Statistiek

Comments Posted By Spaink

Displaying 1,591 To 1,620 Of 1,911 Comments

Data delen, data vasthouden

Grom: je hebt gelijk dat de financiering van de Amerikaanse universiteiten anders is dan de onze. je argument dat vrijwilligers geld krijgen voor onderzoek, is echter niet correct: dat geldt alleen voor specifieke testen van medicijnen, en aan dergelijke testen nemen geen gediagnosticeerde kankerpatiënten deel. De schrijver van dit stuk doelt evident op mensen die weefsel voor onderzoek hebben afgestaan, mensen die meedoen aan een trial en dergelijk.

Natuurlijk is onderzoek werk. Maar dat hoeft niet tweemaal betaald te worden: de onderzoekers worden immers al betaald, in de vorm van salaris. Je argument dat onderzoek duur is, gaat maar ten dele op. Deze aanpak _bevordert_ dat onderzoek duur wordt. Gierig op ruwe onderzoeksdata zitten (want daar hebben we het hier over: ruwe data) betekent dat andere onderzoekers zelf ook weer diezelfde ruwe data moeten verzamelen; werk wordt dus tweemaal gedaan.

» Posted By Spaink On January 22, 2008 @ 09:27

Planet openbaart 2,5 miljoen klantgegevens

Grom: Attrition heeft een mooi archief. Jammer dat er zo op het oog niets uit NL wordt bijgehouden. Anderzijds: des te meer reden voor mijn lijst.

» Posted By Spaink On January 24, 2008 @ 04:13

Henk2, in mijn lijstje neem ik gevallen op waarin data daadwerkelijk naar de buitenwereld gelekt is en onbevoegden toegang hadden. Als bij een test blijkt dat onbevoegden het systeem in zouden kunnen, kwalificeert dat niet. (Testers zijn immers geen onbevoegden.) Maar het klopt wel dat de scheidslijn soms dun is…

» Posted By Spaink On January 22, 2008 @ 04:13

Jesse: dat die zaken wel eens door elkaar heen lopen betekent niet dat je het juridisch onderscheid zomaar kunt vergeten. Maar je pleidooi om ook bewuste data-lekkages door ex-werknemers op de lijst te zetten, zal ik vermoedelijk wel honoreren.

» Posted By Spaink On January 22, 2008 @ 04:12

JuZo: het gebeurt inderdaad wel eens dat een ontslagen werknemer gegevens meeneemt, maar dat is ontvreemding en strafbaar. Waar deze zaak over gaat is dat het bedrijf zelf verkeerd omspringt met data, en dat is een ander verhaal.

» Posted By Spaink On January 22, 2008 @ 04:12

Henk: dankjewel, maar op ‘mijn’ lijst wil ik alleen Nederlandse datalekken bijhouden, anders wordt het een dagtaak vrees ik :)

» Posted By Spaink On January 19, 2008 @ 04:11

3000 euro lichter en 1000 kilometer verderop

Thomas, ik heb hem wel meegekregen, de PAC staat nu in een jampotje op tafel :)

» Posted By Spaink On January 12, 2008 @ 03:38

Sterven

Joan, Karin W is niet het zusje van Lies. Ze is het zusje van de weduwe van Lies.

Karin W: Lies belde me vaak, zelfs nog een paar dagen voor haar dood. Ze wou me graag zien, en niet alleen mij: ook anderen had ze graag nog gezien. Maar dat kon helaas niet want Lies werd jaloers bewaakt.

» Posted By Spaink On January 13, 2008 @ 03:06

Iedereen veel dank voor de mooie woorden. Maar om een misverstand uit de weg te helpen: als ik schrijf dat een mens niet alleen moet hoeven sterven, dan doel ik niet op het laatste uur. In dit geval refereerde ik aan de laatste maanden.

» Posted By Spaink On January 09, 2008 @ 03:03

Lies

Da’s blikvertekening Dees…. Hufters gaan ook dood maar die vergeten we subiet. De goeden herinneren we ons nog lang en daarom lijkt het of die vaker worden weggeplukt. Denk ik.

» Posted By Spaink On January 10, 2008 @ 02:17

Geeft niet Henk, je kon het niet weten. Het was immers zonder woorden.

» Posted By Spaink On January 06, 2008 @ 02:15

Twee portretten

Suus: Uitzending gemist heeft ‘m staan op
http://player.omroep.nl/?aflID=6147761&md5=8540c50dcd43cb9e20ab026fd7273a42

Jesse, de opnames waren in november van dit jaar.

Joan: ik heb aldoor rode rolstoelen gehad, met zwarte zitting :)

» Posted By Spaink On January 03, 2008 @ 01:47

Moeders hebben altijd gelijk. Nu ja, meestal tenminste.

» Posted By Spaink On January 03, 2008 @ 01:46

En oh ja: mijn moeder was doodnerveus, die zat peentjes te zweten voor de tv. Maar ook die was heel tevreden. Nu, dan is het goed :)

» Posted By Spaink On January 03, 2008 @ 01:45

Wat ik er zelf van vond… Het is altijd raar om naar jezelf te kijken, dan ga ik vitten van doe niet zo mal met je mond enzo, en intussen kijk ik ook met een half oog naar hoe er is gemonteerd. Maar nu het wat is bezonken: ik vond het een mooi portret, en goed evenwichtig. Niet alleen maar over mijn breekbaarheid zonder me overmatig stoer neer te zetten. En Christiane was natuurlijk geweldig, maar ja, anders ben je geen 25 jaar lang beste vriendinnen…

» Posted By Spaink On January 03, 2008 @ 01:45

Don Konkey

Marlou, wacht maar. Hij wordt steeds mooier en bijzonderder, tenminste: dat vond ik.

» Posted By Spaink On January 05, 2008 @ 18:20

Een halve eeuw

Dank voor alle felicitiaties maar nu is het wel mooi geweest – ook al omdat hier ineens allerlei mensen posten die ik nog nooit heb gezien en die achter/onder hun naam een url hebben die me doet denken dat hun gelukwensen een vehikel zijn voor advertenties…. :)

» Posted By Spaink On April 01, 2008 @ 17:44

Dees, tachtig worden hoeft voor mij niet, da’s eerlijk gezegd meer een schrikbeeld dan een wens. Op die leeftijd raak je gaandeweg alleen en zijn er teveel doden om je heen. Zeventig vind ik mooi zat, en dank je voor je goede wensen :)

» Posted By Spaink On December 26, 2007 @ 17:41

Juzo, wat is er met die foto dan? Een aankondiging van Profiel?

» Posted By Spaink On December 25, 2007 @ 17:40

Muziek versus muziekindustrie

Nils: welzeker hebben mensen het over ‘de schrijfindustrie’, en dan heet het auteursrechtinbreuk, of kranten die de rechten van freelancers terzijde schuiven, of ‘internet’, het nieuwe medium dat maakt dat we niet meer afhankelijk zijn van wat meer gevestigde media verkiezen te publliceren :)

» Posted By Spaink On January 03, 2008 @ 17:09

Data op straat

Joan: 16 miljoen Nederlanders gedeeld door 80.000 mensen die toegang hebben tot de VEcozo-systemen is 200. Heus :)

» Posted By Spaink On December 23, 2007 @ 16:50

Grom, als er ergens op een site iets slecht beveiligd is en daardoor toegankelijk voor onbevoegden, is dat evident ‘onbedoeld lekken’. Wanneer de AIVD iets laat weten over het privéleven van een politicus is dat bedoeld lekken. Daartussen zit een flink grijs gebied :)

Je onderschat het CBP: die mogen wel degelijk boetes uitdelen. Tijdens de afgelopen uitreiking van de Big Brother Awards maakte voorzitter Kohnstamm min of meer bekend wie de eerste boete zou krijgen (tenzij ze de plannen rap zouden veranderen): de NS, vanwege de OV-chipkaart. Het CBP houdt zich de laatste jaren juist minder met individuele klachten en meer met algemeen beleid bezig, en heeft daarvoor ook meer geld gekregen – en meer bevoegdheden.

» Posted By Spaink On December 20, 2007 @ 16:49

Grom: de affaire rond het onderzoeken van het seksleven van Fortuijn wordt hier om verschillende redenen niet genoemd. Mijn stuk gaat over het massaal lekken van persoonsgegevens in de afgelopen weken, en daar valt die affaire niet onder. (En oude zaken erin opnemen wil ik sowieso niet: dat vertekent de geschiedenis, want dan vergeet ik er allicht een aantal). Evenmin ging het bij Fortuijn om het _onbedoeld_ lekken, waarmee dat geval niet aan de vereisten voor data breaches voldoet.

Het was overigens wel degelijk een probleem, daar heb je gelijk in, maar een probleem van een andere orde. namelijk de orde van misplaatste en apert overijverige activiteiten van de AIVD en ongewenste politieke bemoeienis hunnerzijds.

» Posted By Spaink On December 19, 2007 @ 16:49

Privacy is een airbag

Juzo, jij denkt dat iemand belangwekkend moet zijn vpooraleer zijn of haar privacy wordt geschonden. Was dat maar waar. _Ieders_ privacy wordt momenteel op grote schaal geschonden, zonder aanziens des persoons.

» Posted By Spaink On December 10, 2007 @ 16:10

Kuba, wat je schrijft over Amsterdam was een plan, vier jaar geleden bedacht door Welting. ‘t is nooit ingevoerd.

Overigens staat in de Groene Amsterdammer van deze week een uitstekend interview met de Duitse voormalig ministerGerhart Baum, die zich eveneens grote zorgen maakt over deze (en vergelijkbare Duitse) plannen.

» Posted By Spaink On December 07, 2007 @ 16:08

Stickers

Juzo: er was weinig psychosomatisch aan, en de oorzaak lag niet in de stad maar in de medicatie. De hartproblemen werden tijdens een scan ontdekt, mijn pompfunctie was met 20% gedaald terwijl je maximaal 10% mag zakken.

Thomas: ja dat bedacht ik ook, dat ik eruit zag als een zelfmoordcommanda :)

Postkantoor: sterkte met wachten op je uitslag, en ik hoop dat-ie goed is…

Suus: wat jij beschrijft is geloof ik inderdaad een hartfimpje. Met de echo vanmorgen waren ze een half uur bezig.

Sjaak: wat ik het komende jaar ga doen? Als het aan mij ligt: hard werken en veel lol maken, en de achterstand inhalen die ik in de afgelopen 20 maanden op beide vlakken heb opgelopen :)

» Posted By Spaink On December 04, 2007 @ 14:11

Nog negen dagen

Sjaak, ik heb nou ook niet echt veel lol beleefd aan die kanker, daar hoef ik helemaal niks negatief voor te kleuren. En ik denk dat ik me onder al het geweld van de medicijnen keurig staande heb gehouden en alleen de dilemma’s heb verwoord. Dat ik daarbij andere keuzes maak dan jij is een ander verhaal – maar dat is onze kanker ook, een ander verhaal. Ik had keuzes. Jij niet.

» Posted By Spaink On December 03, 2007 @ 18:08

Rien & Olga: pfff, dat is een fiks verhaal. Alletwee kanker, tegelijkertijd… Ik wens jullie alle goeds en vooral een erg goed volgend jaar.

» Posted By Spaink On November 30, 2007 @ 18:06

Amnesty: unsubscribe me

Grom: een traceroute bewijst niets over iemands identiteit. En ja, vanaf nu zal ik elke te harde uitval jouwerzijds naar derden cancellen.

» Posted By Spaink On November 28, 2007 @ 17:03

Grom en Joan: jullie spelen momenteel beiden op de man, niet op de bal. Een vriendelijk maar dringend verzoek dat verder te laten, anders ga ik cancellen.

» Posted By Spaink On November 26, 2007 @ 17:02

«« Back To Stats Page