Statistiek

Comments Posted By Spaink

Displaying 331 To 360 Of 1,908 Comments

Kortzichtig

JPaul @ 29: Ga je gang.

» Posted By Spaink On April 11, 2014 @ 23:25

Nicotine an sich is niet idioot schadelijk; waar rokers ziek van worden en waaraan uiteindeindelijk de helft van hen overlijdt, is de tabak (en de teer). Nicotine sec schijnt qua schadelijkheid eerder te moeten gerangschikt op het niveau van alcohol: in kleine hoeveelheden niet erg, in grote hoeveelheden nadelig.

Nicotine schijnt voorts erg goed te helpen bij de concentratie, en helpt Alzheimer te voorkomen.

» Posted By Spaink On April 11, 2014 @ 16:04

Emile @12: Ja, ik hoop van harte dat anderen dat punt oppakken: niet het Longfonds, maar dampers voeren de meest effectieve campagne tegen roken.

JPaul @16: dank, en fixed :)

» Posted By Spaink On April 09, 2014 @ 13:42

Hellend vlak

Inez, ja daar dacht ik ook aan, maar je krijgt heus niet meer zwervers (of zwerfvuil) wanneer je her en der een plat relinkje hebt. je krijgt wel minder troep of gemors op de grond, indien zo af en toe ergens iets plats.

» Posted By Spaink On January 10, 2014 @ 23:29

Dank je wel, JPaul…!

» Posted By Spaink On January 10, 2014 @ 23:25

Dremelen

Ik ben blij met mijn Dremel, en wilde dat ik eerder van het bestaan ervan had geweten. Is het feit dat ik dat hardop zeg, hetzelfde als ‘reclame maken’? Met zo’n enge definitie van ‘reclame’ kun je zelfs geen recensie schrijven zonder -naar jouw idee- te zijn ingelijfd in de advertentie business.

Daarnaast: de Dremel kwam me op dat moment voor als een perfecte metafoor. Er is iets waarvan anderen zeggen dat jij het reuze handig zult vinden, ja zelfs nodig hebt, terwijl jijzelf niet eens weet dat het bestaat, laat staan wat je ermee aan moet. En dan heb je het ding ineens, en er gaat onvermoed een wereld voor je open.

Ik ontdekte dat iets waarvan het bestaan me tot dan toe volslagen onbekend was, veel last kon wegnemen: je kunt kennelijk iets missen dat je nooit kende. En ik zette dat af tegen het missen van wat ik wél kende. Erger: met het verlies -en dus: met het ooit ‘gehad’ hebben en nu kwijt zijn- van iemand van wie ik immens veel heb gehouden, nee: van wie ik nog steeds immens veel houd.

Mijn column ging niet over Dremels, laat staan dat ik er reclame voor maakte. Ik schreef over missen: soms besef je pas echt wat je had wanneer je het bent kwijtgeraakt; soms weet je pas wat je eerder miste, wanneer je het gevonden hebt.

» Posted By Spaink On January 11, 2014 @ 04:10

JPaul @ 1: Ik hou aanzienlijk meer van Joni Mitchell dan van die glamband, maar ja, zij werden beroemd vanwege die geciteerde zin, en zij (terecht) vanwege haar Big Yellow Taxi. Dus ere wie ere toekomt.

Zodra de plaatjes op mijn website weer fatsoenlijk werken en de overzichtspagina niet langer uit zijn voegen trekken, zal ik een fotootje van mijn Dremel plaatsen. In de tussentijd: het is een buitengewoon flexibel multitool-gereedschap. Muren haal je er niet mee neer, maar voor klein en precies werk is het een geweldig ding. Bol.com verkoopt hem sinds kort ook.

» Posted By Spaink On January 11, 2014 @ 03:15

Traag, maar toch

Ik ben er nog. Maar het gaat me verrekte slecht.

Ik mis Chris.Ik zit vast in het verdriet, ik kom tot niks. Ik ben al blij dat ik nog elke week een Parooltje weet te schrijven.

Maar ik kom wel weer terug. Het duurt deze keer alleen wat langer…

» Posted By Spaink On March 16, 2014 @ 04:02

JPaul @ 4: dank. Je raakt een goede snaar.

» Posted By Spaink On January 11, 2014 @ 06:50

Ja maar JPaul, nou kan je het allemaal wel gaan ontleden, maar het moeilijke is dat je, als rouwer, al die dingen dwars door elkaar heen voelt.

Dat je – terwijl je voor de zoveelste keer constateert dat je nog steeds minstens drie keer per kwartier aan haar denkt – óók tot in elke vezel van je lichaam weet: ‘Oh godsamme, laat me alsjeblieft niet aan het verleden blijven vastzitten.’

Want dat had zij niet gewild, en ook: dat verwachtte ze nu juist níet van me. Sterker, ze rekende erop dat ik zulke dingen uiteindelijk wel aan kon, want anders had ze me überhaupt niet getrouwd. Op een goede manier doorgaan is zodoende onderdeel van de afspraak die Chris en ik anderhalf jaar geleden maakten. Alleen: mijn eigen leven weer oppakken kost aanzienlijk meer tijd en moeite dan zij of ik voorzien hadden.

En nee, niemand die me in deze ‘slapte’ heeft verweten, niemand die heeft gesuggereerd dat ik momenteel mogelijk in het verlies ben blijven ‘hangen’. Iedereen begrijpt mijn verdriet. Maar wat ik in dit stukje -ook- wilde zeggen, is hoe vals verleidelijk verdriet soms kan zijn. En dat het lastig balanceren is -lastig is om een onderscheid te maken- tussen oprecht verdriet en persoonlijke verlamming.

Het fundamentele onderscheid tussen die twee is -vermoed ik nu- uiteindelijk niks anders dan dit: verdriet gaat over de ander, verlamming over jezelf. En de grote truc van verdriet accepteren is snappen dat het daarbij helemaal niet om jou gaat, maar dat jij niettemin degene bent die verder moet.

» Posted By Spaink On January 11, 2014 @ 03:01

Schijnheil

Jeroen @ 3: Dank, ik heb het verbeterd!

» Posted By Spaink On December 15, 2013 @ 02:18

Opstap

Janus: je kunt gerechtvaardige vragen hebben, of je kunt zeiken. Inmiddels val jij in de tweede categorie, vooral ook omdat je zelf aangeeft dat je niks leest van alles dat niet met je standpunt stookt.

Anders gezegd: je gaat weer op moderatie. Want dit is een tic van je, ongeacht het onderwerp.

» Posted By Spaink On November 12, 2013 @ 03:49

Rixx @ 37: voor zover ik weet zitten er in die Bach-dingen allerlie olieën, en die moet je nooit dampen! Olie is heel erg slecht voor je longen, je kunt er acute ademnood door oplopen….

» Posted By Spaink On November 10, 2013 @ 03:40

LVD, doe je een beetje rustig? Rebel-Volp vergelijken met Mengele is absoluut not done, het slaat nergens op. Je doet je eigen zaak -en de mijne- geen goed met zulke absurde vergelijkingen.

» Posted By Spaink On November 09, 2013 @ 00:21

Janus, het is niet mijn mening dat mijn dampwolken niet schadelijk zijn, dat is wetenschappelijk vastgesteld. Ik zadel niemand met iets op: een passeerende auto levert meer schade op dan ik met mijn damper. Voorts is het niet Marcels mening dat elektrische sigaretten geen opstap naar roken zijn; dat is simpelweg een meermalen getrokken wetenschappelijke conclusie.

En je moet werkelijk eens ophouden met vragen naar bewijs en dan roepen dat je helaas geen tijd hebt om eea. te lezen. Je verzoek om bewijs is kennelijk niks anders dan stemmingmakerij. Hou dan gewoon je mond.

Oh, en zo zien mijn verdampers eruit. Lijkt toch niet echt op een sigaret, wel? FYI: het doosje links -‘t is een batterij- is net iets hoger dan een pakje sigaretten zonder filter.
 


» Posted By Spaink On November 08, 2013 @ 20:08

Janus, wel eens een elektrische sigaret gezien, anders dan die malle sishapen? Lijkt niet op een sigaret. En onze dampwolken ijn stukken groter, ruiken lekker, en doen niemand kwaad.

Overigens: leuk, al die bijval hier :)

» Posted By Spaink On November 07, 2013 @ 02:52

Kwakpas

Janus, zoals ik in mijn stukje zeg: het geeft geen pas dat een instituut dat bedoeld is om de drempel voor cultuur te verlagen, allerlei niet-werkende quasi-geneeskunde propageert.

» Posted By Spaink On November 10, 2013 @ 10:35

Janus: het gaat mij wél om ee discussie over het nut van homeopathie. De werking ervan is totaal onbewezen, en dan gaat deze dame zitten lonken naar minvermogenden? Die kunnen hun geld bepaald beter besteden….

» Posted By Spaink On November 02, 2013 @ 04:33

Cinner @ 9: Dat de Stadspas volgende maand korting geeft op een cursus bij Scientology was uiteraard ironie!

» Posted By Spaink On November 02, 2013 @ 04:30

Hetty: nee, de Stadspas krijgt geen kickback.

Inmiddels weet ik uit goede bron dat de kwestie besproken gaat worden.

» Posted By Spaink On October 30, 2013 @ 23:13

Tom, de advertentie staat niet online, misschien later in november.
Het is raar dat de stad op deze manier homeopathie propageert. En helemaal wanneer de Stadspas dat doet, want die is er voor cultuur, sport en ontspanning.

» Posted By Spaink On October 30, 2013 @ 20:55

Architecten in opstand

John: ICANN & co denken eerder aan multilaterale governance dan aan zich schikken naar een enkele enititeit, en daar kan ik me een boel bij voorstellen. Een mogelijke optie is dat de uitgangspunten van de internet-architectuur wordt vastgelegd in een internationaal covenant.

» Posted By Spaink On October 16, 2013 @ 15:09

Verbod op gezond

Janus: ik heb twee nteressante stukken voor je. Niks geen veronderstellingen, gewoon wetenschap.

http://publichealth.drexel.edu/SiteData/docs/ms08/f90349264250e603/ms08.pdf

http://antithrlies.com/2013/08/08/breaking-news-new-study-shows-no-risk-from-e-cigarette-contaminants/

» Posted By Spaink On September 30, 2013 @ 23:23

Heren DeRaaf en Pieter: jullie debatje is vastgelopen. Het lijkt me beter ‘t te beëindigen.

» Posted By Spaink On September 28, 2013 @ 19:32

Plamoen: Ze vallen onder de simpele variant van de geneesmiddelenwet. Ze mogen zonder recept worden verkocht, maar alleen bij de drogist. Mag wat mij betreft zo ook best met e-liquids, hoor :)

» Posted By Spaink On September 26, 2013 @ 23:43

Rob @ 20: Van de e-liquids waarmee je dampwaar kunt vullen, is bekend wat erin zit: PG/VG (wat ook in voedsel en medicijnen wordt gebbruikt), wat water, wat nicotine, en smaakstof. Zitten de stoffen die de onderzoekers bedoelen in de smaakstoffen, of zeggen ze dat de PG/VG zelf vervuild zijn? PG en VG worden nl. geacht veilig te zijn.

Het zal overigens gerust kunnen dat de ene producent zich beter aan zijn beloftes houdt dan de andere…

Ik zou het heel goed vinden als er consumentenwetgeving op de e-liquids wordt losgelaten, maar dat is heel iets anders dan zulke liquids als medicijn of als tabak gaan beschouwen. Temeer daar je eveneens veel e-liquids zonder nicotine hebt (die damp ik trouwens ook).

» Posted By Spaink On September 26, 2013 @ 23:24

Wat leuk, al die enthousiaste verhalen!

Inez @ 16: De verdamper mag je feitelijk overal gebruiken. Ik hoorde laatst dat iemand zelfs op Schiphol én in het vliegtuig heeft gedampt – dat laatste lijkt me nogal overdreven. In een restaurant zal ik het niet snel doen, maar in een café wellicht wel. En je herkent verdampers vaak snel, ze zijn groter dan sigaretten. En je kunt, als je de damp iets langer vasthoudt, ook ongemerkt uitblazen :)

» Posted By Spaink On September 26, 2013 @ 18:06

Thian @ 6: Nicotinehoudende dingen mogen sowieso niet worden verkocht aan mensen onde rde 16 – of was het nu 18? – dus daar heb je verder geen aparte regeling voor nodig. En ook roken doen jongeren om ‘cool’ te zijn. Dan maar liever vapen!

» Posted By Spaink On September 26, 2013 @ 01:00

Erik @ 1: de eGo-C (voor ‘smorgens) en de Kanger Evod BCC (voor ‘s avonds).

» Posted By Spaink On September 25, 2013 @ 22:01

In de wolken

Barbara: Ik heb inmiddels een aantal batterijen en clearomizers. De beste voor de beginner is de Kanger EVOD BCC, denk ik. Daarnaast heb ik clearo’s met grotere inhoud, en batterijen die iets langer meegaan. En verschillende tankjes, omdat ik het prettig vind om erschillende smaakjes klaar te hebben staan.

Maar begin eerst ‘s met de Kanger Evod. Als dat je bevalt, kun je makkeijk uitbreiden.

» Posted By Spaink On October 07, 2013 @ 04:22

«« Back To Stats Page