Statistiek

Comments Posted By Kareltje

Displaying 31 To 41 Of 41 Comments

Censuur door Viva

Renate @ 110. Weer ben ik het met je eens: iedere kanker is erg. Alleen: er zijn groepen die vinden het nodig zelfs als je in de puree zit, om mensen te discrimineren. Neem plan Nederland met hun actie ” girls frist”. Volgens mij heeft ieder arm kind behoefte cq recht op onderwijs, voeding, bescherming. Maar plan Nederland vind het nodig daar onderscheid in te maken, en wel op sexe. Gaan die nou echt een hulpbehoevende jongen in een arm land de deur wijzen? Ik vind het verschrikkelijk, maar het bestaat.

» Posted By Kareltje On October 18, 2012 @ 11:10

Renate, jij hebt zo gelijk. Maar het was Pinkribbon die vooral gezonde borsten toonde tijdens tietenraces, gala avonden, decollete verkiezingen….Er was geen oog voor dikke ellende. Er was oog voor glamour.

» Posted By Kareltje On October 18, 2012 @ 10:38

Frank @ 103: geheel met je eens, maar jij gaat geen gelijk krijgen. In de media is vrouwenleed erger dan mannenleed. Een borst is fotgenieker dan een prostaat. Een vrouw die haar kind niet meer mag zien, daarvoor reizen de tv- programma’s naar het midden oosten, een vader die zijn kind niet mag zien, woont om de hoek in elke Nederlandse stad. De overlevingskans van alvleesklierkanker is veel kleiner dan die van borstkanker, maar daar hoor je niet veel over. Oneerlijk maar waar.

» Posted By Kareltje On October 18, 2012 @ 10:31

Karin @ 96: ok, jij hebt inside information. Ik kon dat niet weten. Voor Leonie: ga weg bij Viva! Het is een enge club met totalitaire trekjes. Ik kan het helaas weten. Men heeft het niet zo op andere meningen dan zij zelf goed achten.
Een ding:is deze ingreep door de Kultuurkamer nou des Viva’s of des Sanoma’s? Dat is wel leuk om te weten.
Wat ik ook wil weten:waarom is Sanoma nou zo twee handen op een buik met Pinkribbon? Hoe schandelijk/pijnlijk/betuttelend is het al niet geweest met de acties anyborst (zeg maar show your tits for cash, geld ging naar pinkribbon), of de “tietenrace”? Waarom nou niet eens een “sorry,wij als Sanoma gaan pinkribbon eraan houden hun geld uit te geven”?

» Posted By Kareltje On October 18, 2012 @ 08:43

Karin,waaruit blijkt dat? Leonie schrijft zelf dat ze voorstellen tot verandering heeft gedaan en die zijn door Viva gehonoreerd. Daarmee trekt ze het initiatief naar zichzelf toe. Zie mijn bijdrage 73. Ik beschik nu alleen over mijn smartphone,met gebrekkige viva site toegang (alleen viva mobiel). Als ik daardoor iets heb gemist, mea culpa, maar dat kan ik nu niet zien.

» Posted By Kareltje On October 18, 2012 @ 01:04

Friso @ 38: jij betoogt dat LeonieV fout is geweest om over “borstkanker-mafia” te spreken, en dat deze term maffia onnodig kwetsend voor Pink Ribbon is, en dat Viva daar terecht over gevallen is.

Mag ik je er op wijzen dat op de voorkant van de Viva van deze week te lezen is: “Fuck de dieetmaffia”?

Kennelijk mag Viva zelf dingen doen, die een ander niet te doen heeft.

Ik heb een foto van deze Viva, in de supermarkt, gemaakt.

» Posted By Kareltje On October 17, 2012 @ 21:49

Gatver. Er gebeurt iets raars, Karin. LeonieV is op haar mening teruggekomen en gedraagt zich poeslief richting Viva. Opeens wordt Pinkribbon uit de wind gehouden, en is het net of Leonie boos is op stichting Tegenkracht, die sporten voor kankerpatiënten wil stimuleren. Ik vind deze reclame-actie ook niet verfijnd, maar misschien is deze stichting wel goed bezig, in tegenstelling tot Pinkribbon (ik neem aan dat Karin haar huiswerk over Pinkribbon goed gedaan heeft).
– Nu heeft Leonie het opeens niet meer over “roze lintjes”,
-“Roze kanker-mafia” is vervangen door “kanker is topsport”,
-“Beat it’ staat er met dikke koeienletters op een campagne posters van Pink Ribbon met daaronder een strijdlustige vrouw afgebeeld in sportkleding” is vervangen door “‘Kanker is topsport’ staat er op een campagne poster met daaronder een strijdlustige vrouw afgebeeld in sportkleding.”

Kortom, met Pink Ribbon is opeens helemaal niet meer mis, Stichting tegenkracht heeft het gedaan. Leonie schrijft: ” Om even te reageren op alle commotie: nadat mijn blog vrijdag verwijderd is heb ik zelf voorgesteld om bepaalde wijzigingen door te voeren. Hierover is discussie geweest, maar dit voorstel is nu gehonoreerd.

Ik heb de blog geschreven omdat ik de beeldvorming van borstkanker in de media wil bekritiseren, die strekking is gelijk gebleven.” En “jullie strijd is niet mijn strijd. Ik heb een persoonlijke blog geschreven over de ziekte van mijn moeder en onze confrontatie met allerlei affiches op straat, praatprogramma’s op televisie en glimmende gadgets in de supermarkt.

Verschillende bedrijven maken zich schuldig aan het geven van een – in mijn visie – schadelijke boodschap. Hoe dit alles overkomt op mij en mijn moeder, dát is waar het stuk voor mij om draait. Niet om het bashen van één specifieke partij die deze boodschap overbrengt.” Kijk maar op de Viva site.

Goh, deze draai komt Pinkribbon wel heel erg goed uit zeg. Stichting Tegenkracht is snel op het schavot gehesen, en Pinkribbon wordt uit de wind gehouden. In de journalistiek ken ik niet zo’n grove, haast Noord Koreaanse inkeer. Het geeft te denken over Sanoma, toch een flinke uitgever, dat journalistiek te koop is.

Dit stinkt.

» Posted By Kareltje On October 17, 2012 @ 20:11

Het topic “Viva gaat slogan veranderen” gestart door (ik meen) censuur, is wel degelijk de nek omgedraaid. Er wordt op de slogan “vrouwen met een mening” gedoeld, en het ging over dit onderwerp.

Dode link: http://forum.viva.nl/forum/Actueel/Viva_gaat_slogan_veranderen/list_messages/171670/1

» Posted By Kareltje On October 17, 2012 @ 15:30

Je bent een kraan, Karin, maar dat vond ik altijd al. Ga zo door!

» Posted By Kareltje On October 17, 2012 @ 14:37

Ok dan, simpel, ik had het ervoor geprobeerd en hij was er toen niet. Nu is hij trouwens ook (al)weer weg…dat heeft Viva snel geregeld. Waar blijft overigens een officiele Viva reactie?

» Posted By Kareltje On October 17, 2012 @ 14:30

Karin, hoe heb jij deze blog kunnen terugvinden? Ik heb zelf gezocht maar nooit kunnen vinden, ook niet in Google cache. Hoe jij hem dat lapt is mij een raadsel. Gezien de strekking van de tekst komt hij niet van Sanoma of Leonie.

» Posted By Kareltje On October 17, 2012 @ 14:20

 Page 2 of 2  «  1  2 
«« Back To Stats Page