Statistiek

Comments Posted By JPaul

Displaying 151 To 180 Of 665 Comments

Verboden te tweaken

Dus als het om een te vervangen lampje gaat is vijf miljoen dollar compensatie per dodelijk slachtoffer zowat het break even point.

» Posted By JPaul On April 29, 2015 @ 14:05

out-of-court settlement (tussen $100.000 en 5miljoen) kost bij 84 doden een bedrag van $10miljoen (8,4 voor alle slachtoffers + 1,6 voor the legal department) tot $half miljard (420 miljoen voor alle slachtoffers + 80miljoen voor lawyers & advertisements & bonus voor de CEO). Peanuts!
Een terugroepactie kost tussen $150 (lampje $0,15 vervangen $99,85 papierwerk $50) en $1.500 per auto. Bij 2,6 miljoen modellen van een auto belopen de kosten dus tussen 390 miljoen en 4 miljard. Do the math.

» Posted By JPaul On April 29, 2015 @ 14:01

Hoe ver?

ps
je spaink.net staat nog op wintertijd – kom es uit die dip. 3; = /

» Posted By JPaul On April 08, 2015 @ 18:58

Altijd maar zeiken, die gehandicapten; krijgen ze ‘n keer ‘n dertiende maand –

kan oplopen tot 99 euro voor een scootmobiel tot 369 euro voor een Canta per vier weken.

-issut wéér nie goet!

» Posted By JPaul On April 08, 2015 @ 18:56

Rolwisseling

over TTIP
http://www.nrc.nl/achterpagina/2015/03/24/fokke-sukke-hebben-nu-al-last-van-ttip/

En gewezen minister Opstelten, geïnterviewd tijdens ‘t flyeren voor Provinciale en Waterschapsverkiezingen, durft te verklaren: “Ik heb mijn verantwoordelijkheid genomen” – hetgeen precies tegengesteld is aan wat hij heeft geflikt: zijn biezen pakken en zich zo aan alle verantwoordelijkheid en eventueel af te leggen verantwoording voor eens en altijd onttrekken!

een commentaar onder “lieve Gerrit” in NRC/Handelsblad: “Berthold Brecht mag een dogmatische communist zijn geweest, zijn ‘het is minder misdadig een bank te beroven dan er een op te richten’ is actueler dan ooit.”

en Joris Luijendijk zijn mening over “ze (de banken) hebben er niets van geleerd” is dat ze er vooral van geleerd hebben dat ze alles kunnen maken want het resulteerde in niets dan schouderophalend en hoofdschuddend berusten.

» Posted By JPaul On March 25, 2015 @ 18:28

Complot

@13. Herr Doktor Jakob (stevig Germanisme)
Op Nederlandsch behoeven Zaakwoorden (d.h. beschreiving von een Tegenstand) niet grootgeschreven te werden.
3; = )

» Posted By JPaul On March 19, 2015 @ 15:21

Dokter Sjaak werkt al véél te lang in das grosse Vaterland – hij bedoelt er een onaangename verrassing mee. En ethica prof. Dupuis is net als Joke Damman een professionele gebedsgenezeres. Nog nooit van logica gehoord, wel van geloofsartikelen en spoken gezien.

http://de.wiktionary.org/wiki/sein_blaues_Wunder_erleben

» Posted By JPaul On March 19, 2015 @ 02:22

Voor volk en vaderland

@21.annac
“Sorry, maar laat me niet lachen. Was dat geen Sovjet-ideaal?”
Afgezien van het feit dat iets niet per se belachelijk is, alleen omdat ooit een door velen verguisd regime het gepropageerd zou hebben…
Wel eens een Bijbel in ‘t wild gezien? Ingezien ook?
Jesaja 2:4 – “En Hij zal richten tussen volk en volk en rechtspreken over machtige natiën. Dan zullen zij hun zwaarden tot ploegscharen omsmeden en hun speren tot snoeimessen; geen volk zal tegen een ander volk het zwaard opheffen, en zij zullen de oorlog niet meer leren.”
all the king’s horses and all the king’s men; couldn’t put HD in his place again

» Posted By JPaul On March 17, 2015 @ 19:42

@9.Muse “Openbare terechtstellingen zijn toch al een hele tijd afgeschaft?”
Waarom eigenlijk? Alsof er niet op elk stadhuisplein ruimte te over voor ‘n paar schandblokken en een guillotine is. Kan het tomaatoverschot sinds de boycott als gevolg van de MH-17 crash in één klap opgelost worden.
‘k Heb persoonlijk weinig op met democratie als dictatuur van de meerderheid; maar als: deze lieden hebben het parlement voorgelogen. Punt.
Wat is er tegen een volksgericht? Is het gepeupel soms ontoerekeningsvatbaar of wah-bedoel-U? Stemvee mag mandaat afgeven en dat is kosjer voor PvdA D666 groenlinks maar vuil of vuig voor PVV “Retour à Liège” of PEGIDA? Laat mij U verlichten: er is geen verschil tussen bruin of rood fascisme.
Kan de riolering op de schop omdat pest en cholera zijn uitgebannen of moet de riolering bij tijd en wijle op de schop om dat zo te houden? (slecht voorbeeld, ik weet ‘t – maar kom zelluf ook met wat substantieels, en niet met: “Er zijn eigenlijk maar twee bewindslieden die in een debat gesneuveld zijn: Frans Weekers en Robin Linschoten.” want dan krijgt elke inbreker die niet gesnapt is op voorhand absolutie)

Bottom line
Hou op met de VVD af te katten – die hebben hun bekomst (ook als ze het nog effekes niet door gaan hebben) en concentreer je niet vervolgens op de PvdA (al zullen ook in die hoek de nodige, broodnodige, klappen vallen) maar focus op politici in het algemeen. “Boter oppe kop” – wit-ie-wel? Allemaol!
“Hoe uit te maken of iemand ongeschikt is om politicus te zijn? Vraag hem of hij politicus wil zijn!” Mark Twain

» Posted By JPaul On March 13, 2015 @ 03:10

@3.Spaink: en ik geef aan dat ‘n gristenhond het als enige doorzag.
Moraliteit is, overigens, strikt persoonsgebonden.
(goe’nacht; ik mot zometeen groente en zo kopen: me kleine broerke komp eten)

» Posted By JPaul On March 12, 2015 @ 04:06

“Nogal laf overigens, want hun aftreden voorkwam dat ze later deze week, zoals eerder via een Kamerdebat gepland was, rekenschap aan het parlement hoeven af te leggen.”
Nikste “laf” – dat is een waardeoordeel – het was volkomen wettig.
De enige, overigens, die dit meteen door had was de zwartekousenpoliticus Arie Slob, fractievoorzitter van de CU. Iets dergelijks had ik van SGPer Van der Staaij verwacht, maar die bleef in gebreke. Bij de rest van de politiek in het dorp Den Haag tel ik, buiten het aan het pluche geroest zijn, nergens meer op.

» Posted By JPaul On March 11, 2015 @ 17:03

Sociaal

Zo maak je van samenleving dus maatschappij.
“economisering van het sociale verkeer, van intieme verhoudingen.”
Dat betekent dat wanneer ik de liefde “bedrijf” – dat die liefde ook bedrijfsmatig geadministreerd dient te worden.
Sociale interactie verwordt tot quantificeerbaar mechanistisch transport van af te boeken gegevens. Grootheden die in zo’n model niet passen -zoals “voelen” en talloze andere ontelbare factoren- werken vertroebelend en zijn alsdan buiten beschouwing te laten.

Het is trouwens maar goed dat Lange Frans bekend is van radio en TV, want anders zou voor De Monitor dit geval vast niet “echt” genoeg zijn om op enige belangstelling te rekenen.
Aandacht vragen aan een kamerlid, wat zich bij bijstand niks kan voorstellen omdat het bijna twee ton ‘s jaars aan vergoedingen binnensleept, is even zinloos als denken dat zo een volksvertegenwoordiger er voor iemand anders dan louter zichzelf zit. Sich selbst, oder die Partei – mag je dan weer niet zeggen; dus dat laat ik fijntjes achterwege.
Ook de hoogleraar heeft ‘t maar half door wat er speelt. Als de moeder van Lange Frans een verbod op contact met haar kleinkinderen (wat dan éérst geformaliseerd moet worden) had aangevochten bij de rechter; was veel ellende voorkomen geweest. (al overbelast je het juridisch systeem en poog je falende regelgeving te repareren met uitbreiding daarvan)
Je vraagt je trouwens af, of bijstandsgerechtigden wel zo maar naar de voedselbank mogen, zonder daar een gedegen administratie van bij te houden.

De fout ligt óók bij de ambtenarij -all those little Eichmanns- die gedachteloos dat en op die manier implementeren wat zij denken dat goed voor “ons” is.
Zo gaat “The Banality of Evil” niet altijd schuil achter een “Zweifingerbart” als die van Charlie Chaplin of Otto Frank (ja, ja, vader van) maar vermomt zich liefst als de vanzelfsprekendheid van het welwillende.
Zwartgallig, ikee? Welnee, hoogstens melancholiek.

» Posted By JPaul On March 04, 2015 @ 13:17

Bureauspeurders

@9.Janus
noem mij één ondictatoriale politieke partij

» Posted By JPaul On February 09, 2015 @ 04:29

@3.Spaink “dat er een boel geld en menskracht vrijkomt als” – maar dan komen die pegels niet meer waar ze nu terecht komen en daartegen zal verzet zijn
en “meer blauw op straat” is acceptabel zolang ‘t maar geen oproep tot openbare dronkenschap is? – ik zeg ‘t nog maar weer es: “méér en goed opgeleide en degelijk betaalde kleuterjuffen op school”
verder is heel die überwachung nergens goed voor; het vergroot hoogstens ‘t gevoel van veiligheid
weet je wat écht gevaarlijk is? zebrapad oversteken zonder uit je doppen te kijken

» Posted By JPaul On February 06, 2015 @ 04:33

Geldgat

@17.Janus ≡ 19 Feb 2015 ≡ 02:31
Ik haal helegaar niks doormekaar. Eén plus één mag wat mij betreft beswel 3 zijn: als 3 dan maar gelijk staat aan beide opgestoken wijs- plus middelvinger. Quæstie van afspreken, wat naamgeving betreft, niet van rekenen.
En jij verwart waarde en norm met elkaar.

“want geld is steeds meer een zeepbel die elke moment (…) uit mekaar kan spatten.”
En dan worden zeepbellen écht? ‘t Is nie waar, zeg! Eg? Tjeezusmina!

» Posted By JPaul On February 19, 2015 @ 03:51

@14.Ruud Harmsen ≡ 16 Feb 2015 ≡ 18:22
“Giraal geld is wel degelijk ook echt geld.” Een misvatting: zelfs wat je “echt” geld noemt (munt- en papiergeld) is niet echt; het is een rekeneenheid, net als pk’s, calorieën en graden Celsius. Wel eens een broodje Dollar gegeten? Een boterham met Euro, Roebel of Yen? Is smakeloos, kan ik je verzekeren, en schrikbarend weinig voedzaam.

Er komen geen graden uit je verwarming, er zitten geen calorieën in je wokkels en jouw auto heeft geen pk’s tussen nokken- en krukas verborgen.

» Posted By JPaul On February 18, 2015 @ 22:10

Nest

Prachtig die spreeuwenwolk.
Samen feestend en dansend als één organisme. En wanneer ze het nest opzoeken gaat dat in vijf, zes sprongen naar de boomtoppen vanuit de zwerm als evenzovele pelotons uit dezelfde compagnie.

» Posted By JPaul On January 21, 2015 @ 18:45

Kilroy

Met deze strip werd ik op m’n nummer en aan ‘t denken gezet
http://normanfinkelstein.com/2015/01/10/the-great-joe-sacco-on-boasting-blasphemy/
‘t Vrije woord is niet hetzelfde als de verplichting tot schofferen.

“some animals are more equal than other animals” (Napoleon)
De controversiële Franse komiek Dieudonné M’Bala M’Bala is vanochtend opgepakt op verdenking van “verheerlijking van terrorisme”. De 48-jarige cabaretier plaatste zondagavond een post op Facebook met de tekst “Je suis Charlie Coulibaly”.
http://www.20minutes.fr/societe/1515115-20150112-sens-charlie-coulibaly-parquet-paris-ouvre-enquete-apologie-terrorisme-contre-dieudonne
En dat alles om het vrije woord te beschermen in de seculiere République

Ik zei het al eerder: dit gaat geld kosten; om de “veiligheidsdiensten” en, als het écht fout loopt, de “ordetroepen” een boost te geven. Voor onze eigen bestwil zal ook een beetje van onze vrijheid afgeknabbeld worden.

We hebben blijkbaar niX geleerd (en sommige anderen héél veel) van de brand in 1933 in het Berlijnse Reichstag-gebouw.

» Posted By JPaul On January 15, 2015 @ 00:29

Dystopie

En zullen we malkander ook samen gelijk gaan staan geven omtrent onze zeer verlichte standpunten betreffende “Carlie Hebdomadaire” en godsdienstwaan?

» Posted By JPaul On January 09, 2015 @ 04:03

Van Ursula Kroeber lang (the left hand of darkness moest ik van prof. GJH lezen – en daar had ze goe-arooth ga-liyck in) niks gehoord (eigen schuld – mea maxima culpa).
Verbaasd dat ze nog leeft. En zo levend is!

Je suis Charlie!

» Posted By JPaul On January 09, 2015 @ 03:58

Vertrouwen [3]

Je suis Charlie

“He drew first”!!!

» Posted By JPaul On January 09, 2015 @ 03:40

6.Peter ≡ 09 Jan 2015 ≡ 01:15
De inlichtingen- en/of “veiligheids”dienst beweert “alles te willen hebben” om ons te beschermen. Of ze alles hebben, valt te bezien. Indien wél; ontbreekt het te enen male aan kracht om dat alles ook te lezen – laat staan (juist) te interpreteren.

Sinds jaar en dag wordt de (naar later blijkt) pleger van aanslagen (al van vóór nijn-elevun) in de vruchteloze gaten gehouden en van overheidswege blunder op faux-pas gestapeld om telkenmale met een “ja, maar” vergoelijkt te worden.

Er bestaat tussen “gegevens” en “informatie” een levensgroot verschil!

Als Jantje weet dat de informatie op pagina 256 te vinden is: weet-ie iets.
Als Pieter weet dat de informatie in het boek te vinden is: dan weet Pieter derhalve méér? Of als Lies weet dat het zich in de (véél) uitgebreidere biebs van de grote stad Washington bevindt; weet Lies dan nóg meer? Nee, dan Anna, die de niet te versmaden Lenin-bibliotheek ontdekt heeft: die weet bijna alles!

Antwoord van de “behoorde” luidt: “geef méér mogelijkheid (méér fondsen/geld)” om ons zegenrijke werk voort te zetten.
Barking up the wrong tree.

Een gek hou je niet tegen. (punt)

Het is, in essentie, een psychiatrisch probleem.
Grootheidswaan, heerszucht en domheid; deze drie – maar de meeste van deze is de domheid. (vrij naar Gerard Kornelis Franciscus, markies, van het Reve zijn interpretaatsie van de apostel Paulus – aan wien ik (maar dit volkomen ter zijde) een godsgruwelijke bloedhekel heb)

Als Mohammed (Vrede /* zij met Hem) de Profeet beledigd wordt, ga ik Hem verdedigen en wreken; want Hij kan overduidelijk niet voor zichzelf opkomen.

/*(waarom iemand de Vrede wensen? Welnu: analoog aan het de zieke gezondheid wensen. Een belligerent iemand wenst men vrede.)

Hoe weet ik of de Profeet Zich beledigd voelt? Is er soms een telefoontje gepleegd vanuit het hiernamaals of heeft Allah Zich in Zijn alomtegenwoordigheid bij ‘t dichtstbijzijnde kantoor van ‘t O.M. gemeld met een klacht?

» Posted By JPaul On January 09, 2015 @ 03:35

@3.Peter ≡ 08 Jan 2015 ≡ 00:23
Maar de “behoorde” LIEGT daaromtrent.
Die zogenoemde ‘overheid’ ofwel ‘de boven ons gestelde(n)’ (van Godswege of door demagogie; doet er niet toe – het gaat erom dat zij zich om ons dienen te bekommeren) blijkt er een verborgen agenda op na te houden. En mag NIET ons als potentieel gevaar te zien.
De overheid staat te mijnen (én Uwen) dienste; is gedelegeerd, afgevaardigd en derhalve ONDERgeschikt. Alsof de salarisadministratie bij Philips bepaalt welke kleuren er op de televisie dienen te verschijnen.

» Posted By JPaul On January 08, 2015 @ 03:53

Schaam, schaam, schaam: in jute gekleed en met ruimbemeten porties asschen op ‘t moegestreden hoopht ga ik door de dreven, want het heet: “Inoffizieller” (mit “Z” geschrieben; statt mit “C”)

Ach, die allerbeste brave minister Plasterk (ja ik zeik (plast sterk) maar what’s in a name?) die in 2013 bij Twan Huys in “Nieuwsuur” een brief uit zijn colbert toverde (en wie had bij zo’n demonstratie van gebrek aan media-training geen reminiscens aan Erik van Muiswinkel zijn AntonGeesink-pastiche) om daarna uit te leggen dat voor iedere goed te keuren telefoontap hij toch zeker 2 (zegge: twee) A4-tjes met onderbouwing van dat verzoek moest doornemen, alvorens hij, de ter zake bevoegde bewindspersoon, er zijn handtekening onder zetten wilde.

(dit naar aanleiding van de genoemde 1,8 (één komma acht) miljoen taps van één hele maand – dat zijn er zestigduizend des daags)

Onze minister neemt derhalve uit hoofde van zijn functie als zijn broeders’ hoeder dagelijks 120.000 (zegge: honderdentwintigduizend) pagina’s A4 met informaatsie tot zich. Petje af! (oh nee: Flambard, heet dat in zijn geval)

» Posted By JPaul On January 02, 2015 @ 23:48

Tja, ze is gevallen, “De Muur”; maar wel de verkeerde kant op. We zijn nolens volens allemaal bevorderd tot Inofficieller Mitarbeiter en Das Leben der Anderen is ons eigen bestaan.
Het zo verfoeide communisme is niet verslagen; het heeft zich onder pseudoniem te onzent gevestigd. De naam is Mysterie van Veiligheid.

» Posted By JPaul On January 02, 2015 @ 13:26

Vertrouwen [2]

dat 50%plus1stem = die 50%plus1stem
jaja-ein echter Mof

» Posted By JPaul On December 30, 2014 @ 04:51

@10.CiNNeR ≡ 28 Dec 2014 ≡ 03:36
Dát bedoel ik nou net: dat 50%plus1stem kan mogelijkerwijs – en zal; als ik de geschiedenis juist interpreteer – aangewend worden om een minderheid te onderdrukken.
Und dan sagt deze Pruus; dat es sowat niet heeft te geven!

Om mijn gemankeerde uitleg van de AMvB wat te preciseren, deze LINK
http://www.parlement.com/id/vh8lnhrsd1rk/algemene_maatregel_van_bestuur_amvb

en @12.CiNNeR ≡ 30 Dec 2014 ≡ 03:48
Overigens is ALLE niet op natuurrecht gebaseerde wetgeving debatingclubneuzel en juridische scherpslijperij en tijd- zowel als plaatsgebonden mode-afhankelijke willekeur. En derhalve apert af te wijzen.

» Posted By JPaul On December 30, 2014 @ 04:48

@6.Spaink ≡ 27 Dec 2014 ≡ 02:02
Je hebt ‘t fout. Nét als sommige parlementariërs (Pechtold die vond ‘t oneigenlijk gebruik van AMvB – wat onzin, want een waardeoordeel is). Het is mogelijk en ook helemaal niet verboden: dus wat zeurt-ie.

In mijn keuken bevindt zich onder zeer veel meer een kloofmes (om koteletten mee te kappen of varkenspoten doormidden te klieven) waar ik iemands schedel mee kan splijten. Dat is om andere redenen (een provisie die voor het gebruik van een AMvB niet voorzien is) verboden en ook niet de bedoeling ervan; maar het kán wél.
Zoiets kan ook geweten zijn: wie een rijbewijs heeft is bekend met het feit dat een auto (duizend kilo ijzer) in de handen van een beschonken chauffeur een potentieel moordwapen is.

Ten aanzien van een eventueel volgend in te brengen wetsvoorstel (en senator Ter Horst meende dat ze niet op voorhand met iets accoord kon gaan – dat kan heel wel; al is het niet per definitie een slimme zet) is er een scala aan bedenkingen naar voren gebracht dewelke onder de vigerende wetgeving nul en generlei geldigheid hebben. Alleen maar praat voor de vaak en verwoording van onderbuikgevoelen. Soundbites.

De Tweede Kamer heeft het Recht van Amendement én het Recht van Initiatief en kan buitendien een Motie van Wantrouwen indienen.
Die rechten heeft de Eerste Kamer niet.

De opvatting dat democratie gelijk staat met de dictatuur van de meerderheid is de basis van deze hele misconceptie. Voor deze zienswijze, die er een is van onvervalste hooligans /*, is er dringend vraag naar een vorm van anticonceptie of zelfs abortus: Fatsoenlijk onderwijs!

/* “Football is not a matter of life and death. I said.” – “No,” he answered, “it’s a darn sight more important than that.” sprak in het VPRO-programma van Wim Kayzer “Nauwgezet en Wanhopig” (1989) George Steiner, Frans/Brits literatuurcriticus, schrijver en cultuurfilosoof.

Dictatuur is wat het is: soms tyrannie. Ongeacht of ze door ‘n éénling, triumviraat of 50% plus één stem in het parlement wordt uitgeoefend.
Democratie behoedt de zwakke tegen de sterke. Oók en vooral wanneer die sterke de staat zelve is. De staat heeft geen rechten; alleen plicht.

Wat Gij de minsten der Mijnen doet; dat doet Gij aan Mij.

» Posted By JPaul On December 27, 2014 @ 05:28

Vertrouwen [1]

Ik eet vlees, maar alleen als ik honger heb. Of trek. Dus om mijn lichaam voor aftakeling te behoeden: eigenlijk ben ik gewoon vegetariër.

Zaak uit 1948 in Noorwegen tegen GeStaPo (maar ja, NaZi’s hadden verloren van de geallieerden (weet U nog: vuurstorm in o.a. Hamburg en Dresden); dus waren sowieso stout & fout dus werd terecht de doodstraf geëist) over zogeheten “Arrest mit Verschaerfung” (stress position) en “Verschärfte Vernehmung” (enhanced interrogation) – http://www.theatlantic.com/daily-dish/archive/2007/05/-versch-auml-rfte-vernehmung/228158/
Dick Cheney houdt vol dat ‘t allemaal wettig en legaal was. Lang leve geheime wetten en geheime rechtbanken en praise the Lord & the euphemism.

Evenmin is ‘t iets nieuws – https://www.youtube.com/watch?v=Tym0MObFpTI
-ja; treurig-
en deze – https://www.youtube.com/watch?v=5ZegQYgygdw

Het gebruik van geweld verandert niet in kietelen wanneer je het zo noemt. If it looks like a duck, walks like a duck and quacks like a duck: I call it a duck.

Ook verandert marteling niet wanneer ik er de beste bedoelingen (the ticking bomb argument) voor mijn medemensen mee heb.
Of als ik uit naam van god (Marx en zijn eniggeboren zoon, Lenin) onder welke nom de plume ook opereer. Het “Gij zult niet doden” en “Mijn is de wrake” bevat naar mijn weten geen amendementen in de zin van lijst met uitzonderingen.

Ten slotte is staatsveiligheid een non-argument. Alsof de staat rechten heeft. Die komen slechts het individu toe en niet de vereniging.

» Posted By JPaul On December 17, 2014 @ 15:56

Hakken

“;- )

» Posted By JPaul On January 09, 2015 @ 12:08

«« Back To Stats Page