Statistiek

Comments Posted By Spaink

Displaying 301 To 330 Of 1,894 Comments

Nicotine & dampen

Karen: Het onderzoek is total bull. Ze stoken de allersimpelste e-sigaret op tot een vermogen dat het ding totaal niet aan kan (en waarbij je als damper subiet zou stoppen met inhaleren) en zeggen dan: ‘Oh kijk: nu is hij zichzelf aan het verbranden en dan komen er gevaarlijke stoffen vrij!’

Vor een heldere kritiek op dit onderzoek, zie: http://tobaccoanalysis.blogspot.nl/2015/01/new-study-reports-high-levels-of.html

» Posted By Spaink On January 23, 2015 @ 02:14

Tom: Dat staat helemaal niet in het onderzoek. Eén getest exemplaar gaf slechte resulataten, en was mogelijk defect. Voor de rest geven ook deze onderzoekers toe dat esigs beter zijn dan sigaretten. Hier kun je meer over dat onderzoek lezen:

http://www.ecigarette-research.com/web/index.php/2013-04-07-09-50-07/2014/188-frm-jp

“Even in the worst-case Japanese product, e-cigarette aerosol contained 6 times lower formaldehyde levels compared to tobacco cigarette smoke. “

» Posted By Spaink On December 01, 2014 @ 12:06

De meeste reacties bij dit bericht zijn zwaar off topic.

» Posted By Spaink On November 10, 2014 @ 09:43

Janus @ 31: Dampen gelijkstellen aan roken is nogal kortzichtig. Het ontbreken van verbranding is juist het cruciale verschil, en voorts komt er aan dampen geen tabak, teer, aceton en wat al te pas. Er wordt apert geen gif geïnhaleerd bij dampen.

En ja, de e-sigaret is inderdaad zuiver voor rokers bedoeld: het is een aanzienlijk minder schadelijk alternatief. Dat jij als niet-roker de techniek niet interessant vindt, is dan ook — niet interessant.

» Posted By Spaink On November 04, 2014 @ 23:52

Franf @ 26: Fixed, en dank!

» Posted By Spaink On October 29, 2014 @ 10:27

Edwin @ 23: Welzeker is er liquid met een hoger nicotinegehalte, en je kunt zonder twijfel een smaakje vinden dat bij je oude voorkeuren past.

» Posted By Spaink On June 11, 2014 @ 18:48

Rich: Kom eens kijken op http://www.dampforum.nu, daar zitten allemaal mensen die je op weg kunnen helpen.

» Posted By Spaink On May 09, 2014 @ 11:46

Tom, het gaat in dit bericht zuiver om de effecten van nicotine, hoewel sommige onderzoeken die ik noem ook over de liquids gaan. Bij dampen komt geen verbranding te pas, dat is nu juist het grote verschil.

En hartelijk gefeliciteerd met je overstap :)

» Posted By Spaink On May 08, 2014 @ 11:30

Jeroen @ 14: De uitgeademde damp is onschuldig, zie het onderzoek genoemd in punt vier van mijn overzicht.

» Posted By Spaink On April 30, 2014 @ 12:26

Jeroen @ 9: Wanneer een kind een flesje e-liquid leeg drinkt, kan het dar flink ziek van worden. Levensgevaarlijk is het waarschijnlijk niet. Maar dampvloeistof zit niet voor niets in kindvijandige flesjes, en je moet het spul gewoon altijd goed opbergen…

» Posted By Spaink On April 23, 2014 @ 14:07

Johan @ 1: Lees het stuk even, daar staat je antwoord.

Rbelia @ 2: Nee, ik rook al bijna acht maanden niet meer, ik damp tegenwoordig; maar wel met nicotine, ja :) Enneh, of iets een natuurproduct is, is toch niet relevant voor de vraag of het giftig is?

» Posted By Spaink On April 18, 2014 @ 23:52

Meet uzelf

Jan @ 7: Dat van de weegschaal is een mooie. Mag ik die vergelijking eventueel eens gebruiken?

» Posted By Spaink On April 17, 2014 @ 11:58

Herman: het stuk opent nota bene met de opmerking dat dit een gerucht is.

Achter het gerucht steekt natuurlijk een idee, en daar kun je heel goed een column over schrijven.

» Posted By Spaink On April 16, 2014 @ 17:49

Ongemak – update

Hulpje, de site draait (sinds afgelopen vrijdag) inderdaad op WordPress 3.8.2.

» Posted By Spaink On April 16, 2014 @ 17:47

Kortzichtig

HenK @ 33: Ik zeg nergens dat dampen gezond is; ik schreef dat het gezonder is dan roken. Evenmin schreef ik dat nicotine niet schadelijk is; ik schreef dat het niet idioot schadelijk is.

JJanus @ 35: Dat het leegdrinken van een flesje e-liquid voor problemen zorgt, lijkt me evident. Maar dat zegt niks over de schadelijkheid in lage dosering. Iedereen die iets van gif afweet, weet dat dosering alles is. Zelfs supergezond spul kan in grote hoeveelheden dodeijk zijn .

» Posted By Spaink On April 12, 2014 @ 11:56

HenK @ 31: Jij hebt nicotine altijd via de weg van de tabak gebruikt, dus dat zegt wenig over de schadelijkheid van nicotine sec – temeer daar alles erop wijst dat juist tabak de boosdoener is.

» Posted By Spaink On April 12, 2014 @ 03:50

JPaul @ 29: Ga je gang.

» Posted By Spaink On April 11, 2014 @ 23:25

Nicotine an sich is niet idioot schadelijk; waar rokers ziek van worden en waaraan uiteindeindelijk de helft van hen overlijdt, is de tabak (en de teer). Nicotine sec schijnt qua schadelijkheid eerder te moeten gerangschikt op het niveau van alcohol: in kleine hoeveelheden niet erg, in grote hoeveelheden nadelig.

Nicotine schijnt voorts erg goed te helpen bij de concentratie, en helpt Alzheimer te voorkomen.

» Posted By Spaink On April 11, 2014 @ 16:04

Emile @12: Ja, ik hoop van harte dat anderen dat punt oppakken: niet het Longfonds, maar dampers voeren de meest effectieve campagne tegen roken.

JPaul @16: dank, en fixed :)

» Posted By Spaink On April 09, 2014 @ 13:42

Hellend vlak

Inez, ja daar dacht ik ook aan, maar je krijgt heus niet meer zwervers (of zwerfvuil) wanneer je her en der een plat relinkje hebt. je krijgt wel minder troep of gemors op de grond, indien zo af en toe ergens iets plats.

» Posted By Spaink On January 10, 2014 @ 23:29

Dank je wel, JPaul…!

» Posted By Spaink On January 10, 2014 @ 23:25

Dremelen

Ik ben blij met mijn Dremel, en wilde dat ik eerder van het bestaan ervan had geweten. Is het feit dat ik dat hardop zeg, hetzelfde als ‘reclame maken’? Met zo’n enge definitie van ‘reclame’ kun je zelfs geen recensie schrijven zonder -naar jouw idee- te zijn ingelijfd in de advertentie business.

Daarnaast: de Dremel kwam me op dat moment voor als een perfecte metafoor. Er is iets waarvan anderen zeggen dat jij het reuze handig zult vinden, ja zelfs nodig hebt, terwijl jijzelf niet eens weet dat het bestaat, laat staan wat je ermee aan moet. En dan heb je het ding ineens, en er gaat onvermoed een wereld voor je open.

Ik ontdekte dat iets waarvan het bestaan me tot dan toe volslagen onbekend was, veel last kon wegnemen: je kunt kennelijk iets missen dat je nooit kende. En ik zette dat af tegen het missen van wat ik wél kende. Erger: met het verlies -en dus: met het ooit ‘gehad’ hebben en nu kwijt zijn- van iemand van wie ik immens veel heb gehouden, nee: van wie ik nog steeds immens veel houd.

Mijn column ging niet over Dremels, laat staan dat ik er reclame voor maakte. Ik schreef over missen: soms besef je pas echt wat je had wanneer je het bent kwijtgeraakt; soms weet je pas wat je eerder miste, wanneer je het gevonden hebt.

» Posted By Spaink On January 11, 2014 @ 04:10

JPaul @ 1: Ik hou aanzienlijk meer van Joni Mitchell dan van die glamband, maar ja, zij werden beroemd vanwege die geciteerde zin, en zij (terecht) vanwege haar Big Yellow Taxi. Dus ere wie ere toekomt.

Zodra de plaatjes op mijn website weer fatsoenlijk werken en de overzichtspagina niet langer uit zijn voegen trekken, zal ik een fotootje van mijn Dremel plaatsen. In de tussentijd: het is een buitengewoon flexibel multitool-gereedschap. Muren haal je er niet mee neer, maar voor klein en precies werk is het een geweldig ding. Bol.com verkoopt hem sinds kort ook.

» Posted By Spaink On January 11, 2014 @ 03:15

Traag, maar toch

Ik ben er nog. Maar het gaat me verrekte slecht.

Ik mis Chris.Ik zit vast in het verdriet, ik kom tot niks. Ik ben al blij dat ik nog elke week een Parooltje weet te schrijven.

Maar ik kom wel weer terug. Het duurt deze keer alleen wat langer…

» Posted By Spaink On March 16, 2014 @ 04:02

JPaul @ 4: dank. Je raakt een goede snaar.

» Posted By Spaink On January 11, 2014 @ 06:50

Ja maar JPaul, nou kan je het allemaal wel gaan ontleden, maar het moeilijke is dat je, als rouwer, al die dingen dwars door elkaar heen voelt.

Dat je – terwijl je voor de zoveelste keer constateert dat je nog steeds minstens drie keer per kwartier aan haar denkt – óók tot in elke vezel van je lichaam weet: ‘Oh godsamme, laat me alsjeblieft niet aan het verleden blijven vastzitten.’

Want dat had zij niet gewild, en ook: dat verwachtte ze nu juist níet van me. Sterker, ze rekende erop dat ik zulke dingen uiteindelijk wel aan kon, want anders had ze me überhaupt niet getrouwd. Op een goede manier doorgaan is zodoende onderdeel van de afspraak die Chris en ik anderhalf jaar geleden maakten. Alleen: mijn eigen leven weer oppakken kost aanzienlijk meer tijd en moeite dan zij of ik voorzien hadden.

En nee, niemand die me in deze ‘slapte’ heeft verweten, niemand die heeft gesuggereerd dat ik momenteel mogelijk in het verlies ben blijven ‘hangen’. Iedereen begrijpt mijn verdriet. Maar wat ik in dit stukje -ook- wilde zeggen, is hoe vals verleidelijk verdriet soms kan zijn. En dat het lastig balanceren is -lastig is om een onderscheid te maken- tussen oprecht verdriet en persoonlijke verlamming.

Het fundamentele onderscheid tussen die twee is -vermoed ik nu- uiteindelijk niks anders dan dit: verdriet gaat over de ander, verlamming over jezelf. En de grote truc van verdriet accepteren is snappen dat het daarbij helemaal niet om jou gaat, maar dat jij niettemin degene bent die verder moet.

» Posted By Spaink On January 11, 2014 @ 03:01

Schijnheil

Jeroen @ 3: Dank, ik heb het verbeterd!

» Posted By Spaink On December 15, 2013 @ 02:18

Opstap

Janus: je kunt gerechtvaardige vragen hebben, of je kunt zeiken. Inmiddels val jij in de tweede categorie, vooral ook omdat je zelf aangeeft dat je niks leest van alles dat niet met je standpunt stookt.

Anders gezegd: je gaat weer op moderatie. Want dit is een tic van je, ongeacht het onderwerp.

» Posted By Spaink On November 12, 2013 @ 03:49

Rixx @ 37: voor zover ik weet zitten er in die Bach-dingen allerlie olieën, en die moet je nooit dampen! Olie is heel erg slecht voor je longen, je kunt er acute ademnood door oplopen….

» Posted By Spaink On November 10, 2013 @ 03:40

LVD, doe je een beetje rustig? Rebel-Volp vergelijken met Mengele is absoluut not done, het slaat nergens op. Je doet je eigen zaak -en de mijne- geen goed met zulke absurde vergelijkingen.

» Posted By Spaink On November 09, 2013 @ 00:21

«« Back To Stats Page