Statistiek

Comments Posted By Maurice

Displaying 391 To 420 Of 900 Comments

Grootse plannen

Over een gerenommeerd bedrijf gesproken, de overheid is een grote jongen. Een duur en complex project erdoordrukken terwijl de professionals die er mee moeten gaan werken zeggen dat er geen behoefte aan is, dat de middelen die ermee gemoeid zijn beter besteed kunnen worden aan iets waar wel behoefte aan is, en dan ook nog op zo’n manier ontwikkeld en geimplementeerd wordt dat het technisch en juridisch gezien gammel is, met drogredenen geprezen wordt en bestuursrechtelijk ronduit ass-backwards is, dat siert de overheid niet.

Als iemand ook een keer het geduld kan opbrengen om flink veel te WOB’en, en inzichtelijk wordt gemaakt hoeveel centjes via zinloze ICT zijn weggebloed, dan zijn de poppetjes aan het dansen.

» Posted By Maurice On September 15, 2010 @ 15:32

@19

Euh, wat dacht je van artsen en alle andere zorgverleners? Zoveel computer nerds zitten daar niet bij.

En alle patiënten die gebruik maken van de mogelijkheid tot online inzage? (zit in het ontwerp, ook al ligt dat idee momenteel in de ijskast)

En wat te denken van alle overige mensen en andere entiteiten die in de toekomst toegang gaan krijgen, voor wie niet al op voorhand bezwaar had gemaakt?

» Posted By Maurice On September 15, 2010 @ 15:18

@juzo

“the internets”? ;)

Een global area network is geen internet. Internet is wel een voorbeeld van een global area network. Ook meteen het slechtste en leukste voorbeeld, maar dat is een heel ander verhaal*.

* http://www.youtube.com/watch?v=cNARJPNz2CA

Geheel ten overvloede wijs ik er graag op dat er weinig verband is tussen een indruk van kwaliteit en de werkelijke kwaliteit.

Closed source software met niet-gedocumenteerde functionaliteit, features en fuck ups, dat is een riskante investering voor je missiekritieke zaakjes. Vendor lock-in komt vaak voor, en faillisement van de vendor soms ook (en iirc kan die zijn geheimen mee het graf in nemen). Stilletjes niet-gedocumenteerde functionaliteit aanpassen kan ook, wat lullig is als je er met je eigengemaakte applicatie van afhankelijk was. Maar, in de licentieovereenkomst stond waarschijnlijk al te lezen dat de tegenpartij niks beweert over de geschiktheid van de software voor enig doel.

» Posted By Maurice On September 15, 2010 @ 15:11

@Juzo 11

Fundamentele tekortkomingen in het ontwerp naderhand adequaat herstellen is bijzonder moeilijk. Zeker als veelvuldige en veelzijdige interactie met allerhande a-technische mensen essentieel is voor de functies van het product.

» Posted By Maurice On September 15, 2010 @ 12:55

In de ICT speelt ook een bizar fenomeen bijzonder sterk:

Het is voor een leek zelden duidelijk of een ICT’er goed is in wat hij doet, of normaal, of slecht. Voor een leek is het allemaal hocus pocus, en met een vlotte babbel kan een ICT’er die niet weet waar de klepel hangt toch als een automatiseringsgoeroe klinken.

Een krakkemikkig product leveren wat er gelikt uitziet en in eerste instantie lijkt te werken, vergeleken met een daadwerkelijk robuust product, dat onderscheid kan een leek dikwijls niet zien. Als het dan een keer goed misgaat, is de vogel al gevlogen en/of kan iemand een flink bedrag in rekening brengen voor het fixen van een complicatie die eigenlijk gewoon een dikke vette ontwerpfout is.

Het gaat niet altijd zo, maar – ik vermoed – wel heel vaak.

Belangrijke homebrew software zonder deugdelijke documentatie (als het meer dan een LPI niveau shell script is), is iets waarvoor een technisch directeur m.i. de desbetreffende ontwikkelaar/minion flink voor op de donder mag geven.

» Posted By Maurice On September 15, 2010 @ 12:49

Is Amsterdam ook niet één van die (vele) plekken die zich flink in de vendorlocks heeft gewerkt?

En voor de rest: industriële nuchterheid werkt beter dan bevlogen vernieuwingsdrift. Liever saai en betrouwbaar dan hip en stuk.

» Posted By Maurice On September 14, 2010 @ 21:25

Max & buiten

Taal groeit sneller dan, en ondanks dat, de autoriteiten er regels bij kunnen bedenken. Gelukkig.

Net als een jonge kat gaat ‘t de eigen gang, precies zo het hoort, en hollen de regeltjes achter de werkelijkheid aan.

Kiddy vermaakt zich hier ook best in de tuin, en volgens mij probeert hij Max de groetjes te doen vanuit het vogelhuisje (het is een beetje een evil genius).

» Posted By Maurice On September 05, 2010 @ 20:33

…en vooral:

Holy crap, chloor? Door schade alleen al is dat kankerverwekkend.

Wondermiddelen bestaan simpelweg niet.

» Posted By Maurice On October 13, 2010 @ 21:20

Beneden

Juzo, ook al voelde ik me geenszins aangesproken, ik vind het stijlvol dat je je excuses hebt aangeboden.

» Posted By Maurice On September 01, 2010 @ 19:42

Ik denk dat ze iets te doen geven een van de belangrijkste dingen is; iets waarmee ze in gedachten de situatie even kunnen ontvluchten.

Persoonlijk zou ik de engte hardstikke eng vinden, maar de heren zullen door hun beroep bovengemiddeld goed gewapend zijn tegen claustrofobie, gok ik.

Iets om handen hebben lijkt me, na lucht, vocht en voedsel, het belangrijkst.

» Posted By Maurice On September 01, 2010 @ 09:07

Een tikkeltje te Wilders, amigo?

@Tartarus 28:

Vooral dat “plotseling” is lollig.

Weinig rekensommetjes zo simpel als die met leeftijd. Tenzij geboortedata veranderlijk zijn geworden en/of mensen niet meer exact één dag per dag ouder worden.

Ik weet ook niet waarom het pensioenfondsen lukt om slecht beleid als overmacht af te doen.

» Posted By Maurice On September 14, 2010 @ 12:18

Sjaak, dat zal geen verschil maken. De mafketels die vliegtuigen in flats parkeerden hebben iirc weinig op met normale moslims.

Wilders is een mediatrol, en zo langzamerhand extreem voorspelbaar.

Het is alleen jammer dat de meeste mensen die zijn gezwets waarderen, zo slecht luisteren naar wat hij zegt.

» Posted By Maurice On September 12, 2010 @ 11:44

Mariska, ik vind het jammer dat ‘t gelinkte artikel na de eerste alinea wegzakt tot een hoopje drogredenen.

Dat “probleem dat er al was zonder x” betekent trouwens niet zo veel. Dat een politicus problemen niet uit z’n duim gezogen heeft, is in alle gevallen wenselijk, wie het ook is. Er op wijzen dat het niet uit de duim gezogen is klinkt wel leuk, maar is een beetje een loos (en vreemd) gebaar. Het is alsof de winkelier zijn goederen aanprijst met het zinnetje: “Het is geen troep, echt waar.”

Wat Wilders en de PVV betreft, hij heeft de pik op een groep mensen op grond van hun levensovertuiging, en dat is discriminatie. Hoe stom sommige mafketels zich ook gedragen, moslim-/christen-/flying spaghetti monster- mafketels, er is geen excuus voor discriminatie.

» Posted By Maurice On September 03, 2010 @ 11:56

Ahhuh, die is ook goed. En een gouwe ouwe: Democracy is the worst form of government, except for all the others that have been tried.

» Posted By Maurice On September 02, 2010 @ 21:01

Wat dacht je hiervan: “Er moet bezuinigd worden, maar niet op mij.”

Probeer dat maar eens uit te voeren.

» Posted By Maurice On September 01, 2010 @ 15:02

Als we zouden stemmen over “Iedereen die op een dinsdag geboren is neerschieten, voor of tegen?”, en er zouden meer stemmen voor dan tegen zijn, dan blijft het toch alsnog een slecht idee? Of als er maar één gek zou zijn die voor stemt, dan is één op-dinsdag-geboren-persoon afknallen toch nog niet eerlijk?

Als je “we hebben toch eerlijk gestemd?” denkt: Euh, wat als jij de ongelukkige zou zijn? Of je moeder? etc.

De wil van het volk is erg belangrijk, maar heel eerlijk gezegd is het volk soms ook dom bezig.

Ik denk dat politici in de meeste gevallen het inderdaad beter weten dan de doorsnee kiezer; dan gaat het goed (en dat valt niet op). Het zijn de fouten die opvallen, ons bijblijven, en waar – terecht – over geklaagd wordt.

En wat er momenteel gebeurt, ik gok dat je daarmee bedoelt hoe vvd, cda en pvv zitten te goochelen met de kabinetsformatie. Maar: geen van die drie partijen heeft een meerderheid aan stemmen binnen gehaald, geen van die drie kan beweren dat ze de meerderheid van kiezers vertegenwoordigen.

Dat de pvv zich in zo’n penibele positie heeft gewurmd is hun eigen keuze. Dat het cda zich in de nesten heeft gewerkt hebben ze ook aan zichzelf te danken. Het is geen aantasting van de democratie, het is slecht schaken en veel toneel.

En we hebben een parlementaire (constitutionele) monarchie, trouwens. De republiek is niet meer.

Tiet veur een pafke.

» Posted By Maurice On September 01, 2010 @ 14:52

PeWe, deels klopt dat wel; ik ben geen politicus, maar vriendschap met een gemeenteraadslid heeft wel mijn mening mede bepaald.

Maar we hebben toch ook een volksvertegenwoordiging om de mensen die er het meest verstand van, en de meeste passie voor, hebben het werk te laten doen? Dat is het idee in ieder geval, in de praktijk werkt dat ook niet perfect. Maar ik heb toch liever niet dat een loodgieter, een bakker en een politicus over mijn gezondheidszorg voorzieningen beslissen – ik heb liever de politicus alleen, die door de loodgieter en bakker gekozen is. De kans dat de loodgieter en de bakker voldoende verstand van zaken hebben om zelf de verantwoordelijkheid voor bestuur te dragen is klein vergeleken bij de kans van de politicus.

Ik mag graag over politiek gepruts mopperen, maar bij gebrek aan een beter systeem vind ik volksvertegenwoordiging een acceptabele keuze en een stuk beter dan een letterlijke uitleg van “de meeste stemmen gelden”.

» Posted By Maurice On August 31, 2010 @ 12:34

PeWe, democratie is niet dat de kiezer altijd gelijk heeft. Democratie zo we het hier hebben is gekozen volksvertegenwoordiging die een afspiegeling vormt van over welke punten kiezers gelijk denken te hebben.

p.s. het is wel super grappig dat Wilders beklaagt dat PVV stemmers gedemoniseerd worden. “Stop picking on my people picking on other people.”

» Posted By Maurice On August 30, 2010 @ 00:11

En het is allemaal toneel voor de Nederlandse bevolking en onze buurlanden. Het kan Amerikanen weinig schelen wie Wilders is of wat hij denkt. Insignificant little twat.

» Posted By Maurice On August 19, 2010 @ 09:53

Voedselbingo

Ik vermoed dat ik met post 37 gelijk ga krijgen. Zie:

http://www.fujitsu.com/global/news/pr/archives/month/2010/20100805-01.html

Het artikel bewijst niks, maar impliceert heel veel.

» Posted By Maurice On September 05, 2010 @ 11:31

L., je bent een van de weinigen die zijn gemekker met die bewoording zou verdedigen. Waarschijnlijk de enige zelfs, pseudoniem be damned. On to more interesting matters.

Annet, ja, ik gok dat het net zo’n aanfluiting wordt als het ‘stoppen met roken pakket’.

» Posted By Maurice On August 31, 2010 @ 00:55

Andreas, van soortgelijke ideeën zijn er dertien in een dozijn. Ether is een van de bekendste. Ik stel nogmaals voor dat je je in natuurkunde verdiept.

» Posted By Maurice On August 28, 2010 @ 15:26

Ik reserveer mijn behoefte om te zeuren grotendeels voor colporteurs. Ik zoek ze niet op, ze vallen míj juist lastig; dan mag ik terugklieren, vind ik. Ik adviseer je iets vergelijkbaars te zoeken, Andreas.

Om weer op de voedselbingo terug te komen: ik denk dat een mogelijke verklaring voor de tegenstrijdigheden die bestaan (die niet het resultaat zijn van verkeerd uitgevoerde en/of verkeerd geïnterpreteerde onderzoeken) is dat genetische variaties bij zowel mensen als kankersoorten een bepalende rol spelen.

Maar daarmee loop ik volgens mij iets op de huidige wetenschappelijke kennis vooruit; de toekomst zal het leren.

» Posted By Maurice On August 28, 2010 @ 13:53

Een leuk artikeltje over E nummers, van de BBC:
http://www.bbc.co.uk/news/magazine-10773893

Dat de schrijver zijn huisarts (GP) erbij haalde vind ik leuk, en dat biedt misschien ook wat perspectief voor whoever deze column leest en daadwerkelijk schrikt (kan gebeuren).

» Posted By Maurice On August 25, 2010 @ 21:40

Om mee te feesten met de bingo, laten we ook eens in paniek raken door radioactief voedsel: http://blogs.houstonpress.com/eating/2010/08/radioactive_foods.php

p.s. potassium is kalium, sodium is natrium.

» Posted By Maurice On August 23, 2010 @ 21:50

Update

@ Thomas 17: Dat snap ik – maar detectivewerk voor de leuk, als het tijdtechnisch te duur is vergeleken met andere oplossingen en het over een live product gaat, kan beter op een loos momentje / in testomgeving, vind ik.

Als een onbelangrijk pluginnetje vrolijk de database van de kernapplicatie gaat/kan verneuken, is het een slecht geschreven/geimplementeerd pluginnetje, trouwens.

Anyway, ik gok op een configuratiefoutje (niet opgegeven variabele).

» Posted By Maurice On August 18, 2010 @ 10:32

Oh, en je category cloud lijkt iets meer ruimte nodig te hebben.

» Posted By Maurice On August 16, 2010 @ 23:23

Ah, mijn voorkeursoplossing voor volgelopen catch-alls en stomme users. Zou ook op echte mensen moeten werken.

» Posted By Maurice On August 16, 2010 @ 23:05

Nou, onderaan momenteel php errortje

Warning: stristr() [function.stristr]: Empty delimiter in /usr/local/www/www.spaink.net/wp-content/plugins/wassup/wassup.php on line 3606

happy hunting

» Posted By Maurice On August 16, 2010 @ 21:28

Kleine beetjes

Andreas, je hoeft geen volgeling te zijn om te vertrouwen. Zo vertrouw ik er op dat Thomas weet waar hij het over heeft wat alternatieve geneeswijzen betreft, ook al staat mijn mening haaks op die van hem.

Misschien bedoel je inderdaad een ander filmpje, maar heel kort uitgelegd is bewustzijn geen oorzaak of gevolg van quantum physics. Quantum physics is een model wat van toepassing is ongeacht of er bewustzijn bij betrokken is. Bovendien is theoretische natuurkunde, hoewel feitelijk meer juist, niet de natuurkunde waar bewustzijn bij betrokken is. Bestaan is toegepaste natuurkunde, waarbij het onderscheid tussen materie en energie geldt.

Dit heeft helemaal niets met het artikel over Flattr te maken, dus voor verdere info over hoe de ruimte echt werkt adviseer ik een deskundig boek en een wiskunde knobbel.

» Posted By Maurice On August 15, 2010 @ 12:52

«« Back To Stats Page