Statistiek

Comments Posted By Janiek

Displaying 61 To 90 Of 135 Comments

Oedipale robots

“Zelfs de weersomstandigheden overal in het heelal verlopen volgens een vast en vooral ook zeer vastgelegd patroon.”

Dan zijn Gerrit Krol c.s. zeker te dom om op grond daarvan te vertellen wat voor weer het volgende week zaterdag wordt?

En wat zou de practische aanwending van een volkomen toevallige getallengenerator kunnen zijn? Is die ook gezellig?

» Posted By Janiek On March 22, 2009 @ 09:06

juzo: “Men loopt daar nog een beetje aan tegen het absoluut natuurkundig verschijnsel, de barrière, dat er geen absoluut willekeurige methode bestaat, om getallen (gegevens) te laten kiezen.
Als je dus een robot maakt, die absoluut willekeurige getallen kan kiezen, dan heb je de mens (zijn intelligentie).”

Het moet toch niet zo moeilijk zijn om zo’n ding afhankelijk te maken van de weersomstandigheden? En dat moet toch genoeg zijn voor willekeur?

» Posted By Janiek On March 21, 2009 @ 21:46

Leuk stuk! Ze zullen zich vast wel druk gaan maken om duurzame energie, als ze echt intelligent worden. Nou ja, vooropgesteld dat ze dezelfde overlevingsdrang hebben als wij. Daar ga je weer ;-).

» Posted By Janiek On March 17, 2009 @ 21:33

Middenoor

Oei, ik hoop voor je dat het gauw beter wordt. Zelf nooit gehad, maar wel gezien hoe kinderen eronder te lijden hebben. Echt heel erg.

Beterschap!

» Posted By Janiek On March 01, 2009 @ 12:41

Zeemeermin

Wat fijn dat je zo’n heerlijke vakantie hebt gehad! Dertig meter naar beneden! Ik weet niet of ik dat zou durven…

Je bent je tijd ver vooruit geweest met je idee van een heksenschool. Een paar jaar geleden was mijn jongste helemaal weg van de Hopeloze Heks, een sympathieke brekebeen op een internaat voor jonge heksen.

Voor je zeemeermindromen: http://home.hetnet.nl/~deepdive/

» Posted By Janiek On February 26, 2009 @ 14:55

2,5 miljoen Laura’s

Heel veel mensen in mijn omgeving zijn op het internet tamelijk open over allerlei zaken, die gewoonlijk tot de intimiteiten worden gerekend. De laatste tijd merk ik bij veel van hen een bewust streven om paal en perk aan die openheid te stellen.

Wat me in jouw verhaal van Laura opvalt, zijn de draden die daarin door (de gevolgen van) seksueel misbruik worden getrokken. Nu heb jij slechts één zo’n onderzoekje gedaan, maar heb jij ook de indruk dat een misbruik-verleden mensen als het ware ‘grenzenlozer’ maakt en dat dat hierbij ook een rol speelt? Ik heb die indruk inmiddels zo vaak gehad, dat ik me begin af te vragen wat hierin toevallig is.

Maar wat een maffiose toestand, zo’n bedrijf! Goed dat je dat aan de kaak stelt.

» Posted By Janiek On February 17, 2009 @ 20:48

T-shirt

Karin, het was beslist niet mijn bedoeling jouw of Joan’s ergernis te wekken. Het spijt me dat dat wel gebeurd is.

Misschien projecteer ik teveel van mijn eigen beleving op het onderwerp. Ik heb kerk en god met veel pijn de rug toegekeerd. Het heeft van mij een agnost gemaakt, en dat bevalt weliswaar prima, maar ik zal nooit vergeten dat ik wel gewild had dat die god er was.

Je kritiek op wat gelovigen zich in deze wereld toeëigenen deel ik daarom zoveel te meer: zij hebben mij voor mijn gevoel zelfs een god ontnomen, die ik wel nodig had. Daarom helpt het voor mij niet om mijn pijlen op god te richten of op de leegte die er zonder god is.

Ik zie dat ik het zinnetje: “Wie dit het hardst ontkent, heeft er de meeste moeite mee,” beter terug kan nemen. Dat geldt voor mij, als ik dat zou doen. Goed dat jullie voor jezelf gesproken hebben, dat maakt mij een inzicht rijker in deze discussie. Maar het spijt me evengoed van de ergernis.

» Posted By Janiek On February 08, 2009 @ 12:49

En toch zullen we er mee moeten leven, Joan. Waarmee ik niet bedoel ons erbij neerleggen. Alleen maar iedere keer wanneer de noodzaak zich aandient de discussie aangaan en gelovigen uitdagen zich niet achter God of Bijbel te verschuilen.

Of zo’n leuke T-shirt kopen ;-).

» Posted By Janiek On February 07, 2009 @ 21:51

Tja, of je de handen nu vouwt of demonstratief de armen over elkaar slaat, of God nu wel of niet bestaat, of je gelovig bent of a-theïst: uiteindelijk draait het toch allemaal om God. En kunnen we er niet echt omheen.

Leven alsof Hij er niet is en ook nooit geweest is, is voor de meesten van ons geen optie. Wie dit het hardst ontkent, heeft er de meeste moeite mee.

Als afvallig gereformeerde ben ik eraringsdeskundige op dit gebied. Niet dat ik dat nou altijd leuk vind; ‘is zoals ‘t is en niet anders.

» Posted By Janiek On February 07, 2009 @ 14:18

Ik denk dat ik het wel weet, maar volgens mij vertikt hij het juist om te doen wat hij geacht wordt te doen. Leuk!

» Posted By Janiek On February 06, 2009 @ 19:51

Atheïsten zijn stoerder

Maar jij kunt wel prachtige woordpirouettetjes draaien, ook zonder tutu en spitzen ;-)!

» Posted By Janiek On March 12, 2009 @ 12:49

Wat een mooie conclusie! Voor mezelf vind ik het streven naar een goed leven voor degenen die me na staan ook al heel wat, of alleen maar hen daarin steunen. De hele wereld op mijn schouders nemen, daar ben ik toch maar van terug gekomen.

» Posted By Janiek On March 06, 2009 @ 22:23

Nou, dat klinkt op voorhand al als een heerlijk weekend, Joan. Geniet!

En natuurlijk is Ger Groot ook zomaar iemand met een mening, maar ik vond het wel een verfrissende mening. En één die het geneuzel tussen christenfundamentalisten en verlichtingsfundamentalisten plaatst waar het past: in de marge. Nou ons geneuzel nog ;-).

» Posted By Janiek On March 06, 2009 @ 08:24

Joan: “Het pleit is allang gewonnen.”

Dat vinden sommige atheïsten ook:

http://www.nrc.nl/opinie/article2146633.ece/Reclamecampagne_is_ware_atheiuml_st_onwaardig

» Posted By Janiek On March 05, 2009 @ 12:51

‘t Is oké, Joan. Ik had het ook wat vriendelijker kunnen zeggen, bijvoorbeeld: het lijkt me geen goed idee als wij hier weer een heel weekend over gaan kissebissen. Ik roep bij jou dan vooral ergernis op en voor mij wordt het ook weer zo onweerstaanbaar om toch maar iedere keer weer een houtje op het vuur te gooien. We hebben allebei vast wel mensen of dingen die meer met onze aandacht opschieten.

Of God nou wel of niet bestaat, dat maakt voor mij niet veel (meer) uit. Verder ga ik er net als jij van uit dat we het met dit leven moeten doen. In alle vrijheid en machteloosheid.

En wat dat schrijven betreft: ik ben er op een vergelijkbare manier als jij in verzeild geraakt en ben ook niet onverdeeld blij met de aantrekkingskracht die het kennelijk houdt, ook al zijn de omstandigheden inmiddels weer veranderd. Ik hoop dat we elkaar ooit tegenkomen en beginnen te lachen, als we hieraan terugdenken. Het ga je goed.

» Posted By Janiek On February 28, 2009 @ 09:27

Kom zeg, hier ga ik, na alles wat we hier vorig weekend al over gezegd hebben, niet meer serieus op in.

» Posted By Janiek On February 27, 2009 @ 23:50

Laten we het hopen, Joan.

Ik heb overigens in het aangehaalde artikel nergens een repliek op het woord “moeten” in Benoemen en bouwen gelezen. De enige keer dat het woord “moeten” erin voorkomt, is het uit de mond van de auteur zelf.

» Posted By Janiek On February 27, 2009 @ 19:24

Joan, ik zal even proberen te verduidelijken in welk perspectief ik de campagne opeens zag door naar een artikel van Floris van den Berg te linken.

http://verlichtingshumanisten.web-log.nl/humanistische_denktank/2008/01/leve_de_vrijhei.html

Ik had al een link in het vorige berichtje, dus deze kon er niet meer bij.

» Posted By Janiek On February 27, 2009 @ 18:07

@ Pietie: op internet mag zo ongeveer alles. Kijk maar:

http://uncyclopedia.wikia.com/wiki/God

Meer links mogen niet, maar google eens naar The Church of theFlying Spaghetti Monster. Die vind ik wel grappig.

Op grond van Reinoud’s link worden mijn twijfels over de luchtigheid van de campagne trouwens wel iets groter. Het zou zomaar kunnen, dat initiatiefnemer Floris van den Berg ermee wil laten zien hoe menens het is met zijn liefde voor het krenkende woord. Mocht dat zo zijn, dan vind ik het meteen een minder goed plan. Ik ben niet gelukkig met zijn positie in het debat over de vrijheid van meningsuiting. Met die gelijkstelling van de vrijheid van meningsuiting met het recht om te kwetsen creëer je een valse tegenstelling. Er is voor mij niets mis met je mening op een beleefde manier te uiten en beledigen om het beledigen, tja, waarom eigenlijk?

» Posted By Janiek On February 27, 2009 @ 16:56

Joan, ik wens je sterkte met deze nare ongerustheid. Als ik had geweten wat er bij jou ondertussen op de achtergrond meespeelde, was ik hoogstwaarschijnlijk minder aanhoudend geweest.

» Posted By Janiek On February 23, 2009 @ 08:33

Voor wie er nog niet genoeg van heeft:

http://www.trouw.nl/opinie/podium/article2036595.ece/_Schelden_op_christenen_is_bonton__.html

» Posted By Janiek On February 22, 2009 @ 12:07

Ik zeg alleen nog ‘amen’ op wat HenK in 200 schreef. Voor de rest heb ik mijn zegje ook al meer dan drie keer gedaan, schat ik zo maar even.

» Posted By Janiek On February 22, 2009 @ 11:31

Och ja, en de conclusie trekken dat gelovigen uit gewoonte geloven omdat ik de bewijslast voor het goed wat religie voor de mensheid heeft gedaan niet op me wil nemen. Ik ben helemaal niet eens gelovig, waar haal je het vandaan?

En je overtuiging hoef je ook al niet op te geven. Hoe kom je erbij? Waar ik je van “beticht”, is alleen maar dat je je er zo op voor laat staan. De “stoerheid”, niet het atheïsme.

» Posted By Janiek On February 21, 2009 @ 23:04

Hè, mince, nu is de eerste alinea weggevallen doordat ik steeds moet copypasten door he drukke verkeer.

Daar stond:

Tjonge, je vult wel heel veel voor mij in, beste Joan! Een heel plaatje! Toevallig zijn mijn lief en ik twee vrouwen, maar dat kun jij niet weten ;-).

» Posted By Janiek On February 21, 2009 @ 22:34

We lezen elkaar al jaren ‘s avonds voor, uit boeken waar we allebei plezier aan beleven, anders zijn ze snel weer terug in de biep. Dat het nu toevallig het boek van Siebelink is, heeft niks met deze discussie van doen. En ook niet met spannender dingen die we in plaats daarvan zouden kunnen doen.

Dat ik er mee eindigde was vanwege een komische associatie die ik had met dit plaatje:

http://imgs.xkcd.com/comics/duty_calls.png

» Posted By Janiek On February 21, 2009 @ 22:30

Een “sorry sight”, wat je doet met mijn laatste bericht. Eén van die miljarden te zijn die er niet toe doet, daar heb ik geen enkele moeite mee. Dat God al of niet bestaat is voor mij ook niet van een heel groot belang.

Maar dat het me misschien zou lukken om ook maar een klein beetje beweging in de stoerheid van jouw persoonlijke variant van het atheïsme te krijgen, daar had ik vandaag zowaar mijn zinnen op gezet. Niet gelukt. Nu mag ik voor mezelf uitmaken hoe stoer ik ben: kan ik een beetje om mezelf lachen, om wat ik hier doe?

Vanavond lees ik mijn lief weer een paar hoofdstukken voor uit “Knielen op een bed violen” van Jan Siebelink, een mooi, verdrietig boek.

» Posted By Janiek On February 21, 2009 @ 21:49

Sorry, maar die tegenvraag ga ik niet beantwoorden. Ik ga niet tegen jou in omdat ik voor “het geloof” wil opkomen, maar om een beetje taai tegenwicht te bieden tegen je ‘sweeping statements’ over gelovigen (of het geloof) en hun verderfelijke invloed.

Een weegschaal op de markt opstellen en jou en mij aanwijzen om de verdiensten en schanddaden jegens de mensheid, die uit naam van God of Erisgeengod door mensen zijn gepleegd, lijkt me geen manier om uit te maken met wie of wat we verder moeten. We moeten sowieso met elkaar verder, gelovig of ongelovig, en kunnen dus beter ons best doen om on speaking terms te blijven. Het luchtig houden is ook niet mijn sterkste punt, maar ook dat zou wel heel veel helpen ;-P.

Wat ik in Bo’s uitspraak lees, is dat het doen van een statement: “Kijk mij eens, ik ben atheïst!” in deze tijd een beetje komisch overkomt. Een beetje zoals Daffid Thomas in Little Brittain:

http://www.youtube.com/watch?v=PhcUH-SaCmo

» Posted By Janiek On February 21, 2009 @ 20:59

Oh, dan zijn we het helemaal eens. Dat vind ik ook, met een kleine nuance: gelovigen mogen hun aan het geloof ontleende opvattingen van mij wel inbrengen in het bebat of de besluitvorming. Het moet alleen duidelijk zijn dat die geen meerwaarde hebben. Dat een beroep op bijbel of kerkelijk gezag geen factor van belang mag zijn in een discussie.

Tot slot (nou ja, slot ;-P) nog even een vraagje, dat me van het hart moet: hoe zie jij de verhouding tussen het “akelig dédain” van Bo (wat trouwens over het dragen van zo’n T-shirt met sprinkhaan in deze tijd ging, en niet over atheïsme als overtuiging, laat staan over Erasmus) en je eigen uitspraak hierboven, dat deze planeet bij een voldoende restant aan gelovigen wel naar de klote zal gaan? Hoe moet ik zo’n uitspraak duiden? Is die bedoeld om au sérieux genomen te worden?

Kijk, een luchtig tegenwicht tegen wat gelovigen aan zuilen plakken of aan hun lijf dragen, dat vind ik prima. Maar het moet wel luchtig blijven. Atheïsme mag van mij niet iets zijn om je op voor te laten staan ten opzichte van gelovigen, net zo min als andersom. Dat is een mening waar ik graag voor sta en ik ben me er goed van bewust dat ik daarin niet zo luchtig ben, eerder taai als een toffee ;-P.

» Posted By Janiek On February 21, 2009 @ 19:25

Nou Joan, jij ook weer gelijk: het gaat wel degelijk om ‘niet mogen gebruiken’. Maar met mijn – misschien wat oversubtiele – manier van uitdrukken, probeerde ik de verantwoordelijkheid bij de gelovigen zelf te leggen. Lees maar:

“omdat de gezeglijken onder uw volgelingen geen condoom durven gebruiken.”

“Gezeglijken” is een wat oubollig woord (“heeroom” ook, ik wou een beetje in de sfeer blijven) voor mensen die gezagsgetrouw zijn. Nu zijn er ook altijd heel veel katholieken geweest, die wisten dat je de woorden van de paus niet altijd letterlijk hoeft op te volgen. Aan die mogelijkheid wilde ik appeleren. Je hoeft mensen hun geloof niet af te nemen om ze te stimuleren zelfstandig te denken en zelf verantwoordelijkheid te nemen.

» Posted By Janiek On February 21, 2009 @ 18:52

Nou vooruit maar weer, ik kan het niet laten ;-).

Ik wil je niet “vangen”, welnee, maar ‘inlijven tegen wil en dank’, daar hou ik net zo min van als jijzelf. En omdat Erasmus er niet bij kon zijn om voor zichzelf op te komen, was ik zo vrij om hem even in bescherming te nemen.

Verder heb ik wel degelijk gereageerd op je opmerking over het condoomverbod, namelijk in 166. Lees mijn column over de paus en zijn kersttoespraak (waar ik daar ook al reclame voor maakte) maar eens. Misschien vind je ‘m zelfs wel leuk ;-P. Hier nog een keer de link:

http://janiek.wordpress.com/2008/12/31/heeroms-konijnenpreek/

» Posted By Janiek On February 21, 2009 @ 18:21

«« Back To Stats Page