Statistiek

Comments Posted By Judith

Displaying 31 To 44 Of 44 Comments

Lustrum

Ik weet het nog als de dag van gisteren dat deze foto verscheen! Wij hebben bij de Amazones ook veel aan jou gehad – je kon het allemaal zo goed onder woorden brengen en je was ook nog eens op een goede manier actief in de media :)

Vijf jaar is een echte mijlpaal. Ik ben inmiddels bijna zeven jaar verder en de kanker speelt nauwelijks meer een rol. Op de achtergrond nog wel maar dat geeft niet. Het is op een of andere manier ook een dierbare periode in mijn leven geweest, grotendeels vanwege de Amazones.

» Posted By Judith On April 07, 2011 @ 10:19

Camouflage

Hoi Karin,

Wat schrijf je heerlijk.
Ik kan mijn hart ophalen aan je nauwkeurige scherpzinnigheid.
Het bestaat nog.

Dank je wel.
Judith

» Posted By Judith On July 07, 2011 @ 18:41

Fantastisch geschreven. Ik kan me er volledig in vinden.

» Posted By Judith On June 12, 2011 @ 16:11

Toeval

Een schitterend toeval!
Ik geniet altijd volop van je kattenlogjes.

» Posted By Judith On October 27, 2010 @ 09:44

Het borstkankerlegioen

Dit heb ik helemaal gemist!
Ik ken alle stukken al (denk ik) maar ga het boek zeker kopen :-)

» Posted By Judith On December 18, 2008 @ 00:38

Wim (2)

Er is inderdaad gisteravond een debat in de Tweede Kamer gehouden over het “fixatie- en isolatiebeleid van zorginstellingen”. Voor belangstellenden is het (ongecorrigeerde) verslag vanaf halverwege de ochtend na te lezen op de website van de Tweede Kamer.

Ik had je eerdere stukje over Wim al gelezen maar had me niet gerealiseerd dat het “jouw Wim” was om wie het ging in SPDC Oost.
Alsnog mijn deelneming. Het is moeilijk om iemand te moeten missen.

» Posted By Judith On October 02, 2008 @ 01:56

NRC Handelsblad, 18 april 1992: kwakdenken

Beste Fred,
Karin Spaink lezen…. Zeker weten! En niet langer dralen…. Verspil je tijd niet aan de NewAge.
En om van alle die spirituele verwarring af te komen: Jed Mc Kenna. Die schreef een trilogie beginnend met “spiritueel incorrecte verlichting”
En dan de anti-guru U.G. Krishnamurti “de denkbeeldige geest”
Van hem komt de uitspraak “Spiritualiteit is bedacht door de geest. En de geest bestaat niet.”
Ergo (mijn conclusie) : de geest kan ook jouw lichaam nooit ziek gemaakt hebben. KLAAR! maak je leven simpel. Wordt je veel gelukkiger van.

als je echt een antwoord wilt, is dit verplichte literatuur. Puur anti-gif tegen de verwarring.
Groet Judith

» Posted By Judith On July 07, 2011 @ 20:56

Leuke jongens, die farmaceuten

Om misverstanden te voorkomen (zie vorige reactie): de mate van bijwerkingen heeft niets te maken met de werking van dit soort medicatie!!

Karin, ik hoop dat je EF zich weer herstelt. Dan maar even kijken of je de kuur hervat. Zelf heb ik ook die bijwerking van ontstekingen in de neus gehad, ook had ik vaak een ontstoken oog en ontstoken tandvlees, en veel (lichte) allergische reacties. Allemaal klein leed maar je wordt er zo ontzettend moe van… Toen ik klaar was met de kuur, waren die bijwerkingen ook weg :-)

» Posted By Judith On August 22, 2007 @ 20:41

Twee boeken ingeleverd :)

Karin, gefeliciteerd! Ben vooral heel benieuwd naar het borstkankerboek. Leuk detail van die 8888 woorden (en vandaag is het ook nog eens 8-8 ;-))

» Posted By Judith On August 08, 2007 @ 18:15

Psychosesimulator

Heb het ook gelezen en het lijkt me zeer interessant.

In Second Life ben ik ook een keer in een psychose-simulator geweest. Ik moet eerlijk zeggen dat ik het niet heb volgehouden, na een minuut of wat ben ik er uit gestapt. Terwijl het nog een minder heftige ervaring zal zijn dan wat er in de Volkskrant wordt beschreven.

» Posted By Judith On March 10, 2007 @ 21:51

Calculerende patiënt

Het is mosterd na de maaltijd, maar ik kan er niets aan doen. Ik MOET hier gewoon op reageren, hoewel het tegen beter weten in is.

Ik heb dezelfde vorm van borstkanker als Spaink. Ben er al bijna tweeënhalf jaar voor onder behandeling. Ik ben als eerste in Nederland buiten studieverband adjuvant met Herceptin behandeld. Tot anderhalf jaar geleden kwam je er nog helemaal niet voor in aanmerking als je geen uitgezaaide borstkanker had. Mijn artsen hebben mij verzekerd dat nog lang niet alle bijwerkingen van dit medicijn goed in kaart zijn gebracht. Mijn oncoloog is hoofd van de werkgroep richtlijnen voor behandeling van het mammacarcinoom. Redelijk goed ingelicht dus, lijkt mij zo. Dus waar de cijfers van Sjaak op gebaseerd zijn is mij een groot raadsel. Ik heb (persisterende) bijwerkingen gehad die niet in de bijsluiter stonden of bij de fabrikant bekend waren, maar die toch ophielden na het staken van de kuur. Was zeker allemaal inbeelding.

Door de combinatie van Herceptin en hormoontherapie heb ik een persoonsverandering ondergaan. Depressieve klachten, labiliteit en ongelooflijke stemmingswisselingen. Heb het Herceptin-jaar met heel veel moeite weten af te maken maar heb uiteindelijk de hormoontherapie afgebroken. Voordat ik daarmee stopte, heb ik mezelf laten onderzoeken door een in kanker gespecialiseerd maatschappelijk werker en ook nog door een psycholoog. Want mijn grootste nachtmerrie was stoppen met de medicatie en dat mijn klachten dan niet zouden afnemen. Ook zij waren ervan overtuigd dat mijn klachten in ieder geval niet te wijten waren aan mijn kankerdiagnose/een verstoord verwerkingsproces.

En raad eens wat er gebeurde: binnen vier weken na stoppen met de medicatie was mijn depressie voorbij. Voorbij! Heeft dat nu aan de medicatie gelegen of niet?

Ik moet zeggen dat ik niet blij word als ik de verhalen van Sjaak lees. Hoe kun je hierover oordelen als je deze specifieke medicijnen niet hebt gebruikt? En niet eens weet dat Herceptin een infuuskuur is en niet iets is dat je slikt? (was het maar waar!!!) Ik zou mij nooit een oordeel durven aanmatigen over medicatie die ik nooit had gebruikt.

En Sjaak, waarom toch steeds de verwijzing naar herceptin.com? Die site is van Genentech. Niet bepaald objectieve informatie, zou ik zeggen.

Aan Herceptin kun je overigens ook dood gaan. Je hartspier kan er namelijk van verslappen. Zeker na een chemokuur met adriamycine of soortgelijk vergif. Leuke afweging die je dan moet maken: ga je dood aan de kanker of aan hartfalen? Niet voor niets moeten vrouwen met een Herceptinkuur elke drie maanden een MUGA-scan ondergaan. Is geen pretje. Ik ken verschillende jonge vrouwen die om die reden de kuur hebben moeten staken. Voor de kenners: hun ejectiefractie kwam beneden de 50%. Heel onverantwoordelijk van hun artsen, om hen deze wonderkuur te laten afbreken, als je de redenering van Sjaak volgt.

Ten slotte slaat de vergelijking met Millecam werkelijk helemaal nergens op, ik kan gewoon niet geloven dat je dit hebt opgeschreven. Ooit het rapport van de Inspectie voor de Gezondheidszorg over Millecam gelezen? Lijkt me van niet, want dan zou je weten dat dit tragische verhaal geen enkel raakvlak heeft met dat van Spaink…

Zo, dat lucht wel even op ;-)
Nu zet ik er voor mezelf een dikke streep onder.

» Posted By Judith On November 11, 2006 @ 22:14

Trouw, 19 augustus 2006: ‘Ik heb het gevoel dat ik af ben’

Mijn reactie is een beetje laat zo in 2011 maar jij raakt mij! Wat een blote eerlijkheid! Ik kreeg meteen inspiratie om zelf iets te schrijven aan een geliefde. Nav conflictvermijding en de angst van het kaartenhuis wat in stort als ik mijn woede toon. Thanks

» Posted By Judith On July 07, 2011 @ 20:14

Preventief ruimen

Beste Karin, ik zag je net bij Nova,

las vervolgens je log hier. Op zoek naar een manier om je even electronisch een hart onder de riem te steken! Ik heb mijn rechter borst nog, borstbesparend geopereerd, maar heb de chemo’s en bestralingen inmiddels achter de rug. Zoals je al schreef er zijn de nodige dames die zich er netjes door heen zwijnen, ik ben er zo één. Ik was na toediening van de chemo steeds een kleine week erg moe en dan braken de goede tijden weer aan. Voor die misselijkheid hoef je je niet al te veel zorgen te maken. (ik weet natuurlijk niet hoe dat zich tot je ms verhoudt. )Daar heb ik niemand over gehoord en zelf gelukkig geen last van gehad. Sterkte sterke dame! en ik hoopdat je wel die herceptin toegediend mag krijgen! dat schijnt nogal een slok op een borrel te schelen in de overlevingskansen.

Groet van Judith.

» Posted By Judith On April 25, 2006 @ 22:28

Het strafbare lichaam

Gaaf Karin!
Ik heb zelf 20 jaar me in de NewAge begeven en ben er nu helemaal klaar mee. En ik schik van hoe die filosofie zoveel verstandige mensen heeft ‘vervuild’ in hun denken. kleine cliches die de cultuur her en der hebben doordrongen maar hun oorsprong vinden in de NewAge, worden onachtzaam gebruikt door mensen die zichzelf niet eens als NewAger beschouwen. Het lijkt wel een trojaans paard wat mensen zwak maakt in hun denken.
In mij zit ook een boek wat naar buiten wil. En ik hoop echt dat ik nog tien scheppen erboven op kan doen op een dag. Voor mij sta jij in de top 5.
Groet Judith

» Posted By Judith On July 07, 2011 @ 20:39

 Page 2 of 2  «  1  2 
«« Back To Stats Page