Statistiek

Comments Posted By Spaink

Displaying 91 To 120 Of 1,903 Comments

Gegijzeld door je thermostaat

Of de duivel ermee speelt: ik kijg net post van Liander, ik krijg volgende week verplicht een slimme energiemeter…. :(

» Posted By Spaink On October 06, 2016 @ 14:29

Dat wordt steeds lastiger, CiNNeR. Electriciteitsmaatschappijen pushen de ‘slimme’ thermometer bijvoorbeeld enorm, op zeker moment kun je er niet meer onderuit.

» Posted By Spaink On October 06, 2016 @ 12:58

Middelvinger

Rob @ 8: Trump bewijst permanent dat-ie een windbuil is, dat-ie liegt, dat-ie niets weet, dat-ie discrimineert, dat-ie onbetrouwbaar is, dat-ie alleen op eigen gewin uit is, dat-ie een ontzettende ijdeltuit, en total onbestendig is.

» Posted By Spaink On October 02, 2016 @ 10:29

Bakker @ 4: Bedoel je de kwestie Deutsche Bank? Mother Jones had daar gisteren een interessant stuk over: Trump schijnt inderdaad in de VS geen leningen meer te kunnen krijgen, en heeft nu een schuld aan een Europese bank die zelf weer in moeilijkheden is, zie Trump’s Huge Conflict of Interest With a Big Foreign Bank Keeps Getting Worse.

» Posted By Spaink On September 29, 2016 @ 10:36

Loepzuivere journalistiek

Henk @ 5: Nee, ‘het meest interessante’ is niet overgenomen uit een Engels stuk. Ik schreef dat zelf. ‘Het interessantste’ is namelijk niet zulk goed Nederlands.

Dat lange stukken tegenwoordig beter worden gelezen, blijkt uit allerlei bronnen (en geldstromen). Zie Fosfor, zie Blendle, en zie de cijfers van het jaarlijkse mediaonderzoek.

Je laatste tegenwerping – dat er wellicht vooral niet wordt gedreigd met juridische repercussies omdat zulke onderzoeksstukken simpelweg niet vaak worden gelezen, of slecht geschreven zouden zijn, is buitengewoon flauw. Kijk naar de PanamaPapers: grote onderwerpen, goed geschreven, zeer rijke tegenstanders. Maar niemand van de beschrevenen heeft een zaak aangespannen tegen de onderoeksjournalisten. Hetzelfde geldt voor letterlijk alle voorbeelden die ik in mijn opsomming noem. Goede journalistiek, goed gelezen. en de aangeklaagden hadden geen enkel verweer.

» Posted By Spaink On September 15, 2016 @ 03:51

Bat @ 3: Mocht je ooit eens rijk worden, denk dan aan de VvOJ: de Ver. voor OnderzoeksJournalistiek. Je kunt een donatie zelfs oormerken!

» Posted By Spaink On September 14, 2016 @ 20:15

JPaul @ 1: Wie zich wil bekwamen in de onderzoeksjournalistiek, dient al een journalistieke achtergrond te hebben – dus het wie-wat-waar-wanneer-waarom beheersen ze al. Deze nieuwe opleidingen gaan over datagraven, dossiers doorspitten, informatie traceren en loskrijgen, tendenzen leren duiden etc. Geen dageljke kost op de School voor de Journalistiek.

» Posted By Spaink On September 14, 2016 @ 14:47

De versmalling van diversiteit

J. de Windt @ 2: De term ‘inclusiviteit’ is geloof ik nog niet op dezelfde manier versmald. En ja, Akwasi reageerde uitstekend – ging het maar altijd zo :)

» Posted By Spaink On September 07, 2016 @ 17:07

Diamant

Pieter @ 7: Die kennis wilde zijn lot nu juist niet aanvaarden, hij zocht tegen de keer in genezing. Zo iemand zou ik inderdaad nooit blindelings steunen – evenmin trouwens als iemand die werkelijk het onderste uit de kan wil qua reguliere behandelingen. Bij veel ziektes weet je wat het einde is, en daar kun je maar beter de tijd voor nemen.

Pieter @ 8: Veel mensen met dementie zijn doodongelukkig: ze hebben paniekaanvallen, zijn kwaad, depressief, huilen veel. Zo ook mijn moeder. Pas als ze diep dement is klaart ze mogelijk weer op, maar momenteel lijdt ze absoluut.

» Posted By Spaink On September 01, 2016 @ 20:55

Henk @4 en JPaul @5: Dank, beiden!

» Posted By Spaink On September 01, 2016 @ 09:02

JPaul @ 2: Nee, reflecteren kan ze niet meer. Ze herhaalt riedels. Nieuwe informatie, nieuwe omstandigheden, nieuwe argumenten neiuwe gebeurtenissen etc komen er niet meer in bij haar, en onderwijl maakt ze het verleden waar ze zichzelf in verliest, steeds mooier.

» Posted By Spaink On August 31, 2016 @ 22:16

Evenwicht

Rob Eesvelt @ 1 en 3: Je ontkent simpelweg wat er aan de hand is. Kijk naar de temperatuurgrafieken van deze eeuw in vergelijking met die van de vorige; lees het artikel in Rolling Stone waarnaar ik link. Dat bevat een aantal ontstellende voorbeelden van wat er nu gaande is. We zitten al middenin de klimaatsverandering.

» Posted By Spaink On August 10, 2016 @ 16:01

Nog meer controle is een heilloze weg

Pieter @ 6: Er zijn elke keer weer enorm veel gematigde moslims die zich heftig uitspreken tegen terrorisme. Geloof ze: dat is de enge manier om banden te smeden. En kom niet telkens aan met het verhaal ‘Ja maar in de Koran staat dat ongelovigen vernietigd moeten worden’, alsof dat een conclusief argument is. Het Oude Testament betoont zich bepaald niet zachtzinnig over ongelovigen, maar niemand werpt christenen telkenmale voor de voeten dat hun geloof oproept om ongelovigen of afvalligen over de kling te jagen.

Als je christenen niet afmeet aan het Oude Testament, kun je moslims niet met elke soera om de oren slaan. Want dat is meten met twee maten. En precies daarin ligt een deel van het probleem.

» Posted By Spaink On July 30, 2016 @ 00:15

Mataglap

Ah, iemand die Zamjatin kent! (Alleen heet-ie in mijn editie van We Yevgeny Zamyatin, maar dat komt vast omdat het een Engelse uitgave is :)

» Posted By Spaink On July 23, 2016 @ 00:46

Rustig buurtje

Godsamme… Wilde ik naar bed gaan, bijna een uur geleden. hoorde ik ineens hondengeblaf in de binnentuinen. Felle lichten door het keukenraam. Ik wilde kijken wat er aan de hand was en deed de keukendeur open. Meteen schreeuwde iemand: ‘MEVROUW!!! Binnenblijven!’ Het was de politie. Op straat zwermde het van de agenten, allemaal te voet. Flitslichten achter, lopende agenten voor.

Iets later hoorde ik agenten op straat roepen over ‘ambulance bellen’. Nu komt er een sleepwagen voorbij rijden, naar het zijstraatje waar de parkeergagarage is en waar een paar weken geleden een liquidatiepoging werd gedaan, en verderop zie ik steeds maar politieagenten.

En het was zo’n rustig buurtje, hier.

» Posted By Spaink On August 13, 2016 @ 03:25

JPaul @ 5: Die opmerking van Pieter over vrijspraak klopte kennelijk niet, waarmee hij zichzelf nogal ondergraaft. Ik geloof dat Pieter iets wilde zeggen wat hij niet zei, en dat maakt verdere discussie nogal onmogelijk.

Plus dat het uitermate flauw blijft om te beginnen over vergunningen voor geluidsoverlast als er net 40 meter verderop een schietpartij is geweest. Zelfs referenties aan wapenvergunningen waren flauw geweest, en deze ‘grap’ was nog een graadje slechter.

» Posted By Spaink On July 14, 2016 @ 02:47

JPaul @1: Ja, het wapen is terecht, de daders hadden ‘t in de Wittenburgervaart geplempd en duikers hebben ‘t weer gevonden. En nee, het was bepaald geen rotje, maar ‘bekogelen’ klinkt alsof het ding naar hen werd gegooid, en dat was niet zo.

Pieter @2: Erg flauw.

» Posted By Spaink On July 13, 2016 @ 21:12

Alledaags

Peter Huesken @ 1: Goed stuk, wat je aanhaalt.

» Posted By Spaink On July 07, 2016 @ 01:52

Flitscontracten

Vldr @ 1: Ja, ik las dat later. Maar ik vermoed dat de nepbrief niettemin een valide punt maakt.

» Posted By Spaink On June 22, 2016 @ 12:07

Niets is heilig

Taalnazi @ 13: Fixed :)

» Posted By Spaink On June 07, 2016 @ 02:16

Mijn Amsterdam

Janus @ 1: Fixed, dankjewel.

» Posted By Spaink On May 29, 2016 @ 11:50

De laatste sigaret

Janus @ 72: Je schrijft: “Mag ik je erop wijzen dat in deze draad slechts een kleine minderheid het niet met je eens is?”. Jongen toch. De meeste stemmen gelden, als het om feiten gaat? Wat een rare opvatting van onderzoek en debat houd je erop na.

Overigens: vaporisers voor THC bestaan allang, daar hoef je de e-sig niet voor te hacken. En ook die lijken me een goede zaak: als je THC wilt gebruiken, kun je dat beter via damp tot je nemen dan vergezeld van arseen en koolmonoxide. En nee, de kans op een overdosis is precies even groot als bij ouderwets gebruik van cannabis.

» Posted By Spaink On May 31, 2016 @ 19:20

JPaul @ 67: Dank voor je welkome interventie. Je toont aan dat HenK de link die hij als ‘tegenbewijs’ opvoert, hogstwaarschijnlijk niet eens heeft gelezen. Koppensnellen volstaat tegenwoordig kennelijk om iemand in een debat af te serveren.

Janus @ 68: Ik wilde helemaal niet stoppen met roken, dat heb ik al herhaaldelijk gezegd — ook al wist ik terdege dat het ongezond was. Maar de e-sig was zoveel lekkerder en bleek zo’n goede vervanger dat ik in één avond om was. Ik ben bepaald niet de enige die dat overkot: de e-sig haalt meer verstokte rokers over dan welke rabiate anti-rookcampagne ook. En waarom zou ik helemaal moeten stoppen? Doe jij nooit iets dat minder gezond is? Drink je geen koffie, neem je nooit een biertje? Vergeleken met mijn tabaksverslaving is dampen een imposante sprong vooruit.

Daarnaast heb je in dit hele topic hoofdzakelijk bezwaren tegen de e-sig aangevoerd die gelden voor niet-rokers; dit terwijl er amper mensen zijn die vanuit het niets zomaar gaan dampen. Onderzoek komt niet verder dan iets van 0,02% van de dampers – verwaarloosbaar, dus. En mijn punt in de column was niets anders dan: ‘ik snap niet dat gezondheidsclubs de e-sig niet vaker promoten als geweldig effectief middel om van het roken af te stappen’.

» Posted By Spaink On May 31, 2016 @ 02:03

Dus ik had ney zo goed kunnen blijven roken, HenK @ 65?
Want dat had ik namelijk geheid gedaan, zonder de e-sig.

» Posted By Spaink On May 30, 2016 @ 11:10

Je hebt het volkomen verkeerd, ik heb geen enkel financieel belang bij dampen. Ik vind het alleen erg fijn wanneer er minder mensen ziek worden van roken, of eraan doodgaan.

» Posted By Spaink On May 30, 2016 @ 02:16

HenK en Janus: Jullie nemen geen enkel argument serieus, kijken geen enkel onderzoek na. En dan betichten jullie mij van felheid?

» Posted By Spaink On May 29, 2016 @ 23:49

HenK @ 51: Wat een lage opmerking. Ik heb uitsluitend berichten verwijderd die vergaand off-topic waren.

» Posted By Spaink On May 29, 2016 @ 10:26

Janus @ 45: Dat er geen verslavende stofjes aan e-liquid worden toegevoegd weet ik, omdat veel producenten de exacte samenstelling van hun liquids bekend maken. E-liquid bestaat uit propyleen glycol en vegetarische glycerine, stoffen die te uit en te na zijn getest, en in farnaceutische kwaliteit woren gebruikt (PG zit overigens ook in astmapuffers); vloeibare nicotone, ook te uit en te na onderzocht, en een percentage smaakstof. De smaakstoffen zijn het enige niet idioot uitgebreid geteste ingrediënt, maar nogmaals: alles wat daar mogelijk in zou kunnen zitten, zoals diacetyl, krijg je in 1000-voud indien je rookt.

Overigens is het doodsimpel om je eigen liquids te maken, en ik doe dat ook geregeld. Weet ik precies wat erin zit.

» Posted By Spaink On May 29, 2016 @ 01:26

HenK @ 45: Als je rookte, zou je cardioloog je wel degelijk aanraden om over te stappen op de e-sig. Dat is nu juist het punt.

Je link stelt me teleur. Neem je zo’n bron nu heus serieus? Ja, er zit een friemeltje formaldehide in esigs. Dat zit ook in een peer. Weet je hoeveel trekjes ik van een e-sig moet nemen om evenveel formaldehide binnen te krijgen als jij met je peer? 20.000 trekjes.

» Posted By Spaink On May 29, 2016 @ 01:21

HenK @ 35: Ik heb elders een lijstje onderzoeken van keurige wetenschappers van dito universiteiten staan, waaronder een een aantal onderzoeken die aantonen dat damp vergelijkbaar is met normale buitenlucht. Op welk mogelijk schadelijk toekomstig gevolg doel je precies, in dat licht?

De e-sig wordt nu al bijna tien jaar onderzocht, en er is niets gevonden dat wijst op schade, wel enorm veel dat wijst op een geweldige verbetering van de gezondheid.

» Posted By Spaink On May 27, 2016 @ 19:05

«« Back To Stats Page