Statistiek

Comments Posted By Johan

Displaying 121 To 140 Of 140 Comments

Big Brother Awards

@Juzo, alsof ze die foto zo goed controleren. Doet me denken aan die student die een OV studentenkaart had op naam van O.B. Laden en ook een foto van die baardmans erop had staan, en dat daarna herhaalde met een foto van Koningin Beatrix.

En Ter Dorst had zeker last van een kater…

» Posted By Johan On February 09, 2010 @ 01:34

Dat vermogen moet ook ergens door opgenomen worden: dingen die geen stroom geleiden kunnen geen vermogen onttrekken aan microgolven en worden dus ook niet warm (stop maar eens droge macaroni vers uit het pak in de magnetron en probeer het op te warmen…). In het paspoort zit maar 1 ding dat stroom geleidt, die rfid chip. Die gaat er aan. Zolang ze er geen metalen strips of zo in stoppen, zoals bij de eurobiljetten denk ik dat het weinig kwaad kan.

Maar ik zal het eens uittesten met een oud paspoort.

» Posted By Johan On February 08, 2010 @ 12:14

Ik bedoelde met afbijten chemisch afbijten: je vingertoppen er voor opofferen is toch iets meer dan ik er voor over heb om de overheid die informatie te onthouden.

» Posted By Johan On February 07, 2010 @ 22:09

M’n paspoort is niet te groot voor de magnetron. Dat ik dan sommige landen niet inkom vind ik geen probleem, die landen wilde ik toch al niet binnen. En vingerafdrukken kun je afbijten, wat je niet hebt kun je ook niet afstaan.

» Posted By Johan On February 07, 2010 @ 20:31

Ideetjes

Ik zie een gat in de markt: ik open een sportschool en biedt lidmaatschappen aan die goedkoper zijn dan de premieverhoging die je krijgt als je niet sport. Het is uiteraard niet de bedoeling dat je echt komt sporten, dan zou de zaal overvol zitten, maar dat geeft niet, de overheid kennende die in een papieren werkelijkheid leeft zullen ze alleen registreren dat je lid bent van een sportvereniging en “dus” sport.

Tegen de tijd dat men ook een aanwezigheidsregistratie verplicht stelt zal ik eens gaan nadenken aan een manier om die te vervalsen – dat kan dan mooi gekoppeld worden aan hacks op de systemen van de OV chipkaart en rekeningrijden om die onderling klopend te krijgen, en aan een apart te kopen programma om de rittenregistratie van je leasebak bij te werken om onder de bijtelling uit te komen. Ik voorzie een gouden toekomst voor de hackers van dit soort systemen.

» Posted By Johan On February 03, 2010 @ 11:16

BBA nominaties bekend

Het eerste protest is ook al binnen: mw. Gerkens is het niet eens met haar kandidatuur i.v.m. het downloadverbod dat ze voorstaat. Blijkbaar heeft zij nog nooit va het Streisand effect gehoord.

» Posted By Johan On January 29, 2010 @ 12:29

Bij leven en welzijn

“Hoe het bij u zit weet ik niet, maar het idee dat mijn organen doorleven als ik dood ben, vind ik akelig.”

Curieus hoe mensen hierin kunnen verschillen. Ik zou het juist een prettig idee vinden dat een deel van mezelf nog zou voortleven.

Overigens komt dat “geven en nemen” in de praktijk neer op het zetten van een krabbel onder een donorverklaring. Juist als je van alles mankeert kun je dat doen in de wetenschap dat men er toch geen gebruik van zal maken. Ik geef toe dat het enigzins hypocriet is maar dat krijg je met zo’n verambtelijkt systeem.

» Posted By Johan On December 19, 2009 @ 00:05

Steun Het nieuwe rijk!

@Janiek: Het gaat er ook om dat je je tegenstander impliciet met nazi-praktijken associëert. Dat dat gebeurt in situaties waarin woede en machteloosheid de overhand krijgen

Dat is precies hoe veel mensen zich nu voelen tegenover de huidige overheid. En de overheid lijkt niet echt van plan om in gesprek te komen, anders dan “om het nog een keer uit te leggen”.

» Posted By Johan On November 26, 2009 @ 14:26

Prachtige actie. Het erbij slepen van auteurs/merkenrecht doet me denken aan de scientology zaken: als ze niet inhoudelijk wilden reageren kwamen ze daarmee aan. Met name het CDA is de laatste jaren bezig geweest structureel een controlestaat op te bouwen en we laten het gebeuren. Bij mijn volgende paspoort laver ik in ieder geval geen vingerafdrukken in: wat je niet hebt kun je niet afgeven, en vingerafdrukken zijn er wel af te schuren of te bijten met Formule W (een wrattenoplosser die bij de apotheek vrij te koop is).

» Posted By Johan On November 25, 2009 @ 23:32

Blond

Nou, als het gaat over emancipatie is er blijkbaar een gebied waar mannen nog moeten emanciperen: tegen vrouwenbesnijdenis wordt terecht opgetreden, maar mannenbesnijdenis, net zo’n verminking, wordt als min of meer normaal gezien. Daar is nog veel werk te verrichten.

» Posted By Johan On November 28, 2009 @ 16:41

Neutrale netwerken

Ferrie, je kunt in eMule beter het KAD protocol gebruiken, dat werkt serverloos waardoor je de single popints of failure kwijt bent. The Priate Bay merkt nu ook wat voor nadelen zo’n SPF heeft. En er zijn genoeg sites die gecheckte links aanbieden. High ID is dan wel aan te raden, dus port forwarding instellen alsje achter een NAT router zit.

Overigens zijn er 2 manieren om te kijken of je p2pprogramma’s draait: protocol analyse en gewoon kijken of jouw PC zaken up- en download van heel veel verschillende niet gerelateerde IP adressen. Blijkbaar past UPC de eerste methode toe omdat obfuscation daartegen werkt.

» Posted By Johan On October 08, 2009 @ 15:17

Uitgesteld kijken

@Juzo, ach, wegdoen niet gauw. Het is voor mij nu eenmaal tegennatuurlijk om een nog goed werkend apparaat af te danken en in de 2e hands verkoop krijg je er niks meer voor. Ik heb ook nog een hele collectie min of meer antieke telefoons en comnputers staan. Maar als de TV stuk gaat betwijfel ik of ik wel een nieuwe neem.

» Posted By Johan On August 06, 2009 @ 23:41

Sinds ik onbeperkt internet heb is er een wereld voor me open gegaan en is de TV vrijwel werkloos (de schotel stond toch op het dak dus NL 1,2 en 3 en wat ongecodeerde Duitsers ontvangen we nog). En Robin, op sommige p2p sites kan ik gewoon BBC series opzoeken. Zo kan ik nu eindelijk weer kijken naar “Walking with Dinosaurs”, ik heb die nog op VHS maar had geen werkende afspeler meer. Nu hab ik ze als avi bestand en kan ik ze zowel op de TV als de computer afspelen.

» Posted By Johan On August 05, 2009 @ 12:49

Vreemde vogels

Ik heb ooit eens een biologisch artikel gelezen (ik zal eens proberen het op internet te vinden) waarin de ontwikkeling tot geslachtelijke voortplanting werd behandeld, en dat werd aardig ingewikkeld: sommige soorten kennen veel meer dan 2 geslachten, kunnen van geslacht veranderen (zonder operaties) en maken soms extra nakomelingen door zich als een ander geslacht voor te doen dan ze zijn. Dit scheen wel weer een evolutie naar 2 geslachten te bevorderen.

Het blijkt dat deze ontwikkelingen nog haar sporen nagelaten heeft in de mens, nog afgezien natuurlijk van de enorme variatie die een hoog ontwikkeld brein van nature zowiezo al heeft.

» Posted By Johan On June 18, 2009 @ 18:21

Drie in een

Bekend verschijnsel, ik heb onze huidige 2 katten beide al vaker van het toetsenbord van m’n laptop gezet, dat vonden ze blijkbaar een lekker plekje om te liggen. Lekker warm ook.

» Posted By Johan On June 07, 2009 @ 16:06

Wie is wie in wikipedia?

Wikipedia is geen encyclopedie en zeker geen serieuze.

Hangt er vanaf wat je zoekt. Als ik iets technisch-wetenschappelijks opzoek haal je er heel snel nuttige en soms diepgaande informatie uit. Informatie over films en softwarepaketten vind ik er ook makkelijk. Soms staan er kleine foutjes in, dan is bv. de laatste versie van een pakket nog niet bijgewerkt, dan vul ik dat zelf even aan.

Als je iets zoekt over omstreden zaken, of dat nu sektes, spraakmakende politici of het Midden-Oosten is, is er natuurlijk meer reden om de inhoud kritisch te beschouwen.

» Posted By Johan On June 01, 2009 @ 19:48

Natuurlijk is er geen toetsing door een rechter, die zouden nogal werk hebben zeg.

Maar het is hun eigen site, en op de meeste discussiefora wordt tegenwoordig op de een of andere manier gemodereerd of gefilterd omdat het anders niet werkbaar meer is door spammers. Hier worden reacties met meer dan 1 URL erin ook eerst gechecked i.v.m. spammers, en hoewel ik niet weet wie dat werk precies doe{n,t} denk ik niet dat er een rechtbank achter zit. De usenet groep alt.religion.scientology was toen ik ophield er in te lezen zonder whitelist als filter niet door te komen: er waren soms 1000en postings per dag, dat ging fysiek niet.

Natuurlijk doet dat “supreme court” nogal bombastisch aan, maar je kunt er gewoon voor lezen “de moderators van Wikipedia”.

» Posted By Johan On June 01, 2009 @ 19:42

Joan, het ging er niet om dat scientology leden eens een keer iets aangepast hebben maar dat continue deden, en er na waarschuwingen mee doorgingen. Overigens zijn er ook critici van scientology gebant wegens soortgelijk gedrag. Dus het klinkt me als een redelijk neutrale beslissing.

» Posted By Johan On June 01, 2009 @ 16:18

Gezocht Gevonden: Tantrance 3, 4, 5, 7 en 8

ook via de uitgever zijn deze cd’s niet meer leverbaar heb contact opgenomen met de uitgever in duitsland en die wist mij te vertellen dat er in de Verenigde Staten nog genoeg van deze cd’s zijn. maja kom ook niet dagelijks in de VS. Maar als je iemand kent die nog naar de VS moet kan je die laten ophalen.

mvg Johan

» Posted By Johan On September 11, 2007 @ 19:21

Kinderporno: niet bestrijden, maar verstoppen

Via NU.nl werd ik doorgelinked naar deze site.

Op nu.nl werd beschreven dat UPC deze verschrikkelijke sites blokkeert. Helaas werkt het filter niet correct, want ik kon, als upc abonnee, gewoon toegang krijgen tot deze sites.

» Posted By Johan On February 19, 2008 @ 17:12

 Page 5 of 5  «  1  2  3  4  5 
«« Back To Stats Page