Statistiek

Comments Posted By Spaink

Displaying 181 To 210 Of 1,592 Comments

Censuur door Viva

Yasmijn @ 26: dediscussie op het Viva-forum onder de titel “Censuur Viva?” is nog steeds actief, hoor…

» Posted By Spaink On oktober 17, 2012 @ 15:20

Kareltje @ 19: Ik zie het…. des te beter dat ik het stuk op mijn site heb gezet, dan!

» Posted By Spaink On oktober 17, 2012 @ 14:31

Kareltje @ 12: ik vond ‘m gewoon terug via de Google cache:
http://webcache.googleusercontent.com/search?q=cache:yRzhFid6bN0J:www.viva.nl/2012/10/12/de-roze-kanker-maffia/+roze+kanker+maffia+cache&cd=1&hl=en&ct=clnk&gl=nl

» Posted By Spaink On oktober 17, 2012 @ 14:24

Kiezen

Alice @ 21: We zijn natuurlijk *allemaal* mens, dus dat is bepaald geen onderscheidend principe – niet als het om vriendschappen gaat, niet als het om seks gaat, niet als het om ‘zijn’ gaat, niet als het om relaties gaat. Want ook heteroseksuele mensen gaan bepaald geen relatie aan met een genotype, maar uitsluitend met die ‘ene’ man of vrouw bij wie ze zich goed voelen.

Je opmerking over de vrouw die een relatie aangaat met een andere vrouw omdat “ze vooral mens is en als mens haar leven met een ander mens wil delen”, vind ik daarom vreemd. Je lijkt te suggereren dat vrouwen die een man kiezen om hun leven mee te delen, ofwel minder mens zijn, ofwel hun keuzes op andere gronden maken…. Heteroseksuele vrouwen kiezen inderdaad mannen, maar zijn dat dan geen mensen?

Daarnaast lijkt me – in dit verband – je voorbeeld van een vrouw die fysiek niet langer in staat is om een seksuele verhouding met een man aan te gaan, niet relevant. Want dit stukje gaat immers juist over hoe iemand *zichzelf* voelt: of iemand, ongeacht in welke sekse zij of hij is geboren, zich ten diepste man of vrouw voelt – en hoeveel moeite het kost om die twee op orde te krijgen als jijzelf daartussen een clash ervaart.

» Posted By Spaink On november 12, 2012 @ 04:25

Bernd @ 39: Als er geen seksbeleving is, is er – vrijwel zeker – nog altijd sprake van een genderbeleving. Voel je je man, of voel je je vrouw? Gender staat los van seks.

» Posted By Spaink On november 12, 2012 @ 03:11

Alice, ik stap in het stukje juist over mijn eigen eerste reactie heen, en leg dan uit dat dat een luxe-positie is….

Wat de hem/haar-kwestie betreft: ik moet nog even wennen dat Marjolijn nu Maxim is.

» Posted By Spaink On oktober 17, 2012 @ 13:57

Hou ‘s op met dat roze!

Janus @ 111: Wanneer Elmo je uitdrukkelijk verzoekt haar buiten de discussie te houden, geeft het totaal geen pas haar daar opnieuw bij te betrekken – des te meer niet, daar Elmo zich helemaal niet met deze discussie heeft ingelaten. Anders gezegd: je misdraagt je.

» Posted By Spaink On oktober 12, 2012 @ 23:42

Catharina @ 97: Je hebt het recht om te kiezen voor het stoppen met de behandeling. Ik kan me daar een boel bij voorstellen. Het is geen makkelijke keus, maar soms de enige zinnige…. Ik wens je sterkte en veel goeds.

» Posted By Spaink On oktober 12, 2012 @ 13:54

Patrick @ 62: positief denken heeft geen enkele invloed op je gezondheid of op je herstel na kanker.

» Posted By Spaink On oktober 10, 2012 @ 17:38

Zaza @ 65: er is niks mis met een gift die aftrekbaar is. Er is wel iets mis met bedrijven die claimen dat ze ont-zet-tend sociaal betrokken zijn wanneer ze alleen ons geld doorsluizen, dat aftrekken van de belastingen, en ondertussen zelf winst maken op die ‘roze’ produkten.

» Posted By Spaink On oktober 10, 2012 @ 17:37

FG Lelieveld @ 37: De Whipple procedure wordt ook gewoon in NL gedaan, maar in de meeste gevallen van alvleesklierkanker haalt die niks meer uit (c.q. is-ie onmogelijk).

» Posted By Spaink On oktober 10, 2012 @ 00:16

Attila @ 36: wat je zegt over prostaatkanker klopt niet. Borstkanker komt vaker voor en heeft een slechtere prognose. Over het algemeen ga je dood mét prostaatkanker, maar niet áán prostaatkanker.

» Posted By Spaink On oktober 10, 2012 @ 00:15

Jolanda: graag gedaan :)

» Posted By Spaink On oktober 09, 2012 @ 15:37

Voorzorg

Just-in & Janus: Ik ben er gewoon, hoor. Morgen komt er weer een column.

» Posted By Spaink On oktober 08, 2012 @ 14:49

Druk op de knop

Pietie, een telcomputer is natuurlijk even makkelijk te hacken als een stemcomputer.

Grismar: er zijn inderdaad veilige prototypes bedacht, maar het grote probleem van stemcomputer is en blijft dat ze – net zoals alle computers – makkelijk te hacken zijn.

Henk:”tientallen procenten frauduleuze tellers”, maar liefst? Ben je ooit op een stembureau wezen kijken om te zien hoe mensen er tellen? Ik verzeker je dat het flink lastig is om er te frauderen. Al was het maar omdat er stapeltjes per partij worden gemaakt, en alle totalen moeten kloppen.

» Posted By Spaink On september 18, 2012 @ 19:48

Ga stemmen!

Ik heb het inderdaad fout: blanco stemmen tellen niet mee voor de kiesdeler. Maar blanco stemmen lijkt me toch nog beter dan helemaal niet komen opdagen, omdat je er mee aangeeft dat je het met geen van de partijen eens bent. Wegblijven suggreert desinteresse, blanco stemmen suggereert protest.

» Posted By Spaink On september 11, 2012 @ 23:04

Marcel: blanco stemmen worden wel geteld, anders dan niet uitgebrachte stemmen. En natuurlijk helpt-ie niet bij de zetelverdeling, maar hij maakt de kiesdeler wel hoger – en dus ook de drempel voor heel kleine partijtjes.

» Posted By Spaink On september 11, 2012 @ 15:21

Boudewijn

Mike!

Ja, de dood van Bogie was een schok. Ik was hoe dan ook blij dat Nantko me op de hoogte bracht, en dat ik zodoende, via hem, tenminste kon zorgen voor bloemen….

Wat ik van Nantko begreep is dat zijn laatste jaren erg zwaar zijn geweest. Dat wens je niemand toe, least of all Bogie.

» Posted By Spaink On maart 16, 2014 @ 03:54

Winnaars

Janus: een lange post opsplitsen in vier postjes, is het tegendeel van kort zijn.

» Posted By Spaink On september 07, 2012 @ 09:54

Oh Janus, kun je in godesnaam ‘s proberen om *kort* te zijn? Je praat zoveel dat je punt verloren gaat…

» Posted By Spaink On september 07, 2012 @ 02:57

Valse ridders

Pietie @ 62 – Wat een ramp, zo’n voorstel. Hoe stelt Marcouch zich dat voor? Afluisteraparatuur plus beeldherkennende camera’s overal op straat? Mag je van hem nog wel fluiten, maar niet meer sissen? Mag je nog wel zeggen: ‘Wat een leuke jurk heeft u aan,’ en niet meer ‘Wat een lekker kontje heb jij?’

Wie de grens bepaalt, is – uiteraard – ook een machtskwestie,. En dat vergeet Marcouch. Plus dat oppakken, bekeuren en inrekenen niet het goede antwoord is. Het gaat uiteindelijk, hoe ‘kopjes-thee-drinken’ dat ook klinkt, hoofdzakelijk om bewustwording. En die breng je niet teweeg met etalage-politiek en schijnbaar stoere, maar betekenisloze strafbaarstelling.

» Posted By Spaink On augustus 26, 2012 @ 04:01

Alleen octrooien zijn duur

Eerde @ 30: Volgens mij is dat een deel van de clou. De geneeskunde is momenteel in staat mensen allerlei akelige ziektes te laten overleven. Dat vinden we allemaal heel fantastisch. Maar daarna gaat iedereen ineens zeuren dat zulk ‘doorleven’ wel erg duur is…

Persoonlijk denk ik dat we niet meer het onderste uit de kan moeten willen: dat we de dood minder moeten bevechten.

» Posted By Spaink On augustus 17, 2012 @ 01:07

Janus @ 27: “ik zou dan wel een onderscheid willen maken tussen de écht noodzakelijke zorg en de minder noodzakelijke zorg.”

Dat is ondoenlijk. Kijk nou ‘s naar mij: omdat ik een Canta heb – ook vergoed via de zorg, maar op de keper beschouwd wellicht niet ‘essentieel’ – kan ik ineens wél goed maatschappelijk functioneren. Die Canta kost wel wat, maar scheelt ook een boel geld: ik ben uit de WAO, ik verdien mijn eigen geld, ik betaal belasting. Zonder die Canta was ik nooit weer aan het werk geraakt. Dat autootje is daardoor uiteindelijk een enorme besparing.

En Janus, hoe wil je ‘minder noodzakelijke zorg’ definiëren? Als je flink gehandicapt bent, is *alle* zorg erg noodzakelijk.

» Posted By Spaink On augustus 17, 2012 @ 01:03

Janus @ 27: Ten eerste is de fixatie op de kosten van medicijnen tegen Pompe en Fabry op zichzelf al vals. Ik was in de jaren negentig erg blij met *alle* onderzoek naar aids – dat was toen erg in – omdat voor iedereen die er iets van af wist, meteen duidelijk was dat goed onderzoek naar die ziekte, enorm veel spin-off zou hebben voor veel andere auto-immuunziektes. Dus ja: medicijnen tegen Pompe of Fabry kunnen best duur zijn, maar zulk onderzoek levert zoveel kennis op die elders bruikbaar is, dat ‘afrekenen’ op ‘zuivere’ kosten een farce is.

Ten tweede: medicijnen die Pompe en Fbre binnen de perken houden, zijn duur – maar het gaat om erg weinig mensen die dat spul nodig hebben. Als je wilt bezuinigen, zijn zulke medicijnen daarom nou niet erg belangrijk.

» Posted By Spaink On augustus 17, 2012 @ 00:56

Eerde, dat je allerlei medicijnen buiten de VS en Europa voor een habbekrats kunt kopen, komt nu juist omdat landen buiten de VS en Europa octrooien in de wind slaan…. Zie http://www.spaink.net/2007/05/22/als-de-dood-voor-concurrentie/

» Posted By Spaink On augustus 15, 2012 @ 22:55

Eerde, de Europese markt scheelt niet veel met de Amerikaanse, temeer daar de meeste farmaceuten internationals zijn en beide continenten bedienen. Voorts is het onderzoek naar ik verwees imiddels algemeen geaccepteerd. De meeste reclame zien jij en ik niet, omdat die in vakbladen staan.

» Posted By Spaink On augustus 15, 2012 @ 17:14

Janus @ 5: Dat medicijnen waarop geen octrooi meer rusten goedkoper zouden zijn omdat er inmiddels betere medicijnen voor de betreffende kwaal zjn, klopt helaas niet. Vaak wordt er alleen een stofje toegevoegd, zuiver om de boel onder een nieuw octrooi te kunnen brengen. Meer informatie daarover vind je in de betreffende link, en ik schreef er eerder ook al over: http://www.spaink.net/2007/05/22/als-de-dood-voor-concurrentie/

Eerde @ 6: Ik verwijs in mijn stuk naar degelijk onderzoek. Je ‘gevoel’ doet dan niet zo erg meer ter zake…

» Posted By Spaink On augustus 15, 2012 @ 01:34

Max & valeriaan

Ik neem de volgende keer wel een jonge uitloper voor Fien mee!

» Posted By Spaink On augustus 14, 2012 @ 13:46

Esther, als je in de rechterkolom bij ‘Gerubriceerd onder’ op katten klikt, zie je meer stukjes over Max, Michael, Dropje, Tweety en Kim…

» Posted By Spaink On augustus 14, 2012 @ 12:00

Platenkoffer

Juzo @ 2: Theodor is een van de beste interviewers in NL.

» Posted By Spaink On augustus 02, 2012 @ 00:55

«« Back To Stats Page