ordinary computer users. “

» Posted By Spaink On June 05, 2012 @ 14:57

Vanavond op TV

Aanstaande zondag opNTR, Nedrland 2, om 19:00 :)

» Posted By Spaink On June 03, 2012 @ 22:59

Zelfmoordforum

HenK @ 151: Ik weet uit de eerste hand dat Elmira, ver voordat ze de beschikking had over nembutal, meerdere malen op de drempel van zelfmoord heeft gestaan, en soms bijna over die drempel stapte. Al weet ik niet wat er de laatste maanden in haar leven speelde, ik geloof oprecht niet dat het de nembutal was die de laatste druppel vormde.

Immers: zoals jij je pilaren hebt die je al jarenlang overeind hebben gehouden, had Elmira haar kind. Dat kindje heeft haar jarenlang in leven gehouden – hij heeft haar soms zelfs aan het leven vastgekleefd, terwijl zijzelf eigenlijk allang weg wilde.

In die situatie gaat het er niet om welke medicatie je tot je beschikking hebt. (We weten allemaal dat Elmira al jarenlang pillen in huis had waarmee ze dood kon, zij het minder ‘zacht’ dan met nembutal). Het gaat er vooral om wat je nog aan het leven vasthoudt.

Elmira legde zichzelf eindeloos het voordeel van de twijfel op – ‘Wellicht komt het later alsnog goed met me, dus moet ik het nu nog even volhouden’ – en leefde tussentijds vooral door om haar kind te sparen. Elmira leefde al te lang niet meer voor zichzelf: ze leefde voor haar zoontje, en voor een almaar uitblijvend later.

Ik wens JPaul – en Thian, die eerder goed bevriend was met Elmo – heel veel sterkte.

» Posted By Spaink On June 15, 2013 @ 01:58

Dag allemaal
JPaul mailde me gisteren met een akelig bericht, en verzocht me dat hier te posten:

— fwd —

uit een conversatie eerder deze week met Elmo:
“Heej knul, zeg dan de mensen van het forum ook gedag en bedankt voor alles, wil je?”
“OK, zal ik daar een liefdevol&persoonlijk “aan iedereen” voor gebruiken?”
“Ja, dat lijkt me wel wat; doe maar…”
bij deze dan: aan iedereen
“gedag en bedankt voor alles”
– Elmira

Op Woensdag 12 Juni heeft Elmira Engel, bekend onder haar forumnaam Elmo, zichzelf van het leven beroofd door inname van een dosis Nembutal. Elmira is 43 jaren oud; dat is veel te jong, geworden.

JPaul

» Posted By Spaink On June 14, 2013 @ 09:36

Halleluja, dat is nogal wat, HenK. Heel veel sterkte!

» Posted By Spaink On May 25, 2013 @ 11:26

Sterkte, HenK!

» Posted By Spaink On May 08, 2013 @ 11:05

Wat een heerlijk bericht, Thian!

» Posted By Spaink On January 28, 2013 @ 22:53

Vannelle, goedte horen dat jedoor het dal heen bent en nu weer opklautert…
Horizon: hou vol!

» Posted By Spaink On July 06, 2012 @ 14:46

«« Back To Stats Page