Statistiek

Comments Posted By Mien

Displaying 31 To 60 Of 89 Comments

Als het nou…?

@Leny, ik ken die studie niet, maar ken vooral ervaringsverhalen (enkele persoonlijk, andere via het internet). ik ben eigenlijk wel benieuwd naar dat onderzoek..ik ga es zoeken!

@ Sjaak, je verstand kun je nog dwingen, maar de gevoelens laten zich niet zo gemakkelijk wegredeneren. Ik vind het volledig normaal om (extra) alert te zijn. Heb, helaas, door eigen ervaring (mijn onrustgevoel wegredenerend) op een harde manier moeten leren dat gevoel niet (altijd/zo veel mogelijk) genegeerd moet worden.

Gevoel moet je meenemen in je overwegingen. Ik vind Karins onrust en actie juist getuigen van gezond verstand. En tsja, angst kun je duizend keer zonde van de energie vinden, maar vertel dat de angst maar es ;-)

Gewoon erkennen dat de angst er is, dat de angst een reden heeft, scheelt vast en zeker, daarnaast vind ik een doktersbezoek, bij zulke heftige pijnklachten zeker gerechtvaardigd, nee, zelfs heel verstandig.

» Posted By Mien On November 02, 2008 @ 22:43

Leny,

het grappige (?) is dat je leest over vrouwen die zich veel beter voelen, qua MS klachten tijdens een zwangerschap. Er zijn ook vrouwen die zich, wb de MS, beter voelen tijdens de menstruatie en er zijn vrouwen die zich juist weer slechter voelen voor en tijdens de menstruatie.

Ik denk dat lichaamsprocessen zo verschillend kunnen zijn dat het moeilijk is en blijft om een eenduidige conclusie te trekken, maar dat is puur mijn eigen denken, of het wetenschappelijk onderbouwd kan worden: ik weet het niet.

Het is ook nog steeds niet te verklaren waarom behandelingen voor MS bij de een wel effect hebben en bij de ander niet..

» Posted By Mien On November 01, 2008 @ 13:54

MS is ook een verrassingspakket, dat ervaar ik nog regelmatig ;-) je kunt verkrampte spieren krijgen en dus die tussenribjes kunnen eraan meedoen..

Toch een beetje geruststelling misschien, alhoewel alert zijn en blijven beslist niet verkeerd is (ik ben zelf ook altijd eentje van afwachten of het vanzelluf overgaat en verzamel meestal 3 dingetjes voor ik naar de HA stap ;-) ) maar met kanker als zwaard, dan zou ik ook vast wel wat alerter zijn… (al ben ik redelijk onverbeterlijk wat betreft het denken dat ‘het wel mee zal vallen’ en schrik ik flink als het ‘tegenvalt’))

ow, jee de port is kicking in, ik ben ook niets meer gewend, een glaasje en ik kan al moeilijk uit mijn woorden komen..

na flink was gewis en getyp, hoop ik toch dat er wat zinnigs staat en je ook een beetje aan jezelf denkt (qua op tijd rust nemen enzo ;-))

Groetjes, Mien

» Posted By Mien On October 31, 2008 @ 23:47

Heeeeeeee, gelukkig dat het ‘goed’ was! (en wat zalig dat je gewoon (heel bijzonder!!) gelijk terecht kunt met zulke klachten)

Enneh, ik herken die klachten, maar dan vooral van de MS (ja, je hebt nog wat meer dan alleen… :-( ) Pijn op mijn huid van de douche (gevoelsstoornissen) en adembenemende steken rechts onder mijn ribben.

De huisarts heeft een keer geconstateerd dat mijn (tussen)ribspieren zo verkrampt waren dat dat waarschijnlijk de oorzaak was van de pijn..

Dus wie weet, was jouw MS weer op visite (heb je em nog niet eens herkend ook ;-) ) , misschien een signaal…(rustiger aan doen?? ik bemoei me maar zomaar!)

Groetjes en goed weekend (het blijft rottig, zo’n zwaard van damocles boven je hoofd!)
Mien

» Posted By Mien On October 31, 2008 @ 21:24

Andrew Morton over Tom Cruise

Waarschijnlijk ruim laat, maar NU is er een item bij de clubvan100 over the secret..! http://www.clubvan100.nl

Later reacties, ik kijk natuurlijk eerst even!
Groetjes, Mien

» Posted By Mien On June 02, 2008 @ 01:00

Junkiedenken

Hmmm.. Gezond? Wat is dat? Aan de andere kant, ziek, ziek vind ik ook teveel gezegd voor het krakkemikkige lijf, en dan heb ik het over mezelf…

‘Klein gebrek, geen bezwaar’ schimp ik wel eens en ik denk dat je, eigenlijk, wel een betere versie van jezelf wordt doordat je veel meemaakt, al vraag ik me ook toch nog wel af of het me die misère allemaal waard was. Blijft dat ik blij ben met de opgedane kennis..En zo is zoveel ‘dubbel’ in het leven en ligt het gevoel en ratio regelmatig in spagaat..

Veel geleerd, dat wél..

Maar gezond, om eerlijk te zijn, ben ik niet. Merk wel dat ik leer omgaan met onzekerheden, en dat als controlfreak! Weet dat mijn lijf niet betrouwbaar is, net zomin als het jouwe, iets te vaak liet het het afweten, maar ik maak me niet druk om morgen, overmorgen of evt. volgend jaar.

We zien wel, de beruchte bus kan ook nog altijd voorbij komen en me pletten, niets is zeker, niet voor mij, maar ook niet voor iedereen die nu denkt gezond te zijn (ik denk alleen dat het bij mij en jou (misschien ook) wat meer bewust in je gedachten zit).

Ben wel blij dat je inspiratie, plezier en schrijflust is weergekeerd en aan de andere kant dacht ik net, bij het lezen van jouw verhaal: wanneer neemt ze eens lekker vakantie? (even niets moeten, lekker relaxen, wijntje, sigaretje, zonnetje..hmmmmmmmmm)

Groetjes, Mien (misschien bemoei ik me teveel, vergeef me ;) )

» Posted By Mien On April 02, 2008 @ 01:42

Twee jaar verder

Het is ook nog maar 2 jaar geleden, aan de andere kant. Je maakt nogal wat mee in het leven!

Hier ook een redelijk bewogen leven en ik merk dat juist de angst is verminderd, of soms zelfs helemaal afwezig. Daarentegen ben ik wel erg realistisch waarop mensen weer neigen te reageren dat ik ‘pessimistisch’ ben.

Pluk de dag, lijkt echt een levensmotto waar ik wat mee kan, niet in de zin dat ik geen plannen maak, maar meer in de zin dat ik per dag geniet en me niet teveel zorgen maak.
Toen ik een keer met een shub in het ziekenhuis belandde (na een redelijk turbulente periode) en iemand een opmerking maakte dat ik er zo nuchter onder leek, zei ik dat ik waarschijnlijk zo nuchter was omdat ik het ergste wat me kon overkomen, al mee heb gemaakt. En dat is waarschijnlijk ook zo.

Daarbij komt alles toch vaak anders dan dat je je voorstelt (zowel in positieve als negatieve zin) dus laat ik me liever verrassen :D (of ik kan goed struisvogelen)

Neemt niet weg dat ik me wel voor kan stellen dat je moeite hebt met vertrouwen, vertrouwen in je lijf wat je keer op keer zo in de steek heeft gelaten. En dat angst verlammend werkt. Kankerverslaafd zou ik het niet noemen, meer angst.. (ook al ben je best wel stoer en flink ;-) )
Sterkte, zulke ingrijpende gebeurtenissen confronteren je keer op keer met de kwetsbaarheid van het leven, dat maakt je onzeker en dat is niet fijn (understatement!)

Mien

» Posted By Mien On March 24, 2008 @ 00:40

Vousvoyeren

Ha, ik herken me in jouw vriendin, ik neig sowieso naar tutoyeren (waarschijnlijk uit recalcitrantie haha, ‘we zijn toch allemaal gelijk…!’) , al merk ik meer en meer het ‘handige’ effect van het afstand houden door te vousvoyeren en gebruik dat dan zo nu en dan (ik moet nog even wennen ;-) )

Het grappige is dat ik tegenwoordig ook steeds vaker met ‘u’ aangesproken wordt. Voor mij meer een confrontatie met mijn leeftijd dan met het feit dat men mij zou respecteren of op afstand wil houden (maar misschien heb ik daarvoor een blinde vlek :D?)
Leuk om daarover te filosoferen en bij jezelf (of uzelf!) uit te pluizen hoe het voor je werkt (of niet)

Groetjes!
Mien

» Posted By Mien On March 24, 2008 @ 00:04

*bloos*

Van harte gefeliciteerd! Een terechte winnares. Ik heb natuurlijk even het filmpje bekeken en genoot mee met jouw blije gezicht, je verrassing en het feit dat je bijna (gelukkig niet helemaal) letterlijk sprakeloos leek!

Een mooie prijs voor een mooi mens!

Groetjes, Mien

» Posted By Mien On February 15, 2008 @ 16:23

Lies

Sterkte Karin,

Het is (en blijft) enorm verdrietig als je afscheid moet nemen van een vriendin. Soms is het leven wel heel kort :(

» Posted By Mien On January 07, 2008 @ 02:16

Een halve eeuw

Alsnog gefeliciteerd! Wat een jaren om op terug te kijken! Een ding is zeker het is en was nooit SAAI (al zou je soms wensen dat t een beetje saaier was ;-) ) Ik wens je nog veel gelukkige jaren, zo goed mogelijke gezondheid en vooral veel genietmomenten!

Liefs, Mien

» Posted By Mien On December 23, 2007 @ 17:40

Come out and play (medewerkers gezocht)

Hoi Karin,

ik zag later wel wat het waarschijnlijk is geweest, toen mijn tweede posting ook niet door kwam (kon met de backspace mijn reactie nog terugvinden, gelukkig) Ik gebruik mijn Firefoxbrowser weer ipv IE en mijn naam was niet automatisch ingevoegd, zoals ik gewend was.. Anonieme reacties kunnen natuurlijk niet, vandaar!

Groetjes, Mien

» Posted By Mien On September 01, 2007 @ 21:06

Hee, mijn reactie is verdwenen?

Nou ja, ik sprak mijn verbazing uit over de link tussen come out and play en homofielen.. ‘kom mee naar buiten allemaal….’ bekend (ouderwets?) kinderliedje, dat zou toch logischer zijn.. Maar ja, zo’n reactie zegt meer over de schrijver zelf.. Intussen heb ik al bij een internetvriendin een oproepje geplaatst, zij woont wat dichterbij..
Goed weekend en groetjes!

Mien (helaas nog geen artikel gevonden over hartritmestoornissen en MS, maar ik blijf alert en vraag anders mijn neuroloog nog wel eens!)

» Posted By Mien On September 01, 2007 @ 21:05

Leuke jongens, die farmaceuten

@ Nee (ik weet je naam niet) ipv de gewone staalpillen (ferrofumeraat en consorten) zou je ook Floradix kunnen gaan slikken, er is (vieze) drank, maar er bestaan ook capsules. Deze helpen goed om het Hb weer op te vijzelen, zonder obstipatie als bijwerking.

@ Karin,ik hoop dat je vermoeidheid (en de zorgen rondom je hartfunctie (?)) wat opknapt.

Groetjes, Mien.

» Posted By Mien On August 23, 2007 @ 20:42

Van 55 naar 46

Van Pred raakt het hart natuurlijk ook wat overmoedig/stuur! Maar de MS op zich zou ook invloed kunnen hebben.

(kan helaas het topic niet meer vinden, maar op zich vind ik het wel logisch, zal nog eens struinen op het www, vond tot nu toe alleen een werkstuk voor een spreekbeurt waarbij hartritmestoornissen bij MS werden aangestipt).. Wordt vervolgd (hoop ik)

groetjes, Mien

» Posted By Mien On August 23, 2007 @ 20:07

Nav de titel zou je bijna denken dat je ineens stukken jonger werd ;-), maar het gaat dus om de ejactiefractie (9 jaar jonger zou ook niet onaantrekkelijk zijn, tenminste, als ik voor mezelf denk :) )

Nog even over je opmerking over MS en hartritmestoornissen: op het MS web zijn er meer mensen die ritmestoornissen hebben/hadden. Ik meen dat in sommige gevallen wel gedacht werd dat MS (mede) een oorzaak kon zijn. In de hersenen worden natuurlijk alle processen van het lichaam aangestuurd, dus ook het autonome deel. Verder is van roken bekend dat je extrasystoles kunt krijgen, dus een extra -of overslag. (dit ook nog even nav het bonkende gevoel)

Ik had dit jaar een MIBIscan, klinkt net zoals de jouwe, maar dan met Endosine, een stof die het hart belast (kan niet ingespannen fietsen dankzij MS en MG).. In eerste instantie leek het niet ok,daarom ook nog een hartcatheterisatie gehad die er prima uitzag (adem in en weer uit!) ws. slokdarmkramp tgv de MS ipv hartklachten (schijnt vaker voor te komen, de verwarring tussen hart -of slokdarmklachten) maar ik dwaal nu natuurlijk helemaal af…

Maar eh.. MS kan dus misschien ook nog een rol spelen bij jouw (bons)klachten (waarschijnlijk niet bij de ejactiefractie!)..daarom post ik.

Groetjes, Mien

» Posted By Mien On August 21, 2007 @ 20:06

Twee boeken ingeleverd :)

In het leven weet je een ding zeker: ooit ga je een keer dood. De een kiest om zo zuiver en zo gezond mogelijk te leven, met allerlei motivaties, oa. waarschijnlijk om de kans op ziekten zoveel mogelijk te mijden, dus dientengevolge ook wat langer te mogen leven. Een ander leeft er op los, eet, drinkt, rookt en heeft (wisselende) sex wanneer hij/zij zin heeft (om maar even wat open deuren te noemen) waarschijnlijk uit de gedachte: ik geniet! Weer anderen doen allebei, eerst misschien het laatste, later misschien het eerste voorbeeld (of andersom)

En ja, je kunt filosoferen over wat jij het beste voor jezelf vindt. Ik vind dat iedereen daarin vrij is. Als ik denk dat ik langer kan leven door supergezond en strikt te leven, dan weet ik niet of dat mijn keus zal zijn. Ik vind het belangrijker om ook te genieten en in mijn beleving staat genieten niet gelijk aan een strikt regiem (ik weet zeker dat er mensen zijn die dat wel kicken vinden, maar ik dus niet)

Als laatste denk ik dat de wetenschap veel weet, maar ook veel nog niet. Van kanker vermoed ik, net als van auto-immuunaandoeningen, dat er een genetische ‘zwakte’ zal zijn waardoor je ‘vatbaarder’ bent. Er zullen omgevingsfactoren zijn die de mogelijke uitbraak van een ziekte zullen bevorderen, maar het kan ook maar zo dat je gewoon de aanleg hebt en de kans dat je bijv. kanker krijgt bijzonder hoog is.

Je weet het niet, je wilt het misschien ook niet weten (ik denk niet dat ik op 20 jarige leeftijd van alles, wat ik nu weet, had willen weten). Je maakt keuzes en als de een kiest om lekker te blijven roken omdat hij/ze het lekker en genieten vindt, dan is dat toch zijn/haar keus? Misschien leef je daardoor 2 jaartjes korter, maar wie weet het zeker, en daarbij zijn het misschien wel veel prettiger jaren dan zonder dat sigaretje (ikzelf rook al een paar jaar niet meer, maar heb ook de behoefte niet meer, dat terzijde) Niemand heeft de wetenschap en daarom zou ik het niet willen verbieden, of mee willen wrijven in de trant van ‘eigen schuld ….’

Geniet, op je eigen manier, en laat een ander daarin ook vrij. Natuurlijk staat het je vrij om naar bepaalde drijfveren te vragen, maar om maar te blijven drammen en met het vingertje te wijzen…. Ach, dat zegt uiteindelijk meer over jezelf dan over de ander..

Sterkte ermee!
Mien

» Posted By Mien On August 11, 2007 @ 18:18

Gefeliciteerd, Karin! Een mijlpaal, vooral in/na de moeilijke tijd die je hebt/had!

Groet, Mien

» Posted By Mien On August 02, 2007 @ 18:09

A bit of…

House wordt elke dinsdag (herhalingen) en donderdagavond uitgezonden op SBS6. Zie http://www.sbs.nl/modules.php?site=sbs6&name=sbs6_programma&progid=199
(en veel plezier!)

» Posted By Mien On August 02, 2007 @ 17:48

Ja, echt geweldig, House en deze filmpjes (ben gelijk nog meer op youtube gaan gluren, kende Hugh Laurie niet van `vroeger´) ben gelijk aan een TENA wissel toe :D

Goed weekend!
Mien

» Posted By Mien On July 28, 2007 @ 17:45

Een slechte verhouding

Ik kan me heel goed voorstellen (ja, echt waar!) dat dit jouw keus is.

Ik heb zelf, over minder ernstige zaken, ook besloten dat ik niet kostte wat ‘t kost preventief medicijnen wil slikken (heb diabetes en dan is het algauw het protocol dat je statines moet slikken en wordt je bloeddruk strenger beoordeeld als ‘normaal’ en zul je ook eerder aan de antihypertensiva moeten). Allemaal ter preventie van een (vroegtijdige????) kans op overlijden.

Soms denk ik wel dat we niet meer dood mogen gaan, tenminste niet aan de te verwachten complicaties van een bekende ziekte.. Laten we die bus, die we morgen misschien tegenkomen vooral vergeten, nee het moet maakbaar, behandelbaar of, op zijn minst, te voorkomen zijn..

Ach, jij weet wel beter, met alles wat je tot nu toe overkwam. Het komt of het komt niet, natuurlijk zijn er dingen die (enige) invloed kunnen uitoefenen, alleen tot welke prijs?

Hormonale behandeling kan ingrijpend zijn, helemaal gezien jouw eerdere ervaringen, ik geloof dat ik ook zou kiezen voor kwaliteit, met name wat betreft je gevoelsleven.

Daarbij denk ik stiekem ook wel eens dat de wetenschappers misschien over een paar jaar wel weer heel wat anders roepen dan ze nu denken.. Dus tsja, ik begrijp jouw keus (en natuurlijk hoop ik dat de kanker zich gedeisd houdt!)

Groetjes, Mien

» Posted By Mien On July 23, 2007 @ 22:45

Kim

Tranen met tuiten, mezelf verwijtend gevoelsmatig, want rationeel is het duidelijk: het kan écht niet meer.. Onze dierenarts wilde niet komen, ‘want thuis houden katten alleen maar meer vast aan het leven’ volgens mij een excuus om niet té betrokken te raken.

Dus stonden we daar, aan die linoleumtafel met daarop onze Tijger. Het hartje deed het niet goed meer, nog weken hadden we (het was een strijd, het beestje heette niet voor niets tijger) geprobeerd met pillen de benauwdheid te onderdrukken/ op te lossen. Eerst leek het te helpen, later sjokte onze, eerst zo levenslustige, poes omdat ze geen adem meer had.. Duidelijk, dus de spuit..ze was ook zomaar weg, eigenlijk best wel rustig, maar o..wat moesten we janken (al waren er ook tranen om ander verdriet)..

Nu, jouw stukje lezend, schieten me weer de tranen in de ogen..
Jemig, even weer heel dichtbij..
Dag Kim!
Liefs, Mien

» Posted By Mien On July 23, 2007 @ 18:46

Als alles goed gaat

Wat heerlijk!

De wereld lijkt niet meer stil te staan…een goed teken! (al is het vertrouwen dat ‘alles reg sal kom’ geschaad) En ook nog verliefd! Meid, wat een drukte ;-), heerlijke drukte, als ik het zo lees en proef!

Ik hoef je niet te vertellen dat je moet genieten, dat doe je al!
hmmmmmmmmmm!
Liefs, Mien

» Posted By Mien On June 26, 2007 @ 16:35

Pashokje

Hoi Karin,

dat je je kon beheersen! Wel knap, ik kon dat 2 jaar geleden niet, toen er een familie (moeder en 3 dochters) al bijzonder luidruchtig de hele Hunkerbruller voor zich opeisten.. Toen een dochter achteruit de zaak riep: ‘ma heb jij niet 95 C?’ toen kon ik me niet beheersen en zei lachend dat nu de hele zaak wist welke cupmaat moeders had. Vervolgens wilde ik, even later de zaak verlaten, maar werd bijna briesend tegengehouden door MA ‘wat ik tegen haar dochter had’ en of ik me er maar niet mee wilde bemoeien!

Ok, duidelijk, de speciale band van moeders en dochters kan wel heel bijzonder zijn :-)

» Posted By Mien On May 14, 2007 @ 14:50

Neuzen

Hoi Karin,

mocht je nog op zoek zijn naar Natusan babyzalf (zie posting van Juzo) dan kan het zijn dat je bij de Action dit nog kan vinden. Kom net bij de Action vandaan en daar zag ik nog een hele zooi Natusan staan.

Groetjes, Mien

» Posted By Mien On May 08, 2007 @ 03:57

Hoi,

ik zal zeker de bijwerking ook gaan melden op die site!

Wat betreft jouw opmerking, Karin, over de nagelklachten en die toeschrijven aan de chemo, ik zit daar ook wel aan te denken. Vooral als je meer medicijnen slikt, krijgt. Want wat zorgt voor welke bijwerking? Ik krijg de laatste maanden Gammaglobuline voor (tegen) de MS en MG.

Van Gammaglobuline zijn bijwerkingen bekend (ik leest meestal de lijst met bijwerkingen pas als ik denk een bijwerking tegen te komen) van andere medicijnen die ik slik óók. Dus stel dat ik al jaren iets slik, nooit bijwerkingen van gehad. Krijg ik gammaglobuline, krijg ik bijwerkingen.

Komen de bijwerkingen dan van de gamma of van het medicijn wat ik al jaren slik? Logisch gezien zou je misschien zeggen van de gamma, maar het kan ook zijn dat de gamma wat verandert in mijn lijf waardoor ik ineens allergisch reageer op de pillen die ik al jaren slik.. Ik vind dat moeilijk in te schatten en vermoed dat zelfs de farmaceuten daarover ook hun schouders ophalen..! Dus uiteindelijk zou je je ook nog af kunnen vragen of gemelde en geregistreerde bijwerkingen wel puur en alleen komen door ….

Hmmm, misschien filosofeer ik nu te ver door, maar dat zijn wel mijn gedachtenspinsels rondom medicijngebruik en bijwerkingen..

Groet, Mien

» Posted By Mien On April 29, 2007 @ 03:55

Ik meldde laatst een bijwerking van Omeprazol, het was wel een bekende bijwerking, maar toch.

Verwachtte dat de apothekersassistente er een notitie van zou maken, je denkt toch ‘hoe meer meldingen, hoe hoger de bijwerking op het lijstje van bijwerkingen gaat komen’ (of zoiets?)

Niets van dat al, het werd ter kennisgeving aangenomen en er werd me gevraagd of ik de arts ook op de hoogte had gesteld zodat het in mijn dossier kwam zodat ik in de toekomst niet nogmaals het medicijn zou krijgen.

Op jouw laatste opmerking (meelezen op fora) had mijn neuroloog de reactie dat hij het ons, als patienten, natuurlijk gunde om vrijelijk over van alles (inclusief hem) te kunnen schrijven.. Op zich zou het goed zijn, dat de (aankomende) dokters eens hun licht opsteken op fora.

Goed weekend!
Mien

» Posted By Mien On April 27, 2007 @ 03:53

Sick, in a sweet way

natuurlijk swEEty, ipv sweaty..

» Posted By Mien On April 18, 2007 @ 02:22

Tijd voor een nieuwe naam, ‘Sweaty’?

» Posted By Mien On April 18, 2007 @ 02:21

Therapietrouw en -scheiding

Ik kan me heel goed voorstellen dat je, wat voor jou belangrijker is, zwaarder laat wegen. Natuurlijk wil je die klotekanker niet terug, maar 5 jaar lang een hormoonpreparaat slikken met alle (misschien vervelende) gevolgen.. hmmm

Ik weet niet wat ik zou doen.

Merk wel dat er meer en meer gemedicaliseerd wordt. Ik heb sinds vorig jaar diabetes en als je dat krijgt, dan beland je ook in een soort knellende omarming van ‘zorg’: 3-maandelijks moet er gecontroleerd worden of de kilootjes onder controle blijven, of de bloedsuiker naar beneden gaat, hoe het met de bloeddruk is, of het cholesterol wel laag genoeg is etc etc.

Zijn de cholesterolwaarden goed, dan nog is het advies om cholesterolverlagers te gaan slikken uit preventie.. Na overleg heb ik dat niet gedaan, de bijwerkingen van cholesterolverlagers zijn bekend (helemaal na de uitzending van RADAR) en van mijn MS en MG heb ik al genoeg spierklachten, dus ik zit niet te wachten op meer pijntjes dóór tabletten die ik puur preventief zou mogen slikken. Gelukkig was mijn HA het ermee eens, was hij met ernstige bezwaren aan komen zetten, dan had hij wel met hele goede argumenten mogen komen.

Zo ook de bloeddruk, ligt een cardioloog niet wakker van een bovendruk van 150, zo niet het diabetesprotocol..daar wordt verwacht dat je die toch wel onder de 130 houdt…

Ik heb me wel eens hardop afgevraagd of we ook nog eens ‘gewoon’ dood mochten gaan over een X aantal jaren..(?) of dat we alles moeten slikken (letterlijk en figuurlijk) om zo gezond mogelijk naar het eind toe te fietsen..

Ik neig ook meer naar wat meer genieten en misschien wat korter, dan medicalisering met alle gevolgen en wat langer leven..

*zo ook even mijn ei kwijt* ;-)
Groetjes, Mien

» Posted By Mien On April 03, 2007 @ 23:39

 Page 2 of 3  «  1  2  3  » 
«« Back To Stats Page