Statistiek

Comments Posted By JPaul

Displaying 421 To 450 Of 675 Comments

Kwetsbaar

@10.Spaink: “dat je uit verveling een bushokje sloopt, daar kan ik me nog wel iets bij voorstellen”
Tja, de jeugd van tegenwoordig! Ik leg de grens toch écht bij tegen de kerk pissen.
@13.Sasschky: “220 volt mag volgens mij niet…” Maar honderd tot duizend keer zo veel wél? Tss. Hard straffen baat niet. Zomin als ‘n bonus voor bad banking.
“het tijd wordt voor drastischer maatregelen”
Dat klopt. Méér kleuterjuffen op school, en goed betaald. Opvoeden.
@14.Dees: “Si vous prenez ma place, prenez mon handicap aussi ” Mooi. Dank.

» Posted By JPaul On May 09, 2012 @ 14:21

“Bij zulk vandalisme kan ik me werkelijk niks voorstellen.”
Nou ben ik benieuwd; bij wélk vandalisme dan toch wél?

» Posted By JPaul On May 08, 2012 @ 14:21

De gillende paus

@28.JPaul overschreiding=overschrijding – schaam-schaam

» Posted By JPaul On April 26, 2012 @ 12:45

@23. Spaink
Lief naïef meiske: dat soort troefkaart raakt-ie NOOIT kwijt; speelt ze niet uit, laat ze enkel zien. Houdt ze fijn op zak.
En roepen, drenzen, blèren, kan Gradje-wir-haben-es-nicht-geWild als de beste. Nu nog net zo goed als -of beter nog dan- gisteren. En overmorgen wéér.
En het zal hem in dank afgenomen worden dat-ie Henk&Ingrid, de oude-van-dagen en ons pensioen gered uit de klauwen van Turken, Marokkanen, Oost-Europeanen en andere aliëns en op de koop toe (twee halen, één betalen) nog beschermd heeft tegen de draconische Brusselaars die een MINDER straffe geldpolitiek voorstonden dan het Haagsch dictaat (regeeraccoord) waaronder zijn vlasblonde (Arische) handtekening al lang stond.
Waar de EU over 3% overschreiding sprak, verordonneerde MinFin maar liefst een maximale 2,8% – tel uit je winst.
Het raffinement van achterkamertjespolitiek zit ‘m in het feit dat die ontkend noch bevestigd kan worden – een Godsbewijs is vlotter geleverd: ga d’r maar aan staan.

Hem confronteren met de flagrante schendingen van zijn verkiezingsbeloften? Om hem te horen fulmineren tegen en zien wijzen naar de “schuldige(n)” met wie hij een kongsie vormde biedt ook weinig soelaas. “Mammie, het ware hullie; ikke het hut nie niks gedaannie.”
De enig binnen het bestek van een halve eeuw denkbare oplossing: van staatswege gesubsidieerde opvoeding (goed betaalde kleuterjuffen) en dan niet aangestuurd door een minister van onderwijs met een MAVO-diploma.

» Posted By JPaul On April 26, 2012 @ 12:32

@10. Janus “een hele simpele oplossing voor die hypotheekrenteafruk: Maak deze inkomensafhankelijk ”
Beste brave borst: dat IS al zo. Eén en dezelfde hypotheekschuld biedt mij méér aftrek, indien mijn inkomen ‘n schaal of wat hoger is.

» Posted By JPaul On April 25, 2012 @ 17:33

@7. Tartarus “zal de auto en huizenbezitter meteen vluchten naar een (rechtse) politieke partij die dit niet doet.”
Ik ben zowel benzinestoker alsook hypotheekrenteafrukker. Aftrek vandaag nog voor iedereen afschaffen (desnoods alleen voor inkomens boven ‘n ton – die scoren 90% van de pecunia) en de simpelste & tegelijkertijd éérlijkste kilometerheffing is prijs per liter omhoog. -> Of dat een duppie, kwartje of knaak is, doet er niet toe.
Wie een modaal inkomen of méér dan dat heeft mag NIET meer zaniken. Laat staan stem uitbrengen. Elk dorpsplein heeft plek zat voor schandblok & guillotine.
citaatje JC: “Wat gij de minsten der Mijnen doet, dat doet gij aan Mij.”

» Posted By JPaul On April 25, 2012 @ 02:35

Wil je SVP (klein kunstje) NOOIT meer Francis Bacon met Mork Ratte aso-ciëren? bvd

» Posted By JPaul On April 24, 2012 @ 18:07

Racen (I)

Wat een goed geschreven en heerlijk leesvoer: ik wacht met spanning (gloeiend rode koontjes) op het “wordt vervolgd” en ga beslist ook de fillempjes kijken. Het Zandvoorts circuit ken ik al, en sinds de jaren tachtig van nogal dichtbij, maar een Ducati heeft slechts twee wielen – mij moeilijk zat!
Een naamswijziging (Kar anta/Kari nta – Cantarin) echter voorzie ik niet zo un deux trois ( http://www.youtube.com/watch?v=yIbiSbxt_E8 )
Wél een reprise op Monza, Cadwell Park, Three Sisters of Croix-en-Ternois. En op de niet te versmaden Nürburgring. Go girl, go!

» Posted By JPaul On April 23, 2012 @ 02:45

Natuurlijke dood

Er kan veel. Er kan veel méér zelfs, inmiddels. En dat is goed; zeer goed.

Echter we (=wij allen) slaan inmiddels door. Méér is niet gelijk aan beter. Een lang leven is niet per se een goed leven. Ook niet als daar -hoe goedbedoeld en met wereldschokkend resultaat ook- veel geld en moeite in gestoken is. Sla er nog eens de eed van Hippocrates op na; dewelke gebiedt: indien de geneesheer (m/v) niets meer vermag dan trekke hij (m/v) zijne handen af van de patiënt.

Op welke lettergreep komt de kLEmt00n voor paarde-heerser?

» Posted By JPaul On April 12, 2012 @ 02:38

Hackers zijn noodzaak

Er is geen verschil tussen DE overheid (die, ten onrechte, niet Onderheid -want naar behoren dienstig en dienstbaar aan de burger- genaamd is) en het Vaticaan: beide dulden géén tegenspraak. Dan wordt de Inquisitie opgestart.
Met de aankomende verhoging van de griffierechten kan elke in zijn of haar wiek geschoten ambtenaar de burger (op kosten van de gemeenschap) doodprocederen tot in de zevende generatie. Of, naar verluidt: nog erger, inkarnaatsie.
Het wordt alhier amerikaanser en amerikaanser: “It’s da LAAAAUW” – zonder dat iemand zich nog bij gelegenheid afvraagt of dat die wet, dat geschreven woord, wel ergens op slaat.
De kreet: “staatsgevaarlijk” is omineus, in dier voege. De staat bestaat niet zonder haar samenstellend deel: de burger; dewelke zij (=deSTAAT) te beschermen, ook en vooral tegen zich(=deSTAAT)zelf en haar samenstellende delen, dient. Let Wél: DIENT.
IK zoals eenieder, de burger, delegeer namelijk. Delegeren doe ik mijn, en jij jouw, ondergeschikte(n); NIET je meerdere(n). Nimmer. Dat kan niet.

Prachtig; democratie opgevat als absoluut despotisme van de meerderheid.

» Posted By JPaul On April 04, 2012 @ 04:09

Stiekem

OFF topic
@43. Sjaak-“maar de directe producten van genen die zich uiten op de celwand als ABC- celtransportereiwitten kan men wel heel veel”
Je formuleert wel vaker slecht, maar nu weet ik écht niet wat je bedoelt, of bedoeld zou kunnen hebben. Over het algemeen, overigens, breng je je betoog glashelder.
ON topic –
@44. Robelia-exacccctly my thoughts! (nou alleen die Angst nog…)

» Posted By JPaul On March 15, 2012 @ 00:41

“Eindelijk! Dat een ziekte die allang niet meer in je lichaam is terug te vinden, nog zo’n lange en heftige nasleep kan hebben…”
Hier gaat de orenmafia garen bij spinnen! . /:=[
3;-)
Ik ga d’r óók eentje op ieders gezondheid, maar vooral de mijne, nemen. ‘n Sjekske d’rbij. Mét slagroom!

» Posted By JPaul On March 13, 2012 @ 14:36

Afhaalpunten

“Intussen verslindt Albert Heijn de middenstand pondsgewijs.”
Een misvatting.
“De groenteboer en de bakker hier in de buurt zijn al jaren dood, de slager redt het niet lang meer.”
Het is de consument die dit laat gebeuren; veroorzaakt, zelfs. Geen rotcent over hebben voor een degelijk brood, fatsoenlijke groente en lekker vlees. En gedegen advies van vaklui. Goedkoop moet het.
Maar wat maakt het ook uit: ze kopen toch alleen een halfje geneden wit, koken hun bloemkool tot pulp en braden de biefstuk gaar.
Oh ja, ik kom ook wel eens in de super; maar bij appie al in geen twee decennia.

» Posted By JPaul On February 29, 2012 @ 14:00

High-tech kwakzalverij

@ 179. Spaink: Ik herinner me genoemde folder zeer wel. In de door jou daaromtrent geschreven http://www.spaink.net/2010/02/16/niet-alles-is-reclame/ leverde ik commentaar (42. # JPaul ≡ 20 Feb 2010 ≡ 13:30
@Geert 25.
linker oksel
Jawohl!

@Johan 38.
Er is niet alleen een gradueel verschil. De Mafia komt beloftes na!
prego)
Niet eens onze regering komt, in scherp contrast met de Mafia, gedane beloftes na.
Wat verwacht je dan van een zelfbenoemde autoriteit als de RCC en hoezo neem je zo een lachwekkend orgaan serieus?

» Posted By JPaul On February 18, 2012 @ 05:27

@ 179. Spaink: “Zoals jij schreef: ‘Zelfde indruk alleen juridisch beter ingedekt verwoord.’
Schreef ik niet; credits gaan naar CiNNeR. (176.)

» Posted By JPaul On February 18, 2012 @ 04:48

@ 175. CiNNeR: Ik heb het nergens over “roemen”; noemde ze bloedzuigers. (vóór dat zich de juridische afdeling van Prescan meldt: dat was géén belediging)
@ 177. Spaink: Wat heb jij toch met die ReclameCodeCommissie? Laat ze hun geld en tijd aan onderwijs besteden, dat ze de mensen na leren denken.

» Posted By JPaul On February 18, 2012 @ 02:42

@ CiNNeR ” Heb wat citaten opgezocht: ”
En daaruit blijkt dat die bloedzuigers het Nederlands uitstekend beheersen. Ja, je wordt bang & argwanend gemaakt. Dat mag.
“De kans op een herseninfarct, hartinfarct of de aanwezigheid van tumoren kan met de Total Body Scan over het algemeen goed inzichtelijk worden gemaakt.”
Klopt als een bus. En dat is wat anders dan: “Geen vuiltje aan de lucht.” Maar jouw commentaar had zich beter beperkt tot: “Prachtig geformuleerd. & Goed staaltje pr”
Het is een gat in de markt. Geschapen door, zoals Tartarus opmerkte, ons aller Haagsche waakhonden – dat had nooit gemogen. Gezondheid & marktwerking zijn onverenigbare grootheden: ‘n griepvirus snapt zoiets niet (te weinig hersencapaciteit). Politici blijkbaar ook niet.

» Posted By JPaul On February 17, 2012 @ 12:12

@Tartarus 28.”Mag ik aannemen dat de vet gearceerde zin aan Helena is gericht?”
U mag aannemen zoveel U wil. U mag ook éérst lezen leren.
@ Tartarus 32.”Bijvoeging post 28

De betreffende zin is door mij “vet” gemaakt, om duidelijk te maken om welke zin het precies ging.”
En U neemt meteen de moeite om het door mij vet gemaakte te ontvetten. Dank.

» Posted By JPaul On February 08, 2012 @ 19:36

@ 2. Helena “Ze zeggen: we hebben hier allerlei dure machines staan. Die worden elk jaar volledig gecontroleerd en gereviseerd. Waarom zou je dan met je lichaam wachten totdat de boel vastloopt en het misschien te laat is?
Full body scans zijn geen kwakzalverij mits ze deskundig worden geïnterpreteerd door artsen.”
Dit is een valide argument. Anders dan de reclamecodecommissie die wat dan ook beweert! Rot op met je onderbuikgevoelens!
En sterven doen wij allen. De terminale phase vangt bij de conceptie aan.
Of in een eerdere inkarnaatsie.
Prevenntief onderzoek had aldus (ietwat) eerder moeten plaatsvinden…
Vér vóór Xristos en Mozes &ceter…..
@ Spaink
kunt U geneeskunde dan wel quaxhalverij definiëren???
(het is Berendien uut Wisp (aka Wim de Bie (met ondersteuning van Kees van Kooten als onder zeer veel meer “Cor van der Laak; krieties AVRO-lid” (-quote- “hou je d’r buite, Cock!”))) ten enen male verboden te verklaren dat zij iemand, wie dan ook , genezen heeft of zou kunnen hebben) – (gezond zeggen te helpen maken mag wél)(=LEGALISME (=andere discussie))
VAN een kwaal dewelke OOk de reguliere, door de KNMG gesanctioneerde, geneeskunst niet weet te verhelpen
)
griezel..

» Posted By JPaul On February 08, 2012 @ 04:12

Canta ballet

@25. JuZo: ‘Messerschmidtjes, overdekte scootertjes met een scooterstuur waarvan de voordeur in het front zat’ je bedoelt de Isetta van BMW (neem ik aan)

» Posted By JPaul On January 30, 2012 @ 03:22

ballet, broembroem & muziek. Go-Kaatje-Go!
@8. jan: 3;-)

» Posted By JPaul On January 29, 2012 @ 18:09

Dick Waaijenberg

Dick Waaijenberg, de bedenker en maker van de Canta, plus een blije en doodmoeie Spaink :)
in een bij haar karretje kleurende outfit

» Posted By JPaul On January 19, 2012 @ 19:41

Welkom in uw toekomst

En wat is dat allemaal: “beleidsmakers” – “stem van het volk” – “‘echte’ politiek”? Behalve de uitleg dat democratie gelegaliseerde onderdrukking door de meerderheid, en dus dictatuur is.

En wat is “schande”?

» Posted By JPaul On January 10, 2012 @ 14:32

Innoveer nou!

Soms
is off-topic commentaar belangwekkender dan het onderhavige item (‘scusi Mvr. Spaink)
heb dank, Culinette en Janus.
(-smiley-)

» Posted By JPaul On January 06, 2012 @ 22:24

Net ‘t aanbod bekeken op de Film1-site. Nix tegenin te brengen! Al ga ik er zelf niets mee doen, behalve die informaatsie rondstrooien.

» Posted By JPaul On January 03, 2012 @ 17:46

Big Brother Awards

eat that; bea – st (nee, ik zei niet dat andere: (tsjuh (go, get ’em, baby!))

» Posted By JPaul On December 25, 2011 @ 04:39

LaSpaink said:
“Dit is de achtste en laatste keer dat ik jury-voorzitter ben. Dus maak er iets moois van en lever allemaal een prachtige nominatie in!”
Sinds wanneer hebben katten minder dan negen levens?

» Posted By JPaul On December 25, 2011 @ 04:35

Dus toch Donner

Soms zijn Tartarus en JuZo en Janus het gewoon eens.
Nix an te doen…

» Posted By JPaul On December 25, 2011 @ 05:29

Maxime maakt monddood

@ 14. JuZo:
Heeft U recht van overpad verleend? Zo ja; is Uwes verantwoordelijk, dan wel wordt U aansprakelijk gesteld, voor de vervolgschade – daar een bankovervaller van dat recht heeft gebruik (Nota Ontzettend Bene: géén misbruik) gemaakt.
Jaja, die boef had óók een straatje om kunnen lopen: deed dat echter niet!
KASSA!

Overigens: “competentiestrijd”? Verklaar U nader. Of ligt mij vóór.

» Posted By JPaul On January 12, 2012 @ 02:37

Verhagen vraagt de volksvertegenwoordiging accord te gaan met een verdrag waarvan de inhoud geheim (NB: hij wil wel maar kan niet openbaren, zegt hij) blijft.
Ergo: de capo dei capi is reeds gebonden door de omertà en de Kamer wordt gevraagd zulks te sanctioneren.
Doen! Vacantie in Toscane is helemaal out, dit voorjaar; de nieuwe lifestyle-trend wordt Ndrangheta.
Never attribute to malice what can be easily explained by stupidity. But don’t rule out malice.

» Posted By JPaul On December 13, 2011 @ 19:55

«« Back To Stats Page