Statistiek

Comments Posted By Spaink

Displaying 121 To 150 Of 1,902 Comments

De laatste sigaret

Janus @ 28: De esig bereikt juist mensen die niet konden of wilden stoppen (ik hoorde zelf bij die laatste groep). En ja, de esig is stukken minder verslavend – niet alleen doordat al die rare, rush-bevorderende dingen die de tabaksfabrikanten in sigarette en shag stoppen, er niet in zitten, maar vooral omdat de nicdeeltjes in damp veel groter zijn. Dampers kunnen, zo blijkt, veel langer zonder hun esig dan rokers zonder hun saffie. En op het dampforum waar ik zit, zie ik vaak dat mensen na een paar jaar dampen flink lager in hun nic.gehalte zijn gaan zitten.

Je vergeet ook dat de esig niet is ontwikkeld door Big Tobacco. Zij zijn pas een jaar of drie geleden in deze branche gestapt, en hun spullen zijn bepaald niet favoriet onder dampers.

» Posted By Spaink On May 27, 2016 @ 01:26

HenK @ 4: sinds 20 mei jl. is elke vorm van reclame of promotie van de esig verboden, dus dat is geen argument. En het is raar dat je nu als verkoper of producent niet meer mag zeggen dat je een goed alternatief voor roken te koop hebt, toch? Een overstap die honderdduizenden mensen kan helpen gezonder te leven, wordt gedweasboomd – dat is de bottom line.

HenK @ 5: zou ik nu verslaafd zijn aan de esig, dan ben ik toch alsnog stukken beter af? Want: 95% minder schadelijk. Dat is niet zomaar af te doen als ‘de ene verslaving inruiilen voor de andere’, vind ik.

» Posted By Spaink On May 26, 2016 @ 02:56

Het recht niet te weten

Je vergeet drie dingen, Janus:

– Peter R de Vries snijdt een bekend probleem aan, terwijl ik nieuwe onderwerpen in de discussie tracht te brengen. Voor nieuwe onderwerpen is geen oplossing voor de hand, sterker: de meeste mensen hebben het probleem nog niet eens gezien.
– Peter R de Vries heeft een staf tot zijn beschiking, ik werk in mijn eentje.
– Met een column verdien ik op geen stukken na genoeg om me de rest van de week met de oplossing van een gesignaleerd probleem bezig te houden…

» Posted By Spaink On May 18, 2016 @ 23:30

Niks vertederends aan

Janus @ 12: Dank voor je toelichting, maar dan was je aanvankelijke reactie toch erg kort door de bocht. De inzet van mijn column was dat we dementie nogal romantiseren, en te weinig oog hebben hoe moeilijk het proces van dementering is, zowel voor de zieke als voor zijn of haar omgeving, en met hoeveel onvermoegen en ellende dat gepaard gaat. En jij begint meteen over euthanasie…?

Ik ben bepaald niet vies van het bepleiten van het zelfgekozen einde. Maar om nu meteen dáárover te beginnen wanneer ik betoog dat we de zwaarte en de pijn die gepaard gaan met Alzheimer, collectief onderschatten en – erger nog – soms zelfs geneigd zijn de impact van Alzheimer te romantiseren, komt zeer bot over. Want met die ‘oplossing’ verhinder je al evenzeer het debat over hoe je nu werkelijk moet omgaan, hoe je kunt léven, met iemand die zichzelf steeds meer kwijtraakt.

» Posted By Spaink On April 23, 2016 @ 03:01

Henk @ 9: Beide films heb ik gezien, vooral ‘Still Alice’ vond ik ongelooflijk goed.

» Posted By Spaink On April 22, 2016 @ 11:41

Janus @ 2: Bedoel je nu werkelijk dat ik mijn moeder moet overhalen om maar zelfmoord te plegen? Zo niet, dan heb je het wel verrotte belazerd geformuleerd.

Henk @ 4: Wat een mooi gedicht, dank je wel. Het legt precies de vinger op de zere plek: zij denkt at ze nog de oude is, alleeen wij zien het schrijnende verschil. Ik zal uit jouw naam meeschoppen. En sterkte…

Marianne @ 5: Gebreken krijgen is vreselijk ingrijpend, maar je eigen hoofd niet meer doorhebben is, zo ga ik inmiddels geloven, van een ander kaliber. Het snijdt je af van de mensen waarvan je houdt.

Peter @ 7: Bestond er maar een simpele euthanasiepil. En dan nog: zelfs de mensen die vastbesloten waren euthanasie te vraen / zelfmooord te plegen, zijn in het geval van Alzheimer vaak te laat. Juist omdat jijzelf nog zo lang denkt dat het allemaal ‘gerust’ nog gaat en dat je jezelf er eigenlijk vrij makkelijk doorheen slaat….

» Posted By Spaink On April 22, 2016 @ 03:22

Geen tijd voor cynisme

Janus @ 3: Over cynisme nog dit. Jij maakt je, blijkens de url waarnaa je naam verwijst, nogal druk om kinderprostitutie en de handel in meisjes. Het is goed om erbij stil te staan dat ook het geld dat in zulke wanpraktijken omgaat, door dergelijketrustkantoren wordt witgewassen. Graantje meepikken, tsja.

» Posted By Spaink On April 16, 2016 @ 14:28

Janus @ 2: Het gaat niet om ‘een graantje meepikken’, het gaat om illegaal geld wegsluizen uit landen. Rijken (zowel mensen als bedrijven) in ontwikkelingslanden sluizen hun geld weg, en voorkomen daarmee dat ze lokaal de vereiste belasting afdragen. Zo holt Nederland met haar Zuidas arme landen leeg. Zegen dat wij gewoon ‘een graantje meepikken’, ja, dat is supercynisch.

» Posted By Spaink On April 16, 2016 @ 11:30

Verrassend verzet

Janus @ 7: Je vergeet wel het een en ander dat Bill en Melinda Gates doen. Een idioot groot deel van hun vermogen gaat naar malariabestrijding en -uitroeiing, onderwijs, waterwinning en -zuivering, landbouw. Zie https://en.wikipedia.org/wiki/Bill_%26_Melinda_Gates_Foundation#Global_development_division.

» Posted By Spaink On April 16, 2016 @ 00:03

Niels @ 4: Juist, dat is het punt.

» Posted By Spaink On April 13, 2016 @ 23:18

Fluitje van een cent

Janus, dank voor het spotten van de typefout. In de krant staat het gelukkig wel goed :)

» Posted By Spaink On April 06, 2016 @ 12:00

Vuurwapen of vergif

Het alternatief voor een xenofoob, brulboei, machomannetje, sexist, isolationist, leugenaar, simplist en egomaniac? Doe mij dan toch maar Hillary, hoewel ze bepaald niet mijn eerste keus is.

» Posted By Spaink On April 01, 2016 @ 00:59

Vindersloon

XS4all was zo vriendelijk om te betalen. Het heeft ze rond de half miljoen gekost.

» Posted By Spaink On March 28, 2016 @ 11:32

Janus @ 6: Je advocaatkosten komen altijd voor eigen rekening. Je krijgt een nominaal bedrag vergoed als je wint, maar dat is iets in de orde van de griffiekosten, meer niet (denk aan circa 1000 euro, terwijl de kosten om jezelf te verweren makkelijk kunnen oplopen tot een ton). Het gaat dus om wel iets meer dan ‘een buffer’. En of je mensen op de been kunt krijgen om een bodemloze put te crowdsourcen…?

» Posted By Spaink On March 27, 2016 @ 16:36

Janus @ 3: Ook wanneer Olshoorn alleen via internet publiceert, krijgt hij uiteraard te maken met nieuwe -en zeer kostbare- rechtszaken van Pretium.

» Posted By Spaink On March 27, 2016 @ 00:51

Een achtste

Hay Ting Tee: done, maar volgens mij kun je jezelf ook via e-mail afmelden?

» Posted By Spaink On March 03, 2016 @ 03:40

Peter @ 26: Ik heb totaal geen problemen met een Indische identiteit. Hooguit voelt het raar om nu ineens van mezelf te zeggen dat ik Indisch ben, omdat ik totaal niet in die cultuur ben opgevoed (zoals mijn spraakverwarring over wat nu precies ‘Indisch’ is, waarschijnlijk al liet zien). Ik heb wat schroom om mezelf een identiteit aan te meten waarmee ik niet vertrouwd ben; dat voelt een beetje kunstmatig, ja zelfs arrogant. Vandaar dat ik uitkwam op ‘Indisch bloed’.

» Posted By Spaink On February 22, 2016 @ 13:23

Tee Hay Ting @ 13: Hoe langer ik erover nadenk, hoe meer ik vermoed dat mijn oma haar Indische achtergrond wat wegduwde. Dat idee wordt bevestigd door de stamboom: zowel de familie Spaink als de familie Neussell zijn redelijk goed in kaart gebracht, en nergens zit een spoortje Indisch. Ik geloof inmiddels dat iemand ergens een scheve schaats heeft gereden -ehm: een schve schaats heeft geneukt- en dat dat de reden is dat die Indische invloed nooit in de familie is benoemd.

» Posted By Spaink On February 19, 2016 @ 03:04

Judith @ 10: Ik had maar één foto van oma, en dat was een bar slechte. Pas toen ik afgelopen week Irma’s foto’s zag, dacht ik: ja maar hallo, die móet toch Indisch zijn… En ja, in jou en Ester is het ook groed terug te zien. In mijn broer weer helemaal niet :)

» Posted By Spaink On February 19, 2016 @ 00:53

Janus @ 7: Ik lees ook wel eens een boek omdat het onderwerp me interesseert, off omdat het goede recensies kreegt Om daar nu meteen een kwestie van ‘bloed’ van te maken…? :)

Peter @ 9: Niks Nurenberg. Ik stam -onder meer- af van vrouw die half Indisch was. Het verklaart een aantal dingen, maar zegt verder niets over karakter, vaardigheden, capaciteiten, moraal of wat ook. De Nurembergse ‘wetten’ gingen daar nu juist wél over: die dichtten aan specifieke groepen mensen een bepaalde status en moraal toe.

Ik vind het nergens ‘knap’ dat ik 1/8 Indisch ben. Het veraaste me alleen, ik wist dat niet eerder, maar het verklaart voor een deel wel mijn fysieke bouw. Plus dat nu blijkt dat veel mensen al langer dachten dat ik deels Indisch was. Het heeft niets te maken met ‘niet willen weten’. Ik wist het simpelweg niet, en toen ik het afgelopen week wél hoorde, leek het me zeer logisch.

» Posted By Spaink On February 19, 2016 @ 00:51

Richard @ 5: Mijn nichtjes Esther en Judith ontdekten het ook pas via dit verhaal, ze zijn even verrast als ik, en ze blijken het al langer gedacht te hebben… :)

» Posted By Spaink On February 17, 2016 @ 20:26

Janus @ 1: Van Marion Bloem had ik al het een en ander gelezen…

Catrien @ 2: Dat programma ken ik niet, maar ik ben van plan eens uitgebreid bij Irma op bezoek te gaan om meer over oma’s geschiedenis te horen.

» Posted By Spaink On February 17, 2016 @ 15:10

Verraad aan de burger

Dion @ 8: Ik zeg niet dat de islam goed is voor vrouwen- en homorechten, ik zeg dat Wilders geen recht heeft zich daarover te bekreunen, omdat hij daar zelf ook geen vinger voor uitsteekt. Zijn gescherm met vrouwenrechten is niets dan eigen winstbejag, en het laat hem koud dat zijn eigen aanhang tot verkrachting oproept.

Souvereiniteit is een illusie. Geen land kan nog zonder zijn buren, zijn regio.

» Posted By Spaink On February 10, 2016 @ 14:44

Tim @ 4: In Nederland mag de overheid wetten niet toetsen aan de grondwet. Dat internationale verdragen aan de grondwet mogen worden getoetst, is daardoor niet vanzelfsprekend.

» Posted By Spaink On February 10, 2016 @ 12:41

Hannibal @ 1: Ik zie geen argument of onderbouwing in die alinea’s, alleen beschuldigingen.

» Posted By Spaink On February 10, 2016 @ 11:45

Lijden, nu en later

THian @ 9: Ja, nogal… Dank!

Janus @ 8: Je doet alles wel heel makkelijk af. Privacy, zorg, ja zelfs vluchtelingen en zelfmoord – je kunt alles wel tot een leuk filosofietje degraderen. Zeker in het oog van de oneindigheid.

» Posted By Spaink On January 26, 2016 @ 01:08

Janus @ 6: tegen oorlogsvluchtelingen die hun halve familie kwijt zijn, die honger hebben en doodsbang zijn, begin je geen quasi-verlicht vertoog met als inzet: ‘Wat betekent dat nu eigenlijk, oorlog…?’

Edit: Ik ben misschien wat kribbig hierover, maar gezien wat ik momenteel met mijn moeder meemaak, zijn mijn tenen erg lang.

» Posted By Spaink On January 23, 2016 @ 01:19

Janus @ 3: je maakt het nodeloos ‘verheven’ en doet alsof Alzheimer een fiosofische aangelegenheid is. Het gaat niet om je zelfbeeld, laat staan om een luxeprobleem. Hd het gaat erom dat je ineens niet meer weet hoe het koffiezetapparaat werkt, dat je niet meer snapt dat je met je telefoon de tv niet kunt bedienen, dat je de klok niet meer kunt lezen, niet goed kunt rekenen en lezen, en niet ziet dat voedsel ver over de houdbaarheidsdatum is. Het gaat erom dat je soms hallucineert, paniekaanvallen hebt en ineens huilt omdat je je moeder niet kunt vinden; dat je motoriek onzeker wordt en dat je vergeet wie mensen zijn, zelfs al zijn het je broers, kinderen, of je vrouw. Noem je dat luxeproblemen? Ga je schamen. Je doet frivool ten koste van mensen die bloedserieuze problemen hebben.

Je argument dat we ‘straks’ toch geen geld hebben, verhoudt zich eveneens slecht tot het onderwerp. Immers, dan zouden we niet alleen oudere, dementerende mensen laten vallen, maar iedereen die ernstig ziek is en/of de samenleving op enigerlei wijze geld kost.

» Posted By Spaink On January 22, 2016 @ 21:32

Café

Liefde maakt Gelukkig niet alleen blind,maar ook rekbaar, en zo te horen is de ‘rek’ er nog lang niet uit.

Wat mooi gezegd, Rich!

» Posted By Spaink On January 18, 2016 @ 01:10

Eng

Och Janus @ 1, je gaat me nu toch serieus niet kwalijk nemen dat ik in een column van 29 december 2015 geen rekening heb gehouden met wat zich twee dagen later, op oudjaar, heeft afgespeeld?

Ja, alle politieke partijen die zich eindeloos hebben verzet tegen de toelating van vluchtelingen en migranten, hebben zich eerst en vooral erop beroepen ‘dat zulks zo nadelig zou uitpakken voor eonze eigen onze homoseksuelen’. Lees Pim Fortuijn, lees Geert Wilders. Dat geen van beiden zich écht druk maakten over de positie van Nederlandse homososeksuelen, lesbiennes en transgenders, is al vaker gememoreerd; zowel Fortuijn als Wilders gebruikten de acceptatie van homoseksualiteit vooral als een argument tegen migratie. En dat maakte het flinterdun: het ging ze niet om de acceptatie van homoseksualiteit of transgenders, ze zochten vooral een stok om een hond te slaan. Dat de aanhang van Wilders zelf ook niet echt homo- of vrouwvriendelijk is -‘Daar moet een piemel in!’- zou je te denken moeten geven.

Belangrijker: waarom vind je in hemelsnaam dat moslims in Europa moeten kiezen? Het is inmiddels duidelijk dat de overgrote meerderheid van hen niets moet hebben van de retoriek van ISIS. Dus waarom zou je die mensen tot een keuze moeten dwingen? Stel je zulke rare vragen -‘Voor wie ben je au fond?’ ook aan katholieken? Nee toch? Dus waarom wel aan moslims?

Met je hele verhaal over ‘moeten kiezen’ doe je niets anders dan ISIS zelf doet. Je bent voor, of tegen, en er is -in jouw ogen- geen middenweg. Maar je vergeet daarbij moedwillig dat de meeste moslims niks van terrorisme moeten hebben, en gewoon met rust willen worden gelaten. Door die middenweg, die overgrote middenmoot, voor die onmogelijke keuze te stellen, zet je alles op scherp — en daarmee belemmer je juist integratie, daarmee drijf je normale mensen in de armen van radikalen — juist omdat je eist dat ze zich totaal conformeren, of anderzins altijd verdacht zullen worden gevonden.

Je gelooft niet dat moslims tegenwoordig permanent door hoepeltjes moeten springen? Och jongen toch, open je ogen. Iedereen die moslim is moet steeds maar zeggen dat ze écht niet voor ISIS is, dat ze heus tegen terreur zijn. En hoe vaak ze dat ook doen, het maakt niks uit: ze blijven verdacht, en dat is precies het probleem. Jij denkt dat het feit dat ze nog steeds op straat durven komen een bewijs is van hun mentale en politieke vrijheid is? Jongen — hoe armzalig. In de VS wordt gezegd [Donald Trump!] dat alle moslims moeten worden geregistreerd, vanwege de veiligheid van de ‘anderen’, van ‘ons’. Denk je nu heus dat dat geen invloed heeft op de beleving van vrijheid van moslims hier? Ik had je wijzer geacht, Janus, heus.

Wat betreft de huidige paus: ik hoop dat je doorhebt dat die zich juist verzet tegen fossielen als Eijk. Ik hoop eveneens van harte dat je snapt dat het erg raar is dat niemand Eijk vragen stelt over systematisch misbruik van kinderen en over homoseksualiteit binnen de RK kerk, en dathet enigszins raar is dat die vent door de pers met grote coulance wordt bejegend, terwijl op dit moment elke iman die iets durft te zeggen ongeveer wordt gevierendeeld.

» Posted By Spaink On January 17, 2016 @ 02:49

«« Back To Stats Page