Statistiek

Comments Posted By Pietie

Displaying 91 To 120 Of 788 Comments

Pijnlijk

Ben wel benieuwd wie zich verder, naast Oscar Dijkhoff, ook kandidaat stelde. Absurd gedoe dit!
Een ‘Bam’ vind ik opeens helemaal niet zo’n slechte leus. Ze kunnen wel iets in die richting gebruiken misschien? Als tenminste de inhoud en visie ermee een prettige wending krijgt.

Karin, gaan jouw stukjes ook zo het Parool in: met schrijffout, en zonder punt na de laatste zin? Zou ik wel zonde vinden. Hoewel de kwantiteit in jouw geval ook veel waard is. Oftewel, go go!

» Posted By Pietie On May 23, 2012 @ 14:35

De benenwagen

15 leuke uitzending! Hoorde (bijna) alleen maar over vrolijkheid en levensvreugde, wat op zichzelf ook weer een prestatie is. Want hoe vaak zijn we niet geneigd om toch ook weer de donkere kanten op allerlei manieren te belichten, onszelf omlaag halen, onze prestaties te bagatelliseren, depressies extra gewicht te geven, etc.

Nogmaals proficiat. Al met al ontzettend feestelijk!

» Posted By Pietie On May 16, 2012 @ 09:07

O miiiio solooooo! Gaaf Karin, proficiat met het boek.

» Posted By Pietie On May 14, 2012 @ 22:22

Kwetsbaar

@25 Wat een krom geleuter! Dus als je gepest wordt op school, mag je ook blij zijn met de erkenning? Ik word gepest dus ik besta?
Het zijn juist de vandalen die het probleem zijn, dát zijn de mensen met angsten (voor hun eigen kwetsbaarheid, voor afwijzing?) en agressie (vanwege teleurstelling in het leven?) e.d. Dat zijn de echte gehandicapte in onze maatschappij, omdat ze niet met hun emoties om kunnen gaan en zich er vaak niet eens van bewust zijn.

» Posted By Pietie On May 10, 2012 @ 11:48

Canta Alert! :-)

» Posted By Pietie On May 09, 2012 @ 11:09

PS: en een keigoed alarm erop zetten?

» Posted By Pietie On May 08, 2012 @ 14:55

Je zou ze bijna met beschermende box bestellen. Tegenwoordig worden toch wel eens van die groene, ijzeren fietsboxen op straat geplaatst? Wellicht is het een idee ook zo’n bak voor de Canta te laten maken. Hoewel je dan alleen thuis daarvan kunt profiteren. En juist als je onderweg bent, wil je natuurlijk ook weer graag naar huis kunnen na de afspraak.

Wat ik nog bedacht tijdens het lezen. Niet alleen zijn deze autootjes mikpunt van vandalisme (omdat ze nu eenmaal iets makkelijker kapot te krijgen zijn dan een gewone auto? omdat men denkt: ha, die kan ik aan, die gaat eraan, grrrr ik ben de hulk zie je wel?!), deze auto’s lijken me in het verkeer ook behoorlijk kwetsbaar. Is het niet enorm uitkijken geblazen, want je wilt er geen fikse botsing mee krijgen lijkt me?

» Posted By Pietie On May 08, 2012 @ 14:51

Handje contantje

Er zit niets anders op, we moeten gewoon (rustig aan) terug naar het stenen tijdperk. Dat is tenslotte toen wel 2 miljoen en 490.000 jaar goed gegaan! Niks geen gezeik met geld, economie en overheden. Geen stroom, wel vuur, de sterksten slaan de koppen in van de rest (behalve de slimsten en degenen die erg handig zijn of mooie dingen kunnen maken), en de groente wordt -met de kennis van nu- zelf verbouwt. Alles helder. Ik kan niet wachten.

» Posted By Pietie On May 02, 2012 @ 10:54

De gillende paus

Volgens mij is er nog een nieuwe Wilders bij. Brinkman zat bij P&W en zei voortdurend: Ik zal je eens uitleggen waarom of wat bla bla bla. En iedereen zit dan vervolgens ademloos naar hem te luisteren! Hoe is het mogelijk!
Het is het volume, let maar op. Degene die het hards en duidelijkst praat, het liefst schreeuwt, die krijgt de meeste bewondering.
Pauzes doen het ook goed (Bleker o.a). Ongeacht wat er gezegd wordt. Pfff.

Eens over J. Sap (Helene, 13) Tjonge jonge, word er dan helemaal niet meer normaal gedaan in Den Haag. Niemand die z’n werk een beetje serieus neemt?
Nog even en ik ga zelf met de paus mee zitten gillen achter tralies. Ofzo.

» Posted By Pietie On April 26, 2012 @ 00:36

Wat mij nog het meest steekt, geloof ik, is dat deze heren een riant salaris van ons krijgen tijdens hun gepruts. En niet alleen dat, ze krijgen ook nog eens onze aandacht. Hun namen worden in onze teksten genoemd, kranten worden gevuld met hun koppen.
Wat mij betreft mogen ze allemaal bij de paus achter die tralies gaan zitten gillen. Gaan wij ondertussen het land wel besturen.

» Posted By Pietie On April 25, 2012 @ 09:53

Natuurlijke dood

Vandaag in de Volkskrant een interview met de 21-jarige oprichter van G500. Hij vindt het tijd voor een debat over de kosten van levensverlengende ingrepen. Rijke oudjes zouden die best zelf kunnen betalen, van hun huis bijvoorbeeld. Wie weet ziet men eerder af van behandeling als de kosten zelf moeten worden opgehoest. (Liever besparen en dood, dan het goeie geld uitgeven? We zijn tenslotte Hollanders)

» Posted By Pietie On April 12, 2012 @ 10:37

Mooi stuk. We mogen wat dat betreft van mij way terug in de tijd. Hoe meer mensen er komen, hoe natuurlijker het wordt om de natuur zijn gang te laten gaan.
Hoewel dan wél het recht van de sterksten gaat gelden, waar ik overigens een broertje dood aan heb, want ik vind zwakte en imperfectie veel interessanter.
Maar dat ‘willen fixen’ zit blijkbaar ook in de natuur van de mens, anders was de gezondheidszorg nooit zo buitenissig uit de klauwen gegroeid. Of was het tóch eigenlijk allemaal om geld te doen…

Ik zou, als de keuze zou bestaan, me oprecht afvragen of ik niet wil kiezen voor de optie: geen geld meer uitgeven aan gezondheidszorg, en nooit meer naar het ziekenhuis.
Zou het de dood wellicht weer wat romantischer maken? En hebben we daar als mens niet gewoon recht op?

» Posted By Pietie On April 11, 2012 @ 00:24

Boekennacht

Bij dit soort evenementen wou ik dat ik wat dichterbij het Spui in A’dam woonde… Veel plezier!

» Posted By Pietie On March 31, 2012 @ 14:19

Onzin

@33
zie mijn reactie op 1april.nogadremmer.com :-))

» Posted By Pietie On April 01, 2012 @ 00:14

@31
*Twittert terug*: Ik verlang wel eens naar een aardbol waar ze niet gaan klooien aan mijn biologische klok ;-)

» Posted By Pietie On March 25, 2012 @ 11:04

@24, 25 Wijzij, ik vond je stukje mooi. Je schrijft over hoe de mens achter de mens dreigt te verdwijnen in het dagelijkse, mede vanwege al die twetterende mobieltjes. Ik hou van mensen die anderen nog echt zien, en die iets leuks zeggen op onverwachte momenten.
In de stad is het vaak kil. Wie weet doet een verhuizing naar een dorp wonderen.

Gister zag ik ontroerd aan hoe een klein meisje van amper twee haar eerste lentestapjes zette. Natuurlijk viel ze ongenadig op haar snuffert na een enthousiaste maar wankele sprint. Haar vader zat zes meter verderop met een dikke buik en verveeld gezicht naar het tafereel te kijken. Geen blikken of blozen, geen beweging. De moeder stond naast hem, glimlachend met haar mobieltje te communiceren. Het duurde heel wat huil- en schreeuwminuten voordat ze in actie kwamen. En dan heb je het over dierbare ouders met eigen kind!
Nee, erg hoopvol voor de mensheid ben ik niet. (en nee Cinner (26), helpen doet dat helaas ook al niet. ps wat is een timeline?)

» Posted By Pietie On March 24, 2012 @ 10:22

(21 Dat bedoel ik. Waarom zouden mensen verandering brengen in iets dat bevalt? Gaat zelfs de meest kritische critici niet lukken.

Iedereen heeft natuurlijk het recht om een leven te kiezen waar hij/zij zich het prettigst bij voelt. Dat anderen in de wereld bij bosjes sterven aan iets ernstigs (moord, honger), daar hoeft niemand zich iets van aan te trekken.
Het is misschien wel erg jammer dat de mens maar zo’n klein clubje om zich heen verzamelt om de genegenheid op te projecteren. Maar het is niet anders. Een mens kan niet meer aan dan een groep van ca. 30 vertrouwelingen. Heeft alles met overleven in de oertijd te maken, schijnt.
Het wordt natuurlijk anders als hier plotseling een fikse oorlog uitbreekt of een andere ramp. Ben wel nieuwsgierig…

» Posted By Pietie On March 23, 2012 @ 09:40

@19: “Je kunt enkel ideeën hebben over de toekomst Pietie”
Oh, ik dacht dat de toekomst naar je hand te zetten was, met een positieve gedachte?

Maar om even in topic te blijven… Misschien zouden we kunnen zeggen dat huiselijk gezwets altijd zal blijven bestaan in welke vorm dan ook, omdat de mens nu eenmaal houvast nodig heeft.
Gelukkig zijn er ook andere manieren om orde in de chaos te scheppen. We zijn vrij om elke keus te maken, elke (roze) bril op te zetten die ons bevalt.

» Posted By Pietie On March 22, 2012 @ 22:24

@17 je schrijft eerst: ‘erg veel verandert er dus niet’ en vervolgens bekritiseer je mijn verwachting dat de mens niet zal veranderen.
Eerder deed je in 15 een uitlating die erg positief was over de ouderwetse intermenselijke communicatie waarbij de onnodige mobieltjes in hoek gemikt werden.
En wat een naïeve ‘oude / newage’ gedachten overigens dat je met het uitspreken van iets de toekomst zou kunnen beïnvloeden. Brrr, hekserij?

» Posted By Pietie On March 22, 2012 @ 12:44

Het komt mij zo on-Spainks voor, dit stuk… kan er niets aan doen.

Bij nader nadenken kan ik eigenlijk niet uit over die algemeen geaccepteerde moderne burgerlijkheid.
Wat mensen altijd doen, volgens mij, is houvast zoeken in de chaos. Hun wereld wordt dan al gauw verkleind tot het eigen gezinnetje of degene met wie uitgewisseld wordt wat er gegeten gaat worden. Hoe klein is dat, in deze geglobaliseerde wereld. Hoeveel heeft die ‘te koesteren persoonlijke levenssfeer’ werkelijk te maken met liefde voor de mensheid. Getuigd het niet eerder van angst, bekrompenheid en egocentrisme? Of te wel, zijn die betrekkingsgesprekken niet juist bij uitstek maatschappelijk relevant, door de keuze die ze aantonen?
Mijn kritiek gaat dus nog veel verder. De verschijnselen worden ook en vooral in de moderne media overduidelijk, maar de bron en oorzaak ergert mij het meest.
Verstandig? Neen, de mens zal nimmer veranderen, en kruipt bij kritiek waarschijnlijk alleen maar dichter op hun knuffelberen.

ps @15 niet de persoonlijke levenssfeer van de critici wordt aangevallen, maar juist hun beroepsmatige uitingen, toch?

» Posted By Pietie On March 22, 2012 @ 12:04

Vroeg me nog af Karin, ben je lenteverliefd misschien? ;-)
(niets mis mee overigens)

Ik vind het een geniale tegenstrijdigheid van de mens anno 2012: we zijn zo individueel geworden dat iedereen voor zichzelf bezig is met bellen, twitteren, smsen, zappen, internetten, gamen etc. en dat we de medemens ondertussen niet eens meer zien staan naast ons. Tegelijk berichten we dan op afstand héle persoonlijke en intieme dingen. Is het compensatie?

» Posted By Pietie On March 22, 2012 @ 00:10

Ben expres geen gezin begonnen om niet mee te hoeven doen aan die besloten intieme cliché conversaties. En nu moet ik die van anderen lezen… ;-)

Social media is overigens ook een perfect controle-middel voor dominante loverboy achtige types.
Ik was er een keer bij dat er werd gesmst: waarom zit jij niet achter de computer??
Geen woorden en praktijken die koestering verdienen…

Het is zo gewoon geworden nu. Het went wel, die small talk in het openbaar, en tuurlijk is het ergens goed voor, maar de nadelen zijn er ook.

» Posted By Pietie On March 20, 2012 @ 23:03

Stiekem

Gaaf! Van Harte!

en even beetje off topic:
Laten we kwetsbaar Nederland niet laten vallen, teken de petitie!
http://www.laatzenietvallen.nl/

» Posted By Pietie On March 13, 2012 @ 23:06

Een glibberig pad

Rechten afpakken en datalekken kan deze regering heel goed. Tijd voor een tegengeluid!
En beetje off topic misschien: Laat kwetsbaar Nederland niet vallen, teken de petitie:
http://www.laatzenietvallen.nl/teken-de-petitie.3.html

» Posted By Pietie On March 17, 2012 @ 10:47

Afhaalpunten

@15 Ohhh Olav droomwezen, geile uberman… aaahhhhh. Wat zal AH hier blij mee zijn (om het maar even intopic te houden… ;-)

» Posted By Pietie On March 03, 2012 @ 14:05

@11 vrijheid… totdat het innemen van jouw gigaruimte anderen inperkt en onderdrukt (?)

» Posted By Pietie On March 01, 2012 @ 11:44

@5 mooi bericht! En, waar worden die limoentjes voor gebruikt?
Volgende keer als ik bij AH ben, zal ik er ook eens naar vragen. (verbaasd: “echt, hebben jullie echt geen gedroogde limoentjes?? nou, dan moet ik nodig eens naar een echte winkel”)

» Posted By Pietie On February 29, 2012 @ 13:01

Het is inderdaad griezelig hoe AH andere winkels dooddrukt met z’n expansiedrift. Ik kwam graag bij Plus vanwege het lekkere brood. Ze zijn al bijna de stad uit gedreven. Als ik van hier naar het station loop, een stukje van rond de 15 minuten, dan kom ik maar liefst 5 AH’s tegen! Het is om hor en dor van te worden. Hoe kan het dat ze zoveel macht kunnen vergaren?!

» Posted By Pietie On February 29, 2012 @ 00:18

In de wolken

Het kan aan mijn bui liggen, maar ik hoop dat de bevolking gestaag blijft groeien en groeien en dat ze niemand meer uit elkaar kunnen houden en dat alle systemen vastlopen en dat ze hol en dol worden van spinnende gegevens en dat we tenslotte ten onder gaan aan een virus. Met z’n allen.
Zoiets zal het wel worden.
Maar voor nu: wat moeten ze in de US in vredesnaam met de gegevens van 7 miljard mensen?

» Posted By Pietie On February 21, 2012 @ 23:50

Samenhang

@54 Er zijn altijd mooie voorbeelden van mensen die in de spotlight staan en die zichzelf opofferen voor een groter menselijk belang, dát is ook het leven. We kunnen elk moment kiezen. We can be heroes, just for one day.

» Posted By Pietie On February 27, 2012 @ 11:13

«« Back To Stats Page