Statistiek

Comments Posted By Spaink

Displaying 1,681 To 1,710 Of 1,911 Comments

Vragen, vragen…

Sjaak, voor tamoxifen zijn niet veel andere manieren dan gewoon eenmaal daags een pil slikken. Wat die tweede site die je aanhaalt betreft: dit onderzoek stamt uit 1993, dat is in kankerresearchtermen lang geleden :)

Volgens de huidige inzichten heb ik bij hormoontherapie circa 8 of 10% te winnen, dat wilzeggen: eentiende minder kans op terugkeer. De grote vraag is of ik daar nu vijf jaar pillen voor wil slikken. Mijn instinct zegt ‘nee’, maar ik vraag de oncoloog van de week of-ie nog eens wil navragen hoe oestrogeengevoelig die tumor van mij nu precies was. Als dat boven de 60% ligt, ga ik die tamoxifen toch wel ernstig overwegen. Voor de progesteron hoef ik ‘t niet te doen, de gevoeligheid daarvoor was maar 10%.

» Posted By Spaink On July 08, 2007 @ 17:36

Big Brother Awards 2007

Grom, als je die instanties wilt nomineren: dat kan, maar doe er wel een motivatie bij, dat helpt. Overheidsinstanties zijn bepaald niet vrijgesteld, er hebben er al verschillende een Award in de wacht gesleept.

» Posted By Spaink On July 10, 2007 @ 17:21

Je kunt mij geloven, Juzo, ik ben de juryvoorzitter van de Big Brother Awards.

» Posted By Spaink On July 03, 2007 @ 17:20

E-mail valt onder briefgeheim – in de VS

Juzo, je hebt de klok horen luiden maar je weet niet helemaal waar de klepel hangt. Dit stukje ging niet over het _openbaar maken_ van e-mail. Dit stukje ging over de vraag of e-mail onder het grondwettelijke recht op het briefgeheim valt, en dat doet het in NL niet.

» Posted By Spaink On June 21, 2007 @ 16:18

Muziekindustrie wil gegevens bewaarplicht kunnen gebruiken

Grom, wil je je toon wat matigen? Je mag het gerust oneens zijn met Thomas, maar opmerkingen als ‘ik ken jouw soort’ zijn flauw en onnodig denigrerend.

» Posted By Spaink On June 19, 2007 @ 16:04

Vertigo, de reactie van de Duitse ISPs is in mijn ogen niet alleen loffelijk, maar ook slim. Voor ze het weten worden ze anders ieders dataleverancier, dat zal ze in hun relatie met hun klanten uiteindelijk opbreken.

» Posted By Spaink On June 13, 2007 @ 16:03

Rescue Dawn

Dom van die Chistianen, maar dat is niets dan een vergissing. En of een film nu naar een boek gemaakt is of niet: een regisseur kiest wat hij verfilmt en hoe hij dat doet, en kan daarover bekritiseerd worden. En wie _nu_ nog een film maakt waarin Aziaten op een dergelijke stereotype manier worden neergezet, als waren ze allemaal wreed, en de Amerikanen als onverbeterlijke helden, die is niet van deze tijd.

» Posted By Spaink On July 02, 2007 @ 15:49

John de Mol koopt Hammer

Ze bestaan nog, Two-Spirits (Haarlemmerdijk 94, Amsterdam).

» Posted By Spaink On May 19, 2007 @ 15:38

Jesus Camp

Grom, Larry Clark heeft andere kinderen gevolgd. En dat mensen benieuwd zijn hoe _deze_ drie kinderen er over een jaar of vijf voorstaan, kan ik me goed voorstellen: ik zou zo’n vervolg graag zien.

» Posted By Spaink On May 16, 2007 @ 15:20

Puck, dankjewel, ik heb de link gefixt. Henk, toeval bestaat inderdaad niet: de avond van de sneak overleed TV-evangelist Jerry Falwell, en meteen na afloop van de film stortte ik ter aarde na een rare val (naar de aftiteling blijven kijken terwijl je met stok, boek en glas in de hand een trap afloopt is niet heel slim).

» Posted By Spaink On May 16, 2007 @ 15:19

Scientology bij de BBC

Toussaint, natuurlijk mag je naar dit bericht linken. En je hebt gelijk dat al die aandacht voor Sweeneys uitval betekent dat de rest van het verhaal wordt vergeten.

» Posted By Spaink On May 15, 2007 @ 15:03

Beroepscollega’s, Juzo? Dat is nogal dubbelop. En je stelt dat je een zeer afwijkende mening hebt maar dat je ‘beroepscollega’s’ het met je eens zijn. Volgens mij is ‘t een of ‘t ander: je hebt of een zeer afwijkende mening of je collega’s zijn het met je eens. Maar dat terzijde.

Je was toch journalist? Sinds wanneer laten die zich uit over de ontwikkeling die mensen ondergaan binnen Scientology?

» Posted By Spaink On May 14, 2007 @ 15:02

Marketing van kankermedicijnen

Henk, slechts 2 op de 10.000 mensen krijgen keelkanker. Dat is 0,002% kans. Heeft het bij een dergelijk lage incidentie werkelijk zin om _iedereen_ te vaccineren? Mij dunkt van niet.

» Posted By Spaink On May 11, 2007 @ 14:31

Dag Roos – dat je jong ingespoten moet worden met het HPV-vaccin klopt. De prijs is 250 euro per vaccinatie. Dat klinkt als doenlijk, ware het niet dat ‘t om een pleidooi gaat om alle meisjes te vaccineren (en deze onderzoekers pleiten er kennelijk voor om ook alle jongens te vaccineren). Dan heb je het ineens over enorme bedragen.

» Posted By Spaink On May 10, 2007 @ 14:30

Lost

Marlou, ik download wel ‘s wat via Bittorrent. Verder hadden vrienden veel voor me gedownload.

» Posted By Spaink On May 21, 2007 @ 14:13

Mtine, ja ik heb ‘m ook net vanmiddag gezien. Heel erg jammer dat ‘t over is maar Rory werd groot en dat ‘t goed zou komen tussen Lorelei en Luke zagen we ook allemaal aankomen. Good things never last :)

» Posted By Spaink On May 16, 2007 @ 14:12

De laatste aflevering van Lost? Nope. Ja in Nederland, wellicht – maar het seizoen is nog niet af. The Brig werd afgelopen woensdag in de US uitgezonden (NL is nog niet zover) en dat was aflevering 19; het seizoen loopt door tot 22. Nog drie te gaan!

» Posted By Spaink On May 05, 2007 @ 14:11

Sweet indeed :)

» Posted By Spaink On May 05, 2007 @ 14:10

Cyborgs, continued

Jim, op Warwick heb ik het niet zo. Hij is van de school die ‘mind over matter’ combineert met praalzucht (‘kijk ‘s wat ik kan/durf!’).

Volgens mij zijn cyborgs niet zo spectaculair. Cyborgs zijn gewoon mensen met plastic hartkleppen, met een ingebouwd nieuw organisch hamer en aambeeld, mensen met verse lenzen, met pacemakers. En als we ‘t over de sci-fi cyborg hebben, zijn Pris (Daryl hannah) uit Blade Runner en Arnie in Terminator II mijn favorieten.

» Posted By Spaink On May 02, 2007 @ 13:58

Neuzen

Dag Mimi, graag gedaan :)
Wat betreft het meelezen op patiëntenfora: ja, dat kost een boel tijd, maar anderzijds steek je er meer op dan feitelijke informatie over bijwerkingen en dergelijke. Wie daar langer leest, pikt ook allerlei zaken op die meer onderhuids liggen maar van onschatbare waarde zijn: hoe slechtnieuwsgesprekken vallen, aan wat voor soort informatie mensen behoefte hebben, hoe mensen de gesprekken in de spreekkamer en de onderzoeken ervaren, etc.

» Posted By Spaink On May 03, 2007 @ 03:56

Henk, in de bijsluiter van Roche (voor wie geïnteresseerd is: die staat op http://www.farmaactueel.nl/Roche/Herceptin_okt06_B.pdf ), wordt inderdaad gezegd dat neusbloedingen wel ‘s voorkomen. Veel Amazones hebben echter veel meer last van andere neusdingen: buitengewoon pijnlijke plekjes binnenin, korstvorming, een onophoudelijke loopneus. En die worden weer niet gemeld in die bijsluiter. Wat die nagelaandoeningen betreft: Roche zegt niet wat ze eronder verstaan. De barsten en schilfers waarvan ik last heb komen ook voor bij Amazones die geen herceptin gebruiken, dus voorlopig hou ik ‘t op de chemo.

Cécile: ah, jij ook al? En gebruik je nou ook herceptin? (Dat is me inmiddels ontschoten.)

» Posted By Spaink On April 28, 2007 @ 03:54

Mien, bij het LAREB inventariseren ze bijwerkingen, en je kunt ze daar zelf ook melden: zie het patiëntenformulier op http://www.lareb.nl . Ik heb ‘onze’ herceptinverschijnselen er van de week ook maar doorgegeven.

Puck, ik weet het niet hoor, ik heb geloof ik zeven keer prednison gehad, en ik ben altijd zo regelmatig als de klok geweest… Nooit gehoord dat een verstoorde cyclus een neveneffect zou zijn.

» Posted By Spaink On April 27, 2007 @ 03:54

Pixelpopjes

Ha Lies, ja, ik heb Beperkt Houdbaar gezien en ik ken de site. Ik vond de documentaire iets te makkelijk, juist omdat de maakster ook zo enorm over zichzelf aan het tutten was en dan de buitenwereld als de grote boosdoener aanwees: zelf iets sterker in je schoenen staan is ook niet verkeerd. Maar van die playboyvagina’s schrok ik wel: net alsof we het denigrerende woord ‘gleuf’ letterlijk aan het nemen zijn. Daarnaast vraag ik me steeds maar af hoeveel gevoel je overhoudt in ingekorte schaamlippen.

» Posted By Spaink On April 26, 2007 @ 03:39

Juzo, je hebt drie reacties achter elkaar gepost (en dus twee keer op jezelf gereageerd) en daarna een reactie op postkantoor geschreven die alleen een aanvulling was op (of parafrase van) je eerdere drie postings.

Nieuwe beleidsmaatregel, effective immediately. Voortaan kun jij hier één (1) reactie per bericht geven en de rest gooi ik onverbiddellijk weg. Ik heb het je al eerder gezegd: eerst nadenken, dan pas posten. Voor monologen met jezelf kun je beter je eigen website gebruiken dan de mijne.

» Posted By Spaink On April 26, 2007 @ 03:38

Tweede paspoort

De gedachtengang erachter is – en dat staat met zoveel woorden op de website van Anderland – ‘Ik wil in een land wonen waar mensen wereldburgers zijn en waar het concept “buitenlanders” niet langer wordt toegepast’. Daar kan ik weinig doms aan ontdekken, integendeel.

» Posted By Spaink On April 19, 2007 @ 03:05

Relatie borstkanker en menopauzale hormonen

Jetty, er zijn zat vrouwen die borstkanker krijgen zonder dat ze dergelijke hormonen hebben gebruikt (steekt viinger op). Dat je bij een hormoongevoelige tumor meteen moet stoppen met hotmonen tegen overgangsklachten is correct.

» Posted By Spaink On April 19, 2007 @ 02:33

Sick, in a sweet way

Nee nee nee, Tweety kotste niet in de kattenbak – die hebben ze niet, als ex-zwervers doen ze al dergelijke behoeftes buitenshuis – maar in zijn etensbakje :)

» Posted By Spaink On April 17, 2007 @ 02:21

Eén jaar verder

Malou, ik geloof dat ik vooral opgetogen keek toen, blij dat de operatie achter de rug was. Dat stukje in NRC Next heb ik niet gezien, ik ben wel nieuwsgierig. Heb je wellicht een url voor me?

» Posted By Spaink On April 09, 2007 @ 02:06

Da’s een foto van een paar uur na de operatie. Ik heb daar nog lang haar :)

» Posted By Spaink On April 07, 2007 @ 02:05

Vallen, opnieuw

Een film ervan, Grom? Ik wet het niet, het is een nogal ‘talig’ boek, ik weet niet of het er zich voor zou lenen. Maar, in het onwaarschijnlijke geval dat zich iemand meldt, zou ik geen nee zeggen :)

» Posted By Spaink On April 10, 2007 @ 01:48

«« Back To Stats Page