Statistiek


Deprecated: Function wpdb::escape is deprecated since version 3.6.0! Use wpdb::prepare() or esc_sql() instead. in /htdocs/www.spaink.net/wp-includes/functions.php on line 5453

Comments Posted By Sjaak

Displaying 0 To 0 Of 0 Comments

Pink Ribbon in cijfers

Duidelijk lijkt mij wel dat Pink Ribbon Nederland zelf gewoon niks gaf aan ook maar enig onderzoek tot op heden.

Blijft de vraag hoe het echt zit met gelden voor kankeronderzoek in Nederland. Wat betreft financiering van echt basaal/ fundamenteel wetenschappelijk onderzoek in Nederland ben ik sceptisch. Vrees dat van alle jaarlijks opgehaalde gelden maar een klein percentage daar daadwerkelijk aan besteed wordt. Wat dat betreft ligt het probleem volgens mijn bescheiden mening gewoon dieper dan alleen het Pink Ribbon verhaal. In academische ziekenhuizen staan bijvoorbeeld niet de allernieuwste scanners voor genen/ chromosoomonderzoek en dat had makkelijk gekund van de pak en beet 1 miljard EURO die het nederlandse publiek voor kankeronderzoek ophoeste in de afgelopen 10 jaar. De allernieuwste scanner van Affymetrix kost pak en beet 1 miljoen EURO met alles er op en aan. Die zijn er in Nederland niet of nauwelijks.

» Posted By Sjaak On November 21, 2011 @ 11:30

Pink Ribbon

Mijn mening is dat ook KWF veels te weinig uitgeeft aan echt basaal kankeronderzoek, de 100 miljoen EURO die per jaar opgehaalt wordt komt daar namelijk niet terecht.

» Posted By Sjaak On September 20, 2012 @ 22:54

Peter Klein @17 en @28.

Chemo – als behandelreeks van 3 kuren – werkt vandaag de dag bij Acute Myeloide Leukemie bij pak en beet 20% van gevallen in “one turn”: dat betreft de zgn. gunstige gevallen met fouten op chromosoom 15, 16 en 17 (als ruwe indeling): daarbij zie je behoorlijke overleving over vele jaren, redt het overigens ook niet iedere jongere. Pak en beet vergelijkbare cijfers mag je verwachten voor andere kankers.

Verdere pak en beet 30% heling bij AML wordt in huidige tijd bereikt met transplantaties, voorop gezet patient is relatief jong (<65jaar). Wat de andere 50% betreft tast men nagenoeg nog volledig wetenschappelijk in het donker, ook als je jonger bent.

Feit is echter dat bij AML pak en beet 80% van patienten ouder is: dan worden die cijfers allemaal veel slechter als het om langere overleving gaat. Hetzelde speelt zich analoog af bij vele andere systemische kankers.

Met wetenschappelijk onderzoek m.b.t. chromosoom 15,16 en 17 veranderingen is men wereldwijd ontzettend ver: dat is zonder meer een ontzettend groot goed. Daarbij gaat het om diverse receptoreiwitten op celmembraam. Dat betreft ontwikkelingen van de laatste 20 jaar en heeft ook een hele geneeskundige/ wetenschappelijke geschiedenis.

Wetenschappelijke moeilijkheid m.b.t. chemo is echter vooral tweeledig: ten eerste hebben oudere patienten veelal te veel (eigenlijk gezonde activiteit wat betreft gezonde cellen, maar oh zo funest als het foutieve cellen betreft) activiteit van receptoreiwit gerelateerd aan chromosoom 16 – dan werkt chemo veel minder effectief – en ten tweede weet men van ongeveer verdere minstens 48 celtransportereiwitten op celmembraam wetenschappelijk bezien nog veels te weinig. Overigens komt ziekte m.b.t. b.v. chromosoom 16 bij ouderen ook veel minder voor, zodat oudere patienten ook zowiezo veel moeilijker het bovengenoemde getal van 20% halen.

Het drama bij kanker is dan ook vooral dat er nog geen medicijn is wat activiteit van chromosoom 16 effectief remt. Natuurlijk is daar wel veel wereldwijd onderzoek naar gedaan, maar een echt werkzaam en niet al te toxisch middel is er nog steeds niet. Mijn indruk is overigens ook dat dat basaal wetenschappelijk onderzoek daaraan ook gewoon veels te verspreid en chaotisch plaatsvind. Denk zelf dat je daarvoor veel meer o.a. chinese, amerikaanse, engelse en duitse onderzoekers echt samen zou moeten brengen.

Ook het hele genenverhaal ligt niet echt zo eenvoudig als tot op heden gedacht: men knipt en doet bij het leven, maar het is nog maar helemaal de vraag of dat model van onderzoek maar zo eenvoudig te handhaven is: je kunt wel een stukje chromosoom als zodanig als een gen beschouwen, maar wat is met de invloed van het molecuul er naast? Ook nagenoeg volslagen onbekend is hersenwerking bij het hele verhaal. Het is zelfs maar de vraag of toch niet hersenwerking als oorzaak voor kanker aan te wijzen is.

Duidelijk bij dit hele verhaal is toch vooral hoe belangrijk basaal wetenschappelijk onderzoek is voor mensen.

Wat het nederlandse Pink Ribbon verhaal betreft is natuurlijk sprake van een gotpe. Weet uit eigen ervaring uit gesprek met professor wat ik laatst had dat men in academische ziekenhuizen heel blij zou zijn met b.v. nieuwste chromosomenscanners. Daarmee veranderen de cijfers eerst niet wezenlijk, maar kan men wel veel beter indelen/ bezien wie goede of slechtere kansen heeft.

Basaal wetenschappelijk onderzoek naar kanker zou echter veel beter gerelateerd/ gecommuniceert moeten worden naar het algemeen publiek. Dan is men veel meer bereid daartoe. Dat dat niet of nauwelijks gebeurt verwijt ik toch de academische ziekenhuizen én het KWF: het is niet meer de tijd om mensen echte informatie te onthouden.

Het kan allemaal véél beter en duidelijker. Publiek is ook zeer geinteresseert aan echte informatie.

» Posted By Sjaak On November 18, 2011 @ 10:41

Peter Klein @17: “dat chemo slechts in paar procent van de gevallen werkt”.

Zelf ben ik er zo ééntje waarbij het wel werkte bij een stevige systemische kanker.

Nu 20 jaar – volledig ziektevrij – later wil een mens wat doen voor het KWF gerelateerde fonds van het academisch ziekenhuis waar ik eens stevig chemotherapeutisch behandelt werd.

Ontwerpkrantenartikel laatst ingedient bij dat nieuwe fonds. Komt een week later per email een bericht dat ik niet paste in de “beeldvorming”.

Dat je enige overlevende was valt slecht. Waag het niet te zeggen waar dat nu aan lag: de meeste kankerpatienten met een sytemische kanker hebben een te hoge waarde van een heel bepaald celtransportereiwit. Juist aan dat bepaalde eiwit had ik feitelijk kanker en had er dus te weinig van in foutieve cellen.

Kanker is bitter en ook het KWF vaart in het donker.

» Posted By Sjaak On November 17, 2011 @ 15:36

JUZO @3: “´n beetje fishy, met die kankerbestrijding overal”.

Nu dát vind ik inderdaad zelf ook. Echt geweldige cijfers qua overleving op jaren gerekend is er niet voor mensen met kanker die echt systemisch is geworden. Veel kanker aan long, darm of borst die uitgezaaid is wil nog maar steeds niet echt lukken.

Dat ligt aan veel moeilijker gebleken celwand: die heeft minimaal 49 zogenaamde ABC- celtransportereiwitten en dat blijkt allemaal véél moeilijker als tot op heden gedacht. Feitelijk zijn allerlei kankertherapien op zich allemaal reusachtig werkzaam als bovengenoemde transportereiwitten therapien niet in de weg stonden. Het pompt veelal gewoon medicijnen weer uit foutieve cellen.

Wat je ziet is dat publiek over een en ander gewoon veels te weinig geinformeerd wordt over basaal kankeronderzoek én dat veel kankeronderzoek veelal veels te veel gedaan wordt zonder dat feitelijk de wetenschappelijke problemen m.b.t. de transportereiwitten opgelost zijn.

Kanker is veelal nog volstrekt in het donker, nog steeds.

» Posted By Sjaak On November 17, 2011 @ 12:13

Pink Ribbon- gedoe brengt tot op heden vrijwel nul onderzoek. Uitzending van Nieuwsuur van 16.11.11 laat echter zien dat er nog ongeveer 7 miljoen EURO op de plank ligt bij Pink Ribbon.

Dat is precies een Cyberknife radiologisch apparaat naar nieuwste techniek, voor behandelingen bij nog niet systemische kanker. Is natuurlijk nog echt nieuw, maar bij juiste indicatie natuurlijk een geweldige ontwikkeling. Ook niet slecht is het feit dat een dergelijke investering op gering aantal jaren ook gewoon weer terug komt.

» Posted By Sjaak On November 17, 2011 @ 11:25

Sletten

JPaul @184

Karin heeft het zelfs over de waterscheiding. Dat er meer is dan dit onderwerp doet daar niks aan af.

» Posted By Sjaak On January 21, 2012 @ 23:25

Lezer @182

Bedoelde nu juist eerder te zeggen dat psychologie bij dit thema misschien juist niet zo handig is. Gewoon mensen onderling laten uitspreken lijkt mij veel handiger. Ben dan ook in die zin beslist geen fan van psychologische zorg in engere zin. Het zet mensen toch te makkelijk vast in de bevestiging van hun leed. Dus ik denk dat wij het aardig eens zijn en ben overigens ook geen psycholoog al wordt dat vaak van mij verwacht. Wat ik vaak zie is dat mensen het verleden gewoon te weinig laten voor wat het is.

» Posted By Sjaak On January 21, 2012 @ 16:09

Verschillende @

Het echt inhoudelijk discussieren valt hier niet mee. Dat is wat jammer bij een toch fundamenteel onderwerp tussen man en vrouw.

Enerzijds kan men de eigen kennelijk negatieve ervaringen niet goed verwoorden, anderzijds komt men niet tot een wat meer afgewogen onafhankelijke zienswijze los van die gevoelens.

Ben dan toch geneigt mij wat meer bij JUZO aan te sluiten. Ben het ook wel eens met sommigen die zeggen dat niets zeggen ook een mening is, maar het is ook wel weer zo dat niet uit spreken niet echt verder brengt en dan heeft JUZO toch weer meer gelijk.

Jezelf redelijk openlijk uitspreken betekent volgens mij dan ook dat je jezelf wat meer losmaakt uit de slachtofferrol. Maar ja, slachtoffers hebben kennelijk veel meegemaakt en veel gepsychologiseert bij professionele hulpverleners. Mijn zienswijze is echter toch dat professionele hulpverleners (met hun beste bedoelingen, daar niet van) makkelijk een en ander als resultante veel erger maken. Kennelijk zo erg dat hier een echte discussie nauwelijks mogeljk is in de zin dat professionele hulp ook een soort bevestiging is dat het allemaal erg was. Ja, klaar ben je, zo draait men met het onderwerp eeuwig in de rondte.

» Posted By Sjaak On January 21, 2012 @ 11:05

Verschillende @

Heb wel degelijk een nieuw gezichtspunt in @157 naar voren gebracht met “Lieber nicht”- artikel uit Der Spiegel. Mannen van 20 en 30 jaar oud willen veelal niet eens meer. Die wachten hun tijd uit en maken het zichzelf gewoon naar de zin. Zij heeft daarbij veelal gewoon het nakijken en laten we wel wezen: daar zit al spanning want men doet aan sexualiteit, maar hij bint zich desondanks toch niet. Hij kijkt zogezegt wel uit met wat er hem vertelt en verlangt wordt, de lat veelal veels te hoog?

En verder wordt hier niks gebagetalliseert, 12 procent vrouwen die last heeft met sexualiteit van de man is veel, waarbij 2 procent zo ernstig dat het tot aangifte komt en dat is ook veel.

Wie echter wil discussieren zou er goed aan doen eens te proberen met argumenten te komen en die zie ik nergens. Zuchten is zo makkelijk en toont gewoon de onmacht met het thema.

» Posted By Sjaak On January 16, 2012 @ 19:20

Leest u maar liever pagina 126 en 127 uit Der Spiegel van deze week.

In “Lieber nicht” word het tegendeel van wat Karin in haar stukje weergeeft beschreven voor wat betreft jonge vrouwen overwegend meemaken. Hij is veelal een Peter Pan die veelal niet eens wil, hij is tegenwoordig veelal de “ik-wil-niet-man”, want hij heeft tijd en zit veels te veel ingegraven met zijn IPhone, vakanties met vrienden en wat al niet meer en loopt feitelijk weg voor haar.

U snapt die 26- jarige dame die in Nederland aan de haal gaat met de veel oudere minister volkomen als u dit artikel gelezen heeft. Een zich niet vastleggende “Waschlappen” wil zij niet.

Nu heeft Karin gelijk met haar 12 procent verhaal, maar de overwegende waarheid in maatschappij ligt precies andersom.

» Posted By Sjaak On January 16, 2012 @ 11:36

JUZO @154

U schrijft wat geprononceert, zo heeft schrijftster zeker niet alleen oog voor dit onderwerp gezien de vele thema´s die zij op haar blog publiceert.

Maar het is inderdaad wat jammer dat feminisme hier opgehangen wordt aan “de waterscheiding” qua verkrachting, alsof er ook niet heel veel wel goed gaat tussen mannen en vrouwen en veel ten voordele van vrouwen tegenwoordig.

Welsiswaar hebben 12 procent van vrouwen ooit slechte ervaringen, dat wil niemand betwijfelen, maar 88 procent klaagt kennelijk niet en ook de genoemde 12 procent komt toch ook grotendeels weer uit in het normale bereik van vrouw en man. Ja, dat schrijft zij dan weer niet en dat is wat jammer. Ondertussen wil niemand de voordelen en vooruitgang door het feminisme in twijfel brengen, zo gaat bijvoorbeeld scholing van vrouwen toch meer dan uitstekend, zelfs zo goed dat geboortecijfers er compleet van bezwijken. Is dat laatste nu echt wel gewild en wenselijk?

» Posted By Sjaak On January 16, 2012 @ 09:36

Lezer @152

Interessant, vooral qua vriend Hitler. Nu ja laten wij daar geen boom over beginnen, maar interessant is ie wel als de nationale god die geen vrouw gehad zou hebben, zo aard “getrouwd” met en in dienst van het volk wat hij helemaal naar de hand zette, zelfs het volk welhaast verkracht, zelfs het nichtje al vroeg de offerrande.

Maar pessimisten zouden niet leven? Nu dat weet ik zo even niet.

Interessant zou toch het daderprofiel zijn van verkrachters in verband met verhaal van Karin. Kennelijk zoeken die toch iets wat zij niet hebben? Daar komt kennelijk hier ook niemand op.

» Posted By Sjaak On January 15, 2012 @ 17:49

Één op acht vrouwen maakte verkrachting mee tijdens leven, waarvan één op zes aangifte deed: ongeveer twee procent van vrouwen boven de zestien jaar deed dus daadwerkelijk aangifte van een ernstig feit. Dat is inderdaad behoorlijk veel. Bedoel dan is er toch sprake van een ernstige situatie met dwang. Bj mannen ligt dat aangifte percentage een factor veertig lager.

Wat Karin natuurlijk bedoelt is verder het behoorlijk grote aantal niet gemelde gevallen. Maar ja dat speelt zich kennelijk af in het kennelijk “normale” veld tussen mannen en vrouwen. Natuurlijk gaat er op dat gebied gewoon veel mis, denk wel dat dat voor veel betrokkenen een leerproces is.

» Posted By Sjaak On January 14, 2012 @ 18:16

Nu ja heb in ieder geval discussie met mijn reactie @127 wat meer zakelijk gemaakt. Heb niet zo´n zin en behoefte in gehakketak tussen personen wat alleen maar ontaard, hoeft ook niet.

Ben je ook gelijk weer bij het thema: samenzijn van mensen behoort te gaan op basis van toch een zekere mate van “de rede”, op een wederzijdse basis. Dat daarbij veel fout gaat is duidelijk, maar is niet maar makkelijk iets puur juristisch.

» Posted By Sjaak On January 14, 2012 @ 09:59

JPaul @141

Bedoel te zeggen dat in puur juristische veroordeelde zin de cijfers toch heel klein zijn. Dat doet niet af aan het feit dat het veel gebeurt, dat is waar. Wil hier ook niks kleiner maak dan het is, er gaat gewoon veel fout.

Anderzijds denk ik toch dat tegenwoordig emancipatie van beide kanten, man en vrouw, toch dermate is dat het in normale ontmoetingssituaties moeilijk tot verkrachting komt in de pure meer geweldadige vorm. Maar goed, wie ben ik? Of overschat ik emancipatie van de vrouw en man?

» Posted By Sjaak On January 14, 2012 @ 09:53

Karin @128

Één op acht vrouwen is veel. Wil dat aantal op zich niet betwijfelen. Maar juristisch geldt dat bij lange niet, gevoeld eerder wel. Denk ook niet dat dat getal op veel pure geweldsituaties berust, op ongelijkheid wel. Denk ook dat sexualiteit tegenwoordig beduidend anders ligt, niet willen eerder bedacht.

» Posted By Sjaak On January 13, 2012 @ 22:10

Karin schrijft “verkrachting was de waterscheiding”. Enerzijds is dat een oude discussie of zichtwijze, anderzijds wordt het probleem nauwelijks nader benoemt. Natuurlijk vinden de allermeeste mannen en vrouwen verkrachting niet in orde, niet voor niks vind die daad afdruk in het wetboek van strafrecht, maar misschien kan iemand eens belegen aangeven hoe groot het probleem nu werkelijk is. Lijkt meer zinvol zó het probleem te benaderen?

» Posted By Sjaak On January 12, 2012 @ 14:14

JUZO @119

Als ik u was stond ik morgen met kop en kont in De Limburger, dat iedereen zogezegd zijn gesodemieter eens moet houden. Wordt u beroemd mee in Nederland, beter kunt u niet doen. Komt u mee in de DWDD op de vroege avond, heeft u ook nog eens een leuke reis naar het midden van het land. De nieuwe kardinaal doet dan ook nog een duit in het juiste fonds en misschien mag u dan toch nog aan die ene borst in het Amsterdamse. Wij weten vervolgens van niks. U doet maar beste vriend. Nooit werd u ook zo bedankt in het ziekenhuis als juist daarna.

Doen JUZO, gewoon doen.

» Posted By Sjaak On January 11, 2012 @ 10:31

JUZO @116

Dat doet u even niet, om de sodemieter niet, mijn beste vriend. Heeft ook Karin her en der ook zelf aangegeven u zeer te waarderen. Dat blijft ook wat mij betreft altijd zo.

Begrijpen wij wel dat het thema u wat te zeer “bevat”. Snapt ook iedereen dat het hele verhaal ook om 180 graden anders kan zijn, dat valt niet mee. Valt ook niet mee al die mediaaandacht voor een onderwerp van tientallen jaren geleden en dan ook nog dik voor betaald worden ook, ondertussen zitten velen met een veel actueler drama wat niet betaald of hersteld kan worden. Het is inderdaad zo bezien godgeklaagd.

» Posted By Sjaak On January 11, 2012 @ 09:59

Janus @113 JUZO @114

Zal het nooit zeggen, dat staat mij ook helemaal niet toe het leed van derden te benoemen. JUZO is en blijft hier altijd mijn grote grote vriend, al drukt hij zich wat ongelukkig uit over verkrachting zoals Pietie @106 zeer terecht aangeeft. Ondertussen mag van mij JUZO het thema ook best stevig relativeren, Karin heeft ook zelf, ik vind terecht, alles van JUZO hier laten staan.

» Posted By Sjaak On January 11, 2012 @ 09:50

Het is hier ondertussen werkelijk lachen, gieren en brullen en soms bijna huilen. Zelfs de bisschop werd de kathedraal uit gegegooid, de nieuwe oerconservatieve kardinaal – overigens opgeleid in Midden- Limburg – ondertussen stil benoemd. De beschadigden gehoord en commissie gelijk weer opgeheven.

Der Spiegel van deze week spreekt al over een derde wereldoorlog, die na veels te langdurige vrede des te erger wordt dan ooit. Maar zien wat van feministen, beschadigden, daders, sletjes en neukende- varkens- kijkers werkelijk blijft. Het thema wordt voor iedereen de borst nat maken in de komende jaren.

» Posted By Sjaak On January 11, 2012 @ 09:39

Pietie @106 en 107

U snapt niet helemaal “de situatia” van JUZO.

Hij kust al op internet en wenst zich het liefst aan de ene borst van schrijfster?! Neen, verkrachten zal niet gebeuren want het kan niet meer, bijna niet of “never” meer, weet ik ook veel van stadia? Ondertussen weet hij zeker dat zij toch neukende varkens kijkt op haar computer, dus ook hij heeft minder te vrezen, zij regelt zowiezo alles veelal zelf. Wat wil je ook in dat wat saaie Midden- Limburg waar men het zo veel minder doet dat de kankercijfers er van achterblijven.

Ja sex in de wereldkerk wordt letterlijk heel duur betaald, maar ook u bent daar te laat voor, maar misschien getuigt postbode Gimmick nog voor u? Hij vind u vast een “pittig wijf” en hij komt zowiezo elke dag, hoewel de maandag weg gaat vallen.

» Posted By Sjaak On January 11, 2012 @ 06:58

JUZO @103

De RK- kerk betaald best goed JUZO. Zag ergens een staatje met bedragen per land per persoon, van EURO14.000,– tot ergens EURO200.000,– per mannetje of vrouwtje, puhhh maar weer.

Als je als kankerpatient per euthenasie dood gaat krijg je soms niet eens een ordelijke geestelijke begrafenis (niet dat ik nu weer over dat onderwerp beginnen wil, want wie ben ik?).

» Posted By Sjaak On January 10, 2012 @ 20:58

Pietie @100 JUZO @99

Allemaal waar, als wel en als niet. Al met al kost het iedereen nogal veel, zowel materieel als ook psychisch, dát is het grootste probleem?! Beter kijkt de mens naar voren?!

» Posted By Sjaak On January 10, 2012 @ 20:45

Laro @91

Mee eens, goede opmerking.`

Én: voor wie het tegen zijn/ haar wil meemaakte is het natuurlijk gewoon erg. Kom je uit op thema “vergeten” en “omgaan met”. Maar ja, misschien is dat voor hen wel een te pijnlijke zaak.

» Posted By Sjaak On January 10, 2012 @ 13:43

Verschillende @

Beetje onzinnig allemaal. Dit voert tot helemaal niks in deze discussie.

» Posted By Sjaak On January 10, 2012 @ 07:33

Sluit mij aan bij JUZO, de verkeerde is de verkeerde. Dat zeker op veels te jonge leeftijd. En dat Landy daar later last van heeft kan iedereen zich goed voorstellen.

Verder is het door Karin beschreven feminisme natuurlijk helemaal OK. Ook daar gaat het niet om. Ook verontwaardiging over verkrachting sec, toen en nu in huidige tijd, is helemaal OK.

Alleen het feit dat Karin daar kennelijk het feminisme eigenlijk helemaal aan ophangt begrijp ik toch niet helemaal. Lijkt mij toch dat zo wel vrouwen als ook mannen verkrachting niet in orde vinden. Dat was toen al zo en is nu nog steeds zo. Je krijgt toch gewoon een rare discussie als je het feminisme ophangt aan verkrachting en omgekeert geldt hetzelfde.

» Posted By Sjaak On January 09, 2012 @ 15:24

Verschillende @

Ben het met JUZO eens dat onze westerse maatschappij toch verregaand matriachaal ingedeeld is, ook op gebied sexualiteit.

OK, toestanden met drugs en alcohol en heel laag opgeleide jongeren en sommige moslimkringen uitgezondert, maar dat is een hele andere discussie lijkt mij zo.

Nog ingewikkelder wordt discussie als je er Afrikaanse toestanden bijhaalt zoals op 08.01.11 in Weltspiegel in de ARD getoond. De jonge Zuidafrikaanse laat zich veelal zwanger maken om het vriendje te houden en wordt dan alsnog verlaten in armoede als het zo ver is.

Ik denk dat Karin met haar stukje weer eens een onderwerp veels te snel geschreven heeft en ook veels te weinig inhoud geeft vanuit een normaal westers perspectief. Eigenlijk vind ik dat toch te weinig emancipatoir, al snap ik wel dat zij vanuit het tijdsbestek zeventiger jaren start met haar stukje. Maar ondertussen is er natuurlijk wel het een en ander verandert in maatschappij, dát schrijft zij dan weer niet. Huidige vrouwelijke sexualiteit niet beschreven en om dat nu vanuit de invalshoek “sletje” te bezien is natuurlijk ver bezijden actualiteit.

En zo zie je vrijwel iedereen hier weer totaal onnodig links- en rechtsom discussieren.

» Posted By Sjaak On January 09, 2012 @ 09:45

Verschillende @

Wat een heerlijk onderwerp weer.

Inderdaad zet Karin het verschil tussen toen en nu wat ongelukkig neer. Toen was het nog veelal een patriachale tijd, maar daar kun je nu toch niet meer van spreken. Goed in de moslimwereld nog (deels).

Maar wie “jaagt” wie vandaag de dag nu eigenlijk? Dat schrijft Karin inderdaad even niet. Van een verkrachting in de pure zin van het begrip is tegenwoordig ook zelden sprake, ook dat zegt zij niet.

Al weer een lastig onderwerp bij nadere beschouwing.

» Posted By Sjaak On January 08, 2012 @ 21:30

«« Back To Stats Page