Statistiek

Comments Posted By Spaink

Displaying 1,681 To 1,710 Of 1,883 Comments

Eén jaar verder

Da’s een foto van een paar uur na de operatie. Ik heb daar nog lang haar :)

» Posted By Spaink On April 07, 2007 @ 02:05

Vallen, opnieuw

Een film ervan, Grom? Ik wet het niet, het is een nogal ‘talig’ boek, ik weet niet of het er zich voor zou lenen. Maar, in het onwaarschijnlijke geval dat zich iemand meldt, zou ik geen nee zeggen :)

» Posted By Spaink On April 10, 2007 @ 01:48

Jawel, bij BOL staat-ie ook Suus. Ik heb de links er nu maar bijgezet.

» Posted By Spaink On April 06, 2007 @ 01:47

Sjaak: ik weet niet of ik er sterker ben uitgekomen. Ten eerste weer ik nog niet écht of ik eruit ben (de piek in recidief ligt bij borstkanker twee jaar na de diagnose, ik heb er nu één jaar op zitten), en qua werk had ik er een stuk sterker voorgestaan als ik normaal had kunnen blijven werken gedurende dat jaar.

Daarnaast: dat hele gedoe met ergens ‘sterker uit komen’ vind ik toch altijd van de nood een deugd maken, een krampachtige poging nog een beetje een leuke draai te geven aan iets dat helemaal niet leuk is, integendeel, alleen maar dieptriest. En in een jaar leer je altijd wat, het zou erg zijn als dat niet zo was.

» Posted By Spaink On April 06, 2007 @ 01:47

Therapietrouw en -scheiding

Joan, ik geloof dat artsen enorm onderschatten hoe zwaar het is om eindeloos onder behandeling te blijven en medicijnen te moeten blijven slikken die daarenboven ook nog iets met je hoofd doen. Bij De Amazones zijn flink wat vrouwen die met de vraag worstelen of ze ermee doorgaan, en een paar die – zoals jij en ik – hebben besloten er helemaal niet aan te beginnen. Dat afdoen als een gebrek aan ‘therapietrouw’ vind ik licht denigrerend.

» Posted By Spaink On March 30, 2007 @ 23:38

Catch a fire

Grom: Deze film wordt in Nederland uitgebracht en ik ben geen christelijke conservatief. Zwartboek heb ik niet gezien en deze film vond ik schematisch, voorspelbaar en vreselijk uitleggerig, en van gelaagdheid was geen sprake.

» Posted By Spaink On March 29, 2007 @ 23:33

De idiotie van dierenrechten

Joan, Henk schrijft hier niet ‘plotsklaps’. Hij schrijft hier al langer dan jij.

» Posted By Spaink On April 09, 2007 @ 22:33

Joan, een vriendelijk doch dringend verzoek je iets in te houden.
– Henk is zelf altijd scherp doch buitengewoon vriendelijk en verdient je sneer bepaald niet;
– deze blog gaat – overduidelijk – niet alleen over kanker;
– er zijn zat plaatsen waar vrouwen met borstkanker kunnen praten, daarvoor is deze blog niet speciaal bedoeld.

» Posted By Spaink On April 09, 2007 @ 22:33

Joan: Wetten kunnen geen van allen rechtstreeks aan de grondwet worden getoetst; wel verwachten we dat de Tweede Kamer dat doet bij de besprekingen over de invoering van een wet, en meer nog: de Eerste Kamer. We kunnen alleen naar de rechter stappen en de staat dagen als een specifieke wet geschonden is. Of nou ja, je kunt natuurlijk altijd naar de rechter stappen, maar zo’n zaak verlies je dan omdat de rechter niet mag toetsen aan de grondwet.

» Posted By Spaink On March 30, 2007 @ 22:31

Mien: ik wou Daniël Tampon inderdaad graag uit Tweety’s klauwen redden maar dat beschouw ik meer als mijn keuze, niet als Daniëls recht, laat staan als iets dat in de grondwet moet :)

Daarnaast, toen Tweety eergisteravond de slaapkamer kwam binnenrennen en iets naast de plantenbak deponeerde bleek dat een dode muis te zijn. Daniël, vermoed ik. Ik heb het kadavertje in de vuilnisbak gedeponeerd. Shit happens.

» Posted By Spaink On March 28, 2007 @ 22:30

Cecile: precies die overeenkmost tussen anti-abortusactivisten en sommige dierenactivisten beschreef ik in mijn allereerste Parooltje:

“En al jaren erger ik me aan de zeehondenaffiches van Greenpeace waarop een jong met van die teddyberenogen ons smekend aankijkt of we hem asjeblieft willen sparen. Niet omdat het onnodig of wreed is hem te doden, maar zuiver en alleen omdat hij zo lief is. De sentimenten die dat affiche oproept wijken niet af van die waarop Pater Koopmans wilde inspelen: een jammerend jong wezen dat met huilogen roept dat het vermoord gaat worden tenzij wij ingrijpen. Van de anti-abortuslobby vinden we zulk sentiment verdacht. Van Greenpeace opeens niet.”
De idiotie van dierenrechten, 17 oktober 1992.

Harimau: Als het om een ethisch kader gaat, is een algemene beginselverklaring stukken beter dan de grondwet, die het alleen het verkeer tussen burger en overheiud regelt. Maar een ander probleem is dat ‘dieren’ een heel brede categorie is: van mug tot muis, van spin tot panda, van vlo tot tonijn en van strontvlieg tot dagpauwoog. Daar kun je niet één set van uitgangspunten op los laten, denk ik. Daarnaast hebben we al tal van wél toetsbare wetten waarin soorten van dierenwelzijn worden geregeld; je daarop richten is denk ik verstandiger.

» Posted By Spaink On March 28, 2007 @ 22:30

Grom, je bericht is wel degelijk doorgekomen, en het staat er – net als je commentaar op Thomas en NIN – nu twee keer. Als je je reactie niet meteen ziet: kwestie van de pagina verversen. (En soms ‘verdwijnen’ berichten omdat mensen de code niet goed intypen, het systeem waarschuwt dan niet voldoende.)

» Posted By Spaink On March 27, 2007 @ 22:29

SpitSpaink

Joan, er zit niet veel schot in… En die tassen laat ik voorlopig fijn hier staan, ik sjouw effies nergens meer mee :)

» Posted By Spaink On March 30, 2007 @ 22:13

Harimau: de oefening die je beschrijft klinkt nogal heftig, want in zulke dingen ben ik ook zonder spit niet heel goed. Maar ik ga het proberen. Niet elk uur, morgen, want ik heb een conferentie, maar toch.

» Posted By Spaink On March 28, 2007 @ 22:13

Grom: mijn verzameling Homologie is niet compleet, maar die mag je wel hebben als je ze wilt. Ook zonder meesterlijke oneliner.

» Posted By Spaink On March 27, 2007 @ 22:12

Harimau: Mijn rug hol maken lukt nog van geen kant maar ik kan alweer een beetje rechtop staan. Maar licht voorovergebogen voelt eerlijk gezegd een stuk prettiger. Vriendin T heeft vanmorgen een massage-apparaat gebracht, ik heb er net midalgan opgesmeerd en ik heb inmiddels iets zwaarders dan aspirine in huis.

Thomas: De mensen die in noodgevallen dingen voor me komen tillen of verplaatsen zijn bijna allemaal vrouwen. Altijd zo geweest. Vrouwen kunnen dat namelijk ook heel goed, ze zeuren een stuk minder, en ze hoeven er nooit iets voor terug :)

» Posted By Spaink On March 27, 2007 @ 22:12

Drukkerij Bevrijding, ja die ken ik wel :) Ik heb vroeger een deel van die tijdschriften ingebonden, en dan liet ik ze bij Bevrijding op maat snijden. Jullie zaten immers indertijd in hetzelfde pand als waar ik werkte…

Als ik die tijdschriften ooit weg doe gaan ze naar het IIAV. Vooral Diva en, meer nog, BEV, zijn inmiddels lastig te vinden. En dank voor de warmte, dat helpt erg tegen spit.

» Posted By Spaink On March 26, 2007 @ 22:11

Maup: het wordt mijn eerste book crossing bijdrage. Boeken weggooien kan ik niet, ze op pad en uit zwerven sturen lijkt me veel beter. Ik ga van de week etiketten printen en ze in plukjes en beetjes ergens uitzetten.

» Posted By Spaink On March 26, 2007 @ 22:11

Grom, je leest niet goed: die tijdschriften heb ik netjes in bakken gezet, niet weggegooid. Dat zou ik niet licht doen…

» Posted By Spaink On March 26, 2007 @ 22:10

Gezond leven maakt gezondheidszorg duurder

Juzo: je hebt drie keer pal achter elkaar gereageerd op dit stukje. Het gaat er steeds meer op lijken dat je hier alles neerpleurt wat in je opkomt. ‘Oh ik heb nog een briljante gedachte, meteen even bij Spaink neerzetten!’ en vijf minuten verzin je alweer iets even briljants (kuch) dat hier ook onverwijld dient te worden meegedeeld.

Ik heb je tweede en derde reactie weggehaald. Voortaan neem je beter even de tijd vooraleer je hier iets post. Denken is een vak, Juzo, en voor neerpleuren gebruik je je eigen blog maar.

» Posted By Spaink On March 25, 2007 @ 21:56

Waarom nare muziek prettig is

Grom: XS4ALL is bepaald niet principeloos. Ze hebben de tapwet en de richtlijn bewaarplicht harder aangevochten dan wie ook, maar nadat een wet is aangenomen hebben ze geen enkele keus meer dan hem opvolgen. Voor wat de tapwet betreft vecht XS4ALL geregeld een individueel bevel aan omdat het niet correct is opgesteld, en meer kunnen ze niet doen. En toetsen aan de grondwet kun je zo’n tapbevel – of de wet zelf – niet, dat staat de wetgeving niet toe.

Voorts denk ik dat het inderdaad overdreven wantrouwig is van Thomas om te denken dat deze blog door de AIVD in de gaten gehouden wordt.

» Posted By Spaink On March 29, 2007 @ 21:31

De goede naam van NIN kun je niet typen, dat is het hele eieren eten :)

» Posted By Spaink On March 23, 2007 @ 21:27

Voskuil: Het bureau

Tineke, de set is al maanden geleden vergeven…

» Posted By Spaink On October 08, 2007 @ 21:01

Wonderbaarlijk hoe synchroniciteit kan werken. Jacqueline belandde een paar minuten na mijn postje over de Voskuilcassette op mijn blog en zei toen dat ze ‘m graag wilde hebben. Twee minuten nadat ik haar publiekellijk opriep zich te melden vond ik haar in mijn mailbox – uit eigener beweging, zonder dat ze mijn oproepje had gezien. We hebben nu een afspraak voor de overhandiging en ik hoop dat ze veel plezier beleeft aan de boeken.

» Posted By Spaink On April 01, 2007 @ 01:06

Jacqueline, je krijgt Voskuil van me zei ik al eerder, maar je meldt je maar niet en ik heb geen e-mail adres van je. Laat je iets horen? Anders moet ik een andere gelukkige aanwijzen….

» Posted By Spaink On April 01, 2007 @ 01:06

Jacqueline: wat mij betreft gaat de cassette naar jou. Niet omdat je de eerste was, maar omdat je in je reactie meteen zo mooi duidelijk maakte waarom je van zulk proza houdt. Dat je deze oproep las twee minuten nadat je had gelezen over je collega die ook mijn ‘collega’ is, hielp ook wel wat, maar dat is puur sentiment mijnerzijds.

Mail je me even? Dan spreken we iets af. En als je je niet meldt, kies ik een andere winnaar :)

» Posted By Spaink On March 28, 2007 @ 20:47

Zelfmoord nadoen

Dank Elmo, ik heb ‘t verbeterd. Leuke typo, wel :)

» Posted By Spaink On May 27, 2011 @ 13:21

Gina, Anneke heeft geen e-mail adres achtergelaten, dus ik kan geen contact voor je leggen met haar.

» Posted By Spaink On July 18, 2010 @ 23:11

Juzo, je woorden worden groter naarmate je minder te zeggen of meer te verhullen hebt. Je zat er gewoon naast. In duplo.

» Posted By Spaink On March 18, 2007 @ 20:03

Juzo: je zit er dubbel naast. Zelfmoord uitvoeren of een poging daartoe doen is niet strafbaar, al jarenlang niet meer. En habeas corpus geldt niet in NL, dat is het Britse principe, niet het Nederlandse. Als je weet van iemands ophanden zijnde zelfmoord rust er geen enkele verplichting op je dat aan welke autoriteit dan ook te melden en niet ingrijpen is niet strafbaar.

» Posted By Spaink On March 18, 2007 @ 20:03

«« Back To Stats Page