Statistiek

Comments Posted By Spaink

Displaying 1,741 To 1,770 Of 1,888 Comments

Zelfmoord gaat niet op recept I

Henk: wat goed dat de Nachtzusters herhaald werden, dat waren geweldig leuke meiden… Geestig, scherp, serieus, lief & vals, alles tegelijk.

Over Zwagerman en zelfmoord: ja, hij gelooft oprecht dat zelfmoord een schreeuw is om een ander leven, maar het hele idee dat je – met al wie je bent en de hele mikmak – een ander leven tot stand kan brengen, is vrees ik in veel gevallen een fictie. Sommige mensen lukt het om hun leven over een andere boeg te gooien maar die zijn eerder uitzondering dan regel, en het vergt enorm veel moeite en energie om dat tedoen. Dat maakt zijn statement tot een non sequitur: veel mensen die serieus over zelfmoord nadenken willen inderdaad een ander leven en merken dat ze, hoe hard en eerlijk ze dat ook proberen, er niet in slagen dat tot stand te brengen, reden waarom hun verlangen dood te gaan zich verhevigt.

» Posted By Spaink On December 21, 2008 @ 10:32

John, jarenlang depressief zijn is vreselijk. Ik ben het bijwijlen, en ik kom er weliswaar steeds weer uit, maar het zijn zware periodes. En als dat jarenlang doorgaat is dat buitengewoon slopend.

» Posted By Spaink On December 16, 2008 @ 01:04

Anoniem, het stukje over hoeveel je gebruikt heb ik net verwijderd.

» Posted By Spaink On December 14, 2008 @ 14:02

Anoniem, allereerst ben ik blij te horen dat het een stuk beter met je gaat, en wat geweldig dat het gesprek hier daarbij heeft geholpen.

Je vraagt me of ik je stukken wil weghalen, Eh, eigenlijk liever niet… Ik zal uitleggen waarom. Ten eerste schrijf je minder expliciet over medicijnen dan je zelf wellicht vreest. Ten tweede, wanneer ik je bijdrages zou wissen, vallen de reacties van anderen ineens helemaal in het water en is het gesprek niet meer te volgen. Ten derde, en het allerbelangrijkste: het is juist zo mooi om te zien – ook voor anderen die met heltzelfde tobben – dat je door de discussie hier een steuntje in de rug hebt gekregen. Wellicht helpt het anderen ook, en die mogelijkheid zouden we dan kapot maken…

» Posted By Spaink On December 13, 2008 @ 20:29

John – sorry voor de verdwenen berichten, de database was gecrashd en we moesten een oude terugzetten, waarbij een week aan commentaar verloren is gegaan…

» Posted By Spaink On December 03, 2008 @ 23:41

Anoniem: aan medicijnen die geschikt zijn om zelfmoord te pleggen (en zeker aan barbituraten) kom je niet zo makkelijk. En als je, zoals je zelf zegt, ‘een mega benzogebruiker’ bent, is de dosering mogelijk een stuk ingewikkelder.

De gedachte dat je ‘op een prettige manier’ zelfmoord kunt plegen, is een illusie. Zelfmoord is echt geen euthanasie. Wie zelfmoord plleegt, moet zijn eigen lichaam doden, en daar komt altijd geweld aan te pas…

» Posted By Spaink On November 04, 2008 @ 12:57

John: je kunt pas echt beslissen dat je blijft als je de voor- en nadelen van weggaan ook overweegt…..

» Posted By Spaink On November 03, 2008 @ 14:42

John, je hoeft zijn wens niet goed te keuren, helemaal niet. Je hoeft je eigen mening ook niet onder tafel te schuiven. Wat ik zeg is dat het, om een goed gesprek met hem te beginnen, niet helpt om zelfmoord categorisch af te wijzen. Met heftige uitspraken loop je eerder de kans dat-ie verder op slot slaat dan dat je ‘m open krijgt.

» Posted By Spaink On November 02, 2008 @ 16:26

John, ik geloof dat je nu een goede vraag stelt: wat als het je vriend niet lukt te accepteren hoe het leven zich aandient? Wat nu, als hij – wat hij ook probeert – diep ongelukig blijft? Die vraag is waarschijnlijk zijn grootste angst. Als je erin slaagt daarover met hem te praten, kom je denk ik een heel eind verder. Wat voor jou daarbij erg moeilijk zal kunnen zijn, is dat je in zo’n geprek moet kunnen accepteren dat voor hem zelfmoord uiteindelijk de enige oplossing is. Pas als-ie er vrij over kan nadenken, kan-ie werkelijk uitmaken wat hij wil. Denk ik.

Sterkte.

» Posted By Spaink On November 01, 2008 @ 22:14

John, woest worden op iemand die dodelijk ongelukkig is helpt over het algemeen niet, hij zal zich er alleen meer onbegrepen en ellendig door gaan voelen. Daarnaast is hijzelf de enige die kan uitmaken of-ie zijn leven de moeite waard vind. Dat je onderdeel bent van iets groters is soms juist buitengewoon ontmoedigend, zeker als je van mening bent dat de wereld er niet bar best voor staat. En of je het leven onder alle omstandigheden dient te respecteren – ik weet het niet. Ik vind niet alle omstandigheden het leven waard, en zou zeker niet zonder meer tegen een ander zeggen dat-ie zich maar aan de buitenwereld moet optrekken als hij het gevoel heeft dat die buitenwereld hem tegen zit….

» Posted By Spaink On November 01, 2008 @ 02:16

Beste JR, mijn site heeft zojuist een complete reorganisate ondergaan, en nog niet alle stukken van weleer zijn overgezet. Ik maak ze gaandeweg weer beschikbaar, maar dat kan even duren,

Of ik de Methods File terug zet: ik weet het niet. Ik ben het gezeur en de publiciteit erover een beetje beu. Als het nu een goed en degelijk stuk was zou ik dat gedoe graag voor lief nemen, maar de Methods File is op veel punten onduidelijk of onnauwkeurig. In de tussentijd kan ik u aanraden http://en.wikipedia.org/wiki/Suicide te raadplegen, waar veel zinnigs over methoden staat – zinniger dan de Methods File ooit was.

» Posted By Spaink On August 28, 2008 @ 19:03

Vrouwelijkheid is een product

Des te leuker, Laura – dat oude artikelen nog steeds de moeite waard zijn voor anderen is prettig om te merken :)

» Posted By Spaink On January 15, 2009 @ 02:08

Cannabis

Peter, dank voor je compliment. Maar mijn stukje is al 17 jaar oud, er is vast een actueler blogje over te schrijven!

» Posted By Spaink On July 29, 2015 @ 11:12

Wat is onschuld?

Hi Patricia

I could translate the article for you, if you want. But I’m rather pressed for time at the moment, so if you have a few weeks? Please mail me a reminder if you really really really want it.

» Posted By Spaink On March 19, 2010 @ 00:28

Verkeerd verbonden

Moose: ah vandaar die interesse in mijn oude stukjes over Van Dekken, ik begreep het al niet…

» Posted By Spaink On April 21, 2010 @ 20:04

Het totalitaire universum van Louise L. Hay

HenK: ik heb meer reacties verwijderd, bepaald niet alleen de jouwe – 9 in totaal, te weten 1 van jou, 1 van JPaul en 7 van Janus.

» Posted By Spaink On December 17, 2015 @ 03:40

Discussie enigszins opgekuist: religie noch het doven van de zon staan hier ter discussie.

En Janus: het is Louise Hay zélf die zegt dat positief denken elke ziekte kan overwinnen, en -anders dan artsen- alles kan genezen.

» Posted By Spaink On December 16, 2015 @ 15:28

Janus @ 403: Dan moet je bepaald beter nadenken. Je verwijt een moeder dat ze vecht voor erkenning van de ziekte van haar zoon, en stelt dat vervolgens dat zulks een ‘negatieve houding’ is. Vervolgens suggereer je dat ‘negatief denken’ een factor is in de ziekte van diezelfde zoon, en impliceert dat AnnaC daarvoor (mede-)verantwoordelijk is. Voorts suggereer je en pasant dat ME vooral aan iemands ‘houding’ te wijten zou zijn. Lees eens een medisch boek over het onderwerp, zou ik zeggen.

Misselijk, ik heb er geen andere woorden voor. You’re blaming the victim.

» Posted By Spaink On December 15, 2015 @ 05:31

Janus @ 398: Wat een bot en kortzichtig antwoord van je, werkelijk stuitend.

» Posted By Spaink On December 15, 2015 @ 01:47

Ik vermoed dat het met de update naar WordPress 4.4 is gebeurd, die heb ik gisteren of eergisteren uitgevoerd. Ze zijn er nog wel, alleen zie je ze niet meer :(

Ah. Opgelost. Een verkeerd soort paginering.

» Posted By Spaink On December 12, 2015 @ 15:20

Janus @ 42: Je hebt gelijk, er is een flink aantal berichten verdwenen. Geen idee wat er is gebeurd…

» Posted By Spaink On December 12, 2015 @ 11:26

Henk, Annac schrijft dat niet zelf. Ze citeert de vorige poster, te weten Frank Petiet [reactie 384]. Hij is degene die claimt door Louise Hay van zijn ‘levensbedreigende ziektes’ te zijn afgeholpen.

» Posted By Spaink On December 04, 2015 @ 02:21

raym @ 347: je maakt jezelf tamelijk belachelijk. Kanker hebben en dan dankbaar zijn voor wat wel gezond is? Ga je gang, maar genezen doe je daar niet van.

» Posted By Spaink On June 02, 2013 @ 04:16

Grappig toch, Amber: je vindt dat mensen hun eigen werkelijkheid creëren door hun eigen denken, maar als iemand voorstelt jou anders te denken, word je kribbig.

» Posted By Spaink On January 24, 2011 @ 03:04

Iedereen kan er wat aan hebben.

Maar als je echt iets hebt, blijkt Louise Hay bepaald minder vrijblijvend. Dan heb je namelijk volgens haar zélf iets fout gedaan. En juist tegen die gedachte verzet ik me: dat ziekte een gevolg zou zijn van je eigen denken, of door je eigen denken ‘geheeld’ kan worden. Dat is namelijk klinkklare nonsens.

» Posted By Spaink On October 30, 2010 @ 07:03

TNTY 4: Beter internet

Hm, dit commentaar heb ik inderdaad nooit gezien… Er is volgens mij wel een markt voor een dergelijk boekje, misschien moet je het idee eens uitwerken? Tegelijkertijd lijkt het me een hels karwei om na te gaan wat de invloed van blogs op de politiek is, zeker als je het naar de Nederlandse context wilt trekken. Daar is niet veel over geschreven, dat zul je dan allemaal zelf moeten uitzoeken.

» Posted By Spaink On August 29, 2008 @ 18:55

Ow. En ik heb nog zo mijn best gedaan om zowel op mijn oude als mijn tijdelijke blog de reacties bij te houden en over te zetten… Mijn excuses.

» Posted By Spaink On August 29, 2008 @ 16:17

Joan: kortgezegd is Web 2. de nieuwe versie van internet. Hier komt-ie in twee typeringen:

* Eerder was internet een communicatiemiddel dat mensen gebruikten als was het een vervanger voor de telefoon, een advertentie of een brief. Maar nu internet ingeburgerd is geraakt blijkt ‘massa’ wellicht belangrijker: samenwerken, aggregeren (bundelen) van informatie, dataverrijking.
* Mensen vinden steeds makkelijker informatie die eerder voorbehouden was aan professionals. De amateur is geen leek meer. Hoe verandert dat die leek, en hoe de professional?

D’r is nog veel meer over te zegegn maar daar gaat dat boekje dan dus over. Vijf euro, slechts :)

» Posted By Spaink On June 13, 2008 @ 18:02

In transit

Update 7 augustus:

Mijn blog staat inmiddels op mijn eigen site, hoewel nog op een verborgen plaats; pas als-ie volledig werkt, verhuist-ie naar zijn definitieve stek. Inmiddels heb ik eindeloos gesleuteld aan style sheets, templates en widgets – vooral om alles te laten samenwerken op de manier die ik wil was leuk maar tamelijk tijdrovend, ‘t is een soort sudoku voor nerds, eigenlijk. Nu ziet het er allemaal goed uit, geloof ik. Ik heb een paar vrienden gevraagd om nog eens goed rond te kijken en als die ook tevreden zijn, gaan we de boel verhuizen.

» Posted By Spaink On August 07, 2008 @ 15:28

Jogy, Safari is een browser voor de mac. Minder uitgebreid dan Firefox maar voor de twee-browsers-open-situatie heel goed bruikbaar.

Ja, ik ga nog een keer verhuizen: de bedoeling is dat deze blog op http://www.spaink.net komt te staan. Tot die tijd wacht ik met het aankondigen want anders moeten de vaste lezers twee keer verhuizen en dat vind ik wat overdreven… De installatie doe ik niet zelf, een goede vriend regelt dat gelukkig voor me, maar als alles eenmaal werkt en de goede rechten heeft heb ik de vrije hand wat betreft het installleren van plugins etc. Ik hoop in de loop van volgende maand over te kunnen gaan.

» Posted By Spaink On July 23, 2008 @ 01:10

«« Back To Stats Page