Statistiek

Comments Posted By Johan

Displaying 91 To 120 Of 147 Comments

De boodschapper moet dood

Hij gooit juist geen namen op straat, die blijven gecensureerd zodat we veelal niet weten wie de mensen met dubbele loyaliteit (daar hoef je echt geen dubbel paspoort voor te hebben) zijn. Zoals in deze bijvoorbeeld: http://wikileaks.ch/cable/2009/06/09MADRID614.html .

Cryptome.org (een site die op hetzelfde vlak al actief was ver voordat Wikileaks bestond) heeft ook al editorials gepost over dat censureren van namen.

» Posted By Johan On December 09, 2010 @ 00:14

Michael Boston

Misschien dat hij na het castreren wel wat huislijker wordt. Je wilt zowiezo een ongecastreerde kater in bepaalde periodes liever niet binnen hebben tenzij je neus echt helemaal niet meer functioneert…

» Posted By Johan On November 14, 2010 @ 02:01

Zaken doen

Oei oei, de Wilderisten kunnen het niet hebben dat hun Grote Roerganger aangevallen wordt.

» Posted By Johan On October 26, 2010 @ 22:28

Wel opvallend dan dat dat economische programma van de VVD in het uiteindelijke regeeraccoord vrijwel helemaal uitgekleed is. Waarschijnlijk sterk mede de PVV, wiens economische programma overgeschreven lijkt van de SP. Rutte had van dat economische programma zelfs in Paars+ nog meer kunnen redden, al had hij dan iets moeten doen aan de hypotheekrenteaftrek. Blijkbaar stond hem dat extreem tegen.

» Posted By Johan On October 26, 2010 @ 20:41

Voedselbingo

Je gaat er zelf ook vanuit met de stelling dat “eten wat je wilt” een beloning is dat dat eigenlijk niet zou horen en dat je geacht wordt gezond te eten, whatever that means bij de wisselende inzichten.

Ik trek me er niks van aan, indachtig het volgende. Komt een man bij de dokter met de vraag “dokter, wat moet ik doen om langer te leven?” “Niet meer roken, drinken en gesond eten”. “En leef ik dan langer?” “Nee, maar dan lijkt het langer.”

Wat men tegenwoordig meestal onder “gezond” rekent overlapt maar zeer beperkt met wat ik onder “lekker” reken, laat maar zitten dan.

» Posted By Johan On August 21, 2010 @ 17:46

Sekte gaat voor goud

Op zich kan ik het idee om in goud te beleggen wel begrijpen, maar ik zou dat nooit via een of ander beleggingsvehikel doen of zelfs maar een goudrekening bij een bank openen. Goud zou ik altijd als echt metaal kopen, dat je in je handen kunt houden. Dan weet je zeker dat je geen last hebt van omvallende banken of oplichters bij investeringsclubs (in dit geval zeker iets om serieus rekening mee te houden).

» Posted By Johan On August 07, 2010 @ 00:05

Strijden tegen kanker

Hoe heet ze nu, Verdonck of Verdonk? Een Google search suggereert de ck versie. Ik snap dat in het huidige politieke klimaat de laatste naam gauw getypt is…

» Posted By Johan On August 07, 2010 @ 00:08

Schrijfster, schrijvend

Ik weet nog dat het “server park” van Hack-Tic een aftands uitziende PC (386?) was in een flatje in de Bijlmer. Dat was ergens in 1989 denk ik.

Anyway, dit gaat dus ook een beschrijving van het “meningsverschil” met een zekere sekte omvatten, ik ben benieuwd.

» Posted By Johan On August 03, 2010 @ 23:24

Max & de deur

Je kunt kattelijkjes kopen met ingebouwde chiplezer: dan kun je hem zo instellen dat alleen Michael er door kan, en hem na een tijdje ook penstellen voor Max. Nadeel is dan natuurlijk dat er geen buitenkatten meer kunnen aanlopen en besluiten dat je aangenomen bent als nieuw personeel.

» Posted By Johan On June 21, 2010 @ 14:36

Zandkastelen

30+24+21? Dat doen zowel de PvdA, PVV het CDA nooit. De eerste inhoudelijk en de laatste omdat ze dan de kleinste zijn. En Wilders samen met de PvdA? Dan maakt hij zich meteen ongeloofwaardig naar z’n eigen achterban.

Er is gewoon geen coalitie die (voorlopig) een meerderheid in de 1e kamer heeft, dat heeft wel als voordeel dat heel controversiele wetsvoorstellen er nu niet meer zomaar doorgejast kunnen worden maar zorgvuldig opgesteld moeten worden.

» Posted By Johan On June 11, 2010 @ 09:55

Zoals we in Limburg zeggen, we hebben als prins carnaval Geert d’n eerste gekozen. Ik denk dat hij Drinkman wel onder de duim houdt of anders loost zodat we weer een afsplitsing krijgen die net zo roemloos ten onder gaat als Verdonk.

Zelf vind ik het jammer dat gewoon paars zonder GL geen meerderheid heeft, nu is paars + GL de enig werkbare optie zonder PVV. Dat opent de deur weer naar rekeningrijden en nog meer autopesterij.

» Posted By Johan On June 10, 2010 @ 14:44

Wees geen ezel

Karin, dat hangt er natuurlijk ook vanaf wat je onde “gedrukt boek” verstaat. Bij de lokale copyshop stond jaren geleden al een apparaat waar je aan de voorkant diskettes (zo oud al…) of USB sticks instak en waar aan de achterkant dubbelzijdig geprinte en gebonden boekjes uitrolden. Voor al uw oplagen vanaf 1 stuk. Ik denk dat ooit ebooks de norm worden, en dat iemand die ze graag op papier wil lezen naar zo’n printwinkel toegaat. Speelt natuurlijk ook mee dat ebook readers natuurlijk goedkoper zullen worden, zoals alle elektronica.

» Posted By Johan On June 02, 2010 @ 16:39

Twee vliegen

Echt grof bezuinigen kan makkelijk als de bureacratie fors ingeperkt wordt: schaf die hele onzin met bestemmingsplannen, welstandscommissies en overbodige bouwvergunningen af, eis alleen bepaalde normen i.v.m. stevigheid en brandveiligheid en verder niks, en over 10 jaar is er geen woningnood meer. Men roept dan “Belgische toestanden”. Nou, als ik in Belgie kom denk ik dan “nou en? Daar is het ook goed wonen.”

» Posted By Johan On May 26, 2010 @ 16:03

Geinspireerd door Nick Clegg zie ik. Het valt zowiezo op dat “bezuinigen” gewoonlijk betekemd dat de burgers meer moeten betalen i.p.v. dat de overheid bepaalde taken afstoot (en dan heb ik het niet over gedwongen winkelnering bij “geprivatiseerde” instellingen).

Als die maximaal 10% externe inhuur regel nu echt nagelaafd gaat worden, liefst nog wat aangescherpt wordt en ook voor andere overheden en bestuurslichamen gaat gelden zijn we alvast een hoop vet kwijt.

» Posted By Johan On May 26, 2010 @ 16:00

Max leert

Het zal natuurlijk niet geholpen hebben dat we die kater kregen toen hij al (geschat) 1,5 jaar was en door de opvang van straat geplukt was. Aan z’n gedrag te oordelen – hij wordt steeds knuffeliger – is hij mensen gewend, want een in het wild opgegroeide kat gedraagt zich echt anders (ervaring met 2 moederloze kittens die we met veel moeite van buiten naar binnen gelokt hebben), maar ik weet niet hoe lang hij al buiten gezworven heeft. Hij was mager en had een plukkerige vacht toen we hem kregen, dat is gelukkig weer goed gekomen; de dierenarts vond hem mooi geworden bij z’n inenting deze maand.

» Posted By Johan On May 25, 2010 @ 13:54

Uitlaten in zo’n tuigje dat op de foto staat, dat heb ik met onze nieuwe kater ook geprobeerd. Ik heb het 2 keer gedaan, de 2e keer schoot kater ergens heen, sneller dan ik kon volgen, en kreeg dus weer een ruk van dat koortje. Na een tijdje begon hij naar mij te hakken, en wist zich los te wurmen uit dat ding. Gelukkig kwam hij ook al snel weer naar binnen. Honger!

» Posted By Johan On May 24, 2010 @ 21:20

Whoops

Reken niet teveel op het geslachtsverschil om de vrede te doen weerkeren. We hebben hier een oude poes,daar is nu een jonge kater bijgekomen en die verdraagd die poes alleen nog maar in de buurt van haar mand, als ze elders in huis komt valt hij haar aan.

» Posted By Johan On May 12, 2010 @ 18:52

Blijf van mijn boeken af!

Ik zie een gat in de markt. Begin een digitale uitgeverij. 1 waar de boeken voor de helft van de prijs aangeboden worden terwijl de auteurs een groter aandeel krijgen. Win-win lijkt mij.

» Posted By Johan On April 15, 2010 @ 08:31

“Kopieerbescherming verpest kortom het vertrouwen in de markt, maakt boeken instabiel, schoffeert consumenten en levert auteurs niets extra’s op.”

In de praktijk heeft het wel voordelen voor de consument: de beveiliging wordt heel snel gekraakt, waardoor er snel een kwalitatief goede versie op usenet en p2p netwerken verschijnt. Zelf scannen geeft namelijk wel eens minder fraaie resultaten, als er dan ook nog een OCR slag overheen gaat is het resultaat soms zelfs lachwekkend (de Harry Potter 7 die ik 1 uur na de officiele release binnengehaald heb was er een mooi voorbeeld van).

Hoewel ik ook enkele uitstekend gescande studieboeken heb (als dat er in 1988 al geweest was had me dat een halve meter boekenkast gescheeld, van bijna al m’n studieboeken heb ik een nieuwere druk online gevonden).

Strips scannen is gelukkig minder werk, digitale strips zijn dan ook ruimschoots te vinden.

» Posted By Johan On April 14, 2010 @ 16:25

Test 1, 2, 3…

“Juzo, je wordt mild! Gisteren gaf je me compliment, en nu zeg je zonder slag of stoot dat ik een punt heb. Wat leuk :)”

1 april! :-)

» Posted By Johan On April 01, 2010 @ 14:04

Gezocht: grijze kitten m/v

Ik weet dat Katimo in Limburg zit, maar ik weet niet hoe je zoiets normaal aanpakt. Op die kater na hebben we eigenlijk alle katten via-via gekregen, of zijn ze komen aanlopen.

Het is zowiezo aan te raden eerst te bellen voordat je er heen gaat. Bij een asiel in de buurt is het natuurlijk wel makkelijker om er op de bonnefooi langs te gaan om te kijken of er iets naar wens zit.

» Posted By Johan On March 22, 2010 @ 10:17

Kende je deze al: http://www.stichtingkatimo.nl/

Daar hebben wij ook een lieve kater weggehaald. In het voorjaar komen de kittens weer.

» Posted By Johan On March 21, 2010 @ 19:15

Julianna

Kortom, net zo onrealistisch de ene kant op als Rambo IV onrealistisch de andere kant op was. :-)

» Posted By Johan On March 09, 2010 @ 13:50

Deelraad

@Tartarus: ik ben een half jaar bij Essent Milieu gedetacheerd geweest, en daar klaagde men juist over het feit dat de Fransen hun afvalverbranders subsidieren zodat die onder de prijs konden werken en Nederlandse aanbieders het nakijken hadden. Misschien die Fransen stimuleren om daar vooral mee door te gaan? Of heeft die installatie in Amsterdam een Frans moederbedrijf?

» Posted By Johan On March 05, 2010 @ 16:15

Gefeliciteerd met de vorkeursstemmen. Wat wordt het denk je? GL-PvdA hebben samen een meerderheid.

» Posted By Johan On March 05, 2010 @ 14:04

Leve Duitsland!

Het wordt tijd dat Nederland ook een grondwettelijk hof invoert. Een paar jaar geleden hoorde je er wel eens wat over, maar die discussie schijnt een stille dood gestorven te zijn (men is zeker bang dat er teveel wetten afgewezen zullen worden).

» Posted By Johan On March 02, 2010 @ 22:54

Handje contantje

@Max, waar (het idee achter) die film totaal aan voorbij gaat is dat je met geld niet alleen consumeet maar het ook kunt investeren om waarde te creeeren. We hebben nu aan spullen meer waarde dan 20 jaar geleden. Als je de waarde van geld nog steeds 1 op 1 aan goud zou kopelen was er dus een enorme deflatie geweest omdat we minder snel goud delven dan economische waarde creeeren. Geld is verworden van stukjes zeldzaam metaal tot iets abstracts om de economie aan de gang te houden, en zolang dat goed werkt vind ik het best. Natuurlijk kan het misgaan, maar dat kan met “echt” geld ook: kijk maar naar de economische malaise na de val van het Romeinse Rijk.

» Posted By Johan On March 03, 2010 @ 14:58

@Maurice, het meeste geld dat “bijgedrukt” wordt “bestaat” alleen digitaal. Er bestaat zowiezo veel meer giraal geld dan dat er aan munten en bankbiljetten in kluizen en portomonees zit. Alleen in landen als Zimbabwe draait de geldpers letterlijk (totdat ze zelfs geen nieuw papier voor bankbiljetten meer konden betalen).

» Posted By Johan On March 03, 2010 @ 11:17

Ik moet nog zien dat het lukt hoor. De Consumentenbond heeft zich welliswaar voor dit controleplannetje van de overheid laten spannen, net zoals de ANWB omgekocht/afgedreigd is om voor rekeningrijden te zijn, maar helemaal afschaffen van contanten is te onhandig, zoals je zelf al aangeeft.

» Posted By Johan On March 02, 2010 @ 22:52

Wennen

“Een minister met een lamme arm of een beugelvoet.”

OK, hij is flauw: we hebben al een minister met een rouwvoet. Dat klinkt ook als een enge ziekte.

En Balkenende heeft een tijd geleden ook nogal last gehad van een voet.

» Posted By Johan On February 26, 2010 @ 15:44

«« Back To Stats Page