Statistiek

Comments Posted By Pietie

Displaying 31 To 60 Of 788 Comments

Valse ridders

We lijken niet te ontkomen aan die vergelijking met hondenpoep. Da’s ook verboden tegenwoordig. Sommigen hebben daar helemaal schijt aan natuurlijk, maar anderen krijgen op z’n minst een piepklein schuldgevoel bij overtreding, en weer anderen gebruiken die plastic zakjes die ze als blijk van juiste intentie aan hun hondenriem hebben gehangen, ook daadwerkelijk. Ook al is dat alleen omdat ze het idee hebben dat er misschien wel iemand kijkt.
Als we met strafbaarstelling een beetje een geweten kunnen kweken, zijn we toch een stapje verder wellicht?

» Posted By Pietie On August 26, 2012 @ 16:12

@63 Maar sommige mensen hebben pas echt in de gaten dat ze ongewenst gedrag vertonen als ze straf krijgen toch? Bewustzijn is dan niet eens genoeg.
Ben het eens dat het waarschijnlijk niet makkelijk is om normering vast te leggen. Hoewel het de Fransen kennelijk al wel gelukt is.

Het zal misschien parallel kunnen lopen met wat er nu al is besloten over seksuele intimidatie op de werkvloer. En daar hebben ze ook geen beeld of geluid bij nodig dacht ik? Maar of het goed werkt in de praktijk, weet niet of dat wel eens onderzocht is.
Wie de grens bepaalt, is in eerste instantie degene die zich aangetast voelt in haar/zijn waardigheid. En daarna de vertrouwenspersoon / rechter (?)
Hoewel er al wel een en ander is vastgelegd, zal het in de praktijk toch vaak woord tegen woord blijven…
http://www.seksueelmisdrijf.nl/index.php?option=com_content&view=category&layout=blog&id=47&Itemid=214

» Posted By Pietie On August 26, 2012 @ 10:39

PvdA wil een goeie beurt maken alvast…
http://www.pvda.nl/berichten/2012/08/Maak+seksuele+intimidatie+op+straat+strafbaar

» Posted By Pietie On August 25, 2012 @ 23:38

57 Bart Voorzanger stelt in die link dat strafbaarstelling mogelijk botst met de vrijheid van meningsuiting. Maar mondeling geweld is ook aantoonbaar geweld lijkt mij?
En seksuele intimidatie is toch gewoon strafbaar, of ben ik nu gek.

Vandaag in de tram zat een (blanke) man met rood hoofd heel ergerlijk, vlak bij, op mij te geilen. Hoewel, dat weet ik natuurlijk niet zeker, maar hij zat in elk geval voortdurend en indringend te kijken, vanaf mijn gezicht naar beneden, mijn lichaam af en terug. Brrr. Zo iemand kan ik natuurlijk niets maken, terwijl ik het wel als heel storend, intimiderend en indringend ervaar.
Heb wel eens nagedacht wat de beste manier zou zijn om je te wapenen. Is er nauwelijks.

@59 Thian, ben het helemaal eens dat er veel en veel meer van de daders gevraagd moet worden. Geld bijvoorbeeld, en allerhande dienstbaarheden. Jaar in jaar uit zouden zij klaar moeten staan om het leed wat ze hebben aangericht te verzachten. Op vele manieren, naar de wensen van de slachtoffers, en telkens weer, hun leven lang. Dat zou in de wet vastgelegd mogen worden!!

» Posted By Pietie On August 25, 2012 @ 22:47

Henk, ik begrijp zeker wat je bedoelt.
Soms vraag ik me wel eens af hoe in godsnaam te leven in een wereld waar je niet alleen overgeleverd bent aan de grillen van de natuur, met enge ziektes en vreselijke handicaps, maar ook nog eens aan het (onhebbelijke) gedrag van anderen waar je geen invloed op hebt.
Eigenlijk is het gewoon absurd.
Ik vind dat mensen die een ander voor een leven tekenen met hun ongewenst gedrag, dat die de rest van hun leven in dienst moeten stellen van anderen. Gevangen zetten okee, maar dan ook werk leveren (anything) dat ten goede komt aan hun slachtoffer, en/of slachtoffers in het algemeen. Dan hebben ze meteen ook weer een maatschappelijke functie.
En die jongetjes en handtastellijken, die moeten een boete krijgen (eerst geldboete, na drie keer taakstraf etc.), net als mensen die de schijt van hun honden niet opruimen. Er hangen toch overal camera’s tegenwoordig, die kunnen daar dan mooi voor gebruikt worden. Heeft het eindelijk ook een functie dat onze privacy meer en meer wordt geschonden.

» Posted By Pietie On August 25, 2012 @ 09:08

@38
Mensen uit de samenleving verwijderen klinkt in mijn oren een beetje als contradictio in termino. Zeg maar.
Als sommigen dichter bij de bonobo staan, zullen wij daar allemaal mee moeten leren omgaan. Omdat elk mens thuis hoort op deze aarde. Niemand heeft er om gevraagd geboren te worden. Ook niet om bepaalde genen en karaktereigenschappen.
De vraag is volgens mij dan ook niet wie er verwijderd zou moeten worden als een rotte appel (want, geloof me, dat is tóch geen doen), maar hoe we omgaan met ongewenst gedrag.

» Posted By Pietie On August 24, 2012 @ 08:15

Heftig lijkt me Apollonia.
Gebeurde het in Nederland?

Geen handicap had de man, maar wel een zieke geest? Is dat niet hetzelfde?
Maar ik begrijp je punt.
Toch, vroeg of laat zullen we wellicht iets anders (dan veroordelen en opsluiten) moeten verzinnen om mensen te helpen hun driften te beheersen.
Al is het alleen al dat we met zovelen zijn straks.

» Posted By Pietie On August 22, 2012 @ 23:37

@16 ‘Zieke geesten’? Je bedoelt iemand met een mentale handicap? Wel interessant is om eens te kijken wat er precies allemaal speelt bij onaangepast gedrag, en waar het vandaan komt, en vervolgens kijken of daar een beter alternatief voor te vinden is.
Iets afdoen als ziek, helpt namelijk niets. Het gedrag bestaat immers, dus het zal menselijk zijn. Niets menselijks is ons (beesten) vreemd, toch?
En wat die religie betreft, dat is niets anders dan groepsgedoe, cultuur. Elk mens heeft toch echt hetzelfde bloed stromen hoor.

» Posted By Pietie On August 22, 2012 @ 21:54

Ik maak zowel vrouwen als mannen mee die mij belagen. En het is allebei even onaangenaam moet ik zeggen. Maar ik heb nooit erge dingen meegemaakt, dus misschien mag ik eigenlijk niet meepraten.

Ooit is er een keer een geweldige folder verspreid door een van de ministeries. Daar zag je een man bij een kopieer-apparaat staan met een rijdende hond aan zijn been. Die folder moesten ze weer eens verspreiden!
Ik geloof erg in praktische oplossingen. Mannen praatgroepen of therapiegroepen om seksuele energie in banen te leren leiden. En vrouwen die oefenen in communicatie en voor zichzelf opkomen en nee-zeggen.
Uitpluizen hoe het precies zit, alternatieven zoeken, en oefenen in het nieuwe gedrag dat we willen zien, daar geloof ik in, bruikbare handvatten, deugdelijke informatie etc.

» Posted By Pietie On August 22, 2012 @ 21:45

Op tv laatst een Afghaanse vrouw die voor zichzelf opkwam toen ze door zowel mannen als vrouwen (!) voor hoer werd uitgescholden op straat omdat ze een strakke, westerse broek droeg.
In winkels werden vervolgens mannen geïnterviewd. Waarom doen jullie dat, waarom pesten jullie vrouwen? Een jonge verkoper zei: ‘het komt omdat wij nog geen geld hebben voor een bruidsschat, en die mooie vrouwen die we zien dus niet kunnen krijgen. Het is frustratie.’

We moeten het hebben van deze jonge mensen, die bewust en eerlijk willen kijken naar zichzelf en naar anderen. Er zal dan toch geleidelijk wel wat ten goede veranderen?
En over een jaar of twintig begint alles dan weer overnieuw. Spannend! :-)

» Posted By Pietie On August 22, 2012 @ 09:28

Exit GroenLinks

Ps: Hier de digitale versie:
http://nrcnext.info/digitaal/

» Posted By Pietie On September 10, 2012 @ 21:13

Kreeg vandaag een geweldige krant in handen, een nep-nrc Next.
Jammer dat er geen stemadvies bij stond, want er werden wijze woorden geschrevven!
http://weblogs.nos.nl/radio1journaal/2012/09/10/nrc-next-gratis-op-het-station/

» Posted By Pietie On September 10, 2012 @ 21:08

Even een stemwijzer invullen kan ook best verhelderend zijn…
http://www.stemwijzer.nl/
http://www.kieskompas.nl/
http://welkepartijpastbijmij.nl/

» Posted By Pietie On September 02, 2012 @ 17:38

@166 en hoe zou je ‘naar de klote’ precies definiëren? Zoiets als wat een aantal politieke partijen overkomt momenteel? Dat mensen rare dingen gaan zeggen, of opstappen, en steeds minder bereid zijn naast een medemens te gaan staan?
Ik zou dan wel kritisch blijven over wiens kloten in het geding zijn. Die van de heer W lijken me toch ook niet zo appetijtelijk :-)

Ik geloof dat ik in plaats van te stemmen maar eens lid word van de vereniging ‘Transparancy International’. Wat jullie (?)

» Posted By Pietie On August 08, 2012 @ 16:43

@131 hahaha. Die stekkerdoos als seksistisch symbool. God, wat zal Sap er inmiddels een spijt van hebben.
Ik begrijp trouwens niet dat niemand doorheeft hoe goed die actie van Sap was. Hoe lang daar wel niet over gepraat is! En het is uitgekomen ook nog.

Ben het eens dat de politiek inmiddels een vreemd schouwspel geworden is. Maar nogmaals, om dan ook nog piraten ten tonele voeren… (pff)
Ik haak geloof ik liever helemaal af door gewoon niet te stemmen. Of op de moslimpartij ofzo.

» Posted By Pietie On August 05, 2012 @ 22:38

Ik geloof ook dat er door GroenLinks juist kansen zijn gegrepen. Die bijv. door PvdA waren verworpen vanwege een strategische reden (kiezers terugwinnen die naar de SP overliepen).
Het is wellicht de politiek van de toekomst: samenwerking, openheid. Laat men zich maar nog opener en nog kwetsbaarder opstellen. En elke partij die dat niet durft, extra in de gaten houden en bevragen.

Piraatje spelen heb ik geen behoefte aan.
Doet me te veel denken aan Somalische piraten die eerst vissers waren, en door de nieuwe regels van de EU (dacht ik) zonder werk kwamen te zitten en uit onmacht dit nieuwe (wraakachtige, kinderachtige) beroep kozen.

» Posted By Pietie On August 03, 2012 @ 13:02

Vreemde tijden

Monty Python’s Flying Circus met ‘Merchant Banker’
:-)

http://www.youtube.com/watch?v=YUhb0XII93I&feature=plcp

» Posted By Pietie On July 25, 2012 @ 16:40

Misdrijf

Waar we volgens mij ook behoefte aan hebben, zijn goede rolmodellen. Mensen, BNers, die ons inspireren gezonder te leven, door vrolijk uit de doeken te doen hoe zij de lastige dingen aanpakken. Dat is überhaupt zoveel waardevoller dan een overheid die met regels en straffen aankomt. Laat ze liever een goed, levend, voorbeeld naar voren schuiven. En een tv-programma + website maken, whatever. Maak het leuk, inspirerend en aanstekelijk.
Overigens doet het voedingscentrum het nog helemaal niet zo heel gek: http://www.voedingscentrum.nl

» Posted By Pietie On July 22, 2012 @ 14:02

Fabrieken geven niet om mensen. Die geven om geld. Hoe eerder we die boodschap begrijpen, hoe beter. En hoe eerder er wellicht ooit iets gaat veranderen. Pas als wij het signaal geven dat we geen trek meer hebben in ongezonde rotzooi, wordt er nagedacht over aanpassingen.
Tot die tijd mogen we zeker de etiketten ‘gezonde of bewuste keuze’ negeren en aanvechten, natuurlijk. En de overheid wijzen op verwaarloosde taken.
Hebben wij of onze ouders er schuld aan dat we niet meer zelf nadenken, niets meer zelf onderzoeken? En hoe is dat zover gekomen…
Ik geloof dat we heel blij mogen zijn dat er niet nog grotere ongelukken zijn gebeurd in de tussentijd.

» Posted By Pietie On July 20, 2012 @ 13:28

26: “maar wat doe je als scholen gym zowat hebben afgeschaft en ongezond voedsel overal wordt gepromoot als ‘bewuste keuze’? Wat doe je als zelfs de tv dag in, dag uit blèrt dat ‘tussendoortjes’ gezond zijn?”

Euh… zelf het heft in handen nemen? En als je dat niet kan, hulp inschakelen die dat wel kan? Als ouder, als onderwijzer en schoolhoofd. Goeie voorlichting, daar zijn we mee geholpen. Als de overheid dat niet faciliteert, dan maar zelf werk van maken, toch?
Een goed lespakket samenstellen: wat wil de overheid eigenlijk van ons en waarom, en wat is eigenlijk het beste voor de mens.
Psychologen worden vandaag de dag ingezet om mensen aan het consumeren te helpen. Die denken mee hoe er met subtiele reclame boodschappen (ik geloof wel 40 per dag, of was het 4000?!) de grootst mogelijk impact kan worden behaald. Mensen willen het gevoel hebben er bij te horen. We willen het gezellig hebben. Dáar alternatieven voor zoeken, thuis, op school, dat zou waarschijnlijk werken.

» Posted By Pietie On July 18, 2012 @ 19:11

Vind het toch niet zo’n heel slecht idee om mensen op jonge leeftijd al te leren dat de overheid ons in elk geval niet zal helpen om slank en gezond te blijven, vanwege alle belangen bij de grote bedrijven. Dat je voortaan, met je ouders als voorbeeld, zult moeten vechten. Zelf gaan nadenken en kiezen, en niet alles voor zoete koek slikken.
Misschien worden we op die manier eindelijk bewust van het feit dat we tegenwoordig vooral tot goeie consumentjes worden opgeleid, ook op school. En dat we van de overheid slechts mixed messages kunnen verwachten.
Nog even en we maken de overheid finaal overbodig! Kan niet wachten. Kunnen we daarna zo nodig overnieuw beginnen, met een nieuwe overheid die opkomt voor mensen vooral. Waarvoor het ooit in het leven geroepen was, dacht ik (?)

» Posted By Pietie On July 17, 2012 @ 21:57

Eindelijk!

@9 Heitmann, dank voor de uitleg. Ik begrijp dat u liefst geen buitensporigheden wilt zien? Geen uitzonderingen, maar liever het normale, volgens de standaard. Maar waarom, dat begrijp ik nog niet helemaal.
Zou me kunnen voorstellen dat mensen die zelf veel ellende hebben meegemaakt, oorlog, honger, armoede, dat die graag een zo normaal mogelijk leven om zich heen willen zien, zonder extremiteiten.
Maar aan de andere kant zou je als mens dan juist ook meer begrip kunnen opbrengen. Mensen die zwervers geld geven, zijn soms zelf zwerver geweest bijvoorbeeld. Of mensen die vluchtelingen met trauma’s helpen, zijn soms zelf gevlucht.

Waar u verder totaal aan voorbij gaat, is dat dit een professionele voorstelling wordt met echte kunstenaars (choreograaf, componist, dansers). Zelfs de canta dansers zijn hier niet in beeld als gehandicapten, maar als artiest en met hun autootje als personages.
In de tv documentaire werden ze wel in het gewone leven gevolgd. Daar had ik ook best een paar dansers gevolgd willen zien.
Alles wat afwijkt van ‘het gewone leven’, is juist een krent in de pap voor mij.
Kunst in crisistijden is trouwens over het algemeen toch heel welkom. In de oorlog vond men het heerlijk naar theater te gaan.

Het kan ook zijn dat alles wat afwijkt van de norm, dat dat stress teweeg brengt bij een ‘kijker’. Het confronteert ons met eigen kwetsbaarheid. En dat wil men liever niet zien, niet merken, niet aan denken.
Mooi juist die openheid, zou ik zeggen, het laat me nog meer voelen dat ik leef. En dat de ander leeft.

» Posted By Pietie On June 26, 2012 @ 20:46

@4 Nog mooier te lezen waarom het wél interessant is, en maakt wellicht ook meteen de weerzin duidelijk. Een passie voor beweging, tot uitdrukking gebracht door uitersten.

» Posted By Pietie On June 26, 2012 @ 09:37

@1 Vreemde vergelijking maakt u daar. Maar een interessante opmerking, tenminste, als u eens durft na te gaan hoe het werkelijk komt dat u het niet weet te waarderen…
Ik lees daar graag meer over (maar misschien ben ik de enige die dat zal waarderen? ;-)

» Posted By Pietie On June 25, 2012 @ 20:59

Kijken komt na luisteren

@11, 12
Je kunt er ook enorm leuke, creatieve dingen mee doen inderdaad. Op het banale af desgewenst. Wie weet valt er in de toekomst te denken aan een ingenieus interactief systeem van sensors én microfoons e.d. die ook jouw spraak opneemt, daar een aantal kernwoorden uit pikt en zo de conversatie aangaat met de figuren uit het schilderij.
Dan kun je bijvoorbeeld met blote dames over het EK voetbal praten, lijkt me wel wat :-)
Zo heb ik eens een heel interessant ‘gesprek’ per chat gehad met een computer van de NS, heb me slap gelachen.

» Posted By Pietie On June 23, 2012 @ 09:06

Jij hebt het oók prachtig bevestigd met de teksten Karin! Vooral ook omdat je je goed hebt ingelezen, wordt het helemaal interessant.
Dit project demonstreert weer eens hoe intiem geluid is, hoe het op ons inwerkt, de fantasie in werking zet en zelfs de ogen beter laat kijken.
Misschien komt het omdat we niet niet kunnen luisteren. Zelfs tijdens het slapen werken de oren.
Voor herhaling vatbaar dit soort projecten! En ik blijf erbij dat je een goeie scenario schrijfster zou zijn! :-)

Kort geleden was overigens ook een mooie serie op tv over muziek speciaal gecomponeerd bij beeldende kunst: Art tracks
http://cultuurgids.avro.nl/front/archiefkunstuur.html?filter=contenttype:%22video%22&start=0&categorie=Art%20Tracks

» Posted By Pietie On June 19, 2012 @ 20:22

Tableau vivant

Karin, wanneer komt de film uit?! (gaaf!)

» Posted By Pietie On June 15, 2012 @ 20:32

Zorgeloos

@49 Be zorgeloos edwin! Never mind.

» Posted By Pietie On June 17, 2012 @ 21:57

@47
Nou, die ouders zijn dus ook vaak mensen met tekorten. En horror, daar houden de meeste kinderen van dacht ik? :-)
Overigens ben ik nooit jaloers op mensen met kinderen, ik bewonder ze eerder. Het lijkt me een enorme aanslag op de vrijheid.
Tuurlijk mis je iets, maar dat doen zij denk ik net zo goed.

» Posted By Pietie On June 17, 2012 @ 20:24

@44
Misschien een tip: in elke stad (provincie / dorp?) zijn maatjes-projecten voor kinderen die wat extra aandacht kunnen gebruiken. Vrijwilligers gaan dan elke week een middag iets leuks met ze doen. Ook oudere mensen zijn heel welkom om zich aan te melden. Het is gezellig, je krijgt eens in de zoveel weken een bijeenkomst met alle maatjes, waar de grappigste en ontroerendste verhalen worden uitgewisseld.

» Posted By Pietie On June 17, 2012 @ 19:32

«« Back To Stats Page