Statistiek

Comments Posted By Henk

Displaying 211 To 240 Of 804 Comments

Ballet klaar!

Mede door de ‘aanloop’ hier en de documentaire-serie hebben we genoten van de apotheose, die de uitzending van vanavond werd.

Muziek, licht, alles klopte… en volgens mijn echtgenote was jouw bijdrage (met Casey Herd) het hoogtepunt van de voorstelling…
Eén vraagje… door die helm kon ik het niet goed zien, maar zat jij nou in Canta 96 of in Canta 85 bij dat racen? ;-)

En nu…
Een Canta-boek, een Canta-ballet… what’s next!?!

» Posted By HenK On July 02, 2012 @ 02:40

Toi toi toi

Een eerste artikeltje met foto’s, die je groter kunt maken door erop te klikken… voor wie niet wil wachten tot zondagavond, 7 uur, Nederland 2!
http://www.dichtbij.nl/amsterdam-centrum/uitgaan-en-vrije-tijd/artikel/2378410/cantas-maken-pas-de-deux-in-cantaballet.aspx?utm_source=regioselect&utm_medium=website_en_email&utm_campaign=regioselect

» Posted By HenK On June 29, 2012 @ 05:48

Eindelijk!

Sterkte… op 29 juni. ‘t Zal vreemd zijn, de eerste dag na de Canta-balletten…
Bedankt voor je opname van de repetitie, we verheugden ons, na de prachtige documentaire-serie, al op de registratie van 1 juli…
“Zal het schakelen soepel verlopen… wordt er op tijd geremd… gaan er nog meer voorruiten sneuvelen… komt Strakimsky tot haar recht… ?”

De opmerking van J.A. Heitmann zet me wel aan het denken…
Waarom kan ik, met ballet niet als favoriete kunstvorm, dit waarderen?
Omdat ik Karin Spaink een beetje ken en door wat zij schreef ook een beetje een Canta-fan ben geworden? Nee, dat is het niet.
Omdat het aparte combinatie is, Canta’s en dansers? Nee, ook niet.
Het is ‘het verhaal’, dat m’n aandacht vasthoudt. De bijna onvoorwaardelijke liefde van mens voor beweging… tot uitdrukking gebracht door (bijna) uitersten.
Panta Rhei, een uitspraak van de enige echte Heraclitus :-), alles is in beweging.

En, los hiervan, ik waardeer ook de Paralympics, omdat het sportmensen laat zien die het uiterste uit hun mogelijkheden halen. Met alle emoties, die daarbij horen.
Helaas wordt er, ook in de aanloop, in de media te weinig aandacht besteed aan het ‘dichterbij brengen’ van de atleten, want ik weet absoluut zeker dat dat de algemene waardering sterk zou vergroten.
Het zijn mensen met een handicap… maar dat zijn de atleten die in de finale(s) Usain Bolt voor zich uit zien snellen ook… die missen ook iets wat hij heeft… :-)

Karin, ‘k weet niet of het hierbij gepast is, maar voor komende donderdag… break a leg!

» Posted By HenK On June 26, 2012 @ 01:19

Kijken komt na luisteren

PS Jij zult de site wel kennen, maar aangezien er meer mensen meelezen:
het werk van Poen de Wijs wordt prachtig weergegeven op zijn site
http://www.poendewijs.nl/

» Posted By HenK On June 25, 2012 @ 04:37

Kort ter info
Marion (van Nieuwpoort) KON er ook wat van, want zij overleed op 3 augustus 2008.
En Poen… is onder andere hiermee bezig http://biancavanbaast.blogspot.nl/2012/06/poen-de-wijs-in-project.html
Mooi ‘voorfilmpje’.

» Posted By HenK On June 25, 2012 @ 04:26

@ 12 JPaul
Sorry, maar de Sixtijnse kapel komt zeker ook in aanmerking voor, bijvoorbeeld, een onthullend gesprek tussen god en Adam…
Wie zouden we daar een mooie dialoog voor kunnen laten schrijven…
Jammer, dat de grote volksschrijver niet meer leeft… :-)

@ 13 Pietie
Met blote dames over EK-voetbal (of welk ander onderwerp ook) praten, is niets voor mij. Ik heb tegenwoordig toch al zo’n moeite om me te concentreren op wat ik zeg en schrijf… :-)

@ 15 wijzij
Voetbal was maar een voorbeeld… het had ook het verkiezingsprogramma van een politieke partij kunnen zijn…
En natuurlijk mag iedereen overal van vinden wat men ervan wil vinden.
Soms is het zelfs leuk om je te verdiepen in waarom mensen vinden wat ze vinden… Ieder z’n ‘hobby’… :-)
@ 16/17 wijzij
Mooi, hoe je je ontworstelt aan het je laten leven. Sterkte daarbij!
Ennuh… taalgebruik, geen probleem, maar zo nu en dan een regeltje wit ertussen zou je teksten (voor mij) wel leesbaarder maken.

@ 19 Thian
Wat ik probeerde te zeggen, was, dat je jezelf behoorlijk tekort kunt doen door bij het bekijken van een mooi kunstwerk de gedachten van een ander dan de kunstenaar erbij krijgt.
Mocht het genoemde etentje echt in deze vorm hebben plaatsgevonden, dan is de kans dat er, bijvoorbeeld, over visvangst en/of de prijs van vis werd gesproken (met de aanwezigheid van minimaal vijf vissers) groter dan dat er over welke sport dan ook werd gekeuveld… maar zou het horen van een dergelijk gesprek de ‘waarde’ van het schilderij voor met name gelovigen niet sterk verminderen.
Maakt niet juist wat je er zelf bij kunt denken dat het ene kunstwerk voor jou belangrijker is dan het andere?
En wat ik me ook afvraag is wat de kunstenaar ervan gevonden zou hebben?
Voor Flameng zou het (waarschijnlijk) geen probleem zijn, maar ik weet zeker dat niet iedere kunstenaar ‘vereerd’ zou zijn met deze modernisering…
Zoals niet iedere schrijver ‘vereerd’ zal/zou zijn, wanneer zijn magnus opus tot musical wordt/werd verwerkt…

En ik weet het… ik hoef geen koptelefoon op te zetten of naar een musical te gaan… Vrijheid, blijheid voor wie dat wel wil…
Maar ook hierbij denk ik aan de woorden van de boeddha…
Waarom zou ik een ander mijn gedachtenwereld laten creëren?

Ennuh… ik bekijk, bij gebrek aan beter, kunst liever in boeken dan op een scherm (en ik hoef ook geen e-reader voor m’n verjaardag). :-)

» Posted By HenK On June 24, 2012 @ 02:29

Vannacht droomde ik, dat ik langs het bijna negen meter brede fresco van Leonardo da Vinci liep en na het opzetten van koptelefoon hoorde dat zij die aanzaten aan het laatste avondmaal… de resultaten van het EK-voetbal bespraken.

Naar dat schilderij kan ik dus niet meer kijken, zonder dat die gedachte weer bovenkomt…

Wat ik wil zeggen is… ik blijf het een leuk idee vinden, maar over tekst en uitvoering moet goed worden nagedacht.

» Posted By HenK On June 23, 2012 @ 03:33

Tableau vivant

Leuk… en het nodigt uit tot het bedenken van eigen teksten… serieuze en minder serieuze.
Wat te denken van de donkergeklede figuur onmiddellijk rechts van het fontein… een door de dames geaccepteerde oude huis-travestiet… geplaagd door jicht…
mijmerend over de tijd dat alles nog goed was… :-)

Wie had het over identificeren? ;-)
Luim terzijde… leuk idee, leuk uitgewerkt!

» Posted By HenK On June 16, 2012 @ 04:12

Zorgeloos

Niet echt een antwoord op de vraag van Pietie, maar omdat ik het een leuke/interessante site vind en dit staatje toch een indruk geeft van het aantal katten (en, wanneer je “cat” in “dog” verandert, ook het aantal honden) in de ‘top tien landen’, zet ik ‘t hier toch maar even neer.
http://www.mapsofworld.com/world-top-ten/countries-with-most-pet-cat-population.html

En voor wie op zoek is naar een site vol argumenten waarom de overbevolking/bevolkingsgroei serieus moet worden genomen…
http://www.overpopulationawareness.org/netherlands/nl/home.html

En dat onder een column met de titel “Zorgeloos”… :-)

» Posted By HenK On June 16, 2012 @ 03:34

Kijkend naar de mens als soort, heb ik totaal geen moeite met de gedachte dat we, op welke termijn dan ook, zullen uitsterven.
En wanneer je alle rampscenario’s die dagelijks op je af komen serieus neemt, dichterbij haalt en ook nog groter maakt dan ze al worden voorgesteld… dan slaap je ook zonder kinderen al niet best Of moet dat zijn: dan slaap je juist zonder kinderen niet zo best.

Eén van de voordelen van kinderen is, dat de zorgen die er zijn vaak onterecht blijken te zijn en in veel gevallen goed oplosbaar zijn.
Tot op zekere hoogte geldt dat ook voor jonge katten.
Of het echt een spreekwoord is, weet ik niet, maar iemand zei me ooit: de beste methode om je zorgen te vergeten, is gaan lopen op schoenen die een maat te klein zijn.

Carpe diem, Karin!
PS Naar aanleiding van je slotregel: Is je gezinssamenstelling veranderd?

» Posted By HenK On June 13, 2012 @ 04:57

Exit Zamboni

Meneer Rob, heeft u zelf het jaarverslag van de Zamboni-fanclub, ISNVD, eigenlijk wel gelezen.
Misschien is mijn kennis van de Engelse taal niet zo goed als de uwe, maar ik lees daar toch nog heel wat onzekerheid. Onzekerheid die ik niet of veel minder tegenkom bij uitlatingen van artsen die de behandeling aanbieden.

En dan die dwingende oproepen tot het geven van een reactie, tot het noemen van bronnen.
In de eerste plaats is dit geen wetenschappelijk artikel, maar een column en in de tweede plaats nodigen uitlatingen als “Het enige wat jouw ridicule column uitspreekt is persoonlijke frustratie, ik zeg: EXIT KARIN SPAINK”, “Het zou ook kunnen zijn dat u inschat/weet dat u al zo’n stevige plaats heeft veroverd dat het er niet meer toe doet wat u schrijft en of en hoe u daarop reageert.”, “Je wedt op het verkeerde paard!”, ” Ook deze kort-door-de-bocht reactie van mevrouw Spaink.” en de reacties van de ter zake deskundige heer of mevrouw Jol niet echt uit om in discussie te gaan…

Het zou een herhaling worden van de discussie onder de columns van 2010… en net als toen is er, op z’n minst, nog veel onduidelijkheid.

» Posted By HenK On June 15, 2012 @ 03:08

@24 Rob
Alhoewel ik vraagtekens zou kunnen zetten achter de ISNVD, waar ik dus geen zin in heb, viel mijn oog wel op deze passage uit dit verslag van hun recente jaarvergadering:
CCSVI Clinical Trials Outcomes: Part V
Dr. Robert Zivadinov discussed the topic of whether or not CCSVI is a disease in itself. Phenotyping for clinical symptoms of CCSVI still needs to be determined Doppler sonography is commonly used for the
terminology of vascular abnormalities in CCSVI. There are intra-luminal (web, flap, septum, membrane, valve), extra-luminal (stenosis, annulus), and functional (reflux, flow, no flow) abnormalities in the veins.
Sensitivity and specificity must be established between groups, and gold standards, etc. We need standardized guidelines to diagnostic techniques. MS is difficult to assess because of the different types.
Lesions can happen with no symptoms. Dr. Adnan H. Siddiqui talked on design of randomized, placebocontrolled endovascular trails in MS. A national approach to gather prospective data for MS outcomes was discussed by Dr. David Hubbard. Dr. Jack Burks talked on neurologists perspective is to put data first, then commercialization. At present there is not enough concrete data on all the cases of CCSVI that have been treated. Neurologists do need to be open to the idea of CCSVI and not just dismiss it. A data registry and better designed trials is needed with a collaborative approach. Dr. Paolo Zamboni discussed “BRAVE Dreams” about multi-center, randomized, blinded, sham-controlled, parallel group study with 1 year follow ups. Perform functional tests on MS patients with CCSVI and randomize. Perform venous angioplasty and
venography on some and only venography on others. Do follow ups. Observe if this treatment helps people with MS and CCSVI. Check walking, balance, dexterity, sphincteral control, and visual activity. MRI will check T2 lesions.

Voorzichtig gesteld…
Dit sluit niet helemaal aan bij wat je te zien/horen krijgt, wanneer je gewoon op zoek gaat naar mogelijkheden om een bepaalde aandoening aan te pakken.
Voorbeeldje: http://www.youtube.com/watch?v=LgNsK4jcs2k

Neurologists do need to be open to the idea of CCSVI and not just dismiss it. En voor vaatchirurgen (en optometristen, zoals Dr. Dianna Driscoll) gelden dezelfde regels als voor andere medisch specialisten…

» Posted By HenK On June 13, 2012 @ 04:21

@ 18 Janus Ik ben een agnosticus, die zo nu en dan de neiging niet kan bedwingen om te reageren op mensen, die zeggen ‘de antwoorden’ te kennen.
@ 20 Janus Alsof ik dat zou kunnen, Janus.
Het was in algemene zin bedoeld… en er stond ook nog een vraagteken achter.

Toch weer op je gereageerd, terwijl ik me zo had voorgenomen…
Nou ja, het ga je goed!

» Posted By HenK On June 12, 2012 @ 05:14

@ 15 Rob
Na het lezen van je verslag op het CCSVI-forum kan ik me je reactie voorstellen.
Mooi, dat het je zo goed gaat, meneer Rob (of Robert, Robbie, Robster), maar weet jij met absolute zekerheid, dat je achteruitgang tot maart 2010 het gevolg was van PPMS en niet werd veroorzaakt door die vastzittende klep (en andere vaatproblemen).
En nu ook nog het Swank-dieet erbij…
Je verdient het om je beter te voelen, maar vraag me serieus af of je hiermee de MS hebt aangepakt of iets anders, dat wellicht vaker dan gemiddeld in combinatie met MS voorkomt. De tijd zal het leren…

Ennuh… meneer Henk heeft, voor zover ik weet, geen MS, maar wel wat andere ‘kwaaltjes’, waar zo nu en dan wonderbaarlijke behandelmethodes voor in het nieuws komen. En niet zelden aangeboden door mensen die een keurige medische opleiding hebben genoten.

Het ga je zo goed als mogelijk.
Met vriendelijke groet,
Henk.

» Posted By HenK On June 12, 2012 @ 02:29

Speciaal voor de CCVSI-lobby…
http://nationalmssociety.org/news/news-detail/index.aspx?nid=6354

Voor recente ontwikkelingen in de behandeling van MS bij een gerenommeerd ziekenhuis…
http://www.hopkinsmedicine.org/neurology_neurosurgery/specialty_areas/multiple_sclerosis/research/clinical_trials/

En voor wie toch eens wat anders wil proberen…
http://www.kennislink.nl/publicaties/bijensteek-als-therapie
Geloof niet wat er uit de onderzoeken is gekomen, maar vertrouw op hen die geweldige resultaten melden…

» Posted By HenK On June 11, 2012 @ 04:18

‘k Ben benieuwd hoe lang het dit keer duurt, voordat de CCSVI-lobby zich weer meldt onder deze column…
Eén ding moet ik de ‘gelovigen’ meegeven… ze zijn bijzonder fanatiek en ieder (vermeend) succes wordt zeer vakkundig gebruikt om nieuwe ‘gelovigen’ aan te trekken.
En wie zich tegen hen keert, pas op Karin, heeft waarschijnlijk banden met de farmaceutische industrie of andere bedrijven of personen, die geld verdienen aan MS-patiënten.

‘k Vond destijds (2010) dit filmpje en artikel al interessant over dit onderwerp
http://medischcontact.artsennet.nl/Nieuws-26/archief-6/Tijdschriftartikel/86654/Valse-hoop-voor-MSpatienten.htm

Je vergelijking met geloof…
Inderdaad, religie geeft antwoorden op anders onbeantwoordbare vragen en deze behandeling geeft antwoorden op een (nog) onbehandelbare aandoening.

En zo zijn er behandelingen voor iedere (nog) onbehandelbare aandoening. Er is altijd wel een arts (of kruidenvrouw, diëtiste, spiritueel genezer, enzovoorts) die een oplossing heeft gevonden.
En “baat het niet, dan schaadt het niet”… klopt zo goed als nooit!

Maar… mag je mensen het placebo-effect ontnemen? Het gevoel, dat ze hun aandoening bevechten en daar strijdlust uit putten?
Extra tijd, waarbinnen spontane remissies kunnen plaatsvinden… of echte behandelingen worden gevonden.

En ook hierbij ben ik een agnosticus… :-)

» Posted By HenK On June 10, 2012 @ 06:48

Vanavond op TV

De choreograaf was wat klef met een enkele Canta-rijdster ;-),
maar voor de rest… een mooie documentaire, mede door het om beurten in beeld brengen van dansers en rijd(st)ers.
Grappig trouwens, hoeveel handen de lucht in gingen bij de vraag: “Wie beschouwt zichzelf als goede Canta-chauffeur?”

» Posted By HenK On June 04, 2012 @ 03:59

Zelfmoordforum

Bij @431 schreef ik al “nog een” (en dat bericht is zelfs blijven staan ;-) ).
Ik hoop dat Hedwich lekker aan de studie is… of inmiddels is afgestudeerd.

» Posted By HenK On August 28, 2018 @ 16:13

https://www.youtube.com/watch?v=HNzmrEgz_GI

En ik hoop/vermoed, dat het Hedwich Boelens/Melomaan uitstekend gaat.
En voor wie er behoefte aan heeft… er is nog een forum
http://www.zelfmoord-forum.nl/

Geen ervaring mee en ik zal me er ook zeker niet aanmelden.
Weer weggehaald? Soit!

» Posted By HenK On March 17, 2018 @ 03:46

Ik kende Eelco onvoldoende, zeg maar niet, om er goed doordacht op te reageren.
“Fürchterlich”… tsja. ‘k Kwam gisteren weer thuis na een ziekenhuisperiode en ik weet zeker, dat er de nodige medepatiënten waren die graag met Eelco hadden geruild.
En “Gerechtigkeit”… we zijn een megalomane, gedegenereerde diersoort, die sinds kort leeft op de derde planeet van een onbeduidend sterretje. We zijn hier net en we blijven maar even, JPaul. Met rechtvaardigheid heeft dat weinig te maken.
Het ga je zo goed als mogelijk!

» Posted By HenK On November 24, 2016 @ 02:59

Elders opgepikt:
Eelco 38 uit Tilburg kiest voor Euthanasie

In het youtube filmpje onder het artikel zie je hem ook nog met Elmira.
Vooral het filmpje vind ik indrukwekkend.

» Posted By HenK On October 29, 2016 @ 17:31

Vreemd…
Vanavond, om 20:26 het volgende bericht:
Er is een nieuwe reactie van twister op het artikel ‘Zelfmoordforum’ op Spaink.net. U kunt die reactie hier lezen: <a href="http://www.spaink.net/zelfmoordforum/#comment-581723“>http://www.spaink.net/zelfmoordforum/#comment-581723.

Ga je kijken… is er sinds 23 juni niets toegevoegd.
Foutje… of was het bericht zo shockerend, dat het onmiddellijk moest worden verwijderd?

» Posted By HenK On September 10, 2016 @ 02:02

Geinig en typerend… vragen of het bericht van een ander verwijderd kan worden…
Toch nog even een korte aanvulling. Ik bemoeide me niet inhoudelijk met ‘het gesprek’, zoals ik wel deed bij ‘het gesprek’ tussen Janus en Thian.
Eigenlijk wilde ik alleen schrijven dat ik het jammer vond dat ik zo weinig lees van de mensen, die ik hier (blog en forums) enigszins leerde kennen in de periode 2006 – 2011. Niet meer… niet minder.
En hier sta ik even bij stil met in gedachten… laat maar…
https://www.youtube.com/watch?v=koeLdhqdU88

» Posted By HenK On May 11, 2016 @ 01:55

PS Een ‘eeuwigheid’ geleden schreef ik in je gastenboek: “Als jij blijft schrijven, dan blijf ik lezen”. Ik ben/blijf benieuwd naar jouw ‘toegezegde’ kattenboek.
Het ga je zo goed als mogelijk, K.

» Posted By HenK On May 09, 2016 @ 17:46

Karin: Wanneer je toch weer aan het verwijderen bent, haal dan meteen maar alle berichten weg die ik ooit op één van JOUW forums e.d. heb geschreven.

» Posted By HenK On May 09, 2016 @ 17:22

Landy… Landy… oh ja.
Maar Greet… wie is Greet? Vreemd, dat mensen die pas inhaakten toen het forum bijna werd bëëindigd, ineens opduiken.
Mensen, met wie je denkt een band te hebben maar die ineens niet meer reageren op wat je schrijft… dat schijnt bij deze ‘geweldige’ tijd te horen.
Jammer. maar helaas.
En wanneer ik een larmoyant verhaal wil horen, dan luister ik naar…
https://www.youtube.com/watch?v=JLNvBvJ-F00

[Edit Karin: namen weggehaald]

» Posted By HenK On May 09, 2016 @ 05:44

@372 Hedwich… uh… nog gefeliciteerd met je 25ste verjaardag en… ik wacht nog steeds op het proefschrift dat je me hebt toegezegd. :-)
Kopie van het forum… neuh… wel m’n eigen ‘archief’ en een, ook na wat herseninfarcten, nog redelijk werkend geheugen.
Maarruh… mijn ‘bijdrage’ was puur ter info.
Sterkte bij het werken bij De Kindertelefoon (mooi, maar soms zwaar werk).
Het ga je goed,
Henk.

» Posted By HenK On August 26, 2015 @ 00:55

Ohja… dat laatste aandeel was nog hoger geweest, wanneer niet één van de vier veelschrijvers vanaf begin mei niet meer mee mocht schrijven.
Waarom deze ‘bijdrage’ nadat ik eerder schreef dat ik waarschijnlijk niet meer mee zou schrijven.
Dat heeft te maken met bericht 366:
“niemand is verplicht om op je e-mails te reageren”.
Verplicht gaat te ver, maar ik blijf er moeite mee hebben wanneer mensen met wie ik jarenlang heb gecorrespondeerd zonder enige verklaring plotseling stoppen met reageren op wat ik schrijf.
Zelfs twee woorden, “Einde verhaal” of iets dergelijks, kan er dan blijkbaar niet meer af.
Volgens m’n kinderen is het ‘de tijd’, volgens mij is het gebrek aan opvoeding.

» Posted By HenK On August 25, 2015 @ 05:57

Puur ter info:
In december 2011 namen we afscheid van de woonbootbewoonster Nescafé/Nescio/Sandra (volgens mij hebben we afscheid genomen van 3 Sandra’s en geen Sylvia’s), die na (o.a.) 20 jaar depressiviteit met Nembutal in limonadesiroop een einde aan haar lijdensweg maakte.
Het eerste forum ging op 27 augustus 2009 (zes jaar geleden) van start en had na één maand 25 leden en na twee maanden 31 leden.
Op 23 april 2010 werd ene JV (geen GV) het 69ste lid van het forum en op 14 juni 2010 werd de eerste Sandra lid…
Na een jaar werd het eerste forum vervangen door een tweede forum… 102 leden schreven 7.844 berichten (NB 4 leden schreven 5.142 berichten, oftewel bijna tweederde van alle berichten).

» Posted By HenK On August 25, 2015 @ 04:41

@337 Thian
Mijn steun heb en hou je! Ik ben ook blij dat er nog een interventiecardioloog was, die het vorige maand aandurfde om m’n hart door middel van wat extra stents weer van wat zuurstof te voorzien.
Jammer, dat sommige mensen denken dat je door hard en/of veel te zeggen uiteindelijk ‘je gelijk’ krijgt. Ik zou er verder niet meer op reageren; @333 was een keurige afsluiting (en dat werd eigenlijk ook bevestigd in @334).
Tot ‘schrijfs’, maar waarschijnlijk niet hier…
Met vriendelijke groet,
Henk (die nooit schrijft als vertegenwoordiger van, maar altijd als zichzelf).

» Posted By HenK On July 26, 2015 @ 16:29

«« Back To Stats Page