Statistiek

Comments Posted By Pieter

Displaying 31 To 60 Of 74 Comments

Trukendoos

“Inspectie, en eiste dat PostNL de werkomstandigheden van de pakketbezorgers per 1 september verbetert. Anders volgt een boete.”

Ongelofelijk. De Inspectie is een wassen neus, zoals de IGZ dat ook was. Als er een uitspraak ligt, is dat naar aanleiding voor iets wat al langer fout zat. Waar dus al maatregelen moesten zijn genomen, maar nooit zijn genomen.
De Inspectie had een “per direct” moeten eisen, met een boete voor elke dag dat het langer duurt. Postnl is al veel te lang aan het besodemieteren; waarom ze dan nu nog uitstel gunnen?

» Posted By Pieter On May 19, 2016 @ 18:39

Punt NL

Heerlijke tijd was dat, toen men nog heel gedragen de url voorlas op tv: http-dubbelepunt-schuine streep voorwaarts-schuine streep voorwaarts-www-punt-

Er was toen ook een politicus die e-mail uitsprak als ’emaille’.

» Posted By Pieter On April 28, 2016 @ 19:21

Vuurwapen of vergif

Ik snap de afgunst niet helemaal. Ja, Trump beledigt elke redelijkheid, maar dit is slechts het voorspel. Straks zijn er echte presidentsverkiezingen. En als hij dan gekozen wordt, wordt hij omringd door adviseurs.
Als het gebruik dat een politicus nooit doet wat hij het hardste roept, is het misschien maar goed dat hij nu aan vuilbekkerij doet. Dan weten we nu in ieder geval wat er niet zal gaan gebeuren.

» Posted By Pieter On March 30, 2016 @ 15:32

Damesoffer

AlphaGo heeft tijdens de vierde partij (die de computer verloor) een aantal vreemde (slechte) zetten gedaan en het leek alsof hij geen zetten meer kon bedenken waarmee hij kon winnen.
Er was sprake van een geniale winnende zet door Lee. Maar die zet was veel eerder al besproken door een analist, waardoor je je kunt afvragen of die zet echt zo geniaal was.

Extraatje: tijdens zijn commentaar bij de laatste partij heeft Ke Jie (de huidige sterkste speler) de computer uitgedaagd met de mededeling dat hij met gemak kan winnen.

» Posted By Pieter On March 30, 2016 @ 15:57

Voor wat het waard is: wereldkampioen Lee Sedol was tijdens deze tweekamp niet de beste speler ter wereld. Volgens een onofficiële rankinglijst is dat Ke Jie: http://www.goratings.org/

Verder is het natuurlijk heel knap werk van de programmeurs. Lee zal wel hard geland zijn na zijn voorafgaande woorden: “Ik heb er alle vertrouwen in dat ik in elk geval dit keer zal winnen.”

» Posted By Pieter On March 30, 2016 @ 15:22

Hardleers

Zouden die gevangenen uitgebreid gaan lezen wat ze onder ogen krijgen? Of als ze het lezen, gaan gniffelen om wat ze tegenkomen? Gaan ze er misbruik van maken? Wat is het probleem in dit geval?

Ik heb een keer achter een vuilniswagen aangereden die vuilniszakken met te vernietigen vertrouwelijke stukken verloor. Dat is zo slordig dat daar op ingegrepen moet worden. Maar hoe groot is de kans dat een boef die vuilniszakken vindt en denkt: “Hé, wat zou daar inzitten?” De kans is groter dat hij zijn eigen afval ernaast gooit, want er ligt toch al afval?

Mijn salarisverwerking is uitbesteed aan een extern bedrijf. Is dat een schending van mijn privacy?
Waar leg je de grens van privacyschending? Ik vind verwerking van gegevens ter archivering van een andere orde dan het open en bloot tonen van die gegevens.

» Posted By Pieter On January 30, 2016 @ 16:37

Aandacht loont

Het zou helpen als mensen met een ernstige ziekte niet zouden worden overgeleverd aan arts-assistenten. Die aio’s willen graag, maar zaaien twijfel omdat ze nog niet volleerd zijn en geen zekerheid kunnen bieden.
In 2003, dus vóór de privatisering van de zorg, bleek ik een erg laag HB te hebben. De huisarts heeft mij via zijn verwijzing 2 weken lang overgeleverd aan de duivels van het Flevoziekenhuis in Almere. Daarna kwam ik in het AMC terecht, waar men vaststelde dat ik een ongeneeslijke vorm van lymfeklierkanker heb. En dat was alleen maar dankzij de woede en ongerustheid van mijn vrouw, die geen genoegen nam met wat ons werd voorgetwijfeld.

Ik wil hiermee aangeven dat dat uitgebreide gesprek niet nodig is als de juiste persoon op een zaak wordt gezet.

» Posted By Pieter On December 17, 2015 @ 17:51

Solidair

@Spaink. Ik kan je niet helemaal volgen. “Aandringen op medeleven jegens de slachtoffers” staat volgens mij nergens in mijn tekst.
Maar de bedoeling is dat IS wordt verslagen en dat werkt niet met een witte optocht of aandringen op medeleven of zoiets wazigs. Het zijn altijd dezelfden die in het openbaar meeleven en laten zien hoe goed ze zijn en tevreden met zichzelf. Maar praktische actie, ho maar. Het blijft allemaal bij eigenpijperij.

Ik vraag me wel af hoe het bevalt, een vluchtelingengezin in huis. Heel veel mensen hebben dat als medemenselijkheid in de groep gegooid, maar niemand heeft ooit verteld dat ze een gezin hebben opgevangen, dan wel hoe het gaat. Want men roept van alles dat een ander zou moeten doen. Bah!

» Posted By Pieter On November 20, 2015 @ 19:02

@JPaul. Er stond nog wat voor: “Als je religie nodig denkt te hebben om medemenselijk te kunnen zijn, deug je niet als mens.”

Goedheid zit in je of niet. Dat is inderdaad bepaald door je genen, maar ook door je omgeving.
Maar als je meent god te moeten bedanken voor wat je doet, ken je jezelf slecht. Als je meent dat je een god nodig hebt om goed te doen dan heb je psychische begeleiding nodig. Als je meent dat je met god moet overleggen om iemand van de verdrinkingsdood te redden, dan deug je niet. De actie moet uit jezelf komen.

Ik heb er eerlijk gezegd erg veel moeite mee dat mensen god bedanken voor de redding van een mens, terwijl diezelfde god er ook voor had kunnen zorgen dat de redding niet nodig was geweest.

» Posted By Pieter On November 18, 2015 @ 21:29

Het wrangste is dat ik me geen idee kan vormen van hoe ik zelf zou reageren in geval van natie-brede terreur. Mijn gevoel zegt dat je als bevolking massaal de wapens moet oppakken tegen de terroristen, maar zou ik dat zelf doen?
Ik denk dat ik zou afwachten wat een ander doet. En dat doen er vast heel veel meer. En daardoor krijgen de terroristen alle kans om uit te breiden.

Ik vind trouwens wel dat de oproep om met moslims mee te leven omdat zij ook onder de moslimterreur zuchten erg flauw is. Achterlijke denkbeelden en ideologieën verdienen geen medeleven, maar slechts een aansporing om eens normaal te gaan doen. Als je religie nodig denkt te hebben om medemenselijk te kunnen zijn, deug je niet als mens. Medemenselijkheid moet in je genen zitten.

» Posted By Pieter On November 18, 2015 @ 17:53

Stoptober

“Zelf was ik niet van plan ooit te stoppen met roken – tot ik een e-sigaret probeerde. Na 43 jaar kettingroken was ik op één avond om.”

Maar was je dan niet verslaafd aan de nicotine dat het zo makkelijk ging?
En gebruik je de e-sig nu alleen nog maar om te voldoen aan de hardnekkigste verslaving van het roken: de gewoonte?

Ik ben zelf een roker geweest en ik heb bij het stoppen (in 2001) ondervonden dat de nicotineverslaving niets voorstelt en dat je daar heel makkelijk van afkomt. Mede dankzij een stressloze pauze van 2 weken in mijn leven, want stress doet roken.
Maar het moeilijkst is om te stoppen met de gewoonte. Na het opstaan de peuk met koffie en man, wat kon ik dan lekker poepen.
Een drankje en een hapje en dan voor de gezelligheid een peuk erbij. Er waren genoeg smoesjes om te roken. Zelfs na 14 jaar vraag ik me weleens af of een sjekkie me nog zou smaken. In ieder geval vind ik sigarettenrok erg stinken, maar hoe zou het roken me smaken na 14 jaar?

Nu is het veel makkelijker om niet te roken of ermee te stoppen. Nu de roker een paria is geworden zijn de rookmogelijkheden ook steeds minder geworden. Straks mag je niet meer in je eigen huis roken.

» Posted By Pieter On October 29, 2015 @ 23:42

Eigen volk

Ik vind het jammer dat de term ‘Eigen volk eerst’ zo’n negatieve connotatie heeft gekregen. Allemaal door de foute link naar extreem rechts van vroeger en Janmaats ‘Vol=vol’.
Er is niets mis met eigen volk eerst. Elk volk vindt het eigen volk het allerbelangrijkst. Moslims vinden hun eigen volk zelfs nog uitgebreider belangrijk dan niet-moslims en die worden jammer genoeg niet door Karin in dit topic ontleed.
Een omissie, want hierdoor krijg ik het gevoel dat alleen de blanke westerling niet mag roepen dat zijn eigen volk in zijn eigen land mag worden voorgetrokken.

» Posted By Pieter On October 24, 2015 @ 21:16

Toekomst

Nogmaals, dat het klimaat verandert is een gegeven. Maar dat de mens daar hoofdschuldig aan is is nog maar de vraag.

@Janus: over het Noordpoolijs en echte wetenschap, in plaats van toekomstvoorspellingen met niet-werkende modellen:

http://klimaatgek.nl/wordpress/2015/10/15/de-temperatuur-het-zeeijs-op-de-noordpool-en-de-arctische-amplificatie/

» Posted By Pieter On October 15, 2015 @ 18:55

Maar Karin, je houdt jezelf vast aan de data van NASA. Als NASA dan aangeeft dat iemand haar kritische mond moet houden omdat NASA geen zin heeft in gezeur, dan klopt er toch iets niet? Dan moeten er toch twijfels zijn over de oorzaken van wat men waarneemt?
Het klimaat verandert altijd en er zijn mijns inziens te veel mensen die kunnen aantonen dat de natuur een grotere invloed heeft op de huidige opwarming dan de mens.

Ik verwijs nogmaals naar de website die ik eerder aanhaalde, nu met een artikel over het ijs van Janus, puur om aan te geven dat we helemaal niets weten en zeker geen conclusies kunnen trekken die nu getrokken worden:

http://klimaatgek.nl/wordpress/2015/10/15/de-temperatuur-het-zeeijs-op-de-noordpool-en-de-arctische-amplificatie/

» Posted By Pieter On October 15, 2015 @ 18:51

@Karin. Over NASA: http://klimaatgek.nl/wordpress/2015/10/14/wetenschappers-onder-druk-gezet/#more-2945

@Janus. Over die 99%: Er zijn dictaturen die met de uitslag van de landelijke verkiezingen niet verder komen dan 98%.

» Posted By Pieter On October 14, 2015 @ 17:19

Karin, daarentegen acht ik Marcel Crok een zeer goede klimaatjournalist en hij heeft nogal wat reserves ten aanzien van wat men roept dat door de mens zou worden veroorzaakt. Omdat niemand weet welk deel door natuurlijke factoren wordt veroorzaakt.
Niemand kan daar iets zinnigs over zeggen, ook NASA niet. Het enige dat zeker is, is dat het klimaat voortdurend verandert.

http://nos.nl/artikel/2054048-klimaatonderzoekers-lijden-aan-tunnelvisie.html

» Posted By Pieter On September 04, 2015 @ 16:44

Karin, het spijt me om te moeten schrijven dat klimaattechniek niet tot jouw onderwerpen zou moeten behoren. Je hebt overduidelijk jezelf als leek laten voorlichten door iemand met een mening, zonder zelf de feiten te kennen.
Dat is ook het probleem bij de nieuwsvoorziening van NPO: men slikt de antwoorden zonder de kennis te hebben om kritisch door te vragen.

» Posted By Pieter On September 03, 2015 @ 18:25

Prijs

Gefeliciteerd, maar waarom is het een schande? Omdat er nu pas een vrouw de prijs krijgt of omdat er schijnbaar nog geen vrouw is geweest die deze titel waard was?

» Posted By Pieter On August 29, 2015 @ 21:23

Held

Mooi verteld, Karin. Inderdaad heel erg waar dat de eerste helper het verschil maakt en veel in beweging kan zetten.

ps. Ja hoor, JPaul, jij bent ook een held…

» Posted By Pieter On July 22, 2015 @ 18:22

Loon naar lezen

Zou dit auteurs verleiden tot het schrijven van dikke boeken? Mensen willen immers een boek uitlezen en een dik boek levert dan meer op.
Ik weet niet wat ik ervan moet denken. Het zou zomaar kunnen dat halverwege een dik boek de auteur een tijdje overgaat op oeverloos gezwam, alleen maar om zijn inkomsten op te krikken.

» Posted By Pieter On July 07, 2015 @ 10:57

Ophouden

Abortus mag niet van God. Je moet het leven laten leven, desnoods met medische hulp. God vindt het goed dat de arts Zijn fouten bij het nieuwe leven corrigeert en het nieuwe leven laat leven, desnoods zwaar ongelukkig.
Maar de natuur haar gang laten gaan is uit den boze.

Mensen die doodgaan moeten blijven leven, vindt God volgens sommige mensen. Gelovigen twijfelen blijkbaar aan de wijsheid van Gods Natuur. En God laat zich kennelijk beledigen door toe te staan dat mensen tegen hun wil in leven worden gehouden door artsen. Artsen staan boven God.

Ja, ik denk dat de lijdensweg die doodwillenden ondergaan wordt veroorzaakt door de godsvrees die bij de mens in de genen zit. Als mensen dood willen moeten ze dood mogen gaan, desnoods met hulp. Een arts moet gevrijwaard kunnen worden voor aansprakelijkheden die hem te wachten kunnen staan.
Mensen die zich goed kunnen uiten en kenbaar maken dat ze dood willen, moeten doodgemaakt kunnen worden.
De dood is niet het probleem van de stervende, maar van de nabestaanden. Zij hebben het verdriet en misschien het schuldcomplex dat ze verkeerd doen.
Overlijden is alleen maar erg voor de nabestaanden. Maar respecteer de wens van degene die dood wil en help hem of haar.

» Posted By Pieter On June 18, 2015 @ 18:31

Beestjes

Ik strooi eens per 2 of 3 jaar mierengif in de dorpel van de deur. Dat houdt ze goed buiten.
Eigenlijk hoeft het alleen in de zijkanten van de dorpel, want om een of andere reden liepen ze altijd langs de zijkant het huis in.

» Posted By Pieter On May 29, 2015 @ 23:18

‘Going Clear’

“Jammer dat-ie niet wat langer beschikbaar blijft!”

De niet-ondertitelde versie staat op Youtube: https://youtu.be/FB_f6vLN9Ns

» Posted By Pieter On May 24, 2015 @ 23:10

Deal

Men moet iets doen aan het tekort in de schatkist.

» Posted By Pieter On December 28, 2013 @ 07:51

Keuze

De mensen van foodlog.nl schrijven al vele jaren over deze onverkwikkelijke zaken. Het is dus niet zozeer nieuws wat Michael Moss schrijft, als wel een omissie van het Voedingscentrum.

» Posted By Pieter On December 06, 2013 @ 19:02

Verbod op gezond

Pff. Hoe moeilijk is het om te concluderen dat ik met mijn #45 bevestig dat ik het met #44 eens ben?
Je kunt ook te formalistisch zijn, hoor.

#46. Doe je het erom? Heb je niet in de gaten dat het overkomt alsof het je niet om de inhoud gaat maar om de vorm?

» Posted By Pieter On September 28, 2013 @ 19:58

@DeRaaf.

Ja, dat lijkt mij het meest praktische. Maar ik hoop wel dat we in volgende gevallen weer in gesprek kunnen geraken.

» Posted By Pieter On September 28, 2013 @ 18:56

@DeRaaf.

Ik beschouwde het zelf niet als een argument, maar als je bevrediging vindt in het natrappen, be my guest.

» Posted By Pieter On September 28, 2013 @ 18:30

@DeRaaf.

Dank voor de uitgebreide reactie.

Ik kan niet anders inbrengen dan ik al heb gedaan en ik moet me neerleggen bij het gegeven dat het niet gaat om wat er moet worden bereikt, maar om wie de beste argumenten inbrengt. Zo werkt het nou eenmaal in de politiek.

Misschien een tip voor de mensen die willen stoppen met roken: zorg voor afleiding en blijf af van de alcohol. En besef dat je met een e-sigaret er, volgens mijn kennissen die hem gebruiken, erg sneu uitziet.

» Posted By Pieter On September 28, 2013 @ 18:23

@DeRaaf.

Je moet de discussie niet terugbrengen tot de techniek ervan. Dat geeft alleen maar de indruk dat je zelf argumentloos bent.

Ik heb het gevoel dat je niet begrijpt wat ik wil zeggen. Ikzelf heb nergens bewijs voor, maar jij ook niet. Maar is het dan nuttig om te gaan kijken wat wel werkt door het maar te proberen?
Dat is natuurlijk een mogelijkheid, maar je kunt natuurlijk ook gewoon doen wat er wordt voorgesteld: zo’n apparaat mag je pas gebruiken als je volwassen bent. Dat past helemaal in het kader van het beperken en/of uitroeien van het roken en al helemaal in de andere beperkingen die aan de jeugd tot 18 jaar worden opgelegd, zoals rijden en stemmen.

Roken is stoer tot je achttiende. Daarna heb je spijt dat je begonnen bent. En nu wil je mij laten aantonen dat die jongeren wel met die e-sigaret zullen gaan experimenteren maar niet met sigaretten? Tja, mijn gevoel zegt dat dat erg afhankelijk is van het milieu waarin een jongere zich bevindt.

Mijn opmerking die je compleet uit zijn verband rukt ging over de rokers die met de e-sigaret een vervanging hebben. Die hebben in deze discussie niets te zoeken. Karin gebruikt naar mijn mening onnodige argumenten vóór de e-sigaret. Die argumenten zijn allemaal waar, maar ze doen niet ter zake in de discussie die -volgens mij- de basis vormt voor het EU-debat, namelijk het voorkómen dat mensen met roken beginnen.

Ik ken trouwens een aantal mensen die de e-sigaret naast de gewone sigaret gebruiken, want ze missen met de e-sigaret hun mondgevoel en reuk. Precies wat ik schreef: de gewoonte is lastiger af te leren dan de verslaving aan nicotine.

» Posted By Pieter On September 28, 2013 @ 16:28

 Page 2 of 3  «  1  2  3  » 
«« Back To Stats Page