Statistiek

Comments Posted By Janus

Displaying 1,471 To 1,500 Of 1,721 Comments

Mallemolen

@ Tartarus 66
Iets dergelijks wou ik ook zeggen. Waar geheeld wordt vallen spaanders.

@ Thian 69
Goed verhaal. Je maakt hier ook meteen duidelijk hoe vervelend het is om iemand over de vloer te krijgen en je privacy bloot te moeten geven. Iets waar het in die andere draad van Karin ‘Pas op uw voordeur’ oa over gaat.

J.

» Posted By Janus On January 19, 2010 @ 05:06

@ Tartarus 45.

Bedankt Tartarus. Van RET had ik al wel eens gehoord, ik zal het eens nader bestuderen. Ik had alleen gehoopt dat je me nog meer nieuws uit Amerika kon vertellen. Ik volg de ontwikkelingen op therapiegebied niet meer op de voet, maar in ieder geval bedankt, ook voor die link.

@ Henk 44.

Henk, wie heeft gezegd dat hulp verlenen makkelijk is of moet zijn? De hulpverlening moet er juist op ingespeeld zijn, dat het moeilijk is om hulp te verlenen. Uiteraard zijn er mensen, die zich geheel afkeren en dan lukt niks meer, maar dat is bij ‘Nathalie’ niet het geval.

Verder vind ik dat je wat zuur doet over Karin’s verhaal. Ook columnisten zoeken wel eens een verhaal. Wat maakt het uit. Als het verhaal maar goed is.

En of zo’n PA een bezuiniging is? In ieder geval geeft het de cliënt een heleboel meer rust.

@ Pietie 54

Een waar woord. Wat zeg ik: meerdere ware woorden. Psychologisch inzicht en opleiding zijn wel gewenst, zoals Maurice in 55 zei. Maar iemand, die normaal medemenselijk is, is vaak al een verademing en dat heeft op zich al een therapeutische werking.

Groet, Janus.

» Posted By Janus On January 16, 2010 @ 16:34

@ Andreas 41

Hallo Andreas,

Kwoot: ‘Wanneer je een therapie volgt, die een methode, een systeem is, door anderen bedacht….. wat doe je dan?
Je leert, kweekt alleen maar ándere gewoonten aan.’

Daar ben ik het helemaal mee eens. Zulk soort therapiën zijn dan ook niet de goeie en leveren op den duur altijd terugval op. Zeker als men met dat nieuwe gedrag – dat slechts een nieuwe schil is om de rotzooi heen – dieper liggende oorzaken en zware trauma’s probeert, tsja, hoe zal ik het zeggen, te neutraliseren, verdoezelen, te ontkrachten, weg te drukken? Dat werkt niet. Nooit in geloofd.

En dat weten/ontdekken die therapeuten ook. En dan maar de medicijnpot open trekken. Ook zo’n lapmiddel in de meeste gevallen. Ik heb mensen tot halve zombies zien vervallen of juist tot té opgewekt. In beide gevallen vraag ik me af: ‘En wie ben je dan zélf eigenlijk?’

Maar er zijn ook therapiën, die erop gericht zijn om je eigen innerlijke kracht en mogelijkheden te versterken en te benutten. En die dus tot eigen inzicht leiden. En de kans dat dat beklijft is dan aanmerkelijk groter.

Zulke therapiën zijn volgens mij Bio-energetica/dynamica, Gestalt en Voice Dialogue. Met name bij die laatste ben je je eigen raadgever en hoeft de therapeut eigenlijk alleen maar het proces te begeleiden. Helaas worden die alleen vergoed als de therapeut ook een reguliere status heeft. Dat neem ik aan tenminste, ik ben niet op de hoogte van de meest recente ontwikkelingen. Mogelijk dat Tartarus hier nog wat aan kan toevoegen.

Ik ben het helemaal eens met (kwoot:) ‘genezing gaat om het Zelf begrijpen. Om zelf inzicht.’

Wat ik ook zo’n onzin vind is die angst van (reguliere) therapeuten dat het verwerken van de trauma’s te zwaar zou zijn voor de mensen. Dat vind ik volstrekt onlogisch. Wie als kind die ellende heeft doorgemaakt – en dus bewezen heeft sterk genoeg te zijn – kan een virtuele terugkeer daarnaar, zeker in een goed begeleide therapeutische setting beslist aan. Te meer daar het niet gaat om het louter herbeleven – dat kan je doen tot je een ons weegt – maar waar het erom gaat je eigen (verloren gegane) kracht en vermogens weer terug te vinden en te revitaliseren.

Maar goed, deze draad gaat meer over de bureaucratische, Kafkaïaanse ramp(etamp) van de, eh, ‘hulp’verlening.

Groet, Janus.

» Posted By Janus On January 16, 2010 @ 06:23

Allereerst @ Karin: Superieur dat je dit hebt aangekaart. Echt. Ik ben er stil van.

@ Juspol 9.

Taxi’s, die te laat komen worden niet veroorzaakt door de problemen van de cliënt. Ze verergeren deze alleen maar. Vooral als ze dusdanig laat komen, dat de cliënt te laat komt voor zijn/haar wekelijkse gesprek met zijn/haar therapeut, waar, door de stress van dat te laat komen, haast niks van terecht komt.

@ Andreas Sokrates Leno 15.

Heel hartelijk bedankt voor al die feitelijke info, die ook in je post staat. Een eyeopener? Ik geloof dat mijn schedel geopend is. Vooral over die suïcidale psychologen.

@ Tartarus 16.

U zei: ‘en wij zullen dan ook in de toekomst de steeds grotere rekening moeten betalen…’ Ja, maar die rekening betalen wij privé. De VVD blijft volhouden dat de lasten voor de burger blijven afnemen. Ja, de lasten, die we aan de overheid moeten betalen. Maar niet de lasten, die we zelf moeten betalen.

@ Tartarus 17 en 20.

U hebt het over andere therapiën in Amerika. Kunt u er enkele noemen? Ik ben wel nieuwsgierig.

@ Pietie 26.

Prima uitwerking op die manier, zo’n PA.

Groet, Janus.

» Posted By Janus On January 16, 2010 @ 03:53

Sleazy Snor Spaink

Karin,

Wat ben jij lelijk op deze foto. LELIJK!!! Maar daardoor lijk je net een echte kerel. :))

Maar volgens mij stond je te dicht bij het fototoestel, waardoor die vertekening ontstond. Of was dat de bedoeling?

J.

» Posted By Janus On December 08, 2009 @ 14:52

Verkeerd medicijn

Karin,

Je hebt veel geschreven over het EPD, maar ik plaats dit maar in deze draad:

http://www.nu.nl/binnenland/2141276/laagopgeleiden-hebben-meer-vertrouwen-in-epd.html

Maw: De dommen hebben er vertrouwen in!

J.

» Posted By Janus On December 10, 2009 @ 14:44

Narconon bedelt bij bedrijven

Goeie vraag, K. :)

» Posted By Janus On June 05, 2015 @ 15:16

Sammy (27),

Er zijn veel betere therapiën dan dat vrij amateuristische gepruts van Scientology. Dat daar een vermeend wetenschappelijk sausje overheen is gegoten doordat ze een biofeedback apparaatje gebruiken dat trauma’s neutraal zou bewijzen, doet daar niets aan af.

Zoek ‘s naar Gestalt, Bio-energetica of Bio-dynamica, Rebirthing, Hypnose, creatieve therapiën, Drama therapie of Voice Dialogue en dat is nog niet eens alles. :) Allemaal zonder pillen of andere troep. Eventueel ondersteund met acupunctuur en zeker met gezonde voeding!

Sterkte ermee, Janus.

» Posted By Janus On June 05, 2015 @ 14:03

Kiezen tegen kanker

@ José 43

Hallo José,

Ik vind je aanbevelingen aan het eind van 43 heel goed. Er zou veel meer in preventie ge-investeerd moeten worden. Hoe komt het toch dat dat zo weinig gebeurt? Zou het komen, doordat er aan zieke mensen veel meer geld te verdienen valt dan aan gezonde?

@ Maurice 48

Je bedoelt dus “Welles-Spainkus” :))

Over gezond wandelen.

Als ik in mijn middelgrote stad ‘gezond’ ga wandelen – ik woon in het centrum – dan kom ik tot aan de buitenring en moet dan weer terug om binnen dat halve uurtje weer thuis te zijn.

Dan heb ik toch, schat ik, zo’n half kubiek centimetertje fijnstof (NB: 1 woord! Dus niet: fijn stof……..) naar binnen geharkt. Moet ik er toch binnen 24 uur weer uitrochelen, voordat ik de volgende dag weer ‘gezond’ ga wandelen.

Janus.

» Posted By Janus On November 15, 2009 @ 01:19

Hum, er zit wel een kern van waarheid in, maar daar moet uiterst omzichtig mee worden omgegaan en dat doet het KWF in deze campagne zeker niet. (Ingegeven door een vorm van aandachtzoekerij?)

Ook denk ik dat het KWF zichzelf hiermee in de vingers snijdt. Ze zijn immers – op z’n minst voor een groot deel – afhankelijk van de giften van gezonde mensen. En die kunnen nu gaan denken: ‘Oooohhh, dus het ligt aan die kankerlijers zelf!

Het KWF doet er beter aan om eens een grondige studie naar het verband tussen milieuvervuiling en kanker of electrosmog en kanker te laten doen. Dan snijdt het mes aan twee kanten en leidt het tot twee bewustwordingen. Dan krijgt het KWF waarschijnlijk niet meteen dubbel zoveel giften, maar wie weet Greanpeace wel. :)

Vriendelijke groet en sterkte gewenst voor een ieder, die hiermee te maken heeft,

Janus.

» Posted By Janus On November 08, 2009 @ 13:28

Gesprek

Maar 11, dat is toch best wel oud tegenwoordig, hoor!

» Posted By Janus On October 29, 2009 @ 09:33

Zeg, Karin, jij wordt toch niet de nieuwe Carmiggelt, hè? :))

» Posted By Janus On October 29, 2009 @ 09:32

Dag schat

Droevig, doordat hij weg is.

En weten dat het zo het beste is. Dat weten, waar je toch niet vrolijker van wordt.

En als er een kattenhemel is, dan zal hij zich wel weten te weren, stoer als hij is. Wat dat betreft pasten jullie wel bij mekaar.

Ik vond het heel mooi, Karin, zoals jij erover schreef en zoals jij ermee bent omgegaan.

Sterkte de komende tijd en sterkte voor je andere kat. Jullie hebben mekaar nog, dus hou mekaar maar vast.

Janus.

» Posted By Janus On October 26, 2009 @ 23:55

Verhuizing

Hallo Karin,

Van harte gefeliciteerd hiermee en bedankt voor al je inspanningen om – ook voor ons – alles goed te laten verlopen.

Janus.

» Posted By Janus On September 28, 2009 @ 12:30

Afweer op bijles

Nog even in het nederlands:

http://www.nu.nl/gezondheid/2129026/vuil-goed-kinderen.html

» Posted By Janus On November 25, 2009 @ 23:09

Zelfmoord II

Hallo Bert,

Ik dacht waarachtig dat we vandaag een ‘In memoriam’ voor je hadden moeten schrijven. Hoeft gelukkig niet. Ik ben blij dat ze boos op je is geworden, veel mensen durven dat niet in zo’n situatie.

Henk schreef harde woorden, maar er zitten zeker kernen van waarheid in. Dit kan zo op deze manier niet doorgaan. Dat zul je zelf ook wel beseffen. (Ik bedoel niet dat je er dan maar een eind aan moet maken.)

En die afspraak. Dat is nu een cliffhanger, die je een paar dagen in leven houdt, maar wat daarna? Probeer de kracht op te brengen om hem af te zeggen. Je moet haar op deze manier niet dwingen. Ik weet wel dat het uit wanhoop was, maar toch. Als zij het van hááruit wil, oké. Maar ik zou zeggen: Neem eerst de tijd voor jezelf. Je down is nu weer wat up en het zal ook wel weer hi hi worden. En áls jullie voorbestemd zijn voor mekaar, dan hoef je geen haast te hebben.

Veel sterkte, Janus.

» Posted By Janus On August 26, 2009 @ 09:40

Hallo Luc,

Over 540. Heel jammer zo’n terugval, maar de goede keus gemaakt, denk ik. Even een vraagje voor als je hier weer bij de les bent: welk nummer heb je gebeld van die SOS dienst? Ik vind het vreemd dat ze het niet over je doodsverlangen wilden hebben. Dat wordt wel een moeilijk gesprek zo.

Maar geen domme dingen van springen in het water enzo vanuit een impuls. Dat kan dan nog ‘fout’ gaan; werkt alleen als je een rugzak met zware stenen aan doet, die je onder water geheid niet meer op tijd af kunt krijgen. (Met extra riemen enz vast sjorren.) Maar mij lijkt dat geen prettige methode. Er ontstaat vrijwel zeker paniek en dat is een heel vervelende manier van sterven.

Bovendien is het naast een kade ook meestal ondiep – zo ziet het er niet uit – en dan sta je daar met je zware rugzak op en je voeten in de modder. Zie er dan maar weer uit te komen. Zoals Karin al zei: ‘Voor zelfmoord heb je, hoe raar het ook klinkt, een helder hoofd nodig, koele vastberadenheid en een sterk gemoed.’ En een goede voorbereiding, voeg ik eraan toe, maar dat wist zij ook al.

Heel veel sterkte Luc,

Janus.

» Posted By Janus On August 26, 2009 @ 09:03

Lieve Thian,

Hoe is je nacht geweest? Ik hoop goed. Je ziet, ik ben al vroeg op voor mijn doen. Ik ben gisteren na mijn laatste post (rond 12 uur) meteen gaan slapen. Het is mooi weer gelukkig, dat scheelt al meteen vind ik altijd. Ik wens je sterkte vandaag met het gedoe met die medicijnen. Dat gaat wel weer lukken, denk ik.

Maar je ziet, je moet toch ook zelf goed opletten wanneer je die medicijnen gaat ophalen. Doen, hoor, de volgende keren. Anderen maken ook fouten, net als wij en dat betekent helaas dat wij hun fouten soms moeten oplossen in ons eigen belang.

Voor de politie hoef je niet bang te zijn, alleen als je heeeeeel erg stout bent geweest….. Nou, dat ben jij niet. Ik dacht ze nog zelf te bellen, zodat ze al op de hoogte waren, voor het geval dat jij ze zou willen bellen. Alles anoniem, hoor. Dat zou ik natuurlijk eerst hier met je besproken hebben. Maar dat hoefde niet, aangezien jij de situatie zelf goed in de hand had.

Over dat waterballet door dat zwembadje moest ik grinniken, maar dacht ook: Oh, Oh. Je kan zo’n badje toch ook leeg scheppen met een emmer ofzo? Oh, vond je die schommelstoel eigenlijk mooi? Ik ben vandaag en komende dagen druk, dus ik hou het kort.

Liefs en succes met het weg brengen van de medicijnen en veel plezier vandaag,

Janus. (Meestal schrijver, altijd lezer :) )

» Posted By Janus On August 26, 2009 @ 07:28

Lieve Thian,

Gefeliciteerd met je bronzen plak bij het darten. Ga je het nou tegen Raymond van Barneveld opnemen? Dat wordt zo langzamerhand wel tijd!! :))

Wat die medicijnen betreft. Mocht je je vannacht toch onzeker gaan voelen daarover, dan kan je ook altijd de politie bellen en vragen of ze de medicijnen willen meenemen en voor jou in bewaring willen houden. Dan kan je ze morgen weer bij hen ophalen en dan naar de apotheek ermee. Ik denk wel dat ze dat doen, als je jouw situatie aan ze uitlegt.

Je kunt ze toch ook door het toilet spoelen? Behalve wat je nodig hebt. Dan gaan ze misshien zeuren dat je ze had moeten inleveren, maar dan moeten ze maar beter hun werk doen!

Maar ga maar lekker slapen met die beer in je armen en de eendjes in je dromen. Goed plan.

Welterusten lieverd,

Janus.

» Posted By Janus On August 25, 2009 @ 23:59

Hallo Bert,

Ik sluit me aan bij Thian en Ans.

Je kunt hier terecht voor een menselijk gesprek:

‘SOS Telefonische HulpDienst Utrecht (030) 294 33 44. Altijd bereikbaar. 24 uur per dag: tijd voor een gesprek van mens tot mens.’

Er is ook een site: http://www.sensoor.nl/brabant/ met nog meer nummers.

Mijn advies (uit eigen ervaring): Neem geen overhaaste beslissingen vanuit dit soort emoties. Aanvaard die emoties zoals ze zijn, maar doe er niks mee. Produceer ook geen gedachten vanuit die emotie, want dat soort gedachten zijn meestal verre van reëel. Althans, zo denk ik erover. Henk heeft het eens over een vorm van minder toerekeningsvatbaarheid gehad ivm depressiviteit en zo is het maar net.

Ook jij maakt ups en downs mee, dat is ook hier te lezen. Je kwam hier erg down, toen ging het op – tot en met hi hi aan toe – en nu is het weer down. Het zij zo.

Je idee over bij mekaar komen heb ik ook wel eens aan gedacht. Op zich kan het heel leuk en goed gaan, maar er kleven voordelen en nadelen aan en dan is er nog de praktische kant.

Sterkte met vooral deze komende nacht. Ikzelf slaap ook heel veel, want de slaap reguleert erg veel en dat heb ik ook nog steeds nodig.

Een groet,

Janus.

» Posted By Janus On August 25, 2009 @ 22:23

Ans, bedankt voor je mooie compliment in 508. Maar nu zeg ik verder even niks meer en ga pauzeren. (Moet nog eten…..)

Janus.

» Posted By Janus On August 24, 2009 @ 22:09

@ Thian 504

Lieve Thian,

Om te beginnen even dit: ‘Abieboebiewoebie. Dadadadoedie. Wadiewadieboeba. Piefpafpoefiepaffie – dit is voorbereiding op de meeste televisiuitzendingen – Brrrdulliedeknoeladada. Zo, dan heb je er toch wat van meegekregen.

Over die schommelende bewegingen. Dat doe ik thuis heel veel. (Niet bij mensen.) Ik moet mezelf er echt toe brengen om het niet te doen.

Een schommelstoel? Wat dacht je van deze, is nog roze ook:

http://www.speurders.nl/overzicht/woninginrichting/stoelen-en-fauteuils/schommelstoel-41671153.html

En hij is nog in Rotterdam te koop ook! Of die nog te koop is weet ik niet. De advertentie staat er al heel lang. Alleen voor Thian, hè mensen. Alleen als zij hem niet wil….

Het voordeel is dat hij op een vast onderstel staat – daarom zocht ik hem ook – en dus niet door de kamer ‘wandelt’, je vloer niet beschadigt en geen lawaai maakt voor de benedenburen. (Hoop ik; anders rubberen dopjes eronder.) Maar de pootjes van de katten kunnen tussen boven- en onderstel komen.

Je kunt dan wel zeggen dat ze dan maar op schoot moeten komen zitten, maar wat als jij een beetje weg raakt en toch aan het schommelen bent en zij tegen de stoel omhoog gaan staan met hun pootjes op het onderstel? Brrrrr. Je moet die zijkanten dan afschermen met stevig karton ofzo. Er is nog een mooiere, die hángt in een onderstel, maar die kon ik nergens vinden. Die heeft geen risico op (mi)AUW.

Heel kort over je afkeuring. Dit is helemaal goed op dit moment in de situatie waain je nu zit. Zo denk ik er tenminste over. Zeker als ook het DAC wordt veilig gesteld. Natuurlijk heeft het ook hele nare kanten, maar het is nu niet anders. Ik hoop daar later – ook over dat arbeidethos – op terug te komen.

Gelukkig dat je je op de accóórden hebt gegooid en niet op de mandoline zelf. (Meligheid kent geen tijd.) En je schreef: ‘ik schrijf gewoon in het wilde weg hoor’, Nou, ik ook wel eens. :)

Liefs, Janus.

» Posted By Janus On August 24, 2009 @ 22:03

@ Ans 479, 481 en 469

Oh Ans toch,

Mooier kan het niet, vind je ook niet. Ik had 479 en 481 eerder al willen beantwoorden, maar je moeder heeft het al gedaan op een manier, die ik in geen duizend jaar had kunnen doen. Het heeft me echt ontroerd toen ik het las.

Maar hoe reëel die wens is om dat terug te willlen? Ik denk niet reëel, want wat geweest is komt niet meer terug en ook wat niet geweest is – maar wel had moeten zijn – komt ook nooit meer.

Na een liefdevolle opvoeding heb je – idealiter gesproken – geen behoefte meer aan iets wat niet geweest is, maar wel had moeten zijn, om de simpele reden dat alles er was. Maar bij een beschadiging of breuk tussen het kind en de ouders, ontstaat een onbevedigde behoefte, die altijd onbvredigd zal blijven. Dat is in feite de basis van een trauma.

Wanneer je als volwassene die onbevredigde kinderlijke behoefte alsnog probeert te bevredigen, maar nu bij andere volwassenen, dan leidt dat natuurlijk tot vreemde en door de ander meestal onbegrepen situaties. De pogingen om die onbevredigde kinderlijke behoefte alsnog te bevredigen, kan je als een neurose beschouwen. Bij Bert zou zoiets ook aan de hand kunnen zijn (zeg ik met grote voorzichtigheid).

Het bovenstaande moet je echt zien als mijn theorie hierover. Er zijn natuurlijk nog veel meer visies en theorieën. Maar ik ben jarenlang behoorlijk analytisch bezig geweest om mezelf te leren begrijpen en dit soort dingen zijn eruit gerold.

Even terug naar je posts aan mij. Om te beginnen vond ik niet dat je lullig deed naar mij toe. Het was óf recht uit je hart óf recht uit je angst geschreven, die 479. Ik vroeg me al af of je er écht geen behoefte aan had of dat je zó bang was dat je mij zo ver mogelijk van je af wilde jagen.

Je moeder heeft je antwoord gegeven. En eigenlijk is 479 nu wel komisch om te lezen, vind je ook niet? Overigens heeft dat visioen of die droom over je moeder een helende werking gehad, althans dat neem ik aan. In ieder geval verhelderend.

En in 481 schreef je: ‘Maar ik geloof werkelijk dat je niet in algemeenheid kunt spreken over menselijke behoeften.’ Ehh, wat denk je van zuurstof? Eten? Ennehh….. je behoefte DOEN? :)) Genegenheid is er volgens mij ook zo één. En waardering. We zijn sociale wezens, hoe lastig dat ook is (te accepteren). Zonder genegenheid en waardering is het leven hard om vol te houden. Daarom zoeken we daar eigenlijk altijd naar. Maar ook dát kan neurotische vormen aannemen.

En je zou ertoe over kunnen gaan om concessies te doen (ten koste van jezelf). Zónder de bevrediging van die sociale basisbehoeften is het leven een stuk zwaarder, maar als je consessies doet óók. (Eigen ervaring.) Een dilemma. Maar ik zou zeggen: stug doorgaan, dan krijg je op den duur toch wel die genegenheid en waardering. Tenzij je een echte asshole bent natuurlijk, maar zelfs dan krijg je waardering (van andere assholes), dus of dat aan te raden is….

Je schreef ook: ‘Terwijl je mag het leven toch helemaal zo leven als je wilt?’. Van mij wel, maar vele mensen hebben liever dat je hun slaafje bent. (Ook meestal doordat ze bang zijn het alleen niet te kunnen.) En: ‘Selluf doen!!!’ Natuurlijk!!! En ook graag Selluf nadenken. Maar zo eigenwijs ben je gelukig al. :)

Wat een verhaal zeg, maar ik hoop dat je er wat aan hebt.

Vriendelijke groet,

Janus.

» Posted By Janus On August 24, 2009 @ 20:52

@ Luc 592.

Hallo Luc,

Ik ben blij dat mijn grapje goed is gevallen. Ik zat toch een beetje in een klein piepzakje. Depressiviteit en grapjes zijn niet altijd een goede combinatie.

En ja, er is moed voor nodig om het te doen. Maar er is ook moed voor nodig om door te gaan.

Vriendelijke groet, Janus.

» Posted By Janus On August 24, 2009 @ 19:08

@ Thian 476

Lieve Thian,

Ik ben zo blij dat wat ik zei over dat vasthouden en wiegen, dat dat goed bij jou is overgekomen. Ik was er wel een beetje bang voor om dat op te schrijven. Toen ik las, dat je daardoor had zitten huilen, toen hield ik het ook niet meer droog. Vooral dat je schreef: ‘ beter als krassen toch’. Dat vond ik zo mooi. Had ik toch een beetje bereikt wat ik wilde. Huilen is idd beter dan krassen. Als ik kon, zou ik je voor altijd laten ophouden met krassen. Maar het liefst door je te laten lachen.

In ‘t echt zou ik het niet gedurfd hebben, maar via het schermpje. Apart hé, dat schermpje. Daarom dacht ik dat het zo wel zou kunnen (aanraken op afstand). En gelukkig bleek dat waar te zijn. Dat schermpje haalt bij mij dingen naar boven – of ben jij het – die ik andens niet zomaar zou zeggen.

Wat je nou weer beschreef over hoe het vroeger bij jou thuis ging. Vreselijk. Er zijn een heleboel oorzaken, waardoor jouw gevoel van veiligheid is aangetast en het ontbreken van wiegen is ook zo’n oorzaak. Wiegen geeft een baby een basisgevoel van veiligheid. Daarom is het dragen van een baby in zo’n draagdoek ofzo veel beter dan een kinderwagen.

Is zo’n hangstoel niks voor jou? Zo’n ding hang je aan het plafond op. Daar kun je lekker in rondbungelen. Ik dacht eerst aan een schommelstoel, maar daar kunnen de pootjes van de katjes onder komen en dan is het (mi)AUW! Dus dat is niks. Je hebt allerlei hangstoelen. Ook 2ehands. Hij moet wel door een vakkundige klusser opgehangen worden. De buren zullen wel niet zo gauw naar beneden komen, maar als hij niet goed bevestigd zit, dan kom jij wél naar beneden.

Zeg Thian, ik moet deze week een aantal zakelijke dingen regelen, dus daardoor heb ik wat minder tijd om te schrijven. Op z’n hoogst wat kleine stukjes. In ieder geval aan Ans. Maar ik blijf wel lezen en als er iets dringends voorbij komt, dan schrijf ik wel.

Veel liefs en sterkte met alles,

Janus.

» Posted By Janus On August 24, 2009 @ 18:23

Hallo Ans,

Over 472. Ik zal het je nog sterker vertellen. Ik moet er zélf ook niet aan denken. Om de kouwe rillingen van te krijgen. (Ik bedoel dan dat iemand dat bij mij zou doen.) Maar ik heb dat zo opgeschreven, omdat dat mijn gevoel van dat moment weergaf.

Maar als je affectief verwaarloosd bent dan heb je er júist behoefte aan dat iemand je wiegt. Dwz, je innerlijk kind heeft daar behoefte aan. Alleen ben je er tegelijkertijd erg huiverig voor, zeg maar gerust allergisch (in mijn geval).

Lees nog maar eens wat Thian in 467 schreef over dat moment dat haar begeleidster haar aanraakte. Ze zei: ‘…maar dat kon ik niet hebben op dat moment (vond het juist wel erg lief van haar)’ Dat is een soort spagaat, waar je in zit, die erg belemmerend kan werken in contact met anderen. Ik heb daar ook last van.

Bemoei je er maar mee hoor. Dat kan alleen maar verruimend werken. En bedankt voor je compliment.

Vriendelijke groet,

Janus.

» Posted By Janus On August 23, 2009 @ 15:22

Hallo Bert,

Ik heb je posts gelezen en wil je attenderen op de levensles van Thian. Die vind ik één van de meest waardevolle stukjes gereedschap, die ik hier ben tegen gekomen. Uiterst kort, simpel en efficiënt. Staat beschreven in 334.

Zij stelt zichzelf de volgende vraag ingeval ze in crisis is: ‘Wat kan ik nu doen om me beter te voelen.’ (Ik heb hem taalkundig iets gewijzigd, zoals ik hem ben gaan gebruiken.) Toen ik hem voor de eerste keer gebruikte, werkte het meteen.

Die teksten over het verleden, die zij eraan vooraf laat gaan, moet je denk ik wel wijzigen naar jouw situatie. Ik laat dat zelfs weg, omdat dat voor mij niet zo een rol speelt. Voor mij werkt die zin ook op zichzelf staand. Ik hoop dat je er wat aan hebt.

Succes en heel veel sterkte,

Janus.

PS, ik zou ‘Rotterdam’ toch maar bellen in jouw situatie. Al is het alleen maar ter info. Er zijn ook SOS telefonische hulpdiensten. Is ook een mogelijkheid. Dan kan je in ieder geval met iemand praten erover.

» Posted By Janus On August 23, 2009 @ 15:01

Lieve Thian, lieve Thian,

Net nadat ik mijn lolbroekerij aan Luc had gepost, zag ik jouw 467. Ik kreeg tranen in mijn ogen.

Ik ga je nou toch echt vasthouden ook al vind je dat eng. (Zou ik in werkelijkheid nooit zomaar doen, hoor.) En ik ga je net zo lang vasthouden tot je niet meer bang bent en dan ga ik je wiegen, ik ga je wiegen, ik ga je wiegen. En dan ga ik heel zacht mijn handen op je wonden leggen, heel zacht. Net zo lang tot jouw verdriet eruit is en je een beetje rust vind.

En heel erg bedankt voor 469. Het klopt idd wat Ans over jou zei. (Ik geloof dat zij het was, maar kan ook iemand anders zijn geweest.) Dat je ondanks alle problemen bij jezelf nog steeds oog hebt voor anderen. Ook voor Bert nu weer. Je bent echt een heel bijzonder mens, Thian. Dat heeft niemand je ooit kunnen afnemen. Geen terroristische ouders en geen terroristische kerel. Ik ben zo trots op jou. Je noemt mij een voorbeeld voor jou. Maar wat dacht je van jezelf voor mij. En voor de anderen hier.

En of jij te behandelen bent? Natuurlijk, liefje. Wanneer mensen niet met jou kunnen omgaan, dan ligt dat toch echt aan hen. Dat zie je maar aan die begeleidster. Zij kan het toch ook?

Liefs, Janus.

» Posted By Janus On August 23, 2009 @ 12:01

Bert, deze is niet voor jou, want ik denk dat jij in de situatie waarin jij je bevindt, weinig ruimte hebt voor humor.

Stukje lachtherapie.

Zeg Luc (464),

Leuk hoor, dat corrigeren. Maar bedoel je nu dat je Thian een keer stiekum wilt ontmoeten of bedoel je dat je stiekum hóópt om haar een keer te ontmoeten.

Dat eerste kan ik natuurlijk niet goedkeuren en dat tweede lukt van geen kanten, aangezien je er hier over schrijft.

Dit alles met een zeer brede grijns ingeklopt,

Janus.

Meligheid kent geen tijd. :D

Luc, dit is een plagerijtje, hè. Ik twijfelde of ik het kon plaatsen, maar ik vond het toch echt te leuk. (Ja, mensen, ik ben er zoëen, die lacht om zijn eigen grappen.) ‘t Kan zijn, dat je er helemaal niet voor in de stemming bent – wat voor humor van belang is – maar toen herinnerde ik mij dat je jazzmuzikant bent (geweest)…… :)

» Posted By Janus On August 23, 2009 @ 11:20

@ Thian, 411 en 441

Lieve Thian,

Ik heb vandaag maar eens m’n gemak ervan genomen. Lekker in de zon gelopen enzo. Toen ik vanavond rond achten hier ging kijken, zag ik een enorme hoeveelheid posts. Ongelofelijk. Maar ik ga toch eerst even terug in de tijd, want jij hebt al een paar keer gevraagd hoe het met me gaat, oa met mijn hooikoorts en suïcidaliteit op dit moment. (Grappig om deze twee totaal verschillende dingen nu naast mekaar te zien staan.)

Mijn hooikoorts wordt geleidelijk minder, maar ik heb nog wel last van mijn ogen. Slijmerig enzo en ook mijn traanklieren zijn nogal eens van slag. De ene keer heb ik erg vochtige ogen en de andere keer weer te droge. Ik heb soms last om naar het scherm te kijken, moeilijk focussen. Die hooikoorts is over zo’n twee weken wel weer over, maar die traanklieren? Dat is afwachten, want ik geloof dat ik dat ook al eerder had. (Teveel inspanning?)

Verder zit ik weer in een driedubbele dip, doordat mijn bioritmen weer alledrie in de min staan. (Had ik een tijdje geleden ook, weet je nog?) Alleen duurt het nu wat langer. Niks om me zorgen over te maken – eigenlijk is het een natuurlijke rustperiode – en gaat weer voorbij. Maar ik ben wel heel erg traag op dit moment – trager dan meestal al het geval is – en dwaal ook meer af dan anders. Voel me ook wel wat depri, maar ook dat hoort erbij. Het is meer een gevoel van bezonken zijn. (Niet te verwarren met beschónken zijn, want dat is heeeeeeeeeeeel wat anders.)

Hoe het nu met mijn suïcidaliteit staat, laat ik toch even rusten, want dat wil ik erg zorgvuldig beschrijven. Ik ben al in ‘t klad bezig, maar dat vergt meer tijd dan ik aanvankelijk dacht. (Zie mijn hierboven beschreven traagheid.) Bovendien komt er meer bij kijken, dan ik aanvankelijk dacht. Ik ben wel driftig aan het meelezen hier, maar laat beantwoordingen even rusten tot ik die volgende post af heb.

Liefs, sterkte en groetjes,

Janus.

» Posted By Janus On August 23, 2009 @ 01:58

«« Back To Stats Page