Statistiek

Comments Posted By Hetty

Displaying 91 To 120 Of 172 Comments

Facebook dwang

@13 Precies. En wat me nog meer verontrust is de ontwikkeling bij Apple, de iCloud. Het is de bedoeling dat je al je adressen, documenten, foto’s, enz. op de iCloud zet, dus op de Apple servers, waar ze 30 dagen bewaard worden en om in die tijd al je gadgets te syncen. Je hele hebben en houen op een externe server. Dat is vragen om moeilijkheden. En Apple heeft geen goede reputatie wat hun eigen servers betreft. iOS5 ging al fout. Als puntje bij paaltje komt worden al je gegevens opgevraagd en onderzocht.
En waarom zo’n gigantisch internetsysteem als iCloud opzetten terwijl je ook kan syncen met een gewoon usb kabeltje thuis. Het systeem is enkel handig voor mensen die veel reizen en hun bestanden meteen naar huis of elders willen sturen. Maar ook dat kan manueel van laptop hier naar iMac daar.
Al dit soort dingen stuurt aan op grotere controle door overheden en commercie.

» Posted By Hetty On October 16, 2011 @ 11:58

@Juzo. Terug naar de fascistische tijden van weleer? En iedereen die het waagt een fascist een fascist te noemen, opsluiten? Brave new world.

» Posted By Hetty On October 15, 2011 @ 16:14

Inderdaad, een kwalijke ontwikkeling. Ik heb enkel een facebook account met een minimum aan gegevens, alleen omdat ik daarmee toegang heb tot een paar comment sites. Maar ik gebruik facebook niet. De iCloud kan me gestolen worden. Getwitter vind ik alleen zin hebben als het van vogeltjes komt.
I blog, therefore I am.

» Posted By Hetty On October 15, 2011 @ 15:02

Amerikaanse drones besmet

Ja, handel is natuurlijk altijd gevaarlijker dan gewoon oorlog voeren zoals de VS dat doet. De wijsheid zit niet in een strategemenboek van 2000 jaar geleden, Tartarus. En wij zijn inderdaad heel goed geïndoctrineerd. Geen land dat zo geïndoctrineerd is als Nederland.
Lees even hoe het westen omging met China tijdens de opiumoorlogen. China heeft iedereen eruit geflikkerd en is zichzelf beginnen redderen, en dat is blijkbaar nog een groot trauma bij de westerse machthebbers.
Lees het strategemenboek van Zbigniew Brzezinski, nee geen afschuwelijke Rus, maar een topideoloog van de VS, lees The Grand Chessboard, de ideologische bijbel van de VS, waarin precies staat aangegeven hoe Amerika de wereld in bedwang wil houden. De voorbije decennia met alle Amerikaanse oorlogen tonen duidelijk aan wie het gevaarlijkste is. Je moet wel blind zijn om daar naast te kijken, en crimineel om dat goed te keuren.

» Posted By Hetty On November 03, 2011 @ 15:47

Verdacht worden betekent nog niet betrokken zijn. De VS is bezig met drones in Afrika. Duidelijk is dat de invloed van China daar niet gewenst is door de VS. Met andere woorden men heeft er belang bij om China in een kwaad daglicht te stellen. Ik hoorde laatst Rob de Wijk nog waarschuwen voor de financiële hulp van China aan de EU, want dat kon wel eens de nationale veiligheid in gevaar brengen. Nou is de hele neoliberale exercitie van privatisering, deregulering en globalisering erop gericht op onze nationale belangen in de uitverkoop te gooien; dat is pas een aantasting van onze nationale veiligheid. De Chinezen zijn voorlopig alleen positief bezig in Afrika en elders. Maar ja, we zijn heel goed geïndoctrineerd. Ook al is de VS met een gigantische genocide bezig, toch zullen we blijven beweren dat we niet anti-Amerikaans moeten zijn.
De VS doet elke week wel een boude uitspraak die nooit waargemaakt kan worden. Een beetje realisme graag, en vooral niet meten met twee maten.

» Posted By Hetty On October 28, 2011 @ 17:17

Misschien zijn die berichten over ‘besmette’ drones wel bedoeld om de talrijke ‘ongelukjes’ te ‘verklaren’.

A US unmanned aerial vehicle has crashed near a military facility in southern Somalia, killing at least five government soldiers, Press TV reports.

http://presstv.com/detail/205178.html

» Posted By Hetty On October 18, 2011 @ 23:54

Meer over het groeiende net van drone bases:
http://tinyurl.com/4xmhszm

» Posted By Hetty On October 17, 2011 @ 10:56

“A Marine and a Navy medic killed in the first known case of U.S friendly fire casualties from a drone strike were targeted when Marine commanders in Afghanistan mistook them for Taliban fighters, even though analysts watching the Predator’s live video feed were uncertain if the men were part of an enemy force.”
http://tinyurl.com/66jfykk

» Posted By Hetty On October 15, 2011 @ 00:06

En eigenlijk, bij nader inzien, hoef je in onze contreien niet eens drones of AWACS ter bewaking, want tegenwoordig zetten mensen zelfs bewust hun hele hebben en houwen op een iCloud, al je adressen, berichten, documenten, foto’s, etc. Een beter systeem had Big Brother niet uit kunnen vinden, al je nieuwe stuff wordt opgeslagen op de iCloud ter controle door de ‘instanties’, zogezegd om te syncen met je iPads, iPods, iPhones etc., om na een maand verwijderd te worden. Zeer efficient.
Van op zijn iCloud is Steve Jobs watching you, klaar om de plug uit te trekken.

» Posted By Hetty On October 14, 2011 @ 10:28

Het grootste gevaar komt meestal van binnen. In onze regering heb je om maar ééntje te noemen, Donner, een ongeleid projectiel.

» Posted By Hetty On October 14, 2011 @ 09:55

@59 Broodje aap gehalte is inderdaad erg groot. Moeten we dan veronderstellen dat de VS volledige dummies zijn? Dat schijnt wel vaker gedacht te worden. Ook met 9/11, een mogelijk gerelateerde zaak (afstandsbesturing is allang mogelijk). Op die dag was het hele Amerikaanse defensiesysteem buiten werking, op oefening ergens anders. Er werden geen fighters gescrambled in de buurt van Washington, terwijl verschillende eenheden per definitie in paraatheid moeten zijn. Toch een rare samenloop van omstandigheden. Dummies? Of handige misleiders?
Dat mens van Clinton kwam met weer met een complot aanzetten. Je moet maar durven, overal bommen en drones opaf sturen en dan zeuren over een vermoedelijk complot dat zou indruisen ‘tegen alle normen’.
Juzo, waarom hebben ze daar geen macs?

» Posted By Hetty On October 13, 2011 @ 10:22

@38 En waarom gaat het slechter elders, Juzo? Even doordenken graag. Omdat wij overal oorlogvoeren, meedoen en onze mond houden. Wij bemoeien ons hier in Nederland overal mee. Als er ergens een politionele actie gehouden moet worden, dan zorgen wij voor de opleiding. En daar zijn wij allemaal verantwoordelijk voor. Dus ga je maar goed schamen.

» Posted By Hetty On October 11, 2011 @ 13:02

@35 Sjaak, en dat hebben we te danken aan de Russen, ere wie ere toekomt.
En de bevrijding van de bevolking van Libië door al-Qaeda zal vast geweldig uitpakken, net als de bevrijding van Afghanistan (van de Russen) door de door de VS gesteunde Taliban. De bevrijding van Irak met anderhalf miljoen doden was ook een ‘succes’, want het westen heeft de olie in handen. En Halliburton verdient miljarden.
@36 Juzo, de mens werkt gigantisch samen (ten kwade) en besteedt ontzettend veel energie aan oorlogen en propaganda. Er is geen wereldregio die zo geïndoctrineerd is als het ‘vrije Westen’ (vrij voor de neoliberale maffia om te doen en laten wat men wil, vrij om te moorden, vrij om uit te buiten). Nederland is specialist hypocrisie en domheid, daar zijn wij groot in. En collaboratie.
Wat ik tussen de regels door lees hier en daar is dat we toch maar vooral oorlog moeten voeren, want wij hebben benzine voor onze auto’s nodig, en om dat te rechtvaardigen hebben we het over de ‘bevrijding van de bevolking’. Nota bene met bommen. Elke nacht wordt door de NAVO in Libië gebombardeerd. Dat wordt bewust uit de media gehouden, want dat zou de meningen wel eens negatief kunnen beïnvloeden. Nederland werkt niet alleen samen, maar collaboreert. Als ik zo over straat loop, dan komt soms het gevoel bij me op ‘leven we hier en nu in de vorige eeuw jaren 30 en spreken we eigenlijk Duits’. Krieg muss sein, oder?

» Posted By Hetty On October 11, 2011 @ 09:45

@29 Tartarus. Ik geef je helemaal gelijk, hoewel ik mijn bedenkingen heb bij de mentaliteit van sommige soldaten (denk aan de foto’s van zelfs Am. vrouwen die glimlachend op de foto staan bij folterpraktijken – de realiteit is vaak gruwelijk dan we willen toegeven). En wat dat virus betreft, zelfs in het Witte House werd af en toe flink geblowjobt, dus ik kan me voorstellen dat bij Creech het personeel wel eens met pornosites is verbonden, met alle gevolgen vandien.
Kijk, ik blog me te pletter over wantoestanden hier en daar. Dus ik neem mijn verantwoordelijkheid wel degelijk serieus.
Chinese keylogger? Het kan ook Israel zijn. Dat lijkt me veel aannemelijker.

» Posted By Hetty On October 10, 2011 @ 10:43

Ik weet het nog zo niet wat het virus betreft. Past dit soort berichten niet precies in een angstpsychose, in een opgeklopt ‘we worden aangevallen’ syndroom? Dan kan je weer China verantwoordelijk stellen, of Iran, en de goegemeente trapt er weer in. Het zijn toch aartsdomme minkukels daar bij dat dronesbedrijf dan. Opleiding gehad bij InHolland? De privatisering van oorlogen is ook zoiets dat terecht verontwaardiging zou moeten oproepen. Maar daar hoor je weinig over. Justitie in de VS is een private industrie geworden. Men heeft belang bij meer criminelen. Zo heeft de private oorlogsindustrie belangen bij oorlogen.

» Posted By Hetty On October 10, 2011 @ 10:04

@21 Tartarus: er is wel een verschilletje in betrokkenheid (soldaten komen meestal met syndromen terug, dus aanwezig zijn in het land zelf is schadelijk voor je gezondheid), hoewel even moorddadig. Dus bombarderen via afstandsbesturing is toch heel erg laf en extra onmenselijk; het maakt moorden weer een stuk makkelijker. ‘s Avonds lekker terug naar het vrouwtje/mannetje.
‘Hoe was je dag, schat?’
‘Dit is beter dan gamen!’
En ik prijs me gelukkig dat ik geen benzine hoef te tanken, want ik heb geen auto. En men tankt hier ook zonder morele bezwaren.
Maar het klopt, Nederland leest iedereen de les over mensenrechten, maar doet altijd lekker mee met illegale oorlogen. En de manier waarop, sinds Joegoslavië, is ook verschrikkelijk. De NAVO is een aanvalsorganisatie, heeft niets meer met defensie te maken. De haat in die landen wordt enkel aangewakkerd.

Trouwens, als er een virus is ingeslopen dan is dat toch via internet gebeurd, lijkt mij als leek.

» Posted By Hetty On October 10, 2011 @ 09:25

De militaristische verdwazing in dit land kent geen grenzen. Het is natuurlijk voor hun bestwil dat ze ginds uitgemoord worden.
Dat laffe CIA ambtenaren vanaf hun bureautjes burgers afmaken getuigt van gruwelijke barbaarsheid. Diezelfde organisatie heeft indertijd nog de Taliban van propaganda en wapens voorzien om de Russen uit Afghanistan te verdrijven. Het kan verkeren. En er is groot geld aan te verdienen. Want daar gaat het om.
http://www.informationclearinghouse.info/article29345.htm

» Posted By Hetty On October 10, 2011 @ 00:00

@Juzo, gelijk heb je, of zoals Willem Oltmans ooit schreef ‘bombardeer Texas’.

» Posted By Hetty On October 09, 2011 @ 21:24

En nu nog een virus dat de drones terugstuurt naar afzender.

» Posted By Hetty On October 08, 2011 @ 12:03

Wederopbouw

Dat een beschaving aan zijn eind komt kun je zien aan het feit dat er weer (zoals in de oorlog door sommigen) veel geld verdient wordt aan de crisis, bijvoorbeeld short-sellers en hedge funds. Men speculeert en verwacht (en bevordert dus ook) een koersdaling van aandelen en valuta. Aasgieren die enkel kadavers vreten.
Een verbod op deze criminele praktijken zit er niet in, want onze politieke nomenklatura is in dienst van de financiële markt.
De crisis is georganiseerd, dus er kan in principe wat aan gedaan worden. Maar dat lijkt me niet mogelijk met een premier als Marc ‘Wammes Waggel’ Rutte.
Afbraak is het motto nu.

» Posted By Hetty On August 12, 2011 @ 15:12

Design über alles

Zo te zien is het boek ook slecht gelumbacked.

» Posted By Hetty On May 22, 2011 @ 23:53

Klussen (update)

Is prima, Karin. Als je iets op YouTube zet dan zie ik toch wel.

» Posted By Hetty On May 08, 2011 @ 19:24

En, Karin, wat ik nog vergat te zeggen, als je nog van plan bent om leuke kattenvideootjes te maken (wat ik zelf zeer apprecieer) dan kun je nog een link naar je YouTube channel toevoegen in het rechterbalkje.

» Posted By Hetty On May 07, 2011 @ 21:21

Ziet er keurig uit. Eenvoud die de nadruk legt op de inhoud.
Alles is er. Wat mij betreft krijgt dit weblog een prijs voor design en content.

» Posted By Hetty On May 07, 2011 @ 21:01

Klussen

Eerlijk gezegd heb ik geen idee waar die twits over gaan. Dus het is aan mij niet besteed. Ben het met 21 HenK eens.

» Posted By Hetty On May 07, 2011 @ 08:55

Ziet er prima uit in Safari en Firefox (op mac), Karin.
Ik volg dit blog via rss. Gaat ook prima.

» Posted By Hetty On May 06, 2011 @ 21:07

Lustrum

We voelen van harte met je mee, Karin. Dit is ook voor ons een moment om blij te zijn. Dat je er nog bent is in ons aller voordeel, om het maar eens plechtig te zeggen.
Cheers!

» Posted By Hetty On April 06, 2011 @ 21:33

Zorg onder toezicht

Even een zijspoortje: de administratie van steeds grotere bedrijven wordt een puinhoop. Elk jaar fusies, afslankingen, personeelsmutaties, etc. etc. Onze ICT bedrijven hebben al geen goede naam, als er iets mis kan gaan dan gaat het ook goed mis. Moet ook hardstikke goedkoop natuurlijk, met weinig personeel. Maar men kan het niet meer bijbenen. Ook ontzettend duur allemaal.
Vandaag kreeg ik een acceptgiro te betalen binnen twee dagen (gedateerd 15 maart!) van mijn verzekeringsboer. Heel vreemd. Meestal krijg ik een stapeltje polisbladen. Ik bel op, blijkt men mijn relatienummer niet te kunnen vinden.
Op hun site staat dat de incassodienst vertraging heeft opgelopen. Nou, hun systeem werkte niet. Daarom moesten ze hals over kop die rare acceptgiro’s opsturen. Bij betaling bleek dat hun banknaam ook veranderd was, ipv Ohra, was het Delta Lloyd.
Dat is allemaal het gevolg van privatisering, deregulering en marktwerking. Een puinhoop is het.
Als je toevallig hun hulp nodig hebt, prevel dan eerst een schietgebedje, want met uitbetalen zijn ze nog meer ontregeld.

» Posted By Hetty On March 30, 2011 @ 13:11

Megastallen voor de ouderen, terwijl het kabinet wel geld beschikbaar heeft voor het sturen van F16’s naar verweggistan.
Wordt het niet eens tijd voor een grijze revolutie in Nederland?

» Posted By Hetty On March 30, 2011 @ 09:41

Kopzorgen

Nou wordt onze hele economie, ja de hele wereldeconomie om zeep geholpen door een bende banksters, bonusjagers, neoliberalen en speculanten, die hele landen tot de bedelstaf brengen en de georganiseerde armoede globaal verspreiden en Adriana geeft de moslims de schuld! O tempora, o mores!

» Posted By Hetty On January 27, 2012 @ 18:47

«« Back To Stats Page