Statistiek

Comments Posted By JPaul

Displaying 211 To 240 Of 675 Comments

Wij

Godzijdank
geen mans- of vrouwspersoon (of andersom: wijf of vent (of nog weer kweeniehoe verhaspeld)) overboord; spijts misplaatst geloof in de vErkEErdE Allah of Boeddha of Christus of wat-dies-meder-zijde

(narrow escape)
pfwoeii – (Pauze: stel ik efkes voor)

» Posted By JPaul On August 20, 2014 @ 02:53

Waarde Karin, LaSpaink, Kaatje: er is naar mijn nogal onbescheiden mening geen onvertogen woord gevallen.
Echter: dit is jouw huis en jouw kamer en jij beslist wat passabel is.

Ik vind eigenlijk dat… .. .
Oh nee, foutje; bedankt: “wij” vinden dat ‘t de aller- en zeer hoogste tijd wordt dat “zij” zich in een zwarte – of regenboogkleurige; n’ importe quoi – pietendiscussie begeven. (jawel hoor; pun intended)

» Posted By JPaul On August 15, 2014 @ 22:24

Nog afgelopen week vatte iemand de laatste wedstrijd van “ons” oranje elftal op ‘t kampioenschap voetjebal aldus samen: “Ik weet zeker dat als “ZE” toen die-en-die strategie maar hadden gevolgd; dat “WE” dan gewonnen hadden”.
In één zin!
Eén en hetzelfde gebeuren: dat “ze” verliezen en “wij” winnen.
Eén klup, elf -waar ie niet zelf bij op ‘t gras stond- lui sterk, en één schizoïde kijk op de zaak. Het vervloekte “wir haben es nicht gewußt” stoelt op ‘t zelfde.

Zoals Ward Churchill in http://www.kersplebedeb.com/mystuff/s11/churchill.html “On the Justice of Roosting Chickens” verwoordde: ” Lawrence Fishburn, in a movie, The Cotton Club.

“You’ve got to learn, ” the line went, “that when you push people around, some people push back.””

De mens (en dus óók de Nederdietsche) is gespleten. Als de vlucht MH17 vol met spleetogen had gezeten; was dat “collateral damage” geweest. Net zoals die boven Azië verdwenen MH-vlucht.
Maar nu hadden ze een paspoort van “in zijn rol als staatsman groeiende” Rutte en noemde Timmermans (kan die man niet tot tien tellen) bij de VN een “staggering amount of children” en staat een menigte OP de snelweg te filmen en te applaudiseren bij een rouwstoet waar hoed afnemen gepast zoude zijn.
Héél het land collectief geschokt en op bevel verdrietig.
Héél Gallië? Nee. Behalve één klein dorpje.

Wat is het geluid van één klappende hand?

» Posted By JPaul On August 14, 2014 @ 03:31

Schoonheid

Zo’n Moninique/Mounira/Mouneer maakt nieuwsgierig; iets wat zelden iemand onder de dertig met me klaarspeelt. Heeft iemand de eerste 5 á 10 minuten van het uur Oum Kalthoum beluisterd?
En dat allemaal op Hiroshima-dag : : Amor vincit Omnia (of andersom)
Ik ben zelf botanisch slechts geïnteresseerd in knolraap, schorseneren en prei en op dat gebied verder volkomen analfabeet.
Schoonheid en alzeker de appreciatie deszelfs is wat den mensch van het rijk der dieren onderscheidt; althans dat behoort te doen.
Zeker weet ik dat GVR, indien er weet van hebbende, er een retourtje Limland-Mokum voor over had gehad. Ik zal hem morgen de trieste mare kond doen.

Overigens heeft de (studie van de) bladstructuur een grote invloed op 19e eeuwse inzichten omtrent mechanica/statica gehad. En architectuur (Christal Palace).

» Posted By JPaul On August 08, 2014 @ 04:11

Herstel

@6.wijzij ≡ 01 aug 2014 ≡ 19:51
“maar ik merkt dat je geen beta achtergrond hebt,”
en jij geen alpha
Maar je hebt uit de aard der zaak volkomen gelijk: HenK heeft van enig verschil tussen klimaat en weder generlei notie, kent TV of het internet niet: is heel dom en kijkt nimmer ofte nooit verder dan zijn eigen, erg korte, neus lang is. Dat doen ze; mensen uit (of in) Delfshaven en belendende parochies.

» Posted By JPaul On August 01, 2014 @ 22:13

Elders

@ 4.Peter Huesken ≡ 27 jul 2014 ≡ 00:09
ook dank
@Kaatje: het woord wordt niet door mij of jou, maar
“Alleen kan ik er niet goed tegen wanneer mensen dit een ‘ramp’ noemen. Een ramp is een ongeluk, iets dat buiten ieders bedoeling ligt, iets noodlottigs. Een liegtuig neerhalen is geen ramp. Het is een daad, een misdaad: het is een aanslag.”

door de slachtoffers -in dit geval enkel de nabestaanden- gedefinieerd.

En zeker NIET door de behoorde. Dan verschijnt er een “liegtuig” om onduidelijke redenen. En daartegen verzet ik mij. Dagdagelijks (jaja-germanisme) sterven er méér mensen van de honger. Dat is, naar mijn onbescheiden mening, vele malen erger. Dat, namelijk, duurt. Wat is dat? Aanslag of noodlottig?
“ramp – zalig”
Ja, sardonisch.

Iets dat buiten ieders bedoeling ligt of toch, per ongeluk, een misgelopen daad?
Dat was toch nooit (Fehlanzeige) de bedoeling?

Trek een blik Koningen, Maxima’s en Marken Rutte op een vliegveld vol militairen open en je hebt heel Nederland gedompeld in rouw en en route I-phone filmend en applaudiserend als betreft het de wereldkampioen voetjebal.

Héél Nederland? Nee! (dixit Albert Uderzo & René Goscinny).

Ja. Ik maak mijn eign afweging: ik breng ‘t afval van de buurman weg als ik toch net langsloop en neem mijn hoed af (daarvoor héb je die; tenslotte) wanneer ik ‘n bekende tegenkom op straat.
Maar ik ga niet – zelfs niet als ik dat zoude kunnen – op commando rouwen.
Ook niet om iets noodlottigs.

Hou me tegoed: er is een “Бук”-systeem gebruikt, de formule I in technologie en dus is het “per ongeluk”-verhaal tamelijk onwaarschijnlijk.

» Posted By JPaul On July 27, 2014 @ 06:52

tot troost
http://www.nrc.nl/ik/2014/07/23/beste-vriend/
er is hoop

niet veel, misschien zelfs te weinig; maar toch hoop ik op ‘n hoop hoop

» Posted By JPaul On July 26, 2014 @ 04:56

Woede en schaamte

@17.Spaink ≡ 22 mei 2014 ≡ 02:11
“Ze maken verschil.”

http://de.wikipedia.org/wiki/Knicks_(Höflichkeitsform)

tegen dat ik jou grondig beu ben; verneem je zulks per omgaande

Over exact drie weken vieren we (vader, moeder, kind’ren & vrienden) Elmo haar verscheiden van ‘n jaar her. In stijl. Met bier en quadrupelballen in de tuin van de paters Trappisten en ik weet nu, als toen, dat ik niks of niemand wat verwijten mag; wél kan: tenslotte ben IK degeen die haar moet missen… .. .

» Posted By JPaul On May 22, 2014 @ 02:55

Van stadium vier naar twee. LaSpaink houdt zich weer es niet aan ‘t protocol en dat verbaast me nou net niX. Dat van die schaamte wel; dat lijkt me een geheel nieuwe ervaring voor je.
En angst om je ouders is angst om jezelf en derhalve volkomen gerechtvaardigd en dat verdwijnt pas wanneer ze ook daadwerkelijk komen te overlijden.
Nee, ik heb ‘t niet kleiner; U mag ‘t wisselgeld houden.

Verder niets verstandigs te melden, ikke: men vervoege zich bij de dichtstbijzijnde dominee, imam, kapelaan of rebbe.

kNusje

» Posted By JPaul On May 21, 2014 @ 16:05

Halsema

@9Janus ≡ 18 mei 2014 ≡ 03:17

“Heb ik ook ‘s gelezen ja”
Sinds wanneer is dat een steekhoudend argument?
Te lezen valt er alderhande in de dubbele autobiografie van God, genaamd Bijbel; en in de door de gebroeders Grimm verzamelde volksvertellingen of de Handelingen van de StatenGeneraal, om nog maar te zwijgen van… .. .
LePetitPrince, DieVerwirunngenDesZöglingsTörless, AliceInWonderland, JoeSpeedboot, DeOntdekkingVanDeHemel (ohnee die tochniet) – laammenielache

Ik hoop je bij gelegenheid voor welke valpartij dan ook te behoeden, echter:

Het is uit het Frysk dat de naam “Femke” -met de betekenis: “meiske” -stamt en niet uit ‘t Óllans. Zowat elke Tukker kan zulks beamen.

» Posted By JPaul On May 18, 2014 @ 04:55

Om te beginnen bij de link naar het TV-programma: wat ‘n rampzalige vertaling van Virginia Woolf haar “for most of history; Anonimous was a woman” in zoiets als: “de vrouw was anoniem in de geschiedenis” – alsof ze (de vrouw) niet in het echt bestond. In die éne eeuw vóór Virginia Woolf werden geschriften, door vrouwen vervat, vaak anoniem uitgegeven: dat is wat anders.
Als ultiem tegenvoorbeeld moge Aliénor d’Aquitaine, Eleonora van Aquitanië, de moeder van Richard Cœur de Lion, the Lionhearted en twee handenvol anderen, gelden – role model if you will-voor het tweede millennium A.D. Wat ‘n wijf!
En ms. Lovelace (nee; niet Linda, van DeepThroat, maar de 1e programmateur/* – zoek-en-goegel onder Charles Babbage/difference engine)
En vergeet niet Belle van Zuylen, die een tussenpositie -niet in de tijd- inneemt.
/*in de zin van software-ontwikkelaar – en ja: door vader, Lord Byron, miskend

“Seks en de zonde” – na 28 minuten (gebeurt er nog wat in ‘t kwartier daarna? – laat ‘t me weten) afgehaakt. “Ik wilde mijn kinderen een vrije, stadse opvoeding geven” dixit Femke Halsema. Bleeegh! zeg ik dan als onvervalste boerelul.
Sowieso vind ik seks vies. Ik lust alleen sex – met, zoals ik dat van de Augustijner paters geleerd heb, ‘n ‘x’. Geen ‘ks’ – méér is niet beter.

Overigens was ik terdege onder de indruk van Halsema’s moeder én van ‘t kleine zuske van de geïnterviewde dewelke na het ochtendgebed -eenmaal onderweg in de bus- bemerkte dat ze haar hoofddoek vergeten was af te doen en daaruit voor zichzelf concludeerde: “dit is hoe het voor mij hoort en goed voelt”. En aldus adequaat handelde.

Waarmee ik meteen bij de kern kom: Er wordt – zeer ten onrechte – géén verschil tussen ‘religie’ (de uiterlijkheid (zowel VAN buiten op het individu in, als van binnen de persoon uit NAAR buiten toe)) en ‘geloof’ (de innerlijke beweging (of voor mijn part de status)) gemaakt.

Ik maak (vanwege ontbrekend talent; hetgeen geen mens mij euvel duidt) geen tafels, stoelen, bedden of toogkasten. Toch weet ik waar ‘n schrijnwerker dat mee klaarspeelt: ‘n timmerkist met vlijmscherp gereedschap.
Ik geloof ook niet. ‘k Zou niet weten hoe. Waarmee zou dat wel moeten?

Religie is cultuur en behoort met dat begrip gelijk te worden gesteld.

Indertijd werd de RokersKerk door minister Donner als ‘kerk’ afgewezen omdat ze, naar zijn zeggen, er “geen godsbeeld op na zouden houden” en méér van dergelijke blabla. Waarbij hij – toch zelve overtuigd(?) grizten – het vierde gebod (gij zult U géén beeld -&cetera) geheel en al veronachtzaamde.
Beeldvorming, aldus, is enerzijds verboten, anderzijds prille noodzaak om als religie, c.q. religiös angeheucht serieus genomen te worden. Mij, voor mijn part, duizelt het ietwat bij deze redeneertrant.
Maar wat wil je? Donner stamt uit een generatie bewindsliederen, terwijl ik 2 van 3 grootvaders niet of nauwelijks heb gekend en zij, net als mijn vader, de lagere school niet met diploma hebben mogen afsluiten. Toch heb ik van een oma Deutsch en van de andere Français (kan cedille niet vinden; merde – ah, entdeckt) geleerd. En van de heren had ik nog veel méér dan ik heb kunnen leren als ik ‘t talent voor opletten had gehad.

“Ook in christelijk Afrika wordt de clitoris van meisjes weggesneden.” En door wie dan wel? Door oma, tante of moeder zelf. Niet door opa, oom of paps.
So much for “klassiek feministisch paradigma” en Femke Halsema. Zij vraagt: “wat herinner jij je van nein-ielevun” en overstemt de respondente dan met haar eigen verhaal over Theo van Gogh, die ze zelf kende.
‘n Softere vorm van masturbatie-televisie, net als DeWereldDraaitDoor en andere programma’s (blij dat ik zelf geenTV meer heb) die malkander in bedrijf houden tot meerdere eer en glorie van zichzelve, de balkenende-norm en KoningVoetbal.

“In onze eigen bible belt worden vrouwen geacht drie passen achter hun man te lopen”
Van wie heb jij die vóórkristelijke roddel omtrent de mores in onze eigen kuisheidsgordel? NieuweRevu? Panorama? Privé? Story? Weekend? of Opzij? (van de laatste zijn, met mijn huis, er recentelijk enkele tientallen jaargangen afgefikt)

» Posted By JPaul On May 15, 2014 @ 04:36

Theater

Na veel gedelibraha (voor 68 Euro-zoveel krijgt U het nagestuurd) flikkerde ik m’n zakmes in de prullebak. Ik loop door en hoor achter me twee “beveiligers” om wie dat “echte” zwitsers mes krijgt soebatten. .. …
Ik dacht: “krijg het soixante-neuf” en ook “nicht ärgern’, nur wundern’…” – maar niet heus. Niemals wieder. Berlin Schönefeld.
M’n broer bezag het met lede ogen en … ik maakte ruzie met hém. GVD
Nooit nadien meer. (geen ruzie met breurke; noch naar Berlijn)

» Posted By JPaul On May 01, 2014 @ 03:58

Hoe

@7. Tom van Diepen ≡ 24 Apr 2014 ≡ 01:51
is hoogstwaarschijnlijk – mogelijkerwijs ook “near the mark”

Jij alleen zelf kunt ‘t dan weten….. .
kNusje

» Posted By JPaul On April 24, 2014 @ 05:06

Je kunt onmogelijk weten dat ‘t ooit overgaat; die pijn. Althans niet weten in de zin van ervaren. Achteraf pas, en dat ligt in ‘t verschiet: de eventuele toekomst; als al ergens. In wat jou toe zal komen.

Dus: “Hoe is ‘t?” – tja… ‘kwassalliksegguh… .. . gewoon kudth

They say that ‘time assuages,’–
Time never did assuage;
An actual suffering strengthens,
As sinews do, with age.

Time is a test of trouble,
But not a remedy.
If such it prove, it prove too
There was no malady.

Emily Dickinson

Geen God of ZeN kan je daar behulpzaam bij zijn – je moet maar ZieN

Vergankelijkheid

De maan staat op den Yo Mei-berg, een boordevolle schaal;
Haar glans vloeit in den oeverdamp en wordt daar droef en vaal.
Lang leefde ik met je in deze stad, vannacht moet ik weer varen.
Soms heeft een mensch volmaakt geluk, maar kan het nooit bewaren.

(LiTaiPo)
vertaling Jan Jacob Slauerhoff
kNusje

» Posted By JPaul On April 21, 2014 @ 05:07

Je hebt – helaas – gelijk. En dat is je eigen schuld.

» Posted By JPaul On April 21, 2014 @ 05:07

Vleesheid

Ik heb van Francis Bacon vele werken gelukkig ook mogen zien, anders dan in de Nieuwe Kerk, NIET achter glas.

Binnenkort in ‘s Hertogenbosch een tentoonstelling van replica’s. ‘k Ben benieuwd.

» Posted By JPaul On April 21, 2014 @ 05:29

Nicotine & dampen

uit de commentaren:
FXR Norbert Zillatron • 14 hours ago

Telling the user to keep their juice from freezing is a lot less concerning, than telling them not to use the device at levels that might cause a fire. Both of which take it for granted that [1] the user can read and [2] they will read it.

Het is, om kort te gaan, geenszins verboden een school te bezoeken… .. .

» Posted By JPaul On January 23, 2015 @ 03:48

@37.Arie
Het heet: moraalridder – slecht, dan wel gebrekkig, formuleren indiceert gebrekkig of slecht of zelfs in het geheel NIET nadenken. En wie of wat zegt jou dat Janus er een auto op na houdt of dat hij of zijn kring van naasten een auto bezit of, indien niet dan wel, er mede op pad gaat?
Voor ‘t overige heb je garooth galeickh.

@Janus: qua logica kan de publicatie van J.A.J. Peters (professor en Limlandsche redemptorist die zich te Nijmegen 1961 opgehangen heeft) uit 1959 genaamd “Metaphysica” (te begrijpen als ontologie) behulpzaam zijn. Je door de éérste 75 pagina’s heen te wrstelen /* kan al volstaan.
/* typ-o = serendipiteit
In de laatste twintig of dertig kantjes vóór ‘t uitgebreid notenapparaat levert-ie commentaar op Thomas Aquinas zijn godsbewijs en dat te lezen raad ik elk gezond mensch allerhartelijks af. (want: niet te weerleggen)
Maar omdat je ongetwijfeld veelste druk met andere wereldschokkende zaken bent, en derhalve de tijd niet vrij maken kunt is er nog van Wilhelm Reich “Die Massenpsychologie des Fascismus” uit het Olympisch jaar onzes Heren 1936. Een boeckxsken, helaas, van vele honderden bladzijden.

(Germany has lost the IInd WorldWar. Fascism, however, has won: it has taken up residence in Washingto D.C.)

(Who won the war?.. – And who came in second??? – And who got bronze?)

» Posted By JPaul On November 08, 2014 @ 03:00

@29.Janus: Zwamkous dat je d’r bent! Het “vapen” of “dampen” IS gewoonweg geen roken want er gaat niets in de brand en er komt GEEN rook vrij.
Dan kun je “ranja-met-‘n-rietje” óók wel roken noemen omdat je iets in de mond neemt en erop zuigt. En pijpen nét zo.
Ikzelf stook overigens nog steeds stevig Gauloises. Dat heet “fumer”; niet: roken.
Stop met die debatingclubtrucjes!
Ik argumenteer toch ook niet dat die koffie van Karin, waar jij ‘t in jouw PS over hebt, helemaal geen koffie maar cappucino is?

» Posted By JPaul On November 03, 2014 @ 13:09

Kortzichtig

@40. LVD ≡ 30 Apr 2014 ≡ 13:50
Zoals de proprietaire van een bio-winkel me ooit waarschuwde om vooral ook de groene plekken uit de piepers te schillen (“want dat is giftig”), en ik haar ten antwoord gaf dat ik rookte als ‘n ketter en deswege niet van een minieme dosis solanine bang was, werd of ging worden… .. .

Toegegeven: NIET verdisconteerd in deze allusie is de “glijdende schaal”

» Posted By JPaul On May 01, 2014 @ 03:15

eerst: hallo Rotjeknorsche VoorbijWandelder & prosit! (slagroom in de coffij, graag)
@30.Spaink ≡ 11 Apr 2014 ≡ 23:25
JPaul @ 29: Ga je gang.

doe ik:
Het gaat hier over tabac; waarin nicotine. Nicotine, aldus besproken, KAN niet van thoebac losgezongen besproken worden.
De eventuele nicotine in een damp-apparaat is aldus onvergelijkbaar.

En nog wat: In EvidenceBsedMedicine werd oorspronkelijk óók en vooral begrepen de bijdrage van de patiënt (zijn/haar verhaal) én de intuïtie van de arts.

Ik zie alleen nog de oplopende schaal van “Lies, damn lies; and statistics”
– helaas –

kraanwater is dodelijk (variant op Paracelsus zijn uitspraak)

» Posted By JPaul On April 12, 2014 @ 05:47

@27.Spaink ≡ 11 Apr 2014 ≡ 16:04
Nicotine an sich is niet idioot schadelijk; waar rokers ziek van worden en waaraan uiteindeindelijk de helft van hen overlijdt, is de tabak (en de teer).

Slecht geformuleerd Spaink: dat kan beter.

» Posted By JPaul On April 11, 2014 @ 21:34

trouwens: hallo Kaatje! – blij je weer te lezen.
(je spaink.net staat nog op wintertijd)

» Posted By JPaul On April 09, 2014 @ 11:48

Rookgerelateerde ziekten etc. kosten ons dus 2,1 miljard per jaar. Beweert althans het programma Kassa.
Tabaksverkoop levert ons méér dan het dubbele per jaar op. Beweert het Ministerie van Financiën.

dhr. Rutgers van het LongFonds zegt dat: “we zo goed als niets van de e-sigaret weten” en verbindt daaraan de conclusie dat het dodelijk is “want nicotine is óók dodelijk als je d’r teveel van neemt” – er geheel aan voorbij gaand dat keukenzout en kraanwater, wanneer je er teveel van neemt, dodelijk zijn.

Wanneer zijn gesprekspartner feiten opsomt, dan “gelooft” meneer Rutgers het niet en zelf komt-ie met als natuurwet gepresenteerde vermoedens. “Stoppen met roken lukt niet zonder deskundige begeleiding.” Oh? Dan ken ik ‘n paar mensen die het onmogelijke gepresteerd hebben. Toch heten ze niet Achilles, Hercules of Odysseus. Ze zijn wél gestopt, meneer Rutgers, maar dat kán niet?

“Verbieden, want anders ontstaat er een beeld… .. .” Zozo.
Het “Roken is dodelijk” op pakjes helpt klaarblijkelijk niet (want de mensen zijn te dom om te lezen) en in plaats van Jip-en-Janneke-taal komt er nu Suske-en-Wiske-taal op de verpakkingen: plaatjes!

tja… .. .

» Posted By JPaul On April 09, 2014 @ 11:41

Hellend vlak

‘in gesprek gewikkeld’
prachtig beeld

“we wikkelden onszelf los en gingen elk ons weegs” in ‘t Escheriaans: “wij ontwikkelden ons zelve” (en waren nog niet gefixeerd; laat staan: afgedrukt)

mooi jouw krUkkemikkige verwikkelingen verwoord, heb je… .. .
je voert een vaardige pen, Kaatje
kompullemente

» Posted By JPaul On January 10, 2014 @ 22:22

Dremelen

http://www.youtube.com/watch?v=yOJVnLOaIhk

(er is een betere link – kennikeffenievinduh)

» Posted By JPaul On January 11, 2014 @ 04:50

En je maakt er reclame voor, ook nog.
” Dit gereedschap is een absolute must voor de meest veeleisende vakman.”
Gelukkig heb ik leren lezen. De uitdrukking “vakman” is met ondergetekende tamelijk incompatibel. Moet ik afblijven. 3 ;- )

Enneuh… “Circle Game” (ook) van “Ladies of the Canyon”

» Posted By JPaul On January 11, 2014 @ 03:45

‘k Heb ‘n schoonzuske voor ‘t tegelzetten en ‘n peetdochter om wielen te spaken en derhalve geen “Drevel” -waarvan ik me geen voorstelling kan maken- nodig.

– ‘You don’t know what you got till it’s gone,’ zong glamrockband Cinderella ooit –

zo zo – 1970 Joni Mitchell niet goed genoeg voor je?

http://www.youtube.com/watch?v=94bdMSCdw20

en “dremelen” is gewoon serendipiteit ofwel geïnverteerd “saudade”

» Posted By JPaul On January 10, 2014 @ 23:27

Traag, maar toch

Fijn van je te horen! Minder, dat ‘t klote gaat. Hoe vond je Francis Bacon in ‘t wild?

kNusje

» Posted By JPaul On March 16, 2014 @ 19:19

wanneer? gaat de survivor naar FrancisBacon en waar – en hallo HenK

» Posted By JPaul On February 24, 2014 @ 03:50

«« Back To Stats Page