Statistiek

Comments Posted By Rob

Displaying 31 To 49 Of 49 Comments

Candide en de tuin

Regeren en tuinieren is vooruizien.
Ik heb er plezier in en doe het intuítief. Wel heb ik eerst 100 tuinboeken verslonden en weet ik hoe ze heten en hoe ze verzorgt willen worden. Daarna gaat het vanzelf. Een plant wil verwent worden, niets menselijks is haar vreemd. Mijn planten worden verwent en de beloning is en schitterende tuin. Per dag besteed ik er en 10 minuten aan waarbij observeren voorop staat. Bij mensen werkt het vaak anders. Die denken en berekenen en dat maakt veel stuk.
Als ik in Amstrdam zou wonen bracht ik je elke dag een bos bloemen.

» Posted By Rob On June 06, 2011 @ 02:26

Hallo Karin, je zegt.
“De tuin ziet er schitterend uit”
“Twee heesters gesnoeid, een bessenboompje fors uitgedund, de twee pioenrozen die elk jaar meer blad maar amper bloemen produceren eindelijk uit de grond gehaald, een paar nieuwe aanwinsten geplant, dode takken en dito bloemen verwijderd, wat planten verplaatst die in de verdrukking waren gekomen.”
Grappig, je doet de wintersnoei in juni.
Als pioenrozen niet bloeien hebben ze te weinig met of zon gehad. Of beide.
Je tuinman (en hij heet nog Rob ook)

N.B.
“Ik heb last van herfstdepressies, dan komt er echt niets uit mijn handen en sluit ik mezelf af”,
Deze zin kan niet..

Deze is ook heel raar,
“Tijdens het doodvermoeiende maar o zo bevredigende gepruts in de tuin”
Hoe kan nu bevredigend gepruts doodvermoeiend zijn.

Ach ik heb last van het tuinderssyndroom. Alles staat in bloei en er is niets meer te doen….

» Posted By rob On June 04, 2011 @ 13:56

Camouflage

“In dat ene tafereel ligt alle kortzichtigheid en stupiditeit van het hoofddoekjesdebat besloten”

Het tegendeel is ook waar Karin.
Elke man kijkt dwars door burka’s heen. Schoonheid laat zich niet verstoppen, alle hoofddoekjes en lingerie ten spijt. En dat is maar goed ook.

» Posted By Rob On June 14, 2011 @ 08:05

Rop Gonggrijp

Ik heb Rop destijds op What The Hack ontmoet. Lees zijn weblog…. Ik heb respect voor Rop en ben met veel dingen met hem eens.

Grappig dat het juist weer de Telegraaf is die totaal naast de waarheid zit!

» Posted By Rob On January 16, 2011 @ 23:40

Zaken doen

Alle angst ten spijt werd ik afgelopen week toch enigszinds gerustgesteld door de opiniepagina van het NRC.
De strekking van het artikel was dat Nederland slechts 1 van de 27 EU-landen is. We worden dus netjes teruggefloten door de de anderen. Er zijn geen onafhankelijke staten meer in Europa en dat is een zegen in de strijd tegen de kortzichtige Wilders aanhang.
Op termein zal iedereen onverschillig worden voor de waarschuwingen en angstmuziek uit die hoek. Een verdwaald pakketje in een vliegruig uit Jemen zal daar niets aan veranderen. Europa zegt dat Irakese vluchtelingen voorlopig niet terug kunnen. Recht spreken onttrekt zich zo aan het gesundes Folksempfinden :)

» Posted By rob On November 03, 2010 @ 01:40

Heb je zijn aandeel wel goed gelezen Karin?
Ik heb wel eens op een verjaardag naast JuZo of zijn broer gezeten…. Het bederft op den duur de eetlust een beetje. Je wilt eigenlijk naar huis maar uit beleefdheid blijf je zitten. Hoop doet leven zal ik maar zeggen.
Jort Kelder is ook zo ‘n figuur.
http://www.jortkelder.nl/2010/07/mijn_zinloze_pleidooi_voor_een_zakenkabinet.php
Het is en blijft natuurlijk jou blog :)

» Posted By Rob On October 27, 2010 @ 02:41

Goed stuk Karin!
Wel jammer dat er nogal wat onderbuik langskomt op je schitterende Blog.

Het idee van een maakbare samenleving is helemaal zo slecht nog niet. Het verheft ons uit de rimboe van de marktideologie. Als je Nederland zo inricht dat iedereen tot zijn recht komt bereik je meer dan het te beschouwen als een BV.

De posten van Juzo zou ik beschouwen als spam. De één heeft een groot hart, de ander een enorme onderbuik. Beide hebben recht van spreken. Dat neemt niet weg dat enige onderbouwing op een kwaliteitsblog wel op zijn plaats is. Onder gelijkgestemden zou Juzo wellicht minder aandacht krijgen.
Kijk, dat er bezuinigd moet worden, dat wist iedereen.Wat een suggestieve onzin. Nederland is al jaren het beste jongetje van de klas. we hebben de laagste werkloosheid en het laagste begrotingstekort van Europa. Onze criminaliteit daalt de laatste 5 jaar gestaag. De Juzo ’s in dit land spelen in op angst. Onderbouwen niets en roepen maar wat. We worden bang gemaakt door types als Wilders. 100 Marokkaanse schoffies zetten een hele politieke stroming op de kaart. Het is bijna niet te geloven maar het gebeurd.

Het schitterende CDA congres met daarop de zaligverklaring van het regeerakkoord waren voor mij onvergetelijke politieke momenten. Democratie optima forma. Maar toch…
CDA prominenten fungeerden als slingers op een feestje en doen inhoudelijk niet meer mee. Als je daarna de coryfeeën, waarvan er veel tijdens de strubbelingen rondom het CDA de partijlijn volgden, terugziet op het bordes voel je je bekocht. Het leek wel doorgestoken kaart allemaal.

Even was de hoop gevestigd op de 2 dissidenten maar die liepen na een vingerknip weer in de maat. Ik heb altijd een weerzin gehad tegen principes maar verlangde er toen naar.

De opkomst van het nationaalsocialisme in de jaren 30 vertoont opmerkelijke parallellen met de huidige tijd. Als je maar lang genoeg iets roept in het politieke zonnetje gaan de mensen je nog geloven ook. Het is ondoenlijk om types als Wilders te ontmaskeren. De rede heeft geen vat op ze. De Duits minister Karl-Theodor zu Guttenberg noemde Wilders terecht een charlatan.
http://www.telegraaf.nl/binnenland/7823025/__Duitse_minister__Wilders_charlatan__.html

Ik maak me echter meer zorgen om de anderhalf miljoen volgers die zich door hem gelegitimeerd weten. Over 50 jaar kijken we met schaamte terug op deze periode.

» Posted By Rob On October 27, 2010 @ 02:02

… enzo

Ik vroeg me af welke plugins je allemaal voor deze prachtige website gebruikt toen je neerslachtige bui bij me langskwam. Mijn vraag doet er even niet toe. Als de nacht lang duurt vindt je misschien troost in dit muziekje. http://www.robelia.nl/prive/wieowie.mp3
gr rob

» Posted By Rob On October 26, 2010 @ 02:08

Max & de boom

Ik lees graag je kattensoap, maar je moet wel voorzichtig doen op een keukentrap.
En als Max al zover naar beneden is geklommen dat je haar kon pakken, dan kan ze dat laatst stukje ook wel klimmen. ;-)

» Posted By Rob On June 15, 2010 @ 10:27

Oh nee! Niet Guusje…

Guusje kan zich beter richten op haar nieuwe liefde dan op de stad Amsterdam want daar heeft ze in het verleden weinig liefde voor getoond. De eigenaresse van de haringstal over het Singel verwoordde dat zo mooi, ik had graag gezien dat haar repliek op YouTube stond. Eberhard van der Laan is mijn kandidaat. Geen sterallures, geen kapsones, harde werker, eerlijke man.

» Posted By Rob On March 24, 2010 @ 21:46

Kiezen tegen kanker

Ik ben blij dat ik niet enigste ben die dubbele gevoelens had bij deze manier van campagne voeren van het KWF.

» Posted By Rob On November 07, 2009 @ 23:53

Verhuizing

Fijn dat het allemaal schijnbaar zo vlekkeloos is verlopen. Enne… ik moet me wel heel erg vergissen dat de site nu veel sneller reageert!!

Rob.

» Posted By Rob On September 28, 2009 @ 15:30

Rompslomp

@Robin
Ik hobbel ook al meer dan 20 jaar mee in het bedrijfsleven. En daar zie ik evenveel verkwisting van geld, onzinnige bezuinigingen, investeringen die eindigen in weggegooid en verkwanseld geld. En nog meer van dat soort dingen.
Naar mijn mening is er niet zoveel verschil op dat vlak. Alleen dat men bij bedrijfsleven nog weleens met bonnusen en dergelijke willen lopen te gooien. En natuurlijk het standaard verhaal dat ambtenaren lui zijn en niet presteren.

Ik zeg niet dat de overheid het zo goed doet. Maar het bedrijfsleven faalt ook heel vaak…. alleen dat hoor je niet in het dagelijkse nieuws.

@Niels
Democratie en privacy zijn verworven rechten. Die kosten tijd en geld. Voor mij is dat geen “glijdende schaal van discusies”, maar juist eigenlijk iets dat voor mij als een heel duidelijk punt waar niet aan geknoeid mag worden.

» Posted By Rob On September 16, 2009 @ 08:34

En Robin…. waar is de maatstaf dat men als het bedrijfsleven gewend is dat men dan weet wat hard werken is? Hoe kun je daar zelf over oordelen?

» Posted By Rob On September 15, 2009 @ 22:30

Een dergelijk bord stond (staat?) ook bij het Olympia Stadion. Ben er vaak langs gekomen…

En zei Simon Carmiggelt al niet? “Twee hoeraatjes voor de democratie… Geen drie! Slechts twee….”

Democratie is niet perfect, maar het is wel het beste wat we kunnen hebben (en dus moeten koesteren)…. IMHO of course.

» Posted By Rob On September 15, 2009 @ 18:07

Sensation yellow

Kijk, dat is nog eens creatief denken :P

En daar zou ik inderdaad wel een foto van willen zien!

» Posted By Rob On September 12, 2009 @ 09:45

Patiëntenmacht

Geachte mevrouw Spaink, Beste Karin

Het is niet uitgesloten dat Nederland goed scoort op deze ranglijsten. Het gaat hier dan wel om een optelsom van allerlei indicatoren. Er bestaan ook uitzonderingen op de regel. Er bestaan ook ‘insignificante onmachtige zieken’.

In het geval we (bijvoorbeeld) inzoomen op de patientenmacht van patienten met ME/CVS dan verschijnt een heel ander beeld voor ogen.

Voor de helderheid. ME/CVS is een ernstige invaliderende ziekte. De patienten zijn MEER dan moe. Recentelijk zijn er een negental reviews verschenen waarin het neuro-immunologische en/of neuro-endocriene karakter van de klachten van een grote groep ‘CVS’ patienten wordt onderschreven. Divers klachten (orthostatische intolerantie, temparatuursverhoging, inspanningsintolerantie..) zijn in beginsel ook meetbaar!

De ernst van de ziekte en ook het neurologische karakter van de ziekte wordt in Nederland echter veelal niet onderkend. Serieus diagnostisch onderzoek blijft veelal achterwege. De ‘orenmaffia’ is dominant aanwezig. De patient zou de ziekte goeddeels zelf in stand houden…

De enige gesubsidieerde patientenorganisatie (ME/CVS Stichting) heeft zich als zaakwaarnemer, indachtig het belang bij de continuering van de subsidiestroom, lange tijd in sterke mate laten beinvloeden door de belangen van de ‘orenmaffia’ in casu aanbieders van Cognitieve gedragstherapie (CGT) en Graded Exercise Therapie (GET).

De stem van de grote groep ME/CVS patienten die veelal weinig baat hebben bij CGT/GET klonk (toen) niet door. Een grote groep patienten is er door de behandeling met CGT/GET aantoonbaar op achteruit gegaan. Onlangs (veel te laat) is de koers van de gesubsidieerde vertegenwoordigers van de ME/CVS Stichting veranderd. De koerswijziging is zo mogelijk mede ingegeven door het feit dat een van de bestuursleden inmiddels ook zorgaanbieder is. Het is in Nederland mogelijk om diverse rollen te combineren…

Ook, of met name, de volgende feiten illustreren de onmacht van deze groep patienten.

– Het overleg over generieke (CBO) richtlijnen voor de behandeling/bejegening van patienten ligt, ondanks aandringen van de patientvertegenwoordigers, al geruime tijd stil.

– Het recente rapport van het NIVEL met informatie over de tekortschietende zorg voor deze groep patienten lijkt gericht aan dovemansoren. Zo ook de eerdere feedback van patienten op de misleidende (zonder bronvermelding) succescijfers in een eerder verschenen rapport van de Gezondheidsraad (2005).

– Ondertussen schroomt bijvoorbeeld de psycholoog Lorenz van Doornen, niet om (ook !) patienten met objectiveerbare inspanningsintolerantie op te roepen om te gaan sporten ‘om op die manier uit de vicieuze cirkel te geraken’ (zie: Psychologie Magazine, februari 2009).

-Tegelijkertijd groeit ook het psychosomatisch georienteerde aanbod voor ‘mensen met onbegrepen klachten’ waar ME/CVS geen enkel baat bij hebben.

Al met al staan de patienten met een postviraal syndroom/ME en objectiveerbare inspanningsintolerantie relatief machteloos tegenover de stigmatiserende interventies van de GGZ. Het onbegrip (als gevolg van onwetendheid, de naamgeving en de containerdiagnose ‘CVS’) van diverse gezondheidswerkers en hulpverleners is groot.
Menig patient verliest de uitkering, de steun van de familie en heeft geen toegang tot zorg en hulpmiddelen. Er is in Nederland geen cent beschikbaar gesteld voor biomedisch onderzoek naar dit ziektebeeld.

De patienten, veelal bedlegerig roeren zich niet .. effectief… Zo af en toe komt er ‘iets in beweging’ om de onmacht te doorbreken.
Ondersteund door o.a. Geert Mak heeft de Stichting Erken ME (een initiatief van de Christine van Reeuwijk) het initiatief genomen om een petitie te ondertekenen en geld te doneren voor biomedisch onderzoek….
Inmiddels hebben meer dan 4000 mensen getekend…De patienten zijn echter veelal te ziek om zelf de petitie aan te bieden. Partners, familieleden en een groep wielrijders etc.. fietsen namens hen naar Den Haag om de petitie aan te bieden.

In het geval van ME/CVS kunnen we mijns inziens, gelet op bovenstaande feiten, moeilijk spreken van (echte) patientenmacht.
Gaat het hier om een uitzondering op de regel? Ik kan het me niet voorstellen.

Met vriendelijke groet, Rob

» Posted By Rob On May 03, 2009 @ 14:49

Double plus good

Prettig dat Karin mijn ergernis over de dubbel paspoortgeschiedenis zo goed verwoordt. Dan hoef ik het zelf niet meer te doen.

Graag doorgaan met dit soort stukjes. En beter worden/blijven.

Groetjes.

Rob

» Posted By Rob On April 12, 2007 @ 13:17

De marketing van Pink Ribbon

De Pink Ribbon campagne slaat de plank compleet mis; helemaal geen kwestie van ‘maatschappelijk verantwoord ondernemen’, zoals Karin al in haar stuk schrijft, maar meer het ‘gireren van het geweten’, zoals Freek de Jonge het al jaren geleden noemde.
De ‘benoeming’ van Sylvie van der Vaart als ‘boegbeeld’ (onbedoelde woordspeling of Freudiaanse verspreking?) is in deze een klap in het gezicht van iedere borstkankerpatient(e).
Om na een (gelukkig) bijzonder vroegtijdig ondekte tumor met een ogenschijnlijk (zoals nauwelijk te missen viel in TV-beelden van het ‘gala’ in Carre) onaangetaste borstpartij, en na een kuurtje ‘chemo light’ de rol te accepteren van ‘het beeld van de borstkanker-patiente’ getuigt noch van goede smaak, noch van enig besef hoezeer je de dans bent ontsprongen. Daarbij er dringt zich het beeld op van iemand die voetschimmel had, maar zich nu voordoet als boegbeeld van de groep mensen-met-een-beenamputatie.

Dit nog los van het immer hieraan verbonden gekwaak over het ‘winnen van de strijd’ en het ‘gevecht wat is geleverd’.
Er valt helemaal niets te winnen en de enige die de strijd leveren zijn de mensen achter de schermen; artsen, onderzoekers, verpleegkundigen en iedereen die op een meer bescheiden wijze een aandeel levert in de bestrijding van kanker.

» Posted By Rob On September 29, 2009 @ 10:19

 Page 2 of 2  «  1  2 
«« Back To Stats Page