Statistiek

Comments Posted By JPaul

Displaying 151 To 180 Of 675 Comments

Beestjes, update

@16.Janus
Ausramieren is een prachtwoord. Applauß daar ook voor.

Met vers geperste en /of geplette daarna (10-a-12 minuten) enigzins afwachtend de magisch-chemische reactie knoflook in hoge concentratie irrigeren en zien wat er van komt. (mag niet van de VoedselEnWarenAutoriteit – want géén E-nummer)

» Posted By JPaul On July 06, 2015 @ 02:56

Ha Geert! Goeie site.
Ik blijf erbij: habitat (=bloembak) de tuin in transporteren en tsjekken of die zich niet naar buiten die bak alreeds binnenshuis uitgebreid heeft. Veel werk.

» Posted By JPaul On July 05, 2015 @ 04:02

@8.Kaatje – palletwagen -> goed voor twee ton
Vraag iemand die nog voor Van Gend & Loos heeft gereden.

(en die mieren kruipen niet terug de stofzuiger uit – net zo min als spinnen 2x zo groot weer uit de gootsteen omhoog komen)

» Posted By JPaul On June 30, 2015 @ 02:44

Ontmantelen, ja.
Gordijnrail losschroeven, palletwagen onder die plantenbak en het zaakje naar buiten rollen. Alle potgrond rond de wortels voorzichtig wegspoelen.
(dat er later weder potgrond om de wortels moet komen, weet je wel, toch?)

Slaapkamer grondig inspecteren. Plantjes terug naar binnen verhuizen.
‘k Zou ‘r niet in m’n eentje aan beginnen.

» Posted By JPaul On June 27, 2015 @ 10:45

Beestjes

@16.Spaink jouw antwoord op Janus zijn aardstraalhypothese is completely beside the point. Die aardstralen (of influistering door kobolden of wasbloemferomonen) zijn “Mittel zum Zweck” en de nectar het doel.
Zonder TomTom of ANWB-bewegwijzering geraakt de gemiddelde vaderlander óók niet op de Veluwe of in Zandvoort. Zonder pont over ‘t IJ naar Noord of andersom fietsen is voor Mokummers errug moejulik en toch komen ze niet primair op de verlokkingen der scheepvaart af.
Voor ‘t overige: Afblijven van die aardstralen. Groot risico dat je katten de pleiterik nemen as-je d’r mede fröbelen gaat (en zulks lijkt me erger dan de verdenking van hekserij of toverij – die zonder twijfel (gefeliciteerd!) tóch al op jou rust – te bevestigen).

» Posted By JPaul On June 02, 2015 @ 03:26

verlokking… niet te harden” -Watte?- Dominee dat je d’r loopt. Puritein! Jihadist.

Voor ‘t overige wel een interessante nieuwvorming.
Wat dunkt je van die mieren flink stroop om de mond – honing rondom die bloembak – smeren? In plaats van er als Simson (Richteren 15:1 – 15:20) met een kakebeen op los te meppen.

» Posted By JPaul On May 27, 2015 @ 12:47

De toekomst is nu

@44.wijzij: “DeRaaf als je JPaul (42) goed leest is religie, wetenschap, kunst, oorlog, etc. 1 pot nat.”

Welja; vertel aan DeRaaf hoe mij goed te lezen (‘n soort “hineininterpretieren” wat ik wel op eigen kracht kan, zo ik zou willen).

Het is bovendien helemaal NIET waar wijzij: als jij nou eens éérst zelf goed lezen leert en stopt met op één hoop smijten van wat ik onderscheidenlijk benoem, leert verschil te zien tussen geloof, religie, kerk en God (en niet alles onder godsdienst schaart); komen we wellicht ooit tot begrip.

Metafysica (als ontologie) kan daar behulpzaam bij zijn.

» Posted By JPaul On May 21, 2015 @ 22:01

Nee, CERN op zoek naar ‘t Higgs-boson is geen weggegooid geld. Zelfs de voorganger van de LHC in Geneve, waar zo goed als niets mee “ontdekt” is, geldt wereldwijd als een doorslaand succes. Er werden namelijk stapels theorieën met die experimenten gefalsifiëerd en zo konden tonnen oud papier met ‘t vuilnis mee en werden hele bibliotheken opgeschoond (en aldus werd ruimte geschapen, wat in het geheel niet zoiets als niets is).

Wetenschap is inderdaad een speeltuin. Hele generaties nieuwsgierige jongens en meisjes werden en worden er mee van straat gehouden. Met toepassing (om geld te verdienen) heeft dat weinig uit te staan, in principe; wel met de wens om de wereld te verklaren. Dat begint al met religie: de vraag wie of wat er voor zon, regen, donder en bliksem verantwoordelijk zijn of is?
Zodra bij voorbeeld blijkt dat in geval van zowel donder als ook bliksem slechts één godheid daar de geldige diploma’s voor bezit; is de eerste stap van pan- via poly- naar monotheïsme gezet.
Vooruitgang.

Het bestaan van zoiets als wetenschap of religie en kunst (en zelfs oorlog) haalt al meteen de geldigheid van het begrip “struggle for life” onderuit, want als wij zo erg voor ons lijf moesten struggelen, dan stonden we in de tuin te wieden, spitten, harken en schoffelen dat het een aard had en hadden we voor flauwekul die ons daarvan afhoudt helegaar geen teydt meer over.

» Posted By JPaul On May 20, 2015 @ 16:17

Computers zijn niet intelligent; ze voeren instructies erg precies uit.
Schoenmaat 36-42 voor dames en heren 39-46, kindermaat niet voorzien. ‘n Vent met maatje 38 is aldus de sjaak, liever jaqueline; de vrouw wie steviger stappers dan 42 passen gelijkaardig de zak, liever jaques.
Dat is niet aan de masjien, maar de opdrachtgever (‘t mag niX kosten) te wijten.

» Posted By JPaul On May 13, 2015 @ 17:21

Verboden te tweaken

Dus als het om een te vervangen lampje gaat is vijf miljoen dollar compensatie per dodelijk slachtoffer zowat het break even point.

» Posted By JPaul On April 29, 2015 @ 14:05

out-of-court settlement (tussen $100.000 en 5miljoen) kost bij 84 doden een bedrag van $10miljoen (8,4 voor alle slachtoffers + 1,6 voor the legal department) tot $half miljard (420 miljoen voor alle slachtoffers + 80miljoen voor lawyers & advertisements & bonus voor de CEO). Peanuts!
Een terugroepactie kost tussen $150 (lampje $0,15 vervangen $99,85 papierwerk $50) en $1.500 per auto. Bij 2,6 miljoen modellen van een auto belopen de kosten dus tussen 390 miljoen en 4 miljard. Do the math.

» Posted By JPaul On April 29, 2015 @ 14:01

Hoe ver?

ps
je spaink.net staat nog op wintertijd – kom es uit die dip. 3; = /

» Posted By JPaul On April 08, 2015 @ 18:58

Altijd maar zeiken, die gehandicapten; krijgen ze ‘n keer ‘n dertiende maand –

kan oplopen tot 99 euro voor een scootmobiel tot 369 euro voor een Canta per vier weken.

-issut wéér nie goet!

» Posted By JPaul On April 08, 2015 @ 18:56

Rolwisseling

over TTIP
http://www.nrc.nl/achterpagina/2015/03/24/fokke-sukke-hebben-nu-al-last-van-ttip/

En gewezen minister Opstelten, geïnterviewd tijdens ‘t flyeren voor Provinciale en Waterschapsverkiezingen, durft te verklaren: “Ik heb mijn verantwoordelijkheid genomen” – hetgeen precies tegengesteld is aan wat hij heeft geflikt: zijn biezen pakken en zich zo aan alle verantwoordelijkheid en eventueel af te leggen verantwoording voor eens en altijd onttrekken!

een commentaar onder “lieve Gerrit” in NRC/Handelsblad: “Berthold Brecht mag een dogmatische communist zijn geweest, zijn ‘het is minder misdadig een bank te beroven dan er een op te richten’ is actueler dan ooit.”

en Joris Luijendijk zijn mening over “ze (de banken) hebben er niets van geleerd” is dat ze er vooral van geleerd hebben dat ze alles kunnen maken want het resulteerde in niets dan schouderophalend en hoofdschuddend berusten.

» Posted By JPaul On March 25, 2015 @ 18:28

Complot

@13. Herr Doktor Jakob (stevig Germanisme)
Op Nederlandsch behoeven Zaakwoorden (d.h. beschreiving von een Tegenstand) niet grootgeschreven te werden.
3; = )

» Posted By JPaul On March 19, 2015 @ 15:21

Dokter Sjaak werkt al véél te lang in das grosse Vaterland – hij bedoelt er een onaangename verrassing mee. En ethica prof. Dupuis is net als Joke Damman een professionele gebedsgenezeres. Nog nooit van logica gehoord, wel van geloofsartikelen en spoken gezien.

http://de.wiktionary.org/wiki/sein_blaues_Wunder_erleben

» Posted By JPaul On March 19, 2015 @ 02:22

Voor volk en vaderland

@21.annac
“Sorry, maar laat me niet lachen. Was dat geen Sovjet-ideaal?”
Afgezien van het feit dat iets niet per se belachelijk is, alleen omdat ooit een door velen verguisd regime het gepropageerd zou hebben…
Wel eens een Bijbel in ‘t wild gezien? Ingezien ook?
Jesaja 2:4 – “En Hij zal richten tussen volk en volk en rechtspreken over machtige natiën. Dan zullen zij hun zwaarden tot ploegscharen omsmeden en hun speren tot snoeimessen; geen volk zal tegen een ander volk het zwaard opheffen, en zij zullen de oorlog niet meer leren.”
all the king’s horses and all the king’s men; couldn’t put HD in his place again

» Posted By JPaul On March 17, 2015 @ 19:42

@9.Muse “Openbare terechtstellingen zijn toch al een hele tijd afgeschaft?”
Waarom eigenlijk? Alsof er niet op elk stadhuisplein ruimte te over voor ‘n paar schandblokken en een guillotine is. Kan het tomaatoverschot sinds de boycott als gevolg van de MH-17 crash in één klap opgelost worden.
‘k Heb persoonlijk weinig op met democratie als dictatuur van de meerderheid; maar als: deze lieden hebben het parlement voorgelogen. Punt.
Wat is er tegen een volksgericht? Is het gepeupel soms ontoerekeningsvatbaar of wah-bedoel-U? Stemvee mag mandaat afgeven en dat is kosjer voor PvdA D666 groenlinks maar vuil of vuig voor PVV “Retour à Liège” of PEGIDA? Laat mij U verlichten: er is geen verschil tussen bruin of rood fascisme.
Kan de riolering op de schop omdat pest en cholera zijn uitgebannen of moet de riolering bij tijd en wijle op de schop om dat zo te houden? (slecht voorbeeld, ik weet ‘t – maar kom zelluf ook met wat substantieels, en niet met: “Er zijn eigenlijk maar twee bewindslieden die in een debat gesneuveld zijn: Frans Weekers en Robin Linschoten.” want dan krijgt elke inbreker die niet gesnapt is op voorhand absolutie)

Bottom line
Hou op met de VVD af te katten – die hebben hun bekomst (ook als ze het nog effekes niet door gaan hebben) en concentreer je niet vervolgens op de PvdA (al zullen ook in die hoek de nodige, broodnodige, klappen vallen) maar focus op politici in het algemeen. “Boter oppe kop” – wit-ie-wel? Allemaol!
“Hoe uit te maken of iemand ongeschikt is om politicus te zijn? Vraag hem of hij politicus wil zijn!” Mark Twain

» Posted By JPaul On March 13, 2015 @ 03:10

@3.Spaink: en ik geef aan dat ‘n gristenhond het als enige doorzag.
Moraliteit is, overigens, strikt persoonsgebonden.
(goe’nacht; ik mot zometeen groente en zo kopen: me kleine broerke komp eten)

» Posted By JPaul On March 12, 2015 @ 04:06

“Nogal laf overigens, want hun aftreden voorkwam dat ze later deze week, zoals eerder via een Kamerdebat gepland was, rekenschap aan het parlement hoeven af te leggen.”
Nikste “laf” – dat is een waardeoordeel – het was volkomen wettig.
De enige, overigens, die dit meteen door had was de zwartekousenpoliticus Arie Slob, fractievoorzitter van de CU. Iets dergelijks had ik van SGPer Van der Staaij verwacht, maar die bleef in gebreke. Bij de rest van de politiek in het dorp Den Haag tel ik, buiten het aan het pluche geroest zijn, nergens meer op.

» Posted By JPaul On March 11, 2015 @ 17:03

Sociaal

Zo maak je van samenleving dus maatschappij.
“economisering van het sociale verkeer, van intieme verhoudingen.”
Dat betekent dat wanneer ik de liefde “bedrijf” – dat die liefde ook bedrijfsmatig geadministreerd dient te worden.
Sociale interactie verwordt tot quantificeerbaar mechanistisch transport van af te boeken gegevens. Grootheden die in zo’n model niet passen -zoals “voelen” en talloze andere ontelbare factoren- werken vertroebelend en zijn alsdan buiten beschouwing te laten.

Het is trouwens maar goed dat Lange Frans bekend is van radio en TV, want anders zou voor De Monitor dit geval vast niet “echt” genoeg zijn om op enige belangstelling te rekenen.
Aandacht vragen aan een kamerlid, wat zich bij bijstand niks kan voorstellen omdat het bijna twee ton ‘s jaars aan vergoedingen binnensleept, is even zinloos als denken dat zo een volksvertegenwoordiger er voor iemand anders dan louter zichzelf zit. Sich selbst, oder die Partei – mag je dan weer niet zeggen; dus dat laat ik fijntjes achterwege.
Ook de hoogleraar heeft ‘t maar half door wat er speelt. Als de moeder van Lange Frans een verbod op contact met haar kleinkinderen (wat dan éérst geformaliseerd moet worden) had aangevochten bij de rechter; was veel ellende voorkomen geweest. (al overbelast je het juridisch systeem en poog je falende regelgeving te repareren met uitbreiding daarvan)
Je vraagt je trouwens af, of bijstandsgerechtigden wel zo maar naar de voedselbank mogen, zonder daar een gedegen administratie van bij te houden.

De fout ligt óók bij de ambtenarij -all those little Eichmanns- die gedachteloos dat en op die manier implementeren wat zij denken dat goed voor “ons” is.
Zo gaat “The Banality of Evil” niet altijd schuil achter een “Zweifingerbart” als die van Charlie Chaplin of Otto Frank (ja, ja, vader van) maar vermomt zich liefst als de vanzelfsprekendheid van het welwillende.
Zwartgallig, ikee? Welnee, hoogstens melancholiek.

» Posted By JPaul On March 04, 2015 @ 13:17

Bureauspeurders

@9.Janus
noem mij één ondictatoriale politieke partij

» Posted By JPaul On February 09, 2015 @ 04:29

@3.Spaink “dat er een boel geld en menskracht vrijkomt als” – maar dan komen die pegels niet meer waar ze nu terecht komen en daartegen zal verzet zijn
en “meer blauw op straat” is acceptabel zolang ‘t maar geen oproep tot openbare dronkenschap is? – ik zeg ‘t nog maar weer es: “méér en goed opgeleide en degelijk betaalde kleuterjuffen op school”
verder is heel die überwachung nergens goed voor; het vergroot hoogstens ‘t gevoel van veiligheid
weet je wat écht gevaarlijk is? zebrapad oversteken zonder uit je doppen te kijken

» Posted By JPaul On February 06, 2015 @ 04:33

Geldgat

@17.Janus ≡ 19 Feb 2015 ≡ 02:31
Ik haal helegaar niks doormekaar. Eén plus één mag wat mij betreft beswel 3 zijn: als 3 dan maar gelijk staat aan beide opgestoken wijs- plus middelvinger. Quæstie van afspreken, wat naamgeving betreft, niet van rekenen.
En jij verwart waarde en norm met elkaar.

“want geld is steeds meer een zeepbel die elke moment (…) uit mekaar kan spatten.”
En dan worden zeepbellen écht? ‘t Is nie waar, zeg! Eg? Tjeezusmina!

» Posted By JPaul On February 19, 2015 @ 03:51

@14.Ruud Harmsen ≡ 16 Feb 2015 ≡ 18:22
“Giraal geld is wel degelijk ook echt geld.” Een misvatting: zelfs wat je “echt” geld noemt (munt- en papiergeld) is niet echt; het is een rekeneenheid, net als pk’s, calorieën en graden Celsius. Wel eens een broodje Dollar gegeten? Een boterham met Euro, Roebel of Yen? Is smakeloos, kan ik je verzekeren, en schrikbarend weinig voedzaam.

Er komen geen graden uit je verwarming, er zitten geen calorieën in je wokkels en jouw auto heeft geen pk’s tussen nokken- en krukas verborgen.

» Posted By JPaul On February 18, 2015 @ 22:10

Nest

Prachtig die spreeuwenwolk.
Samen feestend en dansend als één organisme. En wanneer ze het nest opzoeken gaat dat in vijf, zes sprongen naar de boomtoppen vanuit de zwerm als evenzovele pelotons uit dezelfde compagnie.

» Posted By JPaul On January 21, 2015 @ 18:45

Kilroy

Met deze strip werd ik op m’n nummer en aan ‘t denken gezet
http://normanfinkelstein.com/2015/01/10/the-great-joe-sacco-on-boasting-blasphemy/
‘t Vrije woord is niet hetzelfde als de verplichting tot schofferen.

“some animals are more equal than other animals” (Napoleon)
De controversiële Franse komiek Dieudonné M’Bala M’Bala is vanochtend opgepakt op verdenking van “verheerlijking van terrorisme”. De 48-jarige cabaretier plaatste zondagavond een post op Facebook met de tekst “Je suis Charlie Coulibaly”.
http://www.20minutes.fr/societe/1515115-20150112-sens-charlie-coulibaly-parquet-paris-ouvre-enquete-apologie-terrorisme-contre-dieudonne
En dat alles om het vrije woord te beschermen in de seculiere République

Ik zei het al eerder: dit gaat geld kosten; om de “veiligheidsdiensten” en, als het écht fout loopt, de “ordetroepen” een boost te geven. Voor onze eigen bestwil zal ook een beetje van onze vrijheid afgeknabbeld worden.

We hebben blijkbaar niX geleerd (en sommige anderen héél veel) van de brand in 1933 in het Berlijnse Reichstag-gebouw.

» Posted By JPaul On January 15, 2015 @ 00:29

Dystopie

En zullen we malkander ook samen gelijk gaan staan geven omtrent onze zeer verlichte standpunten betreffende “Carlie Hebdomadaire” en godsdienstwaan?

» Posted By JPaul On January 09, 2015 @ 04:03

Van Ursula Kroeber lang (the left hand of darkness moest ik van prof. GJH lezen – en daar had ze goe-arooth ga-liyck in) niks gehoord (eigen schuld – mea maxima culpa).
Verbaasd dat ze nog leeft. En zo levend is!

Je suis Charlie!

» Posted By JPaul On January 09, 2015 @ 03:58

Vertrouwen [3]

Je suis Charlie

“He drew first”!!!

» Posted By JPaul On January 09, 2015 @ 03:40

«« Back To Stats Page