Statistiek

Comments Posted By Spaink

Displaying 31 To 60 Of 1,903 Comments

Vrij en verbonden

Janus @ 4: Je ontkent met je brede pennestreek simpelweg hoe ingrijpend de slavenhandel was. In de bijstand word je niet verkracht, verkocht, met de zweep geslagen of doodgeranseld.

» Posted By Spaink On July 06, 2017 @ 01:53

Janus @ 1; De bijstand is geen plezier, maar om dat nu te vergelijken met ontvoering, lijfeigenschap, verkrachting, mishandeling, afranselen en het scheiden van familes….? Je gevoel voor verhoudingen is wat van de wijs.

» Posted By Spaink On July 05, 2017 @ 19:53

Aardappeloproer

Johan @ 4: Amsterdam heeft momenteel teveel toeristen te verduren, en dat doet de stad geen goed. Maar uit je too begrijp ik dat je vooral een beetje wil jennen?

» Posted By Spaink On July 02, 2017 @ 01:37

Johan: De ergernis over de bierfiets heeft werkelijk niets te maken met de blauwe knoop. Die richt zich namelijk uitsluitend op de cultuur van toeristen die zich misdragen, en denken dat zij de verkeersstromen in de stad bepalen. Ik zou zeggen: lees je even in.

» Posted By Spaink On July 01, 2017 @ 02:50

Zwarte man in auto

Henk @ 17: De foto is niets anders dan een portret van de man die werd doodgeschoten. En ja, hij lacht. Dat deed-ie vaak, als je de verhalen over hem leest. Als je aanstoot neemt aan het feit dat ik hem hier neerzet zoals hij herinnerd wordt, begrijp ik je argument geloof ik niet.

En er worden in de VS disporportioneel veel zwarte mannen door de politie neergeschotenwaarbij uit al het beschikbare materiaal blijkt dat zijzelf niets fouts deden laat staan agressief waren; en desalniettemin werd in vrijwel geen enkele van die gevallen de schietende agent iets aangerekend. Dat was het punt van mijn column: zwarte mannen worden in de VS erg makkelijk doodgeschoten door de politie.

Je opmerking dat een gerenomeerd muzikant geen ‘artiest’ zou zijn en in een te dure auto zou rijden, laat ik voor jouw rekening. Mijn smaak is het ook niet wat-ie maakt, maar ik snap niet waarom je hem dan meteen onderuit moet halen.

Tot slot: jammer dat je je zelfs niet door cijfers laat overtuigen.

» Posted By Spaink On July 06, 2017 @ 01:42

Daan en Henk: De beste database lijkt deze te zijn: https://mappingpoliceviolence.or . Kjk vooral even naar hun methodologie en de achtergrond van hun cijfers, die ze hier toelichten: https://mappingpoliceviolence.org/aboutthedata/. Zij komen voor de periode juni 2015 t/m mei 2016 uit op 1205 mensen.

Dan is er ook nog http://www.killedbypolice.net/kbp2016.html, die elk geval dat ze ontdekken van bronnen voorzien. Zij telden in 2016 bij elkaar 1162 slachtoffers.

En HenK, qua wel of niet serieus te nemen> Reuters zegt dat de politie ‘on track’ ligt bij het halen van de duizend doden dit jaar. Reuters lijkt me toch een onverdachte bron… https://www.reuters.com/article/us-usa-police-shooting-idUSKBN19M3ST

» Posted By Spaink On July 05, 2017 @ 12:08

Geert @ 5: Journalist Shaun King heeft veel geschreven over politiegeweld in de VS, in mijn stuk link ik naar hem. Hij argumenteert dat

a) de training van de politie in de VS individuele agenten te veel op ‘scherp’ stelt;
b) de jurisprudentie zulke ‘scherpstellers’ momenteel helaas dekt;
c) die ‘scherpte’ zwarte mensen evident -en zelfs dodelijk- benadeelt;
d) zeggen dat er ‘altijd rotte appels in de mand zitten’ niet werkt, aangezien keer op keer blijkt dat ook rotte appels worden vrijgesproken.

Je hebt volkomen gelijk dat het een mentaliteitsproleem is, maar ik denk dat racisme onderdeel van die mentaliteit is: het idee dat zwarte mannen inherent een ‘groter gevaar’ opleveren. En dan heb je het uiteindelijk dus over niets anders dan racisme…

En ja, er zijn inmiddels stapels video’s gepubliceerd waar agenten vrolijk grappen maken met witte mensen nadat ze die -na feitelijke overtredingen- hebben aangehouden en daarna uiterst coulant zijn, terwijl zwarte mensen in vergelijkbare situaties meteen met alle argwaan worden bejegend. Hoe je het ook wendt of keert: dat is racisme.

» Posted By Spaink On June 29, 2017 @ 02:25

Alleen elkaar

Jise: graag gedaan, ik ben blij dat ik ze langs deze weg wellicht wat kan helpen…

» Posted By Spaink On June 22, 2017 @ 17:40

Moslims in het blauw

1. Zoals ik schreef: als de polite eenzijdig is, is zij niet neutraal. Als het toestaan van hoofddoekjes de politie neutraler kan maken, is dat een goed plan.

2. Als ik argumenteer waarom deze religieuze uiting wel zou moeten mogen, redeneer je in een cirkel wanneer je tegenwerpt: ‘ja maar religieuze symboliek mag dus niet’.

3. Het plan komt van de politie zelf: die zullen er gerust over hebben nagedacht.

4. Zeggen dat hakenkruizen dan ook mogen, is kolder: dat is apert geen geaccepteerde religie.

5. Zeggen dat vergieten dan ook mogen -want FSM- is als in een debat over het homohuwelijk stellen dat je dan ook met je kat mag trouwen.

6. Iedereen die iets van emancipatie afweet, weet dat vrouwen meer rechten geven de hele groep emancipeert. Dan wil je de positie van vrouwen met hoofddoekjes dus juist verbeteren.

7. Politie diverser plus vrouwen met hoofddoekjes meer rechten: win-win.

» Posted By Spaink On May 25, 2017 @ 00:01

Overheid maakt internet kwetsbaar

Danny, zo’n computer hangt niet aan internet, maar zit wel in het netwerk. Wanneer je met een wormaanval hebt te maken, belandt zo’n virus bijna overal – en dus ook daar.

» Posted By Spaink On May 17, 2017 @ 11:33

Grab ’em by the poen

Lees dit: https://www.nd.nl/nieuws/media/doelwit-van-geenstijl-in-je-eentje-ben-je-heel.2679431.lynkx – een verhaal over mensen die GS achter zich aankregen.

» Posted By Spaink On May 13, 2017 @ 10:05

Janus @ 12: Er missen veel vrouwen in de lijst die zich meermalen scherp over zulke kwesties hebben uitgelaten. Waarom ieder van hen is vergeten, moet je de organisatoren vragen, niet mij. Alsnog tekenen bleek niet te kunnen, helaas.

Rechtszaken zijn duur, tijdrovend en zeer enerverend. Niet iedereen kan dat opbrenegn. Ik las vandaag nog een kwestie over iemand die via GeenStijl ernstig is lastig gevallen -zo erg dat-ie een schadevergoeding van nota bene een ton kreeg toegekend- en die is daar een paar jaar zoet mee geweest. Ga er maar aanstaan.

» Posted By Spaink On May 12, 2017 @ 23:35

Richard @ 10: De actie is snel op poten gezet, en ze zijn inderhaast wat vrouwen vergeten. Ik had er graag bij gestaan.

» Posted By Spaink On May 12, 2017 @ 00:19

JPaul @ 6: Je stelt je aan, het is geen ‘inmenging in de persvrijheid’ wanneer een minister er iets van vindt, of besluit dat bij GS adverteren niet verstandig is. De overheid heeft geen plicht om er te adverteren.

» Posted By Spaink On May 11, 2017 @ 08:05

HEleen @ 1: Ik kan me daar een boel bij voorstellen. Alleen: ook dan is het hoog tijd dat de haat en de oproepen tot kwetsen en stalken van GeenStijl ophouden…

» Posted By Spaink On May 10, 2017 @ 14:11

De wondere wereld van Philips

Dank voor de complimenten, en de prednison slaat goed aan. Op de derde dag van de kkuur kon ik alweer beter lopen! Ik ben nog wel erg moe, en langer dan een paar minuten moeten staan is hoogst vervelend.

» Posted By Spaink On May 03, 2017 @ 23:30

Pak onze benen niet af!

Op 9 mei moet ik op voor mijn herkeuring.

» Posted By Spaink On May 03, 2017 @ 00:14

Harry @ 16: Matthijs is een goeie, en als je nog in 2016 een Canta hebt gekregen maak je goede kans dat ze ‘m niet nu alweer kunnen afnemen. Ik duim voor je.

» Posted By Spaink On April 19, 2017 @ 21:28

HenK @ 12: ik heb geen idee hoeveell Canta’s de gemente iAmsterdam in bruikleen heeft gegeven, zulke cijfers zijn nergens zomaar voorhanden. Ik weet wél dat lang niet elke Canta die hier in de stad rondrijdt, een bruikleen-Canta is.

Enneh, use it or lose it is tamelijk irrelevant als het bijvoorbeeld om polio, spasme, dwerggroei of MS gaat.

» Posted By Spaink On April 19, 2017 @ 15:46

Janus: het is simpelweg geen medisch onderzoek. die herkeuring.

» Posted By Spaink On April 19, 2017 @ 08:38

Janus @ 6: Deels goede tips. Maar de keuring wordt door ‘gewone’ ambtenaren gedaan en niet door artsen; het is dus nog erger dan je denkt.

» Posted By Spaink On April 19, 2017 @ 02:32

Weer een hand modder

Menno @ 22: Je hebt een punt dat de serie niet over seksuele gelijkheid gaat – hij laat vooral zien hoe ingeburgerd seksisme en bullying een desastreus effect heeft op scholieren. Maar ik heb ‘m opgevat als descriptief, vandaar.

» Posted By Spaink On April 22, 2017 @ 01:44

JPaul @ 6: Is iemand een ‘aandachtshoer’ en ‘publiciteitsgeil’ als ze op nieuwsshow komt vertellen dat ze heftig bedreigd wordt? Nou ja.

» Posted By Spaink On April 12, 2017 @ 22:02

HenK @ 4: Je opmerking over Anne Fleur Dekker is beneden peil. Zelfs al zou ze aandacht vragen, dan nog geeft het geen pas dat ze bedreigd wordt en hoeft ze niemands pispaal te zijn.

» Posted By Spaink On April 12, 2017 @ 16:28

Sjak: Ja, daar heb je gelijk in. Maar vervolgens was het een en al bullying, slut-shaming en fuckwins.

» Posted By Spaink On April 12, 2017 @ 12:05

Hand in hand

Janus @ 17: Dus jij vindt dat je iedereen met een (deels) Turkse achtergrond kunt wegzetten als mogelijk Denk-lid? / verwant aan het gedachtengoed van Denk? Mijn hemel. En in de VVD is het aantal ‘blanken’ ernstig gedecimeerd? Welnee, het barst ervan.

» Posted By Spaink On April 13, 2017 @ 08:08

Janus @ 15, je schrijft: “Dat de VVD ook een Denker in zijn gelederen heeft, zal daar ook wel mee te maken hebben.” Wat bedoel je daarmee? Is er een lid van Denk dat tevens lid is van de VVD?

En je zegt: “Of komt dat, doordat het aantal blanken wegens fraude ernstig is gedecimeerd?” Wat bedoel je daarmee? Waar is ‘het aantal blanken’ precies gedecimeerd? Zeker niet in de Tweede Kamer, want daar zitten momenteel immers nul zwarte mensen in. En over welke fraude heb je het precies?

» Posted By Spaink On April 13, 2017 @ 01:28

Janus @ 11: De VVD, SGP en FvD stemden tegen, Denk (!) voor.

stemming Tweede Kamer

» Posted By Spaink On April 12, 2017 @ 11:25

JPaul @ 3: Wanneer iemand voor homo wordt uitgemaakt, is dat bepaald niet liefkozend bedoeld, noch als geuzennaam.

» Posted By Spaink On April 05, 2017 @ 15:24

Ouderwets modernisme

Janus @ 9: je bent geheel beside the point. Als je het verschil tussen plan & uitgangspunten enerzijds en aannemers & uitvoering anderzijds niet in aanmerking neemt, wens ik je veel sterkte.

» Posted By Spaink On April 04, 2017 @ 02:12

«« Back To Stats Page