Statistiek


Deprecated: Function wpdb::escape is deprecated since version 3.6.0! Use wpdb::prepare() or esc_sql() instead. in /htdocs/www.spaink.net/wp-includes/functions.php on line 5453

Comments Posted By Maurice

Displaying 0 To 0 Of 0 Comments

Hullie & historie

Peter: fundamentalistische aspecten in de cultuur van een onderwijsomgeving is natuurlijk geen haar beter. Ook niet door het “principiële bezwaren tegen homoseksualiteit” te noemen. Beschaafde discriminatie bestaat niet.

» Posted By Maurice On December 06, 2010 @ 17:04

Mariska, het gaat niet om links/rechts of kerkelijk/seculier. Mensen horen hun fatsoen te houden en anderen in hun waarde te laten.

Er zijn moslims die homo’s discrimineren, maar ik ken ze toevallig niet. Er zijn vast ook wel homo’s die moslims discrimineren, maar die ken ik toevallig ook niet. Ik heb het ongenoegen gehad een christelijke mafkees te kennen die homo’s discrimineerde, en het genoegen moslims te kennen die hun homo docent een toffe vent vonden.

Homofobie is xenofobie, en al kan dat wel met de paplepel ingegoten worden (mede vanuit cultuur), het is een kwestie van persoonlijke ontwikkeling (of het gebrek daaraan) wat het behoud van xenofobie bepaalt.

Correlation is not causation.

» Posted By Maurice On December 06, 2010 @ 09:00

Sjaak, als ik me niet vergis ligt de beginnende oorzaak ervoor in de late kindertijd / vroege pubertijd. Mensen leven in groepjes, op die leeftijd in gezin/schoolklas/vriendjes, en ligt de nadruk vooral op overeenkomsten. Het verlangen zich te onderscheiden en waardering hebben voor anderen die zich onderscheiden, dat komt pas later, en tot die tijd worden buitenbeentjes dikwijls verguisd.

Evolutionair gezien zie ik het nut er wel van in om geen opvallend anders-zijnde leden in de groep te willen, in de jonge jaren. In de praktijk van onze cultuur (en gezien ‘t menselijk vermogen om zich in een ander in te kunnen leven) zie ik het nut er minder van in, zeker voor wie die xenofobie ook op latere leeftijd stug blijft vast houden.

» Posted By Maurice On December 03, 2010 @ 09:47

Ik weet wel waarom, ik doe er alleen niet aan mee.

Voor mij zijn de meeste mensen ‘anders’, dus bang worden omdat iemand niet ‘t zelfde is als ik, en dat ik er dan – heaven forbid – over moet nadenken en wellicht m’n wereldbeeld wat bijstellen… meh, niet nodig.

tijd voor BBT, dada!

» Posted By Maurice On December 01, 2010 @ 20:04

Karin, goed geschreven. :)

En over de laatste zin: ik ben noch homo noch vrouw, maar ik stoorde me destijds al aan hoe Fortuyn – flamboyant als ‘ie was – dingen beweerde te willen die het ongestraft discrimineren van anderen alleen maar makkelijker zouden hebben gemaakt, en aan hoe haast niemand anders dat leek te merken.

Persoonlijk heb ik nooit echt zo de fascinatie en/of afkeuren van andermans fucking fancies gesnapt. Maar ik ben dan ook raar, gelukkig.

» Posted By Maurice On December 01, 2010 @ 17:31

Mars

En Karin leuk artikel (leuke stof om je op te baseren ook), maar wat heb je de titel akelig gekozen; ik wist al van de rally en toch moest ik bij je columntitel aan die rooie planeet denken, niet “march”.

» Posted By Maurice On September 28, 2010 @ 21:57

Mango, ik ken geen nederlands talent wat er ook maar bij in de buurt komt.

@Karin:
If you have the chance, go! Have fun at the mall! :)

» Posted By Maurice On September 28, 2010 @ 21:48

Japie

@Thomas (36)

:P

Dat was de open deur die ik met opzet met rust liet.

» Posted By Maurice On September 28, 2010 @ 13:48

@Thomas:
Dat met onderzoek naar paranormale dingen door VS en sovjets klinkt me idd bekend in de oren.

Ik bedoelde eigenlijk meer iets in de richting van: Als iemand enge ziektes kan genezen, waarom gaat die persoon dan niet als een superheld de wereld rond, of naar wetenschappelijk onderzoekers in een poging dat vermogen te begrijpen en hopelijk meer mensen te leren hoe dat te doen? Ipv die enge geldwolf in d’r blauwe jurk, etc.

@Mariska:
Wat is er volgens jou met het in dat gelinkte verhaal mis dan?

(ik heb er zelf ook wel ideeën over, maar ik ben benieuwd wat jij vindt)

» Posted By Maurice On September 28, 2010 @ 12:49

Dat moet “vermeende bovennatuurlijke krachten” zijn. Bovennatuurlijke dingen bestaan niet.

» Posted By Maurice On September 28, 2010 @ 11:45

Thomas, dat is al een heel verstandige insteek van je oma.

Ik vraag me altijd af waarom iemand met bovennatuurlijke krachten niet naar een universiteit stapt en zegt: “Ik heb speciale krachten, als je me helpt het te bewijzen zal dat de wetenschap op z’n kop zetten, en een boel religies ook”.

» Posted By Maurice On September 28, 2010 @ 11:44

@Thomas (25)

“De hekserij” is een breed begrip, waarvan wicca een modern klein stukje is (voor zover mij bekend is wicca een mengelmoes van vooral Britse hekserij stromingen, zwaar beïnvloed door de jeugd die de bekendheid ervan op hebben gedreven).

CoS doet aan intimidatie en indoctrinatie, voor het geld en de macht; wicca-achtige hekserij is vooral een solo-aangelegenheid, er zijn geen volgelingen bij om te misbruiken zoals bij sektes.

Een zelfrespecterend hekserij-beoefenaar laat mensen geen dingen doen die ze niet willen; zo is “een spreuk om iemand verliefd op je te laten worden” uit den boze – het resultaat zou kunstmatig zijn, onnatuurlijk.

Sommigen menen serieus over magische krachten te beschikken, anderen houden het bij intens wensen en hopen dat het verschil maakt; de ene heks is de andere niet.

Er zit een goedaardig element in, in wat ik een van de mooiste regeltjes uit de vele levensovertuigingen vindt: “And if ye harm none, do what ye will”.

En die lastige paradox: hekserij sluit andere ideeën niet uit, het kan naast christendom of islam bestaan; maar christendom en islam verbieden afgoden.


En de kat wil naar buiten. *staat op*

» Posted By Maurice On September 27, 2010 @ 21:10

Grootse plannen

*ligt in een deuk*

Sjaak, geweldig.

» Posted By Maurice On September 24, 2010 @ 20:50

Tartarus, ik snap je punt, maar ik ben het er niet helemaal mee eens. Ook al siert het iemand om problemen die die op kan lossen, op te lossen, het is niet verplicht. Juzo is niet verantwoordelijk voor andermans fouten.

Okee, “moedwillig als slecht functionerend uitgerolde oplossing” dan – als het waar is, wat ik niet kan beoordelen. Wat doortrapt, trouwens.

» Posted By Maurice On September 22, 2010 @ 15:12

@ Juzo (100)

Je komt zelf ook niet met onderbouwing. Waar ik je in post 81 wel om vroeg, trouwens.

Het mooie van toegepaste natuurkunde (waar je radio communicatie onder mag rekenen) is dat het niet aan meningen onderhevig is. Het werkt zo het werkt ongeacht wat iemand er van vindt. Wellus/Nietus is grappig, maar zinloos.

Maar de column gaat niet over radio communicatie, de column gaat over geld verspilling middels slecht doordachte/uitgevoerde ict projecten.

@ Tartarus:
Juzo is geen trol in traditionele zin. Ja, hij is het erg vaak oneens met whatever het onderwerp is, maar zijn argumenten zijn vrijwel altijd die van de veroorzakers/in-stand-houders van het probleem waar de column over gaat. Hij meent zelden wat hij schrijft, maar dat zal hij vast in alle toonaarden ontkennen.

Een echte trol is niet zo consequent in hoe en waar die tegen ageert.

Toegegeven, zeuren lijkt Juzo wel leuk te vinden; maar dat doen er wel meer hier (mea culpa) en zolang het netjes blijft en de betrokkenen er de lol van inzien en niet te ver afdwalen zie ik het probleem niet.

» Posted By Maurice On September 21, 2010 @ 11:25

Ooh, ooh!

Als mijn vriendin en ik elkaar kwijt zijn, op een druk treinstation bijvoorbeeld, dan roept de een Marco en de ander antwoordt Polo.

Effectief, efficiënt, onversleuteld en toch privé. Geen computer bij nodig. Helemaal gratis.

En voel je vrij het idee over te nemen, aan te passen, publiceren en/of te verkopen. Helemaal open.

Oftewel: goede oplossingen hoeven niet duur te zijn.

» Posted By Maurice On September 19, 2010 @ 19:45

Nou, de ict bij de politie heeft een tijdje dermate stroef gelopen dat je moeilijk kan spreken van ‘ver oven de verantwoorde doelwaarde heen’.

Een computer die niet werkt is een dure presse-papier.

» Posted By Maurice On September 19, 2010 @ 16:07

Niemand heeft op ons demissionaire kabinet gestemd. ;)

Om op onze demissionaire en uit zijn fractie gestapte minister Deurkruk en zijn smetteloze serie successen nog maar te zwijgen.

» Posted By Maurice On September 19, 2010 @ 15:41

Lukte het je toch bijna om ‘een beperkt budget hebben’ om te toveren tot een algeheel pardon voor ‘fouten maken’.

Dat er prijskaartjes aan mensen hangen is wel relevant, dat moet ik je nageven.

Neemt niet weg dat veel geld uitgeven aan iets wat je niet nodig hebt en waarvan je op voorhand al van weet dat het nog meer geld gaat kosten om werkend te krijgen, zonde is.

Alsof je een halve boot koopt, terwijl je eigenlijk een auto nodig hebt.

» Posted By Maurice On September 19, 2010 @ 15:16

@79:

Kun je wat je in je eerste alinea beweert onderbouwen?

Hoe is het landelijk EPD levensreddend? Hoe is het efficient, geld-/tijd-/energiebesparend, en vergeleken waarmee? Hoe is het aantoonbare nut elders aangetoond?

Dat anderen het ook doen (nou en?) of dat het anti-egoistisch zou zijn (nou en?) lijken me niet zo relevant, maar onderbouw ze als je er zin in hebt.

Als je de redenatie van je eigen post 73 zou volgen heb je een betere kans van slagen verzekeringskosten te temperen, door te doen alsof je Jubal Harshaw bent en besluit de machtspositie van (ziektekosten-)verzekeraars te tackelen. Om je een beginnetje te geven: je zou kunnen stellen dat het bankiers zijn waar je verplicht bent om geld in te leggen, maar je je geld niet kunt opnemen wanneer je wilt.

Grok je?

Tijd voor lunch, dada!

» Posted By Maurice On September 19, 2010 @ 13:37

@76:

Juzo, het slechte nieuws is: je hebt gelijk. Het goede nieuws is: je hebt gelijk. Het leuke nieuws is: Karin heeft aan de reacties toch een (ietwat eigenaardige) ideeenbus.

» Posted By Maurice On September 19, 2010 @ 13:16

Er was geen legitieme vraag naar het landelijk EPD. De behandelende sector wil verbeterde regionale EPD’s. Het argument: “dan kan een andere behandelaar ook gegevens inzien” slaat nergens op, want dat kon met het eerdere systeem ook al, door de patient om toestemming daartoe te vragen. Een ander veelgehoord argument: “als je bewusteloos bent kan een noodhulpverlener je gegevens inzien” slaat ook nergens op, want bij noodgevallen waarin je niet in staat bent om toestemming te verlenen wordt er toch al van uitgegaan dat je toestemming zou hebben gegeven.

De vraag naar het landelijk EPD kwam vanuit de hoek van regering (en ik gok: ook verzekeraars), met financiele en controledrang-achtige motieven. Maar meneer Klink is doctor, niet dokter (en verzekeraars zijn bankiers, geen altruisten). Het is een dure, gammele oplossing voor een probleem wat niet bestaat, en middelen heeft gekost die beter gebruikt hadden kunnen worden voor het oplossen van het probleem wat er was en nog steeds is.

‘t Is jute zakken rechtop zetten (voor gevorderden), in barre tijden.

» Posted By Maurice On September 19, 2010 @ 13:02

Juzo, jij weet niet waar ik wel of niet voor gestudeerd heb. Dat heb ik namelijk niet verteld.

Over economische dingen zal ik zelden met je in conclaaf gaan, want het is mijn vak niet. ICT wel, o.a.

Voor de goede orde: ik heb niet gesuggereerd dat ze dom zijn, wel onzorgvuldig (met een vleugje onbekwaam). En ik ben veel verschillende dingen, maar dom is er niet een van.

De column gaat juist over geld over de balk smijten wegens onzorgvuldig ontworpen/ontwikkelde/geïmplementeerde/onderhouden ict projecten. Wat je er verder tussen de regels bij interpreteert, doe je zelf (reageer dat niet op mij af, svp).

Pluk een roos, zet hem op je hoed… :)

» Posted By Maurice On September 19, 2010 @ 12:07

Wat me overigens nog steeds verbaast bij het landelijk EPD, is het idee om online inzage door patiënten mogelijk te maken. Er is technisch gezien een gapend groot gat voor nodig, en omdat het zo simpel in gebruik moet zijn (de doorsee a-technische patiënt moet er wel mee overweg kunnen) zal het erg vatbaar voor misbruik / social engineering zijn, en volgens mij is het voor sommige mensen op sommige momenten helemaal niet goed om op eigen houtje (een samenvatting van) de eigen gegevens in te zien – inzage via een behandelaar die rekening houdt met zijn patiënt lijkt me in dergelijke situaties vaak een wenselijker alternatief.

» Posted By Maurice On September 19, 2010 @ 11:44

Infrastructuur die nodig is voor het goede functioneren van een ict project hoort dan ook bij het ontwerp. Daar slecht rekening mee onthouden is slecht ontwerpen.

Ict kan juist zo lekker voorspelbaar zijn, als de personen die er de beslissingen over nemen maar voldoende verstand van zaken hebben / zich goed laten voorlichten.

Iets langer nadenken om een product robuust genoeg voor het doel (en belang daarvan) te maken zou een boel geld kunnen schelen.

» Posted By Maurice On September 19, 2010 @ 11:04

Nou, “onbevoegde luisteraars”… bij een niet-versleuteld signaal in openbare ruimtes zou ik luisteren niet zomaar als onbevoegd omschrijven.

Maar de zin en onzin van vertrouwelijkheid bij communicatie horen geen excuus te zijn voor zo ernstige onbetrouwbaar- en onbeschikbaarheid dat de alarmdiensten erover aan de (pun intended) bel trekken. De voordelen moeten wel tegen de nadelen opwegen.

» Posted By Maurice On September 17, 2010 @ 20:03

Juzo, mannetjes op de maan laten lopen was in de eerste plaats een pissing contest, en allesbehalve een toonbeeld van efficiëntie. (het was wel tof, daar niet van)

Sjaak, kan gebeuren. Als je het risico op (nare gevolgen van) een virus wilt verminderen, probeer Ubuntu uit. Ik geef geen link, want als je het zelf niet kunt vinden, is het waarschijnlijk niks voor jou.

Juzo, een beetje zelfrespecterend hacker heeft wel wat beters te doen dan onbelangrijke mensjes af te luisteren. Niet iedere slotensmid is ook inbreker. ;)

En het is mij opgevallen dat mensen die door anderen in de volksmond als hacker worden omschreven (of nog erger, zich zelf zo omschrijven)) dat zelden zijn.

» Posted By Maurice On September 17, 2010 @ 16:25

Thomas: software naar m’n hart, iets wat me de boel laat slopen als ik de opdracht daartoe geef. Had ik dat niet gewild, dan had ik iets beter op moeten letten bij ‘t opdragen.

Juzo: honderd miljard mensen? En in ’86 klopte ik al vrolijk in basic prutspelletjes in mekaar (ik was destijds een jaar of 7 à 8). Computers zijn beduidend ouder.

» Posted By Maurice On September 16, 2010 @ 21:31

Thomas, ik ben het roerend met je eens dat automatisering / digitalisering niet voor alles een goede oplossing is (oplossingen voor problemen die niet bestaan maar wel problemen veroorzaken, etc.)

Goed ontwerp, en function over fashion, zijn ook mijn smaak.

Programmeerfouten zoals in je laatste bericht genoemd, kun je idd zo terugbrengen, maar volgens mij zijn de grootste problemen geen programmeerfouten; code die braaf doet wat het hoort te doen, maar dat ‘wat het hoort te doen’ is schadelijk, dat is iets wat met beter ontwerp wellicht voorkomen kon worden. Denk maar aan iemand die zijn backup routine goed voor elkaar denkt te hebben door een 1:1 kopie in realtime van zijn bestanden te hebben, maar belangrijke gegevens kwijtraakt doordat hij zelf een bestand heeft gewijzigd maar later spijt krijgt.

» Posted By Maurice On September 16, 2010 @ 16:47

Economie is mijn vak niet, over economische zaken zal ik niet gauw met je redetwisten, Juzo. Je kennis van computers, echter, lijkt ‘kennis van een afstandje’ te zijn.

Wie jute zakken rechtop wil laten zetten, best. Maar om de bekostiging ervan ten koste van uitgaven met wezenlijk nut te laten gaan, dat is lullig.

Reverse engineering van proprietaire software mag meestal niet, of de rechthebbende moet je er al toestemming toe verlenen.

Terzijde: wordt het niet tijd om het Peter principle er bij te halen? Lijkt me best passend bij de inhoud van deze column.

» Posted By Maurice On September 15, 2010 @ 21:00

«« Back To Stats Page