Statistiek

Comments Posted By Pietie

Displaying 271 To 300 Of 788 Comments

Sletten

ook 88: “Dus als ikzélf verkrachting had meegemeekt, dan had ik mij wél in de door mij gebruikte termen mogen uitlaten? ”

Ja precies, dan mag je spreken en zwijgen zoals je wilt, zoals het voor jou het beste is, voor altijd of voor even, voor de rest van je leven…

» Posted By Pietie On January 10, 2012 @ 12:07

88: “Ik heb dus heel secuur mijn woorden bepaald”

Janus, met alle respect, Elmo heeft gelijk, als je niet zelf een verkrachting meemaakte, als dader of slachtoffer, zijn alle (lappen) teksten die je erover schrijft weliswaar goed bedoeld, maar ietwat leeg. Snap je?
Stel liever vragen anders, of doe iets aan studie op dat gebied en/of citeer iemand die zich er professioneel in heeft verdiept…

» Posted By Pietie On January 10, 2012 @ 11:31

Onzin dit? Geenszins!
Ben het eens met Elmo dat lieden die nooit een verkrachting meemaakten daarover beter zwijgen. Inclusief mezelf.

Blijf er wel bij dat zodra geweld, manipulatie, dwang en/of machtsvertoon om de hoek komen kijken, de echte liefde is/wordt verdreven.

Overigens is de liefde volgens Van Dalen overigens niet eenduidig:
liefde: 0.1 gehechtheid aan persoon of zaak (daar kan dus best machtsvertoon bij komen kijken?!)
0.2 genegenheid van personen tegenover elkaar, gebaseerd op seksuele aantrekkingskracht (ook wel drift dus)
0.3 warme belangstelling voor een zaak (dus geen macht, en geen geweld)
0.4 voorwerp van liefde (heeft met bewondering te maken, kan ook god zijn, of een land)

» Posted By Pietie On January 10, 2012 @ 09:36

bij 28: misschien dat sex in de dierenwereld over het algemeen helemaal niets met liefde te maken heeft? Maar puur en alleen met machtsvertoon en geweld?

uitzonderingen: o.a. slakken en nijlpaarden. Zoals die de liefde bedrijven!

» Posted By Pietie On January 09, 2012 @ 23:42

54 “Sex heeft altijd met macht te maken gehad”

Heb ik totaal, nooit, ervaren. Eerder andersom, dat in bed alle machtspelletjes en gedoetjes verdwijnen en je naakt tegenover elkaar alleen maar even oer mag zijn.

» Posted By Pietie On January 09, 2012 @ 23:37

Sorry, het zal misschien opspelende penisnijd zijn, neem me niet kwalijk :-))

Ter info alvast, Wikipedia:
“Het uitgangspunt dat vrouwen aan penisnijd lijden, wordt door feministen als seksistisch beschouwd, en toegeschreven aan het Victoriaanse idee dat mannelijke geslachtsorganen beter zijn dan vrouwelijke.
Anderen menen dat het in die tijd waar was vanwege grotere seksuele privileges voor mannen, maar dat van penisnijd nu geen sprake meer is voor de meeste vrouwen door het succes van de vrouwenbeweging.”

» Posted By Pietie On January 09, 2012 @ 22:29

bij 74: Hoewel, voor onze kroonprins met holim niet zo leuk misschien
http://www.luckymedia.nl/luckytv/2012/01/respect-voor-gewoontes/
:-)

» Posted By Pietie On January 09, 2012 @ 21:35

@73 oh, dan kun je hem er voor de zekerheid net zo goed afhakken (?)

» Posted By Pietie On January 09, 2012 @ 21:27

Ik denk overigens dat verkrachting meer te maken heeft met machtsvertoon dan met drift en begeerte.

» Posted By Pietie On January 09, 2012 @ 21:17

68 Een flinke waai om het hoofd is genoeg? En de driften (35) dan? Nee, pilletje is beter misschien.

» Posted By Pietie On January 09, 2012 @ 21:10

35 Nog even en de hersens van verkrachters worden van buitenaf met machientjes in toom gebracht. Als ze te lang wachten met een cursus agressie beheersing bijvoorbeeld. Ook goed, dan maar robotjes.
Zijn vrouwen toch beter af met hun door de maan gestuurde cyclus, of was het de zee…

» Posted By Pietie On January 09, 2012 @ 00:10

32 “Ik vind je gewoon weg Fan-Tas-Tisch. Zo mooi.
Zo BIJZONDER!!! Ben je.”

Dank je, dank je. Kijk, ik gebruik woorden als lipstick, zie je.
Zelf kun je er ook wat van, knappert.

Als ik het zo allemaal lees, wordt het hoog tijd voor een cursus drift- en instinctbeheersing slasch solo-genieten voor mannen. Want slaafje blijven van je eigen natuur is zo luullig. En zo ouderweets.

» Posted By Pietie On January 08, 2012 @ 23:13

@30 voor op de puntjes:
*aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaargh! *

Wat ik me nog zou kunnen voorstellen, dat een man, stel, gepakt voor verkrachting en verplicht op cursus agressie-beheersing wordt gestuurd, zegt: Ja, maar die eenden in de vijver tegenover ons doen het toch ook? En mensen zijn gewoon dieren hoor, of wist je dat niet?

» Posted By Pietie On January 08, 2012 @ 22:11

@25
Ik zit er nog wel een beetje mee dat in de dierenwereld de geslachtsdaad vaak gepaard gaat met geweld. Bij eenden, kippen, noem maar op.
Is dat dan tóch liefde gecombineerd met geweld, of paringsgedrag zonder liefde…of…

Over dieren gesproken. Die vrouwtjseseenden vrágen er ook gewoon om, vind je niet? Zo naakt als die zich durven kleden in die mooie veertjes, schandalig gewoon!
;-)

» Posted By Pietie On January 08, 2012 @ 19:00

Ook interessant eens de Van Dale er op na te slaan:
– Feminisme: het streven naar een gelijkwaardige behandeling van vrouwen ten opzichte van mannen.
– Masculinisme: het streven naar een dominerende rol van de man t.o.v. de vrouw, met name op maatschappelijk en juridisch vlak.

Need we say more ;-)

» Posted By Pietie On January 08, 2012 @ 18:53

@21 Haha, da’s een goeie, dat dieren zich inhouden. Dat wil ik zien inderdaad, daar gaan wij nog van leren!

» Posted By Pietie On January 08, 2012 @ 15:11

14 Prachtig stukje Juzo. Maar… ik herken er niets van.
Het mooie van mensen is dat ze hun natuur kunnen beïnvloeden, hun neigingen kunnen temmen en bijsturen. Een vrouw kan lippenstift op doen, alleen om zichzelf prettiger te voelen (echt!). En een man zou op een dag kunnen besluiten wat meer van zichzelf te genieten.
Het wordt zo dierlijk anders, zo saai en voorspelbaar, het leven.

» Posted By Pietie On January 08, 2012 @ 12:38

@9 Mannen zijn te veel op vrouwen gericht, ja. En mijn suggestie was niet het kiezen van de stoeptegel, maar het kiezen voor eigen innerlijk gevoel.

Mannen zouden mogen leren iets meer van zichzelf te gaan genieten. Sexie ondergoed aan doen, bijv., en iets ijdeler worden, wat vaker een extra keertje rukken op het toilet. Je zou ook trots en blij kunnen zijn dat je uberhaubt in vervoering kan raken!
Mannen zijn aandachttrekkers, willen hun driften en geilheid bij anderen kwijt, waarom toch? Het wordt alleen maar verslaving, meer meer, en nooit genoeg. Laat ze er toch lekker eens zelf mee aan de slag gaan!

» Posted By Pietie On January 08, 2012 @ 10:41

@4 ja drift is iets anders dan geweld.
Maar helaas is ook geweld menselijk, blijkbaar. De vraag is, hoe gaan we daar mee om. Het alleen maar ziek noemen, helpt niet echt. Alternatieve kanalen zoeken misschien? Er zijn vast mensen die daarvoor doorgeleerd hebben…

» Posted By Pietie On January 07, 2012 @ 20:35

“Waarom was de beteugeling van mannelijke driften de verantwoordelijkheid van vrouwen?”

Is ook onzin natuurlijk. En iedereen heeft het recht om zich te kleden zoals hij wil… maar, ik mis één dingetje. Heeft het je hullen in sexie kleding niet ook een beetje met drift en/of een lekker gevoel te maken? Onschuldig overigens, en ook nog eens heel intiem beleefd en op jezelf geprojecteerd.
Mooi voorbeeld voor de mannen trouwens. Als mannen het zo opwindend vinden om vrouwen in sexie kleding te zien, waarom kleden ze zichzelf dan niet wat uitdagender, met strakke broeken die héél lekker zitten (was mooi in de 70ties!) en lage shirtjes enzo. Dan kunnen ze dáárvan wat meer genieten zonder een ander lastig te vallen. En hebben de vrouwen er ook nog wat aan ;-)
Mannen zijn te veel op vrouwen gericht, ze mogen best eens leren genieten van hun lustgevoelens zonder daar een ander mee lastig te vallen. Een mooi streven misschien?

» Posted By Pietie On January 07, 2012 @ 20:03

Prostitutie

@3
De vergelijking met theaterbezoeker gaat wel een beetje mank hoor, die zitten over het algemeen niet aan de actrices, laat staan dat ze die met geweld dingen laten doen die ze liever niet doen.

Het gaat niet alleen om uitlenen van het lichaam, want dat is tot daar aan toe, en inderdaad wordt er nooit eens gesproken over de ‘hoeren’ van bedrijven die hun talenten inzetten voor dubieuze commerciële praktijken.
Waar het hier om gaat is dat er op grove wijze grenzen overtreden worden. De prostituee moet handelingen accepteren die haar zowel fysiek als mentaal schaden. Ze doen trauma’s op waar ze hun hele leven niet meer vanaf komen.

» Posted By Pietie On October 26, 2011 @ 12:15

Kan er niets aan doen, zag zojuist twee nieuwe artikelen op het blog erbij: Prostitutie en Inlooppoes… het is dat het eerste zo schrijnend is, maar die titels vond ik wel even een mooie samenloop.

Wel vreemd dat er zo moeilijk een oplossing te vinden is voor het probleem. Misschien moesten we het de prostituees zelf eens vragen wat hen echt zou helpen? En misschien moesten we hoerenlopers vragen of ze ook een alternatief kunnen bedenken. Want als het uiteindelijk verboden wordt, zullen ze toch iets anders moeten verzinnen.

» Posted By Pietie On October 25, 2011 @ 22:00

Opwarmertje

@1
Onzin, een column is met name geschikt om vanuit jezelf te schrijven.

Zet ’em op Karin! Leuk dat je meestrijdt.

» Posted By Pietie On October 30, 2011 @ 00:05

Methusalem

@20 bedankt Henk, toch leuk te zien.

Wat was je weer mooi Karin! Volgens mij een beetje zenuwachtig (?), maar is juist altijd charmant.
Die Holman daarintegen, wat een vervelende aankondigingen had hij, en partijdige opmerkingen tussendoor, en wat een naar lachje, om z’n eigen grappen.
Ik hoop dat hij 100 wordt, en Karin 1000.
;-)

» Posted By Pietie On November 07, 2011 @ 00:21

Een troost is misschien dat we, tegen de tijd dat we 1000 jaar oud kunnen worden, waarschijnlijk ook in de tijd kunnen reizen (nu er deeltjes zijn ontdekt die sneller reizen dan het licht). Dat schept weer nieuwe mogelijkheden, dan kunnen we kiezen waar en hoe we leven! Iets om naar uit te kijken?!
Maar hopelijk wordt de mens juist zeldzamer dan de dood, dan worden we misschien weer wat zuiniger op elkaar.
Een nieuwe renaissance van de ijstijd is wellicht een oplossing? Sommige voorspellen die al in 2012 (pas op, bizarre website: http://www.ijstijd.com/). Ideaal!

» Posted By Pietie On November 04, 2011 @ 17:21

Veel plezier en succes vanavond Karin!

» Posted By Pietie On November 04, 2011 @ 16:41

Inmiddels een polemiek over of er al dan niet sprake is van polemiek. Wat willen we nog meer :-)

» Posted By Pietie On November 04, 2011 @ 16:34

@13 Hetty, ik begrijp je punt niet echt. Vooruitgang is al een mythe sinds de oertijd! Persoonlijk lijkt mij de Middeleeuwen een fijne periode om naar terug te gaan. Graag!
Tuurlijk is het aardig, maar de vraag is of dit stuk van Karin uitdaagt tot een zinnig op antwoord (en van wie?).
zie: http://www.spaink.net/2011/10/29/opwarmertje/

» Posted By Pietie On November 04, 2011 @ 16:31

Is strijden tegen de vooruitgang in de wetenschap misschien net zoiets als strijden tegen de gretigheid van de mens, en vrij zinloos, omdat het nu eenmaal in z’n natuur zit (?)

» Posted By Pietie On November 04, 2011 @ 15:25

@10 mee eens, maar… dan zou de discussie dus over normen moeten gaan? Over de richting en aandachtspunten van de wetenschap, de prioriteiten en acties?
In dit stuk is het naar mijn idee niet helemaal duidelijk waar de polemiek over gaat, en met wie die gevoerd kan worden. Hoe zou bijv. De Grey hier nu zinnig op kunnen reageren? Hij doet, naar ik aanneem, slechts zijn best en krijgt geld voor zijn spectaculaire onderzoek.

» Posted By Pietie On November 04, 2011 @ 12:50

«« Back To Stats Page