Statistiek

Comments Posted By Spaink

Displaying 31 To 60 Of 1,883 Comments

Pak onze benen niet af!

Janus @ 6: Deels goede tips. Maar de keuring wordt door ‘gewone’ ambtenaren gedaan en niet door artsen; het is dus nog erger dan je denkt.

» Posted By Spaink On April 19, 2017 @ 02:32

Weer een hand modder

Menno @ 22: Je hebt een punt dat de serie niet over seksuele gelijkheid gaat – hij laat vooral zien hoe ingeburgerd seksisme en bullying een desastreus effect heeft op scholieren. Maar ik heb ‘m opgevat als descriptief, vandaar.

» Posted By Spaink On April 22, 2017 @ 01:44

JPaul @ 6: Is iemand een ‘aandachtshoer’ en ‘publiciteitsgeil’ als ze op nieuwsshow komt vertellen dat ze heftig bedreigd wordt? Nou ja.

» Posted By Spaink On April 12, 2017 @ 22:02

HenK @ 4: Je opmerking over Anne Fleur Dekker is beneden peil. Zelfs al zou ze aandacht vragen, dan nog geeft het geen pas dat ze bedreigd wordt en hoeft ze niemands pispaal te zijn.

» Posted By Spaink On April 12, 2017 @ 16:28

Sjak: Ja, daar heb je gelijk in. Maar vervolgens was het een en al bullying, slut-shaming en fuckwins.

» Posted By Spaink On April 12, 2017 @ 12:05

Hand in hand

Janus @ 17: Dus jij vindt dat je iedereen met een (deels) Turkse achtergrond kunt wegzetten als mogelijk Denk-lid? / verwant aan het gedachtengoed van Denk? Mijn hemel. En in de VVD is het aantal ‘blanken’ ernstig gedecimeerd? Welnee, het barst ervan.

» Posted By Spaink On April 13, 2017 @ 08:08

Janus @ 15, je schrijft: “Dat de VVD ook een Denker in zijn gelederen heeft, zal daar ook wel mee te maken hebben.” Wat bedoel je daarmee? Is er een lid van Denk dat tevens lid is van de VVD?

En je zegt: “Of komt dat, doordat het aantal blanken wegens fraude ernstig is gedecimeerd?” Wat bedoel je daarmee? Waar is ‘het aantal blanken’ precies gedecimeerd? Zeker niet in de Tweede Kamer, want daar zitten momenteel immers nul zwarte mensen in. En over welke fraude heb je het precies?

» Posted By Spaink On April 13, 2017 @ 01:28

Janus @ 11: De VVD, SGP en FvD stemden tegen, Denk (!) voor.

stemming Tweede Kamer

» Posted By Spaink On April 12, 2017 @ 11:25

JPaul @ 3: Wanneer iemand voor homo wordt uitgemaakt, is dat bepaald niet liefkozend bedoeld, noch als geuzennaam.

» Posted By Spaink On April 05, 2017 @ 15:24

Ouderwets modernisme

Janus @ 9: je bent geheel beside the point. Als je het verschil tussen plan & uitgangspunten enerzijds en aannemers & uitvoering anderzijds niet in aanmerking neemt, wens ik je veel sterkte.

» Posted By Spaink On April 04, 2017 @ 02:12

Janus @ 5: Mijn stukje gaat over architectuur, niet over bouwbedrijven.

» Posted By Spaink On April 02, 2017 @ 18:45

Doe het niet

Janus @8, je schrijft: “Je bereikt per definitie in de regering meer dan vanuit de oppositie.” Serieus? Noem me de successen van de PvdA in de afgelopen regering eens op?

Voorts is je stelling dat plannen die door de oppositie zijn ontwikkeld altijd ‘theorie blijven’ bepaald betwistbaar. Zowat alle sociale en politieke vooruitgang van de afgelopen decennia is vanuit de oppositie en tegen de keer in gekomen: van homohuwelijk en euthanasie tot strengere regels voor banken, meer transparantie en het Parijse klimaatakoord.

Oh en welzeker kun je populisme ondermijnen vanuit de Tweede Kamer, en welzeker dat het vanuit diezelfde Tweede Kamer momenteel juist gevoed, gecultiveerd en gestimuleerd wordt. Al was het maar omdat het daar telkens weer gelegitimeerd wordt.

» Posted By Spaink On March 23, 2017 @ 02:11

Maria @1: Waar komt dat idee vandaan dat je, wanneer je op en partij hebt gestemd, vervolgens alles moet slikken wat die partij eventueel zou kunnen doen? Overigens heb ik niet echt de indruk dat GroenLinks staat te trappelen voor zo’n kabinet.

» Posted By Spaink On March 22, 2017 @ 12:33

Betrapt

CiNNer @ 12: Hij sprak over Fortuijn. Over verkiezingen, partijen, inspraak en zetels, en zei toen dat-ie vermoord was door een moslim. Hij had het niet over Van Gogh.

Maar verder ben ik het met je eens :)

» Posted By Spaink On March 11, 2017 @ 11:18

Janus @ 7: ik ben columnist, schrijver en commentator, geen journalist. Een journalist verslaat het nieuws – ik geef er commentaar op.

» Posted By Spaink On March 02, 2017 @ 00:45

Janus @3: Hij vertelt een verhaal over Fortuyn en zegt dan dat die is vermoord door een moslim. Wanneer hi op ie fout wordt gewezen, zegt-ie: ‘oeps, ik vergiste me, ik bedoelde Theo van Gogh’. Maar hij had het niet over van Gogh. De enige redelijke verklaring is dat Wilders die twee moorden in zijn hoofd heeft laten samenkonteren: ze zijn hetzelfde. Dat nu is de tunnelvisie waarover ik het had.

JPaul @4: Dit stukje is geen journalistiek, dat is niet mijn stiel.

» Posted By Spaink On March 01, 2017 @ 15:43

JPaul: dat-ie het over Theo van Gogh zou hebben gehad, was evident een leugen. Die had namelijk geen partij en won geen 26 zetels na zijn dood.

Plus: een hyperbool is toch iets anders dan een alternative fact

» Posted By Spaink On March 01, 2017 @ 13:59

Alleen het tempo is ongeëvenaard

Janus @ 10: Wat een rare reactie. Een president doet iets volkomen ongrondwettigs dat de rechten van duizenden mensen schendt, en “men had ook z’n schouders erover kunnen ophalen, wetend dat hij terug gefloten zou worden”? Way to go, Janus. De manier om dit soort idiotie te stoppen is niet je mond maar te houden.

» Posted By Spaink On February 11, 2017 @ 10:25

Janus @ 8: En terecht, dat ook serieuze commentatoren op de kast zaten – het was een volkomen ongrondwettige maatregel, zoals nu is bevestigd.

» Posted By Spaink On February 10, 2017 @ 11:46

Iemand vroeg me deze link met jullie te delen. “… willen vragen de lezing van Timothy Snyder te willen delen, als bijlage bij uw artikel op uw website. Als suggestie uiteraard. Hij geeft als historicus een interessante uitleg over de historische actualiteit.”

Timothy Snyder: can history save us from ourselves?

» Posted By Spaink On February 06, 2017 @ 23:57

Beste meneer Rutte,

Janus en HenK: Kunnen jullie niet een leuk Whatsapp groepje beginnen, ofzo? Dit heeft werkelijk niets meer met mijn column te maken.

» Posted By Spaink On March 11, 2017 @ 02:50

Janus @ 16: Hij wil een rechts alternatief voor PVV-stemmers bieden, dat lijkt me me evident. Dan doe je dat: lijmen en afzetten tegelijk. En voor de goede verstaander maak ik dat duidelijk met mijn laatste zin.

» Posted By Spaink On January 27, 2017 @ 10:27

Ella @ 14: Hopelijk in een volgende column, want daar breek ik me uiteraard ook het hofod over…

» Posted By Spaink On January 27, 2017 @ 01:37

Janus @ 11: Precies: Rutte schurkt tegen de PVV aan, en daarmee legitimeert hij het gedachtengoed van die verderfelijke partij.

» Posted By Spaink On January 26, 2017 @ 11:28

Doe maar niet

Pascal @ 1: Gecorrigeerd. Hat was geen grammaticale fout pur sang, maar een teveel-weggehaald-fout: er had “kon bevatten” moeten staan.

CiNNeR @ 3: Serieus praten met burgers is iets heel anders dan Pokémon spelen of krampachtihg joviaal gaan zitten doen met een vlogger, toch?

Overigens verscheen deze column hier veel te vroeg, zelfs nog voor-ie in de krant stond. De reden: ik had gedonder met mijn mail en mijn stukje bleek niet bij de krant aan te kunnen komen. ‘m Hier alvast neerzetten was de enige manier waarop ik ze mijn column kon ‘overhandigen’.

» Posted By Spaink On January 17, 2017 @ 23:35

Ruimte, adem, lucht!

Robert @ 9: Dat nu lijkt me juist een geweldig idee….

» Posted By Spaink On January 16, 2017 @ 01:33

Ironie

Trotskie @ 4: Beveilingsexperts zijn het er akelig over eens dat de hack door Russen is uitgevoerd. De resterende vraag is of dat een losvast clubje was dat op eigen houtje opereerde, of dat ze zulks deden op instigatie van de Russische overheid – en daar is inderdaad discussie over mogelijk. Maar daar ging mijn column niet over; die ging over Tor.

» Posted By Spaink On January 06, 2017 @ 23:56

Johan @ 3: Uhm, deze column ging niet over Hillary versus Trump, maar over hoe raar meesmuilend er werd gereageerd nadat de Torserver van een werknemer van Bits of Freedom voor een hack gebruikt leek te zijn…

Overigens, als je het dan toch over Trump vs Hillary wilt hebben: Trump heeft de Russen expliciet gevraagd of ze Clinton alsjeblieft konden hacken – in meerdere speeches. Voor iemand die president van de VS wilde worden, was dat op zijn zachtst gezegd een absurde uitnodiging.

» Posted By Spaink On January 06, 2017 @ 23:53

Dirk @ 1: Dank, de fout is inmiddels verholpen :)

» Posted By Spaink On January 05, 2017 @ 01:22

Vijftien tips om 2017 door te komen

Annuschka, Rien, Thian en Dea: we moeten het leven zelf een beetje leuk & draaglijk maken voor elkaar, nu er politiek gezien allemaal donkere wolken in het verschiet liggen… Leve de papieren parasolletjes en het zelf gebakken brood. En vooral: leve de huisdieren :)

» Posted By Spaink On December 29, 2016 @ 17:51

«« Back To Stats Page