Statistiek

Comments Posted By Sjaak

Displaying 871 To 900 Of 988 Comments

Marketing van kankermedicijnen

Bijvoorbeeld: J.Exp.Clin.Cancer Research, 2006 Dec:25(4):515-21. Gumus M. et.al.

In borstkankerweefsel wordt in dit onderzoek in 74% HPV-DNA gevonden tegen 32% in normaal borstweefsel. In borstkankerweefsel met HPV-verandering wordt 2 maal meer HPV 18 en 2 maal meer HPV 33 gevonden als in bovengenoemde normale weefsel.

In http://www.pubmed.com ben ik maar gestopt te zoeken: type “virus breast cancer” in en je hebt een heleboel hits. Mijn god wat is iedereen, en Karin, hier ongenadig naief.

» Posted By Sjaak On May 13, 2007 @ 14:32

En trouwens: waar komt BK vandaan??? Ook onderzoeken bekend over dat onderwerp dat er rare virussen gevonden zijn.

Vind dat Karin overigens veels te veel heen loopt over gevoelens en ellende van vrouwen met baarmoederhalskanker. Die vrouwen zie je even niet met halve vagina in Opzij toch???

Toch zijn het de eerste vrouwen die kanker – virus relatie maar even moeten klaarboxen in geneeskunde en wetenschap.

» Posted By Sjaak On May 12, 2007 @ 14:32

Pluim voor Henk’s analyse. Echt heel goed.

Waar is nauurlijk ook dat nogal wat mensen, mannen én vrouwen, op enig moment van leven behept zijn met een papillomavirus. Dan heb je het al gauw over 30 à 40 procent. Slechts een klein percentage ontwikkeld ook een kanker op grond van virus. Andere omstandigheden moeten dus ook een rol spelen.

JUZO’s kijk is zoals gewoonlijk dus weer volledig kort door de bocht.

Mijn vrouw én haar moeder woonden in Oost-Duitsland naast een open liggende enorme berg lindaan naast het spoor waar men woonde. De broer is verd…. de zaadbal kwijt.

Wetenschap weet twee dingen oorzakelijk heel goed. Vaccinatie voor virus vermijdt baarmoederhalskanker en op tijd met antibiotica de bacterie Myc.Pylori aanpakken is goed voor vermijding van al te veel ellende aan je maag.

Nu nog long, borst en darm: op een dag blijft het er allemaal op en aan.

» Posted By Sjaak On May 12, 2007 @ 14:32

Toch is HPV wél erg als je er last mee krijgt.

“Ben jij wel ingeent tegen al die enge dingen in jou praktijk” zegt ze mij. Mijn partner én haar moeder hadden het beiden, de dochter één van eersten ingeent in Europa.

» Posted By Sjaak On May 10, 2007 @ 14:30

Tweede paspoort

Een kenmerk van wereldburger voelen is nu juist ook zo zeer respect te hebben voor de spullen van een ander. Er kan veel, maar onterecht wegnemen van een ander nu juist niet. En al helemaal niet het leven van een ander.

Als wereldburger leer je veel, dat doet bovenstaande nederlander kennelijk wat minder.

» Posted By Sjaak On April 22, 2007 @ 03:07

Vind het een sympathiek idee om je wereldburger te voelen.
We willen van die grote wereld om ons heen toch ook nu al alle voordelen?!

» Posted By Sjaak On April 20, 2007 @ 03:06

Eén jaar verder

Na chemotherapie kan er naderhand, ook na vele jaren, nog van alles zeer doen, volgens mijn eigen vaststelling na uitvoerige chemotherapie 16 jaar geleden. Heb ontiegelijk last gehad van onderarmen tot voor 1,5 jaar geleden. Benen en heupen voel/ heb ik nog steeds behoorlijk dovig en welhaast aangeetst. Zo kan ik nog wel even doorgaan.

En al die jaren? Proberen de boel zelf op te delen in tijdfasen naar eigen inzicht en kunnen, deed ik feitelijk zelf nogal. Steeds zelf goed kijken naar wat wel en wat niet. Al die pijnfenomenen horen er gewoon bij. Chemo geeft gewoon een ongelooflijke opsodemieter aan lichaam. Feitelijk oefende ik nogal in het kunnen van de dingen periodegewijs. Voor zelfvertrouwen?

De belgische documentaire op CANVAS heb ik deels gezien op zondagavond. Veel vrouwelijke patienten met vooral commentaren van vrouwelijke arts en personeel. De enige baas die getoond werd had zich behoorlijk aangepast aan het vrouwelijk gebeuren. Een prachtige documentaire overigens over wat er zo al speelt bij BK en hoe men daar mee omgaat.

Veel over kanker weet men overigens inderdaad niet. Wat initieert nu zoiets? Weet men wel alle variabelen? Hoe zit het precies met vragen over daadwerkelijke levensverlenging? Men weet het niet echt. Daar als enkele patient toch een zekere eigen filosofie bij te ontwikkelen vind ik zo gek nog niet. Sophie van der Stap net uitgelezen: heel interessante passages.

Zelf beet ik mij nogal vast in de dingen. Mijn arts vat dat samen als “jij doet veel” in de zin van het veel doen om het doen. Ben nu begonnen aan het nieuwe boek van Adriaan, maar de eerste pagina valt al niet mee. Heeft ie daar nu zo lang over gedaan denk ik nu. Die narige teleurstelling heb ik bij het lezen van de stukjes van Karin nog niet gehad de afgelopen maanden.

Zij (Karin) heeft gelijk als ze beweert dat (kanker en) BK enorm triest is. Dat gaat nog even niet over. Van der Stap heeft een hele goede bewering/ vaststelling onderaan op pagina 57: kanker (behandeling) is in die fase van jou leven realiteit en dus jou wereld (of woorden van gelijke strekking). Met andere woorden: jij bent altijd anders dan je (gezonde) omgeving.

» Posted By Sjaak On April 09, 2007 @ 02:06

Vallen, opnieuw

Staat in de kast. Wél gelezen indertijd. Dat een mens uit zo’n hutspot toch nog kanker krijgen kan.

Sterker er uit gekomen, toch?!

» Posted By Sjaak On April 05, 2007 @ 01:47

Therapietrouw en -scheiding

Eén op 4 met secundaire ziekte betekent 1 wel en 3 niet: zonder H. en zonder hormonen bij circa 25 % kans op terugkeer ziekte.

Eén op 11 met secundaire ziekte betekent 1 wel en 10 niet: mét H. en mét hormonen bij circa 8 % kans op terugkeer ziekte.

» Posted By Sjaak On April 01, 2007 @ 23:39

Zat net te denken “nou daar gaat ze weer” en staat er vervolgens “waar blijft S.”. Het woord “therapiescheiding” vind ik eigenlijk wel een goed en leuk woord. Toch denk ik niet dat je door “therapiescheiding” BK vergeet.

Heb zelf makkelijk praten na chemokuren voor leukemie. Slik sindsdien namelijk helemaal niets meer. Hoogstens twee maal per jaar een pijnstiller voor een stevige migraine, waarvan ik nog steeds niet weet waarom dat optreedt, maar wel dat je dat de andere dag nog tot in je benen voelt. Verder kom ik nog maar eenmaal in de vijf jaar bij de baas die mij het leven redde. Inderdaad is het zo dat het er heen gaan een behoorlijke belasting is. Toen ik enige tijd nog jaarlijks ging dacht ik een half jaar van tevoren wat ik die baas vertellen zou bij de volgende keer en het andere half jaar dacht ik er aan wat ik niet gezegd had.

Wat BK betreft denk ik inmiddels ook dat veel overbehandeling zowiezo gebeurt. Namelijk al vanaf eerste diagnose: veel BK blijkt dat namelijk helemaal niet te zijn zo schreef men voor enkele weken (ook weer) in Der Spiegel. En als vrouwen al gered worden wegens BK gaan ze wel ergens anders toch aan dood schreef een kritische arts in dat artikel. Hij stelt eerder de vraag waaraan je eigenlijk dood wilt. Niemand wil echter de dood aan kanker denk ik zo. Slechte “image” en het voelt ook ongelooflijk beroert als kanker doorslaat.

Vind wel dat Karin nu een stuk opener (en eerlijker) over stoppen met H. en hormonen schrijft. Dat lijkt mij zeker niet slecht als ik het zeggen mag. Gelijk heeft ze ook als ze schrijft dat absolute zekerheid nooit bestaat. Toch schrijft ze niet echt over de kans op secundaire BK. Die kans is altijd nog 1 op 4 à 5. En wat dan weer? Denk ook wel overigens dat vrouwen met primaire BK makkelijk stuklopen op hormoontherapie omdat ze geen systemische kanker beleefden. Ontdekte kanker was immers eerder vroeg ontdekt en nog relatief klein gebleven en meestal zonder echte klachten gebleven?

De moderne mens heeft veel te kiezen. Ook al bijna de soort van dood. De wat oudere buurvrouw heeft stadium IV longkanker. De zieke long blijft zitten. Longherceptine onmetelijk ver weg.

» Posted By Sjaak On March 30, 2007 @ 23:39

De idiotie van dierenrechten

“Der Spiegel” van vorige week meldt dat 70 % van bijenvolken dood zijn in Amerika en dat het ook in Europa meer optreedt. Dit zeer waarschijnlijk door veelvuldig gebruik van genetisch veranderde mais.

Voor dierenrechten is best veel te zeggen. Zonder bijen eet je binnenkort geen ene vrucht meer.

» Posted By Sjaak On March 27, 2007 @ 22:28

Gezond leven maakt gezondheidszorg duurder

Ken die cijfers ook wel ongeveer, die zijn al langere tijd qua trend bekend. Toch is er naar mijn idee makkelijk een en ander aan te merken. Die gezonde extra jaren leveren ook weer een hoop economie op: dat moet je dan wel afzetten tegen de ongetwijfeld extra kosten voor zorg bij langer leven.

» Posted By Sjaak On March 25, 2007 @ 21:57

Voskuil: Het bureau

Op dit forum heb je therapietrouw en -scheiding. Dat werd vooraf gegaan door boekentrouw en -scheiding. Kennelijk was dat nodig. De gift heeft een functie. Is Voskuil toch nog ergens goed voor. Ongeopend. Zelfs de volgende medicamentenverpakking bijft dicht.

Is overigens geen kritiek hoor.

» Posted By Sjaak On April 03, 2007 @ 01:06

Voskuil, is toch gronings professoraat?! Mag je daar dan nu nog wel komen?

Naakte-niet-meer-borst in het maandblad, paddo-verleden, graag psychose willen beleven, ARBO-artsen over de pennenkling, zeiken over Herceptine, op zaterdag naar psychiater willen, de één-borst-BH, het is allemaal in orde.

Maar met het buiten de deur zetten van ongeopend gronings professoraat bega jij wel een doodzonde. Nooit meer mag je daar de Scholtens-Wristler boekhandel betreden. Nooit meer rustig bier drinken op de Grote Markt. Nooit meer een boekenvoordracht in het Noorden. Nooit meer autogrammen. Nooit meer met de trein er heen. Geen ijs meer bij Australian op de hoek. Ongeopend gronings professoraat. Nu doe jij wat hoor.

» Posted By Sjaak On March 21, 2007 @ 20:44

Zelfmoord nadoen

Het kan maar één keer.

» Posted By Sjaak On March 13, 2007 @ 20:00

Zeur niet!

Had Karin ook zelf niet toegegeven aan een nader te benoemen druk de plek te tonen met de ‘niet-meer-aanwezige-borst’?

» Posted By Sjaak On September 17, 2007 @ 01:44

Beauty and the nerds

Opzouten is vast niet goed voor natrium-kanaaltjes. Toch???

» Posted By Sjaak On August 16, 2007 @ 02:11

Hier zijn geen hitjes, zo saai…

» Posted By Sjaak On August 15, 2007 @ 02:10

Een beetje vooruitdenken

Ziekteverzekeraars afschaffen is helemaal geen slecht idee, mits men gespaarde gelden gewoon zelf enigszins zinnig opzij zet.

Betaal je je maagband gewoon van de rente.

» Posted By Sjaak On July 17, 2007 @ 03:10

Wie de jeugd heeft…

Zie overwegend toch hele capabele leuke kinderen, hoewel sommigen inderdaad behoorlijk moeilijk kunnen zijn. En of dat in het negatieve geval gelijk maar aan incapabele ouders ligt betwijfel ik toch behoorlijk, al kun je dat wel eens denken. Er zijn veel factoren tussen hemel en aarde. En of controle en/ of hulpverlening daaraan nu steeds zo veel goed doet?

Overigens: vroege screening op BK geeft slechts 1 dode op 1000 mensen minder hoor ik net.: i.p.v. 4 overledenen brengt het 3 doden. Controle doet niet persé zo zeer veel.

» Posted By Sjaak On July 04, 2007 @ 03:20

De jaknikkers

Bij kanker kan het ook, na operatie???
Grapje, sorry.

» Posted By Sjaak On June 20, 2007 @ 03:40

Ziekte als morbide fantasie

Dat menselijke soort zou degenereren of/ en zou regresseren betwijfel ik als zodanig. Dat enkelen ernstig in de fout gaan zoals in beschreven geval is daarvoor geen maat. Veeleer is daarbij sprake van een verwerkingsprobleem en wel in zo ernstige mate dat het zich crimineel uit. Daar hebben anderen in andere situaties ook veelal last van: zo bezien is er niets nieuws onder de zon.

Vergeten moet ook niet dat bij ernstige ziekte ook veelal veel goeds gebeurt. En al ben ik het niet altijd eens met Karin: dáárvan is Karin’s werk een uitermate goed voorbeeld.

Het goede in de mens is de maat.

» Posted By Sjaak On June 17, 2007 @ 03:49

Goed verwoord Oly.

Sociologisch/ psychologisch kan het natuurlijk niet zo zijn dat de zieke mens feitelijk dezelfde ziekte voor zijn medemens opeist door hem of haar hetzelfde leed toe te brengen. En hetzelfde geldt toch ook voor gezonde mens dat verlangen naar een ‘gelijkschakeling’ met degene met ernstig leed geen standaard/ uitgangspunt kan zijn.

Mensen met ernstige ziekte zoals in groningse geval zijn erg eenzaam met hun leed denk ik.

Zelf lijkt mij toch toe dat er andere methoden of richtingen zijn om met de verwerking van ernstige ziekte om te gaan. Wat dat betreft vind ik de site van Karin wel heel heel erg goed.

» Posted By Sjaak On June 15, 2007 @ 03:48

En waarom een verpleger?

Is het onmacht van geneeskunde op onbeschrijflijk (eigen) leed? Feit lijkt mij ook wel dat men in groningse geneeskunde – ik werd daar zelf behandelt voor kanker – nogal ‘gesloten’ omging met HIV.

AIDS-afdeling was boven leukemie-afdeling indertijd en dat was voor personeel: dáár. Je ging er niet bepaald heen en ook bepaald ook niet mee om. Wat heeft men ook aan/ met die verpleger gedaan?

» Posted By Sjaak On June 08, 2007 @ 03:48

Stukje van Karin erg goed.

Het groningse gebeuren is natuurlijk van een onbeschrijfelijke orde. Denk zelf dat het er veel mee te maken heeft dat mensen slecht integreren met en door hun ziekte, maar misschien is dat een te grote open deur.

Wat je toch verwachten mag van mensen is dat het zo weinig als mogelijk gebeurt. Mensen in die situatie zouden misschien meer waardering daarvoor moet krijgen.

En eerlijk gezegd ben ik eigenlijk woest dat dí­t gebeurt. Op kanker- en AIDS-afdelingen wenst niemand dit ook maar iemand toe. Sterker nog: ik herinner mij een grote mate van betrokkenheid bij (kanker-) patienten onderling.

Je wenste dat je het zelf zou redden, maar ook zeker weten waren er gevoelens voor de ander. Dát wordt in de groningse zaak met voeten getreden en maakt het ook zo buitengewoon erg.

» Posted By Sjaak On June 07, 2007 @ 03:47

Eye-opener

Zie noch op de ene, noch op de andere foto, blije ogen. Liefde moet ook groeien en komen kennelijk???

» Posted By Sjaak On May 21, 2007 @ 01:19

Als de dood voor concurrentie

Heen en weer met oneliners ja of nee, feit blijft toch dat jaarlijks vele miljoenen mensen in tweede en derde wereldlanden wegens HIV/ AIDS zonder enige behandeling totaal aan lot overgelaten worden.

Denk zelf dat wij weinig besef hebben van immuunsysteem en het belang daarvan voor leven. Dit virus maakt helaas gebruik van celpompmechanismen om lichaam binnen te komen.

I.v.m. kankerbehandelingen is wetenschap er wegens die celpompmechanismen absoluut nog niet uit. Een hoop medicijnen werken bij velen maar kort en slechts bij sommigen langer en beter.

Toch is er geen enkel excuus om mensen uit eerste alinea behandeling te onthouden met kennis die er wél is. Uitvoering is eerder een kwestie van koppen bij elkaar brengen en houden.

Overlevende kankerpatienten zijn in dit hele verband belangrijker dan ze tot op heden denken. Met spuiten, snijden, verwarmen en bestralen omzeilen ze jaarlijks de dood wegens verkeerde of onhandige celwanden.

» Posted By Sjaak On May 27, 2007 @ 04:11

Ziek zijn aan immuunsysteem is gewoon verschrikkelijk. Zelf maakte ik dat mee met van-top-tot-teen-leukemie. Het voelt onbeschrijfelijk beroert als je afweercellen het niet doen en het zogezegd steeds erger wordt.

Geen behandeling is voor mensen in zo’n situatie natuurlijk weergaloos onmenselijk. Dat niet-behandelen speelt natuurlijk in derde (en tweede) wereldlanden nog hopeloos.

» Posted By Sjaak On May 25, 2007 @ 04:11

Double plus good

Verzekeringsarts als partner, hoe zou dat zijn? Dan heb de ene partner toch ook een beetje twee petten op: arts en partner. Maar ja, als die partner nu vind dat twee petten absoluut niet kan in het leven. Ja dan is er wel een probleem toch?

» Posted By Sjaak On April 13, 2007 @ 13:20

Ja hoor, nu heeft Duitsland het gedaan.

» Posted By Sjaak On April 13, 2007 @ 13:19

«« Back To Stats Page